bmw1-953 03.02.13, 09:39 wyborcza.pl/1,75248,13337983,Dawid_Warszawski_odpowiada_oszczercom__Jak_ja_nie.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 09:48 Przeczytałaś całość, czy tylko nagłówek? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 09:50 ... ona ma pawłowiczówne poglądy... i zmyślenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:22 mną wstrząsnął fragment, w którym Gebert cytuje jedną panią i ona powiedziała:"To nie my jesteśmy antysemici, to wy jesteście parszywa rasa" i to zdanie świetnie pokazuje sposób myślenia wszystkich antysemitów na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:31 kiedy przywieziono pierwszego murzyna do Europy, z zadziwieniem traktowano go jak małpę... Powiedzieć jednak to, co ta pani powiedziała a co zacytował Warszawski (To nie my jesteśmy antysemici, to wy jesteście parszywa rasa), to ... brak słów na dokładne określenie... Wiem jednak, że baca rzekłby na to tak: a to je jus jawne sqrvysyństwo Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:38 Kilka dni temu „Newsweek" przegrał w sądzie z Opus Dei. Nie jest "tajną organizacją prowadzącą niejawne działania". Nadszedł czas by polski kościół wynajął znaczącą kancelarię adwokacką i pozywał do sądu media, które budują nienawiść do kościoła, biskupów i szeregowych księży. Po raz kolejny przestrzegam przed tolerowaniem szczucia przeciwko kościołowi. Robert Mazurek opisywał niedawno w tygodniku „W Sieci” przypadek jego kolegi księdza, który został pobity. Takich przypadków może być więcej. Co się bowiem robi ze zboczeńcami, którzy uczą religii w szkole? wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-lukasza-adamskiego/46196-mowa-nienawisci-i-szczucie-w-pelnym-wymiarze-czas-na-pozywanie-do-sadu-nienawistnikow Wzruszające jest twoja wybiórcza wrazliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:47 Wybiorcza jest raczej twoja wrażliwość. Wątek jest o artykule w GW, a nie w Newseeku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:42 scoutek napisała: > mną wstrząsnął fragment, w którym Gebert cytuje jedną panią i ona powiedziała:" > To nie my jesteśmy antysemici, to wy jesteście parszywa rasa" To dziwne, nie wstydzi się okazywać nienawiści, ale wstydzi sie być antysemitą. Nie czytałam jeszcze artykułu. Przypuszczam, ze załozycielka wątku też nie, dlatego tylko rzuła linkiem i tchórzliwie zwiała. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 12:20 scoutek napisała: > mną wstrząsnął fragment, w którym Gebert cytuje jedną panią i ona powiedziała:" > To nie my jesteśmy antysemici, to wy jesteście parszywa rasa" > i to zdanie świetnie pokazuje sposób myślenia wszystkich antysemitów na świecie Niech każdy mówi za siebie, ale ja na pewno też nie jestem z Wolski. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 09:49 ... ja z tej twojej, też nie jestem... Ta twoja, jest zero-jedynkowa i czarnobiała, duszna i zaduszna, i brak w niej światła... *** coś chciałaś przekazać, wklejając jedynie linka do Dawida Warszawskiego??? Cóż to takiego ... miało być? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:02 okrutny jesteś wymagasz aby zwój jej się zagotował ? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:25 Myślę, że aż tak bardzo okrutny nie jestem - jej zwoje są już wygotowane!! Odpowiedz Link Zgłoś
bbenio Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:25 Ależ nie ma się czym denerwować Panie Redaktorze tylko się zastanowić czy czasem internaucie nie mają racji???? Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:50 Golda, ale ty nie jesteś antysemitką, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 11:48 aniechto.only napisała: > Golda, ale ty nie jesteś antysemitką, prawda? Oczywiście, że nie. Ona tylko nienawidzi Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 12:04 aniechto.only , ale ty nie jesteś anty-POLKĄ, prawda? aniechto.only napisała: > Golda, ale ty nie jesteś antysemitką, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:00 bmw1-953 napisała: > aniechto.only , ale ty nie jesteś anty-POLKĄ, prawda? Kochanie, nie ma czegoś takiego jak "anty-POLAK", czy anty-"POLKA". Ale chyba wiem ,co masz na mysli, więc pragnę cię uspokoić- nie nie jestem. I, wyobraż, sobie, Konstanty Gerbert też jest polskim patriotą. Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:06 To, że antysemityzm jest przez GW tępiony a antypolonizm wręcz lansowany, nie świadczy o tym, że coś takiego jak antypolonizm nie istnieje. Ty jak również inne osoby z tego forum są tego żywym przykładem o mistrzu Adamie nie wspominając. A z tym patriotyzmem Geberta vel Warszawskiego to pojechałaś po bandzie. Mało się nie zadławiłam ze śmiechu. aniechto.only napisała: > bmw1-953 napisała: > > > aniechto.only , ale ty nie jesteś anty-POLKĄ, prawda? > > Kochanie, nie ma czegoś takiego jak "anty-POLAK", czy anty-"POLKA". > Ale chyba wiem ,co masz na mysli, więc pragnę cię uspokoić- nie nie jestem. > I, wyobraż, sobie, Konstanty Gerbert też jest polskim patriotą. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:27 bmw1-953 napisała: > A z tym patriotyzmem Geberta vel Warszawskiego to pojechałaś po bandzie. Mało > się nie zadławiłam ze śmiechu. A powinnaś ze wsydu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Na tym forum też tego bydła pełno. 03.02.13, 10:26 Ale temu motłochowi nie wolno się dać. M. Odpowiedz Link Zgłoś
bbenio ten "motłoch" myśli podobnie :P 03.02.13, 10:31 mariner4 napisał: > Ale temu motłochowi nie wolno się dać. > M. Odpowiedz Link Zgłoś
bbenio Nazwanie Żyda Żydem jest juz przestępstwem???????? 03.02.13, 10:30 marucha.wordpress.com/2013/02/02/gus-policzyl-polskie-mniejszosci/ Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nazwanie Żyda Żydem jest juz przestępstwem??? 03.02.13, 10:33 ... błogosławieństwem jest nazwanie Wolaka Polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bbenio Re: Nazwanie Żyda Żydem jest juz przestępstwem??? 03.02.13, 10:37 gazetawarszawska.com/?cat=13 sclavus napisał: > ... błogosławieństwem jest nazwanie Wolaka Polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus nie powiedziałbym, 03.02.13, 15:28 że zażydza.... ale co im w głowach robi, to aż strach myśleć... Z drugiej zaś, jeśli przyjąć figuratywny sens słowa zażydza, to fakt - strasznie im zażydza... pod warunkiem jednak, że młodzi oglądają tvtrwam, co jest z kolei bardzo mało prawdopodobne :D Z jeszcze innej, ja nie użyłbym słowa zażydza - bardziej adekwatne słowo, to wolaczy (co robi? - wolaczy!) Tak! Telewizja trwam wolaczy umysły młodych!!! :>:>:> Odpowiedz Link Zgłoś
bbenio oczywiście GW tego nie czyni :) :) :0 :) 03.02.13, 15:31 sclavus napisał: > że zażydza.... ale co im w głowach robi, to aż strach myśleć... > Z drugiej zaś, jeśli przyjąć figuratywny sens słowa zażydza, to fakt - s > trasznie im zażydza... pod warunkiem jednak, że młodzi oglądają tvtrwam, co jes > t z kolei bardzo mało prawdopodobne :D > Z jeszcze innej, ja nie użyłbym słowa zażydza - bardziej adekwatne słowo > , to wolaczy (co robi? - wolaczy!) > Tak! Telewizja trwam [b]wolaczy umysły młodych!!! :>:>:>[/b] Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus miałbym(!) 03.02.13, 16:21 takie pytanko jedno, małe: któryż to twój kolejny nick??? ... dobiłeś już do setki??? I tu masz rację - GW tego nie robi a powinna: powinna ci zamknąć dostęp do otwierania coraz to nowych kont!!! ... chyba, że się nie boisz bo z kawiarenek internetowych te swoje głupoty wypisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
bbenio co tu ma do rzeczy ilość nicków i kont? 04.02.13, 12:03 DEMOKRACJA jest czy jej nie ma???? sclavus napisał: > takie pytanko jedno, małe: > któryż to twój kolejny nick??? ... dobiłeś już do setki??? > I tu masz rację - GW tego nie robi a powinna: powinna ci zamknąć dostęp do otwi > erania coraz to nowych kont!!! > ... chyba, że się nie boisz bo z kawiarenek internetowych te swoje głupoty w > ypisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nazwanie Żyda Żydem jest juz przestępstwem??? 03.02.13, 18:45 owszem, bywa to określane mianem antysemityzmu. Podobnie jak stwierdzenie iz w Polsce zdarza sie że jakis Żyd zajmuje jakieś stanowisko. Czemu? I co w tym złego? - to tylko jedna Czerska i Nadredachtor wiedza... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
bbenio Nazywanie Niemca Niemcem jest też przestępstwem??? 04.02.13, 12:04 ??????????????????????????????????? czy tej całkiem innej nacji ????? losiu4 napisał: > owszem, bywa to określane mianem antysemityzmu. Podobnie jak stwierdzenie iz w > Polsce zdarza sie że jakis Żyd zajmuje jakieś stanowisko. Czemu? I co w tym zł > ego? - to tylko jedna Czerska i Nadredachtor wiedza... > > Pozdrawiam > > Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:47 to tylko zyd garść zydów to garść muszelek na plaży Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 10:51 O, koleja która napewno nie jest antysemitką... Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 11:02 zayka napisała: > to tylko zyd > garść zydów to garść muszelek na plaży i taka garstka podobno światem trzęsie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 11:29 m.c.hrabia napisał: > zayka napisała: > > > to tylko zyd > > garść zydów to garść muszelek na plaży > > i taka garstka podobno światem trzęsie :-))) trzęsie ? to jak ze starą bateryjką , taka ładna że szkoda jej wyrzucić, ale wyrzucać jest zakazane, a odnieśc do punku sie nie chce problem iście z czasów komuny ze skupem opakowań szklanych Zacofanie Polski polega z nie rozwiązaniem tego problemu tak jak to uczyniono w Rosji na początku lat 90 tych Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 11:49 > trzęsie ? > to jak ze starą bateryjką , taka ładna że szkoda jej wyrzucić, ale wyrzucać jes > t zakazane, a odnieśc do punku sie nie chce what Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 14:54 mietowe_loczki napisała: > > trzęsie ? > > to jak ze starą bateryjką , taka ładna że szkoda jej wyrzucić, ale wyrzu > cać jes > > t zakazane, a odnieśc do punku sie nie chce > > what to typowy twój foch z usmarkaniem Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 15:03 zayka napisała: > mietowe_loczki napisała: > > > > trzęsie ? > > > to jak ze starą bateryjką , taka ładna że szkoda jej wyrzucić, ale > wyrzu > > cać jes > > > t zakazane, a odnieśc do punku sie nie chce > > > > what > > to typowy twój foch z usmarkaniem PiS-owi gratulujemy elektoratu :) Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 20:28 Owa „garść Żydów” stanowi wg najnowszych statystyk ok. 0.25% całej ludności świata, natomiast ponad jedna piąta wszystkich laureatów Nagrody Nobla jest pochodzenia żydowskiego, z tego co drugi z nich wywodzi się z Polski. Jak - być może - wiesz, polskich noblistów można policzyć na palcach obu rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 11:50 Ale jakoś to skomentujesz? Bo jak na razie wątek nadaje się na oślą łączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 11:54 Warszawski ma rację.Wasza Wolska to zaściankowy,prowincjonalny kraj,w którym czas zatrzymał się w miejscu.Pomimo,ze mamy XXI wiek odmawiacie ludziom równych praw zgodnie z Deklaracją Praw Czlowieka i Obywatela i zgodnie z Konstytucją III RP... Czas na zmiany,wolacy... Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Czy do czegos Polska jest mu potrzebna ? 03.02.13, 12:01 Zna jezyki, droga wolna ! Juz 2 mln wyjechalo za chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Ocztwiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 12:08 To mądry, dobry i szlachetny człowiek - tacy ludzie nie mają z wami nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: Ocztwiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 12:51 Mów za siebie. Może z Tobą nie mają nic wspólnego mądrzy i dobrzy ludzie. Ja zresztą nie widzę w nim tej mądrości i dobroci. Powtórzę za przedmówcą. Zna języki, droga wolna. Już dwa miliony Polaków wyjechały z Polski za chlebem, przymuszone do tego ekonomiczną koniecznością. Skoro Polska mu się nie podoba,droga wolna. Są inne, piękniejsze kraje........ woda_woda napisała: > To mądry, dobry i szlachetny człowiek - tacy ludzie nie mają z wami nic wspólne > go. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Ocztwiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 16:03 Czyli jednak przeczytałaś tylko nagłówek. Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: Ocztwiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 16:08 A co jesteś moim profesorem, który przepytuje mnie z zadanych lekcji? Przeczytałam to, co uważałam za stosowne. aniechto.only napisała: > Czyli jednak przeczytałaś tylko nagłówek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Ocztwiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 16:32 bmw1-953 napisała: > A co jesteś moim profesorem, który przepytuje mnie z zadanych lekcji? Przeczyta > łam to, co uważałam za stosowne. I dlatego pleciesz trzy po trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda bmw1-953 03.02.13, 16:07 bmw1-953 napisała: > Skoro Polska mu się nie podoba,droga wo > lna. Są inne, piękniejsze kraje........ Powiem tylko jedno, cytując waszą poseł Pawłowiczównę - spie...j. Taki język tylko rozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: bmw1-953 03.02.13, 16:09 Tak trzymać wodo!!! To jest własnie twój (wysublimowany) poziom. woda_woda napisała: > bmw1-953 napisała: > > > Skoro Polska mu się nie podoba,droga wo > > lna. Są inne, piękniejsze kraje........ > > Powiem tylko jedno, cytując waszą poseł Pawłowiczównę - spie...j. Taki język ty > lko rozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: bmw1-953 03.02.13, 16:26 Widzę, że Tobie też się udało, odkryć prawdziwe oblicze internautki, ani chybi komuszej proweniencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: bmw1-953 03.02.13, 16:38 Camilku, freelanserze ty jeden, odkryj soje prawdziwe oblicze, i napisz coś w temacie. No, odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: bmw1-953 03.02.13, 16:44 Camilek na ogół pisze na temat, w przeciwieństwie do wielu na tym forum. aniechto.only napisała: > Camilku, freelanserze ty jeden, odkryj soje prawdziwe oblicze, i napisz coś w t > emacie. > No, odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Re: Ocztwiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 21:40 bmw: Skoro Polska mu się nie podoba,droga wolna. Są inne, piękniejsze kraje........ eres: Pewien mędrzec stwierdził: Patriota to ten, który jest niezadowolony ze swojego państwa. (Autorstwo tej mądrości niesłusznie przypisywane jest często myślicielowi B.G. Shaw) Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: Ocztwiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 13:09 woda_woda napisała: > To mądry, dobry i szlachetny człowiek - tacy ludzie nie mają z wami nic wspólne > go. Daj Boże i na wieki wieków ile taki odpust kosztuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonabudka14 Re: Oczywiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 14:04 Skoro Polska mu się nie podoba,droga wolna. Są inne, piękniejsze kraje..... Polska nie jest Wasza, tylko wszystkich Polaków. Nie masz żadnego prawa doradzać komuś, by się z niej wyprowadził. To, że jest jeszcze tyle kołtuństwa w Polsce, nie oznacza, że jest ono normą. To dotyczy tylko Was, pisowskich prostaków. W naszej Polsce jest miejsce dla wszystkich, którzy czują się Polakami lub choćby jedynie chcą w niej żyć. A Wam nic do tego. Nie uda Wam się zrobić z Polski skansenu pisowskiego, w którym górą jest chamstwo, prostactwo, nieuctwo, węszenie, szukanie haków i spisków. Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: Oczywiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 14:20 Puste, nic nie znaczące słowa, które nie znajdują odzwierciedlenia w rzeczywistości. Masz rację, Polska nie jest Wasza. Narodowcy, patrioci , PISowcy też mają w niej miejsce, nie tylko liberałowie, "postempacy" i potomkowie esbecji, którzy ten kraj od zawsze eksploatowali, nic mu w zamian nie dając. Podobnie zresztą postępują i dzisiaj. Jeśli komuś taka Polska , gdzie jest miejsce dla wszystkich, się nie podoba i usiłuje wykluczyć z niej właśnie ludzi związanych z PIS, patriotów, narodowców, czy nawet "kiboli"...... najprościej....jeszcze raz ponawiam apel....niech wyjeżdża!!!!!! . zielonabudka14 napisała: > Skoro Polska mu się nie podoba,droga wolna. Są inne, piękniejsze kraje..... > > Polska nie jest Wasza, tylko wszystkich Polaków. Nie masz żadnego prawa doradza > ć komuś, by się z niej wyprowadził. To, że jest jeszcze tyle kołtuństwa w Polsc > e, nie oznacza, że jest ono normą. To dotyczy tylko Was, pisowskich prostaków. > W naszej Polsce jest miejsce dla wszystkich, którzy czują się Polakami lub choć > by jedynie chcą w niej żyć. A Wam nic do tego. Nie uda Wam się zrobić z Polski > skansenu pisowskiego, w którym górą jest chamstwo, prostactwo, nieuctwo, węszen > ie, szukanie haków i spisków. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Oczywiście, że nie jest z waszej Polski. 03.02.13, 14:23 "Pan jest Polakiem ? " -"Nie ! -Jestem Zydem !" -Marek Halter. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 14:24 a on w ogóle jest z Polski? Gdzieś czytałem wypowiedzi ze go bardziej do Izraela ciągnie... a najlepiej to zdaje czuje się na Czerskiej albo w innej Moskwie... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 14:40 dowcip też masz parafialny. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 18:42 99venus napisał: > dowcip też masz parafialny. to nie dowcip. po prostu czasem czytuję co p. Gebert pisze... a ze czuje mięte do Izraela to ja sie nie dziwie. Polak też czuje sympatię do swojego kraju. Nie ma nic w tym złego. Nie wiem dlaczego sie tak unosisz... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:08 On jest z Polski, a ty jak widać z lasu, ciemnego... Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:12 aniechto.only napisała: > On jest z Polski, jaki hotel, ktory pokój ? hy? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda aniechto.only, zostaw. 03.02.13, 16:13 aniechto.only napisała: > On jest z Polski, a ty jak widać z lasu, ciemnego... Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: aniechto.only, zostaw. 03.02.13, 16:52 Może jednak warto. Niech każdy widzi ,co taki kołtun sobą reprezentuje. Taki kołtun obraża się jak go nazwiesz antysemitą... : scoutek napisała: > mną wstrząsnął fragment, w którym Gebert cytuje jedną panią i ona powiedziała:" > To nie my jesteśmy antysemici, to wy jesteście parszywa rasa" ...ale nie wstydzi się okazywać nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: aniechto.only, zostaw. 03.02.13, 16:57 aniechto.only napisała: > Może jednak warto. Niech każdy widzi ,co taki kołtun sobą reprezentuje. Nie warto. Gdy ktoś pluje w autobusie, nie wchodzisz z nim w dyskusję, tylko go wypraszasz. > Taki kołtun obraża się jak go nazwiesz antysemitą... To nie jest kołtuństwo, kołtuństwo to jeszcze z Bogiem sprawa. To jest prymitywna, chamska i agresywna podłość podszyta głupotą i cynizmem. To jest zło w czystej postaci. Z tym się nie dyskutuje tak, jak nie dyskutuje się z kibolem. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: aniechto.only, zostaw. 03.02.13, 18:56 aniechto.only napisała: > Taki kołtun obraża się jak go nazwiesz antysemitą... : póki co jeszcze nikt nie nazwał mnie antysemitą. I jeśli jest obiektywny - nie powinien mnie tak nazywać. Ja tam osobiście nic do Żydów nie mam - ludzie jak ludzie. Sa dobrzy, są źli;, sa niemal święci, są przestepcy; są tacy co cywili ratują, są tacy co do cywili strzelają... Jak wszedzie po świecie. No chyba ze wyznajesz tzw. nowoczesną defiinicję antysemityzmu... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: aniechto.only, zostaw. 03.02.13, 21:38 losiu4 napisał: > No chyba ze wyznajesz tzw. nowoczesną defiinicję antysemityzmu... Definicji się nie wyznaje. A nowoczesną odmianę antysemityzmu, losiu, wyznaje ta pani: "To nie my jesteśmy antysemici, to wy jesteście parszywa rasa" Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: aniechto.only, zostaw. 04.02.13, 14:09 aniechto.only napisała: > Definicji się nie wyznaje. owszem, lewusy wyznają :) Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:13 Może i on jest z Polski , ale ani Polakiem się nie czuje, ani z Polską się nie utożsamia. Typowy Żyd-tułacz. Skoro tak "wysokie" standardy reprezentuje, to niech idzie te standardy rozwijać gdzie indziej, skoro Polska mu nie odpowiada a nie przerabia Polaków na swoją modłę. Nie będziemy za nim płakać. aniechto.only napisała: > On jest z Polski, a ty jak widać z lasu, ciemnego... Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:23 I tylko tyle z tego wynika , że jest (fizycznie)z Polski. Wcześniej był z Ameryki. Ani Polakiem się nie czuje, ani o polską rację stanu nie dba. Jedyne, co robi, to Polakami pogardza. aniechto.only napisała: > On jest z Polski, a ty jak widać z lasu, ciemnego... Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:44 Ty tez z lasu ciemnego? Kysz ,siło nieczysta... Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:51 Cóż to? Taka światowa, wykształcona osoba i nie zna podania o Żydzie-wiecznym tułaczu powszechnego niemal w całej literaturze europejskiej a znanego już w literaturze średniowiecznej? aniechto.only napisała: > Ty tez z lasu ciemnego? Kysz ,siło nieczysta... Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 17:07 A bajkę o dzwigu znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 21:47 Julian Tuwim: „Być Polakiem to ani honor, ani powód do chwały czy przywilej. To jest jak oddech. Jestem Polakiem, ponieważ to w Polsce się urodziłem, wychowałem i uczyłem. Ponieważ to w Polsce byłem szczęśliwy i nieszczęśliwy; (…) Nade wszystko, Polakiem – ponieważ chcę nim być”. Zapewne za Tuwimem tę deklarację może powtórzyć Konstanty Gebert, powtarzali ją zapewne Słonimski, Zamenhof, generał WP Bernard Stanisław Mond, Stefania Grodzieńska, Marek Edelman, bracia Wieniawscy i wielu, wielu innych polskich Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 18:51 aniechto.only napisała: > a ty jak widać z lasu, ciemnego... nie da sie ukryć, pomieszkuje w Polsce. Tu się tez urodził. Jak również nie da sie nie zauwazyć ze czuje miętę do Izraela. Dla mnie to zadne odkrycie :) i nie wiem dlaczego sądzisz ze jak ktoś o tym napisze to niby ma być coś złego. Ja tam nie uważam by miłość lub sympatia do kraju rodaków była czymś złym. Może sie w cos złego przerodzic, ale zasadniczo nie musi. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 21:49 Napisałeś podławy tekścik a teraz próbujesz się tłumaczyc- żałosny jesteś losiu4 napisał: a on w ogóle jest z Polski? Gdzieś czytałem wypowiedzi ze go bardziej do Izraela ciągnie... a najlepiej to zdaje czuje się na Czerskiej albo w innej Moskwie... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 04.02.13, 14:11 nie wiem co jest podłego w podsumowaniu co poniektórych artykułów p. Geberta... Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:22 ... ty zaś w kiblu, najlepiej się czujesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
gate.of.delirium Zawsze były dwie-Polska panów i Polska chamów... 03.02.13, 16:20 ... dzisiaj to odpowiednio - Zielona Wyspa POPiS-u i Bantustan wrogi tubylcom... nie rozumiem więc, o co bangla D. Warszawskiemu, skoro całe życie był przy ciepłym korytku ? Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 16:36 pedałem też nie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 18:39 cóż, jak to Gebert. Chlapie co mu ślina na ozór przyniesie... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 18:44 losiu4 napisał: > cóż, jak to Gebert. Chlapie co mu ślina na ozór przyniesie... > Na szczęście tylko jeden jest taki na polskiej scenie medialnej i politycznej. I na dodatek nie taki całkiem genetyczny. Masz powody do dumy, Losiu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 18:58 gat45 napisała: > Na szczęście tylko jeden jest taki na polskiej scenie medialnej i politycznej. > I na dodatek nie taki całkiem genetyczny. Masz powody do dumy, Losiu. prawdę mówiąc nie rozumiem o co/kogo Ciebie idzie :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 19:06 losiu4 napisał: > > prawdę mówiąc nie rozumiem o co/kogo Ciebie idzie :) > Tobie, Losiu. O co TOBIE idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 19:17 gat45 napisała: > ... lub : ci. widzę ze nie słuchujesz starych dobrych skeczy... a szkoda :) bywają wielce pouczające. I smieszne. Co dziś jest rzadkoscia, mimo mnogosci kabaretów Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: "Ja nie jestem z waszej Polski......." 03.02.13, 19:31 ale one były takie... antysemickie! Fuj! Tfu! Teraz na szczęście takich "nie robią". Odpowiedz Link Zgłoś
ukos PiSdaki skowyczą z chęci posiadania NG 03.02.13, 22:23 Nie wystarcza im ND, chcieliby jeszcze mieć NG i redagować tam albo przynajmniej cenzurować scenariusze filmowe. Aż wyją z tęsknoty, ale nie dla sobaki kiełbasa. Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Przeoczyłeś pierwsze zdanie, czy manipulujesz? 04.02.13, 15:00 Dawid Warszawski odpowiada oszczercom: "Jak ja nie jestem z waszej Polski, tak wy nie jesteście z mojej..." Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Przeoczyłeś pierwsze zdanie, czy manipulujesz 04.02.13, 15:32 takie długie zdanie w nagłówku się nie mieści, wiec należy się skupić na tym co istotne, a nie na emocjonalnych i niczym nie popartych ocenach. Akurat oszczerstwem to posłużył się p. Gebert zarzucajac komuś iz napisał coś, czego ten człowiek nie napisał. Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś