life.form 13.06.13, 14:19 trzeba zarobić milion złotych". Danuta Huebner - 3,7 mln zł. I co się dziwić Wandzi Nowickiej... www.se.pl/wydarzenia/kraj/upasieni-europoslowie-lista-sami-milionerzy-rekordzistka-senyszyn-ma-4-5-mln-zl_328784.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tornson Super Ekspres?? W sumie to już dawno sięgnąłeś 13.06.13, 14:23 bruku, POPiSdułko. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Senyszyn (4,5 mln zł) "do zajmowania się poli 13.06.13, 14:25 ...i Marek Siwiec (58 l., SLD) tylko 1,5 mln zł - coś słabiutko-:) wydał na bunga-bunga? Odpowiedz Link Zgłoś
life.form SLDowo to jednak kompletne dno. Gorsze niż PiS 13.06.13, 14:39 "...Jest jednak przypadek, który nie pozwala mi pojawić się na Kongresie Lewicy Społecznej. Warto go nagłośnić. - Jaki przypadek? - Jest taka dziennikarka tygodnika "Nie", Ania Skibniewska. Jest chora, walczy z rakiem. Za własne pieniądze. Ania płaci sama za chemię, więc ma długi w TBS, za które chcą ją wyrzucić z mieszkania. Ten TBS należy do JW Construction Janusza Wojciechowskiego. W tej firmie wicedyrektorem była Barbara Blida, też z SLD, a teraz wysokie stanowisko zajmuje inny polityk lewicy... - Józef Oleksy, organizator Kongresu Lewicy. - Oleksy. Z własnym gabinetem. Wiem, bo byłem. Interweniowałem w tej sprawie. Urban dzwonił do Oleksego, żeby jakoś sprawę załatwił, żeby Ani nie wyrzucali z mieszkania. Poszedłem z nią do dyrekcji i akurat z budynku wychodził z pracy Oleksy. Poprosiłem go, żeby coś z tym zrobił. - Pomógł? - Odpowiedział mi, żebym się w to nie mieszał, bo ona czegoś nie zapłaciła! Oburzające. Podkreśliłem, że to nie jest w porządku, żeby osoba walcząca o życie z rakiem lądowała z dzieckiem na bruku! I Oleksy na to: "Piotrze, nie bądź skrajny". Czuje pan te pokłady lewicowości? - Została eksmitowana? - Byłem w tej sprawie u Millera i on przekonywał mnie, że Oleksy to załatwił. Niestety, teraz otrzymałem od Ani SMS-a, że jednak potrzebna jej będzie moja pomoc. Mamy tu wiele elementów, które się zbiegają. Barbara Blida z SLD, która po tym, gdy była ministrem budownictwa, została dyrektorem u największego dewelopera. Kopert nie brała, to prymitywne, ale po stracie stanowiska zapewniono jej miękkie lądowanie. Premier Oleksy, później marszałek, też nie musiał niczego brać, bo deweloper go zatrudnił. - Przestał być politykiem i miał prawo być zatrudniony w prywatnej firmie. - Tak, tylko jeżeli lewicowa minister budownictwa i lewicowy premier są zatrudniani przez największego dewelopera, to czy możemy się spodziewać, że państwo polskie kiedykolwiek wybuduje mieszkania komunalne albo społeczne? Przecież to jest działanie na szkodę dewelopera, bo zmniejszyłoby ceny za metr mieszkania. - Czyli działanie na szkodę pracodawcy byłego ministra, premiera... - Właśnie. No to dalej zastanawiajmy się, dlaczego nie ma w Polsce budownictwa pod najem i tanich mieszkań. I po tym Oleksy zaprasza mnie na Kongres Lewicy Społecznej?! To przecież ani lewica, ani społeczna. Kiedy opowiadam o tym lewicowcom w Europie, to oni nie wierzą, że ktoś może to robić! - Eksmisja na bruk to także pomysł z czasów rządów SLD. - To słynna ustawa o najmie Barbary Blidy, co przyczyniło się do mojego odejścia z klubu SLD. Tak restrykcyjnego prawa lokatorskiego jak w Polsce nie ma nigdzie w Europie. U nas licytuje się jedyne mieszkania i Sejmowi to nie przeszkadza. W Grecji w związku z kryzysem banki nie mogą przejmować mieszkań, jeżeli są jedynymi, które się posiada.... www.se.pl/wydarzenia/opinie/piotr-ikonowicz-sld-ma-w-nosie-biednych_329177.html Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: SLDowo to jednak kompletne dno. Gorsze niż Pi 13.06.13, 14:51 Zachował się jak prawdziwy polski lewicowiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: SLDowo to jednak kompletne dno. Gorsze niż Pi 13.06.13, 14:52 wiosnaludzikow napisał: > Zachował się jak prawdziwy polski lewicowiec :) Wpisowe do SLD - milion złotych. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: SLDowo to jednak kompletne dno. Gorsze niż Pi 13.06.13, 14:57 life.form napisał(a): > wiosnaludzikow napisał: > > > Zachował się jak prawdziwy polski lewicowiec :) > > Wpisowe do SLD - milion złotych. Bez komentarza. > A do Ruchu Palikota jak na tacę "co łaska"? Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: SLDowo to jednak kompletne dno. Gorsze niż Pi 13.06.13, 15:06 > > > Zachował się jak prawdziwy polski lewicowiec :) > > > > Wpisowe do SLD - milion złotych. Bez komentarza. > > > A do Ruchu Palikota jak na tacę "co łaska"? Nie porównuj tych szmaciarzy do Ruchu Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: SLDowo to jednak kompletne dno. Gorsze niż Pi 13.06.13, 15:09 life.form napisał(a): > > > > > Zachował się jak prawdziwy polski lewicowiec :) > > > > > > Wpisowe do SLD - milion złotych. Bez komentarza. > > > > > A do Ruchu Palikota jak na tacę "co łaska"? > > Nie porównuj tych szmaciarzy do Ruchu Palikota. > > A niby dlaczego? Masz monopol na ocenę innych? Martw się, by cię nie oceniono i nie spuszczono jak na bufona przystało wzorem Jasia Maryśki.... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Jest taka dziennikarka tygodnika "Nie"... 13.06.13, 14:56 To dlaczego Urban nie przeprowadzi na łamach "NIE" jakiejś zbiórki, akcji? TBS, to nie tylko Wojciechowski, Oleksy, kiedyś Blida, to spora grupa ludzi których pieniędzmi zawiadują jedynie wymienieni... Masz pretensję do garbatego, ze ma proste dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Jest taka dziennikarka tygodnika "Nie"... 13.06.13, 15:02 simera16 napisał: > To dlaczego Urban nie przeprowadzi na łamach "NIE" jakiejś zbiórki, akcji? TBS, > to nie tylko Wojciechowski, Oleksy, kiedyś Blida, to spora grupa ludzi których > pieniędzmi zawiadują jedynie wymienieni... Masz pretensję do garbatego, ze ma > proste dzieci? Nie mam. Oligarchia to oligarchia. Jednak nawet w oligarchii można znaleźć takich, co by nie wyrzucali na bruk chorej na raka matki z dzieckiem. Zdumiewa mnie poziom bezwzględności tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jest taka dziennikarka tygodnika "Nie"... 13.06.13, 15:08 life.form napisał(a): > > Nie mam. Oligarchia to oligarchia. Jednak nawet w oligarchii można znaleźć taki > ch, co by nie wyrzucali na bruk chorej na raka matki z dzieckiem. Zdumiewa mnie > poziom bezwzględności tych ludzi. > > Skoroś taki altruista, to na ch... czekasz? W ukochanym twoim Ruchu sporo ludzi "kasiastych"... Nie stój, nie czekaj mobilizuj siły i ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Jest taka dziennikarka tygodnika "Nie"... 13.06.13, 15:10 simera16 napisał: > life.form napisał(a): > > > > > > > Nie mam. Oligarchia to oligarchia. Jednak nawet w oligarchii można znaleź > ć taki > > ch, co by nie wyrzucali na bruk chorej na raka matki z dzieckiem. Zdumiew > a mnie > > poziom bezwzględności tych ludzi > Skoroś taki altruista, to na ch... czekasz? W ukochanym twoim Ruchu sporo ludzi > "kasiastych"... Nie stój, nie czekaj mobilizuj siły i ludzi! Mobilizacja w RP to nie twój problem. Twój problem, to brak poczucia wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jest taka dziennikarka tygodnika "Nie"... 13.06.13, 15:13 life.form napisał(a): > Mobilizacja w RP to nie twój problem. Twój problem, to brak poczucia wstydu. > > Wolno tobie, to wolno i mnie wtryniać się w sprawy innych partii....Masz z tym problem, czy coś wstydliwego do ukrycia...np. bufonadę i działania na pokaz? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: SLDowo to jednak kompletne dno. Gorsze niż Pi 13.06.13, 15:18 life.form napisał(a): > -Ten TBS należy do JW Construction Janusza Wojciechowskiego. Janusz Wojciechowski ma wprawdzie swoje za uszami, ale jedno trzeba mu oddać - nie ma na imię Józef. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: SLDowo to jednak kompletne dno. Gorsze niż Pi 13.06.13, 15:51 ayran napisał: > Janusz Wojciechowski ma wprawdzie swoje za uszami, ale jedno trzeba mu oddać - > nie ma na imię Józef. Fakt. A ten kawałek z wywiadu to prawdziwa perełka: "Kiedyś na posiedzeniu klubu SLD zadałem pytanie, dlaczego Sojusz nie broni biednych, nie zajmuje się nimi. Odpowiedziano mi, że dlatego, bo "oni nie głosują". Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: SLDowo to jednak kompletne dno. Gorsze niż Pi 13.06.13, 16:36 Pięknie się towarzysze ustawili. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Huebner to przecież PO? 13.06.13, 14:42 Mi majątek tych pań wyjaśnił postępowanie niektórych członkiń Kongresu Kobiet i ich rejtanowską obronę biorczyni premijek Wandzi Nowickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Senyszyn (4,5 mln zł) "do zajmowania się poli 13.06.13, 16:26 life.form napisał(a): > trzeba zarobić milion złotych". > > Danuta Huebner - 3,7 mln zł. > > I co się dziwić Wandzi Nowickiej... > > www.se.pl/wydarzenia/kraj/upasieni-europoslowie-lista-sami-milionerzy-rekordzistka-senyszyn-ma-4-5-mln-zl_328784.html > Zabolało......gdy kieszenie puste.Do roboty bo Janusz P. was nie wykarmi.:D Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Senyszyn (4,5 mln zł) "do zajmowania się poli 13.06.13, 17:46 veglie napisał: > Zabolało......gdy kieszenie puste.Do roboty bo Janusz P. was nie wykarmi.:D Kto wymyśli odpowiedź dla veglie, który uważa, że w tym wątku chodzi o zazdrość z powodu sukcesów finansowych Prawdziwej Lewicy? Ja wymiękam.... Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Senyszyn (4,5 mln zł) "do zajmowania się poli 13.06.13, 18:10 life.form napisał(a): > veglie napisał: > > > Zabolało......gdy kieszenie puste.Do roboty bo Janusz P. was nie wykarmi. > :D > > Kto wymyśli odpowiedź dla veglie, który uważa, że w tym wątku chodzi o zazdrość > z powodu sukcesów finansowych Prawdziwej Lewicy? Ja wymiękam.... Nie bądź mięczak.Nie wrzeszcz o pomoc jak Palikot o wsparcie Olka.:D Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Special dla veglie 13.06.13, 17:58 Angielski filozof Spencer, (1820-1903), propagator indywidualizmu, wolnosci osobistej, przekonan o bezwzglednosci praw natury. Argumentowal np., ze biedni nie powinni byc utrzymywani przez dobroczynnosc, lecz pozostawienie swojemu losowi. Darwinizm spoleczny, ktory raczej powinien sie nazywac „spenceryzm spoleczny”, bo nie Darwin jest za niego odpowiedzialny, jest zastosowaniem ewolucjonizmu do historycznego rozwoju spoleczenstw ludzkich. Polozony jest w nim szczegolny nacisk na „walke o byt” i „przetrwanie najlepiej przystosowanych”. Koncepcje te staly sie modne przy koncu xix wieku i na poczatku xx wieku. Hitler (1889- 1945) uczynil z nich biologiczne uzasadnienie nazizmu, uzywane byly dla uzasadnienia wojen, zbrojnej aneksji, imperializmu, polityki sily, wszystkiego tego, co po doswiadczeniach drugiej wojny bylo gwaltownie kwestionowane z pozycji miedzynarodowej i indywidualnej wspolpracy miedzyludzkiej. (Z podziękowaniem dla forumowicza zxcvb36 z forum Publicystyka) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Special dla veglie 13.06.13, 18:06 Widzę, że dr Google pomógł. W cztery oczy byś nie dał rady.:D Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Special dla veglie 13.06.13, 18:13 veglie napisał: > Widzę, że dr Google pomógł. W cztery oczy byś nie dał rady.:D Dała/aŁ ? Śmierdzi okropniee, e Palikotem, znaczy? Pan Janusz idiotów ma wśród doradców :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Szczucie/piar 13.06.13, 17:53 Ty nowsza żona, czy sama w sobie Januszem? Inaczej, nie mieści mi się w mojej głowie, że można być ślepym! Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Szczucie/piar 13.06.13, 18:00 jola.iza1 napisała: > Ty nowsza żona, czy sama w sobie Januszem? Inaczej, nie mieści mi się w moje > j głowie, że można być ślepym! > Na 4,5 miliona oraz wpisowy milion do "lewicowej" polityki nie da się być ślepym, zapewniam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: "wpisowy" milion? 13.06.13, 18:08 A CO to? Czyli szczucie najlepszym piarem :) Ja nie jestem zawzięta z natury, ale bywam! Odpowiedz Link Zgłoś
life.form A masz tego miliona? 13.06.13, 23:31 jola.iza1 napisała: > A CO to? Czyli szczucie najlepszym piarem :) Ja nie jestem zawzięta z > natury, ale bywam! A bądź zawzięta, ale w której partii? Ruch Palikota zaprasza :) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Szczucie/piar 13.06.13, 19:26 life.form napisał(a): > jola.iza1 napisała: > > > Ty nowsza żona, czy sama w sobie Januszem? Inaczej, nie mieści mi się > w moje > > j głowie, że można być ślepym! > > > Na 4,5 miliona oraz wpisowy milion do "lewicowej" polityki nie da się być ślepy > m, zapewniam ;) > Już cię pytałem ile na tacę Janusz Palikot zbiera... Może przejrzymy stan posiadania członków tej "prawdziwej lewicy" from RP? Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Szczucie/piar 13.06.13, 23:39 simera16 napisał: > Już cię pytałem ile na tacę Janusz Palikot zbiera... Może przejrzymy stan posia > dania członków tej "prawdziwej lewicy" from RP? A proszę cię bardzo. Ale do twego postu należy się errata podwójna. "Prawdziwa Lewica" to SLD. Lewica bezprzymiotnikowa, to ludzie jak Ikonowicz. A RP nie jest partią lewicową, tylko liberalno lewicową. Odpowiedz Link Zgłoś