Dodaj do ulubionych

Z czego się platforma cieszy?

15.10.13, 08:53
Na pewno z jednego - parę tysięcy luksusowych posad utrzymają jeszcze przez rok łupiąc miasto bez litości i urządzając się na resztę życia. To jedyny powód radochy.

Ale cieszyć się z tego, że:

- co czwarty warszawiak zagłosował przeciwko ich rządom, otwarcie, bo Kaczor ma rację mówiąc, że te głosowanie było jawne,

- że połowa z tych głosujących to ludzie po studiach, nie ciemna masa pisowskiej proweniencji,

- że to właśnie kościelni mieli głosować przeciwko rządom dewotki, za którą murem stanęli warszawscy biskupi.

To jest jak radocha z tego, że żyję, połamany, a samochód do kasacji.

Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Z waszej dziewiątej moralnej wygranej 15.10.13, 08:56
      I z wścieklizny NI
      • wiosnaludzikow Re: Z waszej dziewiątej moralnej wygranej 15.10.13, 09:19
        Odpowiadasz na:
        zapijaczony_ryj napisał:

> I z wścieklizny NI
        Zacząłeś pić od rana ?
        Heniu PiS ? buhahahaha
    • mariner4 Głosowanie było jawne? 15.10.13, 08:59
      Zawsze podczas wyborów okazuje się DO i sprawdza na spisie uprawnionych, no nie?
      A może uważasz, że nie trzeba się legitymować? I głosować po parę razy?
      M.
      • sawa.com Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 09:14
        mariner4 napisał:

> Zawsze podczas wyborów okazuje się DO i sprawdza na spisie uprawnionych, no nie
        > ?
        > A może uważasz, że nie trzeba się legitymować? I głosować po parę razy?

To, ze pokazuje się dowód nie ma znaczenia, bo nie pokazuje się karty wyborczej na której możesz sobie zaznaczyć co chcesz. Tak albo nie.
        W przypadku referendum warszawskiego PO zmieniło reguły. Ci którzy poszli do referendum wg PO byli przeciw. Funkcyjni partyjni mogli sobie ich spisywać przy wejściach do lokali ew. z odhaczonych list spisów wyborców. Głosowanie za lub przeciw nie miało większego znaczenia.

PO postawiła na frekwencję a frekwencja jest jawna. Skandalem było też nie podawanie frekwencji w ciągu dnia jak to jest w zwyczaju przy normalnych wyborach. Ciekawa jestem na podstawie jakich przepisów kola prezydencko rządowe narzuciły mediom zakaz podawania frekwencji w referendum przez czały dzień!
        • m.c.hrabia Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 09:21
          Funkcyjni partyjni mogli sobie ich spisywać przy w
          > ejściach do lokali ew. z odhaczonych list spisów wyborców

ale odlot przebijasz Macierewicza

Ciekawa jestem na podstawie jakich przepisów kola prezydencko rządowe narzuciły
          > mediom zakaz podawania frekwencji w referendum przez czały dzień!

to się do edukuj trochę, chociaż wątpi czy coś to da ,przy twoim zaślepieniu piskim.
          • sawa.com Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 09:30
            m.c.hrabia napisał:

> Ciekawa jestem na podstawie jakich przepisów kola prezydencko rządowe narzuc
            > iły
            > > mediom zakaz podawania frekwencji w referendum przez czały dzień!

>
            > to się do edukuj trochę, chociaż wątpi czy coś to da ,przy twoim zaślepieniu pi
            > skim.

Nie klap dziobem tylko podaj te przepisy.
            • m.c.hrabia Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 09:41
              1 to komisarz wyborczy zabronił a nie rzad, czyli pierwsze twe łgarstwo.
              2 podczas referendum frekwencja ma istotne znaczenie dla jego ważności,
              dlatego sie jej nie podaje podczas głosowania ,tak jak i żadnych wyników cząstkowych podczas wyborów.
              • sawa.com Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 09:50
                m.c.hrabia napisał:

> 1 to komisarz wyborczy zabronił a nie rzad, czyli pierwsze twe łgarstwo.

A co to, komisarza nie obowiązuje prawo? Pytam o przepisy, które przy referendum samorządowym zabraniają podawać w ciągu dnia frekwencji.
                • m.c.hrabia Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 10:04
                  Art. 32. Na 24 godziny przed dniem referendum aż do zakończenia głosowania zabrania się podawania do publicznej wiadomości wyników badań (sondaży) opinii publicznej dotyczących przewidywanych zachowań mieszkańców w referendum i wyników referendum oraz sondaży przeprowadzonych w dniu głosowania.
                  • ayran Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 10:11
                    oraz:

43. W referendum lokalnym nie zbiera się i nie podaje się do wiadomości publicznej
                    w trakcie głosowania informacji o liczbie osób uprawnionych do głosowania
                    i liczbie osób, którym wydano karty do głosowania.

pkw.gov.pl/g2/oryginal/2012_05/87856424c0e9fd5313f17b5cd819921f.pdf
                    Oczywiście nie oczekuję od sawa.com żadnej reakcji.
                    • sawa.com Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 11:24
                      ayran napisał:

> oraz:
                      >
                      > 43. W referendum lokalnym nie zbiera się i nie podaje się do wiadomości publ
                      > icznej
                      > w trakcie głosowania informacji o liczbie osób uprawnionych do głosowania
                      > i liczbie osób, którym wydano karty do głosowania.

Ten przepis brzmi konkretnie. Wycofuję moje pretensje do komisarza.
                      > pkw.gov.pl/g2/oryginal/2012_05/87856424c0e9fd5313f17b5cd819921f.pdf
                      > Oczywiście nie oczekuję od sawa.com żadnej reakcji.
                  • sawa.com Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 11:21
                    m.c.hrabia napisał:

> Art. 32. Na 24 godziny przed dniem referendum aż do zakończenia głosowania z
                    > abrania się podawania do publicznej wiadomości wyników badań (sondaży) opinii p
                    > ublicznej dotyczących przewidywanych zachowań mieszkańców w referendum i
                    > wyników referendum oraz sondaży przeprowadzonych w dniu głosowania.

A gdzie tu mowa o frekwencji? Wygląda na to, że w referendum warszawskim mielismy do czynienia z nadgorliwością komisarza. Ja już złośliwie nie zapytam, czy to ten komisarz zarzadził zakaz publikowania frekwencji, którego szkolili rosyjscy komisarze.
        • mariner4 Słedziłem to dosyć starannie. 15.10.13, 09:41
          Prezydent powiedział tylko, że nie weźmie udziału w referendum.

Trzeba wyjść od podstaw. Referendum personalne nie powinno mieć miejsca.
          Jeżeli się głosuje nad czyimś odwołaniem, to zawsze pójdą przeciwnicy tej osoby.
          Demokratyczne reguły pozwalają na nie uczestnictwo w referendum. Skoro można agitować za odwołaniem, to wolno agitować za nie braniem udziału.
          Moim zdaniem przedmiotem referendum mogą być fundamentalne sprawy. Personalne nie, bo to stawia pod znakiem zapytania cały system parlamentarny.
          Referenda w innych miastach dowodzą, że hipokryzja dotyczy wszystkich partii. PiS tez
          Ja jestem przeciwnikiem łatwości odwoływania osób. Dlaczego? Bo łatwość odwołania powoduje zmniejszenie odpowiedzialności wyborców: "Co tam. Zagłosuje na Kowalskiego, najwyżej się go odwoła". Jestem zwolennikiem zasady, że trzeba wypić wyborcze piwo do samego gorzkiego dna. Bez względu na to, która partia rządzi.
          Jestem zwolennikiem JOW, bo teraz posłowie, radni sobie nas lekceważą. I to jest poważny problem.
          Mieszkam w mieście, gdzie raz odwołano burmistrza. Przez kilkanaście miesięcy rządziła przywódczyni frondy. I co? W wyborach dawny burmistrz wygrał w 1 turze. I rządzi do dzisiaj. Moim zdaniem to dobry burmistrz. I założę się, że wygra kolejne wybory. Mój głos już ma.
          Jestem dziwnie spokojny, że HGW wygra kolejne wybory w Warszawie, miastu któremu kibicuję, bo się w nim urodziłem i wychowałem.
          M.

• hummer Przy 95% Czyli mocy spirytusu 15.10.13, 09:18
        mariner4 napisał:

> Zawsze podczas wyborów okazuje się DO i sprawdza na spisie uprawnionych, no nie
        > ?
        > A może uważasz, że nie trzeba się legitymować? I głosować po parę razy?

Można domniemywać, iż każda osoba głosująca była za odwołaniem.
        Jest lista z danymi osobowymi. imię nazwisko, PESEL itd.
        • mariner4 Altyernatywą jest przymus udziału 15.10.13, 09:42
          Jak to chcesz rozwiązać?
          M.
      • wiosnaludzikow Re: Głosowanie było jawne? 15.10.13, 09:21
        Przy wezwaniu lemingów do nie uczestniczenia w referendum można powiedzieć, że w pewien sposób było jawne.
        • mariner4 Przy referendum personalnym ZAWSZE 15.10.13, 09:44
          większe szanse mają zwolennicy odwołania. Stawia to na głowie system wyborczy.
          Na ludzi głosuje sie w wyborach.
          M.
    • sawa.com Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 09:01
      haen2010 napisał:

> Na pewno z jednego - parę tysięcy luksusowych posad utrzymają jeszcze przez rok
      > łupiąc miasto bez litości i urządzając się na resztę życia. To jedyny powód ra
      > dochy.

> - co czwarty warszawiak zagłosował przeciwko ich rządom, otwarcie, bo Kaczor ma
      > rację mówiąc, że te głosowanie było jawne,
      >
      > - że połowa z tych głosujących to ludzie po studiach, nie ciemna masa pisowskie
      > j proweniencji,
      >
      > - że to właśnie kościelni mieli głosować przeciwko rządom dewotki, za którą mur
      > em stanęli warszawscy biskupi.
      >
      > To jest jak radocha z tego, że żyję, połamany, a samochód do kasacji.

Kto mial rozum i poczucie przezwoitości poszedł do referendum.

Wynik pokazujący, że osoby dobrze wykształcene nie trawią nieudolnych najdelikatniej mówiąc rządów PO. Ten wynik pokazuje , ze PO obecnie popierają tylko zastraszeni i niewykształceni.
      • m.c.hrabia Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 09:03
        Wynik pokazujący, że osoby dobrze wykształcene nie trawią nieudolnych najdelikatniej mówiąc rządów PO. Ten wynik pokazuje , ze PO obecnie popierają tylko zastraszeni i niewykształceni.

nawet jak na ciebie ,to piramidalna bzdura.
      • cookies9 Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 09:07
        sawa.com napisała:

>Ten wynik pokazuje , ze PO obecnie popierają tylko zastraszeni i niewykształceni.

Bajdurzysz:-)

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14705982,Wajda__Walesa__Dluga_lista_poparcia_prezydent_stolicy.html

• alistair-p Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 09:08
      Dlaczego piszesz,że rok?Co najmniej 5 lat.I jedno pytanie,jak to było z tą jawnością głosowania?Jakis opis konkretnej sytuacji mógłbyś podać?I ten mur biskupów,którzy to tak za nią stali,myślę że "mur"to co najmniej trzech,a może i czterech,którzy to?
    • ayran Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 09:26
      haen2010 napisał:

> - co czwarty warszawiak zagłosował przeciwko ich rządom, otwarcie, bo Kaczor ma
      > rację mówiąc, że te głosowanie było jawne,

Chetnie bym się dowiedział, gdzie można się dowiedzieć, kto głosował a kto nie. Komu PKW przekazuje takie informacje, robiąc to niezgodnie z prawem. I dlaczego koalicja Twójruch-Pis nie kieruje w związku z tym wniosków do prokuratury, a jedynie powtarza te same komunały.
      • m.c.hrabia Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 09:36

Komu PKW przekazuje takie informacje, robiąc to niezgodnie z prawem

nikomu ,wystarczy postawić ok1000
        Funkcyjni partyjni mogli sobie ich spisywać przy wejściach do lokali

którzy znają osobiście kilkadziesiąt tysięcy urzędników państwowych i sprawa rozwiązana. :)
      • sawa.com Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 09:37
        ayran napisał:

> haen2010 napisał:

> Chetnie bym się dowiedział, gdzie można się dowiedzieć, kto głosował a kto nie.
        > Komu PKW przekazuje takie informacje, robiąc to niezgodnie z prawem. I dlaczeg
        > o koalicja Twójruch-Pis nie kieruje w związku z tym wniosków do prokuratury, a
        > jedynie powtarza te same komunały.

Jeszcze tego brakowało, żeby pkw oficjalnie przekazywala listy. A nieoficjalnie prezydent, burmistrz, wójt może do nich zajrzeć i swobodnie je sobie przejrzeć zanim je komisja miejska opieczętuje. Nie mowiąc już o tym, że każda ze stron ma swoich przedstawicieli w komisjach na wszystkich szczeblach.
        • ayran Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 09:46
          sawa.com napisała:

> A nieoficjalnie
          > prezydent, burmistrz, wójt może do nich zajrzeć i swobodnie je sobie przejrze
          > ć zanim je komisja miejska opieczętuje.

Znasz taki przypadek, czy jedynie chora wyobraźnia ci to podpowiada? Jeśli znasz - to biegiem do prokuratury!
          • haen2010 Aleś jełop 15.10.13, 10:42
            Jakbyś nie znał psychozy strachu wystąpienia przeciwko ludziom, którzy ci placą i od których zależy twoje życie. Naprawdę nie musisz się tak kretynić.
            • ayran Re: Aleś jełop 15.10.13, 11:03
              Generalnie, gienry, z psychozami własnymi nie mam żadnego doświadczenia, ale chętnie poczytam o twoich. Na przykład o tym, jak to najpierw ze strachu nie wziąłeś ślubu kościelnego, a z kolei przy innej okazji, również ze strachu - wziąłeś.
              • haen2010 Re: Aleś jełop 15.10.13, 16:41
                No, właśnie dałeś dowód żeś jełop. Obskurny, platfusi. Co się z Wami dzieje, że takie zidiocenie równe smoleńskiemu Was dopada?
                • ayran Re: Aleś jełop 15.10.13, 16:49
                  Ależ gienryk - ja ci tylko przypomniałem to, coś sam o sobie pisał.
                  Nikt ci nie kazał.
    • volupte Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 11:12
      Za tydzień wywieszamy listy proskrypcyjne ( tych co głosowali) na wszystkich osiedlach , niech ludziska wiedza i dadzą im do wiwatu.;-)
    • platfusy.do.paki Zauważ heniek jedną rzecz 15.10.13, 11:35
      Że gdyby Palikot nie był takim chamem, idiotą i pajacem to właśnie dostałby wielką szansę.

Otóż cudownie SLD podłożyło się Platformie w tym referendum. Pięknie wpadli sobie w ramiona a warszawianie poniosą koszty tego sojuszu. Jestem przekonany, że łupienie będzie trwało nadal i spora część wyborców SLD marzących o kimś kto zadba o to, żeby miały na opłatę rachunków serdecznie SLD znienawidzi po tym numerze. Miller nie ma się z czego cieszyć, bo już wsiadł jedną nogą na Titanica.

A Palikot, no coż, już wcześniej spieprzył to co mógł (przede wszystkim 67) i on tych rozczarowanych wyborców już nie zagarnie.
      • haen2010 Miałem dopisać sekwencję 15.10.13, 12:42
        - że żałosny tuskowy przydupas Miller wsparł Hankę całą, pięcioprocentową mocą sbeckich emerytów...

Ale zapomniałem. Ja juz pisałem, że palikociarnia wyszła z tej awantury najmniej poobijana. To zaprocentuje.
    • smalltownboy Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 14:20
      Przecież warszafka to esencja leminżyzmu. Jeśli tam 25% ludzi mówi nie obecnej władzy, to czego się spodziewać w reszcie kraju?
      • haen2010 Re: Z czego się platforma cieszy? 15.10.13, 16:46
        Też mi się wydaje, że gdańska kamaryla przes.rała Warszawę. Wielu zapamięta te sztuczki polityczne, żeby ją wykorzystać jak dziwkę w samoobronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka