Dodaj do ulubionych

Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie,

16.10.13, 18:12
poseł Górski nie jest z mojej bajki, nawet nie jest z mojej książki z bajkami, ale jest chory i jest w potrzebie, a "ludzie" co na to, życzą mu jak najgorzej, "szybkiego obchodzenia 1 listopada", to jest wielkie świństwo, aż obrzydzenie bierze, można się spierac, kłócić, ale są granice których normalny człowiek nie powinien przekraczać, zniechęciło mnie to, Łeeee.

natemat.pl/78519,obelzywe-komentarze-pod-apelem-o-pomoc-dla-chorego-posla-artura-gorskiego-wszystkiego-najgorszego
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 18:26
      Takie komentarze pod apelem, który wystosował poseł Górski to przejaw kompletnego zdziczenia i masz rację, w pewnym momencie ewolucja osiągneła szczyt i zaczeła się cofać.
      W przypadku niektórych osobników proces ten następuje zaskakująco szybko.
    • mariner4 Fakt. 16.10.13, 18:28
      To jest niedopuszczalne.
      M.
      • szwampuch58 Re: Fakt. 16.10.13, 18:32
        "kazdy kij ma dwa konce"
        "kto mieczem wojuje od miecza ginie"
        "Zycie jak mawiaja Francuzi"
        • samantha.1 Re: Fakt. 16.10.13, 19:43
          szwampuch58 napisał:

> "kazdy kij ma dwa konce"
          > "kto mieczem wojuje od miecza ginie"
          > "Zycie jak mawiaja Francuzi"

Musicie to zapamiętać ,to dobra rada na przyszłość!!
          Nikt nie wie co go spotka za kilka dni!
    • 99venus Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 18:46
      uważam,że ludzie porządni tym się różnią od pisuarów,że nie zyczą nikomu śmierci.dlatego albo nie komentujemy prośby Górskiego albo niezależnie od jego poprzednich wypowiedzi życzymy mu powrotu do zdrowia.nieważne czy cywilizacja białego człowieka się skończyła czy nie.
    • pisspis choroba nie nobilituje 16.10.13, 18:48
      rasista obrazajacy mojego prezydenta jest rasista i nic dobrego nie mam mu do danai. jak zdechnie, to jeden wolski rasista mniej.
      • tw_wielgus Re: choroba nie nobilituje 16.10.13, 18:54

.melibed mynozcńoks śetsej żi tsej mynzcezrpszeb metkaf
      • bew-is Re: choroba nie nobilituje 16.10.13, 19:37
        Ciebie juz nic nie znobilituje biedaczyno. Tylko Ci współczuć.

pisspis napisała:

> rasista obrazajacy mojego prezydenta jest rasista i nic dobrego nie mam mu do
        > danai. jak zdechnie, to jeden wolski rasista mniej.
      • wiosnaludzikow Re: choroba nie nobilituje 17.10.13, 07:25
        pisspis napisała:

> rasista obrazajacy mojego prezydenta jest rasista i nic dobrego nie mam mu do
        > danai. jak zdechnie, to jeden wolski rasista mniej.
        Komentarz hejtera z lemingowa :(
    • douglasmclloyd Bydlęta na pewno 16.10.13, 19:01
      "~rodak - 12 min temu

czekamy na jego nekrolog jak pribkiego"

fakty.interia.pl/polska/news-heathrow-broni-sie-ws-kontroli-walesy,nId,1043215#pst66790401
    • hrutyk Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 19:04
      zmuszanie kobiety zgwałconej do rodzenia dziecka jest czymś w ten sam deseń. trwa licytacja w chamstwie i emancypacja chamstwa w ramach klasy politycznej, tylko problem zaczyna się jak chamsko zostanie potraktowany pan poseł. plucie na ludzi to wolność słowa.
    • lionold Re: Dlaczego tak Was oburzają nieprzychylne głosy? 16.10.13, 19:14
      Pomyślcie jaka jest jedna z głównych przyczyn, że "ludzie" je tutaj wypisują. Otóż jest nią język prezentowany przez polityków w debacie publicznej na każdy temat. Pan Górski od nich nie odstawał, ba - był czołowym propagatorem i krzewicielem językowo-kulturowych obrzydliwości i plugawości wydalanych z siebie przez polityków. Ludzie ich po prostu naśladują a ich postępowaniem czują się rozgrzeszeni ze swojej podłości. Każdy kiedyś umrze. Niezależnie jaka będzie towarzysząca temu faktowi przyczyna chorobowa. Przyczyna główna jest taka, że każdy umrzeć musi. Nie biadolcie więc nad panem Górskim. Ja nie będę mu niczego życzył. Jest dla mnie pospolitym obrzydliwcem jakich wokół wiele i umrze tak samo pewnie jak ci którzy uważają się za "świętych". Nie zamierzam go ani dobijać ani ratować. Według mnie swoim postępowaniem nie zasłużył by w ogóle o nim mówić. Kto więc chce niech go ratuje a kto nie chce niech siedzi cicho, jeżeli nie chce się do niego upodobnić.
      • tw_wielgus Re: Dlaczego tak Was oburzają nieprzychylne głosy 16.10.13, 19:20
        Tego bym mu nie zarzucał. Jest w swoich wypowiedziach wyrazisty, kontrowersyjny.
        Można się z nim nie zgadzać, ale życzenia jakie zostawili pod apelem anonimowi internałci to krańcowe zbydlęcenie, efekt braku kultury i jakiejkolwiek empatii.
        • lionold Re: Być może, być może .... 16.10.13, 19:28
          Lecz to co dla Ciebie jest wyrazistością, kontrowersyjnością nie musi tym samym być dla mnie.
          • tw_wielgus Re: Być może, być może .... 16.10.13, 19:38
            To nie ma znaczenia.
            Co nas różni, poglądy dogmaty, słowa?
            Górski nie popełnił żadnej zbrodni żeby życzyć mu śmierci.
            • hrutyk Re: Być może, być może .... 16.10.13, 19:40
              wypowiedziane byly wobec niego tylko slowa, jakie i on mówić lubi
              • tw_wielgus Re: Być może, być może .... 16.10.13, 19:58
                Jakiś cytat by się przydał na poparcie tej mocno ryzykownej tezy.
                • hrutyk Re: Być może, być może .... 16.10.13, 20:04
                  już podałem. nie widzę, żadnej różnicy mniedzy jego słowami o tym, że zgwałcone mają rodzić a tym, że ludzie będą jechać po nim. politycy najwięcej rozniecają agresji w społeczeństwie i nie widze powodu, żeby oni mieli być z niej wyłączeni. to wszystko tylko słowa jak powiedziałeś. forumowicze też mają inne poglądy co do jego zdrowia.
                  • tw_wielgus Re: Być może, być może .... 16.10.13, 20:15
                    To ja Ci wytłumaczę. Górski jest dogmatykiem w jego ocenie mniejszym złem jest to iż zgwałcona kobieta urodzi dziecko niż w wypadku podjętych "działań zaradczych" życie straci ta zygota. Co z tego wynika? Szacunek dla życia, od chwili poczecia. Nie pomnym żeby Górski kiedykolwiek wypowiedział się w tonie iż należy zabijać kobiety, które dokonały aborcji chociaż niezwykle nagannie ocenia ten czyn.
                    Tak btw on nie jest z mojej bajki. Niemniej w obliczu nieszczęścia jakie go spotkało i perspektywy niezwykle nieprzyjemnego leczenia, po prostu po ludzku mu współczuję i odsuwam na dalszy plan poglądy, które on, człowiek, Artur Górski głosi.
                    • hrutyk Re: Być może, być może .... 16.10.13, 20:38
                      To ci wytłumaczę, że jego dogmatyczne poglądy zbiegają się z konkretnymi żywymi dramatami kobiet na ich ciałach, takimi samymi jak na jego ciele jest jego choroba.

Nikt nie mówi, żeby go zabić. Umrze, jak każdy.

Ja nie czuje potrzeby wpisywania się pod jego apel i walenia w niego. Ale nie widzę też powodu by ci ktorzy współczują, energię potrzebną w szukanie dawców marnowali na heitowanie heiterów. Ludzie zagrali wedle reguł tego pana.
                      • tw_wielgus Re: Być może, być może .... 16.10.13, 21:13
                        Nie dojdziemy do porozumienia, dzieli nas przepaść doświadczeń.
                        Zostawmy naszą dyskusję w tym punkcie.
                        • hrutyk Re: Być może, być może .... 16.10.13, 21:18
                          Oczywiście za tobą stoi głęboka empatia i znajomość życia od podszewki. To czemu jesteś w tym wątku zamiast go ratować? Brandzlowanie się empatią własną jest niesmaczne jeśli nic z niej nie wynika poza staniem nad przepaścią i oglądaniem malutkich.
                          • tw_wielgus Re: Być może, być może .... 16.10.13, 21:30
                            Ano dlatego do ku... nędzy, że po 16 chemioteriapiach już nikomu nie mogę oddać krwi.
                            • hrutyk Re: Być może, być może .... 16.10.13, 21:31
                              to pech, dzwoń po ludziach, może ktoś będzie mógł
                    • 99venus Re: Być może, być może .... 16.10.13, 21:29
                      życie jest poczęte z chwilą narodzenia.dążenie do całkowitego zakazu aborcji jest w wielu przypadkach skazywaniem kobiet na śmierć.
                      Górski może mieć poglądy jakie chce ale nie może ich narzucać całemu społeczeństwu co robił.
                      • hrutyk Re: Być może, być może .... 16.10.13, 21:33
                        dodajmy najważniejsze. ze słów ludzi w necie nic nie wynika dla niego. krew będzie zbierana niezależnie od nich. ze słów posłów wynikają dramaty ludzi prawdziwe.
            • lionold Re: nie popełnił żadnej zbrodni żeby życzyć mu śmi 17.10.13, 20:27
              A co mają "życzenia" śmierci do samego faktu śmierci - czy ktoś przedsięwziął jakieś czynności by go uśmiercić ? On sam zaś z zaciekłą aktywnością nawoływał by ustanowić prawo przy pomocy którego można byłoby zmuszać kobiety do rodzenia nawet z narażeniem ich życia. To, że przy tym jest rojalistą to dla mnie pryszcz.
      • gat45 Nie 16.10.13, 19:27
        A ja uważam, że z chwilą, kiedy prosi o pomoc żeby przeżyć, wszystkie zaszłości należy odstawić w kąt, jak paskudne by się nam nie wydawały jego poglądy. Wyzdrowieje, to znowu pogadamy z nim i o nim. A na razie niech ci, co mogą, lecą oddawać krew. Sama bym oddała, ale mam za daleko no i przede wszystkim mam AB Rh(-).
        • lionold Re: Zamiast "Nie" powiedz raczej 16.10.13, 19:32
          "a ja uważam, że " i rób jak uważasz. Jak tak właśnie zrobię w tej sprawie - czyli nic.
          • gat45 Re: Zamiast "Nie" powiedz raczej 16.10.13, 19:37
            Przeczytaj łaskawie post, na który odpowiadasz.
            Chociaż właściwie mało mi zależy na twoim zrozumieniu. Możesz nie czytać.
        • hrutyk Re: Nie 16.10.13, 19:35
          Ależ można tak uważać, tylko czemu należy się oburzać na wpis nieprzychylny. Gdy Górski mówił swoje słowa o tym, że zgwałcona ma rodzić, całkiem możliwe, ze w tym czasie gdzieś w polsce była taka kobieta, która tego słuchała. A z pewnością słuchało wiele kobiet w takiej sytuacji. A on poparł linię przedłużania swoich genów przez gwałciciela w brzuchu ofiary.
      • chasyd_z_czerskiej Re: Dlaczego tak Was oburzają nieprzychylne głosy 17.10.13, 12:51
        lionold napisał:
        Pan Górski od nich nie odstawał, ba - był czołowym propagatorem i krzewic
        > ielem językowo-kulturowych obrzydliwości i plugawości wydalanych z siebie przez
        > polityków.

Podaj cytaty...

--
        Papież o gender
        www.naszdziennik.pl/mysl/57070,gender-po-argentynsku.html
    • potwor_z_piccadilly Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 19:24
      Poseł Górski był i jest zaciekłym zwolennikiem woli Bożej.
      Niech zatem wola Boska się stanie, ludziom nic do tego.
      • samantha.1 Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 19:46
        Nawet zaciekli komuniści na łożu śmierci prosili o sakramenty,
        wiec i ty też możesz,jak cie dopadnie taka choroba:)
        • potwor_z_piccadilly Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 20:08
          samantha.1 napisała:

> Nawet zaciekli komuniści na łożu śmierci prosili o sakramenty,

Chwileczkę.
          "Zaciekli komuniści" nie powoływali się na prawa Boskie gdy chodziło o innych, a poseł Górski owszem i to ostro.
          Katolicki radykał, a jeśli faktycznie jest tak bardzo katolickim radykałem, to powinien wiedzieć że Bóg w swojej woli chce go powołać do siebie, a jak tak, to winien wolę pana swego uszanować, zamiast skomleć o pomoc w zlekceważeniu tej woli.
      • 99venus Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 21:32
        nie jestem pewny czy bóg(jeżeli istnieje) akceptuje poglądy p.Górskiego.
        • porannakawa01 Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 22:34
          99venus napisał:

> nie jestem pewny czy bóg(jeżeli istnieje) akceptuje poglądy p.Górskiego.

To zależy który.
          W Sarym Testamencie Bogiem jest zaciekły staruszek bezlitośnie mordujacy mieszkańców całych miast, nienawistny i nie przebaczający domagający się ofiar ludzkich.
          Potem pojawił się Bóg będący miłością.
          Którego Górski reprezentował?
          • hrutyk Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 22:40
            Jak był zdrowy pierwszego, jak zaniemógł drugiego
    • samantha.1 Zdajecie się zapominać 16.10.13, 19:41
      ...udajecie święte oburzenie ,a jeszcze nie tak dawno pisali tu niektórzy,
      nabijali się z "Zimnego Lecha", i komentarze,że szkoda iż drugi brat też tam nie leciał...nie były
      pojedynczymi życzeniami.Wyłazi z was obłuda,chcecie swoje "ego" podbudować?
      • gat45 Re: Zdajecie się zapominać 16.10.13, 19:45
        Ja też mam wielki żal do tych, którzy z tragedii z 10 kwietnia zrobili niesmaczne widowisko i oręż do walki politycznej. To się nie powinno było nigdy zdarzyć. Obawiam się jednak, że każda z nas innych o to wini.
        • samantha.1 Re: Zdajecie się zapominać 16.10.13, 19:51
          Możemy mieć inne poglądy polityczne,
          możemy się nie zgadzać ,a nawet pokłócić,ale
          z czyjejś śmierci ,czy ciężkiej choroby nigdy bym się nie ośmieliła
          drwić,uważam to za największą podłość.
          Ci którzy teraz się oburzają wiele razy to robili na tym forum ,
          chcą teraz swoje sumienie uspokoić?
          • czan-dra Re: Zdajecie się zapominać 16.10.13, 19:55
            Jeśli pijesz do mnie, to podaj chociaż jeden mój post, w którym drwię ze śmierci, choroby czy też innego nieszczęścia?
            Jesli nie dasz rady znaleźć, to zamilknij i odejdź.
          • potwor_z_piccadilly Re: Zdajecie się zapominać 16.10.13, 20:24
            samantha.1 napisała:

> Możemy mieć inne poglądy polityczne,
            > możemy się nie zgadzać ,a nawet pokłócić,ale
            > z czyjejś śmierci ,czy ciężkiej choroby nigdy bym się nie ośmieliła
            > drwić,uważam to za największą podłość.

Przepraszam, ale ja tylko dogmatach wiary katolickiej.
            Widocznie Ty ich nie znasz.
            Ale Górski powinien je znać i powinien w/g swojej wiary cieszyć się z rychłego połączenia się ze swym Bogiem.
            Przed próbą siły swojej wiary facet stanął i niestety, z tego co widać sromotnie tę próbę przegrywa.
          • mietowe_loczki Re: Zdajecie się zapominać 17.10.13, 12:58
            Najlepiej byłoby, gdybyś podała konkretne przykłady: nicki i linki do ich wypowiedzi. Bo na razie robisz jedynie to, w czym pisowcy są najlepsi.
    • hrutyk Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 20:08
      poseł Górski prosi o krew dla siebie. ma być zaznaczone , że tylko dla niego. człowiek władzy, który ma swoich fanów zdobędzie dla siebie krew. szkoda, że nie dba tak o wyborców leżących gdzieś w sali obok. Inni nie są tak medialni, może nie ubłagają dla siebie.
      • remik.bz Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 20:41
        hrutyk napisał:

> poseł Górski prosi o krew dla siebie. ma być zaznaczone , że tylko dla niego. c
        > złowiek władzy, który ma swoich fanów zdobędzie dla siebie krew. szkoda, że nie
        > dba tak o wyborców leżących gdzieś w sali obok. Inni nie są tak medialni, może
        > nie ubłagają dla siebie.
        • czan-dra Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 20:43
          Remik. bz, nie bądź taki, dodaj coś od siebie, bo takie pozycjonowanie wątku mi jakoś się nie podoba, nawet nie wiem dlaczego, po prostu nie podoba.
          • remik.bz Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 20:47
            czan-dra napisał:

> Remik. bz, nie bądź taki, dodaj coś od siebie, bo takie pozycjonowanie wątku mi
            > jakoś się nie podoba, nawet nie wiem dlaczego, po prostu nie podoba.

Sorry, ot złosliwość rzeczy martwych. Przypadkowo cos nacisnąłem :) Nie chodzi o żadne pozycjonowanie.
            Od siebie dodałem tak szybko jak tylko mogłem. Swoją opinię uwazałem za ważniejszą od sprostowania technicznej pomyłki.
    • remik.bz Tu nie ma tematu do dyskusji 16.10.13, 20:44
      Nie za bardzo wiem o czym tu dyskutowac. Śmiertelnie chory człowiek prosi o pomoc. Kto może ten udzieli. Koniec . Kropka.
      • czan-dra Re: Tu nie ma tematu do dyskusji 16.10.13, 20:51
        No jak chcesz to potrafisz krótko i na temat.
        Ale co do sedna, każdy ma prawo być głupi, ale niektórzy zbyt wykorzystują ten przywilej, napisałem jak mogłem najłagodniej co sądzę o tych "ludziach"
    • mila2712 Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 20:54
      Temat choroby posła podejmowany był także na forum społeczeństwo.
      Mi jest go żal. Rak to straszna choroba.

• mietowe_loczki Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 21:38
      Górskiemu życzę szybkiego i bezbolesnego powrotu do zdrowia. I naprawy poglądów.
      • lumpior Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 21:59
        Oddałem prawie 17 litrów krwi,zawsze honorowo.Oddawałem dla konkretnych osób,oddawałem na prośbę /potrzeba grupa krwi/ dla chorego.Nie znałem chorych.Ale Górskiego znam.I jego wypowiedzi,"mądrości" mnie całkowicie zobojętniały.Na to wezwanie nie zareaguje.Ja nie,może inni.Należymy do innych światów.
    • chasyd_z_czerskiej Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 22:18
      "ludzie" co na to, życzą mu jak najgorzej,
      > "szybkiego obchodzenia 1 listopada", to jest wielkie świństwo, aż obrzydzenie
      > bierze,

Lewicowa "kultura", "tolerancja" , "braterstwo"...

--
      Oszustwa Laska
      niezalezna.pl/47225-zdjecia-laska-zostaly-zrobione-po-zniszczeniu-wraku-tu-154
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 17.10.13, 10:30
        A skąd to wiesz?
    • pisspis Hitlerowi tez powinni zyczyc zdrowia? 16.10.13, 23:00
      Moze Zydzi i Polacy? Ja nie zyczylabym mu zdrowia. temu rasiscie tez nie zycze zdrowia.
    • la.lusia Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 16.10.13, 23:02
      Trudno mieć szczególnie rozwinięte cechy ludzkie w stosunku do człowieka, który zbytnio ludzki nie jest...Taki święty okrutnik. Ale wpisów obrzydliwych również nie popieram.
      • remik.bz cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 06:58
        la.lusia napisała:

> Trudno mieć szczególnie rozwinięte cechy ludzkie w stosunku do człowieka, który
        > zbytnio ludzki nie jest...

A jakie to ma znaczenie? Miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do ludzi słabych, starych, niedołężnych , CHORYCH. A wszelkie opinie typu "czy pomagać rudym, łysym , masonom i cyklistom" świadczą jedynie o........sama wiesz o czym.
        • hrutyk Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 08:13
          nie pieprz remik.bz bo jest leczony i przypomnij sobie przypadki umierająch pod drzwiami szpitali ze wzgledu na braki ubezpieczenia.
          • remik.bz Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 10:25
            hrutyk napisał:

> nie pieprz remik.bz bo jest leczony i przypomnij sobie przypadki umierająch pod
            > drzwiami szpitali ze wzgledu na braki ubezpieczenia.

Nie wiem o co Ci chodzi? Jaki związek z moimi postami ma Twoja wypowiedź?
            • hrutyk Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 12:24
              taka, że grupa empatyczna wystawia tu świadectwa "cech człowieczych" jak ministerstwo trzeciej rzeszy. dyskusja czy leczyć to jest wtedy jak bez ubezpieczenia leży pod szpitalem, a nie teraz gdy ludzie ustosunkowują się do postaci tego pana.
              • remik.bz Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 13:37
                hrutyk napisał:

> taka, że grupa empatyczna wystawia tu świadectwa "cech człowieczych" jak minist
                > erstwo trzeciej rzeszy. dyskusja czy leczyć to jest wtedy jak bez ubezpieczenia
                > leży pod szpitalem, a nie teraz gdy ludzie ustosunkowują się do postaci tego p
                > ana.

A to to jest dyskusja "czy leczyć"?
                Pewnie nie zauwazyłeś , ale ja wyraźnie napisałem , ze tu nie ma o czym dyskutować. Kto może (i chce-dodam jeszcze) ten pomaga.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 13:38
                  Ciekawe czy dobry bóg mu pomoże.
        • mietowe_loczki Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 13:21
          remik.bz napisał:

> A jakie to ma znaczenie? Miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do ludzi słab
          > ych, starych, niedołężnych , CHORYCH.

A zdradź nam, czy raczej przypomnij, jaki masz stosunek do wyjących w miejscu świętym, jakim jest cmentarz, albo jaki masz stosunek do tych, którzy po śmierci jednego z polityków wystawiają transparent z napisem: "Dzięki Ci Boże że go od nas już zabrałeś" (wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/130334,sluchacze-radia-maryja-dziekuja-za-smierc-geremka.html)? Jesteś coś wybiórczo pryncypialny.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 13:25
            To nic takiego, tak jak przylanie dzieciakowi nartą w dupę na obozie narciarskim.
            • mietowe_loczki Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 13:36
              Oj, chyba nie jestem na bieżąco.
          • remik.bz Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 13:41
            mietowe_loczki napisała:

> remik.bz napisał:
            >
            > > A jakie to ma znaczenie? Miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do ludz
            > i słab
            > > ych, starych, niedołężnych , CHORYCH.
            >
            > A zdradź nam, czy raczej przypomnij, jaki masz stosunek do wyjących w miejscu świętym, jakim jest cmentarz, albo jaki masz stosunek do tych, którzy po śmierci jednego z polityków wystawiają transparent z napisem: "Dzięki Ci Boże że go od nas już zabrałeś"

Nie widzą żadnego związku pomiędzy Twoim pytaniem a tematem dyskusji .
            • mietowe_loczki Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 13:50
              Serio?
            • gat45 Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 14:20
              Miętowa ma rację. To różne aspekty tego samego zagadnienia - szacunku dla człowieka.
              Mógłbys odpowiedzieć ?
              • remik.bz Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 14:44
                gat45 napisała:

> Miętowa ma rację. To różne aspekty tego samego zagadnienia - szacunku dla człow
                > ieka.
                > Mógłbys odpowiedzieć ?

Odpowiem , chocoiaż uważam to za zmianę tematu.
                To nie jest tylko kwestia szacunku . Uważam kwestię pomocy dla smiertelnie chorego człowieka za sprawę całkiem innego kalibru niż kwestię prostactwa czy chamstwa - raczej dość pospolitego niestety.
                To dwie sprawy nieporównywalne. Jesli człowiek , którego zycie jest zagrożone prosi o pomoc , to albo sie pomaga , albo milczy. Drwiny i obelgi to juz nawet nie chamstwo to zdziczenie i brak człowieczeństwa. Natomiast przypadki opisane przez Miętowe to oczywiście chamstwo godne potepienia, ale to na pewno nie jest to zezwierzęcenie, to mniejszy kaliber zła ( o ile zło mozna tak oceniać). A argumenty Miętowe to są w stylu: a u Was biją Murzynów.
                PS dałem się wciągnąć w dyskusję obok tematu i na dodatek w sprawię , która powinna byc tak oczywista , że dyskusja jest niepotrzebna. Widać masz na mnie "zły" wpływ:)
                • obraza.uczuc.religijnych Trafiłęm bez pudła 17.10.13, 14:51
                  wiedziałem, że padnie sakramentalne "a u was biją murzynów". Tylko zadziwiające jest to, że remik zawsze milczy gdy rzeczywiście biją tych murzynów.
                  • ave.duce Re: Trafiłęm bez pudła 17.10.13, 15:04
                    Milczy, bo skończyła się cywilizacja białego człowieka.
                • hrutyk Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma" 17.10.13, 15:02
                  > To dwie sprawy nieporównywalne. Jesli człowiek , którego zycie jest zagrożone p
                  > rosi o pomoc , to albo sie pomaga , albo milczy

to już wiemy, że nie milczysz, a jak pomogłeś?

Natomiast przypadki opisane p
                  > rzez Miętowe to oczywiście chamstwo godne potepienia, ale to na pewno nie jest
                  > to zezwierzęcenie, to mniejszy kaliber zła

czyli słusznie powiedziałem, że pieprzysz. transparent taki jest dokładnie tym samym co wpisy w internecie. tyle tylko, że wpisy w internecie mogę zrozumieć, bo to to samo co uprawiał ten pan.
                • mietowe_loczki nie rozumiesz jednej rzeczy 17.10.13, 15:30
                  Odruchowo wszędzie wklejasz ten swój "argument" o biciu murzynów, ale nie rozumiesz jednej rzeczy: twoją pryncypialność można o kant potłuc, jeśli weźmie się pod uwagę twoje wcześniejsze wypowiedzi broniące cmentarnych wyjców, pedofilów w długich czarnych sukienkach, księdza, który nie wezwał pogotowia do rodzącej kobiety - matki swojego dziecka, itd.
        • la.lusia Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma 17.10.13, 18:53
          Poseł Górski - w opcji "ma albo nie ma" cech ludzkich - akurat "ma " ich bardzo mało.
          Jest fanatykiem religijnym i w ramach swojego światopoglądu gotów jest zrobić wiele zła ludziom o innych niż on poglądach. I nie chodzi tylko o wyznawców innych religii. Jest taka sztuka teatralna Jana Drdy "Igraszki z diabłem", w której dragon Marcin Kabat (M.Kociniak) mówi do pustelnika (W.Pokora) -Może i ty jesteś święty pustelnik, ale jako człowiek jesteś okrutny.
          A wpisów chamskich nie popieram.
          • remik.bz Re: cechy ludzkie się "ma", albo "nie ma 17.10.13, 19:28
            la.lusia napisała:

> Poseł Górski - w opcji "ma albo nie ma" cech ludzkich - akurat "ma " ich bardzo
            > mało.
            > Jest fanatykiem religijnym i w ramach swojego światopoglądu gotów jest zrobić w
            > iele zła ludziom o innych niż on poglądach. I nie chodzi tylko o wyznawców inny
            > ch religii. Jest taka sztuka teatralna Jana Drdy "Igraszki z diabłem", w której
            > dragon Marcin Kabat (M.Kociniak) mówi do pustelnika (W.Pokora) -Może i ty jest
            > eś święty pustelnik, ale jako człowiek jesteś okrutny.
            > A wpisów chamskich nie popieram.

Ale zauważ , że w Igraszkach jeden ze "złych" dziabeł Gajos (tak go nazwijmy) pożyczył pieniądze swemu przeciwnikowi. Owszem , na cos liczył (realizował swą pasje -mariaszka), ale i ryzykował co najmniej wywalenie z roboty (pamiętasz jak bał się , aby ten z góry nie nascekoł w piekle ?) Może ten diabeł miał jednak cechy ludzkie w odróżnieniu od tych którzy tylko "szczekają" na przeciwników?
    • wiosnaludzikow Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 17.10.13, 07:26
      czan-dra napisał:

> poseł Górski nie jest z mojej bajki, nawet nie jest z mojej książki z bajkami,
      > ale jest chory i jest w potrzebie, a "ludzie" co na to, życzą mu jak najgorzej,
      > "szybkiego obchodzenia 1 listopada", to jest wielkie świństwo, aż obrzydzenie
      > bierze, można się spierac, kłócić, ale są granice których normalny człowiek nie
      > powinien przekraczać, zniechęciło mnie to, Łeeee.
      > natemat.pl/78519,obelzywe-komentarze-pod-apelem-o-pomoc-dla-chorego-posla-artura-gorskiego-wszystkiego-najgorszego
      Wojna polsko polka trwa. Niestety :(
    • adam111115 Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 17.10.13, 08:51
      można się spierac, kłócić, ale są granice których normalny człowiek nie> powinien przekraczać

A oni mogą? Akcje na pogrzebie Geremka czy życzenia śmierci Alicji tysiąc to ok? Dlaczego normalni mają non stop nastawiać drugi policzek? Poseł górski wyzywal ludzi a teraz płacze. Może, skoro taki wierzący, niech to potraktuje jak karę boską za wygadywanie bredni i przyjmie wyrok nieba w pokorze. Amen
    • obraza.uczuc.religijnych Bardzo mu współczuję 17.10.13, 10:31
      ale dlaczego prosi o pomoc ludzi zamiast swojego boga? Tamten mu nie pomoże?
      • ave.duce Re: Bardzo mu współczuję 17.10.13, 11:56
        Przecież wiara czyni cuda...
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Bardzo mu współczuję 17.10.13, 12:08
          Nie trzeba mu oddawać krwi, modlitwa mu pomoże.
          • mila2712 Re: Bardzo mu współczuję 17.10.13, 12:32
            O patrzcie państwo....stara śpiewka.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Bardzo mu współczuję 17.10.13, 12:43
              Też uważasz że to bezsens prosić w takiej sytuacji o pomoc ludzi, skoro dobry bóg wysłucha jego próśb i modlitw?
              • mila2712 Re: Bardzo mu współczuję 17.10.13, 12:45
                Przecież wiesz co myślę na temat choroby posła.
                Wampirze energetyczny.
          • ave.duce Re: Bardzo mu współczuję 17.10.13, 12:32
            Albo Dziwisz?
    • ave.duce Niezbadane są wyroki boskie :( 17.10.13, 12:34
    • chasyd_z_czerskiej Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 17.10.13, 12:44
      forum.gazeta.pl/forum/w,29,147347455,147354257,Re_Chcial_Chrystusa_na_krola_ma_ostra_bialaczke.html
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 17.10.13, 12:54
        Nie ufasz emdżik wyrokom boskim?
      • mietowe_loczki Re: Naprawdę zatraciliśmy cechy ludzkie, 17.10.13, 13:27
        No tak, najbardziej wiarygodnie w zalinkowanym wątku wypada oszołom z radia maryja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka