Dodaj do ulubionych

Grozą przejmuje

08.01.13, 10:03

"Świadek L.K., 82 lata. To "człowiek przedwojenny" - jak sam siebie nazwał, inżynier, akowiec, uczestnik Powstania Warszawskiego. Na salę sądową nie był w stanie wejść o własnych siłach. Wnosiła go wnuczka i straż sądowa. Nie pamięta, gdzie był przesłuchiwany, wozili go w różne miejsca, stracił orientację we własnym mieście. Agenci pokazywali mu nagrania w laptopie, ale on nic nie widział, bo ma uszkodzony po udarze nerw wzrokowy. Rozpłakał się w sądzie. Jak zeznał, w CBA grozili mu, że jak się nie przyzna, to zostanie zatrzymany na 48 godzin. "Straszyli mnie aresztem wydobywczym". Obiecali, że jak podpisze, że dał łapówkę, to go wypuszczą. "Nie wiedziałem, czy ja jeszcze wrócę do domu" - cytował protokół z zeznań świadka Kuźniar ("nie zabijajcie nas") na antenie TVN24. (za mietowymi loczkami)

a w ramach komentarza: czy kiedykolwiek zastanawialiście się, dlaczego ani JarKacz, ani Zbynio, ani Kamiński nie noszą krótkich spodni albo nawet sandałów? Ja już chyba wiem: mają koźle nóżki, racice i ogony! Rogów nie maja, bo to piekielny przeżytek.

Weźcie się, kochane histeryki, palnijcie w łebki, oki?

P.S. Z całym szacunkiem do świadka L.K., 82 lata.
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych A ten Garlicki to Mengele! 08.01.13, 10:06
      Uśmiercał!
      • calun_torunski Re: A ten Garlicki to Mengele! 08.01.13, 10:11
        pl.wikipedia.org/wiki/Josef_Mengele
        "Dlatego też obiektem jego zainteresowań stały się bliźnięta, na których przeprowadzał wszystkie możliwe badania medyczne."
        • obraza.uczuc.religijnych Re: A ten Garlicki to Mengele! 08.01.13, 10:13
          A tyranem w pracy Mengele nie był? Bo ten Garlicki zmuszał podwładnych do wypełniania obowiązków!
        • zgred-zisko Re: A ten Garlicki to Mengele! 08.01.13, 10:14
          No to ja się nie dziwię, że budził grozę w określonych kręgach.
          • obraza.uczuc.religijnych TU 08.01.13, 10:16
            Tusk, Tupolew, Tuleya. To oni uśmiercają IV Erpe!
          • x2468 Re: A ten Garlicki to Mengele! 08.01.13, 10:29
            Mengele to na cześć szefa CBA.
    • ave.duce Co ma wspólnego Kuźniar z "nie zabijajcie nas"? 08.01.13, 12:03
      purchawkapuknieta napisała:

> a w ramach komentarza: czy kiedykolwiek zastanawialiście się, dlaczego ani JarK
      > acz, ani Zbynio, ani Kamiński nie noszą krótkich spodni albo nawet sandałów? Ja
      > już chyba wiem: mają koźle nóżki, racice i ogony! Rogów nie maja, bo to piekie
      > lny przeżytek.

Ja się nie zastanawiałam, ale Ty - jak wynika z postu - i owszem.

> Weźcie się, kochane histeryki, palnijcie w łebki, oki?

Dziękuję za radę, Puknięta, ale nie skorzystam.
      --
      ... Ave duce ptaszku pisowski tak sobie plujesz? ...> Ruski99
      Forum ze Dworum/Freedom
      • wanda43 Re: Co ma wspólnego Kuźniar z "nie zabijajcie nas 08.01.13, 12:15
        "nie zabijajcie nas" - to apelowal w tv po ataku na biuro PiS w Lodzi ten siwy PiSman z wielką d..., wylecialo mi nazwisko.
        • ave.duce Re: Co ma wspólnego Kuźniar z "nie zabijajcie nas 08.01.13, 18:22
          To okrzyk Waszczykowskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka