Dodaj do ulubionych

Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał

25.11.12, 11:09
wody w usta. Gamoń niewiele miał do powiedzenia, po szumnych zapowiedziach o niezłomnej przyjaźni PiSowsko brytyjskiej.
M.
Obserwuj wątek
    • zzarda32 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 11:20
      Przyjaciel to spora przesada

Ps Brytania zawsze walczy do ostatniego żołnierza...swojego sojusznika
      • mariner4 Oni twierdzą, że przyjaciel 25.11.12, 11:24
        i że załatwili nam protekcję u niego.
        Ale coś im słabo poszło, bo wyszczekany zwykle Hofman jakoś milczał.
        M.
      • mariner4 Nałecz ma świętą rację: 25.11.12, 11:28
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12920805,Nalecz_do_PiS__Nie_wmawiajcie__ze_Wielka_Brytania.html
        Ale chyba wiedzą już, że strzelili babola. Zresztą błąd popełnili już wtedy, kiedy weszli do tej samej frakcji co brytyjscy konserwatyści.
        Teraz robią dobrą minę do złej gry.
        M.
        • bebe3 Re: Nałecz ma świętą rację: 25.11.12, 11:34
          A gdzie mogliby wejść? Partii Paranoików w UE nie ma
    • zbigniew_clapton Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 11:34
      Przyjaciel Camerona właśnie próbuje przerobić miłośnika ONR Falanga na leninowskiego anarchistę. Czy przyjdzie taki dzień, ze ktoś tę swołocz strzeli regularnie w pysk?
    • m.c.hrabia Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 11:38
      przyjaciel ?

a Cameron to wie chociaż kto zacz Kaczyński?
      • zzarda32 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 11:51
        To kłopot dla niego?
      • sclavus Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 14:56
        ... no, przecie mu gratulował niepodania ręki Putinowi, w Smoleńsku, 10/04/2010....
        Listem!! (poleconym?)
        Nie pamiętasz????
    • bebe3 Re: Farmazony :) 25.11.12, 11:48
      Co to takiego te farmazony? ;D
    • a74-7 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 13:22
      gamoniem ty jestes marinier.Nie slyszales slow Camerona do twojego kozaka Tuska to ci zacytuje po przetlumaczeniu, bo gazjetka pewnie nie opublikuje takiej ciekawostki :-):
      Premier Cameron do premiera Tuska:

„Rząd Jej Królewskiej Mości stworzył więcej miejsc pracy dla Polaków niż Rząd Polski, dlatego o Ich problemach Rząd Jej Królewskiej Mości będzie mówił głośno i nie zamilknie”!

Niech Nalecz siem schowa ze swoim doradztwem :-)
      A tera bedzie grilowanie , oj bedzie ;-)

• behemot17-13 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 13:42
        www.krakowniezalezny.pl/
      • baabeczka Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 13:47
        I ty sie z tego cieszysz...no tak...a nwet w to wierzysz..
        • a74-7 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 14:07
          baabeczka napisała:

> I ty sie z tego cieszysz...no tak...a nwet w to wierzysz..
          jesli to bylo do mnie - plakac mi sie chce jak lemingi gazjetkowe ida w zaparte :-)
          UK jako pierwszy kraj otworzyla rynek pracy dla Polakow , wiec niezle jak na "wroga" ,co nie ?Polandia zyskala na tym ,czyz nie ?
          A w to co powiedzial Cameron wierze bo widzialam w angielskiej TV .:-D , nie koniecznie przeczytalam w polskiej prasie .
          • simera16 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 14:10
            a74-7 napisał:

>
            > UK jako pierwszy kraj otworzyla rynek pracy dla Polakow , wiec niezle jak na "
            > wroga" ,co nie ?Polandia zyskala na tym ,czyz nie ?
            >
            A która partia była w owym czasie u władzy w UK? No i czy tak do końca łaskę nam Anglicy robią?
      • mariner4 Te miejsca pracy to nie z miłości do nas 25.11.12, 14:16
        Od tego trzeba zacząć.
        A kto się powoływał na jakieś nieistniejące umowy z Cameronem?
        Ja zresztą do Brytyjczyków nie mam pretensji, za to co robią.
        Tylko po co kaczory głupstwa plotą?
        M.
    • adams96 Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 13:46
      Straszono ze Kaczynski i PIS uniemozliwiaja Polsce osiaganie korzysci finnsowych z UNI bo atakuja Merkel i co sie okazało Niemcy i Pani Merkel maja w nosie Tuska i robia tylkjo rzeczy korzystne dla Niemiec a przykładem jest zablokowanie naszych portow w Szczecnie,i w Swinoujsciu przez rurociag z gazem na Zatoce Pomorskiej oraz obcinnanie naleznych nam FUNDUSZY Z UNI EUROPEJSKIEJ.NAPISZCIE LEMINGI to miał racje ?
      • bebe3 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 13:51
        Czapki z głów przed Merkel. Została wybrana by dbać o korzyści Niemców i robi to dobrze.
        Ale nie ma się czego obawiać Jarek na pewno zadzwoni do niej i załatwi zmianę stanowiska:)
        • a74-7 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:02
          nigdy nie wiedomo :-)
          Zrobila juz szpagat w kierunku Camerona , wiec wszystko przed Jarkiem :-)
          Szpagat - to polska nazwa tego zwrotu :-)
          • simera16 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:12
            a74-7 napisał:

> nigdy nie wiedomo :-)
            > Zrobila juz szpagat w kierunku Camerona , wiec wszystko przed Jarkiem :-)
            > Szpagat - to polska nazwa tego zwrotu :-)
            >
            Bo widzisz, lepszy owy "szpagat", niż rozpad UE. Ale skąd tobie to wiedzieć?
            • a74-7 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:27
              Bo widzisz, lepszy owy "szpagat", niż rozpad UE. Ale skąd tobie to wiedzieć?

gazjetkowi POinformowani sa najlepiej :-D :-D :-D
              Ano zobaczymy jak Angela wyjdzie z tego szpagatu ( w jej wieku to raczej ryzykowne,hehe)
              • simera16 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:40
                a74-7 napisał:

> Bo widzisz, lepszy owy "szpagat", niż rozpad UE. Ale skąd tobie to wiedzieć?
                >
                > gazjetkowi POinformowani sa najlepiej :-D :-D :-D
                > Ano zobaczymy jak Angela wyjdzie z tego szpagatu ( w jej wieku to raczej ryzyk
                > owne,hehe)
                >
                Dureńeś, o czym świadczy choćby to "hehe"... Cameron szybciej zmięknie niż ci się to wydaje i to nie bynajmniej dzięki Kaczyńskiemu. 50% produkcji UK idzie na eksport i to napędza koniunkturę . Kiedy zaczną zbyt ostro stawać okoniem, lub o zgrozo zerwą Unię, to zostaną w czarnej doopie. To nie czasy imperium brytyjskiego, gdzie nigdy nie zachodziło słońce... Brytyjski wyborca dostał ochłap polityczny w postaci stanowiska Camerona w sprawie budżetu, a teraz czas na pragmatyzm...
                • a74-7 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 15:13
                  simera16 napisał:

. Kiedy zaczną zbyt ostro stawać okoniem, lub
                  > o zgrozo zerwą Unię, to zostaną w czarnej doopie. To nie czasy imperium brytyj
                  > skiego, gdzie nigdy nie zachodziło słońce...
                  hmmm, zawsze myslalam ze angole raczej zimnego "howu sa " nie rozpapusiane towarzystwo za ktorym mamusie lataja z lyzeczka papu zeby z glodu nie umarlo :P lekko parafrazujac .

Brytyjski wyborca dostał ochłap po
                  > lityczny w postaci stanowiska Camerona w sprawie budżetu,
                  ten ochlap Camerona to maly pikus w porownaniu tej "batalii" ktora toczy Tusek pod stolem w w Eu w polskich mendiach .
                  a teraz czas na pragm
                  > atyzm...

A realistyczna ocene rzeczywistosci zdaje sie juz Kurski nam okreslil w Kawie na Lawie
                  • simera16 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 15:35
                    a74-7 napisał:

>
                    > A realistyczna ocene rzeczywistosci zdaje sie juz Kurski nam okreslil w Kawie
                    > na Lawie
                    >
                    Dla mnie ani "Kawa na ławie", ani tym bardziej Kurski nie są wyroczniami... Po to w PE mamy takich Kurskich, by każdy premier (nie tylko Tusk) miał przygotowane pole do rozmów... Kurskie, Ziobry, Czarneckie więcej brylują na polskich "salonach", niż pracują na etacie europosła.
                    • a74-7 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 16:10
                      a wiesz simera ,tak prywatnie ci powiem ze mnie ten podzial w kraju juz dawno nie bawi , to juz dawno zamienilo sie w farse i to ciagniecie tag of war jak chmara psow niczego wam nie zmieni .
                      Klonice juz dawno odlozyc trzeba bylo i przestac topic sie wzajemnie w lyzce wody .
                      A przynajmniej w sprawie EU , a tu piaskownica : Kaczynski wyszedl przed szereg ,PO zamiast bazowac na tym i uzyc tego pozytywnie - wszyscy dra morde ze zle .
                      Ale popatrze jeszcze troche z boku co bedzie sie dzialo ,zobaczymy czy twoje przepowiednie sie spelnia :-)
                      • simera16 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 16:27
                        a74-7 napisał:

> a wiesz simera ,tak prywatnie ci powiem ze mnie ten podzial w kraju juz dawno n
                        > ie bawi , to juz dawno zamienilo sie w farse i to ciagniecie tag of war jak ch
                        > mara psow niczego wam nie zmieni .
                        > Klonice juz dawno odlozyc trzeba bylo i przestac topic sie wzajemnie w lyzce
                        > wody .
                        > A przynajmniej w sprawie EU , a tu piaskownica : Kaczynski wyszedl przed szere
                        > g ,PO zamiast bazowac na tym i uzyc tego pozytywnie - wszyscy dra morde ze zle
                        > .
                        > Ale popatrze jeszcze troche z boku co bedzie sie dzialo ,zobaczymy czy twoje pr
                        > zepowiednie sie spelnia :-)
                        >
                        Nie uzurpuję sobie prawa do bycia Pytią w jakiejkolwiek sprawie. Jestem laikiem, który stara się w miarę chłodno oceniać zdarzenia. Mnie PO, PiS, PSL, SLD, RP, czy inna polityczna koteria zwisają swobodnie nacią... Dzielę pobyt w Polsce i poza jej granicami 50/50, a że jestem już emeryt pobierający świadczenia nie tylko w kraju, to mam ten luksus, że nie muszę się martwić o swoją egzystencję.... Pisanie na forum stanowi dla mnie jedynie wyborną rozrywkę.
          • bebe3 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 18:01
            a74-7 napisał:

> nigdy nie wiedomo :-)
            > Zrobila juz szpagat w kierunku Camerona , wiec wszystko przed Jarkiem :-)
            > Szpagat - to polska nazwa tego zwrotu :-)
            A do tej pory myślałam ,że to sznurek do snopowiązałek:D
      • wujaszek_joe Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:48
        o ja cię, zablokowano nam porty?
        Nie wiedziałem że zamknięto nam nasze porty!

:)
        • mariner4 Już tu o tym pisałem, a znam się na tym 25.11.12, 15:29
          Niczego nam nie zablokowano. Największe statki jakie może przyjąć Świnoujście mogą swobodnie wchodzić do portu. Przyszłe LNG także,
          Ale debil nie wie, że jest debil.
          M.
      • adalberto3 Jaka przyjazn ? Moga tak twierdzic wobec ... 25.11.12, 15:21
        ... dziennikarzy, gdy stoja obok siebie. Potem Merkel postepuje zgodnie z przysiega, ktora skladala na poczatku kadencji, czyli wszystko dla dobra Niemiec. Tak postepuja wszyscy bez wyjatku kanclerze.
    • adalberto3 Czy Cameron przyznaje sie do tej przyjazni ? 25.11.12, 15:12
      Mam co do tego spore watpliwosci. W okresie rokowan nowego budzetu W.Brytania zawsze pokazywala swoje kly. Chodzi o utrzymanie ulg we wplatach do budzetu, obecny przeszlo 5-miliardowy deficyt miedzy wplatami i wyplatami tez nie odpowiada Anglikom. Stad nowe pomysly, ktore w pograzonej w kryzysie Unii znajduja pewne poparcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka