indris 31.10.13, 15:49 Piotr Ikonowicz w więzieniu, Aleksander Kwaśniewski i Leszek Miller na wolności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gtxl Re: Polski wstydliwy paradoks 31.10.13, 16:00 indris napisał: > Piotr Ikonowicz w więzieniu, Aleksander Kwaśniewski i Leszek Miller na wolności > . Co nabroili? Komu spuścili wpie...l? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Co nabroili ? 31.10.13, 18:38 Z punktu widzenia prawa polskiego: przez wprowadzenie Polski do napastniczej wojny przeciw Irakowi naruszyli art. 117 kk pl.wikipedia.org/wiki/Wszcz%C4%99cie_lub_prowadzenie_wojny_napastniczej Z moralnego punktu widzenia: złajdaczyli państwo, którym w roku 2003 kierowali. Osobiście nie pobili nikogo. Ale Ribbentrop czy Eichmann też nikogo nie zabili... Niemcy nazywają takich Schreibtischmörder (morderca zza biurka ). W Odpowiedz Link Zgłoś
neouser Akurat o tym zadecydował Prlament, 31.10.13, 21:05 w którym wygodne i dochodowe fotele zajmowali przedstawiciele też i innych opcji politycznych. Naczelny kapłan polowy niejaki Głódź błogosławił zawsze odlatujących żołnierzy, za co teraz pobiera emeryturę ponad 12 000 PLN na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Co nabroili ? 31.10.13, 21:27 A wiesz jak nazywają kogoś takiego jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ikonowicz pobił czlowieka 31.10.13, 17:11 A Kwaśniewski i Miller nie. Poza tym nie ma sądów ludowych i obowiązuje kodeks karny. Winy nie orzeka się w referendach. Najlepiej będzie jak pojedziesz do Iraku. Tam chyba Twoje miejsce. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Ikonowicz pobił czlowieka 31.10.13, 17:39 Kodeks karny Mariner podlega interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ta, ale nie może podlegać interpretacji 31.10.13, 17:48 ideologicznej. Ja mam inne zdanie w tej kwestii, a prawo powinno być uniwersalne. Dla wszystkich. M. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ta, ale nie może podlegać interpretacji 31.10.13, 19:41 Zapomniałeś? "Sąd sądem lecz sprawiedliwość musi być po naszej(w domyśle piskiej) stronie" to prawo Kargula potwierdzone przez Kaczorenke. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To jest typowe w Polsce 01.11.13, 09:46 Stoi znak no 70 km/h, ale kierowca wie lepiej i sobie to interpretuje. tylko skąd te tysiące zabitych? M. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Ta, ale nie może podlegać interpretacji 01.11.13, 14:48 mariner4 napisał: > ideologicznej. > Ja mam inne zdanie w tej kwestii, a prawo powinno być uniwersalne. Dla wszystki > ch. Różnej, niekoniecznie ideologicznej ale interpretują go często inaczej np sąd rejonowy i sąd apelacyjny. PRAWO UNIWERSALNE jest banialuką i krańcową demagogią. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Ikonowicz pobił czlowieka 31.10.13, 17:53 Jak ktos daję komuś w ryj , to nie ma co interpretować. Fakt jest faktem , a usprawiedliwieniem byłaby tylko obrona przed napaścia . Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ikonowicz pobił czlowieka 31.10.13, 21:01 Clara non sunt interpretanda. Interpretacja nie służy temu, żeby przepisowi nadawać na siłe znaczenie odwrotne bo tobie sie tak podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Ikonowicz pobił czlowieka 31.10.13, 23:26 Mam co do tego duże wątpliwości. A to dlatego, że byłem uczestnikiem blokady eksmisji na ulicy Olimpijskiej w roku 2000 i nic takiego nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To wydarzenie widziałeś? 01.11.13, 09:44 Czy tylko wątpisz? Ikonowicz sam prosił o grzywnę i jej nie zapłacił. M. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Polski wstydliwy paradoks 31.10.13, 17:36 SLD i Palikoty powinny zainteresować Radę Europy sprawą Ikonowicza. Jak się dowiedzą w Europie, że w polskim więzieniu głoduje facet, którego wsadzono za obronę eksmitowanych (kuriozalny proces) to może być grubo. Trzeba narobić szumu w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Polski wstydliwy paradoks 31.10.13, 17:54 Nie za obronę , tylko za atak. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ikonowicz dokonał samosąduy, a to 31.10.13, 17:56 jest karane wszędzie. Po zadymach w Londynie w Ub roku eksmitowano wiele rodzin za złamanie umowy z miastem o wynajmie mieszkania na szczególnych warunkach, za udział w burdach ulicznych. Prawo własności jest fundamentem cywilizacji europejskiej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Z czym do ludzi 31.10.13, 18:25 Płaca minimalna w Anglii wynosi ok. 5 tys. zł a w PL 1600 zł. O zasiłkach nie wspomnę. Tam można się spokojnie utrzymać za minimalną wynajmując pokój i jeszcze zostanie. A tutaj co najwyżej starczy na opłaty. I tam, nie ma tak skorumpowanego rządu, który zabiera miejsca pracy dla swoich kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 No to powiedz z jakiego powodu pensje sw Polsce 31.10.13, 18:35 mają być takie jak w UK? Istnieje coś takiego jak gromadzenie bogactwa narodowego. Słyszałeś o tym? My jesteśmy na określonym poziomie ekonomicznym i tyle. I powtarzam, nie do osoby fizycznej należy sponsorowanie niezamożnych. M. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: No to powiedz z jakiego powodu pensje sw Pols 31.10.13, 18:50 > I powtarzam, nie do osoby fizycznej należy sponsorowanie niezamożnych. No wiem, w neoliberalizmie jest odwrotnie. Gdyby pensja/emerytura w Polsce była stosowna do 'bogactwa narodowego' to nie byłoby potrzeby eksmitowania ludzi z powodu biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie wiem czy to zrozumiesz, ale 31.10.13, 18:58 spróbuję. "Suma wszystkich dochodów ludności nie powinna przekraczać sumy wartości towarów i usług na rynku" Wtedy jest równowaga. Nie istnieje żaden racjonalny powód aby w Polsce średnie zarobki były takie jak w tym wypadku w UK. Ja pamiętam czasy, kiedy wszyscy zarabiali w milionach. M. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Nie wiem czy to zrozumiesz, ale 31.10.13, 19:18 Zapoznaj się lepiej z cenami towarów/żywności w Anglii i Polsce bo się ośmieszasz. W Polsce są już porównywalne i dobijają do tych w Europie. Oraz ile i jakie rzeczy można kupić za angielską minimalną w Angli a polską minimalną w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: No to powiedz z jakiego powodu pensje sw Pols 31.10.13, 19:47 > Gdyby pensja/emerytura w Polsce była stosowna do 'bogactwa narodowego' Tym się różni wrażliwa lewica od wrażliwych gospodarczych liberałów, że ci drudzy uważają, że skoro pensja / emerytura jest swoistym talonem na zakup pracy innych (bo tym jest pieniądź) to jej wysokość powinna być stosowna do wyników uprzedniej pracy uposażonego. Niby to jest logiczne, ale dla wielu bardzo trudne do przetrawienia - dziwnym trafem głównie dla tych, którzy nic pożytecznego robić nie potrafią, T. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Ikonowicz dokonał samosąduy, a to 31.10.13, 21:05 mariner4 napisał: > Prawo własności jest fundamentem cywilizacji europejskiej. Tego samego typu debilizmy pie...li zwolennicy niewolnictwa "niewolnik to święta własność prywatna jego pana". Tylko jakiś skończony bezmózgi troll może takie coś pie...ć. Są rzeczy ważniejsze niż zwierzchność jakiegoś złodzieja nad latyfundią, kamienicami, fabrykami, czy niewolnikami. A fundamentem cywilizacji europejskiej jest sprawiedliwość społeczna, liberalizm (ten prawdziwy wolnościowy w nie złodziejstwo i zamordyzm które określić można co najwyżej neoliberalizmem) socjal i model państwa dobrobytu To co było w Europie przed 1945 rokiem jest w większości godne pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Polski wstydliwy paradoks 31.10.13, 21:02 antyprawak napisał: > SLD i Palikoty powinny zainteresować Radę Europy sprawą Ikonowicza. Jak się dow > iedzą w Europie, że w polskim więzieniu głoduje facet, którego wsadzono za obro > nę eksmitowanyc Proponujesz okłamanie Rady Europy? I liczysz, że Rada Europy nabierze sie na takie kłamstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Lewicowców do więzienia? 31.10.13, 18:30 Ikonowicz pobił człowieka. Miller i Kwaśniewski zabili istotę ludzką Husajna. Coś w tym jest. Historia uczy więc, że lewica krwawą jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Lewicowców do więzienia? 31.10.13, 20:34 superspec napisał: > Ikonowicz pobił człowieka. Miller i Kwaśniewski zabili istotę ludzką Husajna. C > oś w tym jest. Historia uczy więc, że lewica krwawą jest. Allach Akbar, znaczy się bóg islamski tak chciał i nie uchronił "niewinnego" jak dziewica Husajna. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Polski wstydliwy paradoks 31.10.13, 19:53 Co z Macierewiczem i Kaczyńskim ? Miller i Kwaśniewski mają wyrok ? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Niestety 31.10.13, 20:53 mila2712 napisała: "[...] Miller i Kwaśniewski mają wyrok ?" Nie mają wyroku, bo nie mieli procesu. I to jest właśnie paradoksem III RP, bo wepchnięcie państwa w napastniczą wojnę jest niewątpliwie poważniejszym przestępstwem niż blokada eksmisji. Art. 117 kk przewiduje za to karę pozbawienia wolności na co najmniej 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Niestety 31.10.13, 21:01 twoja obsesja iracka jest lekko męcząca.czy możesz powiedzieć co jest przyczyną,powodem te obsesji? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Niestety 31.10.13, 21:08 spokojny.zenek napisał: > Obstawiam zmiany miażdżycowe. Albo zespół Korsakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Niestety 31.10.13, 21:25 Mało prawdopodobne. Znacznie prawdopodobniejsze zmiany miażdżycowe. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Niestety 31.10.13, 21:42 99venus napisał: "twoja obsesja iracka jest lekko męcząca.czy możesz powiedzieć co jest przyczyną ,powodem te obsesji?" Nienawiść do wojen napastniczych. A ta bierze się stąd, że moje pokolenie wojnę pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Niestety 31.10.13, 21:53 Twojemu pokoleniu wojna wiele odebrała. Ale nie rozum. Wiec nie wycieraj sobie twarzy swoim pokoleniem, z łaski swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Niestety 01.11.13, 12:46 jak Sadam mordował Kurdów,truł gazem Irańczykow z którymi wywołał wojne,torturował przeciwników politycznych też protestowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Niestety 31.10.13, 21:04 ndris napisał: > mila2712 napisała: > "[...] Miller i Kwaśniewski mają wyrok ?" > Nie mają wyroku, bo nie mieli procesu I to kończy rozmowę. paradoksem jest, że tak idiotyczne wpisy jak twoje sa przez niektórych traktowane poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Niestety 31.10.13, 21:38 To dopiero rozpoczyna rozmowę na temat dlaczego ludzie, którzy publicznie dopuścili się zbrodni nie stanęli przed sądem. A o tym, że napaść na Irak była zbrodnią, mówił Jan Łopuszański w Sejmie 26 marca 2003: " Przypominamy, że także prawo polskie zna pojęcie ˝zbrodni przeciwko pokojowi˝. Przypominamy treść art. 117 Kodeksu karnego: Kto wszczyna lub prowadzi wojnę napastniczą, podlega karze. Dla przypomnienia - do kary dożywocia włącznie, ˝kto czyni przygotowania do wojny napastniczej, podlega karze˝, ˝kto publicznie nawołuje do wszczęcia wojny napastniczej, podlega karze˝. Stoimy wobec konieczności pociągnięcia do odpowiedzialności konstytucyjnej panów prezydenta i premiera Rzeczypospolitej, a być może i innych osób, które w przygotowaniu tej zbrodni przeciwko pokojowi uczestniczyły Mamy oczywiście świadomość, że może w tym Sejmie nastąpi zjawisko przedłożenia zasady lojalności grup politycznych nad obowiązujące prawo, ale proszę się nie cieszyć. Przypominamy, że zbrodnie przeciw pokojowi, podobnie jak zbrodnie przeciwko ludzkości i przestępstwa wojenne, nie podlegają przedawnieniu. Brak przedawnienia tych zbrodni jest instytucją zarówno prawa międzynarodowego, jak i prawa polskiego. " orka2.sejm.gov.pl/Debata4.nsf/main/42392514 Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Niestety 31.10.13, 21:40 To rozmawiaj sobie sam ze sobą. Już wszyscy mają serdecznie dośc twojej obsesji, którą od kilku lat zatruwasz to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re:Powiedz nam indris 31.10.13, 21:59 złożyłeś przynajmniej zawiadomienie w prokuraturze w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re:Powiedz nam indris 31.10.13, 23:19 gtxl napisał: "złożyłeś przynajmniej zawiadomienie w prokuraturze w tej sprawie?" Nie złożyłem, bo rzecz jest ogólnie znana, więc w prokuraturze również. Jeżeli prokuratura nic nie robi w tej sprawie, to musi mieć swoje powody, a jakie - mogę się tylko domyślać. Nota bene, takie zawiadomienie złożył Ikonowicz w roku 2003, dotyczyło ono Kwaśniewskiego. Prokuratura odpowiedziała mu wtedy, że nie może zająć się sprawą, bo urzędujący prezydent może odpowiadać tylko przed Trybunałem Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Polski wstydliwy paradoks 01.11.13, 09:55 Swoimi wpisami kompromitujesz temat wojny irackiej. F. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Wojna iracka... 01.11.13, 12:48 to nie wojny są kompromitujące tylko ludzie którzy je wywołują.ani Kwaśniewski ani Miller tej wojny nie wywołali. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Wojna iracka... 01.11.13, 12:55 > ani Kwaśniewski > ani Miller tej wojny nie wywołali. Ale Polske w te wojne wciagneli. Niemniej pisanie o nich w kontekscie sprawy Ikonowicza jest idiotyzmem. F. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Wojna iracka... 01.11.13, 13:01 moim zdaniem udział w tych działaniach był uzasadniony i w pełni go popieram.fakt,że Amerykanie winni jaszczurki pustynne szcz... prowadzać a nie za politykę się brać, ale nie zmienia to mojej oceny polskiego udziału w tej wojnie. obsesyjność indrisa jest naprawdę męcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Wojna iracka... 01.11.13, 14:31 Ja uwazam, nie byl uzasadniony, ale to nie jest wlasciwy watek do takiej dyskusji :)) F. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Wojna iracka... 01.11.13, 12:54 Ja mam na mysli to, ze ty, przez swoj sposob pisania o tym, kompromitujesz dyskusje na temat polskiego udzialu w tej wojnie. Ja tez uwazam, ze Kwasniewski i Miller powinni za to beknac, postepowanie polskich wladz wtedy bylo skandaliczne, ale ty swoim pisaniem kompletnie trywializujesz temat i wywolujesz efekt odwrotny. F. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Polski wstydliwy paradoks 01.11.13, 15:53 indris napisał: > Piotr Ikonowicz w więzieniu, Aleksander Kwaśniewski i Leszek Miller na wolności. -------------------------- Ikonowicz to bufom, a Kwaśniewski i Miller to dwa czerwone węże. Węże są sprytniejsze od idioty. Odpowiedz Link Zgłoś