volupte 07.05.13, 15:14 Która partia postepowa przyjmie ten postulat? podroze.onet.pl/aktualnosci/szwedzcy-poslowie-chca-zdelegalizowac-oddawanie-moczu-na-stojaco/8dttc Pasuje do Partii Kobiet lub Palikota:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remez2 Ilość kretynów jest 07.05.13, 15:21 niezależna od rasy, płci, wyznania, geografii, wykształcenia, idelogii itd. Po prostu jest constans. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Postęp? 07.05.13, 15:24 volupte napisał: > Która partia postepowa przyjmie ten postulat? podroze.onet.pl/aktualnosci/szwedzcy-poslowie-chca-zdelegalizowac-oddawanie-moczu-na-stojaco/8dttc Pasuje do Partii Kobiet lub Palikota:-) "Lewicowi posłowie z regionu Sodermanland na południu Szwecji zaproponowali projekt nakazujący mężczyznom korzystanie z toalety wyłącznie na siedząco. Takie prawo ma pomóc w zniesieniu różnic i dyskryminacji międzypłciowych" Nie lepiej by bylo dla "zniesienia roznic i dyskryminacji miedzyplciowych" nakazac kobietom by oddawaly mocz na stojaco ? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Postęp? 07.05.13, 15:26 A jak ktoś ma kwit od lekarza, że musi lać na stojąco to co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Postęp? 07.05.13, 15:47 Lepiej widoczne i trudniej oskarzyć o łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:35 nawet jeśli wywodzi się z lewicy! A co do meritum, to ja osobiście, od wielu lat, tak "sam z siebie", bez żadnych ustaw, w ten właśnie sposób "sikam" i na dodatek, jeszcze się/("jego") podcieram. :-) Uważam, że tak jest higieniczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:43 don.kichote napisał: > nawet jeśli wywodzi się z lewicy! > > A co do meritum, to ja osobiście, od wielu lat, tak "sam z siebie", bez żadnych > ustaw, w ten właśnie sposób "sikam" i na dodatek, jeszcze się/("jego") podcier > am. :-) > Uważam, że tak jest higieniczniej. A ja uwazam, ze pisuar, ktory nie wymaga siadania jest bardziej higieniczny. > Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:48 kosel_maruwi napisał: > A ja uwazam, ze pisuar, ktory nie wymaga siadania jest bardziej higieniczny. Nie mam w domu pisuaru i jak długo żyje, takiego przybytku w domu/mieszkaniu prywatnym nie widziałem. (Nie twierdzę, że widziałem wszystko) Widziałem za to obsikane deski sedesowe, ściany i podłogi w miejscach, gdzie takie przybytki są zabudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 16:14 To po co chodzisz po ....melinach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 16:33 volupte napisał: > To po co chodzisz po ....melinach:-) A co to wg. Ciebie jest "melina"? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 16:45 No tam gdzie te deski obszczane:-) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 17:22 volupte napisał: > No tam gdzie te deski obszczane:-) Oooo!? Wg. Twojej definicji, to każde miejsce publiczne z ogólnodostępnym kiblem ale i większość tzw. porządnych domów! Za moich czasów, melin było 3 rodzaje: 1. To miejsce gdzie można było kupić gorzałę o każdej porze! 2. Miejsce, gdzie można się było napić się gorzały o każdej porze w szemranym towarzystwie 3. 2 w 1 W żadnym z tych miejsc, na 100% nie było pisuarów, a obszczane deski klozetowe trafiały się jak w każdym normalnym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 17:28 Czasy sie zmieniły , postęp? Takich melin w/g twojejdefinicji to chyba juz ne ma. W miejscach z kiblem , jest raczej czysto. A o tych porzadnych domach " w których bywasz ( tak wnioskuję) , nie wypowiadam się:-) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 17:43 volupte napisał: > Czasy sie zmieniły , postęp? Takich melin w/g twojejdefinicji to chyba juz ne ma Typu pierwszego - na pewno, choć po niedawnych propozycjach PO-wskich władz, chcących wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu w mieście po 23:00 mogłyby się odrodzić! Typ drugi istnieje i ma się dobrze. Często słyszy się i widzi w TV tzw. "patologię" - to właśnie to! Typ trzeci - jw. > a. W miejscach z kiblem , jest raczej czysto. To nie mam szczęścia. Wszędzie gdzie zabudowane są pisuary, czy to w markecie, czy w przychodni zdrowia, podłoga obok pisuaru obsikana! Z deskami nieco lepiej ale też na taką można trafić. > A o tych porzadnych domach " w których bywasz ( tak wnioskuję) , nie wypowiadam się:-) To te domy, w których panowie z obawy posadzenia o "bycie babą" sikają na stojąca, a pani domu nie zdąży sprzątnąć. Jesteś pewien, że Twoja żona zawsze zdąży? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:45 Tos baba:-) ,, Powiedz jak sikasz , a powiem ci kim jesteś" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pakules Re: Kteryn, to kretyn 07.05.13, 15:48 Don.Kichote , na pisuarze też siadasz? Akrobata z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Wiuem, że sobie "jaja" robisz ale... 07.05.13, 15:53 wolę wyjaśnić to do końca, bo jakiś POPiS-dzielec, mający problemy z logiką może nie zrozumieć i uwierzyć w to co napisałeś; zatem: do pisuaru, z konieczności sikam na stojąco!!! pakules napisał(a): > Don.Kichote , na pisuarze też siadasz? Akrobata z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
piq ten jeden jedyny raz wezmę twoją stronę:... 07.05.13, 16:42 ...sikanie na siedząco nie opryskuje spodni ani całej okolicy, więc sikam na siedząco. To nie czyni ze mnie baby. Zresztą proces męskiego dojrzewania obejmuje przyjęcie i akceptację niektórych cech kobiecych, zwłaszcza przydatne są: zawziętość, mściwość, okrucieństwo, umiejętność manipulacji, choć cierpliwość i umiejętność współodczuwania też się przydają. Przy tym sikanie na siedząco to bonus typu "ko każdej zakupionej eskadry myśliwców dodajemy gratis kubek z nadrukiem i okolicznościową koszulkę", więc nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: ten jeden jedyny raz wezmę twoją stronę:... 07.05.13, 16:47 Ale siedząc na kibelku , fiut sie obija o ta wewnętrzna glazurę:-( Odpowiedz Link Zgłoś
piq na szczęście mam mały... 07.05.13, 17:23 ...i zwisły. Z Wisły. I tak trza siadać na sedesie przy większych okazjach, więc można się wdrożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Mam tak samo! :-))) 07.05.13, 17:25 piq napisał: > ...i zwisły. Z Wisły. I tak trza siadać na sedesie przy większych okazjach, wię > c można się wdrożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
piq dzisiaj widziałem seksizm na serio:... 07.05.13, 17:27 ..."szynka wujka Jana" była o 28 groszy droższa on "polędwicy cioci Kasi". Myślę, że cywilizowany i postępowy Ojro-Pejczyk powinien opowiedzieć się za natychmiastowym wprowadzeniem odpowiednich nowoczesnych regulacji prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: dzisiaj widziałem seksizm na serio:... 07.05.13, 17:30 Dobre.Trzeba to zglosić partii feministek:-) Odpowiedz Link Zgłoś