mariner4 25.11.12, 11:09 wody w usta. Gamoń niewiele miał do powiedzenia, po szumnych zapowiedziach o niezłomnej przyjaźni PiSowsko brytyjskiej. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzarda32 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 11:20 Przyjaciel to spora przesada Ps Brytania zawsze walczy do ostatniego żołnierza...swojego sojusznika Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Oni twierdzą, że przyjaciel 25.11.12, 11:24 i że załatwili nam protekcję u niego. Ale coś im słabo poszło, bo wyszczekany zwykle Hofman jakoś milczał. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nałecz ma świętą rację: 25.11.12, 11:28 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12920805,Nalecz_do_PiS__Nie_wmawiajcie__ze_Wielka_Brytania.html Ale chyba wiedzą już, że strzelili babola. Zresztą błąd popełnili już wtedy, kiedy weszli do tej samej frakcji co brytyjscy konserwatyści. Teraz robią dobrą minę do złej gry. M. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Nałecz ma świętą rację: 25.11.12, 11:34 A gdzie mogliby wejść? Partii Paranoików w UE nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_clapton Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 11:34 Przyjaciel Camerona właśnie próbuje przerobić miłośnika ONR Falanga na leninowskiego anarchistę. Czy przyjdzie taki dzień, ze ktoś tę swołocz strzeli regularnie w pysk? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 11:38 przyjaciel ? a Cameron to wie chociaż kto zacz Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 11:51 To kłopot dla niego? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 14:56 ... no, przecie mu gratulował niepodania ręki Putinowi, w Smoleńsku, 10/04/2010.... Listem!! (poleconym?) Nie pamiętasz???? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 13:22 gamoniem ty jestes marinier.Nie slyszales slow Camerona do twojego kozaka Tuska to ci zacytuje po przetlumaczeniu, bo gazjetka pewnie nie opublikuje takiej ciekawostki :-): Premier Cameron do premiera Tuska: „Rząd Jej Królewskiej Mości stworzył więcej miejsc pracy dla Polaków niż Rząd Polski, dlatego o Ich problemach Rząd Jej Królewskiej Mości będzie mówił głośno i nie zamilknie”! Niech Nalecz siem schowa ze swoim doradztwem :-) A tera bedzie grilowanie , oj bedzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 13:42 www.krakowniezalezny.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 13:47 I ty sie z tego cieszysz...no tak...a nwet w to wierzysz.. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 14:07 baabeczka napisała: > I ty sie z tego cieszysz...no tak...a nwet w to wierzysz.. jesli to bylo do mnie - plakac mi sie chce jak lemingi gazjetkowe ida w zaparte :-) UK jako pierwszy kraj otworzyla rynek pracy dla Polakow , wiec niezle jak na "wroga" ,co nie ?Polandia zyskala na tym ,czyz nie ? A w to co powiedzial Cameron wierze bo widzialam w angielskiej TV .:-D , nie koniecznie przeczytalam w polskiej prasie . Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Kawa na ławe. Przyjaciel Camerona nabrał 25.11.12, 14:10 a74-7 napisał: > > UK jako pierwszy kraj otworzyla rynek pracy dla Polakow , wiec niezle jak na " > wroga" ,co nie ?Polandia zyskala na tym ,czyz nie ? > A która partia była w owym czasie u władzy w UK? No i czy tak do końca łaskę nam Anglicy robią? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Te miejsca pracy to nie z miłości do nas 25.11.12, 14:16 Od tego trzeba zacząć. A kto się powoływał na jakieś nieistniejące umowy z Cameronem? Ja zresztą do Brytyjczyków nie mam pretensji, za to co robią. Tylko po co kaczory głupstwa plotą? M. Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 13:46 Straszono ze Kaczynski i PIS uniemozliwiaja Polsce osiaganie korzysci finnsowych z UNI bo atakuja Merkel i co sie okazało Niemcy i Pani Merkel maja w nosie Tuska i robia tylkjo rzeczy korzystne dla Niemiec a przykładem jest zablokowanie naszych portow w Szczecnie,i w Swinoujsciu przez rurociag z gazem na Zatoce Pomorskiej oraz obcinnanie naleznych nam FUNDUSZY Z UNI EUROPEJSKIEJ.NAPISZCIE LEMINGI to miał racje ? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 13:51 Czapki z głów przed Merkel. Została wybrana by dbać o korzyści Niemców i robi to dobrze. Ale nie ma się czego obawiać Jarek na pewno zadzwoni do niej i załatwi zmianę stanowiska:) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:02 nigdy nie wiedomo :-) Zrobila juz szpagat w kierunku Camerona , wiec wszystko przed Jarkiem :-) Szpagat - to polska nazwa tego zwrotu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:12 a74-7 napisał: > nigdy nie wiedomo :-) > Zrobila juz szpagat w kierunku Camerona , wiec wszystko przed Jarkiem :-) > Szpagat - to polska nazwa tego zwrotu :-) > Bo widzisz, lepszy owy "szpagat", niż rozpad UE. Ale skąd tobie to wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:27 Bo widzisz, lepszy owy "szpagat", niż rozpad UE. Ale skąd tobie to wiedzieć? gazjetkowi POinformowani sa najlepiej :-D :-D :-D Ano zobaczymy jak Angela wyjdzie z tego szpagatu ( w jej wieku to raczej ryzykowne,hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:40 a74-7 napisał: > Bo widzisz, lepszy owy "szpagat", niż rozpad UE. Ale skąd tobie to wiedzieć? > > gazjetkowi POinformowani sa najlepiej :-D :-D :-D > Ano zobaczymy jak Angela wyjdzie z tego szpagatu ( w jej wieku to raczej ryzyk > owne,hehe) > Dureńeś, o czym świadczy choćby to "hehe"... Cameron szybciej zmięknie niż ci się to wydaje i to nie bynajmniej dzięki Kaczyńskiemu. 50% produkcji UK idzie na eksport i to napędza koniunkturę . Kiedy zaczną zbyt ostro stawać okoniem, lub o zgrozo zerwą Unię, to zostaną w czarnej doopie. To nie czasy imperium brytyjskiego, gdzie nigdy nie zachodziło słońce... Brytyjski wyborca dostał ochłap polityczny w postaci stanowiska Camerona w sprawie budżetu, a teraz czas na pragmatyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 15:13 simera16 napisał: . Kiedy zaczną zbyt ostro stawać okoniem, lub > o zgrozo zerwą Unię, to zostaną w czarnej doopie. To nie czasy imperium brytyj > skiego, gdzie nigdy nie zachodziło słońce... hmmm, zawsze myslalam ze angole raczej zimnego "howu sa " nie rozpapusiane towarzystwo za ktorym mamusie lataja z lyzeczka papu zeby z glodu nie umarlo :P lekko parafrazujac . Brytyjski wyborca dostał ochłap po > lityczny w postaci stanowiska Camerona w sprawie budżetu, ten ochlap Camerona to maly pikus w porownaniu tej "batalii" ktora toczy Tusek pod stolem w w Eu w polskich mendiach . a teraz czas na pragm > atyzm... A realistyczna ocene rzeczywistosci zdaje sie juz Kurski nam okreslil w Kawie na Lawie Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 15:35 a74-7 napisał: > > A realistyczna ocene rzeczywistosci zdaje sie juz Kurski nam okreslil w Kawie > na Lawie > Dla mnie ani "Kawa na ławie", ani tym bardziej Kurski nie są wyroczniami... Po to w PE mamy takich Kurskich, by każdy premier (nie tylko Tusk) miał przygotowane pole do rozmów... Kurskie, Ziobry, Czarneckie więcej brylują na polskich "salonach", niż pracują na etacie europosła. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 16:10 a wiesz simera ,tak prywatnie ci powiem ze mnie ten podzial w kraju juz dawno nie bawi , to juz dawno zamienilo sie w farse i to ciagniecie tag of war jak chmara psow niczego wam nie zmieni . Klonice juz dawno odlozyc trzeba bylo i przestac topic sie wzajemnie w lyzce wody . A przynajmniej w sprawie EU , a tu piaskownica : Kaczynski wyszedl przed szereg ,PO zamiast bazowac na tym i uzyc tego pozytywnie - wszyscy dra morde ze zle . Ale popatrze jeszcze troche z boku co bedzie sie dzialo ,zobaczymy czy twoje przepowiednie sie spelnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 16:27 a74-7 napisał: > a wiesz simera ,tak prywatnie ci powiem ze mnie ten podzial w kraju juz dawno n > ie bawi , to juz dawno zamienilo sie w farse i to ciagniecie tag of war jak ch > mara psow niczego wam nie zmieni . > Klonice juz dawno odlozyc trzeba bylo i przestac topic sie wzajemnie w lyzce > wody . > A przynajmniej w sprawie EU , a tu piaskownica : Kaczynski wyszedl przed szere > g ,PO zamiast bazowac na tym i uzyc tego pozytywnie - wszyscy dra morde ze zle > . > Ale popatrze jeszcze troche z boku co bedzie sie dzialo ,zobaczymy czy twoje pr > zepowiednie sie spelnia :-) > Nie uzurpuję sobie prawa do bycia Pytią w jakiejkolwiek sprawie. Jestem laikiem, który stara się w miarę chłodno oceniać zdarzenia. Mnie PO, PiS, PSL, SLD, RP, czy inna polityczna koteria zwisają swobodnie nacią... Dzielę pobyt w Polsce i poza jej granicami 50/50, a że jestem już emeryt pobierający świadczenia nie tylko w kraju, to mam ten luksus, że nie muszę się martwić o swoją egzystencję.... Pisanie na forum stanowi dla mnie jedynie wyborną rozrywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 18:01 a74-7 napisał: > nigdy nie wiedomo :-) > Zrobila juz szpagat w kierunku Camerona , wiec wszystko przed Jarkiem :-) > Szpagat - to polska nazwa tego zwrotu :-) A do tej pory myślałam ,że to sznurek do snopowiązałek:D Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Jak wyglada przyjazn Tuska z Pania Merkel ? 25.11.12, 14:48 o ja cię, zablokowano nam porty? Nie wiedziałem że zamknięto nam nasze porty! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Już tu o tym pisałem, a znam się na tym 25.11.12, 15:29 Niczego nam nie zablokowano. Największe statki jakie może przyjąć Świnoujście mogą swobodnie wchodzić do portu. Przyszłe LNG także, Ale debil nie wie, że jest debil. M. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Jaka przyjazn ? Moga tak twierdzic wobec ... 25.11.12, 15:21 ... dziennikarzy, gdy stoja obok siebie. Potem Merkel postepuje zgodnie z przysiega, ktora skladala na poczatku kadencji, czyli wszystko dla dobra Niemiec. Tak postepuja wszyscy bez wyjatku kanclerze. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Czy Cameron przyznaje sie do tej przyjazni ? 25.11.12, 15:12 Mam co do tego spore watpliwosci. W okresie rokowan nowego budzetu W.Brytania zawsze pokazywala swoje kly. Chodzi o utrzymanie ulg we wplatach do budzetu, obecny przeszlo 5-miliardowy deficyt miedzy wplatami i wyplatami tez nie odpowiada Anglikom. Stad nowe pomysly, ktore w pograzonej w kryzysie Unii znajduja pewne poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś