Dodaj do ulubionych

Nowy sondaż

27.02.13, 08:59
Partia Palikota na granicy progu wyborczego.
Kwaśniewski nie pomógł.
Wyborcy nie porzucili też SLD dla nowej inicjatywy.

Nie ma odzewu,na powstanie PiS bis lub PiSK.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/420573,nowy-sondaz-polityczny-ruch-palikota-nie-odrabia-strat.html
Obserwuj wątek
    • superspec To i tak zbyt wiele./nt 27.02.13, 09:07

• zoil44elwer Re: Nowy sondaż 27.02.13, 09:09
      Były prezydent A Kwaśniewski ma taką samą moc działania jak były prezydent L Wałęsa-Zerową!
    • haen2010 Re: Nowy sondaż 27.02.13, 09:11
      Nie możesz sobie darować tego bełkotu? Robionego przez HH na zlecenie rzepy. Rzepy Hajdarowicza, kumpla Grasia od randek nocnych przy śmietnikach. Rzepy kościelnych.

Przejrzyj sobie sondaże ewybory.eu. Na próbie 32tys. SLD jest przed RP, ale niewiele. Sondaż duży na Rybniku pokazuje już zmiany po powstaniu Europy Plus.
      • godz-0800 Re: Nowy sondaż 27.02.13, 09:15
        haen2010 napisał:

> Nie możesz sobie darować tego bełkotu? Robionego przez HH na zlecenie rzepy. Rz
        > epy Hajdarowicza, kumpla Grasia od randek nocnych przy śmietnikach. Rzepy kości
        > elnych.
        >
        > Przejrzyj sobie sondaże ewybory.eu. Na próbie 32tys. SLD jest przed RP, ale nie
        > wiele. Sondaż duży na Rybniku pokazuje już zmiany po powstaniu Europy Plus.

Wierzę Ci haen,że jak sondaże są do doopy w odniesieniu do RP,to tym gorzej dla sondaży.
        • godz-0800 Re: Masz tu haen inne sondaże 27.02.13, 09:24
          ewybory.eu/sondaze/
          Prawie w każdym sondażu SLD bije RP jeżeli chodzi o Sondaże ogólnopolskie .
          • don.kichote Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 09:31

• godz-0800 Re: Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 09:36
              Jednak musisz przyznać,że zgłoszenie inicjatywy E+ nie było zaskoczeniem dla wyborców.
              Haen mówił o tym od dwóch miesięcy,media tez informowały o tym,przed spotkaniem.
              • don.kichote Re: Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 09:56
                godz-0800 napisał:

> Jednak musisz przyznać,że zgłoszenie inicjatywy E+ nie było zaskoczeniem dla wy
                > borców.
                > Haen mówił o tym od dwóch miesięcy,media tez informowały o tym,przed spotkaniem.

Co nie upoważnia Cię do wywodu - na podstawie tego właśnie badania - iż:
                • godz-0800 Re: Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 10:01
                  Co nie upoważnia Cię do wywodu - na podstawie tego właśnie badania - iż:

Z tym zarzutem mogę się zgodzić. Przynajmniej na razie.
                  Zobaczymy jak będzie w następnych sondażach.
                  • don.kichote Re: Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 10:06
                    godz-0800 napisał:

> Z tym zarzutem mogę się zgodzić.

Przecież o niczym innym nie piszę?
                    Wypij mocną kawę a na pewno postawi Cię na nogi :-)

> Zobaczymy jak będzie w następnych sondażach.

To już będzie zupełnie inna historia.
                    • godz-0800 Re: Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 10:07
                      don.kichote napisał:

> godz-0800 napisał:
                      >
                      >
                      > > Z tym zarzutem mogę się zgodzić.
                      >
                      > Przecież o niczym innym nie piszę?
                      > Wypij mocną kawę a na pewno postawi Cię na nogi :-)

Piłem już yerba mate Pajarito.Daje lepszego kopa niż kawa.
                      • don.kichote Re: Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 10:13
                        godz-0800 napisał:

> Daje lepszego kopa niż kawa.

Chyba jednak nie, sądząc po tym, ile czasu zajęło Ci "skumanie" o czym piszę. ;-).
                        • godz-0800 Re: Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 10:18
                          don.kichote napisał:

> godz-0800 napisał:
                          >
                          > > Daje lepszego kopa niż kawa.
                          >
                          > Chyba jednak nie, sądząc po tym, ile czasu zajęło Ci "skumanie" o czym piszę.
                          > ;-).

Teraz jesteś już tylko złośliwy.
                          Skumałem prędzej.
                          • don.kichote Re: Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 10:36
                            godz-0800 napisał:

> Teraz jesteś już tylko złośliwy.
                            > Skumałem prędzej.

Wiem. Jesteś tylko "uparciuchem", nie idiotą.
                            I właśnie "nagrodą" za upór - były te złośliwości.
              • zoil44elwer Re: Te sondaże też są z 22.02.2013 27.02.13, 09:58
                godz-0800 napisał:

> Jednak musisz przyznać,że zgłoszenie inicjatywy E+ nie było zaskoczeniem dla wy
                > borców.
                > Haen mówił o tym od dwóch miesięcy,media tez informowały o tym,przed spotkaniem
                > .
                Palikot i Siwiec od jakiegoś czasu nawijali,gdy prezydent Kwaśniewski wróci do kraju to ogłosimy "ważną" inicjatywę! No i wrócił a na konferencji prasowej ogłosili; Tworzymy centrolewicową listę kandydatów do PE w przyszłorocznych wyborach! Ale njus miesiąca?
      • wiosnaludzikow Re: Nowy sondaż 27.02.13, 09:17
        haen2010 napisał:

> Nie możesz sobie darować tego bełkotu? Robionego przez HH na zlecenie rzepy. Rz
        > epy Hajdarowicza, kumpla Grasia od randek nocnych przy śmietnikach. Rzepy kości
        > elnych.
        >
        > Przejrzyj sobie sondaże ewybory.eu. Na próbie 32tys. SLD jest przed RP, ale nie
        > wiele. Sondaż duży na Rybniku pokazuje już zmiany po powstaniu Europy Plus.
        ...czyli jest wieeelki spisek ! Zaczynam zauważać anologie pomiędzy PIS i RP :(
    • wiosnaludzikow Re: Nowy sondaż 27.02.13, 09:13
      godz-0800 napisał:

> Partia Palikota na granicy progu wyborczego.
      > Kwaśniewski nie pomógł.
      > Wyborcy nie porzucili też SLD dla nowej inicjatywy.
      >
      > Nie ma odzewu,na powstanie PiS bis lub PiSK.
      >
      > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/420573,nowy-sondaz-polityczny-ruch-palikota-nie-odrabia-strat.html
      Mnie to absolutnie nie zaskaczyło. Twórcy tego sojuszu Kwaśniewski-Palikot są kompletnie oderwani od realiów. Odpłynęli :(
    • don.kichote To co robisz, ma nazwę - manipulacja 27.02.13, 09:14
      Badanie przeprowadzono 22 lutego na próbie 1071 osób.

Kiedy Kwaśniewski z Palikotem ogłosili swoją inicjatywę?
      • godz-0800 Re: To co robisz, ma nazwę - manipulacja 27.02.13, 09:19
        don.kichote napisał:

> Badanie przeprowadzono 22 lutego na próbie 1071 osób.
        >
        > Kiedy Kwaśniewski z Palikotem ogłosili swoją inicjatywę?

Masz rację,to zwykła manipulacja z mojej strony zważywszy na fakt,że właśnie 22 lutego został ogłoszony PiSK.

m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402,13445520,Kwasniewski__Jestem_gotow_podjac_trud_tworzenia_wspolnej.html
      • ayran Re: To co robisz, ma nazwę - manipulacja 27.02.13, 09:20
        Manipulacja to zbyt duże słowo - po prostu nie załapał w czym rzecz.
        Jesli ktoś manipuluje, to rzepa.
        Swoją drogą, jest zwyczajnie niemożliwe, żeby bezpośrednio po ogłoszeniu nowego pomysłu poparcie dla RP nie wzrosło - nawet PJN w analogicznej sytuacji dochodziła do 8%.
        • ayran nawet nie rzepa... 27.02.13, 09:31
          Jest jeszcze zabawniej.
          To nie rzepa manipuluje, tylko "Dziennik".
          Rzepa zleciła sondaż w zupełnei innej sprawie:

www.rp.pl/artykul/16,984168-Partia-Gowina--Pod-progiem.html
          a mianowicie, żeby ustalić szanse hipotetycznej partii Gowina.
          Traf chciał, że odpytywanie odbyło się 22 lutego, pewnie od rana do popołudnia, bo Homo Homini nie ma zbyt wypasionej infrastuktury telekomunikacyjnej.
          Innymi słowy - część ankietowanych (zapewne mniejsza), odpytywanych później, już słyszała o inicjatywie Kwaśniewskiego, a ci wcześniejsi - jeszcze nie.
          • don.kichote Re: nawet nie rzepa... 27.02.13, 09:34
            ayran napisał:

> Innymi słowy - część ankietowanych (zapewne mniejsza), odpytywanych później, ju
            > ż słyszała o inicjatywie Kwaśniewskiego, a ci wcześniejsi - jeszcze nie.

Dokładnie!
            i dla tego to badanie, w żaden sposób nie uwiarygadnia tezy założyciela wątku.
            • ayran Re: nawet nie rzepa... 27.02.13, 09:39
              Abstrahując od mądrzejszych czy głupszych tez fetyszystów sondażowych, wyniki badania przeprowadzonego np. dzisiaj również dałyby zniekształcone wyniki, bo przez ostatnich kilka dni inicjatywa Kwaśniewsk + 2 była tak bardzo nagłaśniana, że jest nadreprezentowana w mediach (i świadomości ich odbiorców) w porównaniu do realnej wagi, dającej się ocenić najwcześniej po kilku tygodniach.
            • godz-0800 Re: nawet nie rzepa... 27.02.13, 09:41
              > ayran napisał:
              >
              > > Innymi słowy - część ankietowanych (zapewne mniejsza), odpytywanych późni
              > ej, ju
              > > ż słyszała o inicjatywie Kwaśniewskiego, a ci wcześniejsi - jeszcze nie.
              >
              > Dokładnie!
              > i dla tego to badanie, w żaden sposób nie uwiarygadnia tezy założyciela wątku.

Już Ci to wyjaśniałem w innym poście.
              Ogłoszenie PiSK nie było niespodzianką.
              Skąd wiesz jakie konkretnie pytanie zadali ankieterzy?
      • zoil44elwer Re: To co robisz, ma nazwę - manipulacja 27.02.13, 09:27
        don.kichote napisał:

> Badanie przeprowadzono 22 lutego na próbie 1071 osób.
        >
        > Kiedy Kwaśniewski z Palikotem ogłosili swoją inicjatywę?
        Ale od tygodnia podgrzewano atmosferę by oznajmić wydarzenie miesiąca-Kwaśniewski i Palikot będą "tworzyć".......listy wyborcze do PE!
        • don.kichote Re: To co robisz, ma nazwę - manipulacja 27.02.13, 09:39
          zoil44elwer napisał:

> Ale od tygodnia podgrzewano atmosferę by oznajmić wydarzenie miesiąca-Kwaśniews
          > ki i Palikot będą "tworzyć".......listy wyborcze do PE!

I co z tego?
          Konferencja odbyła się po 15:00.
          Sygnały byby sprzeczne; Palikot pewności nie miał, a Miller był pewien, że Kwachu Palikota "pogoni"
          • godz-0800 Re: To co robisz, ma nazwę - manipulacja 27.02.13, 09:43
            Dalej jesteś przekonany,że to ja dokonałem manipulacji?
          • zoil44elwer Re: To co robisz, ma nazwę - manipulacja 27.02.13, 10:14
            To z tego że robili straszną tajemnicę z planu tworzenia "centrolewicowej" listy kandydatów do PE w "przyszłorocznych" wyborach!A że Miller z największej partii lewicowej nie wiedział? I co z tego,wiadomo było jaki jest jego stosunek do Palikota i dezertera Siwca.Centrolew bez SLD to PiSK(PSiK)!
    • ayran Re: Nowy sondaż 27.02.13, 09:51
      E tam zaraz fala.
      Oleksy to nie żadna fala - p. Józef dobrze wie, że jeśli to Kwaśniewski będzie zatwierdzał kształt listy do PE, to jako autor opowieści o małym krętaczy, który spieprzył wszystko za co się wziął, czy o zbyt wielu liftingach jego żony, na żadną jedynkę liczyć nie może.
      Józef jest realistą, dlatego w ostatnich wyborach nie przyjął nawet jedynki w Noweym Sączu wiedząc, że akurat tam to nawet jedynka nic mu nie da.
      • godz-0800 Re: Nowy sondaż 27.02.13, 09:59
        Oleksy to nie żadna fala - p. Józef dobrze wie, że jeśli to Kwaśniewski będzie zatwierdzał kształt listy do PE, to jako autor opowieści o małym krętaczy, który spieprzył wszystko za co się wziął, czy o zbyt wielu liftingach jego żony, na żadną jedynkę liczyć nie może.

Józef ma swoje za uszami,ale co do Kwaśniewskiego się nie pomylił.
        To,że Kwaśniewski jest krętaczem nie jest żadną tajemnicą.

• zoil44elwer Re: Nowy sondaż 27.02.13, 10:31
          Kalisz taki AS a walczył jak lew o JEDYNKę w Warszawie,nawet kosztem Katarzyny Piekarskiej.Teraz ma nawiązywać kontakty z....kobietami bo Palikot po love story z Wandą Nowicką jest spalony.Pierwszy boy SLD powinien w Warszawie "wygrać" nawet z Dwójki.
    • kzet69 Re: Nowy sondaż 27.02.13, 10:37
      Manipuljesz gościu, sondaż jest z.. 22.02.... udajesz Kurskiego?
      • ayran cura te ipsum 27.02.13, 10:43
        Już się udało ustalić, że zmanipulował "Dziennik", który omówił sondaż zlecony przez "rzepę" w zupełnie innej sprawie, a "gościu" nie załapał.
        • kzet69 Re: cura te ipsum 27.02.13, 10:51
          Sorki moja wina, przeczytałem tylko post otwierający wątek i linkowaną wiadomość.
      • godz-0800 Re: Nowy sondaż 27.02.13, 10:46
        kzet69 napisał:

> Manipuljesz gościu, sondaż jest z.. 22.02.... udajesz Kurskiego?

Nie panie doktorze nie manipuluje,proszę przeczytać moje posty do don kichotte.

• hummer Nic dziwnego, że Kalisz nie chce się zadeklarować 27.02.13, 10:39
      godz-0800 napisał:

> Partia Palikota na granicy progu wyborczego.
      > Kwaśniewski nie pomógł.
      > Wyborcy nie porzucili też SLD dla nowej inicjatywy.
      >
      > Nie ma odzewu,na powstanie PiS bis lub PiSK.
      >
      > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/420573,nowy-sondaz-polityczny-ruch-palikota-nie-odrabia-strat.html

Czy on centralny liberał, czy lewak.
      • zoil44elwer Re: Nic dziwnego, że Kalisz nie chce się zadeklar 27.02.13, 11:30
        Kalisz w Europie plus to groźna mina czołgowa.Zapewne będzie chciał być na liście kandydatów do Brukseli.Kwach mu pomoże i da Jedynkę ale....palikotowcy(ok40) też nie od macochy,też będę chcieli pojeść brukselki.Więc będzie zadyma i czas "odchodów" transferowych do.....SLD,PSL,PO,SP!
    • haen2010 Palikot +130, Miller +200 na Facebook'u 27.02.13, 10:51
      Od 22 lutego. Ale to zaledwie pięć dni i Palikot zamiast Europy Plus, która dopiero się uświadamia. Palikot lubi koloryzować, ale te liczby są prawdziwe:

"Na spotkaniach tłumy ludzi. W Opolu trudno było wejść do sali. Podobnie w Wałbrzychu. W Jeleniej Górze o 10-ej rano ponad 150 osób! Nawet w Hali Ludowej we Wrocławiu, a więc z dala od centrum sala była pełna i to o 14-ej! Setki osób zgłaszają się do działania w Europa +! Nie wiem jakie są sondaże, bo media ich o dziwo nie robią, ale jest ogromne oczekiwanie na alternatywę wobec PO i PIS"
      Każdy, kto trochę zna politykę wie, że na wstępną ocenę sukcesu lub klęski trzeba poczekać parę tygodni. Mój nos mi mówi, że bedzie to sukces, choćby nie wiem jak głośno zawyją koscielne fagasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka