axyzaa 04.07.13, 10:28 nie zostawia suchej nitki na kompetencji pilotów smoleńskich Dlaczego tak późno, dlaczego dopiero teraz mówią o tym, o czym wszyscy od początku wiedzieli? Wiem, lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zzarda Re: Komisja Laska 04.07.13, 10:31 A na Dowódcy WL? Ps. Ciekawi mnie jakie były działania lustracyjne? I drugi wniosek: prawdziwi dostali rozkaz: rzucać gównem! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie bój nic... 04.07.13, 10:36 o niewinnej Rosji i czystych jak łza, "wspaniale wyszkolonych" kontrolerach rosyjskich, którzy "nie popełnili żadnego błędu" i "nie złamali swoich przepisów" też będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa słuchaj uchem m a nie brzuchem 04.07.13, 10:40 przez 10 minut mówili o współwinie rosyjskich kontrolerów. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 "Kontroler, który ma wątpliwości 04.07.13, 10:43 co do prawidłowości działania systemu powinien zgłosić ten fakt załodze i przerwać podejście" - (W. Jedynak) Dziękujemy państwu za uwagę, można się rozejść. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Bredzisz - ale to u ciebie norma 04.07.13, 10:45 Nie słuchasz,nie masz czasu na słuchanie, podniecasz się własną pisaniną i nie masz czasu na nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: "Kontroler, który ma wątpliwości 04.07.13, 10:47 indeed4 napisał: > co do prawidłowości działania systemu powinien zgłosić ten fakt załodze i przer > wać podejście" - (W. Jedynak) > > Dziękujemy państwu za uwagę, można się rozejść. A szympansy (kontrolerzy) upewniali ich aż do ostatniego kilometra,że są na kursie i na ścieżce. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: "Kontroler, który ma wątpliwości 04.07.13, 10:53 125 razy hehehe, ile tych "szympansow" na calym swiecie jest wlasciwie? Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: "Kontroler, który ma wątpliwości 04.07.13, 11:00 szwampuch58 napisał: > 125 razy hehehe, ile tych "szympansow" na calym swiecie jest wlasciwie? Co powiedział dzisiaj zespół nowego? Właściwie nic..... Od dawna wiadomo,że na katastrofę mieli wpływ również piloci bo to oni kierują samolotem i popełnili błędy. Jednak ..... Wiemy od dawna,że lotnisko było niewłaściwie przygotowane Że szympansy na wieży(kurniku) w Smoleńsku wykonywali swoje obowiązki również niewłaściwie Wiemy,że szympansy nie zdecydowali się zamknąć lotniska Że zezwolili załodze na wykonanie podejścia próbnego Że nie przerwali tego podejścia Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "Kontroler, który ma wątpliwości 04.07.13, 11:14 godz-0800 napisał: > > Wiemy od dawna,że lotnisko było niewłaściwie przygotowane > O czym informowano uprzednio stronę polska... > > Że szympansy na wieży(kurniku) w Smoleńsku wykonywali swoje obowiązki również n > iewłaściwie > To nie ulega wątpliwości... > > Wiemy,że szympansy nie zdecydowali się zamknąć lotniska > Bo by im Kaczki wojnę wytoczyli i obsrali w całym świecie, że "ruskie" są be... > > Że zezwolili załodze na wykonanie podejścia próbnego > Licząc na dobre ich wyszkolenie (załogi)... > > Że nie przerwali tego podejścia > j/w > > Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 6% sekta MAK z FK w głębokiej depresji ;-) 04.07.13, 11:16 Za chwilę się okaże, że na forum nie było nikogo (!) osoby, kto by oskarżał o naciski Jarosława/Lecha i po linii Kremla zaciekle bronił "niewinnych" Rosjan :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: 6% sekta MAK z FK w głębokiej depresji ;-) 04.07.13, 11:18 ...napisał "bezstronny" Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie no, ja rzecz jasna wierzę w zamach :-) 04.07.13, 11:23 to oczywiste od samego początku - jeśli czegoś jeszcze o mnie nie wiesz zapytaj erte2, jest świetnie poinformowany i na pewno ci to wyjaśni... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Re: "Kontroler, który ma wątpliwości 04.07.13, 10:55 godz-0800 napisał: > indeed4 napisał: > > > co do prawidłowości działania systemu powinien zgłosić ten fakt załodze i > przer > > wać podejście" - (W. Jedynak) > > > > Dziękujemy państwu za uwagę, można się rozejść. > > A szympansy (kontrolerzy) upewniali ich aż do ostatniego kilometra,że są na kur > sie i na ścieżce. > Następny, który nie czyta tylko upaja się własnym profilem bredząc na forum kraj od rana do wieczora. Powinniscie założyć kółko uzależnionych od tego forum. Nikt was nie czyta panowie, jesteście mega-męczącymi uperdliwcami. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: "Kontroler, który ma wątpliwości 04.07.13, 11:02 > Następny, który nie czyta tylko upaja się własnym profilem bredząc na forum kra > j od rana do wieczora. Powinniscie założyć kółko uzależnionych od tego forum. > > Nikt was nie czyta panowie, jesteście mega-męczącymi uperdliwcami. Za to czytamy wszyscy ciebie- mega blondynko Agato. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Nie bój nic... 04.07.13, 10:58 indeed4 Jak widzę trudno ci nadążyć za logicznym i nieemocjonalnyw wywodem fachowca mającego ponad 30 lat praktyki i wszelkie możliwe uprawnienia i certyfikaty jakie posiadać może pilot. Spokojny, rzeczowy wykład na temat błędów i zaniechań popełnionych przez pilotów, obsługę i całą tę "organizację" zwaną Siły Latające RP. Bo Misiom O Bardzo Małych Rozumkach wystarczy wygłoszona przez szaleńca teza o dwóch wybuchach, odjechana i bezsensowna teoria sprzedajnego (za milion zielonych) pseudonaukowca oraz teatralne "zdradzeni o świcie". Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Zwłaszcza, że 04.07.13, 11:43 O winie kontrolerów rosyjskich było jasno powiedziane. Może to kwestia niedomytych uszu:) erte2 napisał: > indeed4 > Jak widzę trudno ci nadążyć za logicznym i nieemocjonalnyw wywodem fachowca maj > ącego ponad 30 lat praktyki i wszelkie możliwe uprawnienia i certyfikaty jakie > posiadać może pilot. Spokojny, rzeczowy wykład na temat błędów i zaniechań pope > łnionych przez pilotów, obsługę i całą tę "organizację" zwaną Siły Latające RP. > Bo Misiom O Bardzo Małych Rozumkach wystarczy wygłoszona przez szaleńca teza o > dwóch wybuchach, odjechana i bezsensowna teoria sprzedajnego (za milion zielon > ych) pseudonaukowca oraz teatralne "zdradzeni o świcie". Odpowiedz Link Zgłoś
10x10 Re: Nie bój nic... 04.07.13, 12:04 Lasek jest jak te dzielne dziewczyny, które za ustalona kwotę dostarczają usługę (bardziej fachowo - produkt), zgodnie z umową. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Nie bój nic... 04.07.13, 12:09 10x10 napisała: > Lasek jest jak te dzielne dziewczyny, które za ustalona kwotę dostarczają usług > ę (bardziej fachowo - produkt), zgodnie z umową. A moim zdaniem to ty dostarczasz tę usługę panu prezesowi. Poza tym że jesteś kolejnym głupkiem, który nic na temat nie do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
10x10 Re: Nie bój nic... 05.07.13, 02:11 Analizując twoją błyskotliwie merytoryczną argumentację, "moim zdaniem" radzę uważać, żeby ci żyłka na czole nie pękła. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Idiotki z prawicowych gazet 04.07.13, 11:01 chcą ukamienować Laska za tą konferencję. Święta cierpliwość,święta cierpliwość - liczyli się z tym, odpowiadają kretynkom z anielską cierpliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Idiotki z prawicowych gazet 04.07.13, 11:44 axyzaa napisała: > > chcą ukamienować Laska za tą konferencję. > Innych chętnych do międlenia tematu i rozpaczliwych prób naciągania przyczyn jak zwykle nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Wierzyć sie nie chce że takie kretynki 04.07.13, 17:40 dostają pieniądze za te swoje kretynizmy,które wygłaszają. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Nie tylko na pilotach, na icgh zwierzchnikach też! 04.07.13, 11:20 axyzaa napisała: > nie zostawia suchej nitki na kompetencji pilotów smoleńskich > > Dlaczego tak późno, dlaczego dopiero teraz mówią o tym, o czym wszyscy od począ > tku wiedzieli? > > Wiem, lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Jestem na nich wkurzona 04.07.13, 11:21 że zajęło im to tyle lat, opowiedzenie jak było Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Dziwisz się Kaczyńskiemu i nam Wolakom? 04.07.13, 12:22 axyzaa napisała: > nie zostawia suchej nitki na kompetencji pilotów smoleńskich > > Dlaczego tak późno, dlaczego dopiero teraz mówią o tym, o czym wszyscy od począ > tku wiedzieli? > > Wiem, lepiej późno niż wcale. Ano widzisz , a gdy Kaczyński (który stracił tam bliskich), gdy my Wolacy domagalismy się rzetelnej informacji o katastrofie to reagowaliście na to agresją i drwina. Lasek mówi rozsądnie. Pewnie nie wszystko mówi i nie do końca mu ufam. Ale to i tak wazny krok w dobrym kierunku. Ale trzeba było zaraz po katastrofie wziąć się rzetelnie za to wyjaśnianie. Co stało na przeszkodzie? Mam tylko dwa wyjasnienia: albo totalna niekometencja i tumiwisizm ludzi władzy, albo działanie celowe- chęć skłócenia i podzielenia ludzi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dziwisz się Kaczyńskiemu i nam Wolakom? 04.07.13, 12:33 remik.bz napisał: > Ano widzisz , a gdy Kaczyński (który stracił tam bliskich), gdy my Wolacy domag > alismy się rzetelnej informacji o katastrofie to reagowaliście na to agresją i > drwina. Udowodnij no i kto tak reagował? Jacy wy? Agresja i drwina z zespołu Laska to była np. wtedy gdy ten zespół powoływano. Odpowiedz Link Zgłoś
nevernevernever wine najlepiej zwala się na tych 04.07.13, 12:27 co obronić się nie mogą a szczegolnie wtedy kiedy taka "komisja" nie ma zielonego POjęcia o awiacji a słuzy jedynie propagandzie usłużnych idiotiotów a może i .....zamachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k MLasek kłamie a przy okazji oskarżył Tuska,Klicha 04.07.13, 12:29 axyzaa napisała: Komisja Laska nie zostawia suchej nitki na kompetencji pilotów smoleńskich ---> których zaniechania i zaniedbania są ewidentne i powinny się skończyć wyrokiem sądowym! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nienormalny kłamie 04.07.13, 12:34 a przy okazji Lasek oskarżył wreszcie jasno Błasika, który gdyby nie komunia św. to stanąłby przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Nie szmać się!Nie warto dla takich oszustów ... 04.07.13, 12:48 obraza.uczuc.religijnych napisał: Nienormalny kłamie a przy okazji Lasek oskarżył wreszcie jasno Błasika, który gdyby nie komunia św. to stanąłby przed sądem. ---> To nie Błasik a Tusk i Klich mogli dać lub zabrać pieniądze na szkolenia - a że wolą zabierać, to wszyscy wiedzą! Błasik tu nie miał nic do powiedzenia. Gdyby dostał od nich pieniądze na szkolenia, na trenażery ..., to treningi i szkolenia byłyby realizowane! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nie szmać się!Nie warto dla takich oszustów . 04.07.13, 13:09 Błasik zamiast wystarać się o pieniądze na szkolenia i zamiast ostrzec swego pryncypała że lata z niedouczonymi pilotami posłał Leszka na śmierć stając się tak jak ty pieskiem Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Kłamiesz, bzdury wygadujesz,Piesku PutinaAnodiny! 04.07.13, 13:23 obraza.uczuc.religijnych napisał: Błasik zamiast wystarać się o pieniądze na szkolenia i zamiast ostrzec swego pryncypała że lata z niedouczonymi pilotami posłał Leszka na śmierć ---> Gdybyście, komuszki, mieli rację,, to już 7 kwietnia by się to stało. Wy, tak jak z tą opowieścią nt. recepty na zostanie milionerem: Ciężką, systematyczną pracą ... Sprzedawał bułki na ulicy, potem otworzył piekarnię ... i dostał 100 mln w spadku po bogatym wuju! Tak samo w sprawie Smoleńska. Przyczyną tego, że samolot lecąc poziomo na wysokości 100 metrów, utracił sterowność i zaczął gwałtownie opadać, nie może być żadne szkolenie czy ważność uprawnień!!! Gwóźdź na drodze przebije każdą oponę i nową i starą - w tym momencie nie jest istotne czy samochód miał ważny przegląd techniczny a kierowca ważne uprawnienia!!! Tak samo nie będzie istotne czy kieruje amator czy kierowca rajdowy, jeśli samochód na zakręcie wjedzie w plamę oleju ... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nie zapluj się kagiebowska ścierko 04.07.13, 13:31 i uważaj na swoje kłamstwa jak będziesz dalej czyścił komin swemu idolowi Putinowi. To że Putin kazał ci kłamać o utracie sterowności i gwałtownym opadaniu nie oznacza, że możesz tutaj się szmacić za te ruble i obrażać Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_444 Re: Kłamiesz, bzdury wygadujesz,Piesku PutinaAnod 04.07.13, 14:56 Nie łżyj normals. Samolot nie leciał poziomo na 100 metrach. Piloci ŚWIADOMIE zeszli dużo niżej, wykorzystując wąwóz przed lotniskiem. A to ma bezpośredni związek ze szkoleniami czy uprawnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Komisja Laska 04.07.13, 15:51 skrajności zwykle są do niczego. gdzieś tam kiedyś napisałam, rzecz jasna, żadną znawczynią nie jestem, ale tylko na podstawie tego, co widziałam : wg mnie, była masa błędów kontrolerów. i masa błędów pilotów. tylko jeszcze raz podkreslam, bo za nic nie chcę być uznana za będącą w grupie "specjalistów od lotnictwa" - to tylko moje wrażenie. ani ze mnie rusofob, ani pańcia od teorii helu. /Witaj, Milu/ Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Komisja Laska 04.07.13, 16:02 > /Witaj, Milu/ Ja też żadną specjalistką od lotnictwa nie jestem, ale pan z komisji Laska tłumaczył takim imbecylom lotniskowym jak ja jak krowie na rowie.Dużymi literami. Niestety zapiekłym z nienawiści babom (nie bójmy się słów) z prawicowych gazet to nie wystarczy. Będą się awanturowały bo tak. Odpowiedz Link Zgłoś