hummer 17.03.13, 23:44 Inaczej z jego E± nic nie będzie. www.tokfm.pl/blogi/but-w-butonierc/2013/03/szanowny_panie_kazmierczak/1 Z takim mozołem Palikot budował lewicę :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta ZPP, a nie KPP. n/t 18.03.13, 07:19 hummer napisał: Re: Palikot będzie musiał zaatakować KPP. > Inaczej z jego E± nic nie będzie. > www.tokfm.pl/blogi/but-w-butonierc/2013/03/szanowny_panie_kazmierczak/1 > Z takim mozołem Palikot budował lewicę :) > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Za pozno! 18.03.13, 13:01 hummer napisał: Mea maxima culpa. > Re: ZPP, a nie KPP. n/t Nie ma przebacz w panstwie Tuska! :> Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Kuźmierz - Pracodawca Polski :) 18.03.13, 15:04 taziuta napisał: > hummer napisał: > Mea maxima culpa. > > Re: ZPP, a nie KPP. n/t > > Nie ma przebacz w panstwie Tuska! :> Skrót KPP :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Kretyn - Pracodawca Polski, jeśli już... 18.03.13, 15:18 hummer napisał: Re: Kuźmierz - Pracodawca Polski :) > Skrót KPP :) Głupio palnął i tyle. Ale może u nas inaczej nie można? Jeśli nie palniesz, to nie przyciągniesz uwagi mediów. A w tym całym jego nieodpowiedzialnym bełkocie, w którym między innymi zapowiada łamanie prawa, jest też słuszny postulat obniżania kosztu pracy. Tyle, że można to zrobić jedynie w porozumieniu ze związkami, a tego się nie osiągnie gdy się związkowego partnera obraża... Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Palikot będzie musiał zaatakować KPP. 18.03.13, 07:35 Błąd w Twoim rozumowaniu - celem Palikota winni być ok 2 mln przedsiębiorców płacących składki zus - to są ci: kioskarze, właściciele warzywniaków ,szewcy, fryzjerzy itp. - ci których nikt nie borni a tylko łupią a wśród takich ludzi Duda ma O% poparcia! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Palikot będzie musiał zaatakować KPP. 18.03.13, 10:50 Weź się ogarnij, bo ostatnio twoich wpisów czytać sie nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Czyżbym szargał lewicowe uczucia towarzysza? :) 18.03.13, 11:13 kzet69 napisał: > Weź się ogarnij, bo ostatnio twoich wpisów czytać sie nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Palikot będzie musiał zaatakować KPP. 18.03.13, 13:02 hummer napisał: > Inaczej z jego E± nic nie będzie. > www.tokfm.pl/blogi/but-w-butonierc/2013/03/szanowny_panie_kazmierczak/1 > Z takim mozołem Palikot budował lewicę :) > Palikoty zaproponowały bardzo dobre rozwiązanie: Oskładkować wszystkie umowy ale składki obniżyć o 30%. Ale znając naszych rządzicieli będzie tak jak zawsze czyli lepiej, by wszystko kisiło się w szarej strefie, gdzieś pod stołem... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Palikot będzie musiał zaatakować KPP. 18.03.13, 15:21 A te 30% to wzięte z jakichś szacunków czy z sufitu? I co to znaczy "wszystkie umowy?" Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Palikot będzie musiał zaatakować KPP. 18.03.13, 17:23 chateau napisał: > A te 30% to wzięte z jakichś szacunków czy z sufitu? Jasne, że z sufitu. Tylko fachowcy z PO biorą % z jakichś szacunków. > I co to znaczy "wszystkie umowy?" A o jakich teraz się dyskutuje? Składki na ZUS to nie tylko składka zdrowotna ale, przede wszystkim, emerytalna. Teraz, gdy ludzie mają problemy ze stałym zatrudnieniem, miewają przerwy, bardzo ciężko będzie im wypracować emeryturę. Tym bardziej, ze wg nowych zasad, trzeba przepracować więcej lat niż to bywało kiedyś. Jeśli ludzie nie tylko mają przerwy w zatrudnieniu ale jeszcze całymi latami pracują bez składek, to oznacza świadome produkowanie milionów starców bez prawa do świadczeń. Oczywiście można udawać, że pracodawcy dlatego wybierają "śmieciówkę", by więcej zapłacić pracownikowi ale to nie jest prawda. Wybierają bo mogą zapłacić jeszcze mniej. A z tego "jeszcze mniej" nie sposób odkładać na emeryturę (chyba, że ma się majętnych rodziców). Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Palikot będzie musiał zaatakować KPP. 18.03.13, 18:31 > Palikoty zaproponowały bardzo dobre rozwiązanie: Oskładkować wszystkie umowy a > le składki obniżyć o 30% Co też byłoby absurdem. Wystarczyłoby natomiast, gdyby PIP wzięła się do roboty i przeprowadziła kontrole u pracodawców (autentycznie niezapowiedziane), a sejmy i inne organy prawodawcze wprowadziły wreszcie poważne konsekwencje za łamanie praw pracowniczych. Szybko by się okazało, że jednak wielu przedsiębiorców może funkcjonować z pracownikami na etacie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Palikot będzie musiał zaatakować KPP. 19.03.13, 07:10 > Palikoty zaproponowały bardzo dobre rozwiązanie: Oskładkować wszystkie umowy a > le składki obniżyć o 30%. Ale znając naszych rządzicieli będzie tak jak zawsze > czyli lepiej, by wszystko kisiło się w szarej strefie, gdzieś pod stołem... Nie wiem czy 30 % ale jest to dobry kierunek. Na pewno neleży zlikwidować patologię nieoZUSowanych umów z pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubp2 Re: Palikot będzie musiał zaatakować KPP. 19.03.13, 19:56 wiosnaludzikow napisał: > > > Palikoty zaproponowały bardzo dobre rozwiązanie: Oskładkować wszystkie um > owy a > > le składki obniżyć o 30%. Ale znając naszych rządzicieli będzie tak jak > zawsze > > czyli lepiej, by wszystko kisiło się w szarej strefie, gdzieś pod stołem. > .. > Nie wiem czy 30 % ale jest to dobry kierunek. Na pewno neleży zlikwidować patol > ogię nieoZUSowanych umów z pracownikiem. a najlepiej jeszcze rozliczyc tych co tego naduzywali tak jak i tych co to powprowadzali Odpowiedz Link Zgłoś