Dodaj do ulubionych

Solidarność będzie strajkować .

09.01.13, 18:10
Solidarność chce strajkować aby nie zamykać reszty zakładów pracy w Polsce , bo dwa miliony Polaków żyje w skrajnym ubóstwie , a dziesięć milionów Polaków zagrożonych jest wykluczeniem społecznym , a jak wiadomo bez pracy człowiek z dnia na dzień może stać się żebrakiem , teraz gdy czynsze za mieszkania i media są tak wielkie . To po co solidarność wprowadziła w Polsce taki system kapitalizm , który wysprzedał nasz kraj za grosze , wcześniej przecież wszyscy mieli pracę , opłaty za mieszkania i media były groszowe i wszystkie zakłady wtedy należały do kraju , czyli do każdego z nas , każdego Polaka mieszkającego w Polsce .
Obserwuj wątek
    • woda_woda Ciekawe. 09.01.13, 18:13
      Gdy Solidarność zastrajkuje, to właściciele nierentownych firm nie zamkną interesów?
      Dlaczego?
      • krzysztom123 Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:18
        woda_woda napisała:

> Gdy Solidarność zastrajkuje, to właściciele nierentownych firm nie zamkną inter
        > esów?
        > Dlaczego?
        Solidarność utworzyli Żydzi i ubecy którzy rządzili za komuny , dlatego oni będą żyli w luksusach a naród w głodzie i smrodzie . Dlatego te strajki to jest tylko pic na wodę , aby naród widział że niby coś robią . Wałęsa ze swoją fortuną i inni mogą Polskim goją wypiąć teraz gołą dupę , oni żyją w luksusach , a Polacy w smrodzie i głodzie pracując na ich utrzymanie .
        • woda_woda Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:21
          krzysztom123 napisał:

> Solidarność utworzyli Żydzi i ubecy

Aha. Nie mam więcej uwag :)
        • krystian10 Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:21
          Ani nie jestem głodny, śmierdzieć też u mnie nie śmierdzi więc chyba jestem też Żydem ?
          • woda_woda Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:22
            krystian10 napisał:

> Ani nie jestem głodny, śmierdzieć też u mnie nie śmierdzi więc chyba jestem też
            > Żydem ?
            >

I ubekiem :)
            • krystian10 Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:25
              Przepraszam bardzo że nie wspomniałem o przynależności do UB, to ja te pączki wmuszałem w pierwszego wojownika... :)
          • krzysztom123 Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:33
            krystian10 napisał:

> Ani nie jestem głodny, śmierdzieć też u mnie nie śmierdzi więc chyba jestem też
            > Żydem ?
            >
            Na razie jeszcze u ciebie nie śmierdzi w innych krajach też nie śmierdziało np; w Hiszpanii a teraz ludzie z normalnych rodzin skaczą tam przez okno , aby zakończyć swoje problemy życiowe na widok komornika , bo na więcej nie jest już ich stać .
            • krystian10 Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:37
              krzysztom123 napisał:

> Na razie jeszcze u ciebie nie śmierdzi w innych krajach też nie śmierdziało np;
              > w Hiszpanii a teraz ludzie z normalnych rodzin skaczą tam przez okno , aby zak
              > ończyć swoje problemy życiowe na widok komornika , bo na więcej nie jest już ic
              > h stać .

No to jak masz takie problemy to skacz na głowę będzie trochę ciszej i spokojniej.
              • bmw1-953 Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:47
                Uważaj krystianie, żebyś i tych nie miał.

krystian10 napisał:

> krzysztom123 napisał:
                >
                > > Na razie jeszcze u ciebie nie śmierdzi w innych krajach też nie śmierdzia
                > ło np;
                > > w Hiszpanii a teraz ludzie z normalnych rodzin skaczą tam przez okno , a
                > by zak
                > > ończyć swoje problemy życiowe na widok komornika , bo na więcej nie jest
                > już ic
                > > h stać .
                >
                > No to jak masz takie problemy to skacz na głowę będzie trochę ciszej i spokojni
                > ej.
                • krystian10 Re: Ciekawe. 09.01.13, 19:06
                  bmw1-953 napisała:

> Uważaj krystianie, żebyś i tych nie miał.
                  >
                  Na pewno nie będę głupio narzekał tylko wezmę się do pracy, jak na razie to pracuje na swoim i płacę podatki na takie "mrówki".
              • krzysztom123 Re: Ciekawe. 09.01.13, 19:05
                krystian10 napisał:

>
                > No to jak masz takie problemy to skacz na głowę będzie trochę ciszej i spokojni
                > ej.
                Dla ciebie będzie wtedy ciszej i spokojniej , ale dla tych dwóch milionów którzy żyją w biedzie i dla tych dziesięciu milionów którzy są zagrożeni wykluczeniem społecznym dalej nic się nie zmieni w ich codziennym życiu .
                krzysztom123.blog.interia.pl/znaki
                • krystian10 Re: Ciekawe. 09.01.13, 19:10
                  krzysztom123 napisał:

> Dla ciebie będzie wtedy ciszej i spokojniej , ale dla tych dwóch milionów którz
                  > y żyją w biedzie i dla tych dziesięciu milionów którzy są zagrożeni wykluczenie
                  > m społecznym dalej nic się nie zmieni w ich codziennym życiu .
                  > krzysztom123.blog.interia.pl/znaki

Dla tych co zostaną będzie więcej pracy, więc skacz jak najprędzej, chyba że jesteś Żydem :)
                  • woda_woda Re: Ciekawe. 09.01.13, 19:15
                    krystian10 napisał:

> Dla tych co zostaną będzie więcej pracy, więc skacz jak najprędzej, chyba że je
                    > steś Żydem :)

Albo ubekiem :)
                    • krystian10 Re: Ciekawe. 09.01.13, 19:17
                      woda_woda napisała:
                      >
                      > Albo ubekiem :)

A może kościelnym i dlatego tak się boi o stanowisko ? :)
        • hal9000 Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:27
          Solidarność utworzyli Żydzi i ubecy którzy rządzili za komuny , dlatego oni będą żyli w luksusach a naród w głodzie i smrodzie.

No i wszystko jasne :) Niestety w demokracji każdy dureń ma prawo głosu.
        • bmw1-953 Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:32
          Jakoś inne kraje nie boją się strajków , choćby Francja, nie pozwalają sobie włazić na łeb. I jakoś nikt mimo strajków i to bardzo licznych, nie zamyka firm i nikt ich tym nie straszy. Francuzi, w przeciwieństwie do Polaków, nie boją się manifestować swego niezadowolenia

> woda_woda napisała:
          >
          > > Gdy Solidarność zastrajkuje, to właściciele nierentownych firm nie zamkną
          > inter
          > > esów?
          > > Dlaczego?
          • krzysztom123 Re: Ciekawe. 09.01.13, 18:38
            bmw1-953 napisała:

> Jakoś inne kraje nie boją się strajków , choćby Francja, nie pozwalają sobie wł
            > azić na łeb. I jakoś nikt mimo strajków i to bardzo licznych, nie zamyka firm
            > i nikt ich tym nie straszy. Francuzi, w przeciwieństwie do Polaków, nie boją
            > się manifestować swego niezadowolenia
            >
            Francuzi czy będą strajkować czy nie to nie ma żadnego znaczenia , to czy będą oni żyli w biedzie czy też nie , zależy to tylko od baronów którzy rządzą naszym krajem .
    • krzysztom123 Re: Solidarność będzie strajkować . 09.01.13, 18:28
      Polacy muszą kiedyś to zrozumieć , że są tylko gojami którzy pracują na utrzymanie baronów naszego kraju i świata , są tylko mrówkami które zaopatrują mrowisko aby królowa mogła sobie leżeć do góry tyłkiem syta i spełniona .
      • krystian10 Re: Solidarność będzie strajkować . 09.01.13, 18:32
        A Ty to ta mrówka czy ten co leży i korzysta ?
        • krzysztom123 Re: Solidarność będzie strajkować . 09.01.13, 18:40
          krystian10 napisał:

> A Ty to ta mrówka czy ten co leży i korzysta ?
          >
          Ja jestem mrówka buntowniczka , która chce ten cały system zmienić .
          • nazimno Musisz przyjac odpowiednia... 09.01.13, 18:44
            ... pozycje.
            Inaczej nici z tych planow.
          • kaczyjar Re: Solidarność będzie strajkować . 09.01.13, 18:47
            krzysztom123 napisał:

> krystian10 napisał:
            >
            > > A Ty to ta mrówka czy ten co leży i korzysta ?
            > >
            > Ja jestem mrówka buntowniczka , która chce ten cały system zmienić .

Bierz prezesa i zmieniajcie.
          • krystian10 Re: Solidarność będzie strajkować . 09.01.13, 19:04
            krzysztom123 napisał:

> krystian10 napisał:
            >
            > > A Ty to ta mrówka czy ten co leży i korzysta ?
            > >
            > Ja jestem mrówka buntowniczka , która chce ten cały system zmienić .

To znaczy głupszy niż myślałem :)
            • krzysztom123 Re: Solidarność będzie strajkować . 09.01.13, 19:09
              krystian10 napisał:
              >
              > To znaczy głupszy niż myślałem :)
              Dla ciebie głupszy dla innych nie .
        • bmw1-953 Re: Solidarność będzie strajkować . 09.01.13, 18:45
          Krzysztom może wyraża się naiwnie i zbyt dosadnie, ale niestety ma dużo racji. Esbecja i część "magdalenkowej" solidarności uwłaszczyły się na polskim majątku i teraz mamy to, co mamy. Skrajne bezrobocie, olbrzymie obszary biedy w Polsce (całe regiony), emigrację młodych nie mających żadnych widoków na życie w kraju i ogromną masę wykluczonych - nędzą, bezrobociem i bezdomnością. To że "warszawka" nie odczuwa na razie kryzysu nie znaczy , że problemu nie ma. Jest i to ogromny, co gorsze narastający. "Słońce Peru" nie robi nic , by temu przeciwdziałać, dlatego problem się nasila i niedługo Wy lemingi również zaczniecie go odczuwać, bo nie będzie komu utrzymywać tej ogromnej biurokratycznej machiny, gdy niemal cały przemysł wyprzedano za bezcen i zlikwidowano.
          krystian10 napisał:
          > A Ty to ta mrówka czy ten co leży i korzysta ?
          >
          • krzysztom123 Re: Solidarność będzie strajkować . 09.01.13, 18:55
            bmw1-953 napisała:

> Krzysztom może wyraża się naiwnie i zbyt dosadnie, ale niestety ma dużo racji.
            > Esbecja i część "magdalenkowej" solidarności uwłaszczyły się na polskim mająt
            > ku i teraz mamy to, co mamy. Skrajne bezrobocie, olbrzymie obszary biedy w Pols
            > ce (całe regiony), emigrację młodych nie mających żadnych widoków na życie w kr
            > aju i ogromną masę wykluczonych - nędzą, bezrobociem i bezdomnością. To że "war
            > szawka" nie odczuwa na razie kryzysu nie znaczy , że problemu nie ma. Jest i to
            > ogromny, co gorsze narastający. "Słońce Peru" nie robi nic , by temu przeciwdz
            > iałać, dlatego problem się nasila i niedługo Wy lemingi również zaczniecie go o
            > dczuwać, bo nie będzie komu utrzymywać tej ogromnej biurokratycznej machiny, g
            > dy niemal cały przemysł wyprzedano za bezcen i zlikwidowano.

> >
            Chociaż jedna osoba się znalazła która coś z tego rozumie .
      • nazimno Coooo, "leżeć do góry tyłkiem" ??? 09.01.13, 18:36
        Znam znacznie bardziej wygodne pozycje - i to niejedna.
        Netykieta nie pozwala na podanie szczegolow.

• krzysztom123 Re: Coooo, "leżeć do góry tyłkiem" ??? 09.01.13, 18:45
          Ja tam do Żydów którzy rządzą teraz naszym krajem nic nie mam , nawet mi nie przeszkadza to że Bolesław Chrobry i inni królowie byli Żydami i że rządzili naszym krajem , chcę tylko aby Żydzi przestali się znakować aby przestali się obrzezać i aby przestali uważać że są lepszym gatunkiem człowieka niż goje , chcę aby Żydzi aby żyli oni tak jak wszyscy , jak każdy Polak w naszym kraju , nie uważając drugiego człowieka że jest gorszym gatunkiem od Żyda .
          • szwampuch58 Re: Coooo, "leżeć do góry tyłkiem" ??? 09.01.13, 18:48
            spadaj czubek w podskokach,Tworki ci zapewna odpowiednia opieke....Kosz
          • kaczyjar Re: Coooo, "leżeć do góry tyłkiem" ??? 09.01.13, 18:54
            A Ty jak jesteś oznakowany - Pewnie masz napletek i to świadczy że nie jesteś Żydem?
            Nie widzisz czym ten kraj jest znakowany- wyjdź na dach - w koło krzyże i kościoły.
            >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
            Jestem stworzony na wzór i podobieństwo Boga?
            ( to czemu mi mówią żem idiota?)
            • krzysztom123 Re: Coooo, "leżeć do góry tyłkiem" ??? 09.01.13, 19:00
              kaczyjar napisał:

> A Ty jak jesteś oznakowany - Pewnie masz napletek i to świadczy że nie jesteś Ż
              > ydem?
              > Nie widzisz czym ten kraj jest znakowany- wyjdź na dach - w koło krzyże i kości
              > oły.
              Właśnie ci co są znakowani walczą z kościołem bo chcą również i te grunty przejąć , Żyd będzie tylko wtedy syty gdy goj nie będzie miał już niczego , niestety pazerność tych ludzi nie zna granic .
        • krzysztom123 Re: Coooo, "leżeć do góry tyłkiem" ??? 09.01.13, 18:51
          nazimno napisał:

> Znam znacznie bardziej wygodne pozycje - i to niejedna.
          > Netykieta nie pozwala na podanie szczegolow.
          >
          To nie podawaj szczegółów tylko narysuj .
          • nazimno Polegam na Twojej wyobrazni. 09.01.13, 18:57
            Te z tylkiem do gory juz podales (doswiadczenia wlasne?)
            Nie wierze, ze nie znasz innych.
            • krzysztom123 Re: Polegam na Twojej wyobrazni. 09.01.13, 19:12
              nazimno napisał:

> Te z tylkiem do gory juz podales (doswiadczenia wlasne?)
              > Nie wierze, ze nie znasz innych.
              No i ta od dołu która ci pozostanie kiedy bieda Cię pokona .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka