Dodaj do ulubionych

"niezalezne" (od PiS) media

21.08.12, 10:15
Taka ciekawostka ...:

"(...)Janina Goss została nowym prezesem spółki Forum SA, wydawcy m.in. tygodnika „Gazeta Polska”, dziennika „Gazeta Polska Codziennie” oraz portalu Niezalezna.pl. Zastąpiła na tym stanowisku Tomasza Sakiewicza. Goss była przewodnicząca rady nadzorczej Telewizji Polskiej, w czasach gdy polityczne wpływy w TVP miało Prawo i Sprawiedliwość. Jest jedną z najbardziej zaufanych współpracowników prezesa tej partii Jarosława Kaczyńskiego.(...)"

Nie ma to jak zdrowe, niezalezne od politykow media ...

www.wirtualnemedia.pl/artykul/janina-goss-za-tomasza-sakiewicza-prezesem-wydawcy-gazety-polskiej
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 10:26
      Teraz prawda tam opisywana i poszukiwana będzie jeszcze prawdziwsza.
      • bryt.bryt Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 10:34
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Teraz prawda tam opisywana i poszukiwana będzie jeszcze prawdziwsza.

To bedzie trudne do osiagniecia, ale osoba nowej szefowej daje nadzieje.
        Teraz juz zadna protuskowa gazeta nie bedzie mogla pisac, ze jakies media sprzyjaja PiS.
    • wiosnaludzikow Re: "niezalezne" (od kogokolwiek ) media 21.08.12, 11:15
      Oczywistym jest, że za PIS media publiczne były kontrolowane i nadzorowane przez PIS. Na pewno nie były niezależne.
      Teraz też nie są niezależne !
      • obraza.uczuc.religijnych To herezja 21.08.12, 11:20
        Za PiS media publicnze były niezależne tak jak teraz niezależna jest niezalezna.pl
        • wiosnaludzikow Re: To herezja 21.08.12, 11:21
          Wtedy tak było i tak jest teraz.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: To herezja 21.08.12, 11:35
            Wtedy na pewno tak nie było. Tak jest teraz.
            • wiosnaludzikow Re: To herezja 21.08.12, 11:40
              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Wtedy na pewno tak nie było. Tak jest teraz.
              .....czyli jesteś ślepym trollem z klapkaimi na oczach jak większość tutaj, bez względu na opcję jaką reprezentują lub dla jakiej pracują.
              • obraza.uczuc.religijnych No coś ty! 21.08.12, 12:01
                Ja jestem niezależny i obiektywny, choć do ciebie nie mogę się przyrównywać boś dla mnie wzorem obiektywizmu.
      • bryt.bryt Re: "niezalezne" (od kogokolwiek ) media 21.08.12, 11:58
        wiosnaludzikow napisał:

> Oczywistym jest, że za PIS media publiczne były kontrolowane i nadzorowane prze
        > z PIS. Na pewno nie były niezależne.
        > Teraz też nie są niezależne !

Ja rozumiem, ze media publiczne przechodza z rak do rak co wybory. Ale tak wprost okreslone partyjno-prywatne media jak w tym przypadku to jeszcze chyba nie istnialy.
        • zoro_wieczorowo_poro Re: "niezalezne" (od kogokolwiek ) media 21.08.12, 12:03
          na niezależnej mają motto " my informujemy, oni kłamią" :D Jakby panuprezesowi z ust wyjęte
          • bryt.bryt Re: "niezalezne" (od kogokolwiek ) media 21.08.12, 12:23
            zoro_wieczorowo_poro napisał:

> na niezależnej mają motto " my informujemy, oni kłamią" :D Jakby panuprezesowi
            > z ust wyjęte

W ustach Prezesa brzmialoby to tak: "my glosimy Prawde, oni klamia".
        • wiosnaludzikow Re: "niezalezne" (od kogokolwiek ) media 21.08.12, 12:06
          Nie zauważyłeś widocznie. Tusk wiele obiecywał w kwestii mediów publicznych w tym likwidacje KRiTV i słowa danego wyborcy tradycyjnie, jako patologiczny kłamca, nie dotrzymał.
          Będzie tego żałował bo obróci to się przeciwko niemu samemu, tak jakmobróciło się przeciwko PIS i SLD. Zawładnięcie piblicznymi mediami to radość na krôtką metę.
          • bryt.bryt Re: "niezalezne" (od kogokolwiek ) media 21.08.12, 12:29
            wiosnaludzikow napisał:

> Nie zauważyłeś widocznie. Tusk wiele obiecywał w kwestii mediów publicznych w
            > tym likwidacje KRiTV i słowa danego wyborcy tradycyjnie, jako patologiczny kłam
            > ca, nie dotrzymał.
            > Będzie tego żałował bo obróci to się przeciwko niemu samemu, tak jakmobróciło s
            > ię przeciwko PIS i SLD. Zawładnięcie piblicznymi mediami to radość na krôtką me
            > tę.

Przeciez ja nie pochwalam przejmowania mediow publicznych przez politykow. Ale to jest swego rodzaju "uswiecone" poprzez tradycje i praktyke wszystkich kolejnych rzadow. Nie ma ugrupowania, ktore mialoby czyste rece.
            Rownoczesnie nie ma ugrupowania, ktore jak PiS rozniloby sie w praktyce i deklaracjach jesli chodzi o niezaleznosc mediow prywatnych. Jesli uznamy, ze sa media sprzyjajace obecnej wladzy, to po drugiej stronie sa nie media niezalezne, ale media pisowskie.
            • wiosnaludzikow Re: "niezalezne" (od kogokolwiek ) media 21.08.12, 15:27
              >Nie ma ugrupowania, ktore mialoby czyste rece.
              Tak bryt.bryt. Dlatego oszustwo wyborcze Tuska było szczególnie perfiden gdyż część wyborców chciałaby aby "publiczne" stały się mocno niezależne. Tusk obiecał i słowa nie dotrzymał. Standard Tuska!
              • bryt.bryt Re: "niezalezne" (od kogokolwiek ) media 21.08.12, 15:39
                wiosnaludzikow napisał:

> >Nie ma ugrupowania, ktore mialoby czyste rece.
                > Tak bryt.bryt. Dlatego oszustwo wyborcze Tuska było szczególnie perfiden gdyż c
                > zęść wyborców chciałaby aby "publiczne" stały się mocno niezależne. Tusk obieca
                > ł i słowa nie dotrzymał. Standard Tuska!

Szczegolnie perfidne to jest dzialanie partii, ktora czuje sie lepsza od innych, ma czelnosc wystawiac innym oceny moralne, a sama robi to, za co innych krytykuje.
        • loczek62 Re: "niezalezne" (od kogokolwiek ) media 21.08.12, 12:11
          bryt.bryt napisał:

> Ja rozumiem, ze media publiczne przechodza z rak do rak co wybory. Ale tak wpro
          > st okreslone partyjno-prywatne media jak w tym przypadku to jeszcze chyba nie i
          > stnialy.
          Na myśl przychodzi mi tylko "Trybuna Ludu"...
    • volupte Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 12:14
      Kto płaci , ten wymaga!
      • bryt.bryt Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 12:30
        volupte napisał:

> Kto płaci , ten wymaga!

To jeszcze niech przestana udawac.
        • volupte Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 12:31
          Polityka= hipokryzja :-)
    • kukipl Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 12:33
      co ma piernik do wiatraka, możesz to wyjaśnić. Chyba jest rzeczą oczywistą, że gazetka bez napletka pod światłym przewodnictwem nadredaktora nie zaproponuje jej stanowiska w zarządzie. Nadredaktor w ten sposób pozbyłby się oprócz napletka także i cnoty. Wyobrażasz sobie obrady zarządu spiskującego i knującego przeciwko Kaczyńskiemu, ustalającego strategię walki z PIS z udziałem niezależnego dziennikarza. Chyba na tyle móżdżka ci nie wyprali, czyż nie?
      • bryt.bryt Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 12:50
        kukipl napisała:

> co ma piernik do wiatraka, możesz to wyjaśnić. Chyba jest rzeczą oczywistą, że
        > gazetka bez napletka pod światłym przewodnictwem nadredaktora nie zaproponuje j
        > ej stanowiska w zarządzie. Nadredaktor w ten sposób pozbyłby się oprócz napletk
        > a także i cnoty. Wyobrażasz sobie obrady zarządu spiskującego i knującego przec
        > iwko Kaczyńskiemu, ustalającego strategię walki z PIS z udziałem niezależnego d
        > ziennikarza. Chyba na tyle móżdżka ci nie wyprali, czyż nie?

Ale o co chodzi?
        • jozef.moneta Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 16:35
          niezalezna.pl/32072-niewiarygodnosc-sdp
          • bryt.bryt Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 16:48
            Czyzby wojna pisowsko-pisowska?
      • volupte Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 13:12
        To , jak napisałes , nadreaktor bez napletka , bierze kase od PO ?
        • kukipl Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 18:41
          a i owszem. Jak nazwiesz zamawianie płatnych reklam rządowych w dołującym czytadle dla otumanionych. Wspomnę również o zwolnieniach podatkowych dla agory z czasów UW matecznika tuskowych (p)osłów.
          • volupte Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 19:12
            Jakich reklam? Rzad sie reklamuje? Jakie zwolnienia podatkowe? Cos wiesz, napisz.
            • kukipl Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 22:21
              nie wierzysz to trudno, twój problem. Szukaj sobie sam. Do zestawu dorzucę obowiązkową prenumeratę tego gniota niemal we wszystkich państwowych urzędach. Powodzenia w pracy. Czasy niewolników się skończyły.
              • wiosnaludzikow Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 22:31
                kukipl napisała:

> dorzucę obowiązkową prenumeratę tego gniota niemal we wszystkich państwowych urzędach.
                ..a Rzepa nie jest prenumerowana ?
                Gniotem Gazeta na pewno nie jest. To bardzo stronnicza opinia. Owszem Gazeta jest polityczna, manipulacyjna itp ale nie jest gniotem. W swojej większej części , po odrzuceniu politycznych polucji Stasińskiego, Czecha i innych , jest jednym z najlepszych pod względem humanistycznym i poznawczym dzienników w Polsce.
                • kukipl Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 22:47
                  Rzepa to już chyba od roku gazeta w rękach prywatnych. Właściciel powiązany z lewactwem, naczelny wymieniony w redakcji duże zmiany kadrowe sporo spadów (propagandystów).
                  I najważniejsze piszesz
                  "W swojej większej części, po odrzuceniu politycznych polucji Stasińskiego, Czecha i innych".
                  Po tym stwierdzeniu kto ci zostaje? "Apolityczny" nadredaktor, a może wielowiejska, olejnik i kublik. Może masz na myśli propagandystów z radia rynszTOK FM przybudówki tego jak to nazwałeś najlepszego pod względem humanistycznym i poznawczym dziennika tu cię poprawię w Polszewii.
                  • wiosnaludzikow Re: "niezalezne" (od PiS) media 21.08.12, 22:52
                    kukipl napisała:

> Rzepa to już chyba od roku gazeta w rękach prywatnych. Właściciel powiązany z l
                    > ewactwem, naczelny wymieniony w redakcji duże zmiany kadrowe sporo spadów (prop
                    > agandystów).
                    Słąwne PISoidowskie "Powiązany z ..." dyskredytuje Cię jako rozmówcę podobnie jak Miętowe loczki, poranna kawę czyli propagandzistów PO, PIS, SLD, Palikota itp
                    PIS mając w łapach KRRiTV móógł wiele na rynku pluralizmu mediów elektronicznych zmienić. Nie skorzystał z tej szansy a wręcz utrwalił ten sztywny układ.
    • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 22:08
      PIS jest obok SLD najbardziej zamordystyczną i bezwględną jeżeli chodzi o nomenklaturę partyjną, partii. Biorę pod uwagę te okresy kiedy te partie sprawowały władzę.
      PO co do ilości obsadzanych ,w tym w mediach bije wszelkie rekordy ale PO robi to z pazerności na kasę i stanowiska a nie z powodów politycznych.
      • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 22:35
        tak tak dla pieniędzy oraz dla stołków w publicznych mediach nie cytuje się w przeglądach porannej prasy artykułów choćby z Gazety Polskiej. Do programów nie zaprasza się Ziemkiewicza, Karnowskiego czy Wildsteina (też z pazerności na stołki?). No i z pazerności oraz z troski o publiczne pieniądze nie przyznaje się koncesji TV Trwam, a stacyjkom w dobrej sytuacji finansowej rozbija się opłatę za koncesję na 100 rat.
        Jest prawdą że durniem łatwiej rządzić. A durniem uważającym się za YntelYgenta jeszcze łatwiej.
        • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 22:41
          kukipl napisała:

> tak tak dla pieniędzy oraz dla stołków w publicznych mediach nie cytuje się w p
          > rzeglądach porannej prasy artykułów choćby z Gazety Polskiej. Do programów nie
          > zaprasza się Ziemkiewicza, Karnowskiego czy Wildsteina (też z pazerności na sto
          > łki?).
          Muszę zmienić okulary bo sam niedawno widziałem Wildsteina i Ziemkiewicza zarówno w TVN jak i TVP.
          W Gazecie Polskiej też nie widziałem cytatów z Gazety Wyborczej czy TVN !
          > No i z pazerności oraz z troski o publiczne pieniądze nie przyznaje się
          > koncesji TV Trwam, a stacyjkom w dobrej sytuacji finansowej rozbija się opłatę
          > za koncesję na 100 rat.
          Tu przyznaję rację ale także samo postępował PIS mając zawłaszczoną KRRiTV.
          • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:07
            może ich widziałeś w tvp w jakimś programie odpowiednio zmontowanym z archiwalnych materiałów. Co do tusks version news się nie wypowiadam bo to prywatna przybudówka PełO. Przypomnij sobie reklamę NSR-ów finansowaną przez MON i odpowiedz na pytanie gdzie najczęściej ją emitowano i czy target interesujący armię ogląda tvn24. To tak na marginesie.
            Pisząc o cytatach mam na myśli przeglądy prasy codziennej w elektronicznych mediach państwowych, a nie cytowanie artykułów konkurencji w gazetach.
            Co do postępowania PIS to nie przypominam sobie sytuacji żeby dyskusje w studio były prowadzone przez dziennikarzy reprezentujących ten sam światopogląd. Nie chodzi mi by stanowiska decyzyjne zajmowali ci popierający PIS ale o to by dyskusja toczyła się z ich udziałem. Chodzi o to by dziennikarz prowadzący dajmy na to wywiad z rosatim wypowiadającym się na temat afery Amber Gold nie bał się przypomnieć i zapytać o jego zasiadanie w radzie nadzorczej FOZZ czy też Warszawskiej Grupy Inwestycyjnej. Po prostu spytać czy pan powinien się w tej sprawie wypowiadać i ewentualnie głosować nad powołaniem komisji w Sejmie. Niestety takie dziennikarstwo mi się marzy a nie pytanie na konferencji prasowej Hofmana o konflikt z kotem Kaczyńskiego.
            • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:11
              kukipl napisała:

> może ich widziałeś w tvp w jakimś programie odpowiednio zmontowanym z archiwaln
              > ych materiałów. Co do tusks version news się nie wypowiadam bo to prywatna przy
              > budówka PełO.
              To jednak zmienię te okulary :)
              PIS mógł zmienić tę sytuację mając władzę i nie zrobił tego. Cóż , widocznie liczyły się tamte intersiki. Pamiętam np kryptoreklamy SKOK.
              • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:20
                wypadałoby od czasu do czasu przejść się do okulisty i dokonać korekty szkieł w okularach. Z pewnością to poprawi wzrok i więcej rzeczy lepiej będziesz widział. Gazetka bez napletka już się kończy, guru coraz bardziej nerwowy, tylko sądami straszy. No future.
                • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:27
                  kukipl napisała:

> wypadałoby od czasu do czasu przejść się do okulisty i dokonać korekty szkieł w
                  > okularach. Z pewnością to poprawi wzrok i więcej rzeczy lepiej będziesz widzia
                  > ł. Gazetka bez napletka już się kończy, guru coraz bardziej nerwowy, tylko sąda
                  > mi straszy. No future.
                  Informacje o śmierci Agory są od 20 lat przedwczesne.
                  Co do okularów i ich korekty to mam tego świadomość, niestety Ty nie :(
                  • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:33
                    robiłem niedawno badania okresowe. Zarówno okulary jak i korekta szkieł nie są mi jeszcze potrzebne. Taka była diagnoza specjalisty.
                    • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:39
                      kukipl napisała:

> robiłem niedawno badania okresowe. Zarówno okulary jak i korekta szkieł nie są
                      > mi jeszcze potrzebne. Taka była diagnoza specjalisty.
                      Moźe specjalista był z kimś :) powiązany ?
                      • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:54
                        przypuszczam że był powiązany z porządnym dyplomem i specjalizacją z okulistyki
                        • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:56
                          kukipl napisała:

> przypuszczam że był powiązany z porządnym dyplomem i specjalizacją z okulistyki
                          Nigdy nic nie wiadomo. Tajniak powiązany ..".czai się wszędzie. Czuwaj !
                          • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:17
                            coś mi tu nie pasuje. Czego tak krzyczysz w własnym wątku Do baranów z PO i Gowina. Brak logiki? Czy tu ci pasuje pisać tak tam się wypowiadasz inaczej, jesteś jakiś podejrzliwy przecież Gowin o tobie się nawet nie zająknął Tajniak powiązany ..".czai się wszędzie. Czuwaj !
                            • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:25
                              kukipl napisała:

> coś mi tu nie pasuje. Czego tak krzyczysz w własnym wątku Do baranów z PO i Gow
                              > ina. Brak logiki?
                              Człowiek partyjny nie zrozumie człowieka wolnego. Czuwaj i pilnuj tych co to są powiązani z lewicą :) Wróg nie śpi !
                              • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:39
                                a co takiego nagannego jest w prawdziwym stwierdzeniu że właścicielem Rzepy jest człowiek powiązany z lewicą. Przecież oficjalnie o tym się wypowiadał, a związani z nim propagandyści typu żakowski, najsztub czy cała gazetka bez napletka wręcz wymagała od niego czystki w redakcji. Czy piszę nieprawdę?
                                • wiosnaludzikow takich spraw i sptawek za PIS były setki w TVP 22.08.12, 01:39
                                  Nie puścimy tego, to może zaszkodzić PiS-owi - tak Patrycja Kotecka zwykła zwracać się do reporterów, wydawców i prezenterów "Wiadomości" TVP

Kotecka od kilku dni jest p.o. zastępcy szefa Agencji Informacji, odpowiada za całą informację w telewizji publicznej: "Wiadomości", "Panoramę" i "Teleexpress". W Agencji zaczynała jako dziennikarka, ale szef Agencji oddelegował ją "do zadań specjalnych". W tej roli działa w "Wiadomościach". Przedtem pracowała w "Super Expressie", "Życiu Warszawy" i TV 4.
                                  ...............
                                  Myślę, że nie ma potrzeby wyjaśniać powiązań tego niezależnego pracownika TVP pani Koteckiej z drugą osobą ( wtedy) po Kaczyńskim.
                                  • kukipl Re: takich spraw i sptawek za PIS były setki w TV 22.08.12, 01:51
                                    czyżby dziś było lepiej? Naprawdę tak myślisz. Poszukaj sobie wywiad lisa z Kaczynskim przed wyborami. Jak sadzisz lisowa w TVP przypadkiem dostala prace.
                                    • wiosnaludzikow Re: takich spraw i sptawek za PIS były setki w TV 22.08.12, 06:02
                                      kukipl napisała:

> czyżby dziś było lepiej? Naprawdę tak myślisz. Poszukaj sobie wywiad lisa z Kac
                                      > zynskim przed wyborami. Jak sadzisz lisowa w TVP przypadkiem dostala prace.
                                      Nie tylko nie myślę ale też nigdzie nie pisałem, że dzisiaj jest lepiej. To Ty pisałeś , że wtedy ( za PIS) było lepiej.
                                      Pisałem ( przypomnę) , że za SLD, za PIS i teraz media publiczne byly traktowane jak własność partii rządzących. Tusk obiecał tutaj zmiany jak likwidacja abonamentu, likwidacja KRRiTV i jak w większości obietnic dane słowo złamał.
                                      • kukipl Re: takich spraw i sptawek za PIS były setki w TV 22.08.12, 10:32
                                        Przypomnij sobie gadkę o nowych standardach jakie będą obowiązywać za czasów PełO (na pewno się na to nabrałeś). I co czystki jak za czasów stalinizmu. PIS z tego co pamiętam otwarcie mówił że chce wywrócić stolik towarzystwa wzajemnej adoracji. Kto jest uczciwym, odpowiedz sobie sam. Dlatego będę powtarzał, że lepiej być moherem niż tuska frajerem. Ty się dałeś nabrać(?) i masz kaca moralnego, nie potrafisz się do tego przyznać i przez to próbujesz od czasu do czasu tłumaczyć coś co do czego nie masz już 100% przekonania. To takie zagłuszanie własnego sumienia. Piszesz że jesteś w wieku przedemerytalnym, tego nie bądź tak pewnym bo przy tej ekipie możesz jeszcze być zmuszonym do uprawiania prostytucji dziennikarskiej (zrozumiałem ze wcześniejszego wpisu że reprezentujesz branżę mediów) albo walczyć o miejsce przy śmietniku, do którego młode szmaty dziennikarskie bez hamulców i honoru będą wyrzucały śmieci za zarobione srebrniki.
                • x2468 Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:37
                  Dzisiaj dwa razy słyszałem w Tok-fm ciotę Karnowskiego.Wczoraj był Terlikowski,codziennie któryś z talibów jest w tej rozgłośni i sączy swój jad za pieniądze Agorowej z kasy.A wy frajerzy plujecie za friko.
                  • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:42
                    x2468 napisał:

> słyszałem w Tok-fm ciotę
                    Wystawiasz sobie świadectwo prostaczku z chlewika homofobicznofaszystowskiego.
                  • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:46
                    dla tych z IQ poniżej przeciętnej. Mowa jest o obecności jak to nazywasz talibów w publicznych mediach. rynszTOK to prywatna szczekaczka, która zauważyła że bez talibów słuchalność radykalnie spada i reklamodawcy się wycofują.
                    • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 21.08.12, 23:52
                      kukipl napisała:

> rynszTOK to prywatna szczekaczka
                      Rozumiem, że jesteś przeciwnikiem prywatnego sektora co wskazywałoby na to, że jesteś PISoidem.
                      ...bo gdybyś napisał szczekaczka to byłby ostry głos krytyczny ale prywatna szczekaczka to już pogarda dla sektora, w którym jestem od 23 lat. Znaczy PISoid :(
                      • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:10
                        zauważyłem że rozumiesz tak jak chcesz. Do prywatnego nic niem mam.Mam oczywiście dużo do stwierdzenia że w prywatnym medium można mówić jak się chce, nawet mówienie nieprawdy jest OK. Obserwacja z dnia dzisiejszego "obiektywizm" z którym się nie zgadzam. Zatrzymuję swój wzrok na Ścierwostacji gdy mówią o Obamie. Komentarzowi towarzyszą zdjęcia archiwalne z jego spotkania w Pałacu Prezydenckim, pokazują jak się wita z władzami i przedstawicielami opozycji. Pokazują wszystkich, sekwencja się kończy oczywiście przed sceną z Kaczyńskim. Dalej komentarz jest kontynuowany na tle zdjęć z USA. Przypadek? można myśleć że tak. Można nabijać się ze słowa powiązania.
                        • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:17
                          kukipl napisała:

> zauważyłem że rozumiesz tak jak chcesz.
                          A Ty rozumiesz jak inni chcą czy jak ? Wyjaśnij proszę to zdanie ?
                          > Do prywatnego nic niem mam.
                          Naprawdę nie widzisz różnicy :
                          - prywatna szczekaczka
                          - szczekaczka
                          Prywatna szczekaczka to coś takiego jak np : katolicki idiota a nie idiota wypowiedziane przez trolla z przeciwnej Tobie strony. Przymiotnik zdradzajacy skąd dany troll jest.
                          • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:22
                            bardzo się burzyłeś na jakiegoś forumowicza na wątku Do baranów z PO i Gowina
                            x2468 napisał:

> Baranow to sobie w własnym chlewiku i parafii poszukaj.Łatwo ich znajdziesz.Są
                            > łudząco podobni do ciebie baranie.
                            Nie jestem zarejestrowany w żadnej parafii.
                            Treść Twojej wypowiedzi, a reczej jej brak, świadczy o tym, że moja wypowiedż była trafna:) i trafiła do jednego przynajmniej z tych baranów, którzy promują zaangażowanie Służb do ochrony rodzin POlityków.

Ładnie to tak
                            • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:29
                              kukipl napisała:

> bardzo się burzyłeś na jakiegoś forumowicza na wątku Do baranów z PO i Gowina
                              > x2468 napisał:
                              >
                              > > Baranow to sobie w własnym chlewiku i parafii poszukaj.Łatwo ich znajdzie
                              > sz.Są
                              > > łudząco podobni do ciebie baranie.
                              > Nie jestem zarejestrowany w żadnej parafii.
                              > Treść Twojej wypowiedzi, a reczej jej brak, świadczy o tym, że moja wypowiedż b
                              > yła trafna:) i trafiła do jednego przynajmniej z tych baranów, którzy promują z
                              > aangażowanie Służb do ochrony rodzin POlityków.
                              > Ładnie to tak
                              Mi sie nie wydaje niczym niewłaściwym jako odpowiedż na tak prostacki zarzut jak chlewik ...itp Jest odpowiednia do wypowiedzi adwersarza.
                          • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:33
                            Prywatna szczekaczka to medium nie należące do władz, gdzie wyrobnik za srebrniki mówi tak jak mu pan karze. Pamiętam jeszcze te czasy gdzie w rynszTOKu FM audycje prowadził Ziemkiewicz czy Janke (ludzie z własnym zdaniem nie popracowali zbyt długo). Wtedy toczyły się jakieś dyskusje, była wyrażana różnica zdań a dziś co to jest jak nie prywatna szczekaczka nastawiona na niszczenie Kaczyńskiego PIS i gloryfikowanie Państwa Oszustów

• wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:39
                              kukipl napisała:

> Prywatna szczekaczka to medium nie należące do władz, gdzie wyrobnik za srebrni
                              > ki mówi tak jak mu pan karze. Pamiętam jeszcze te czasy gdzie w rynszTOKu FM au
                              > dycje prowadził Ziemkiewicz czy Janke (ludzie z własnym zdaniem nie popracowali
                              > zbyt długo). Wtedy toczyły się jakieś dyskusje, była wyrażana różnica zdań ....
                              Ja rozumiem i jestem pewien , że Tobie bardziej się tamto TOK FM podobało.
                              Pamiętasz jednak jak zmieniali się Prezesi w TVP pod władzą Kaczyńskiego ?
                              Można było to zmienić uniezależniając media publiczne ale PIS tak wolał.... jak tak wolał to tak ma.
                              • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 00:51
                                Pamiętam film z pinejro, pamiętam wywiad gembarowskiego, pamiętam że prawicowych dziennikarzy tam nie było. Pamiętam również że za PIS miejsce w tvp i PR mieli dziennikarze z sympatyzujący z różnymi stronami sceny politycznej. Dziś natomiast zarówno w prywatnych jaki i reżimowych mediach miejsce z dawnego składu Rzepy ma jedynie Szułdrzyński (nie wiem czy dobrze napisałem) taki facet co to by chciał prawdę powiedzieć ale się boi narazić władzy.
                                • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 01:05
                                  kukipl napisała:

> Pamiętam film z pinejro, pamiętam wywiad gembarowskiego, pamiętam że prawicowyc
                                  > h dziennikarzy tam nie było. Pamiętam również że za PIS miejsce w tvp i PR miel
                                  > i dziennikarze z sympatyzujący z różnymi stronami sceny politycznej. Dziś natom
                                  > iast zarówno w prywatnych jaki i reżimowych mediach miejsce z dawnego składu Rz
                                  > epy ma jedynie Szułdrzyński (nie wiem czy dobrze napisałem) taki facet co to by
                                  > chciał prawdę powiedzieć ale się boi narazić władzy.
                                  Lis też wylatywał z telewizji. Nie potrafisz spojrzeć na to zagadnienie bez politycznych emocji.
                                  Nie ma sensu dyskusja czy lepsi byli Panowie z PIS czy z PO czy..... Jest sens dyskusji co zrobili dla niezależności mediów i ci należy zrobic dla tej niezależności.
                                  • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 01:23
                                    lis w przeciwieństwie do Ziemkiewicza znalazł miejsce w jak to nazywasz PISowskich mediach. W Polszewii Ziemkiewicz musiał wylecieć z TVP. Jeżeli chodzi o przyszłość mediów publicznych to sposób na ich odpolitycznienie jest prosty. Jeden tydzień wydawcą wiadomości jest osoba związana z jedną opcją drugi z inną. W TVP jest miejsce dla Ziemkiewicza i ludzi z jego środowiska oraz lisa czy żakowskiego. A najlepiej byłoby żeby program autorski np lisa był współprowadzony dajmy na to z Wildsteinem. Wtedy takie media by mi odpowiadały. Zarząd TVP miałby w obowiązku dbać jedynie o wynik finansowy i rozwój technologiczny firmy. PO jednym miejscu na multipleksie otrzymują wszyscy nadawcy, pozostałe na przetargu na zasadzie kto więcej da. Taka sama sytuacja w PR. Nie wyeliminuje to całkowicie wpływów polityków ale na pewno będzie bardziej sprawiedliwie.
                                    • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 01:27
                                      kukipl napisała:

> lis w przeciwieństwie do Ziemkiewicza znalazł miejsce w jak to nazywasz PISowsk
                                      > ich mediach. W Polszewii Ziemkiewicz musiał wylecieć z TVP. Jeżeli chodzi o prz
                                      > yszłość mediów publicznych to sposób na ich odpolitycznienie jest prosty. Jeden
                                      > tydzień wydawcą wiadomości jest osoba związana z jedną opcją drugi z inną. W T
                                      > VP jest miejsce dla Ziemkiewicza i ludzi z jego środowiska oraz lisa czy żakows
                                      > kiego. A najlepiej byłoby żeby program autorski np lisa był współprowadzony daj
                                      > my na to z Wildsteinem. Wtedy takie media by mi odpowiadały. Zarząd TVP miałby
                                      > w obowiązku dbać jedynie o wynik finansowy i rozwój technologiczny firmy. PO je
                                      > dnym miejscu na multipleksie otrzymują wszyscy nadawcy, pozostałe na przetargu
                                      > na zasadzie kto więcej da. Taka sama sytuacja w PR. Nie wyeliminuje to całkowi
                                      > cie wpływów polityków ale na pewno będzie bardziej sprawiedliwie.
                                      Nie interesuje mnie, z całym szacunkiem, dyskusja o tym, który Pan,z której partii był bardziej ludzki. To nie jest istota problemu ! Ręczne sterowanie czyli pomysły kto z kim ma prowadzic program są właśnie nierozumieniem istoty problemy czyli przyczyną tego, ze wtedy Inni narzekali na stronniczość TVP i teraz inni. To nic nie zmienia.
                                      Ja chcę aby polityków odsunąć jak najdalej od mediów publicznych a Ty chcesz aby politycy lepiej kierowali tymi mediami :) To ślepa uliczka.
                                      • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 01:39
                                        połączenie lisa z Wildsteinem to tylko taki przykład pokazania idei. Takie rozwiązanie jest moim zdaniem konieczne na jakiś czas po to by zapędy i zbyt polityczne prowadzenie programu przez lisa (chyba się ze mną zgodzisz) studził Wildstein. Zebyś nie pisał że jestem jednostronny to wycieczki Wildsteina mógłby studzić lis. Wydawanie przemiennie wiadomości przyzwyczaiłoby polityków do równowagi w mediach, a po jakimś czasie wyprałoby stronniczość dziennikarzy. Po latach tak funkcjonujących mediów standardy muszą się wykształcić i nikt nie będzie mówił o ich upolitycznieniu.
                                        • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 01:41
                                          kukipl napisała:

> połączenie lisa z Wildsteinem to tylko taki przykład pokazania idei.
                                          Zadnych idei ! Po prostu informacja i kultura. STOP ideom w mediach państwowych.
                                          • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 02:02
                                            utopia. Nie wiem w jakim jesteś wieku ale może znasz kawał o biegu przywódców USA i ZSRR oraz relacjonowaniu tego w mediach. W USA mówiono że wygrał amerykański prezydent, w radzieckich że I sekretarz był drugi a prezydent USA przedostatni.
                                            Nigdy nie będzie tak że serwisy będą przygotowywały osoby bez poglądów i sympatii politycznych. No może jak to będą robiły cyborgi. Nie można również zdusić dyskusji na jakiś temat i udawać że nie ma w realnym życiu podziału wśród ludzi na postrzeganie świata.
                                            • wiosnaludzikow Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 05:59
                                              kukipl napisała:

> utopia. Nie wiem w jakim jesteś wieku ale może .....
                                              Bardzo dojrzałym, a nawet przeemerytalnym. Widzisz tylko ja znam świat i to nie jest utopia; w miarę niezależna telewizja publiczna, istnieje.
                                              Najprościej napisać BBC ale jest ich wiele a na pewno nie są to telewizje gdzie o programie decydują narzeczone polityka partiii rzadzacej.
                                              Miło mi, że podejrzewałeś mnie, że być może jestem młodym idealistą ale tak nie jest.
                                              • kukipl Re: "zalezne" (od PiS) media 22.08.12, 10:15
                                                BBC od czasu do czasu posłucham, ale w większości interesują mnie wiadomości ze świata, w politykę wewnętrzną GB nie wnikam bo jej nie znam. Dlatego nie mam poglądu na niezależność tej stacji. Tak mówią że jest apolityczna, niemniej po numerze z EURO 2012 zacząłem w to wątpić.
    • wiosnaludzikow cenzura w mediach 25.08.12, 07:13
      Konkret za władzy "medialne"j PO:
      www.pudelek.pl/artykul/42568/zwolnili_majewskiego_z_tvn_bo_zartowal_z_po/
      Nie wolno sie smiać z władzuni !
      • ave.duce Re: cenzura w mediach 25.08.12, 08:00
        Moze i tak, ale z drugiej strony Majewski z programu na program lecial w dol.
        • wiosnaludzikow Re: cenzura w mediach 25.08.12, 08:31
          ave.duce napisała:

> Moze i tak, ale z drugiej strony Majewski z programu na program lecial w dol.
          Tak ale te same kryteria należy brać pod uwagę jak się ocenia zarówno Majewskiego ale i Lisa czy Ziemkiewicza. De facto taki tylko był cel mojej wypowiedzi.
          Tymczasem trollowstwo jak wylatuje Ziemkiewicz (lub Lis) to CENZURA. Owszem jak po zmianie władzy w mediach wylatuje kilkunastu to tak.
      • bryt.bryt Re: cenzura w mediach 25.08.12, 14:55
        wiosnaludzikow napisał:

> Konkret za władzy "medialne"j PO:
        > www.pudelek.pl/artykul/42568/zwolnili_majewskiego_z_tvn_bo_zartowal_z_po/
        > Nie wolno sie smiać z władzuni !

Informacja trafila tam, gdzie powinna (na Pudelka).
        A poza tym jest mi strasznie przykro, ze moj ulubiony rezim dziala tak slamazarnie w dziele przywracania prawidlowej perspektywy medialnej. Majewski smial sie w TVN z politykow PO od lat, zupelnie bezkarnie. Czy oni tam u Tuska sa slepi? Ile mozna tolerowac takie wyskoki!?
        Dobrze, ze jest jeszcze wewnetrzna cenzura w stacji, bo inaczej bylby blamaz.
        Chociaz jak widzialem pare dni temu jak w "Faktach" Durczok drwil z HGW, to sie wkurzylem, ze az strach. Mam nadzieje, ze Durczok doczeka sie stosownej kary.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka