Gość: tmk Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.kolbet / *.suwalki.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 13:09 To już szanowanie autorytetów jest niewłaściwe? A co to znaczy wolno myślący? Czyżby wyznający ideę "róbta co chceta"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mongoł Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:11 z Bogiem przeciwko kościołowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunianin Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 13:12 Hehe - moze o. rydzyk przejedzie sie swoim Maybachem i obejrzy impreze... Biedny czlowiek, pewnie sobie przeliczyl, jakby ludzie zamiast na Wielka Orkierstre, przekazywali jemu pieniadze, to moglby sobie kupic odrzutowiec, zamiast Maybacha... Eeeeh - nie nam ich osadzac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Jaka jest definicja "diabla'? IP: *.rdu.bellsouth.net 28.07.04, 13:19 Jak tot sie wykrywa? Trzeba miec Maybacha by moc niezawodnie wykryc "diabla'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 28.07.04, 13:14 Dodac jeszcze nalezy ze Michnik to Demon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mongoł Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:17 najnowszy wymysł kościoła aby być świadkiem na chrzcinach trzeba zapłacić ok 30 zł za karteczke potwierdzającą że jesteśmy katolikami, ktoś innej wiary nie może być chrzestnym.DYSKRYMINACJA!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.148.44.68.195.rev.coltfrance.com 28.07.04, 15:27 Chyba ojcem/matką chrzestną? Trudno, by osoba, która ma za zadanie troszczyć się o wiarę dziecka, nie była katolikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr OWSIK NA PREZYDENTA , WIECEJ OWSIKOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:18 SA OWSIKI i RYDZYKI dodre i ZLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GR KAZDY MA TROCHE DIABLA I ANIONLA W SOBIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:24 TYLKO TE PROPORCJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fr OWSIAK I RYDZYK JEZDZA ROVERAMI R -120 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:29 nie dajmy sie napuszczac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerda Re: OWSIAK I RYDZYK JEZDZA ROVERAMI R -120 IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 28.07.04, 21:02 rydzyk nich sie modli a owsiak nie niech pomysli co jest zabawa a co demoralizacja mlodziezy bo cos mu sie pomylilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:33 obserwator o o.Rydzyku: Rydzyk to diabeł wcielony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyrydz Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: 5.2.* / 212.157.1.* 28.07.04, 13:38 Let`s bobbit Rydzyk :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:38 Owsiak kup Rydzykowi lustro bo nie widział diabła ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donpedro oj, wolno myśląca IP: 195.205.239.* 28.07.04, 13:49 Re: oj, wolno myśląca, p. Leszczyński, to ona już jest i o to zdają się wszyscy walczyć, o. Muchomor też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Gazeta Wyborcza, może nie manipuluje niczym????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:03 Adam M. i Jurek O. to brygada samo zło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamisia Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 28.07.04, 14:03 no oczywiscie jak owisiak wypieprzyl rydzyka z jego przystankiem jezus(bo przeciez oba przystanki odbywaly sie w tym samym miejscu o tym samym czasise) to rydzyk sie msci...coz za zaleta kaplana.....porazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:07 A ja mam 85 latek i kocham ojca rydzyka, oddaje mu całą swoja emeryture oraz połowe męża . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blekot Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.home.cgocable.net 28.07.04, 17:26 Na pewno te zwisajaca polowe meza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.lauderhill-fl.gov 28.07.04, 14:10 Kilka lat temu kiedy pan Rydzyk przyjechal na Floryde po szmal wystosowalem otwarty list do tutejszego proboszcza nazywajac pana Rydzyka "diabelskim wcieleniem' i zbojkotowanie jego wizyty. Widze, ze uczy sie pan na doswiadczeniach panie Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Kochamy ojca Rydzyka !!! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:13 :)))))))))))))))))00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k [...] IP: 83.64.244.* 28.07.04, 14:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. jesli istnieje jehowa, IP: 142.106.113.* 28.07.04, 14:20 stary bozek semitow i antysemitow, dlaczego nie pierdyknie w tego naczelnego polskiego nazikatolika? jehowo, gdzie jezdes jak cie potrzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And. Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.pul.tke.pl 28.07.04, 14:20 Mimio, że film pokazywał zachowanie tylko części młodzieży, nie należy organizować takich imprez,a tym bardziej promować je w TV. Ta impreza to totalna demoralizacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutan rydzyk to dupek walczy o dusze ktore daja kase IP: *.eo.pl 28.07.04, 14:22 rydzyk to dupek walczy tylko o dusze dajace mu kase. Pan Owsiak zrobil o weile wiecej dobrego dla ludzi niz niejedna koscielna parafia- i to ich w oczy kluje brawo orkiestra GRAJCIE DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: co owsiak robi dobrego, chyba reklame korupcji IP: *.cegs.itesm.mx 28.07.04, 16:01 pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makalele [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 16:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: co owsiak robi dobrego, chyba reklame korupcj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 16:53 masz racje, idiotyzm jakiegos wariata... juz lepsza jest www.radiomaryja.de przynajmniej wnosi cos do "filozofii zycia" , hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: co owsiak robi dobrego, chyba reklame korupcj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 16:49 ty koleś, chyba jeszcze nie spełniłeś, swego obowiązku katolika i potomstwem się pochwalić nie możesz, jak byś miał dzieci to byś wiedział, co Owsiak zrobił i nie chrzaniłbyś głupot. Idź do pierwszego lepszego szpitała położniczego, spójż na statystyki dot. umieralności niemowląt i dodaj sobie. A czym może się o. Rydzyk pochwalić - czy oprócz mącenia i siania niezgody ma jakieś pozytywne osiągniecia?? jakie?? cóż on dobrego zrobił?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filo owszem rydzyk zrobil.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 16:56 Rano pewnie... kupe... i ma wiekopomne osiagniecia w masakrowaniu umyslow slabej czesci spoleczenstwa + mistrz w wysysaniu forsy gdzie i skad sie da... ewangeliczny postrzygacz owiec i baranow - to sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo tripod... buee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 16:52 Co za kretynska strona ten tripod... A co ty zrobiles pacanie? Do piet nie dostajesz Owsiakowi ale pysk drzesz jak pustak zupelny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyoszołom Re: rydzyk to dupek walczy o dusze ktore daja kas IP: *.acn.pl 28.07.04, 17:07 owsiak to dupek walczy tylko o dusze dajace mu kase. O Rydzyk zrobil o weile wiecej dobrego dla ludzi niz niejedna owsiakowa akcja i to ich w oczy kluje brawo RM GRAJCIE DALEJ Podoba ci się oszołomie Sutanie? Tak zawsze można o każdym jak się jest ksenofobem i oszołomem. Zastanów się nad sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kim są Rydzykowe diabły ;o)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 14:23 Słowo "szatan" jest nieprzetłumaczonym słowem hebrajskim, które znaczy "przeciwnik", a diabeł to tłumaczenie greckiego słowa "diabolos", które znaczy kłamca, wróg lub fałszywy oskarżyciel. Jezus powiedział: "Czyż nie wybrałem was dwunastu? A jeden z was jest diabłem (?). Mówił zaś o Judaszu, synu Szymona Iskarioty..." (J 6:70,71). Paweł ostrzega Tytusa, aby starsze kobiety w zgromadzeniu nie były "fałszywymi oskarżycielami" czy "diabłami" (apologetyka terminologii) (Tt 2:3). Podobnie przemawia do Tymoteusza (2Tm 3:1,3): "A wiedz, że w dniach ostatecznych nastaną trudne czasy: ludzie bowiem będą... przewrotni..." tzn. oszczerczy czy "diabłami" (oh! :-)). On (Jezus) również miał w nich udział, aby przez śmierć zniszczyć tego, który miał władzę nad śmiercią, to jest diabła" (Hbr 2:14). Mówi się tutaj o diable, że ponosi on odpowiedzialność za śmierć. Ale "zapłatą za grzech jest śmierć" (Rz 6:23). W związku z tym grzech i diabeł muszą być utożsamione. Podobnie w Jk 1:14 mówi się, że nasze złe pokusy prowadzą nas do grzechu i przez to umieramy. W Hbr 2:14 mówi się, że diabeł sprowadza śmierć. W tym samym wierszu powiedziane jest, że Jezus miał naszą naturę, aby zniszczyć diabła. Porównaj to z Rz 8:3: "Albowiem czego zakon nie mógł dokonać, w czym był słaby z powodu ciała, tego dokonał Bóg: przez zesłanie Syna swego w postaci grzesznego ciała (tzn. w naszej ludzkiej naturze), ofiarując je za grzech, potępił grzech w ciele". Jak z tego wynika diabeł i grzeszne tendencje w ludzkiej naturze są tym samym. Tylko dlatego, że Jezus miał ludzką naturę, czyli "diabła" w sobie, my możemy mieć nadzieję na zbawienie (Hbr 2:14-18; 4:15). Innymi słowy bez dodatkowego uruchomienia obydwu bestii Apolalipsy św. Jana zrozumienie tej tajemnicy wiary nie ma szans :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re:Z jakiego to kodeksu karnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:49 Te paragrafy to daja do wyobraźni, a wyrok jak niewinność SLD i Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re:Z jakiego to kodeksu karnego? - a no ST i NT IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 14:55 Najlepszym kodeksem karnym bardzo rozpowszechnionym dla tego srodowiska jest ST i NT, gdzie na każdej stronie znajdziemy po kilka wskazówek właściwego rozwiązania problemu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Je z Usa Re: a no ST i NT powinno być jedynym prawem,koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 15:10 zboczeniom, nieposłuszeństwu, prawo dochowania tajemnicy inicjacji wiary. Czy to, że polityka jest brudna..., nawet LPR jeszce nie jest tak czysta aby sprawowac wyroki wladzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: a no ST i NT powinno być jedynym prawem,konie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 15:52 Taaaaaak. Wymaga to specjalnego uduchowienia. Najlepiej z NT w ręce :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owsianko Rydzyka do sloika i zamarynowac..... IP: 152.75.124.* 28.07.04, 16:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Rydzyka do sloika i zamarynowac..... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 16:30 W Kielcach ma powstać nowe Muzeum Sztuki Sakralnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tirol Re: a no ST i NT powinno być jedynym prawem,konie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 16:14 telewizor ma oczy bo radio ma ryja:) Ma-ia-hii Ma-ia-huu Ma-ia-hoo Ma-ia-haa Alo, Salut, sunt eu, un haiduc, Si te rog, iubirea mea, primeste fericirea. Alo, alo, sunt eu Picasso, Ti-am dat beep, si sunt voinic, Dar sa stii nu-ti cer nimic. Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei, Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei. Chipul tau si dragostea din tei, Mi-amintesc de ochii tai. Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei, Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei. Chipul tau si dragostea din tei, Mi-amintesc de ochii tai. Te sun, sa-ti spun, ce simt acum, Alo, iubirea mea, sunt eu, fericirea. Alo, alo, sunt iarasi eu, Picasso, Ti-am dat beep, si sunt voinic, Dar sa stii nu-ti cer nimic. Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei, Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei. Chipul tau si dragostea din tei, Mi-amintesc de ochii tai. Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei, Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei. Chipul tau si dragostea din tei, Mi-amintesc de ochii tai. x4 Ma-ia-hii Ma-ia-huu Ma-ia-hoo Ma-ia-haa Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei, Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei. Chipul tau si dragostea din tei, Mi-amintesc de ochii tai. Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei, Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei. Chipul tau si dragostea din tei, Mi-amintesc de ochii tai. Halo, cześć, to ja, banita (chłopaki zafascynowani Robin Hoodem - przyp. goh.) Proszę cię, miłości ma, byś przyjęła szczęście. Halo, halo, to ja, Picasso, Puszczam ci sygnał [sygnał] i jestem odważny (mocny, silny, odważny, bohaterski; jednym słowem, za...isty – przyp. goh.) Ale musisz wiedzieć, że nie chcę nic od ciebie. Chcesz odejść ale ty nie, ty nie bierzesz mnie ze sobą Ty nie, ty nie bierzesz mnie ze sobą, ty nie, ty nie, ty nie bierzesz mnie ze sobą Twoja twarz i miłość pod lipą (najwidoczniej coś im nie wyszło – przyp. goh.) Przypominają mi twoje oczy (to nie wina tłumaczenia – przyp. goh.) Dzwonię by ci powiedzieć co teraz czuję. Halo, kochanie, to ja, (twoje) szczęście. Halo, halo, to znów ja, Picasso, Puszczam ci sygnał i jestem odważny, Ale musisz wiedzieć, że nie chcę nic od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna... Re: Robta co chceta IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 28.07.04, 14:23 To jest dobre haslo na czas okradania Polski i robienia z niej niewolnika /nowoczesnego/.Robta co chceta- to haslo diabla i Rydzyk ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWAS Żeby odgiąc trzeba przegiąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:28 Ciekawym ile z piszących na forum osób widziało ten film, a ile pisze bo nie znosi RM, albo powtarza zasłyszane głupoty. Ja widziałem fragmenty a ponieważ oglądanie taplających sie w błocie golasów mnie nie bawi więc przełączyłem na inny kanał. Może i film jest przegięciem (widziałem tylko fragment) ale również przegięciem tyle, że drugą stronę są cukierkowe trasmisje w TVP oraz reportarze Owsiaka jak to wspaniale młodzież sie bawi. Lubie słuchac muzyki rockowej nigdy niczego nie brałem ale jasne jest, że rock i narkotyki to raczej nierozłączna para. Nikt mi nie wmówi, że małolaty tam nie ćpają, nie piją alkoholu. Jasne, że nie wszyscy, ale z drugiej strony warto odpowiedzieć sobie na pytania gdzie dealerzy znajdą w jednym miejscu taką ilość potencjalnych klientów gdzie sprzedawcy piwa znajdą taki rynek. Panie Owsiak, panie Leszczyński czy zagwarantujecie mi, że wyłapiecie wszystkich dealerów, że nikt nie sprzeda ani jednej działki, że małolatom nie zostanie sprzedana ani jedna butelka piwa??!!!! Jeżeli nie, to nie pieprzcie, że impreza jest lekka, czysta i wspaniała. Moze kiedyś doczekamy sie rzetelnego obrazu wszystkich przystanków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki_Hydraulik Re: Żeby odgiąc trzeba przegiąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:49 jak chcesz rzetelności musisz zobaczyć i przeżyć na własne oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platini Re: Żeby odgiąc trzeba przegiąć IP: 217.153.107.* 28.07.04, 15:10 Ja widzialem ten film, prawie caly. Propaganda wedlug sprawdzonych, PRL-owskich wzorcow, ale wytrwalem do konca. Przeciez nikt przy zdrowych zmyslach nie twierdzi, ze wsrod kilkuset tysiecy ludzi nie bedzie bara-bara, alkoholu i cpania. Owsiak tez to wie, co potwierdzil w wywiadzie dla Wyborczej (26-07-04). Alkohol jest legalny, bo wprowadzanie prohibicji byloby nonsensem, gdyz rozwinalby sie czarny rynek. Nieletnim legalnie nie wolno sprzedac alkoholu, ale starszy kolega zawsze ich moze poczestowac... Rowniez nikt normalny nie bedzie wymagal od Owsiaka wylapania co do jednego dealerow narkotykowych, bo to demagogia. Masz pretensje do policji, ze do dzis nie wylapala wszystkich krajowych dealerow, pedofilow, mordercow itp.? Chcesz zamknac wszystkie stadiony pilkarskie, dopoki z ulic nie zniknie ostatni szalikowiec? Co nie znaczy, ze Owsiak akceptuje dealerow, popiera ich ani tym bardzej promuje. Sensacyjna informacja rydzykowych reporterow, ze w namiotach ze znaczkiem konopii mieszkaja dealerzy, jest dobra tylko dla starych dewotek. Od kiedy to dealerzy sie reklamuja? BTW wielu ludzi nosi T-shirty z tym znaczkiem, tak po prostu. Film zawiera tez oklepane bzdury o satanistach, krisznowcach, oraz nowe 'zagrozenie' ze strony islamistow. Brakowalo tylko Talibow w Klewkach i waglika, ale pewnie w tym roku dojada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWAS Re: Żeby odgiąc trzeba przegiąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 16:15 Drodzy Hydrauliku i Platini, Rzeczywiście, aby być rzetelnym, trzeba tam byc ale każdy kto tam bedzie zobczy coś zupełnie innego. Jedni zobaczą pijanych małolatów taplających sie w błocie, inni dobry koncert. To są dwie strony TEGO SAMEGO medalu.!! Kiedyś był Jarocin (moim zdaniem "wentylek" organizowany przez komunistów, żeby sie młodzież wyszalała - ciekawym czy ktoś pamięta wizyty obecnego prezydenta wtedy szefa ZSMP cośtam lub innej młodzieżówki) , teraz są przystanki woodstok (z funkcja moim zdaniem podobną) W jednym i w drugim przypadku imprezy budziły sprzeczne odczucia, i bardzo podobne reakcje W przypadku przystanków wkurza mnie to, że Owsiak wrzeszcząc z ekranów telewizora wmawia wszystkim, że jest bezpiecznie, grzeczie, przyjemnie, "rodzice patrzcie jak bezpieczie i grzecznie bawią się wasze dzieci". To też jest propaganda i oszustwo dodatkowo poparta siłą TVP. Jeżeli Owsiak mówi, że jest bezpiecznie, to niech zagwarantuje, żeby WSZYSTKO RZECZYWISCIE tak było. Moim zdaniem dla Owsiaka, Leszczyńśkiego & CO to niezły biznes i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Żeby odgiąc trzeba przegiąć 28.07.04, 18:19 Gość portalu: QWAS napisał(a): > Lubie słuchac muzyki rockowej nigdy niczego nie brałem > ale jasne jest, że rock i narkotyki to raczej nierozłączna para. Zdanie wewnetrznie sprzeczne - z logiki pala :))) Odpowiedz Link Zgłoś