Dodaj do ulubionych

Afera finansowa w związku z Przystankiem Woodstock

12.08.04, 10:39
www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040812&id=po21.txt
Oto fragment listu otwartego Kostrzyńskiej Grupy Obywatelskiej do burmistrza:
"Woodstock się zakończył. Nam jednak pozostały konsekwencje postępowania
burmistrza Kostrzyna p. Andrzeja Kunta. Szybko przekonaliśmy się wszyscy, że
nieprawdziwe okazały się wizje roztaczane przez Burmistrza, wg którego miasto
miało zarobić na imprezie. Już w dzień po imprezie nasi kupcy liczyli w
dziesiątki tysięcy złotych straty poniesione w wyniku Przystanku Woodstock.
(...) Podobnie rzecz wygląda z budżetem miasta, obciążonym organizacją
imprezy. Są ogromne koszty, o których dotąd Burmistrz rządzący miastem nie
wypowiedział się"
W Kostrzyniu nie ma pieniędzy na dokończenie budowy szkoły ponadgimnazjalnej,
ale pieniądze na organizację owsiakowego deprawowania młodzieży się znalazły.
Tak się "roziwja" Polska pod rządami panów z "ezelde".
Obserwuj wątek
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Afera finansowa w związku z Przystankiem Wood 12.08.04, 18:21
      o to ciekawe już zabieram sie do czytania
    • warka_strong Przeczytałem i... 12.08.04, 19:26
      czekam na informację w "ND" (to przecież uczciwa gazeta)o tym, jakie obciążenia
      dla budżetu niosą papieskie wizyty.
      • yossarian18 Re: Przeczytałem i... 12.08.04, 19:31
        A komu poza garstką antyklerykałów przeszkadzają papieskie wizyty, które w
        przeciwieństwie do imprez organizowanych przez Owsiaka kontrowersyjne nie są.
        • warka_strong Re: Przeczytałem i... 12.08.04, 19:33
          Może i kontrowersyjne nie są, ale powodują obciążenie budżetu.Jakoś"ND" nie sili
          się,aby o obciążeniach tych informować.
          • yossarian18 Re: Przeczytałem i... 12.08.04, 19:44
            No bo Przystanek Woodstock demoralizuję młodzież i nie ma z niego żadnego
            pożytku, zaś Papież jest przewodnikiem narodu(chociaż naród słabo go słucha,
            zwłascza elyty) i jego wizyty są potrzebne. Nasz Dziennik podał całą listę tych
            posłów, którzy głosowali za antykoncepcję finansowaną z budżetu państwa.
            Pozdrawiam
            • warka_strong Re: Przeczytałem i... 12.08.04, 19:55
              yossarian18 napisał:

> No bo Przystanek Woodstock demoralizuję młodzież i nie ma z niego żadnego
              > pożytku,
              ===
              Tak prezentuje się oficjalne stanowisko KK. Nie jest ono tożsame z "opinią
              publiczną".

>zaś Papież jest przewodnikiem narodu(chociaż naród słabo go słucha,
              > zwłascza elyty) i jego wizyty są potrzebne.
              ===
              Nie podważałem zasadności tych wizyt. Uczciwość nakazywałaby jednak zapoznać
              społeczeństwo z ich kosztami. Dlaczego uczciwość ta obowiązywać ma tylko i
              wyłącznie w stosunku do imprez, którym KK jest przeciwny?

>Nasz Dziennik podał całą listę tych
              >
              > posłów, którzy głosowali za antykoncepcję finansowaną z budżetu państwa.
              > Pozdrawiam
              >
              ===
              Wydaje mi się, że nie dotyczy to przedmiotu rozmowy.

Pozdrawiam.
              • yossarian18 Re: Przeczytałem i... 12.08.04, 20:03
                Opinia publiczna jest ogłupiana przez lewicowo-liberalne media, których
                naczelnym idolem jest J. Owsiak. Pieniądze przeznaczone na Przystanek albo
                finansowanie antykoncepcji to marnotrastwo, które trzeba nagłaśniać, w
                przypadku wizyt Ojca Świętego jest odwrotnie. Pozdrawiam.
                • warka_strong Re: Przeczytałem i... 12.08.04, 20:48
                  yossarian18 napisał:

> Opinia publiczna jest ogłupiana przez lewicowo-liberalne media, których
                  > naczelnym idolem jest J. Owsiak. Pieniądze przeznaczone na Przystanek albo
                  > finansowanie antykoncepcji to marnotrastwo, które trzeba nagłaśniać, w
                  > przypadku wizyt Ojca Świętego jest odwrotnie. Pozdrawiam.
                  >
                  ===
                  Powyższe nie uzasadnia czynienia tajnymi kosztów, jakie ponosi budżet przy
                  okazji wydatków na obsługę wizyt papieskich. Nie sposób też pominąć kosztów
                  budżetowych przy okazji choćby pielgrzymek do Częstochowy.
                  W dalszym ciągu podtrzymuję pytanie: dlaczego te wydatki pozostają niedostępne
                  dla opinii publicznej?
                  • yossarian18 Re: Przeczytałem i... 12.08.04, 22:18
                    A wydatki Owsiaka są jawne? Czy podano dokładną kwotę jaką państwo polskie
                    wyłożyło na koszty rykowiska w Kostrzyniu?
          • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Przeczytałem i... 12.08.04, 21:38
            a owsiakiady nie sa obciążenień dla budżetu? a kto jak nie buzet państwa musi
            wydać dodatkową kase na ochrone pociągów i potem na usuwanie zniszczeń jakich
            dokonują rokrocznie fani siemachy?
            • warka_strong Re: Przeczytałem i... 12.08.04, 21:52
              nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:

> a owsiakiady nie sa obciążenień dla budżetu? a kto jak nie buzet państwa musi
              > wydać dodatkową kase na ochrone pociągów i potem na usuwanie zniszczeń jakich
              > dokonują rokrocznie fani siemachy?
              >
              ===
              Owszem, imprezy organizowane przez Owsiaka również obciążają budżet. Jednak
              koszty te nie stanowią tajemnicy. W przeciwieństwie do informacji o kosztach
              ponoszonych przez budżet, przy obsłudze imprez kościelnych.
    • Gość: Salvadore Dali Re: Afera finansowa w związku z Przystankiem Wood IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:59
      a wracajac do tego pytania...
      ile kosztuja wizytacje dokonywane przez Wojtyle?
      ile kosztuje sprzatanie kondomow po wizycie pielgrzymek w Świetym Miescie?
      ile kosztuje kazdego obywatela, niewiezacych tez, katolickich budów? odzyskiwania majatkow czy prrzejmowania swiatyn innych religii?
      no i co sie stalo z pieniedzmi za Stocznie? hmm? i czy RM prowadzi jakas ewidencje naco wydawane sa pieniadze? bo z tego co wiem to Owsiak tak robi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka