Dodaj do ulubionych

Klimatyzacja

06.10.04, 17:15
Musiałam pozbyć się urządzeń klimatyzaji w swoim samochodzie. Powodem była
konieczność montażu instalacji gazowej, a pod maską nie było miejsca na
reduktor czy coś takiego, więc wolałam gaz od klimy. Może jest możliwość
sprzedaży klimy, czy ktoś wie gdzie szukać kupca?
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Klimatyzacja 06.10.04, 17:29
      W jakim samochodzie?
      • benia17 Re: Klimatyzacja 06.10.04, 17:30
        Daewoo Nexia GLX
    • benia17 Re: Klimatyzacja 06.10.04, 17:32
      Nexia GLX z 96r. Samochód odebrany z salonu wraz z zamontowaną klimą.
    • Gość: Doki nieprawdopodobne... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 06.10.04, 18:13
      > więc wolałam gaz od klimy

Zatkalo mnie. Naprawde.
      • benia17 Re: nieprawdopodobne... 06.10.04, 18:32
        Klima jest fajna ale w Polsce na 2-3 miesiące, a na gazie cały rok. Oczywiście
        górę biorą względy ekonomiczne. Jeżeli pod maską nie ma miejsca na reduktor czy
        coś takiego to nie mam wyboru. Auto ma abs, silnik dwówałkowy , instalację
        alarmową, wspomaganie itd. BRAK miejsca na gaz.
        • Gość: Doki Re: nieprawdopodobne... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 06.10.04, 18:37
          Oczywiscie, poniewaz wzgledy ekonomiczne sa takie wazne, nie ma mowy o
          porzadnej, nowoczesnej instalacji LPG, gdzie reduktor w ogole nie jest
          potrzebny, tak?

> Klima jest fajna ale w Polsce na 2-3 miesiące

I tu sie grubo mylisz.

Predzej oddalbym wspomaganie kierownicy niz klime.
          • Gość: Kokeeno Re: nieprawdopodobne... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.04, 19:55
            Zgadzam się - szczególnie w korkach - stanie w gorących wyziewach z rur sąsiadów nie jest szczególnie przyjemne - za to z klimą zawsze można zamknąć okno i włączyć przyjemny chłodek (moje autko spala tak w korkach / częściowo trasa z włączoną klimą jakieś 7,7l/100km, więc nie muszę za bardzo oszczędzać na klimie...)
    • przeem36 Re: Klimatyzacja 06.10.04, 19:35
      Uzywam klimy juz piaty rok w dwoch autach i nie wyobrazam sobie zeby jej nie
      bylo. Mysle, ze tak naprawde nie miales okazji jej uzywac. Tak naprawde to nie
      chodzi o obnizenie temperatury ale o pozbycie sie wilgoci, ktora nas dusi.
      Wybierajac nowe auto klima byla jednym z wazniejszych kryteriow, np.ABS juz nie.
      • benia17 Re: Klimatyzacja 06.10.04, 19:40
        To prawda. Kupiłam samochód w połowie lipca. Wspomaganie kierownicy jest
        przydatne zwłaszcza dla "baby" w dużym ciężkim aucie.
        • Gość: Kokeeno Re: Klimatyzacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.04, 19:58
          Wspomaganie jest dobre, ale uczy czegoś, co nie jest zbyt przyjemne dla opon (obracania wieńcem kierownicy kiedy auto jest zatrzymane).
    • Gość: ks Re: Klimatyzacja IP: *.meganet.pl 06.10.04, 19:49
      ciekawe rozumowanie.
      • radioaktywny Re: Klimatyzacja 06.10.04, 20:01
        Po kilku latach uzytkowania klimatyzacji stwierdzam, ze jest ona jednym z
        najwazniejszych elementow wyposazenia auta. Moge miec nawet szyby na korbke, ale
        klimatyzacja obowiazkowo!
        Jest ona niezastapiona zarowno latem jak i zima...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka