Dodaj do ulubionych

I tak to właśnie działa...

11.12.12, 13:53
Przed chwileczką, pani prezenterka tvn24, stacji, która to "całą prawdę, całą dobę" - zapowiedziała materiał o "wybuchu w wydawnictwie, w wyniku którego zginął ekspert lotnictwa..." I tak to właśnie działa.

Teraz to chyba prokuratura będzie miała nowe wytyczne, by na wstępie ustalać, jaki był stosunek denata do katastrofy smoleńskiej. Jak wierzył w zamach, to od razu wiadomo, że to zamordowana ofiara smoleńska.
Obserwuj wątek
    • zayka [...] 11.12.12, 14:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • erte2 Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 14:50
        zayka
        Jakże można wchodzić w twoje kompetencje ?
        • jola.iza1 Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 14:52
          erte2 napisał:

> zayka
          > Jakże można wchodzić w twoje kompetencje ?
          W co ?
          • erte2 Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 16:16
            jola.iza1
            Nie rozumiesz ? nie dziwię się...
            • jola.iza1 [...] 11.12.12, 16:46
              • ave.duce Twoje wątpliwości co do kompetencji 11.12.12, 17:24
                Zayki są jak najbardziej na miejscu. I dotyczy to każdej dziedziny.

Pozdrawiam.
        • x2468 [...] 11.12.12, 15:07
          • jola.iza1 Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 15:13
            Drzewko ci się pomyliło :)
      • sclavus ... a nie zjadłabyś... 11.12.12, 15:53
        cukiereczka: cukierek smoleński z posmakiem nitrogliceryny...????
        Ten ekspert od cukiernictwa mógłby go specjalnie dla ciebie wyprodukować....
    • indeed4 Hmm... 11.12.12, 14:13
      "Jestem dziennikarzem specjalizującym się w dziedzinie obronności. Od 1991 r. opublikowałem ponad 500 specjalistycznych artykułów oraz pięć książek poświęconych tej tematyce. Pełniłem funkcję redaktora naczelnego następujących pism: 'Nowa Technika Wojskowa', 'Morza Statki i Okręty', 'Lotnictwo Wojskowe', 'Lotnictwo'. Obecnie jestem redaktorem naczelnym czasopisma 'Technika Wojskowa - Historia'".

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,13029748,Kim_byl_Krzysztof_Zalewski__zamordowany_w_poniedzialek.html
      • sclavus Re: Hmm... 11.12.12, 15:58
        ... ale kogo to obchodzi???
        Cukiernik - to cukiernik...
        Gdybyż choć wynalazł cukierka smoleńskiego z posmakiem nitrogliceryny... (hihihi) - atu co?
        Te jego pińćset i pińć, to - jakby nie patrzeć - czyściutka amatorszczyzna (i grafomaństwo, zapewne - przy okazji)
      • damakier1 Re: Hmm... 11.12.12, 17:35
        ideed4, Twój cytat świadczy jedynie, że Krzysztof Zalewski był świetnym znawcą - amatorem. Do eksperta droga jeszcze daleka.
        A ja zwróciłam uwagę na taki cytat w tym samym tekście:

Uważał się za eksperta lotniczego

Zalewski uważał się za eksperta lotniczego. "Wielokrotnie wypowiadałem się w telewizyjnych serwisach informacyjnych oraz publicystycznych" - pisał i precyzyjnie wyliczał, jakie to były media: "Wiadomości", "Teleexpress" TVP 1, "Panorama" TVP, TVP Info, Polsat, TVN, TVN 24, Telewizja Trwam
    • inna57 Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 14:13
      "Ofiara smoleńska" lepiej się sprzedaje niż ofiara porachunków "biznesmenów".

Mamy lekcję jak z cukiernika zrobić lotnika.

Idąc tym tokiem rozumowania każdemu kto posiada worek węgla należą się przywileje górnicze, a każdy mężczyzna osiągając dorosłość powinien z urzędu zostać oskarżony o gwałt.

Rzetelne dziennikarstwo już od dawna nie istnieje i to nie tylko u nas. I tylko czasami trzeźwieją gdy okaże się że ich durne choć pazerne słowa potrafią nawet zabić.
      • cookies9 Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 14:27
        I pomysleć że gdyby został przy swoim wyuczonym zawodzie cukiernika żyłby długo i szczęśliwie:-)
        • zayka Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 14:33
          cookies9 napisała:

> I pomysleć że gdyby został przy swoim wyuczonym zawodzie cukiernika żyłby długo
          > i szczęśliwie:-)

komu z Tusków chcesz dokopać ?
          • cookies9 Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 14:42
            >komu z Tusków chcesz dokopać ?<

To nie o Tuska tu chodzi, tylko o 'eksperta lotniczego' i jego pisowskie środowisko...
        • calun_torunski niekoniecznie ... 11.12.12, 14:51
          www.washingtoncitypaper.com/blogs/youngandhungry/2009/02/26/ritz-pastry-chef-jerome-girardot-found-dead-in-cameron-station-park/
          to takze niebezpieczny zawod
          • cookies9 Re: niekoniecznie ... 11.12.12, 15:13
            Fakt:-) Wszędzie mozna bić pianę:-) i w efekcie polec...
      • jola.iza1 Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 14:44
        > Mamy lekcję jak z cukiernika zrobić lotnika.
        na dodatek pisarza, wszak autor czterech książek . A co, nie wolno?
        Nie idź tym tokiem, Inna57:)
    • douglasmclloyd Re: I tak to właśnie działa... 11.12.12, 14:39
      damakier1 napisała:

> Przed chwileczką, pani prezenterka tvn24, stacji, która to "całą prawdę, całą d
      > obę" - zapowiedziała materiał o "wybuchu w wydawnictwie, w wyniku którego zgin
      > ął ekspert lotnictwa..." I tak to właśnie działa.

O Magnum-X nic nie wspomniała?
    • indeed4 O - mam kolejnego kandydata na eksperta 11.12.12, 14:52
      lotnictwa....

Marek Poznanski z Ruchu Palikota jest "licencjonowanym Pilotem PPG" - czyli spokojnie może zająć miejsce zwolnione przez wybitnego badacza katastrof "jestem pilotem amatorem, nigdy nie siedziałem za sterami Tu-154 i nie mam zielonego pojęcia o profesjonalnym lataniu, ale uwielbiam wymądrzać się na te tematy" Artymowicza...

www.pozi.pl/pl.php?id=122
      • indeed4 Panie Marku Poznański - śmiało. 11.12.12, 15:02
        www.pilotppg.pl/
    • bard333 [...] 11.12.12, 15:20
      • obraza.uczuc.religijnych Re: alez z was ograniczona sfora 11.12.12, 15:23
        Nooo skoro wpotylice tak napisało to lening bardzik klęknął i przestał myśleć. Czy jednakowoż kiedykolwiek myślał?
      • jola.iza1 Re: alez z was ograniczona sfora, no, bardzom 11.12.12, 15:27
        Tym bardziej, im bardziej w linku nie widzę zdjęcia Fiszera. Oj będziecie przepraszać.
      • erte2 Re: alez z was ograniczona sfora 11.12.12, 16:34
        bard333

....Był historykiem lotnictwa, doskonale znał się na lotnictwie japońskim. Był jednym z największych autorytetów na świecie w tym temacie. Miał wiele kontaktów w Japonii i dostawał stamtąd informacje, których nikt przed nim wcześniej nie publikował.

To jest całe zdanie którego fragment przytoczyłś w typowy manipulacyjny sposób. Ale - jak to głupol - podałeś linka bo wykombinowałeś sobie że nikomu nie będzie się chciało zaglądać. Ale mnie się chciało i wyszedłeś na dudka - bo nawet jeśli ten pan był HISTORYKIEM LOTNICTWA (Zresztą amatorem, ale to akurat nie przeszkadza) i specjalizował sie w lotnictwie japońskim (zapewne również historycznym) to wcale nie oznacza że był ekspertem od katastrof lotniczych !
        Powtarzam jeszcze raz: aby zostać ekspertem od katastrof lotniczych trzeba spełnić określone warunki:
        1. Posiadać stosowne wykształcenie techniczne
        2. Posiadać uprawnienia pilota na podobnych typach maszyn
        3. Posiadać stosowne doświadczenie (nalot)
        4. Zdobyć odpowiedni certyfikat
        • witek.bis Re: alez z was ograniczona sfora 11.12.12, 16:43
          Ciekawe, czy takiego Jana Parandowskiego, który z pewnością wiedział dużo na temat mitów o Dedalu i Ikarze, nazwano by dzisiaj "ekspertem lotniczym". Podejrzewam, że zależałoby to od jego stosunku do katastrofy smoleńskiej.
          • indeed4 Jeśli "ekspertem lotniczym" może być Białoszewski 11.12.12, 16:53
            to dlaczego nie Parandowski, albo Zalewski?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,10574689,Ekspert__Boeing_767_zapewne_znow_bedzie_mogl_latac.html

Tomasz Białoszewski
            • witek.bis Re: Jeśli "ekspertem lotniczym" może być Białosze 11.12.12, 17:04
              A ja nazwałem kiedyś tego Białoszewskiego "ekspertem lotniczym"? Jeśli tak (w co bardzo wątpię), to musiałem być wtedy nieprzesadnie trzeźwy... ;-) Bo tak całkiem na trzeźwo, to wydaje mi się, że on jest dziennikarzem. :-)
              • indeed4 Re: Jeśli "ekspertem lotniczym" może być Białosze 11.12.12, 17:05
                O rany, znów się zaczyna? Przecież jest link...
                • witek.bis Re: Jeśli "ekspertem lotniczym" może być Białosze 11.12.12, 17:08
                  O rany, znów się zaczyna? Przecież jest "oczko"... ;-))) (to teraz będą trzy, tak na wszelki wypadek)
                  • indeed4 Jeszcze jeden ekspert awiacji - Michał Setlak 11.12.12, 17:21
                    z-ca red. naczelnego Przeglądu Lotniczego zna się nie tylko na badaniu katastrof, ale i na trotylu!

natemat.pl/13033,trzy-awionetki-rozbily-sie-w-tygodniu-ekspert-lotniczy-wypadkow-bedzie-wiecej
                    m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,12765883,Ekspert_weryfikuje_cztery_teorie_ws__trotylu___Ladunek.html

Ojezó...
          • l_zaraza_l Re: alez z was ograniczona sfora 11.12.12, 17:53
            witek.bis napisał:

> Ciekawe, czy takiego Jana Parandowskiego, który z pewnością wiedział dużo na te
            > mat mitów o Dedalu i Ikarze, nazwano by dzisiaj "ekspertem lotniczym". Podejrze
            > wam, że zależałoby to od jego stosunku do katastrofy smoleńskiej.

Obawiam się, że sam dałeś odpowiedź na to jaki mógłby być stosunek Parandowskiego do katastrofy smoleńskiej. Człowiek, który opisywał katastrofę Ikara i jej przyczyny, musiałby dostrzec pewne podobieństwa: i co do postaci i okoliczności.
    • czart_polski I z konfliktu o forsę media robią sprawę polityczn 11.12.12, 15:44
      polityczną
      w szafie w spółce Magnum-X znaleźli dużo broni
      a jeszcze więcej w mieszkaniu jednego z pracowników tegoż wydawnictwa
      powiedział prokurator na konferencji prasowej
      • indeed4 Trudno, żeby w spółce Magnum-X 11.12.12, 15:51
        nie było magnum...

czart_polski napisała:
        > w szafie w spółce Magnum-X znaleźli dużo broni

• cookies9 Re: I z konfliktu o forsę media robią sprawę poli 11.12.12, 16:05
        czart_polski napisała:

> polityczną
        > w szafie w spółce Magnum-X znaleźli dużo broni
        > a jeszcze więcej w mieszkaniu jednego z pracowników tegoż wydawnictwa
        > powiedział prokurator na konferencji prasowej

No i proza życia - handel bronią albo przygotowania do spisku...oj,będzie się działo:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka