Dodaj do ulubionych

Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty.

01.07.12, 08:20
Słuchaj Ewka,

Jak przeczytałem, jak tłumaczysz likwidację ulgi na internet, to z krzesła spadłem. Ulga dla wybranych? Internet w miastach? Mieszkam na zadupiu, dwa tysiące ludzi. Może to miasto wg ciebie, Ewka? Z ulgi za internet było 150 złotych rocznie. A teraz ich nie będzie przez ciebie, Ewka, Donka i waszych sługusów. Ukradłaś mi 150 złotych. Dumna z siebie jesteś? I jeszcze robisz z ludzi debili takimi tłumaczeniami.

Miej odwagę, Ewka, wyjdź i powiedz - musimy wam zabrać, bo wydaliśmy 100 miliardów złotych na igrzyska i chleba ni ma. Dlatego nie będzie ulg, dlatego nie będzie recept refundowanych - a ten, kto odważy się je wypisać, poniesie za to karę, dlatego będziecie zaiwaniać do 67. roku życia, albo i dłużej.

Bo my, rząd PO, chcemy błyszczeć w niemieckich gazetach piszących o radosnym epilogu zwanym Euro 2012, w nie oferować lepsze warunki życia polskim obywatelom w każdym jednym szarym, prozaicznym dniu ich życia.

Żal mi cię, Ewka.

PS. Obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych, Ewka, jakbyś nie wiedziała, i nie mam najmniejszego obowiązku zdradzać swojego imienia i nazwiska, więc gwiazdkę z napisem "pole obowiązkowe" możesz sobie wepchnąć głęboko w twoją ciemną nierefundowaną, wiesz?

I tylko czekam na pełnoszprytnego w swoim mniemaniu leminga, który wytknie mi, że przecież Kopacz nie jest w rządzie, więc czy ja wiem o czym mówię? :)
Obserwuj wątek
    • kiemlicz88 Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 09:09
      POszuści podnoszą podatki, ceny leków, przymierzają się do nowych podatków (katastralny), chcą likwidować ogródki działkowe, prywatyzują spółki miejskie i sanatoria. Narobili długów, które my spłacimy.
      I za te całe 96 miliardów wybudowali 4 stadiony i JEDNĄ autostradę (przejezdną!).
      • xkx2 Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 09:34
        Te ponoć autostrady to nie autostrady a wyroby drogo podobne. Stadiony kosztowały minimum 5x tyle niż są warte a od lipca będą stały puste, bo reprezentacja nasza będzie przegrywać na innych mniszych tańszych. Czyli te, co postawiono wraz z tzw. narodowym będą stały puste. Portugalia wyburzył 6 z 8 postawionych na EURO stadionów a mino swej biedy jest i tak zdecydowanie bogatsza od Polski - a okazało się, iż ani miast ani klubów ani państwa nie stać na utrzymanie molochów.
        Dodatkowo na euro w POpapranym wydaniu nie dopisali turyści / kibice bojąc się POpapranego bałaganu. Efekt na meczach stadiony świeciły pustkami lub byli na nich głownie kibole.
        Ogólnie cala impreza kosztował wiele milordów dodatkowe trzeba szykować kasę na odszkodowania dla tych co mieli podczas naszego EURO wypadki na naszych wyrobach drogopodobnych bo ubezpieczyciele z zachodu nie chcą płacić odszkodowań.
        Te długi za te igrzyska będą spłacać nasze wnuki lub nawet prawnuki o ile, (co jest zresztą bardzo prawdopodobne) nie ziści się scenariusz Gracki, czyli Polska nie zbankrutuje. Tylko nas nikt nie będzie ratować.
    • mietowe_loczki Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 09:39
      > ludzi. Może to miasto wg ciebie, Ewka? Z ulgi za internet było 150 złotych rocz
      > nie. A teraz ich nie będzie przez ciebie, Ewka, Donka i waszych sługusów. Ukrad
      > łaś mi 150 złotych.

Dlatego nie będzie ulg, dlatego nie będ
      > zie recept refundowanych - a ten, kto odważy się je wypisać, poniesie za to kar
      > ę,

> PS. Obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych, Ewka, jakbyś nie wiedziała,
      > i nie mam najmniejszego obowiązku zdradzać swojego imienia i nazwiska, więc gwi
      > azdkę z napisem "pole obowiązkowe" możesz sobie wepchnąć głęboko w twoją ciemną
      > nierefundowaną, wiesz?

Żal mi ciebie, głupi człowieku.
      • wlodzimierz.ilicz A mi się wydaje, że to ty jesteś głupia. 01.07.12, 09:43
        Bo nie odróżniasz dwóch sytuacji:
        1. Mieć 150 zł z ulgi internetowej
        2. Nie mieć 150 zł z ulgi internetowej

i nie potrafisz sobie skojarzyć co jest lepsze.
        To naprawdę już debilizm.
        • mietowe_loczki Re: A mi się wydaje, że to ty jesteś głupia. 01.07.12, 09:55
          No tak. Dlaczego mnie nie dziwi, że zabetonowany zwolennik lewicy i sympatycy PiS mówią tym samym głosem.
          • wlodzimierz.ilicz Wszyscy poza beneficjentami nomenklatury PO 01.07.12, 10:02
            mówią tym samym głosem "Dosyć marnotrawczych i nieudolnych rządów pilkarzyków" , choć mówią to z różnych powodów.
            To nie przypadek.
        • sclavus Re: A mi się wydaje, że to ty jesteś głupia. 01.07.12, 16:50
          Koniec PRLu nastąpił (już!) 23 lata temu, włodzimierzu illiczu...
          PeeS - (się powtarzam, ale...) co to jest: ulga na internet???.... i wyobraźcie sobie towarzyszu, że pytaniem nie jest, mieć 150 albo nie mieć 150 - pytaniem jest, dlaczego użyto tak idiotycznego tłumaczenia :>:>:>
      • tabor70 Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 09:50
        U ciebie dlugie loczki mietowe bląd zapewne, a we lbie siano w stogi poukladane, co ? Mam racje, co ?
      • don.kichote Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 11:33
        mietowe_loczki napisała:

> Żal mi ciebie, głupi człowieku.

To jest naprawdę "głębokie"!
        • mietowe_loczki Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 12:58
          Ubolewanie nad czyjąś głupotą rzadko jest. Dziwne, że nie zwróciłeś uwagi na prymitywny post emeralda, tylko na naturalną na niego reakcję.
          • don.kichote Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 15:50
            mietowe_loczki napisała:

> Dziwne, że nie zwróciłeś uwagi na prymitywny post emeralda, tylko na naturalną na niego > reakcję.

Post "emeralda" może i prymitywny jest, ale ma coś jeszcze. O coś w nim chodzi i to jest czytelne!
            "Naturalna na niego reakcja" jest tylko prymitywna!
            • mietowe_loczki Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 16:32
              Tak, ma coś jeszcze - roszczeniowe podejście do świata. Czyli głupota i krótkowzroczność w czystej postaci.
              • don.kichote Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 16:50
                mietowe_loczki napisała:

> Tak, ma coś jeszcze - roszczeniowe podejście do świata.

Mylisz pojęcia!
                Roszczeniowe podejście, byłoby wtedy, kiedy takiej ulgi by nie było, a "emerald" domagałby się jej.
                W tym przypadku, on - i ja także - usiłuje bronić status quo, gdyż takie działanie władzy, odbieramy jako grabież!

> Czyli głupota i krótkowzroczność w czystej postaci.

Możesz rozwinąć nie odbiegając zbytnio od tematu?
                • sclavus Ja mogę! 01.07.12, 16:58
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,137052920,137061783,Re_Nie_placz_Ewka_Czyli_list_otwarty_.html
                  Jeśli masz dodatkowe wątpliwości - to proszę...
                  Ja chętnie!
                • mietowe_loczki Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 17:21
                  Wcale nie mylę. Domaganie się utrzymania ulg jest postawą roszczeniową i boldowanie kontrargumentów za bardzo nie pomoże.

> Możesz rozwinąć nie odbiegając zbytnio od tematu?

Proszę bardzo. Nie można psioczyć na powiększającą się dziurę budżetową, a jednocześnie krytykować kogoś za to, że próbuje ją zmniejszyć. Niestety, jest to bardzo ciężko przebiegająca dolegliwość zwłaszcza wśród zwolenników PiS. Druga sprawa, moim zdaniem ulga na internet powodowała, że ceny usług spadały wolniej, niż mogłyby spadać. Tak jak dopłaty do kredytów mieszkaniowych sprawiają, że ceny mieszkań długo utrzymywały się na zbyt wysokim poziomie, szkodząc zwłaszcza tym, którym taka dopłata nie przysługiwała. Trzecia sprawa to to, że ten rząd z powodu rażących zaniedbań swoich poprzedników, ale też z powodu nicnierobienia w poprzedniej kadencji, teraz musi naraz podejmować wiele bardzo niepopularnych działań, żeby chociaż próbować naprawiać sytuację. Niezauważanie tego jest objawem głupoty i krótkowzroczności. I mega dużej ilości złej woli.
            • sclavus Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 16:54
              Nie masz racji....
              Po raz trzeci pytam w tym wątku: co to jest, ulga na internet???
              Po raz drugi stwierdzam, że pytanie o to jest drugorzędne, jeśli nie ma odpowiedzi na inne: dlaczego użyto, tak idiotycznego tłumaczenia???
              A o tym, emeraldboy nie wspomina....
    • zzarda32 Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 09:50
      Słuchaj kolego sądzisz, że jak Jarek dojdzie do władzy to bedziesz wszystko miał darmo lub tanio? Myślisz jak Niemiec z DDR - oni tam mieli wszystko tanio lub darmo, mieli wielkie pomniki, wielkie idee - słowem raj. Z jednym małym wyjątkiem - mieli znaczący deficyt wolności!!!
      • mietowe_loczki Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 09:55
        Ta tęsknota za komuną...
      • wlodzimierz.ilicz Czy sądzisz, że głodnego, bezdomnego, bezrobotnego 01.07.12, 09:59
        czlowieka można nazwać człowiekiem wolnym?
        Czy sądzisz, że człowieka trzesącego się ze strachu przed terroryzującym go bossem w firmie gdzie pracuje można nazwać człowiekiem wolnym?
        Czy sądzisz, że człowieka obciązonego 30 letnim kredytem na zapokojenie podstawowych potrzeb mieszkaniowych można nazwać człowiekiem wolnym?
        Czy sądzisz, że człowieka obciązonego 100% refundacji leków, na ktore go nie stać, można nazwać człowiekiem wolnym?

To przecież są kłamstwa.
        • sclavus Re: Czy sądzisz, że głodnego, bezdomnego, bezrobo 01.07.12, 16:56
          W PRLu tego nie było...
          PRLu - wróć!... niech diabli porwą wolność!
    • mietowe_loczki Chociaż - pisz więcej takich listów 01.07.12, 09:53
      W pewnym stopniu dokładasz się do tego, że PiS nieprędko wygra wybory. Na dodatek utrwalasz skądinąd prawdziwy wizerunek przeciętnego zwolennika Kaczyńskiego jako człowieka roszczeniowego i chamskiego. Tak trzymaj.
    • indeed4 Akurat te wydatki to świetna inwestycja. 01.07.12, 10:04
      >musimy wam zabrać, bo wydaliśmy 100 miliardów złotych na igrzyska i chleba ni ma.

ale już o innych (KRUS, finansowana z budżetu armia urzędasów) tego samego bym nie powiedział - dla wszystkich jest oczywiste, że PO tu nawaliło.
      • wlodzimierz.ilicz Świetna inwestycja? 01.07.12, 10:12
        Już dziś nie wiadomo za co utrzymać zbędne stadiony.
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12043768,Byc_albo_nie_byc_Narodowego__Co_ze_stadionem_po_Euro_.html
        • wobo1704 a może nowe ulgi? 01.07.12, 10:25
          Ulga na kromkę chleba, na piwko, na dziewczynki, na ... (wymyślajcie dalej).
          • wlodzimierz.ilicz Ulga na darmowe loty Tuska do Gdańska? 01.07.12, 11:05
            • indeed4 Powtarzam, to świetna inwestycja. 01.07.12, 11:54
              inwestycja w polską markę i nasz wizerunek na świecie, co dla Polski jako kraju rozwijającego się - jest szczególnie ważne.

inwestycje.pl/gospodarka/Podsumowanie-fazy-grupowej-i-cwiercfinalow-EURO-2012-w-Polsce;170496;0.html

Możecie o tym dziadku Wołodia nie wiedzieć, ale w naszych czasach nikt nie organizuje Igrzysk Olimpijskich, ME czy Mundialu dla krótkoterminowych zysków - w takim ujęciu "straty" finansowe przyniosły wszystkie wielkie sportowe imprezy. Kluczowe są korzyści długoterminowe, a te wg prognoz rysują się dla nas całkiem dobrze.

inwestycje.pl/gospodarka/Gospodarcza-ocena-Euro-2012;171161;0.html
              • indeed4 Poczytaj sobie: 01.07.12, 19:57
                spece od ekonomii mają dokładnie takie same zdanie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12049554,Ekonomisci__Euro_sie_nam_oplaci__Ale_nie_od_razu_.html
            • sclavus Re: Ulga na darmowe loty Tuska do Gdańska? 01.07.12, 17:02
              Zostań premierem/prezydentem... - też se bedziesz latał :D:D:D
              Któś ci nie da???
              Pokaż potrzebną charyzmę i sprawa w kieszeni...
              PeeS - nie myśl jednak, że ludzie się nabiorą - w wolnym wyborze - na PRL!
    • agnostic5 Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 10:28
      Władowano masę pieniędzy w 4 miasta-gospodarzy. Nie wszystko udało się zrobić na czas - np. w Warszawie rozkopana jest druga linia metr, która pierwotnie miała być otwarta przed Euro, w Gdańsku nie dokończono trasy na stadion.
      Ale najbardziej po tyłku dostanie polska prowincja, gdzie likwiduje się kolejne instytucje publiczne - szkoły, poczty, komisariaty, sądy. Na wschodzie jest coraz więcej miejscowości, gdzie nie dojeżdża żaden PKS albo jest jeden kurs dziennie. Meksykański model rozwoju trwa w Polsce od 22 lat, początkiem była terapia szokowa Balcerowicza. Z tego szoku do tej pory wielu się nie podniosło. A mogliśmy iść śladem Finlandii i postawić na nowoczesne technologie, wybrano ścieżkę wyprzedaży majątku narodowego i taniej siły roboczej.
      • dupetek Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 10:31
        To co nie skończone będzie dalej budowane z pożytkiem dla wszystkich. Dzięki inwestycjom związanym z EURO duże pieniądze wpompowano w naszą gospodarkę.
        • zaplutykarzelreakcji2 A skąd te pieniądze wypompowano 01.07.12, 10:40
          I co sie z gospodarka za chwile stanie, jak już pompa przestanie promować?
          • dupetek Re: A skąd te pieniądze wypompowano 01.07.12, 10:43
            Głównie z unijnych dotacji, a dzięki temu, że niedokończone inwestycje nadal są realizowane pompka będzie jeszcze pompować!
            • zaplutykarzelreakcji2 I stad licznik Balcerowicza wskazuje 800 miliardów 01.07.12, 10:51
              Dlugu.... Z czego ryzy pinokio zrobił polowe w cztery lata... Eh, lemingi, lemingi.....
              • volupte Re: I stad licznik Balcerowicza wskazuje 800 mili 01.07.12, 10:55
                Nieprawda. Kaczor zostawił ponad 600mld. A na dodatek dług w walutach wzrósł z powodu spekulacji złotówka i jej mocnego osłabienia.
                • zaplutykarzelreakcji2 Poproszę o źródło tej informacji 01.07.12, 11:02
                  Nt
                  • volupte Re: Poproszę o źródło tej informacji 01.07.12, 11:25
                    Wiki po uwzględnieniu wzrostu dlugubz powodu różnic kursowych. Bez różnic było ok. 530 w tym zagraniczny ok.200mld. Mamy co rok deficyt , wiec dług musi conajmniej rosnąć o jego wysokość.
                    • zaplutykarzelreakcji2 Wsadź sobie wiki w dupę i zajrzyj na stronę MF 01.07.12, 15:33
                      dług publiczny 2012 (prognoza) - 866 miliardów PLN
                      dług publiczny 2007 (wykonanie) 529 miliardów PLN

Oblicz sobie ile ryży pinokio pożyczył przez 4 lata. Pytanie ile kreatywny Rostowski poupychał jeszcze...
                      • volupte Re: Wsadź sobie wiki w dupę i zajrzyj na stronę M 01.07.12, 15:41
                        Nie uwzgledniasz różnic kursowych. Dolar z ceny poniżej 2zl ,wzrósł do ok. 3.5 , co dało około 100 mld w zł wzrostu długu, wiec realni było ponad 600mld. Tusk zwiększył gdzieś o 200mld.
                        • indeed4 Abecadło... 01.07.12, 16:07
                          myślę, że chyba obu wam sie przyda

www.dlugpubliczny.org.pl/pl/abc-dlugu
                          • volupte Re: Abecadło... 01.07.12, 18:46
                            Do czego? Zqkladasz ze tego nie znam?
                        • zaplutykarzelreakcji2 Chyba mi coś umknelo? Dolar poniżej 2 złotych? Kie 01.07.12, 16:41
                          Dy?
                          • volupte Re: Chyba mi coś umknelo? Dolar poniżej 2 złotych 01.07.12, 18:45
                            W lipcu 2008r kosztował 2.02 zł jeden dolar.Pod koniec rządów panaprezesa dolar kosztował 2.4 zł.
              • dupetek Re: I stad licznik Balcerowicza wskazuje 800 mili 01.07.12, 11:16
                Dług pokazywany przez zepsuty licznik Balcerowicza dotyczy obrony przed recesją - swoją drogą, ciekawe jakie kwoty wchodziłyby w nasze zadłużenie gdyby wprowadzono postulaty Kaczora o zwiększenie deficytu i dodruk pieniędzy?:)
                Natomiast inwestycje związane z EURO, to żywa gotówka, zasilająca całość polskiej gospodarki. Wiem, że to może być zbyt skomplikowane dla tępego Wolaczka, ale tak jest i żadne zaklęcia wolskojęzycznych mediów tego nie zmienią:)

zaplutykarzelreakcji2 napisał:
                > Dlugu.... Z czego ryzy pinokio zrobił polowe w cztery lata... Eh, lemingi, lemingi.....<
                • volupte Re: I stad licznik Balcerowicza wskazuje 800 mili 01.07.12, 11:28
                  Trzeba uwzględnić , ze te inwestycje nie są fundowane przez UE ale dotowane i wkład własny ok. 30 procent musi być. Pewnie z pożyczek .
                  • dupetek Re: I stad licznik Balcerowicza wskazuje 800 mili 01.07.12, 11:34
                    Świat nie może być przecież, aż tak idealnie cudny:)
        • wanda43 Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 11:23
          Czy z pozytkiem dla wszystkich? Nie, nie dla wszystkich. Dla siebie, mojej rodziny i znajomych zadnego pozytku nie widze. Co z tego, ze wybudowano autostrady, drogi szybkiego ruchu gdzies tam, skoro zeby dojsc do SKM jadacej na lotnisko musze po kazdym deszczu brnąć w kaluzach, bo stadion zbudowano i jest, ale ulice nie utwardzone, w dziurach i dolach, na kanalizacje nie ma pieniedzy. Padaja kolejne sklepy, sklepiki i zakladu uslugowe, opieki lekarkiej brak i trzeba miec konskie zdrowie zeby dostac sie do lekarza po byle recepte. I mozna by tak jeszcze dlugo.
          • volupte Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 11:31
            A wcześniej przed tymi inwestycjami , to wszystko było , na co tak narzekasz , ze nie ma.
          • dupetek Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 11:32
            Spójrz na to szerzej, nie tak przedmiotowo! Te pieniądze rozpłynęły się wśród ludzi - budowlaniec zarobiwszy, dał zarobić szerokiej gamie branż, zresztą na przygotowaniach do EURO nie tylko budowlańcy zarabiali. Te pieniądze krążą w naszej gospodarce.
            • pepeecek Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 13:16
              dupetek napisał:

> Spójrz na to szerzej, nie tak przedmiotowo! Te pieniądze rozpłynęły się wśród l
              > udzi - budowlaniec zarobiwszy, dał zarobić szerokiej gamie branż, zresztą na pr
              > zygotowaniach do EURO nie tylko budowlańcy zarabiali. Te pieniądze krążą w nasz
              > ej gospodarce.

o żesz ty!

rzucili jakiś nowy "towar"
          • erte2 Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 13:32
            wanda43
            Jezusie nazareński - toć to apokalipsa, armagedon, siedem plag egipskich i czarna rozpacz ! Wszystko pada, tłumy głodnych, bezdomnych i wycieńczonych na ulicach, pod zamkniętymi szpitalami pokotem leżący obłożnie chorzy i umierający; racja żywnościowa na obywatela to dwie garści zboża i szklanka serwatki...
            Powiedz Wandziu - jak rzyć* ?

*Uwaga: to nie jest błąd.
      • sclavus Agnostyk, czyli niby wiesz a nie wierzysz lub 01.07.12, 17:08
        niby wierzysz a nie wiesz...
        Na czym polega (między innymi) kapitalizm i związana z nim przedsiębiorczość??
        A no na tym, że jeśli jest różnica między popytem a podażą, ze wskazaniem na popyt - to się ją natychmiast zagospodarowywuje i ciągnie się zyski...
        Kiedy jest odwrotnie - należy natychmiast zaniechać... podaży!!!
        Czy to ci wystarcza???
    • mietowe_loczki Niewiele osób pamięta, bo tak im wygodniej, 01.07.12, 13:03
      że ulgę internetową planowała zlikwidować Zyta Gilowska. Zrezygnowała. No ale czego można było się spodziewać po przypadkowym żałosnym rządzie, rządzącym na przetrwanie i wpatrujących się w słupki sondażowe jak w ołtarzyk pana. To oznacza, że każdy następny rząd będzie musiał podejmować coraz bardziej niepopularne decyzje, bo tym lustratorom od siedmiu boleści odwagi nie wystarczyło na nic.

forum.gazeta.pl/forum/w,62,40108853,40127193,Gilowska_Ulga_internetowa_zostaje.html
    • iq-ok Kolejny "okradziony" rżnie głąba. 01.07.12, 14:05
      Licząc pewnie, że znajdzie poklask bo to forum "internetowe".
      Siedem lat stosowania tej ulgi , wprowadzonej przy innych cenach usług i z zalożenia jako rekompensata dla podwyżki VAT na te usługi po przystapieniu do EU to i tak aż nadto.
      Z jakiegoż to istotnego powodu inni podatnicy mają ci szmaragdowy chłopcze dopłacać do twojego łącza internetowego?
      • volupte Re: Kolejny "okradziony" rżnie głąba. 01.07.12, 14:10
        A jak niby doplacaja? Ulga to znaczyvze płacisz mniej , a nie że ci ktoś doplaca.
        • iq-ok Oczywiście, oczywiście. 01.07.12, 16:26
          A na sfinnsowanie wydatków budżetowych składają się krasnoludki.
          Rozmawiajmy poważnie albo wcale.
          • volupte Re: Oczywiście, oczywiście. 01.07.12, 18:49
            Ale ta ulga to była marchewka pod publiczke. Wcale jej nie powinno być. Ovatowali internet to dla picu ta ulgę wprowadzili.
            • iq-ok Re: Oczywiście, oczywiście. 01.07.12, 19:02
              Wszelkie ulgi powinny mieć charakter absolutnie incydentalny i wyjątkowy. To chore narzędzie zawsze się degenerujące i rodzące patologie.
              Przecież o wiele prościej podniesć np. kwoty progów podatkowych, zostawić ludziom te same pieniądze i pozwolić samemu decydować na co zechce je przeznaczyć.
              • volupte Re: Oczywiście, oczywiście. 01.07.12, 19:15
                Mam takie same zdanie. Nawet ulgę na dzieci , czy zdrowie można w progu podatkowym ująć.
      • mietowe_loczki Re: Kolejny "okradziony" rżnie głąba. 01.07.12, 15:40
        Po zniesieniu ulgi być może internetodawcy będą zmuszeni obniżać ceny usług. O tym nie napisze.
    • trzyszcz 150 zeta do tyłu? Dobrze ci tak! 01.07.12, 15:59
      Jak nie będzie cię stać, to przestaniesz wkur..ać ludzi!
      Ja nigdy nie miałem ulgi i nie lamentuję łajzo.
    • hordol a tak a propos-na kogo głosowałes? 01.07.12, 16:35

• sclavus Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 16:45
      Anim leming rządowy, ani jaki inny... tym niemniej zapytam i poproszę o wytłumaczenie: co to jest ... ulga na internet???
      Jeszcze bym zrozumiał, gdyby chodziło o to, że w kraju zacofanym technologicznie, rząd stara się o powszechność technologiczną obywateli i daje ulgę podatkową tym, którzy odważają się sięgnąć po nowinkę technologiczno-komunikacyjną... Ale dzisiaj, w Polsce????
      No to jak: co to jest, ta ulga na internet???
      PeeS - mam dostęp do internetu od 19 lat i nigdy żadnej ulgi nań nie miałem, ani o takowej nie słyszałem....
      • don.kichote Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 16:57
        sclavus napisał:

> Ale dzisiaj, w Polsce???

No właśnie! Dzisiaj i w Polsce.
        Jeśli Cie to tak bardzo interesuje, to sprawdź, jakie są ceny szerokopasmowego internetu w Polsce i w tzw. świecie (trzeci świat pomiń) i jaka jest relacja naszych - polskich - zarobków do tych "światowych"!
        Myślę, że wtedy zrozumiesz

> ***
        > No to jak: co to jest, ta ulga na internet???
        > PeeS - mam dostęp do internetu od 19 lat i nigdy żadnej ulgi nań nie miałem, an
        > i o takowej nie słyszałem....
        • iq-ok No i co w związku z tym? 01.07.12, 17:12
          Mamy zacząć dopłacać do komórek, zakupu laptopa, beznyny i telewizji kablowej iw szystkich towarów, które zdadzą ci się relatywnie droższe?
          Czy to nam już darujesz albo przynajmniej powiesz z czego?
          • don.kichote Re: No i co w związku z tym? 01.07.12, 17:28
            iq-ok napisał:

> Mamy zacząć dopłacać do komórek, zakupu laptopa, beznyny i telewizji kablowej i
            > w szystkich towarów, które zdadzą ci się relatywnie droższe?

Nadinterpretujesz!
            Wystarczyłoby dobrze zarządzać tym co jest i nie odbierać tego co było!

> Czy to nam już darujesz albo przynajmniej powiesz z czego?

Z czego? Na pewno by się znalazło źródło. Wystarczy dobrze poszukać?
            O "igrzyskach" oczywiście wspominać nie wypada, bo to drobnomieszczańskie i populistyczne jest!
            • volupte Re: No i co w związku z tym? 01.07.12, 18:56
              A jak vincent znajduje ,to od razu krzyk- okrada nas :-) nie ma darmo , trzeba zawsze komuś zabrać by innemu dać.
            • iq-ok Co nadinterpretuję? 01.07.12, 18:58
              Przecież argumentujesz właśnie w ten sposób.
              Podaj mi choć jeden sensowny powód dla utrzymywania ulgi internetowej poza tym, że już istnieje.

A co do reszty. Zawsze będą spory odnośnie tego na co przeznaczać wspólne pieniądze i zgody co do tego nie będzie.
              Rozumiem, że pijesz do wydatków zwiazanych z EURO i uważasz je za koszt "igrzysk" w domyśle dla "motłochu".
              Natomiast miliony (w ciągu siedmiu lat parę miliardów) przeciekające latami na "ulgę internetową" skłonny jesteś zapewne uznać za "wydatek na kulturę". No i oponować nie wypada by nie wyjść na troglodytę.
              Widocznie jestem troglodytą bo uważam, że zamiast mnożyć różne idiotyczne ulgi na niby szczytne cele rozsądniej byłoby na przyklad podnieść kwoty progów podatkowych tak by nieszczęśnik zarabiajacy najniższą krajową nie wpadał po siedmiu miesiącach w podatek, z którego finansuje się min łącze internetowe dla wszystkich. A zaoszczędzone pieniążki jeśli chce niech przeznaczy na internet, ale to będzie jego wybór.
              Nie sądzisz, że tak byłoby i mądrzej i sprawiedliwiej?
            • sclavus Re: No i co w związku z tym? 01.07.12, 19:04
              Ale odebrać Kartę górnika i Kartę nauczyciela, to już byłoby dobrze??
              (jestem za! - ja!)
              • volupte Re: No i co w związku z tym? 01.07.12, 19:20
                Pewnie za tak.
        • sclavus Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 17:18
          ... ręce opadają...
      • volupte Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 18:52
        Była od kilku lat. Mogłeś od podatku w PIT odliczyć. Nie robiłeś tego , twoja strata.
        • sclavus Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 19:09
          To, że była, nie tłumaczy tego, czym jest...
          A moje pytanie brzmi: co to jest, ta ulga internetowa??
      • chateau Re: Nie płacz, Ewka... Czyli list otwarty. 01.07.12, 20:18
        To wynalazek dla wybranych.

Masz rację, że sama likwidacja nie jest jakimś wielkim problemem, natomiast tłumaczenie było idiotyczne.
    • mietowe_loczki gdzie ci mężczyźni 01.07.12, 17:36
      emeraldboy4 napisał:

więc gwi
      > azdkę z napisem "pole obowiązkowe" możesz sobie wepchnąć głęboko w twoją ciemną
      > nierefundowaną, wiesz?

Swoją drogą, gdzie się podziali wszyscy posiadający ogólne wykształcenie klasyczne miłośnicy Nohavicy niestołujący się w McDonaldzie, a według ostatnich wytycznych w KFC, lubiący polskie "ziemniaczki" z "kopereczkiem" i "śmietanką" przyozdobione "kaszaneczką" przysmażaną z "cebulką", a także grający na gitarze obrońcy czci niewieściej, którzy jeszcze kilka dni temu wypinali swoje patriotyczne torsy i pałali świętym oburzeniem w obronie czci i godności Ukrainek, ofiar żałosnego poczucia humoru Wojewódzkiego i tego drugiego błyskotliwego ancymona?
      • ta Re: gdzie ci mężczyźni 01.07.12, 18:21
        mietowe_loczki napisała:
        > Swoją drogą, gdzie się podziali wszyscy posiadający ogólne wykształcenie klasyc
        > zne miłośnicy Nohavicy niestołujący się w McDonaldzie, a według ostatnich wytyc
        > znych w KFC, lubiący polskie "ziemniaczki" z "kopereczkiem" i "śmietanką" przyo
        > zdobione "kaszaneczką" przysmażaną z "cebulką", a także grający na gitarze o
        > brońcy czci niewieściej
        ,

Po mszy świętej na hali pod chmurką poszli z plecaczkami na połoniny. Tam będą wśród motyli, biedronek i żuczków rozważać zasadność utrzymania pisfanzony na Krakowskim.
    • haen2010 Banalna historia. 01.07.12, 18:50
      Stara jak świat. Syty głodnego miał od zawsze w dupie. Sam sobie winien.
    • leszab A czego można się spodziewać od POwskiej tłuszczy? 01.07.12, 18:58

• kiemlicz88 Re: A czego można się spodziewać od POwskiej tłus 02.07.12, 07:22
        Zadowolona świnia pracująca w korpo nie pamięta jak sama wyjeżdżała z prowincji, żeby szukać szczęścia w wielkim mieście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka