Dodaj do ulubionych

Ceniłem Gowina

14.06.13, 09:11
Ceniłem Gowina za sprawowanie urzędu (nie za poglądy!). Ale wczoraj mnie powalił
mówiąc o Rokicie.
"To jest coś bardzo symbolicznego, że w wolnej Polsce człowiek tak zasłużony w zwalczaniu komunizmu jest skazywany przez sąd na karę, która ma charakter rujnujący"

To my mamy w Polsce dwa prawa: dla zasłużonych i dla inne hołoty?

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/polska/news-gowin-licze-na-prezydenta,nId,982024?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Obserwuj wątek
    • superspec Gowin nadawał się na ministra sprawiedliwości 14.06.13, 09:17
      tak samo jak Tusk na premiera. Czyli wcale.;)
    • spokojny.zenek a ja jakoś nigdy 14.06.13, 09:18
      • ave.duce Druga! ;) 14.06.13, 09:37
        Forum ze Dworum/Freedom
      • mariner4 To dewot, ale miał rację 14.06.13, 12:58
        że chciał rozp... prawniczą mafię.
        W tym go popierałem.
        M.
        • spokojny.zenek Re: To dewot, ale miał rację 14.06.13, 13:00
          A co konkretnie zrobił w kierunku rozp.. jakiejś "mafii"? Konkretnie proszę.
          • spokojny.zenek odpowiedzi jak zwykle brak 14.06.13, 17:30
            Zastanawiam się jakie pytanie nie byłoby zbyt trudne...
    • szwampuch58 Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 09:19
      "styropian" zawsze wrzeszczal "teraz my" zastosujemy metode "co wolno wojewodzie...."
    • humbak Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 09:29
      Mnie kiedyś się wydawało że jest wierny swoim zasadom i konsekwentny. Żem się pomylił.
      • spokojny.zenek Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 09:32
        Może jest wierny tylko zasady błędnie identyfikowałeś?
        • humbak Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 09:43
          Wierność zasadom jak najbardziej nadal jest możliwa. Konsekwencja jednak nie.
          • spokojny.zenek Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 10:03
            No ale może to jednak problem tych jego zasad?
    • remez2 Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 09:47
      zgred-zisko napisał:
      > To my mamy w Polsce dwa prawa: dla zasłużonych i dla inne hołoty?
      Oczywiście. I to jest wiedza, którą należy wpajać od przedszkola.
    • adam111115 Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 09:52
      Ta sprawa zaczyna być tak żenująca że nie wiem....
      1) Skąd się wzięło 350k jeśli Kornatowski mówi o 9k ?
      2) Izba Komornicza nic nie wie o żadnej sprawie
      3) Prezespan swego czasu bronił Kornatowskiego, dziś jak zwykle "wie ale nie powie"
      4) Migalskie i Gowiny robią z siebie idiotów
      5) JMR pisze w książce że jest państwowcem, z obecnego zachowania wychodzi że wtedy kiedy jego racja jest najjego
      6) Opalony i wypoczęty nad morzem narzeka na system który sam tworzył - czy może być coś bardziej żenującego?
      • spokojny.zenek Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 10:06
        adam111115 napisał:

> Ta sprawa zaczyna być tak żenująca że nie wiem....
        > 1) Skąd się wzięło 350k jeśli Kornatowski mówi o 9k ?

Spod kaszkietu

> 2) Izba Komornicza nic nie wie o żadnej sprawie

Nie o żadnej tylko o 350k. Te już wyegzekwowane 6 tysięcy ktoś wyegzekwował, ale nie tego dotyczyło pytanie.

> 3) Prezespan swego czasu bronił Kornatowskiego, dziś jak zwykle "wie ale nie po
        > wie"

Oszczercze niedopowiedzenia to jego specjalność.

> 4) Migalskie i Gowiny robią z siebie idiotów

Już zrobiły i to ciężkich.

> 5) JMR pisze w książce że jest państwowcem, z obecnego zachowania wychodzi że w
        > tedy kiedy jego racja jest najjego

Jak wygląda ta jego państwowość juz miewaliśmy się okazje przekonać. Nic nowego.

> 6) Opalony i wypoczęty nad morzem narzeka na system który sam tworzył - czy moż
        > e być coś bardziej żenującego?

Eeee tam. Do morza ma kawałek.
    • obraza.uczuc.religijnych To kumpel Pospieszalskiego 14.06.13, 10:10
      niegdyś stały gość jego programów, jeszcze nawet w tv Puls. Nigdy go nie ceniłem gdyż wiadomo czym pachnie układ z Pospieszalskim.
    • qqazz Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 10:16
      Moze po ,prostu czegos nie zrozumiałeś?

pozdrawiam
    • wanda43 Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 11:17
      ja nie! Osobnik, co dwóm panom słuzy nie godzien cenienia.
      Teraz jeszcze pokazał, że ma dwie miary sprawiedliwosci, inną dla maluczkich, inną dla znajomych.
    • man_sapiens Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 12:44
      > Ceniłem Gowina za sprawowanie urzędu
      A za cóż go ceniłeś? Możesz wybrać jedną, kilka albo żadną odpowiedź :)
      a) Za potraktowanie prostej sprawy reorganizacji sądów jako okazji do pokłócenia się z kim się da, nawet z koalicjantem, zamiast załatwienia tej sprawy tak, jak to polityk powinien zrobić czyli skutecznie.
      b) Za populistyczne "otwarcie zawodów", dzięki czemu nareszcie każdy może mianować się przewodnikiem turystycznym - to chyba nie był najistotniejszy problem w naszym ustroju gospodarczym (zobacz pkt. d)). Zresztą nawet tak prosta sprawa ślimaczyła się nieludzko.
      c) Za omijanie problemu koniecznych poprawek w ustawie o e-sądzie (żeby niewinnych ludzi nie ścigał komornik)
      d) Za omijanie wielkim łukiem podstawowego problemu wszystkich obywateli w tym zwłaszcza przedsiębiorców - tragicznej niewydolności systemu sprawiedliwości (który jednocześnie jest jednym z najdroższych w Europie) powodującej trwające latami postępowania. Teatr z likwidacją sądów rejonowych nie posunął tej sprawy ani o milimetr.
      No bo chyba nie za
      e) Teatralne wystąpienia w obronie krzyczących zygot i katolickich rodzin które byłyby napadane przez hordy homoseksualistów- a ściślej mówiąc poplątanie moralności katolickiej ze świeckim prawem. Do tego można dodać sabotowanie konwencji o zapobieganiu przemocy wobec kobiet - bo pseudokatoliccy machos nie mogliby wyżywać się na swoich partnerkach.

Gowin nigdy nie zaakceptował tego, że wyborcy dają politykom władzę (ministrom pośrednio) nie po to, żeby mieli oni okazję brylować w TV demonstrując swoją moralną niezłomność i nie po to, żeby ci politycy według własnego widzimisię prostowali przy pomocy prawa sumienia wyborców. Wybieramy ich po to, żeby zorganizowali nam efektywne państwo, wygodne dla nas, wyborców i możliwie mało ingerujące w nasze życie. A o swoje sumienie każdy troszczy się sam. Przy tym skuteczność Gowina w rozwiązywaniu praktycznych spraw to mniej niż zero.
      • spokojny.zenek Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 12:52
        Bardzo dobre wyliczenie.
    • lionold Re: "To my mamy w Polsce dwa prawa: ...." 14.06.13, 13:14
      musisz być niemożebne zgredzisko skoro aż tak Cię to dziwi. W każdej Polsce od pradziejów zawsze były dla różnych różne prawa. Jedni mają immunitety inni forsę a trzecia najliczniejsza kategoria ma ... przestrzegać prawa. Nawet Radek Agatoński, chociaż nie ma pojęcia co to jest. Zejdź na ziemię zanim Cię zakopcują na wieki wieków amen.
    • life.form A gdzie Rokita się "tak zasłużył" ? 14.06.13, 13:29

> "To jest coś bardzo symbolicznego, że w wolnej Polsce człowiek tak zasłużony w
      > zwalczaniu komunizmu jest skazywany przez sąd na karę, która ma charakter rujnu
      > jący"
      >
      > To my mamy w Polsce dwa prawa: dla zasłużonych i dla inne hołoty?

Może i mamy dwa prawa, ale to "dla zasłużonych" obejmuje chyba tylko tych, których SB pokrzywdziła herbatą i pączkiem. Za wikipedią:

"Po wprowadzeniu stanu wojennego internowano go na okres od 23 stycznia 1982 do 2 lipca 1982. W maju 1986 został ponownie zatrzymany przez funkcjonariuszy SB. W czasie aresztowania pobrano mu siłą odciski palców, popełniono też kilka zasadniczych uchybień prawnych. Zaskarżył ich, a proces wygrał przed Sądem Najwyższym."

Martyrologia odcisków palców ;))))
      • life.form Kolejny "tak zasłużony" Gowin ;))) 14.06.13, 13:57
        Za Wikipedią: urodził się w 1961 i żyje do dzisiaj, ale w latach stranu wojennego najwyraźniej nie istniał, bo nie ma wzmianki nawet o pokrzywdzeniu przez SB herbatą, pączkami i odciskami palców :D
    • lionold Re: Ceniłeś Gowina a on 14.06.13, 13:40
      zrozumiał po swojemu i się wycwanił. Ciekawe na ile - to się niebawem okaże.
    • ta Re: Ceniłem Gowina 14.06.13, 15:10
      Niesłusznie.
    • spokojny.zenek on też się zawsze cenił i to wysoko 14.06.13, 17:31
      • fiu-bzdziu2010 Re: on też się zawsze cenił i to wysoko 14.06.13, 21:40
        do tej pory ceni się bardzo, bardzo wysoko - zwłaszcza jak do kamery przemawia......

Narcyz się nazywam
        • spokojny.zenek Re: on też się zawsze cenił i to wysoko 14.06.13, 21:44
          Ano nie da się ukryć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka