chasyd_666 24.08.13, 09:27 Stacja założona przez SBków ?... www.naszdziennik.pl/polska-kraj/51896,kogo-uwiera-laczka.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grrrrw Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 09:31 Przechodniu! Odkryj głowę! Wstrzymaj krok na chwilę! Tu każda grudka ziemi krwią męczeńską broczy, Tu jest Służewiec, to są polskie Termopile, Tu leżą ci, co chcieli bój do końca stoczyć. Nie odprowadzał nas tutaj kondukt pogrzebowy, Nikt nie miał honorowej salwy ani wieńca. W mokotowskim więzieniu krótki strzał w tył głowy, A potem mały kucyk wiózł nas do Służewca. Nie szedł tutaj za nami żaden ksiądz z modłami, Nie żegnała nas marszem żałobna kapela. I tylko gwiazdy mówią nam, że Bóg jest z nami I wiatr nam szumi: Jeszcze Polska nie zginęła! Z Jej imieniem na ustach zwyciężyć lub zginąć Szliśmy w oddziałach Wilka i murach Starówki, Pod Narwik, pod Tobruk, pod Monte Cassino, By w tym piasku kres znaleźć żołnierskiej wędrówki. Nikt na naszym pogrzebie nie wygłaszał mowy, Nikt nam nad grobem zasług naszych nie wspominał. W korytarzu więziennym był sąd kapturowy, A wyrok odczytali siepacze Stalina. Nikt nam imion nie wyrył na płytach z marmuru Pozostały po nas tylko na ścianach napisy W celach, które patrzyły na nasze tortury I wspomnienia wyryte w sercach towarzyszy. I pozostał po nas w murach mokotowskiej kaźni Duch, który krzepić będzie serca naszych braci I da im siłę – śmierci w twarz spojrzeć odważnie, Bo za wolność i życiem nie szkoda zapłacić. Niech żyje wolna Polska! takeśmy wołali, Gdy nas wyprowadzano ostatni raz z celi. Obyście tej wolności, bracia, doczekali, Której już nam nie będzie dane z wami dzielić. Ale gdy tylko prysną niewoli kajdany, Kiedy się skończy pasmo stalinowskich zbrodni, Przyjdźcie tu do nas, towarzysze z Mokotowa, I krzyknijcie nam: „Bracia, już jesteśmy wolni!” Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 09:34 chasyd_666 napisał: > Stacja założona przez SBków ?... > > www.naszdziennik.pl/polska-kraj/51896,kogo-uwiera-laczka.html Kto ma się bać? odpowiedzialni już dawno leżą w ziemi.Pewnie poświęconej przez księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 09:57 To dlaczego TVN ucieka od tego tematu ?... "Z wyjątkiem TVN. W „Faktach” nie znaleziono nawet kilkunastu sekund, by przekazać widzom tę niezwykle ważną informację." Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 10:02 ... nie wystarczy ci Nasz Dziennik??? A tvtrwam? - Przekazała (po swojemu, albo i normalnie) ... widzom tę niezwykle ważną informację???? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 09:58 A byłeś na Powązkach? Widziałeś jak to jest oznakowane? Proponuję spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 10:06 a jak jest oznakowane. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 10:44 > a jak jest oznakowane. Tabliczką z napisem - wykopy. Dla mnie to był szok, jak tam ostatnio byłam. Taśma i i napis "wykopy". Jest tam jakaś tablica informująca o budowie i też nic na niej nie ma. Żadnej informacji o mordzie dokonanym na Polakach. Wykopy. A niedaleko mauzoleum Gomółki, Bieruta, groby prokuratorów, sędziów z procesów w których skazywano ludzi na śmierć. Wykopy. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 10:53 Ponieważ dopóki nie znajdą szczątków, są to właśnie - wykopy. Zresztą później też. Takie oznaczenie jest wymagane przez prawo budowlane ze względów bezpieczeństwa, zwłaszcza osób postronnych. Nie przewiduje ono oznaczeń typu: "miejsce mordu dokonanego na Polakach". Swoje wzmożenie moralne i oburzenie zachowaj na bardziej stosowne okazje, bo się bardzo dewaluuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:17 > Swoje wzmożenie moralne i oburzenie zachowaj na bardziej stosowne okazje, bo się bardzo dewaluuje. Swoje słownictwo rodem ze zjazdu Parady Oszustów schowaj dla kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:20 Zabolało? Bardzo dobrze. Miało zaboleć. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:22 > Zabolało? Bardzo dobrze. Miało zaboleć. Nie rozśmieszaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:31 Twoja reakcja jest najlepszym tego dowodem. Emocje i chwyty erystyczne biorą u ciebie górę nad zdrowym rozsądkiem i argumentami. W moim wpisie nie było niczego, co mogłoby do tego stopnia rozzłościć opanowanego dyskutanta. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:46 Co niby miało zaboleć? Twoja ignorancja i brak przyzwoitości? Ciebie to może boleć, nie postronnych. mietowe_loczki napisała: > Zabolało? Bardzo dobrze. Miało zaboleć. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 10:58 zuzkazuzka111 napisała: > Tabliczką z napisem - wykopy. > Dla mnie to był szok, jak tam ostatnio byłam. > Taśma i i napis "wykopy". > > Jest tam jakaś tablica informująca o budowie i też nic na niej nie ma. > Żadnej informacji o mordzie dokonanym na Polakach. > Wykopy. Ponieważ napis ten ostrzega ludzi przed wykopami, a nie przed mordami na Polakach czy kimkolwiek innym. Co byś chciała? "Uwaga mordy na Polakach!"? S. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:03 No i w ten sposób ignoranci budują swój obraz kraju gnębionego przez reżim Tuska, w którym w ich mniemaniu deptane są wszystkie świętości i ranione wszelkie możliwe uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:25 > No i w ten sposób ignoranci budują swój obraz kraju gnębionego przez reżim Tusk > a, w którym w ich mniemaniu deptane są wszystkie świętości i ranione wszelkie m > ożliwe uczucia. Na takich durniach jak ty PO buduje swoje bogactwo. Wystarczy wam napisać o księdzach pedofilach i już macie ekstazę. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:32 Weź coś na uspokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:59 Mogłabyś sobie przyznać medal w tej dziedzinie. Nie trzeba "reżimu Tuska", Ty to za niego i dla niego robisz znakomicie (mówię o ranieniu uczuć innych ludzi i szydzeniu z wartości, które są dla nich święte). mietowe_loczki napisała: > No i w ten sposób ignoranci budują swój obraz kraju gnębionego przez reżim Tusk > a, w którym w ich mniemaniu deptane są wszystkie świętości i ranione wszelkie m > ożliwe uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 12:25 No i następna egzaltowana panna. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:24 > Ponieważ napis ten ostrzega ludzi przed wykopami, a nie przed mordami na Polaka > ch czy kimkolwiek innym. Co byś chciała? "Uwaga mordy na Polakach!"? > Tam już nie ma wykopów. Zasypana ziemia. A IPN powinien zostawić informację o tym jakie to były wykopy. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:55 Chciałaby, żeby tak, jak w cywilizowanym kraju była tabliczka z informacją o pracach archeologicznych prowadzonych na tym terenie masowej kaźni Polaków. To są właściwie groby tych ludzi i choćby z tego tytułu winni jesteśmy traktować to miejsce z szacunkiem, a nie jak doły z zakopanymi truchłami zwierząt. Z czasem powinna się tam znaleźć tablica upamiętniająca to miejsce kaźni Polaków. Ale tak bywa w cywilizowanej części Europy a nie w jej azjatyckim zakątku, gdzie do dzisiaj pokutuje bolszewicka mentalność. snajper55 napisał: > Ponieważ napis ten ostrzega ludzi przed wykopami, a nie przed mordami na Polaka > ch czy kimkolwiek innym. Co byś chciała? "Uwaga mordy na Polakach!"? > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 11:15 A możesz mi powiedzieć dlaczego nasz nocnik uważa że Cimoszewicz jest winny tego co robił jego ojciec? Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 12:02 "Jaka matka, taka natka" i inne przysłowie: "Niedaleko pada jabłko od jabłoni". Te ludowe porzekadła porzekazują wiedzę życiową na temat korzeni i tego, co się wynosi z domu rodzinnego. adam111115 napisał: > A możesz mi powiedzieć dlaczego nasz nocnik uważa że Cimoszewicz jest winny teg > o co robił jego ojciec? Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 12:10 bew-is napisał(a): > "Jaka matka, taka natka" i inne przysłowie: "Niedaleko pada jabłko od jabłoni". > Te ludowe porzekadła porzekazują wiedzę życiową na temat korzeni i tego, co si > ę wynosi z domu rodzinnego. To coś dla ciebie i o tobie: Czemuś biedny?, boś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 12:27 Akurat nie dla mnie. Bom nie biedny. a przysłowia są mądrością narodów. adam111115 napisał: > bew-is napisał(a): > > > "Jaka matka, taka natka" i inne przysłowie: "Niedaleko pada jabłko od jab > łoni". > > Te ludowe porzekadła porzekazują wiedzę życiową na temat korzeni i tego, > co si > > ę wynosi z domu rodzinnego. > > To coś dla ciebie i o tobie: Czemuś biedny?, boś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 14:05 To dlaczego jesteś wyznawca zbawcy? Jego ojciec był komunistycznym działaczem Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 12:13 bew-is napisał(a): > "Jaka matka, taka natka" i inne przysłowie: "Niedaleko pada jabłko od jabłoni". > Te ludowe porzekadła porzekazują wiedzę życiową na temat korzeni i tego, co si > ę wynosi z domu rodzinnego. > Syn ponosi odpowiedzialność za ojca? Ożesz ty........ Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 12:16 > A możesz mi powiedzieć dlaczego nasz nocnik uważa Wasz nocnik uważa? :-) To taka nowa POwska religia - myślące nocniki. A ad rem, Cimoszewicz nie jest winny grzechów ojca, ale dziedziczy jego znajomości i pieniądze. Jak reszta obecnej "elity" - gospodarczo-polityczno-medialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 12:22 zuzkazuzka111 napisała: > > A możesz mi powiedzieć dlaczego nasz nocnik uważa > > Wasz nocnik uważa? :-) > To taka nowa POwska religia - myślące nocniki. > > A ad rem, Cimoszewicz nie jest winny grzechów ojca, ale dziedziczy jego znajomo > ści i pieniądze. > Jak reszta obecnej "elity" - gospodarczo-polityczno-medialnej. Nie wiem czy dziedziczy znajomości tym bardziej pieniądze. Teraz gadasz od rzeczy. Mój ojciec jako Ślązak został wcielony do Wehrmachtu. Czyli ja jestem hitlerowcem? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 12:40 > Nie wiem czy dziedziczy znajomości tym bardziej pieniądze. > Teraz gadasz od rzeczy. Nie. Kariery polityczno-medialno-gospodarcze są źródłem wiedzy na ten temat. Każdy (może prawie każdy) ułatwia swoim dzieciom życie. Nie chce mi się w tym miejscu rozwijac tego tematu. > Mój ojciec jako Ślązak został wcielony do Wehrmachtu. > Czyli ja jestem hitlerowcem? Nie, bo nie istnieje hitleryzm ;) Ale gdyby istniał i można by było z niego czerpać korzyści, to może by próbował, byś się stał? Chyba, że został wcielony przymusem i nigdy tego nie lubił, nie miał z tego korzyści. Wtedy pewnie nigdy bys nie był. :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 14:34 Ale masz nasrane we łbie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 25.08.13, 15:55 > Ale masz nasrane we łbie Nie, nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: wykopy 24.08.13, 12:49 > Prawo budowlane. Zgodnie z prawem budowlanym, żółta tablica informacyjna powinna być wypełniona. A nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: wykopy 24.08.13, 12:54 A czego brakuje? Hint - czy to inwestycja czy prace budowlane? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: wykopy 24.08.13, 13:00 > A czego brakuje? No czego, jak nie ma na niej żadnej informacji? Co powinno byc na takiej tablicy zgodnie z prawem budowlanym? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: wykopy 24.08.13, 13:09 Zapytaj administratora cmentarza. Powinien wiedzieć. www.zumi.pl/1515652,Cmentarz_Powazkowski_Zarzad,Warszawa,firma.html#!s=aboutPage Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: wykopy 24.08.13, 14:21 chateau napisał: > Zapytaj administratora cmentarza. Powinien wiedzieć. Ty się powołujesz na prawo budowlane, to wyjaśnij. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: wykopy 24.08.13, 14:29 Bynajmniej. Nie jestem ani inwestorem, ani administratorem. PS. Rozumiem, że na czas uzupełnienia tablic informacyjnych należy wstrzymać prace? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Kto się boi grobów na Łączce ?... 24.08.13, 13:29 chasyd_666 napisał: > Stacja założona przez SBków ?... > > www.naszdziennik.pl/polska-kraj/51896,kogo-uwiera-laczka.html ================================ Czy wszystko musi sie odbywać na grobach?Nawet sposób podawania wiadomości przeszkadza przeciwnikom obecnego rządu.Zdaje się że TVN,ani Gazeta WYborcza nie jest własnością żadnej partii.To co tu wypisujesz to jest zwykłe chamstwo i kundlizm. Odpowiedz Link Zgłoś
7o7o7 Już nikt się nie boi! 25.08.13, 16:05 Ci którzy wydawali wyroki i ich wykonawcy od dawna już nie żyją. Odpowiedz Link Zgłoś