Dodaj do ulubionych

Zasłona dymna

20.06.13, 00:21
W ostatnich "sensacjach" o wydatkach partii skandalem nie są wydatki na garnitury, wizażystę czy wieczór w lokalu dla wolontariuszy po 50zł/łebka. Prawdziwym skandalem są bez porównania większe wydatki na przekupywanie "niezależnych" dziennikarzy i ekspertów (od czego niezależnych? od elementarnych zasad moralnych?).
Ponieważ ten skandal dotyczy i partii i środowiska dziennikarzy - to jest podnoszona zasłona dymna nieustających dyskusji o tym, czy partia może kupić wino. Motłoch to uwielbia - i wten sposób prawdziwy skandal umyka uwadze,
Obserwuj wątek
    • crotalus1 Re: Zasłona dymna 20.06.13, 00:38
      Przepraszam bardzo. W tym kraju nikogo nie oburza, że jedna z partii ma usłużnych dziennikarzy, którzy pracują w gazetach sponsorowanych przez spółki związane z partią... więc o co chodzi. Nie mówię już o takich drobnostkach jak wyprowadzenie pieniędzy (reklama) przez stworzenie w miesiąc wyborów tygodnika, który zniknął od razu po wyborach - pół miliona. Czy inna drobnostka - obrona interesów SKOKów, które dają pieniądze na te przedsięwzięcia. Czy to nie nazywa się układ? Nie widzę, żeby ktoś się tym zajmował.
      • 99venus Re: Zasłona dymna 20.06.13, 11:45
        i pewnie nie będzie się zajmował ponieważ w tym kraju pisuarom wolno więcej.
        • m.c.hrabia Re: Zasłona dymna 20.06.13, 11:57
          i pewnie nie będzie się zajmował ponieważ w tym kraju pisuarom wolno więcej.

nie więcej ale "mądrzej"
          dobrze wiedzą,ze dla motłochu skoki czy tygodnik przez który wyprowadzili pieniądze ,
          to abstrakcja,90% nie bardzo kuma o co chodzi.
          Ale jak na pierwszej stronie szmatławca, walnie się tytuł o cygarach , czy o tańcach na rurze,
          o, to jest temat na miarę intelektu ,czytających tabloidy .
        • crotalus1 Re: Zasłona dymna 20.06.13, 11:57
          To dlatego, że dorobili się miana "wariatów", a czy wariat może robić przekręty?
      • volupte Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:02
        Ale to przeciez nasi przyszli rządzący Nie wypada ich krytykować.
    • obraza.uczuc.religijnych Rzeczywiście interesująca korelacja 20.06.13, 11:49
      akcja mendiów się udała.
    • remez2 Re: Zasłona dymna 20.06.13, 11:54
      Dobry tytuł ale inaczej widzę sprawy za tą zasłoną skryte. Elastyczny czas pracy i wydatki na drony. Od przyszłego roku 5% wkład własny (rosnący do 20%) przy kredycie mieszkaniowym. Służba zdrowia w agonii i projekt ustawy o referendach. Itd.
    • cookies9 Re: Zasłona dymna 20.06.13, 11:55
      Boisko,wina i cygara,to ulubione zarzuty:-) A kilkaset tysięcy 'wpompowanych' w niezaleznych dziennikarzy od Skowrońskiego i Lichockiej,to 'cicho sza' - widać,media - IV władza:-)
      • crotalus1 Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:00
        Ja nie widziałem w TVN czy Polsacie materiału, że PiS opłaca Bochwicę, Janeckiego czy Skowrońskiego. Trzymają sztamę.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:03
          Olejnikowa nie wypytała o to nikogo z PiS? Wolała wziąć Niesioła i pogadać o winach i cygarach.
          • crotalus1 Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:05
            Wzięła Urbańskiego i wypytywała go o garnitury... Powinna zapytać za co Urbański dostał 18 tys od prezesa. Taki wielki specjalista.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:08
              Bo by jej zaraz odpalił: a pani ile dostała od wszystkich partii?
            • volupte Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:09
              A ten Urbański tak sie zamotł w uzasadnianiu rzekomj tuskowej chęci wcześniejszych wyborów że wyszedl na idiotę:-)
          • volupte Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:07
            Czepia sie kobita drobnych wydatków , epatuje kwotami (nie doda ze to suma z kilku lat) , a sama ma kilkaset par butów , które wiecej kosztowaly niz te wszystkie wina i cygara. :-)
        • volupte Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:04
          Bo ich tez po cichu opłaca:-)
        • scoutek Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:38
          crotalus1 napisał:

> Ja nie widziałem w TVN

a ja widziałam u Morozowskiego (Tak jest) rozmowy na ten temat
          z różnymi ludźmi
          • crotalus1 Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:44
            Ja nie mówię o programie, który ogląda 1000 osób, ale o głównym wydaniu wiadomości.
            • scoutek Re: Zasłona dymna 20.06.13, 13:11
              w publicznej to nie wiem, w Faktach było
              o garniturach i klubach go-go też
              • volupte Re: Zasłona dymna 20.06.13, 13:23
                Było zmanipulowane.
    • frazoleog Re: Zasłona dymna 20.06.13, 12:11
      Hipokryzją jest pisanie o niezależnym dziennikarstwie. Nie ma czegoś takiego. Dziennikarz nie powinien wysysać faktów z palca i to jest obiektywizm. Przecież widać którzy dziennikarze kogo popierają i się nie kryją z każdej strony. Pismak to tuba propagandowa i nic więcej. Wymyślanie jakiś norm etycznych, że nie powinien jest hipokryzją, tych którzy uważają, że ich indywidualne poglądy są prawdą objawioną.
    • sclavus Jak widać (się okazuje), 20.06.13, 13:22
      pisiątkom temat smierdzi... :D
      Wolą cygara, wino, kobiety i śpiew.... - nawet po sprostowaniach, dalej wolą, wręcz delektują się tym woleniem, jak koneserzy jacyś (V klasy)
      spodobała mi się przypowieść joja (na temat ponadmilionowej ochrony panprezesa: gdyby nie ta ochrona, panprezes już by nie żył... - ciudowne!!!
    • dystans4 Re: Zasłona dymna 20.06.13, 13:36
      Tak samo, albo jeszcze lepiej zasmarowano prawdziwą aferę hazardową PiS (przepisanie ustawy Gilowskiej, 1 mld zł. strat). I cisza...
      --
      bul.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka