Dodaj do ulubionych

List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekolady

02.05.13, 20:39
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Waldemar-Kuczynski-list-do-Orla-Bialego-z-czekolady,wid,15541002,wiadomosc.html?ticaid=110844
mądrze, spokojnie i ładnie napisał W. Kuczyński.

zerknęłam tylko na tutejsze tytuły wątków userów,
którzy pewno nawet nie byli na inauguracji akcji "Orzeł może"
i czytać mi się odechciało tak to paskudne.
ja byłam i wiem, ilu ludzi przyszło, dlaczego, jak się bawili.
w głowie nikomu tam nie było politykowanie,
nikt nie niósł transparentów,
nikt nie wznosił okrzyków żadnych, nikt nie obrażał,
nawet tych, którzy w pochód się włączyli z hejterskimi hasłami.

tekst W. Kuczyńskiego b. mi się podoba i zgadzam się z tym,
co on napisał.
Obserwuj wątek
    • zayka [...] 02.05.13, 20:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zoil44elwer Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:50
        zayka napisała:

> można się zaebać łbem o kaloryfer ?
        >
        > można :)
        >
        > ale mocniej jeszcze !
        Orła(białego) Polacy mogą s'trawić tylko w czekoladowej postaci.Bo.....pawie,bażanty,kaczki i sępy decydują kto jest "orzełem"!
        • zayka Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 22:13
          zoil44elwer napisał:

> Orła(białego) Polacy mogą s'trawić tylko w czekoladowej postaci.Bo.....pawie,ba
          > żanty,kaczki i sępy decydują kto jest "orzełem"!
          >

w święto naszej narodowej flagi robi się cyrk z orłem

jakim trzeba być umysłowo niesprawnym żeby uczestniczyć w tym
          mając co dopiero , bo w zeszłym roku cyrk z orłem na koszulkach reprezentacji
    • 451fahrenheita Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 20:50
      olga_w_ogrodzie napisała:

> zerknęłam tylko na tutejsze tytuły wątków userów,
      > którzy pewno nawet nie byli na inauguracji akcji "Orzeł może"
      > i czytać mi się odechciało tak to paskudne.
      > ja byłam i wiem, ilu ludzi przyszło, dlaczego, jak się bawili.
      > w głowie nikomu tam nie było politykowanie,
      > nikt nie niósł transparentów,
      > nikt nie wznosił okrzyków żadnych, nikt nie obrażał,
      > nawet tych, którzy w pochód się włączyli z hejterskimi hasłami.

Kpisz sobie chyba. Co to za impreza bez "trupa" ?

• ave.duce Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 20:52
        451fahrenheita napisał(a):

> Kpisz sobie chyba. Co to za impreza bez "trupa" ?

Co racja, to racja.

www.youtube.com/watch?v=VFnc_4PQQT0
        • 451fahrenheita Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:43
          ave.duce napisała:

A to forum ze Dworum to strefa wolna od plebsu i holoty ? Jesli tak jest to chetnie sie tam przeniose bo tutaj to juz nie ma z kim dyskutowac
          • ave.duce Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 22:42
            Najlepiej zajrzeć i się przekonać.
    • zbysio45 [...] 02.05.13, 21:13
    • camille_pissarro Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:18
      A tobie by się przydało byś się wreszcie otrząsnął z tej długotrwałej maligny :)
      • sclavus [...] 02.05.13, 21:28
    • obeznany44 Re: Wzruszające.... 02.05.13, 21:23
      prawie jak o Monice Jaruzelskiej...
      • magdolot Re: Wzruszające.... 02.05.13, 21:33
        Brak poczucia humoru to kalectwo. Serdecznie współczuję państwu Oburzonym.
        • obeznany44 Re: Wzruszające.... 02.05.13, 21:45
          ja tak jestem tym rozbawiony....
    • dzapallo [...] 02.05.13, 21:36
    • pakules Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:46
      Czemu na zdjęciach z marszu za ptaszyskiem uczestnicy maja takie smutne gęby? No i w świeto flagi cos polskich flag nie niosą tylko różowe baloniki.....
      • obeznany44 Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:47
        róóżowe pantery tak mają....
        • pakules Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:49
          chyba różowe platfonsery
        • camille_pissarro Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 03.05.13, 17:38
          a prowadzi je ( różowe pantery) polski odpowiednik inspektora Jacques Clouseau - Bronisław Komorowski :-)
      • bard333 to tez ciekawe... znak bestii 02.05.13, 22:30
        www.poznajprawde.net/2-masoneria/117-illuminati-kontroluja-przemysl-rozrywkowy.html
        symbolizm dla czerskich jest ważny, najpierw czerwona szmata na pierwszej stronie, teraz symbole antychrześcijańskie, w czasie oficjalnych obchodów rocznic patriotycznych.

Nie żebym tam biegał do kościółków, ale zwrócił mi na to uwagę znajomy satanista, wg niego tak pozdrawia sie ze swoimi kumplami...;)
    • dzapallo Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:55
      no prosze ?
      powiedz ile ludzi bylo ?
      slucham ?
      • bardzolysapala Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:56
        Kuczyński to niebieska sześcioramienna gwiazda na białym polu. Co on ma z orlem wspolnego?
    • a74-7 Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:55
      aaaa,tera widac ze ta czekuladka na obraz i podobienstwo p.Kuczynskiego zrobiona , pewnie stad oda do orla :=D
      Zart na strone ;
      ciekawe kto pierwszy odgryzl temu OrlU glowe ?
      Wie ktos ?
    • pakules Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 21:59
      Kuczyński napisał modlitwe do ptaka z czekolady i tym oto sposobem platfonsy dorobiły sie modlitwy do sraczkowatego ptaszyska udajacego orła.
    • silesius.monachijski49 Owaga! Ptok, "ozel" nadlatywa 02.05.13, 22:00
      www.facebook.com/photo.php?fbid=446899692062966&set=a.206747486078189.51523.138616639557941&type=1&theater..
      zarozki wszystkich PO...wa
    • pakules Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 22:03
      W moim ukochanym Wrocku takich tłumów w Rynku nie widziały najstarsze lemingi ;-)
    • remik.bz Patriotyzm ma wiele twarzy 02.05.13, 22:05
      olga_w_ogrodzie napisała:

> wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Waldemar-Kuczynski-list-do-Orla-Bialego-z-czekolady,wid,15541002,wiadomosc.html?ticaid=110844
      > mądrze, spokojnie i ładnie napisał W. Kuczyński.
      >
      > zerknęłam tylko na tutejsze tytuły wątków userów,
      > którzy pewno nawet nie byli na inauguracji akcji "Orzeł może"
      > i czytać mi się odechciało tak to paskudne.
      > ja byłam i wiem, ilu ludzi przyszło, dlaczego, jak się bawili.
      > w głowie nikomu tam nie było politykowanie,
      > nikt nie niósł transparentów,
      > nikt nie wznosił okrzyków żadnych, nikt nie obrażał,
      > nawet tych, którzy w pochód się włączyli z hejterskimi hasłami.
      >
      > tekst W. Kuczyńskiego b. mi się podoba i zgadzam się z tym,
      > co on napisał.

A ja się nie zgadzam. Udawanie ,ze wszystko jest OK w sytuacji olbrzymiego obszaru biedy, łupienia państwowej kasy, dziadostwa słuzby zdrowia, przyzwolenia na korupcję (sądowego), masoweaj emigraci, braku szans dla młodych-itd.itd jest po prostu groteskowe.
      Ale dobrze. Nikomu nie odmawiam prawa to własnej wersji patriotyzmu. Jeśli ktos swą miłość do Ojczyzny (bo to jest patriotyzm) najlepiej potrafi wyrazić poprzez udział w spektaklu z wyrobem czekoladowym i różowymi balonikami- jego sprawa. Niech wyraża jak mu "w duszy i sercu" gra.
      Sorry Olga , ale dla mnie to po prostu infantylizm. Od takich akcji na pewno zmniejszy sie bezrobocie i poprawi polityka prorodzinna władzy:) -czyli wzmocni sie kraj.
      • a74-7 Re: Patriotyzm ma wiele twarzy 02.05.13, 22:11
        remik 10/10
        Z serii : daj dziecku czekoladke ....
      • pakules Re: Patriotyzm ma wiele twarzy 02.05.13, 22:14
        remik przestań to była naprawdę udana impreza, lemingi, platfonsy i celebryci bawili sie świetnie, chociaz na zdjeciach tego nie widać, my internauci, nienawistni i smutni katole, faszyści i pisowcy ubaw z czekoladowego ptaszyska mieliśmy przedni. Od jutra platfonsy zaczną adoracje do wielkiego słodkiego ptaka.
      • olga_w_ogrodzie Re: Patriotyzm ma wiele twarzy 02.05.13, 22:31
        remik.bz napisał:

> Sorry Olga , ale dla mnie to po prostu infantylizm. Od takich akcji na pewno zm
        > niejszy sie bezrobocie i poprawi polityka prorodzinna władzy:) -czyli wzmocni s
        > ie kraj.

no bo, jak wiadomo, kraj może wzmocnic się tylko, gdy będą co miesiąc organizowane pochody pod Pałac Prezydencki.
        albo marsze narodowców i kiboli z wyrywaniem kostki chodnikowej,
        niszczeniem czego się da, atakowaniem policjantów, niszczeniem wozów transmisyjnych.
        lub manifestacje PiS z krzykami, że prezydent i premier RP, to mordercy.

co komu przeszkadza, że są Polacy, którzy to święto chcą obchodzić radośnie ?
        co przeszkadza orzeł, który nawet nie był zrobiony na wzór tego z godła - po prostu orzeł.

trudno mi pojąć tę agresję i szyderstwa pełne nienawiści.
        bo powodu do tego nie dał nikt z organizatorów ni uczestników.
      • magdolot Re: Patriotyzm ma wiele twarzy 02.05.13, 22:53
        > A ja się nie zgadzam. Udawanie ,ze wszystko jest OK w sytuacji olbrzymiego obsz
        > aru biedy, łupienia państwowej kasy, dziadostwa słuzby zdrowia, przyzwolenia na
        > korupcję (sądowego), masoweaj emigraci, braku szans dla młodych-itd.itd jest p
        > o prostu groteskowe.
        > Ale dobrze. Nikomu nie odmawiam prawa to własnej wersji patriotyzmu. Jeśli ktos
        > swą miłość do Ojczyzny (bo to jest patriotyzm) najlepiej potrafi wyrazić poprz
        > ez udział w spektaklu z wyrobem czekoladowym i różowymi balonikami- jego sprawa
        > . Niech wyraża jak mu "w duszy i sercu" gra.
        > Sorry Olga , ale dla mnie to po prostu infantylizm. Od takich akcji na pewno zm
        > niejszy sie bezrobocie i poprawi polityka prorodzinna władzy:) -czyli wzmocni s
        > ie kraj.

OK, rozumiem że wszystkie weekendy też spędzasz na biadaniu i darciu szat tudzież posypywaniu głowy popiołem. I, rozumiem, to pomaga na politykę prorodzinną i zmiejszenie bezrobocia.
        Jedno łkanie = jedno miejsce pracy?
        Porcja popiołu = miejsce w przedszkolu?
    • pakules Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 22:07
      d.polskatimes.pl/k/r/1/ea/bb/518261c42344e_k27.jpg?1367505275
      fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/11731_446899692062966_245436289_n.jpg
    • dzapallo Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 22:09
      kupa luda , a jaka wesola
      wygladaja jak wystrychnieci na dutka (orla ?)
      bi.gazeta.pl/im/2b/34/d3/z13841451Q%2CPrzed-wyruszenie-marszu-Orzel-Moze.jpg
    • bard333 facet pisze list do ptaka z czekolady...;) 02.05.13, 22:10
      inny w studiu tv zakłada dziecięce okulary i z poważną miną poucza jak być wyluzowanym, a organizator straszy sądem, jeśli nie dość radośnie będziemy reagować na te żenującą akcję...

noż qrwa, toz to czysty Bareja! wy widzicie jacy śmieszni jesteście..?
    • dzapallo Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 22:21
      olga nie odpowiada ile osob bylo
      czemu ?
      • olga_w_ogrodzie Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 22:34
        a czy zauważyłeś, bym ja się tu z toba wdawała w przerzucanki słowne?
        przeciez widzę, co tu piszesz.
        ty nie rozmawiasz.
        ty obrażasz, insynuujesz, pomawiasz, poniżasz etc.
        zatem nie licz na mnie.
        EOT
        • magdolot Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 22:59
          Widzę tu morze "patriotycznej" agresji w wykonaniu "zespołu gwiazd FK"...
          Uśmiech leminga i kawałek czekolady powodują taaaakie wzmożenie moralne!
          To chyba zazdrość.
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k Zakłamanie organizatorów i patronów budzi śmiech 03.05.13, 00:06
            magdolot napisała: Uśmiech leminga i kawałek czekolady

---> ... wśród normalnych ludzi a uśmiech u klakierów.
          • smutas13 Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 03.05.13, 07:18
            magdolot napisała:

> Widzę tu morze "patriotycznej" agresji w wykonaniu "zespołu gwiazd FK"...
            > Uśmiech leminga i kawałek czekolady powodują taaaakie wzmożenie moralne!
            > To chyba zazdrość.

Też tak myślę.
      • wiosnaludzikow Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 03.05.13, 07:29
        Interesujące jest ile ta impreza kosztowała w przeliczeniu na jednego uczestnika. Chyba drożej niż bilet na doroczny koncert w Bayreuther Festspiele.
        • m.c.hrabia Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 03.05.13, 07:45
          wiosnaludzikow napisał:

> Interesujące jest ile ta impreza kosztowała w przeliczeniu na jednego uczestnik
          > a. Chyba drożej niż bilet na doroczny koncert w Bayreuther Festspiele.

każdy ma zainteresowania na swym poziomie intelektualnym.
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k W.Kuczyński,antypolski bolszewik,cieszy się... 02.05.13, 23:15
      olga_w_ogrodzie napisała: zerknęłam ... i czytać mi się odechciało tak to paskudne.

---> ... bo pajacują jego komunistyczni towarzysze.

PS. Widać, tylko zerkasz na paszkwile autorstwa Waldemara Kuczyńskiego i dlatego nic nie wiesz o jego bolszewickich preferencjach, jadzie nienawiści, który nieustannie wylewa na Polaków.
      • magdolot Re: W.Kuczyński,antypolski bolszewik,cieszy się.. 02.05.13, 23:22
        > paszkwile autorstwa Waldemara Kuczyńskiego
        Wow!
        Przeszedłeś sam siebie, normalnie. To się nazywa projekcja. "Projekcja w ostrym stanie wzmożenia moralnego" - to chyba dobre określenie.
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Przecież tego pajaca można w dowolnym momencie 02.05.13, 23:28
          magdolot napisała: To się nazywa projekcja.

---> ... włączyć a usłyszy się albo plucie na Polaków albo lizanie komuchów.
          Żadna projekcja - po prostu nie jesteś w temacie.
          Najpierw się podszkol a później zabieraj głos.
        • pakules Re: W.Kuczyński,antypolski bolszewik,cieszy się.. 02.05.13, 23:30
          Nie Kuczyński nie pisze paszkwili, to stary człowiek chory z nienawiści on tylko obsrywa mających inne zdanie, taki kundelek
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k Masz rację!Zryty mózg Kuczyńskiego nie umożliwia.. 02.05.13, 23:40
            pakules napisał(a): on tylko obsrywa mających inne zdanie, taki kundelek

---> ... pisania nawet paszkwili. On jakby mógł to by gardło przegryzł każdemu, kto źle wypowiada się o komuchach. Jak on wtedy podskakuje na fotelu, wpija wzrok ...
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k Ochrona pilnowała kupy,którą zrobił z Bulem ... 02.05.13, 23:19
      pakules napisał(a): Za to był ptak z czekolady ...

---> ... z okazji Pierwszego Walenia
    • pakules Re: List W. Kuczyńskiego do Orła Białego z czekol 02.05.13, 23:28
      Drugą razą niech gaz.wyb. i trójka przyszykują odpowiednie nalepki na smutne platfonsie gęby
      3.bp.blogspot.com/-M2N-QLdaKwI/T7_YGMesjWI/AAAAAAAAAFY/Dl2lWOPJRB8/s1600/DSC_0466.JPG
      bi.gazeta.pl/im/7/10428/z10428137Q,Depresja-czasem-moze-skrywac-sie-za-usmiechem-i-po.jpg
      "Kto ty jesteś? Leming blady. A twój orzeł? Z czekolady."
    • woda_woda Kuczyński jest naiwny jak dziecko. 02.05.13, 23:34
      Trzeba widzieć rzeczy takimi, jakie są. Czyli trzeba widzieć pewną część narodu owładniętego nienawiścią, ż którą to częścią nie ma żadnego dialogu. Róbmy swoje i tyle, ale nie udawajmy, że jesteśmy wspólnotą - bo nią nie jesteśmy.
      • bard333 ty nią nie jesteś na pewno... 02.05.13, 23:35

• woda_woda "spieprzaj dziadu" 02.05.13, 23:36
          z niskim czółkiem.
          • bard333 ściekiem ściekiem...? 03.05.13, 00:00

• 1normalnyczlo.w.i.e.k Widzisz zalanego nienawiścią W.Kuczyńskiego, 02.05.13, 23:46
        woda_woda napisała: trzeba widzieć pewną część narodu owładniętego nienawiścią, ż którą to częścią nie ma żadnego dialogu.

---> ... W.Mazowieckiego, W.Maziarskiego, Kika, Krzemińskiego, Markowskiego, Ordyńskiego, Paradowską ... i co??? Swoi, więc ci pasują?
      • pakules Re: Kuczyński jest naiwny jak dziecko. 02.05.13, 23:52
        "Trzeba widzieć rzeczy takimi, jakie są. Czyli trzeba widzieć pewną część narodu
        > owładniętego nienawiścią, ż którą to częścią nie ma żadnego dialogu

Tak masz racje, takiego potoku nienawiści do L.Kaczyńskiego nie można zapomnieć, szczania do zniczy i opluwania ludzi którzy zgineli pod Smoleńskiem też, obrzydliwego zachowania Niesiołowskiego, Palikota i Kuczyńskiego przy rechocie forumowych platfonsów też sie nie zapomina. Wyznawcy wielkiego sraczkowatego ptaka teraz udaja wielce pokrzywdzonych i obrażanych patriotów ale jakoś zapomnieli o swoich postach z przed kilku lat.
        • woda_woda pakules 02.05.13, 23:53
          > szczania

Szybko zmykaj do toalety.
          • bard333 rynsztokiem rynsztokiem...? 03.05.13, 00:01

• 1normalnyczlo.w.i.e.k Wystarczy,że ty tam jesteś ... 03.05.13, 00:02
            woda_woda napisała: Szybko zmykaj do toalety.
          • pakules [...] 03.05.13, 00:02
    • woda_woda Chciałabyś, 03.05.13, 00:01
      zayka napisała:

> nienawiść to jest twój problem

ordynarna babo :)
      • pakules Re: Chciałabyś, 03.05.13, 00:08
        Kultura wylała ci się uszami
        • woda_woda Re: Chciałabyś, 03.05.13, 00:09
          pakules napisał(a):

> Kultura wylała ci się uszami

Kulturalnie do zayki? A po co? Wszak ona rozumie tylko język meneli.
          • woda_woda Chcesz dowodu, że zayka to menel? 03.05.13, 00:12
            woda_woda napisała:

> Kulturalnie do zayki? A po co? Wszak ona rozumie tylko język meneli.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,144022083,144023038,Re_PO_latach_rzadow_beznadziejnych_D_Tuska.html
          • pakules Re: Chciałabyś, 03.05.13, 00:16
            a ty świetnie się nim posługujesz, umięjętności z domu rodzinnego nabyte?
            • woda_woda Re: Chciałabyś, 03.05.13, 00:18
              pakules napisał(a):

> a ty świetnie się nim posługujesz

Oczywiście. Wiem, jak trzeba mówić do motłochu, aby zrozumiał.
              • zayka Re: Chciałabyś, 03.05.13, 00:24
                woda_woda napisała:

> pakules napisał(a):
                >
                > > a ty świetnie się nim posługujesz
                >
                > Oczywiście. Wiem, jak trzeba mówić do motłochu, aby zrozumiał.

Robisz karierę jak Tusk dzięki córce :)))))))))))
                • woda_woda Mam wstręt do ordynarnych kobiet. 03.05.13, 00:28
                  zayka napisała:

• pakules Re: Chciałabyś, 03.05.13, 00:34
                Mama czy tata tak do ciebie mówili?
    • anwad A tu odpowiedzi czytelników "GW" na ten list 03.05.13, 00:48
      I ich oceny... Jak widać, nawet na forum "GW" wielu jednak czuje się Polakami.
      wiadomosci.wp.pl/sort,9,kat,1342,title,Waldemar-Kuczynski-list-do-Orla-Bialego-z-czekolady,wid,15541002,wiadomosc.html#opinie
      • aniechto.only Re: A tu odpowiedzi czytelników "GW" na ten list 03.05.13, 08:21
        Pomyliłaś portale. Tu się produkują bogobojni prawdziwi patrioci od Rydzyka i Sakiewicza, co widać po ich wpisach, pełnych kultury i finezji słowa:

"niech ten kuczyński plecie te androny w swoim izraelu a nie w Polsce"

"Ja pierdzielę, co za stary pierdziel... Masakra..."

"Idiota."

Gratuluję Ci współwyznawców.
        • piotr7777 a ciekawe co orzeł odpowie? 03.05.13, 09:16
    • kotek.filemon Po czekoladzie zazwyczaj obstrukcja grozi 03.05.13, 10:43
      a PiSdy dostały s.raczki. Wot, wolska szkoła medycyny...
      • dzapallo Re: Po czekoladzie zazwyczaj obstrukcja grozi 03.05.13, 12:01
        super impreza
        manna z nieba
        imageshack.us/scaled/landing/12/f022dd5570ce45bca2936ac.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka