Dodaj do ulubionych

Media domagają się trupów.

03.12.12, 12:32
Mikołejko ma u mnie plus i minus. Plus za to, że zauważył, że obie strony POPiSowego konfliktu używają nienawiści jako narzędzia politycznego. PO jest partię wtórną wobec PiS, wobec czego ich propagandziści prawdopodobnie marzą o posiadaniu mitu założycielskiego takiego, jak ma PiS. Chcą jakiś POwskich trupów, żeby je przeciwstawić mgle smoleńskiej.

Minus za ten kawałek:
"Polski otwartej, liberalnej, europejskiej albo takiej, która odwołuje się do idei narodowo-religijnej tożsamości, tradycji, pamięci, plemiennych mitów"

Jasne. Polska otwarta europejska i liberalna to Jarosław Gowin i POwskie Taliby w liczbie 1/3 klubu poselskiego oraz pozostali "liberalni" posłowie tej partii, którzy definiują kompromis jako efekt negocjacji między katolickimi fundamentalistami a klerem. Przywódcą Polski "liberalnej i otwartej" jest premier Donald Tusk, który już trzykrotnie publicznie skłamał, że podpisze pewną ustawę. Do końca kadencji zostało mu trochę czasu, więc zdąży jeszcze parę razy skłamać. Co prawda nie bardzo liberalnie, ale za to otwarcie.
Obserwuj wątek
    • life.form "Powiem brutalnie, zbrodnia będzie" 03.12.12, 12:46
      - Nie może być inaczej, czeka nas ofiara z życia - uważa profesor Zbigniew Mikołejko. Filozof w wywiadzie dla "Wprost" mówi, że to konsekwencja walki politycznej w kraju. I twierdzi, że zdają sobie z tego sprawę Tusk i Kaczyński.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,12969299.html
      • fafafafafafafafa Re: "Powiem brutalnie, zbrodnia będzie" 03.12.12, 13:05
        Platfusy już niejedną zbrodnię mają na sumieniu. Jedna więcej, jedna mniej nie robi im różnicy.
        • kotek.filemon Re: "Powiem brutalnie, zbrodnia będzie" 03.12.12, 14:40
          Największą zbrodnią było wygranie wyborów i odsunięcie od władzy Prezesa Tysiąclecia.
    • fafafafafafafafa Re: Media domagają się trupów. 03.12.12, 13:00
      Boisz się, że zostaniesz mitem założycielskim platfusiarni?
      • life.form Nie. ja ich nienawidzę. 03.12.12, 13:15
        fafafafafafafafa napisał:

> Boisz się, że zostaniesz mitem założycielskim platfusiarni?

Nienawidzę Ziemkiewicza za to, że strzelanie do ludzi uważa za świetny żart.

Nienawidzę Gowina za to, że zrównuje Krytykę Polityczną z faszystami wzywającymi do ataków

na budynki rządowe.

Nienawidzę Kaczyńskiego za to, że stan wojenny chce kończyć pod kancelarią premiera, zamiast pod willą Jaruzelskiego.

Nienawidzę Gazety Wyborczej za to, że zmianą poglądów faszysty nazywa prezydencki przyklęk przed Dmowskim

Nienawidzę kleru za ich pazerność i pedofilię.

Nienawidzę Tuska za to, że 3krotnie publicznie skłamał w sprawie złożenia podpisu pod ustawą o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie.

Nienawidzę Hajdarowicza za to, czym się stała "Uważam Rze"

Nienawidzę PO za to, że do tego doprowadziła

Nienawidzę was wszystkich za bezrobocie oraz olewanie przedsiębiorców

Chcieliście nienawiści, to ją macie.
        • woda_woda Współczuję. 03.12.12, 13:18
          Uważam, że nienawistnikom trzeba współczuć.
          • tornson Współczujesz mu czego? Tego że myśli samodzielnie? 03.12.12, 14:02
            Współczuć raczej należy bezmyślnym i bezrozumnym konformistom.
        • remez2 A w rodzinie wszyscy zdrowi? ntx 03.12.12, 13:40

• life.form To tylko litania 03.12.12, 14:00
            W litaniach stosuje się powtórzenia, w tym wypadku "nienawidzę". Ale co tam, skoro mają być trupy w wyniku propagandy partyjnej, to moja litania zwykłego obywatela to nic...
          • tornson Ma rację, POPiS i kler to dno które niszczy 03.12.12, 14:05
            ten kraj, a faszyści to jeszcze gorsi degeneraci którzy zamierzają do tej destrukcji się dołączyć. Jeśli ktoś żyje w Polsce, chce tu normalności i boli go morze patologii jakie nam tu POPiS i ich protoplaści zafundowali, to nie da się tych gnojków szanować.
        • fafafafafafafafa Re: Nie. ja ich nienawidzę. 03.12.12, 14:44
          Mało oryginalny jesteś w tej swojej nienawiści:
          www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU&feature=player_detailpage#t=14s
          • tornson Re: Nie. ja ich nienawidzę. 03.12.12, 16:40
            fafafafafafafafa napisał:

> Mało oryginalny jesteś w tej swojej nienawiści:
            Jak najbardziej jest oryginalny, typowy ogłupiony ludek w Polsce albo ślepo kocha PO i nienawidzi PiSu, albo ślepo kocha PiS i nienawidzi PO.
        • haen2010 Nienawiść to przesada 03.12.12, 16:58
          Mam już dla tej załganej i pazernej polskiej hołoty już tylko pogardę. I to większą niż oni do takich jak ja, czyli praktycznie do większości wyborców.
          • life.form Chcą nienawiści, niech ją mają 03.12.12, 17:04
            Niech mają, czego chcą. Nienawidzę POPiSu.
        • lionold Re: "Chcieliście nienawiści, to ją macie." 04.12.12, 08:44
          Można i tak. Jedynym lekarstwem na wszystko - NIENAWIŚĆ. Dziwię ci się tylko, że nie dostrzegasz w wyobraźni skutków takiej terapii której motywem przewodnim jest stwierdzenie: a po nas choćby potop - byle tylko stanęło na moim, czyli innych należy podeptać. Nie sprawiałeś dotąd wrażenia, że jesteś nieuleczalnie zarażony .......... kurduplicą.
    • trevik Re: Media domagają się trupów. 04.12.12, 00:55
      > Jasne. Polska otwarta europejska i liberalna to Jarosław Gowin i POwskie Taliby
      > w liczbie 1/3 klubu poselskiego oraz pozostali "liberalni" posłowie tej partii
      > , którzy definiują kompromis jako efekt negocjacji między katolickimi fundament
      > alistami a klerem.

Jasne....
      Ja na ten przykład tak rozumiem liberalizm, że każdy dostaje wolność i jest odpowiedzialny za swój los a jak znam życie Twoja ulubiona partia i jej wódz ( ten ostatni to tylko na dzień dzisiejszy, bo na jutro gwarancji nikt rozsądny nie daje ) umarłaby ze zgryzoty gdyby naprawdę liberalne reguły wprowadzić a dopuszczalność aborcji zeszłaby na drugi, jak nie nawet trzeci plan.

BTW dopuszczalność aborcji akurat niekoniecznie musi stać wbrew liberalnym poglądom definiowanym w pakiecie pt. "wolność + odpowiedzialność za siebie" - w ciąże się akurat samemu z siebie nie zachodzi a środki antykoncepcyjne też jakby istnieją... Ten problem można przy odrobinie ostrożności i rozsądku samemu ominąć a za durniów nie mam ochoty robić w państwie zadymy,

T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka