07.05.13, 15:14
Która partia postepowa przyjmie ten postulat? podroze.onet.pl/aktualnosci/szwedzcy-poslowie-chca-zdelegalizowac-oddawanie-moczu-na-stojaco/8dttc Pasuje do Partii Kobiet lub Palikota:-)
Obserwuj wątek
    • remez2 Ilość kretynów jest 07.05.13, 15:21
      niezależna od rasy, płci, wyznania, geografii, wykształcenia, idelogii itd. Po prostu jest constans.
    • kosel_maruwi Re: Postęp? 07.05.13, 15:24
      volupte napisał:

> Która partia postepowa przyjmie ten postulat? podroze.onet.pl/aktualnosci/szwedzcy-poslowie-chca-zdelegalizowac-oddawanie-moczu-na-stojaco/8dttc Pasuje do Partii Kobiet lub Palikota:-)

"Lewicowi posłowie z regionu Sodermanland na południu Szwecji zaproponowali projekt nakazujący mężczyznom korzystanie z toalety wyłącznie na siedząco. Takie prawo ma pomóc w zniesieniu różnic i dyskryminacji międzypłciowych"

Nie lepiej by bylo dla "zniesienia roznic i dyskryminacji miedzyplciowych" nakazac kobietom by oddawaly mocz na stojaco ?
    • chateau Re: Postęp? 07.05.13, 15:26
      A jak ktoś ma kwit od lekarza, że musi lać na stojąco to co wtedy?
      • volupte Re: Postęp? 07.05.13, 15:43
        Przykleic na czoło ten kwit:-)
        • chateau Re: Postęp? 07.05.13, 15:45
          A czemu nie na ramię?
          • volupte Re: Postęp? 07.05.13, 15:47
            Lepiej widoczne i trudniej oskarzyć o łamanie prawa.
            • chateau Re: Postęp? 07.05.13, 15:52
              Fakt, aż tak źle się nie kojarzy :/
    • don.kichote Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:35
      nawet jeśli wywodzi się z lewicy!

A co do meritum, to ja osobiście, od wielu lat, tak "sam z siebie", bez żadnych ustaw, w ten właśnie sposób "sikam" i na dodatek, jeszcze się/("jego") podcieram. :-)
      Uważam, że tak jest higieniczniej.
      • kosel_maruwi Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:43
        don.kichote napisał:

> nawet jeśli wywodzi się z lewicy!
        >
        > A co do meritum, to ja osobiście, od wielu lat, tak "sam z siebie", bez żadnych
        > ustaw, w ten właśnie sposób "sikam" i na dodatek, jeszcze się/("jego") podcier
        > am. :-)
        > Uważam, że tak jest higieniczniej.

A ja uwazam, ze pisuar, ktory nie wymaga siadania jest bardziej higieniczny.
        >
        • don.kichote Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:48
          kosel_maruwi napisał:

> A ja uwazam, ze pisuar, ktory nie wymaga siadania jest bardziej higieniczny.

Nie mam w domu pisuaru i jak długo żyje, takiego przybytku w domu/mieszkaniu prywatnym nie widziałem. (Nie twierdzę, że widziałem wszystko)
          Widziałem za to obsikane deski sedesowe, ściany i podłogi w miejscach, gdzie takie przybytki są zabudowane.
          • volupte Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 16:14
            To po co chodzisz po ....melinach:-)
            • don.kichote Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 16:33
              volupte napisał:

> To po co chodzisz po ....melinach:-)

A co to wg. Ciebie jest "melina"?
              • volupte Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 16:45
                No tam gdzie te deski obszczane:-)
                • don.kichote Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 17:22
                  volupte napisał:

> No tam gdzie te deski obszczane:-)

Oooo!?
                  Wg. Twojej definicji, to każde miejsce publiczne z ogólnodostępnym kiblem ale i większość tzw. porządnych domów!

Za moich czasów, melin było 3 rodzaje:
                  1. To miejsce gdzie można było kupić gorzałę o każdej porze!
                  2. Miejsce, gdzie można się było napić się gorzały o każdej porze w szemranym towarzystwie
                  3. 2 w 1
                  W żadnym z tych miejsc, na 100% nie było pisuarów, a obszczane deski klozetowe trafiały się jak w każdym normalnym domu.
                  • volupte Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 17:28
                    Czasy sie zmieniły , postęp? Takich melin w/g twojejdefinicji to chyba juz ne ma. W miejscach z kiblem , jest raczej czysto. A o tych porzadnych domach " w których bywasz ( tak wnioskuję) , nie wypowiadam się:-)
                    • don.kichote Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 17:43
                      volupte napisał:

> Czasy sie zmieniły , postęp? Takich melin w/g twojejdefinicji to chyba juz ne ma

Typu pierwszego - na pewno, choć po niedawnych propozycjach PO-wskich władz, chcących wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu w mieście po 23:00 mogłyby się odrodzić!
                      Typ drugi istnieje i ma się dobrze. Często słyszy się i widzi w TV tzw. "patologię" - to właśnie to!
                      Typ trzeci - jw.

> a. W miejscach z kiblem , jest raczej czysto.

To nie mam szczęścia. Wszędzie gdzie zabudowane są pisuary, czy to w markecie, czy w przychodni zdrowia, podłoga obok pisuaru obsikana! Z deskami nieco lepiej ale też na taką można trafić.

> A o tych porzadnych domach " w których bywasz ( tak wnioskuję) , nie wypowiadam się:-)

To te domy, w których panowie z obawy posadzenia o "bycie babą" sikają na stojąca, a pani domu nie zdąży sprzątnąć.
                      Jesteś pewien, że Twoja żona zawsze zdąży?
                      • volupte Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 17:48
                        Nie musi , mam pisuar:-)
      • volupte Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:45
        Tos baba:-) ,, Powiedz jak sikasz , a powiem ci kim jesteś" ;-)
      • pakules Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:48
        Don.Kichote , na pisuarze też siadasz? Akrobata z Ciebie
        • don.kichote Wiuem, że sobie "jaja" robisz ale... 07.05.13, 15:53
          wolę wyjaśnić to do końca, bo jakiś POPiS-dzielec, mający problemy z logiką może nie zrozumieć i uwierzyć w to co napisałeś; zatem:

do pisuaru, z konieczności sikam na stojąco!!!

pakules napisał(a):

> Don.Kichote , na pisuarze też siadasz? Akrobata z Ciebie
          • piq ten jeden jedyny raz wezmę twoją stronę:... 07.05.13, 16:42
            ...sikanie na siedząco nie opryskuje spodni ani całej okolicy, więc sikam na siedząco. To nie czyni ze mnie baby. Zresztą proces męskiego dojrzewania obejmuje przyjęcie i akceptację niektórych cech kobiecych, zwłaszcza przydatne są: zawziętość, mściwość, okrucieństwo, umiejętność manipulacji, choć cierpliwość i umiejętność współodczuwania też się przydają. Przy tym sikanie na siedząco to bonus typu "ko każdej zakupionej eskadry myśliwców dodajemy gratis kubek z nadrukiem i okolicznościową koszulkę", więc nie ma o czym mówić.
            • volupte Re: ten jeden jedyny raz wezmę twoją stronę:... 07.05.13, 16:47
              Ale siedząc na kibelku , fiut sie obija o ta wewnętrzna glazurę:-(
              • piq na szczęście mam mały... 07.05.13, 17:23
                ...i zwisły. Z Wisły. I tak trza siadać na sedesie przy większych okazjach, więc można się wdrożyć.
                • don.kichote Mam tak samo! :-))) 07.05.13, 17:25
                  piq napisał:

> ...i zwisły. Z Wisły. I tak trza siadać na sedesie przy większych okazjach, wię
                  > c można się wdrożyć.
                  • volupte Re: Mam tak samo! :-))) 07.05.13, 17:29
                    Radzę sobie :-)
    • piq dzisiaj widziałem seksizm na serio:... 07.05.13, 17:27
      ..."szynka wujka Jana" była o 28 groszy droższa on "polędwicy cioci Kasi". Myślę, że cywilizowany i postępowy Ojro-Pejczyk powinien opowiedzieć się za natychmiastowym wprowadzeniem odpowiednich nowoczesnych regulacji prawnych.
      • volupte Re: dzisiaj widziałem seksizm na serio:... 07.05.13, 17:30
        Dobre.Trzeba to zglosić partii feministek:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka