Dodaj do ulubionych

Odczepcie się od Kaczyńskiego

18.12.12, 11:26
Konrad Piasecki publikuje w portalu Interie swój felieton:
"Szlag jasny mnie trafia, gdy widzę i słyszę dawnych aparatczyków, którzy wystawiają cenzurki Jarosławowi Kaczyńskiemu za to, co robił w stanie wojennym. Uciecha, z jaką ci, którzy grzali się w ciepełku PRL-owskiej władzy, opowiadają, kto był w 1981 roku "dupą wołową", której nie internowano, to - pisząc wprost - zwykła obrzydliwość.(...)Ale póty z Kaczyńskim spierają się sam Tusk czy Frasyniuk, to przyjmuję to ze spokojem. Wściekłość i niesmak ogarniają mnie, gdy w dyskusję włączają się ci, którzy przed laty byli pieszczochami sadzającej do więzień władzy, a dziś z ironicznym uśmiechem rozdają ciosy i złośliwości. Postaci formatu aktywisty SLD, który w latach 80. był działaczem Zrzeszenia Studentów Polskich i członkiem PZPR, a dziś z lekkością wygłasza taki sąd: "pewnie było tak, że Jarosław Kaczyński siedział ze spakowaną walizką i czekał, ale służba bezpieczeństwa uznała go za, w cudzysłowie, dupę wołową'. Nie przyszli, bo nie mieli po co po niego przychodzić". Albo innego działacza ZSP (który nota bene zapisał się doń pod koniec lat 80., co już było przykładem wyjątkowego zaślepienia albo oportunizmu) kpiącego, że Kaczyński "jednak był ociupinkę internowany, ale jednak nie, bo go ci źli esbecy wypuścili, no kupy się to nie trzyma ta cała opowieść, taka trochę komiczna niż wstrząsająca".
Obserwuj wątek
    • bmw1-953 Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego c.d. 18.12.12, 11:28
      "Postaci te powinny naprawdę dziś zastanowić się dwa razy nim cokolwiek podobnego zaczną mówić. Skoro przed laty wykazały się głupotą, oportunizmem albo miłością do totalitarnego systemu, a dziś chcą uprawiać politykę w demokratycznym kraju, to niech mają w sobie na tyle przyzwoitości i wdzięczności do historii, że nie wyrzuciła ich na boczny tor, by milczeć, gdy mowa jest o sprawach, o których nie mają zielonego pojęcia".
      • m.c.hrabia Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego c.d. 18.12.12, 11:29
        z przyjemnością wielką ,

jak tylko on od nas się odczepi.
        • erte2 Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego c.d. 18.12.12, 11:46
          m.c.hrabia napisał:

... z przyjemnością wielką , jak tylko on od nas się odczepi.

Trafnie to ująłeś; tym niemniej również muszę się zgodzić z Piaseckim. Bo jednak osobniki w rodzaju Czarzastego, Millera, Siwca czy innych Wenderlichów w tej akurat materii powinny zachować milczenie i zbytnio się nie wychylać bo nie mają moralnego prawa do ocen ówczesnych zachowań ludzi postawionych przed wyborem: Odpuścić nie narażając wolności albo i nawet życia (a w pierwszych dniach stanu wojennego wydawało się to całkiem realne) czy nie bacząc na konsekwencje komunie się jednak postawić. Uwierz mi, wybór nie był łatwy.
          I o ile Frasyniuk, Komorowski, Wujec czy Wałęsa mają prawo do oceny groteskowego wywiadu i przerabiania historii przez kaczyńskiego - o tyle takiego prawa nie mają ludzie zaagażowani po stronie przeciwnej, którym - jak kiedyś powiedział Adam Michnik - wolno mniej.
          • scoutek Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego c.d. 18.12.12, 11:58
            erte2 napisał:

> Trafnie to ująłeś; tym niemniej również muszę się zgodzić z Piaseckim. Bo jedna
            > k osobniki w rodzaju Czarzastego, Millera, Siwca czy innych Wenderlichów w tej
            > akurat materii powinny zachować milczenie i zbytnio się nie wychylać bo nie maj
            > ą moralnego prawa do ocen ówczesnych zachowań ludzi postawionych przed wyborem:
            > Odpuścić nie narażając wolności albo i nawet życia (a w pierwszych dniach stan
            > u wojennego wydawało się to całkiem realne) czy nie bacząc na konsekwencje komu
            > nie się jednak postawić. Uwierz mi, wybór nie był łatwy.
            > I o ile Frasyniuk, Komorowski, Wujec czy Wałęsa mają prawo do oceny groteskoweg
            > o wywiadu i przerabiania historii przez kaczyńskiego - o tyle takiego prawa nie
            > mają ludzie zaagażowani po stronie przeciwnej, którym - jak kiedyś powiedział
            > Adam Michnik - wolno mniej.

nic dodać nic ująć
          • sclavus Cóś mi tu nie pasuje... ;) 18.12.12, 12:15
            Wyobraź/cie sobie, że trafiacie na (o)pętaka, który bardzo brzydko podskakuje...
            Czy zareagowalibyście na to podskakiwaniw w zależności od opcji, którą reprezentujecie, od postaw które uważacie za jedynie słuszne???
            Czy też, po prostu dlatego zareagowalibyście bo jakiś (o)pętak bardzo brzydko podskakuje???
            Kimże jest w takim razie Piasecki, żeby jednym dawać prawo na (o)petaka a drugim je odbierać (i jeszcze pokrzykiwać na nich)????
            Cóś mi tu nie pasuje... - z logiką głównie!!!
            • scoutek Re: Cóś mi tu nie pasuje... ;) 18.12.12, 12:24
              sclavus, masz dużo racji
              ale w wypadku Czarzastego nie mogę po prostu
              ten arogant, cwaniak i karierowicz jest ucieleśnieniem (dla mnie) aparatczyka komuszego w najgorszym wydaniu
              ma rację mówiąc o JK per dupa wołowa, ale on powinien się zamknąć
              • sclavus Re: Cóś mi tu nie pasuje... ;) 29.05.13, 17:22
                ... a taki Jasiński, to co?
                Co powinien zrobić????
          • wariant_b Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego c.d. 18.12.12, 12:38
            erte2 napisał:
            > I o ile Frasyniuk, Komorowski, Wujec czy Wałęsa mają prawo do oceny ...

Mógł kurdupel nie wyskakiwać ze swoim niesłusznym nieinternowaniem,
            które było komunistyczną zbrodnią Jaruzelskiego mającą na celu
            zdyskredytowanie prawdziwych opozycjonistów, a poczekać aż odezwą
            się jako pierwsi Frasyniuk, Komorowski, Wujec czy Wałęsa.

Nikt go nie zmusza, żeby wypowiadał się w imieniu słusznie internowanych
            i niesłusznie nieinternowanych i organizował im wiece protestacyjne.
          • sclavus Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego c.d. 29.05.13, 17:20
            A to bliźniaki nie były dziećmi systemu????
            System ich w żadnym stopniu, najmniejszym nawet, nie zindoktrynował???
            Zupełnie nie rozumiem, dlaczego wyłącznie ludzie o poglądach lewicowych powinni przymilczać (zgodzę się, że powinni przymilczać bardziej, ale też nie wyłacznie oni!)
    • zapijaczony_ryj Jak ktoś już został uznany za "Dupę Wołową" to 18.12.12, 11:33
      będzie nią do końca zycia, nawet jak się nauczy zapinać rozporek i wymawiać słowo inteligencja!
      Dupa wołowa to dupa wołowa i tyle
    • boblebowsky Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego 18.12.12, 11:34
      bmw1-953 napisała:

>

No ale jak się nie było pieszczochem komuny to chyba można sobie po Jarku pojeździć? No bo ja nie byłem:))
    • scoutek Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego 18.12.12, 11:36
      jakoś się nie dziwię Piaseckiemu, Czarzasty wkurzający jest
      • boblebowsky Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego 18.12.12, 11:39
        scoutek napisała:

> jakoś się nie dziwię Piaseckiemu, Czarzasty wkurzający jest
        >

Mało powiedziane. Trzeba jednak przyznać, że w związku z tym, że został wystawiony na pierwszą linię, facet bardzo stara się ukryć tą swoją arogancję i bezczelność. Mnie nie oszuka, ale wiele osób zapewne łyknie tą cudowną przemianę.
    • sclavus Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego 18.12.12, 11:38
      ... w takim razie - według Piaseckiego - jestem upoważniony, żeby powiedzieć iż to dupa wołowa, ten Kaczyński, i że był ociupinkę internowany...
      W sumie, powinienem ci być wdzięczny - dlaczego nie jestem?!?!
      ... bo w doopie mam Piaseckiego, z jego pozwoleniami, zdziwieniami i wystawianymi laurkami
    • szwampuch58 Re: dlaczego? 18.12.12, 11:40
      Te argumenty to za malo,kto nieustanie"pluje" pod wiatr obrywa z kazdej strony.
      • zapijaczony_ryj Kto leje na nawietrzną też obrywa 18.12.12, 11:44
        szwampuch58 napisał:

> Te argumenty to za malo,kto nieustanie"pluje" pod wiatr obrywa z kazdej strony
        > .
    • mariner4 To niech Kaczyński odczepi się od nas 18.12.12, 12:08
      i nie urządza nam życia.
      M.
    • obraza.uczuc.religijnych Piasecki pojechał Michnikiem 18.12.12, 12:16
      więc trollicy biernej miernej ale wiernej musiało się to spodobać.
    • bigobserver Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego 18.12.12, 12:20
      bmw1-953 napisała:

> Konrad Piasecki publikuje w portalu Interie swój felieton:
      > "Szlag jasny mnie trafia,....

Jak sie opowiada bzdury to trudno sie dziwic, ze inni to zauwazaja.
      W przypadku prezesa jak w malo jakim innym milczenie jest zlotem

"Uważałem zresztą, że jestem w sytuacji dużo gorszej niż internowani"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13034661,Kaczynski__To__ze_mnie_nie_internowali__bylo_dla_mnie.html
    • hal9000 Niedointernowanie 18.12.12, 13:24
      Przecież to jest śmieszne, to jak sie z tego nie śmiać :))))
      • smutas13 Re: Niedointernowanie 18.12.12, 14:12
        Kaczyński sam siebie wystawia na śmieszność. Plecie bzdury, przydaje sobie zaszczytów niezasłużonych...Teraz zbiera żniwo...Pajac.
    • adam81w Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego 18.12.12, 14:27
      Nom, to żałosne.
    • feelek Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego 29.05.13, 16:46
      a czy p. Kaczyński mógłby odczepić się od nas?
    • porannakawa01 Re: Odczepcie się od Kaczyńskiego 29.05.13, 17:12
      A kto dziś czepia się Krzaklewskiego?
      Odczepił się od nas to i my nie mamy powodu takiego nic się czepiać.
      Kaczyński - spadaj i ty, i te twoje przydupassy - nikt się wtedy ciebie dziadu na emeryturze i w szpitalu czepiał nie będzie.
      Pieść sobie kotka a do swobody terminu moich zakupów - wara!
      Chciałbyś jeszcze sobie poregulować życie obcych tobie ludzi - wyreguluj sobie raczej spłuczkę w kibelku bo każda kropla czystej wody jest cenna a od życia innych - wara koordoplu!
    • sclavus Jak tylko... 29.05.13, 17:16
      ... tenpanprezes Kaczyński, odczepi się od nas!!!
      OK???
    • lionold Re: Konrad Piasecki publikuje ...... 29.05.13, 17:21
      Piasecki to taka Brygida GryPiSiak lub co gorsza Stankiewicz. Jęczy, że: "Szlag jasny mnie trafia... A zapytowywuję: kiedy ten szczęśliwy traf nastąpi ryszawy łaskawco"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka