volupte 29.08.12, 09:56 Marcin P w prokuraturze i juz wszystkie media zadne krwi . marcinek pewnie dzis juz w areszcie wydobywczym wyladuje. nie wiem tylko na czym opieraja przekonanie ,ze jak go zamkna to wiecej powie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:19 Serio nie wiesz, z jakiego powodu 99% podejrzanych trafia do aresztu? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:31 A wiesz jaki procent slusznie? Co do Marcinka , wyglada ze slusznie , ale areszt w znacznym stopniu ogranicza mozliwosc obrony. Moze sie boja ze ucieknie. Nie zamordowal , nie napada , nie gwalci itp. , nie jest niebezpieczny, a wyrok do odsiadki jesli dostanie to i tak nie ucieknie. Nie jestem zwolennikiem aresztow , nawet w takim wypadku. Z duzym prawdopodobienstwem bedzie tak: posiedzi w areszcie , dwa , trzy lata lub wiecej . Zwolnia go, albo do wyroku bedzie siedzial i Sad nawet jesli go uzna winnym, w jakiś zarzutach , jest ,,przymuszony" dac wykok co najmniej , w tej wysokosci, co juz odsiedział. Taka jest praktyka , chociaz wyjatki bywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:36 Widzę, że jednak nie wiesz - 99% aresztowanych izoluje się z powodu podejrzenia matactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:41 Słowo wytrych . takie zarzuty jak ma Marcinek sa oparte na dokumentach , które przejeli , albo ktore dostarcza poszkodowani klienci . On to sobie moze teraz mataczyc w majtach. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:45 Widzę, że słowo wytrych volupte, to "słowo wytrzych" - mówi to zawsze, jak nie wie, co powiedzieć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:49 nie wiem co znaczy slowo ,,wytrzych" . Nie potrafisz bronic swego stanowisko to wymyslasz jakaś bzdure:-) Szkoda gadac , ty wiesz swoje , ja swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:54 no i potwierdzasz, że nie jesteś specjalnie domyślny - pomogę ci, to zwykła literówka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:52 Min. Kwiatkowski miał rację, Plichta powinien zostać aresztowany od razu - za wysokie zagrożenie wysoką karą i mataczeniem przez podejrzanego. Miłego dnia. www.rp.pl/artykul/905863.html Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Plichta 29.08.12, 12:02 Nie przynudzaj. Mamy swoje zdanie i sie z nim zgadzamy , wystarczy aby w tej sprawie zakończyc bajerę. Nie wiem po co prowokujesz? jakim zgryźliwym dziadem jestes , czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Doucz się, lektura: 29.08.12, 12:03 "Dlaczego ma to kluczowe znaczenie? Gdyby prokuratura zdecydowała się na przedstawienie Marcinowi P. zarzutu oszustwa, to wtedy z uwagi na jego wagę i szeroki zakres procederu mogłaby wystąpić do sądu z uzasadnionym wnioskiem o zastosowanie tymczasowego aresztu. Już wiemy, że w siedzibie firmy zabezpieczono bardzo małe ilości złota i pieniędzy, i nawet te, które odnaleziono w domu państwa P., są rażąco mniejsze niż wynikałoby to z ilości pieniędzy wpłaconych przez klientów firmy. Dziś Marcin P. może próbować podejmować decyzje służące ukrywaniu majątku czy dalszemu „transferowaniu” pieniędzy. Najwyższa pora na zdecydowane działania prokuratury." Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Doucz się, lektura: 29.08.12, 12:15 Takis ,,madrala" a w tej sprawie na samym poczatku zrobileś blad , bo glownym uzasadnioemiem w przypadku aresztu nie jest obawa matactwa , tylko zagrożenie wysoka karą. Bye, bye ,,najmadrzejszy forumowiczu" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie. 29.08.12, 12:34 Jest tak jak napisałem - głównym jest obawa matacwa. Ośli upór nie przysłoni twojego braku wiedzy, więc na przyszłość nie uskuteczniaj kolejnej akcji pt. "nie znam się, więc się wypowiem" tylko postaraj zabierać głos w sprawach, o których masz choć mininalne pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Nie. 29.08.12, 12:39 Tak i jako najmadrzejszy powinienes o tym wiedziec. Przypomne ci ze nie zamykaja do aresztu nawet jesli jest obawa matactwa , osob zagrozonych kara nie wiekszą niz 5 lat, a jesli zamykaja to bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Nie. 29.08.12, 12:40 Wlasciwie tylko wtedy , gdy nie maja stalego miejsca zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Plichta 29.08.12, 11:33 Znacznie ciekawsze jest, kim sa ci, u ktorych za slupa robil. Bo ze on slup, to widac i slychac i czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:44 Na razie Latkowski i WPROST robią to, co w muzyce nazywa się "graniem po sąsiadach" - jeden wniosek do prokuratury o zniesławienie już jest. www.dziennikbaltycki.pl/artykul/645907,mariusz-olech-nie-mam-nic-wspolnego-z-marcinem-p-i-amber,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:45 Bardzo w to watpie ze byl slupem.Słupy to zazwyczaj prymitywy , ktorzy sprzedaja twarz za kasę. Pewnie trudno ci uznac ze taki mlokos mogl tylu oszukac? To ze on szukal kontaktów i staral sie roznych znanych i znaczacych ludzi do siebie przyciagnać to baturalne przy takim przekrecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Plichta 29.08.12, 11:52 Owszem, nie jestem w stanie uwierzyc, ze facet z przeszloscią, po areszcie i bez grosza nagle w kilka miesiecy dysponuje milionami, otwiera placowki, rozkreca linie lotnicze. Sprobuj otworzyc sklep z byle czym lub jakąkolwiek dzialalnosc nie mając kasy i ukladow. Najpierw sporo trzeba wlozyc, by zacząc cokolwiek zarabiac. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:59 Chyba wiecej niz w kilka miesiecy i nie bylo to takie trudne , jesli na poczatku przekonal kilka , kilkanaście osob i zebral kilkadziesiat tysiecy. potem to rosnie jak kula sniezna. W sumie nie wiemy ile mial poczatkowego kapitalu, przeciez to nie pierwszy jego,, wyczyn" , moze dssponowal kapitałem poczatkowym , na zalozenie firmy , wynajecie biura i pierwsze ogloszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Plichta 29.08.12, 13:46 Tak jak przepowiadano.wiadomosci.onet.pl/amber-gold,5230511,temat.html Odpowiedz Link Zgłoś