Dodaj do ulubionych

Pacyfikacja Obywatelska

09.10.13, 23:38
Bili ludzi broniących swoich miejsc pracy, w tym kobiety, dzieci, gazowali. Gdzie i kiedy się to działo? A w Polsce, w 2009 r. Pacyfikacja Kupieckich Domów Towarowych. Pamiętamy. Mam nadzieję, że już zbliża się czas, kiedy zaczną za to odpowiadać.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yG5QDV9yRgc#t=134
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Pacyfikacja Obywatelska 09.10.13, 23:41
      Wandzia... no weź! Bądź że bardziej plastyczna w swoim opisie.
      • anwad Re: Pacyfikacja Obywatelska 09.10.13, 23:45
        Nie zauważyłeś linku do nagrania wideo?
        • palnick1 Pacyfikacja Obywatelska - pamiętamy! 10.10.13, 00:02

forum.gazeta.pl/forum/w,51,98149931,98149931,Hanna_Gronkiewicz_Waltz_klamie_dymisja_.html
          • anwad Re: Pacyfikacja Obywatelska - pamiętamy! 10.10.13, 00:12
            Warto zacytować ten Twój stary wpis:

"Wczoraj w TVP3 aktualna prezydent Warszawy powiedziała:

Komornik działał zgodnie z prawem. Wynajęcie przez niego agencji
            ochrony jest również legalne.
            Za agencję ochrony zapłaci KDT.

Kto wynajął zbirów od SB-ka Zubrzyckiego? - HGW
            Kto zapłacił im za pacyfikację KDT? - HGW

przetargi.um.warszawa.pl/szczegoly.asp?id=35605
            Za kilkugodzinną bijatykę w centrum stolicy odpowiada zleceniodawca,
            Hanna Gronkiewicz-Waltz".
      • dystans4 Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 00:13
        Surowa prawda nie potrzebuje wielkich słów.
        Płacili otkaty PiSowi (trzydzieści parę tys. miesiąc w miesiąc) i myśleli, że są dobrze kryszowani. Zostali zdradzeni o świcie, stąd desperacja.

Widać PiS uznał, że za kryszowanie należy się więcej.
        --
        buldog.
      • dystans4 Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 00:19
        Rzeczywiście, nieco więcej plastyczności oraz uchylenia rąbka się przyda/należy.

Było nawet takie b. plastyczne zdjęcie martwego Kupca, niesionego przez kolegów, ściśle wzorowany na obrazie Caravaggia. Były próby, były zdjęcia z prób.

W zemście za zdradę o świcie kupcy razem z Antonim przeprowadzili zamach na prezydenta.
        Pomścili zdradę o świcie.
        --
        bul.
    • heheheheh Byłeś tam kiedyś w tych halach ? 09.10.13, 23:42
    • erte2 Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 00:49
      anwad
      Żabciu - zrozum jedną podstawowa prawdę: demokracja nie oznacza anarchii. Owi "kupcy" od dłuższego juz czasu byli proszeni o opuszczenie tego miejsca, od dawna siedzieli juz tam nielegalnie; po prostu, najzwyczajniej w świecie łamali prawo. Próbowano po dobroci, perswazją, kilka razy termin był odraczany. W końcu trzeba było coś z tym zrobić.
      Jeśli łamiesz przepisy drogowe - płacisz mandat, jeśli nie płacisz podatków to cię scigaja, jeśli nie spłacasz kredytów komornik zajmuje ci majątek. Po prostu, prawo to jest prawo, niezaleznie czy w Polsce, Niemczech czy USA.
      • anwad Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 00:56
        A wyobrażasz sobie taką pacyfikację za Lecha Kaczyńskiego?
        • obraza.uczuc.religijnych Ja jak najbardziej sobie wyobrażam 10.10.13, 07:56
          taką pacyfikację za L. Kaczyńskiego. Ten facio nie znosił gdy ktoś mu się sprzeciwiał.
          • dystans4 Re: Ja jak najbardziej sobie wyobrażam 10.10.13, 12:52
            Ja sobie nie wyobrażam - tzw. kupcy płacili otkat PiSowskiej kryszy.
            --
            buldog.
        • polska_tuska_na_sprzedaz Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 10:47
          .............................. pacyfikacja za Lecha.............................. ???

no nie... trzęsienie ziemi w Polsce to byłoby wtedy jak ... igraszki Kubusia Puchatka na Dobranoc...

ps przepraszam za ten "wypunktowany wpis..." ale nie mogę tak na spokojnie.
          • anwad Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 11:02
            Co tu mówić o "ich" reakcji, skoro to nawet nie mogłoby się wtedy wydarzyć.
      • chasyd_z_czerskiej Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 12:49
        > najzwyczajniej w świecie łamali pra
        > wo.

No patrz - to tak jak pracownicy w Sierpniu ' 80 ...
        • anwad Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 14:15
          I też była wtedy na nich taka nagonka.
    • wiosnaludzikow Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 06:20
      anwad napisała:

> Bili ludzi broniących swoich miejsc pracy, w tym kobiety, dzieci, gazowali. Gdz
      > ie i kiedy się to działo? A w Polsce, w 2009 r. Pacyfikacja Kupieckich Domów To
      > warowych. Pamiętamy. Mam nadzieję, że już zbliża się czas, kiedy zaczną za to o
      > dpowiadać.
      Tak. W tym przypadku HGW pokazała to co w niedzielę będzie przedmiotem oceny. Arogancję i POgardę dla obywateli.
      > www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yG5QDV9yRgc#t=134
      • humbak Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 06:25
        A obywatele pokazali że dla nich ważniejszy jest partykularny interes niż miasta i społecznośći w której mieszkają.
        • zgred-zisko Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 07:21
          Jeżeli dobrze pamiętam, to ci obywatele najpierw dostali decyzję o likwidacji bazaru, oraz propozycje innych lokalizacji. Dopiero potem wywalono ich siłą. Gdyby było na odwrót, to sam bym protestował.
          • anwad Nie znasz sprawy 10.10.13, 10:18
            Opisał to wtedy Wybranowski:

"- niezaprzeczalne jest, że dzierżawa gruntów na których stoi KDT
            wygasła, a kupcy uzyskali nakaz opuszczenia tego miejsca. Ale
            pojawia się wiele „ale”

- przedsiębiorcy, kupcy i właściciele KDT nie zalegali magistratowi
            z płatnościami. Eksmisja komornicza nie jest więc spowodowana
            kwestiami zaległości finansowych. Przedsiębiorcy, kupcy płacili
            podatki, zusy, opłaty licencyjne, akcyzy i inne obciążenia z racji
            których do budżetu wpływały nie małe pieniądze. Eksmisja i
            likwidacja KDT miejsca pracy dla dwóch tysięcy ludzi jest
            spowodowana tylko i wyłącznie tym, że ma tam pójść metro i stanąć
            muzem. Pytanie, czy koszty społeczne likwidacji miejsc pracy tych
            ludzi nie przekroczą kosztów ewentualnej zmiany planu
            zagospodarowania przestrzennego, modyfikacji planów zabudowy etc

- Miasto z dzierżawcami KDT zawarło umowę, na mocy której
            zobowiązało się wskazać i udostępnić im odpłatnie inne miejsce do
            prowadzenia działalności gospodarczej. Wskazało osiem miejsc, kupcy
            wybrali jedno z nich. I co się dzieje?

- Mimo umowy, na mocy której miasto miało udostępnić kupcom teren
            pod prowadzenie działalności gospodarczej, a ci opuścić KDT-
            magistrat nie wywiązał się ze swojej części umowy. Nie ogłoszono
            bowiem przetargu na dzierżawę i zarządzanie wskazanej nieruchomości
            na którą mieli przenieść się kupcy. Na dzień dzisiejszy kupcy mają
            się wynieść w nicość".

A do dzisiaj nie stoi tam Muzeum Sztuki Współczesnej - jak miało stanąć.
            • m.c.hrabia Re: Nie znasz sprawy 10.10.13, 10:24
              że dzierżawa gruntów na których stoi KDT
              wygasła, a kupcy uzyskali nakaz opuszczenia tego miejsca

czego nie rozumiesz? gołębico
              • dystans4 Re: Nie znasz sprawy 10.10.13, 15:14
                Czego ma nie rozumieć? Wykonuje operację przykrycia rosyjskiego blogera z brygady Macierewicza i wszystko jasne.
                Prawo się w ocenie tzw. kupców nie liczy, bo Macierewicz należy do kręgu kulturowego, w którym wszystko ocenia się пo пoнятиям, a kupcy płacili PiSowi oткaты.
                --
                buldog.
            • szwampuch58 Re: Nie znasz sprawy 10.10.13, 10:26
              Anitko Gargas alias golebico wolska jak jest to zaslona dymna na oszustwa Macierewicza to cienko dymi,hehehe
        • wiosnaludzikow Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 07:40
          humbak napisał:

> A obywatele pokazali że dla nich ważniejszy jest partykularny interes niż miast
          > a i społecznośći w której mieszkają.
          Nawet jeżeli to jest to ponoć państwo obywatelskie a czasy kiedy władza wie lepiej niż obywatele już minęły. Mam nadzieję !
          • humbak Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 07:45
            Niebardzo wiem co masz na myśli. W czym się niby wyraża tu decydowanie władzy za obywateli? To sprzedający tam byli właścicielami działki?
            • anwad Mam nadzieję, ze ktoś cię spacyfikuje jak bydło 10.10.13, 10:27
              wypędzając Cię z Twojego miejsca pracy, używając do tego wynajętych zbirów. Wtedy może cokolwiek zrozumiesz. Bo potrzeba Ci nauki na własnej skórze!
              • humbak Re: Mam nadzieję, ze ktoś cię spacyfikuje jak by 10.10.13, 10:28
                Problem w tym Słoneczko, że ja dostosowuję się do przepisów, więc nikt mnie pacyfikować nie musi.
                • anwad Re: Mam nadzieję, ze ktoś cię spacyfikuje jak by 10.10.13, 10:36
                  Oni też przepisów przestrzegali, płacili wszystkie podatki i czekali na wywiązanie się z umowy HGW. A za to zostali spacyfikowani - BEZPRAWNIE - przez zbirów (nawet nie przez policję) wynajętych przez HGW.

Szczerze życzę Ci znalezienia się w podobnej sytuacji. Dopiero wtedy zrozumiesz.
                  • humbak Re: Mam nadzieję, ze ktoś cię spacyfikuje jak by 10.10.13, 10:43
                    Nie piszesz prawdy.
                    Sugeruję też byś nie zakładała, że znasz doświadczenia życiowe kontrdyskutanta.
                    • anwad Re: Mam nadzieję, ze ktoś cię spacyfikuje jak by 10.10.13, 10:52
                      Od dłuższego czasu widzę, co piszesz. Wiele z tego świadczy o braku wrażliwości. Czasem można ją nabyć tylko samemu znajdując się w podobnej sytuacji. Jeśli brakuje empatii.
                      • humbak Re: Mam nadzieję, ze ktoś cię spacyfikuje jak by 10.10.13, 10:56
                        Powtarzam. Nie wiesz co twoi kontrdykutanci przeżyli. Nierozsądne jest zakładanie jakichś konkretnych doświadczeń. Zwłaszcza że na tym forum udziela się wiele osób starszych.
                        • anwad Re: Mam nadzieję, ze ktoś cię spacyfikuje jak by 10.10.13, 11:13
                          Tak, udzielają się tu na pewno ORMO-wcy ci pewnie dominują), ZOMO-wcy, SB-cy, WSI-ocy, przecież nie ludzie Solidarności, którym działania HGW skojarzyły się jednoznacznie.
                          • humbak Re: Mam nadzieję, ze ktoś cię spacyfikuje jak by 10.10.13, 11:15
                            Jesteś infantylna do bólu. Moje uwielbienie rośnie.
                            • anwad Re: Mam nadzieję, ze ktoś cię spacyfikuje jak by 10.10.13, 11:18
                              Taką macie mentalność. eot.
    • aniechto.only Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 07:25
      A jak tam w przekazach dnia - nic o falszowaniu zdjęc przez Bieniedę nie piszą?
      • scoutek Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 11:23
        aniechto.only napisała:

> A jak tam w przekazach dnia - nic o falszowaniu zdjęc przez Bieniedę nie piszą?

to próba odwracania uwagi
        tzw. przykrycie tematu śliskiego
    • szwampuch58 Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 09:52
      Golebico wolska przeciez to efekt prac slodziutkiej zdraczyni PiS-u, wysmienitej minister sportu ,ex-parzycielki kawy dla super prezydenta majacego zwyczaj siadac na dwuch krzeslach,jak jej bylo....czekaj,czekaj....Jakubik?
    • zbysio45 Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 13:02
      Moze teraz warszawiacy przypona sobie aroganckie rzadu BUFETOWEJ HGW.
      • anwad Re: Pacyfikacja Obywatelska 10.10.13, 13:19
        Nie muszą sobie przypominać - to codzienność. Już w styczniu kolejna w krótkim czasie podwyżka biletów. Dzieciakom w przedszkolu odebrali zajęcia dodatkowe. A w perspektywie opłaty za przejazdy mostami, tunelami i centrum. Dla każdego coś "dobrego". Można by wymieniać.
    • iq-ok Czy można inaczej niż chamem... 10.10.13, 13:28
      nazwać gospodarza wątku wyzywającego swych gości od UBeków, SBków i ORMOwców gdy nie zechcą się z nim zgodzić?
      EOT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka