all.correct2 Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 21.12.13, 19:55 1zzarda napisał(a): > Czy ktoś odpowie? Ale o so chozi ? Mossad ? Odpowiedz Link Zgłoś
brysio76 Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 21.12.13, 19:56 Bo to my decydujemy kto jest Żyd... pardon komuchem. I tak Sekielski którego rodzice nie byli nawet szeregowymi członkami PZPR to komuch z dziada pradziada, a Jerzy Targalski jr, syn J. Targalkskiego sr to nieugięty genetyczny antykomunista. A tow. Marek Król to antykomunista od czasów zygoty! O mamuniu on teraz jest w "WSieci". Jak nazwać gazetę w której pracuje szef reżimowej propagandy? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 21.12.13, 21:39 i sekretarz KC! Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Bo "resortowość" dotyczy tylko "onych" 21.12.13, 20:01 Czyli nie "naszych". To genialna w swej prostocie konstrukcja pozwalająca wytłumaczyć wszystkim nieudacznikom kto jest winny ich niepowodzeniom. forum.gazeta.pl/forum/w,28,148651330,148653432,To_caly_festiwal_mendowatosci_.html Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Bo "resortowość" dotyczy tylko "onych" 21.12.13, 20:10 szkoda że ci szubrawcy tak sprawnie docierają do swoich tępych wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Bo "resortowość" dotyczy tylko "onych" 21.12.13, 20:14 A Cenckiewicz to dlaczego nie jest resortowy? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Bo "resortowość" dotyczy tylko "onych" 21.12.13, 20:27 1zzarda napisał(a): > A Cenckiewicz to dlaczego nie jest resortowy? Dlaczego nie pytasz o to Cenckiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Nic w tym dziwnego nie ma 21.12.13, 20:26 W każdym społeczeństwie jest spory (mniej więcej stały) odsetek dość ograniczonych i przekonanych o swych niespełnionych możliwościach osobników pożądających prostych wytłumaczeń swego nieudacznictwa. I nie oczekują wyrafinowanych konstrukcji intelektualnych od propagandzistów chętnych wskazać im takowe. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 wydaje mi się, że autorzy nie pisali o Sekielskim 22.12.13, 07:25 ...a o Sianeckim (też Tomasz). Nie wszyscy dziennikarze przychylni władzy i wrodzy wobec PiS to dzieci esbeków, wystarczy wspomnieć choćby Wojciecha Maziarskiego, którego ojciec, śp. Jacek patronuje nagrodzie, jaką dostali m. in. Paweł Zyzak i Ewa Stankiewicz. I zapewne są po drugiej, tej niechętnej władzy i sympatyzującej z PiS stronie osoby, których rodzice byli zaangażowani w PRL. Moim zdaniem pytanie o związek między pochodzeniem a obraną drogą życiową i poglądami należy stawiać. I oczywiście nie jest tak, że cały system medialny po 1990 roku to wytwór bezpieki, ale na poziomie faktów nikt jeszcze nie podjął z książką polemiki. Cały czas słyszymy tylko, że to hańba, grzebanie w życiorysach, nienawiść etc. Żadnej merytorycznje polemiki w rodzaju: "nieprawdą jest, że A jest synem/córką B, to tylko przypadkowa zbieżność nazwisk" albo "nieprawdą jest, że C był wtedy to a wtedy zarejestrowany jako źródło informacji X, bo w tej redakcji nie pracował/ta redakcja powstała później". No i oczywiście dość prymitywna metoda obrony "tu quoque". Widzę tu generalnie brak argumentów. A przecież gdy uchodzący za autorytet publicysta kwestionuje dekomunizację czy przestrzega przed katolicko - narodowym fundamentalizmem brak wiedzy o jego korzeniach rodzinnych uniemożliwia pełną ocenę jego poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: wydaje mi się, że autorzy nie pisali o Sekiel 22.12.13, 07:42 brak wiedzy o jego korzeniach rodzinnych uniemożliwia pełną ocenę jego poglądów. fiu,fiu..............głębokie ,twierdzenie na miarę nobelka, Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: wydaje mi się, że autorzy nie pisali o Sekiel 22.12.13, 08:33 Ja pier... tamten to " filiozof"? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: wydaje mi się, że autorzy nie pisali o Sekiel 22.12.13, 08:41 m.c.hrabia napisał: > brak wiedzy o jego korzeniach rodzinnych uniemożliwia pełną ocenę jego poglą > dów. > > fiu,fiu..............głębokie ,twierdzenie na miarę nobelka, Polecam jedno nazwisko - Lesław Maleszka (tu co prawda nie korzenie rodzinne a aktywność własna, ale dobrze stworzony mechanizm.) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wiesz co to były "Nowe Drogi"? 22.12.13, 08:45 Otóż był miesięcznik teoretyczny KC PZPR. Mam kilka egzemplarzy. W jednym z nich jest artykuł Jacka Maziarskiego z okazji jak tam było napisane "bratniej pomocy państw socjalistycznych podczas kontrrewolucji węgierskiej w 1956 roku". Artykuł wyjątkowo paskudny i lizusowski. W periodyku tym nie było obowiązku pisać. Dziennikarze sami się tam pchali z różnych powodów. Między innymi dla kariery. Kto tam publikował był praktycznie nietykalny. Kiedyś robiąc inspekcję statku znaleźliśmy w jakiejś nieużywanej kabinie karton z takimi rzeczami. Zacząłem przeglądać przez ciekawość. wziąłem sobie na pamiątkę te, w których pisywały różne późniejsze "sumienia narodu". Tak więc te bydlaki co wydały ta książkę o resortowych dzieciach pisały to na zlecenie polityczne, a nie dla prawdy objawionej. Ciekawe czy jest tam o tatusiu Rajmundzie i jego synalkach? O sędzi Kryże i jego tatusiu, stalinowskim oprawcy. I jeszcze paru innych kanaliach mających ochronę kurdupla. M. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 no to jak widać jabłko nie spadło tak daleko 22.12.13, 08:52 ...od jabłoni, ale ojciec później sporządniał, więc i syn ma szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Hitlerowcy likwidowali całe rodziny 22.12.13, 08:56 wiele pokoleń swoich wrogów. PiSowskie ścierwa są juz tego bliskie. Ale kolego nie macie tych zębów co oni, Jesteście żałosne śmiecie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Wiesz co to były "Nowe Drogi"? 22.12.13, 09:05 Resortowe dzieci krytykowane są powszechnie nie za swoje rodzinne powiązania ale za wrogi stosunek do polskiej tożsamości narodowej. Tak sądzę i tak odbieram polityczna myśl przewodnią książki. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wywlekanie powiązań rodzinnych z zemsty 22.12.13, 09:18 to takie katolickie. No nie? Mnie nie przeszkadza to, co robił czyjś ojciec, czy dziadek. Ja to tylko wypominam tym co sami tak robią. Walczycie z komuną metodami komuny. Kłamstwem, pomówieniem i obrzucaniem błotem. To tak jak walczyć z kanibalizmem poprzez zjadanie ludożerców M.. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Ujawnienie powiazań rodzinnych można i należy 22.12.13, 09:27 traktować jako próbę zrozumienia politycznych postaw części resortowych dzieci. O żadnej zemście nie powinno być mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 No to pierwsze pytanie 22.12.13, 09:47 Jakim cudem Rajmund Kaczyński dostał wille, kiedy jego koledzy siedzieli w więzieniach? O to Cię głowa już nie boli. Na zasadzie, że nasza kanalia to dobra kanalia? M. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Ty pytasz mnie? Zapytać powinien np. Michnik 22.12.13, 09:55 Kaczyńskiego a nie pyta. Zastanów się dlaczego nikt poważnie myślący o polityce nie stawia takich iprowokacyjnie-diotycznych pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie wiesz, tak jak ja 22.12.13, 09:58 Ale pytanie jest zasadne. A Michnik? On nie wyciąga nikomu niczego. M. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Nie wiesz, tak jak ja 22.12.13, 10:07 Michnik inną bronią stara się niszczyć swoich przeciwników politycznych. Czy stawia Go to wyżej moralnie? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Nie wiesz, tak jak ja 22.12.13, 11:51 Dobrowolnie wybrał taką karierę na początku lat 80-tych i kontynuuje ją niepr.zerwanie do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus O tym czy ktoś uprawia politykę decyduję 22.12.13, 12:52 jego publiczna aktywność polityczna a nie udział w wyborach. Większość tzw. publicystów uprawia w Polsce politykę. Niektórzy z nich nieświadomie. Michnik świadomie. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: O tym czy ktoś uprawia politykę decyduję 22.12.13, 12:55 Z tej definicji wynika, że PL największym politykiem jest episkopat zatem? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: O tym czy ktoś uprawia politykę decyduję 22.12.13, 13:02 Episkopat w naszych warunkach nie może być apolitycznym. Nie jest jednak "największym politykiem" lecz znaczącym wiele. Dobrze wiedziała o tym PZPR. Wie też PO bo inaczej nie "współtworzyłoby intencjonalnie" partii awanturnika politycznego z Biłgoraju. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: O tym czy ktoś uprawia politykę decyduję 22.12.13, 16:14 Dlaczego nazywasz kogoś "awanturnik" skoro jest twórcą największego sukcesu politycznego w ostatnim czasie? Ponadto uważam, że Palikot jest "zbawieniem" dla kk! Piętnowanie grzechów hierarchii nie jest walką z kk! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Wywlekanie powiązań rodzinnych z zemsty 22.12.13, 09:57 > to takie katolickie. No nie? > Mnie nie przeszkadza to, co robił czyjś ojciec, czy dziadek. Ja to tylko wypomi > nam tym co sami tak robią. Na przykład Wojciechowi Maziarskiemu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Chciałem tylko wykazać Twoją nieuczciwość 22.12.13, 10:02 w ocenianiu ludzi. Ja cenię W. Maziarskiego. M. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Pisali, pisali 22.12.13, 11:53 jesteś źle poinformowany natemat.pl/84999,samokrytyka-tomasza-sekielskiego-przepraszam-niezlomnych-demaskatorow-z-gazety-polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Odpowiedzieć na to pytanie próbuje Terlikowski 22.12.13, 08:54 vod.gazetapolska.pl/5863-trzeba-bedzie-tych-ludzi-pozamykac-do-wiezien-nie-ma-innej-rady Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Za co krytykujemy resortowe dzieci? 22.12.13, 09:08 Resortowe dzieci krytykowane są powszechnie nie za swoje rodzinne powiązania ale za wrogi stosunek do polskiej tożsamości narodowej. Tak sądzę i tak odbieram polityczna myśl przewodnią książki. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wrogość wobec Kaczora, to wrogość wobec 22.12.13, 09:49 polskiej tożsamości narodowej? Kurdupel dla Ciebie może jest idol. Dla mnie to wróg Polski. M. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus W Twoich postach na FK bez większego trudu 22.12.13, 10:02 znaleźć można dowody wrogości do nie tylko "kaczora". Widoczna jest wrogość do Kościoła, do polskiej tradycji kulturowej (J. Tazbir) i do ludzi mających światopogląd nie wyrastający z podstaw marksizmu-leninizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Mnie jest tak samo daleko do 22.12.13, 10:17 narodowych socjalistów z PiS jak i do lewicy. Wmawiasz marksizm każdemu, kto nie lubi tego obrzydliwego kurdupla. M. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Mnie jest tak samo daleko do 22.12.13, 11:38 Jeśli Twoje słowa przyjąć za prawdę to, moim zdaniem, jest to wyznanie wroga jakiejkolwiek polskiej państwowości. W takim wypadku trafnie scharakteryzował Twoje środowisko Pan Terlikowski, mówiąc, że wywodzisz się z zlaicyzowanego środowiska żydowskiego wrogo nastawionego do wszystkiego co polskie. Przykre to ale jedyne rozsądne wytłumaczenie Twojej postawy wobec polskich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 "Żyd" to dla was uniwersalny epitet 22.12.13, 12:14 Jak już innych argumentów brak. Typowe dla nazioli, Polskich też. Nie masz moralnego prawa oceniać nikogo. Jesteś antysemicką kanalią. M. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Piszesz głupstwa przyjacielu! 22.12.13, 12:30 W polskiej kulturze słowo Żyd oznaczało wyznawcę Wiary Mojżeszowej z ,której swoje korzenie wywodzi chrześcijaństwo. Pan Terlikowski podkreślił nawet, że Jego uwaga dotyczy tych dawnych Żydów, którzy porzucili Wiarę a w przestrzeni politycznej są zaciekłymi wrogami polskości, która przecież bardzo silnie związana jest od wieków z Wiarą Chrześcijańską. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 O stosunku Żydów do Polski świetnie pisał J. Kuroń 22.12.13, 13:55 "Po Marcu siedziałem w jednej celi z docentem doktorem, Markiem Szapiro. Żydowski Żyd, który przeżył getto, a potem resztę okupacji ukrywany był gdzieś w Wawrze pod podłogą. W 1968 siedział za to, iż w prywatnym liście napisał, że w Polsce jest antysemityzm. Został aresztowany pod zarzutem rozpowszechniania fałszywych wiadomości godzących w interesy państwa polskiego. Otóż Marek Szapiro opowiadał mi, że Korczak w getcie mówił jego ojcu: jeśli Polskę w wyniku działań frontowych zajmie armia sowiecka, Żydzi będą skończeni. Społeczeństwo polskie odmówi współpracy z sowietami – a popatrz na to getto, to są ludzie obcy wobec Polski i oni tę współpracę podejmą. Nie doszło do tego, bo Żydów wymordowano. Ale Korczak miał rację. Ci nieliczni, którzy powrócili z Rosji, zajmowali różne stanowiska w aparacie władzy, bo taka była wtedy polityka. Taka była zresztą zawsze polityka caratu i po nim odziedziczył ją Stalin" i jeszcze fragment, który jasno określa dzisiejszą linię GW "Poznałem potem takich chłopców. Żydów z pochodzenia, którzy byli samą nienawiścią do faszyzmu, a rozumieli przez to antysemityzm. W rezultacie nienawidzili Polaków formacji narodowej, nawet nie endeckiej. Polaków-katolików, jakich w społeczeństwie polskim była wówczas większość. Właśnie ich i tę ich nienawiść łatwo było zauważyć w nowym aparacie władzy, w aparacie bezpieczeństwa i powiedzieć: Żydzi, Żydzi odgrywają się, znowu rozpoczęli walkę z Polską" www.kuron.pl/238/ Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wrogość wobec Kaczora, to wrogość wobec 22.12.13, 10:08 Doloze Macierewicza.Coz dobrego zrobila ta kanalia. Dla bliznich i dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 22.12.13, 10:34 bo donosy dobrze się sprzedają, a że donosy z pominięciem co niektórych, to już inna bajka. było zlecenie, są publikacje. niezalezna.pl/49798-tu-kupisz-resortowe-dzieci-media Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 22.12.13, 10:59 A to? wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/446387,dzialacze-pis-skarza-sie-na-antoniego-macierewicza.html Przecież to jasne, jesteś resortowy jak jesteś przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 22.12.13, 11:15 natemat.pl/86081,bedzie-pozew-zbiorowy-przeciw-autorom-resortowych-dzieci-czesc-dziennikarzy-chce-oczyscic-imie-inni-sie-odcinaja Wg ich standardów to JPII też resortowy? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dlaczego można pisać o ojcu SS-manie 22.12.13, 12:03 a o rodzicu SB-ku, czy aparatczyku komunistycznej PZPR - nie. forum.gazeta.pl/forum/w,28,142180507,142180507,_Esesman_i_jego_jeszcze_gorszy_syn_.html Wolno ujawniać i piętnować tylko rodzinne powiązania z faszyzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Komunizm był bardziej totalitarny od nazizmu 22.12.13, 12:08 zapomnieliście? forum.gazeta.pl/forum/w,28,130795830,130795830,Komunizm_byl_bardziej_totalitarny_od_nazizmu_.html To dla przypomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Komunizm był bardziej totalitarny od nazizmu 22.12.13, 12:20 Zarówno komunizm jak i faszyzm były totatalitarnymi ustrojami, z tym że zgodze się,że ofiar po stronie komunizmu było znacznie więcej. Co do lustracji rodziców....zawsze byłem temu przeciwny. Dlaczego syn ma odpowiadać za "grzechy" ojca,dziadka? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 13:14 która w czasie wojny pomagała AK-owcom i to ona (nie ojciec z KPP) była dla niego wzorem. Poza tym jak wiadomo Wildstein działał w opozycji, czego o większości opisywanych "resortowych potomków" powiedzieć niestety nie można. Serio pierwszy raz słyszycie o tym, że nasze poglądy kształtuje rodzinne środowisko i najbliższe otoczenie? Nie zawsze dziecko przejmuje światopogląd po swoich rodzicach, ale życie pokazuje, że "niedaleko pada jabłko od jabłoni" i najczęściej tak właśnie jest. Nie przez przypadek pochodzący z komunistycznej rodziny A. Michnik już w łonie Solidarności stworzył silny nurt tzw. lewicy laickiej, obwołał (skazanego potem w wolnej Polsce) gen. Kiszczaka "człowiekiem honoru", a dziś gazeta tego środowiska nieomal wzoruje się na Trybunie Ludu, jeśli chodzi o zaangażowanie w walkę z religią i Kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 15:51 No tak, pomagała! wroblewski.tocowazne.pl/n/resortowe-dzieci-nie-polecam-na-swieta Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:08 Tak, pomagała. A co? www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/bogdan-zalewski/blogi/news-ub-enbrookowie,nId,1076097 Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 17:34 Teraz pomagała, może. Nie zmienia to faktu, że była a przecież w stosunku do innych to jest zarzut kończący. To bardzo parszywa lustracja! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 17:41 > Nie zmienia to faktu, że była Co "była", gamoniu. Co ci się znów ubzdurało w łepetynie. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 19:34 Członkiem - ojciec Sekielskiego też, czy Lisa i to "gamoniu" wystarcza aby sugerować, że to zdrajcy? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 28.12.13, 14:15 Matka Wildsteina (z pochodzenia chłopka) nigdy nie była w PZPR forumowy gamoniu, kibicowała AK - komuchem za to był ojciec (KPP) i z tego powodu w domu Wildsteinów stale dochodziło do spięć i awantur. A teraz odmarsz i nie zawracać mi więcej głowy. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:00 indeed4 napisał: Poza tym jak wiadomo Wildstein działał w opozycji, czego o większośc i opisywanych "resortowych potomków" powiedzieć niestety nie można. ------------------------------------------------------------------------- Napisz jeszcze o jaką "opozycję" ci chodzi... Michnik, Modzelewski, Kuroń i cała ferajna z Alei Przyjaciół, była przecież w "opozycji" Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:07 Nie słyszałeś genetycznego debila? Matki patriotki mają tylko prawdziwi patrioci! Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:28 Oba cwaj jewreje. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:34 o nurt tzw. lewicy laickiej, jest w dalszej części komentarza. To było wymyślone, czy też raczej reanimowane przez Michnika kuriozum, o którym pisał w "Kościół, Lewica, Dialog", a niedawno przyznał (wywiad niżej), że już nie istnieje - na szczęście, uff! kulturaliberalna.pl/2012/05/15/bomba-liberalizmu-adam-michnik-w-rozmowie-z-jaroslawem-kuiszem-i-piotrem-kiezunem/ Odpowiedz Link Zgłoś
moxx-1985 Bydło grzebie w życiorysach 28.12.13, 13:07 Nie obchodzi mnie w czym życiorysie ktoś grzebie ani po co, ale tym razem to lewicowe bydło grzebie w życiorysach Wildsteina i Targalskiego. Jednym słowem: PODŁOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nawet tutejsi szmalcownicy jak np Chasyd, Gołda 28.12.13, 17:54 nie wytykają Wildsteinowi pochodzenia. Mnie talk wisi jego pochodzenie, to że jest kanalią już nie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
moxx-1985 Re: Nawet tutejsi szmalcownicy jak np Chasyd, Goł 28.12.13, 20:11 Nie mówiłem o genealogii tylko o biografii, ale nie dziwi mnie, że ofiary "nowej podstawy programowej" (i nie tylko) nie umieją odróżnić tych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Nawet tutejsi szmalcownicy jak np Chasyd, Goł 28.12.13, 20:34 twitter.com/G_Jakubowski/status/416708941994004480/photo/1 Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: Dzieci posła pis Piotrowicza to resortowe czy 29.12.13, 11:23 nie? Jeśli ma, bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś