Dodaj do ulubionych

Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein nie?

21.12.13, 19:43
Czy ktoś odpowie?
Obserwuj wątek
    • all.correct2 Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 21.12.13, 19:55
      1zzarda napisał(a):

> Czy ktoś odpowie?
      Ale o so chozi ? Mossad ?
    • brysio76 Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 21.12.13, 19:56
      Bo to my decydujemy kto jest Żyd... pardon komuchem. I tak Sekielski którego rodzice nie byli nawet szeregowymi członkami PZPR to komuch z dziada pradziada, a Jerzy Targalski jr, syn J. Targalkskiego sr to nieugięty genetyczny antykomunista. A tow. Marek Król to antykomunista od czasów zygoty! O mamuniu on teraz jest w "WSieci". Jak nazwać gazetę w której pracuje szef reżimowej propagandy?
      • 99venus Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 21.12.13, 21:39
        i sekretarz KC!
    • iq-ok Bo "resortowość" dotyczy tylko "onych" 21.12.13, 20:01
      Czyli nie "naszych".
      To genialna w swej prostocie konstrukcja pozwalająca wytłumaczyć wszystkim nieudacznikom kto jest winny ich niepowodzeniom.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,148651330,148653432,To_caly_festiwal_mendowatosci_.html
      • wujaszek_joe Re: Bo "resortowość" dotyczy tylko "onych" 21.12.13, 20:10
        szkoda że ci szubrawcy tak sprawnie docierają do swoich tępych wyznawców.
        • 1zzarda Re: Bo "resortowość" dotyczy tylko "onych" 21.12.13, 20:14
          A Cenckiewicz to dlaczego nie jest resortowy?
          • gtxl Re: Bo "resortowość" dotyczy tylko "onych" 21.12.13, 20:27
            1zzarda napisał(a):

> A Cenckiewicz to dlaczego nie jest resortowy?

Dlaczego nie pytasz o to Cenckiewicza?
        • iq-ok Nic w tym dziwnego nie ma 21.12.13, 20:26
          W każdym społeczeństwie jest spory (mniej więcej stały) odsetek dość ograniczonych i przekonanych o swych niespełnionych możliwościach osobników pożądających prostych wytłumaczeń swego nieudacznictwa.
          I nie oczekują wyrafinowanych konstrukcji intelektualnych od propagandzistów chętnych wskazać im takowe.
    • piotr7777 wydaje mi się, że autorzy nie pisali o Sekielskim 22.12.13, 07:25
      ...a o Sianeckim (też Tomasz).
      Nie wszyscy dziennikarze przychylni władzy i wrodzy wobec PiS to dzieci esbeków, wystarczy wspomnieć choćby Wojciecha Maziarskiego, którego ojciec, śp. Jacek patronuje nagrodzie, jaką dostali m. in. Paweł Zyzak i Ewa Stankiewicz. I zapewne są po drugiej, tej niechętnej władzy i sympatyzującej z PiS stronie osoby, których rodzice byli zaangażowani w PRL.
      Moim zdaniem pytanie o związek między pochodzeniem a obraną drogą życiową i poglądami należy stawiać. I oczywiście nie jest tak, że cały system medialny po 1990 roku to wytwór bezpieki, ale na poziomie faktów nikt jeszcze nie podjął z książką polemiki. Cały czas słyszymy tylko, że to hańba, grzebanie w życiorysach, nienawiść etc. Żadnej merytorycznje polemiki w rodzaju: "nieprawdą jest, że A jest synem/córką B, to tylko przypadkowa zbieżność nazwisk" albo "nieprawdą jest, że C był wtedy to a wtedy zarejestrowany jako źródło informacji X, bo w tej redakcji nie pracował/ta redakcja powstała później". No i oczywiście dość prymitywna metoda obrony "tu quoque". Widzę tu generalnie brak argumentów.
      A przecież gdy uchodzący za autorytet publicysta kwestionuje dekomunizację czy przestrzega przed katolicko - narodowym fundamentalizmem brak wiedzy o jego korzeniach rodzinnych uniemożliwia pełną ocenę jego poglądów.
      • m.c.hrabia Re: wydaje mi się, że autorzy nie pisali o Sekiel 22.12.13, 07:42
        brak wiedzy o jego korzeniach rodzinnych uniemożliwia pełną ocenę jego poglądów.

fiu,fiu..............głębokie ,twierdzenie na miarę nobelka,
        • 1zzarda Re: wydaje mi się, że autorzy nie pisali o Sekiel 22.12.13, 08:33
          Ja pier... tamten to " filiozof"?
        • piotr7777 Re: wydaje mi się, że autorzy nie pisali o Sekiel 22.12.13, 08:41
          m.c.hrabia napisał:

> brak wiedzy o jego korzeniach rodzinnych uniemożliwia pełną ocenę jego poglą
          > dów.

>
          > fiu,fiu..............głębokie ,twierdzenie na miarę nobelka,

Polecam jedno nazwisko - Lesław Maleszka (tu co prawda nie korzenie rodzinne a aktywność własna, ale dobrze stworzony mechanizm.)
      • mariner4 Wiesz co to były "Nowe Drogi"? 22.12.13, 08:45
        Otóż był miesięcznik teoretyczny KC PZPR. Mam kilka egzemplarzy.
        W jednym z nich jest artykuł Jacka Maziarskiego z okazji jak tam było napisane "bratniej pomocy państw socjalistycznych podczas kontrrewolucji węgierskiej w 1956 roku". Artykuł wyjątkowo paskudny i lizusowski. W periodyku tym nie było obowiązku pisać. Dziennikarze sami się tam pchali z różnych powodów. Między innymi dla kariery. Kto tam publikował był praktycznie nietykalny.
        Kiedyś robiąc inspekcję statku znaleźliśmy w jakiejś nieużywanej kabinie karton z takimi rzeczami. Zacząłem przeglądać przez ciekawość. wziąłem sobie na pamiątkę te, w których pisywały różne późniejsze "sumienia narodu".
        Tak więc te bydlaki co wydały ta książkę o resortowych dzieciach pisały to na zlecenie polityczne, a nie dla prawdy objawionej. Ciekawe czy jest tam o tatusiu Rajmundzie i jego synalkach? O sędzi Kryże i jego tatusiu, stalinowskim oprawcy. I jeszcze paru innych kanaliach mających ochronę kurdupla.
        M.
        • piotr7777 no to jak widać jabłko nie spadło tak daleko 22.12.13, 08:52
          ...od jabłoni, ale ojciec później sporządniał, więc i syn ma szansę.
          • mariner4 Hitlerowcy likwidowali całe rodziny 22.12.13, 08:56
            wiele pokoleń swoich wrogów. PiSowskie ścierwa są juz tego bliskie. Ale kolego nie macie tych zębów co oni, Jesteście żałosne śmiecie.

M.
        • homosovieticus Re: Wiesz co to były "Nowe Drogi"? 22.12.13, 09:05
          Resortowe dzieci krytykowane są powszechnie nie za swoje rodzinne powiązania ale za wrogi stosunek do polskiej tożsamości narodowej. Tak sądzę i tak odbieram polityczna myśl przewodnią książki.
          • mariner4 Wywlekanie powiązań rodzinnych z zemsty 22.12.13, 09:18
            to takie katolickie. No nie?
            Mnie nie przeszkadza to, co robił czyjś ojciec, czy dziadek. Ja to tylko wypominam tym co sami tak robią.
            Walczycie z komuną metodami komuny. Kłamstwem, pomówieniem i obrzucaniem błotem.
            To tak jak walczyć z kanibalizmem poprzez zjadanie ludożerców
            M..
            • homosovieticus Ujawnienie powiazań rodzinnych można i należy 22.12.13, 09:27
              traktować jako próbę zrozumienia politycznych postaw części resortowych dzieci. O żadnej zemście nie powinno być mowy.
              • mariner4 No to pierwsze pytanie 22.12.13, 09:47
                Jakim cudem Rajmund Kaczyński dostał wille, kiedy jego koledzy siedzieli w więzieniach?
                O to Cię głowa już nie boli. Na zasadzie, że nasza kanalia to dobra kanalia?
                M.
                • homosovieticus Ty pytasz mnie? Zapytać powinien np. Michnik 22.12.13, 09:55
                  Kaczyńskiego a nie pyta. Zastanów się dlaczego nikt poważnie myślący o polityce nie stawia takich iprowokacyjnie-diotycznych pytań.
                  • mariner4 Nie wiesz, tak jak ja 22.12.13, 09:58
                    Ale pytanie jest zasadne. A Michnik? On nie wyciąga nikomu niczego.
                    M.
                    • homosovieticus Re: Nie wiesz, tak jak ja 22.12.13, 10:07
                      Michnik inną bronią stara się niszczyć swoich przeciwników politycznych. Czy stawia Go to wyżej moralnie?
                      • 1zzarda Re: Nie wiesz, tak jak ja 22.12.13, 10:35
                        A Michnik to polityk teraz?
                        • homosovieticus Re: Nie wiesz, tak jak ja 22.12.13, 11:51
                          Dobrowolnie wybrał taką karierę na początku lat 80-tych i kontynuuje ją niepr.zerwanie do dzisiaj.
                          • 1zzarda Re: Nie wiesz, tak jak ja 22.12.13, 12:44
                            A co startuje w wyborach?
                            • homosovieticus O tym czy ktoś uprawia politykę decyduję 22.12.13, 12:52
                              jego publiczna aktywność polityczna a nie udział w wyborach. Większość tzw. publicystów uprawia w Polsce politykę. Niektórzy z nich nieświadomie. Michnik świadomie.
                              • 1zzarda Re: O tym czy ktoś uprawia politykę decyduję 22.12.13, 12:55
                                Z tej definicji wynika, że PL największym politykiem jest episkopat zatem?
                                • homosovieticus Re: O tym czy ktoś uprawia politykę decyduję 22.12.13, 13:02
                                  Episkopat w naszych warunkach nie może być apolitycznym. Nie jest jednak "największym politykiem" lecz znaczącym wiele. Dobrze wiedziała o tym PZPR. Wie też PO bo inaczej nie "współtworzyłoby intencjonalnie" partii awanturnika politycznego z Biłgoraju.
                                  • 1zzarda Re: O tym czy ktoś uprawia politykę decyduję 22.12.13, 16:14
                                    Dlaczego nazywasz kogoś "awanturnik" skoro jest twórcą największego sukcesu politycznego w ostatnim czasie?
                                    Ponadto uważam, że Palikot jest "zbawieniem" dla kk! Piętnowanie grzechów hierarchii nie jest walką z kk!
            • piotr7777 Re: Wywlekanie powiązań rodzinnych z zemsty 22.12.13, 09:57
              > to takie katolickie. No nie?
              > Mnie nie przeszkadza to, co robił czyjś ojciec, czy dziadek. Ja to tylko wypomi
              > nam tym co sami tak robią.

Na przykład Wojciechowi Maziarskiemu, prawda?
              • mariner4 Chciałem tylko wykazać Twoją nieuczciwość 22.12.13, 10:02
                w ocenianiu ludzi. Ja cenię W. Maziarskiego.
                M.
      • indeed4 Pisali, pisali 22.12.13, 11:53
        jesteś źle poinformowany

natemat.pl/84999,samokrytyka-tomasza-sekielskiego-przepraszam-niezlomnych-demaskatorow-z-gazety-polskiej
    • homosovieticus Odpowiedzieć na to pytanie próbuje Terlikowski 22.12.13, 08:54
      vod.gazetapolska.pl/5863-trzeba-bedzie-tych-ludzi-pozamykac-do-wiezien-nie-ma-innej-rady
    • homosovieticus Za co krytykujemy resortowe dzieci? 22.12.13, 09:08
      Resortowe dzieci krytykowane są powszechnie nie za swoje rodzinne powiązania ale za wrogi stosunek do polskiej tożsamości narodowej. Tak sądzę i tak odbieram polityczna myśl przewodnią książki.
      • mariner4 Wrogość wobec Kaczora, to wrogość wobec 22.12.13, 09:49
        polskiej tożsamości narodowej?
        Kurdupel dla Ciebie może jest idol. Dla mnie to wróg Polski.
        M.
        • homosovieticus W Twoich postach na FK bez większego trudu 22.12.13, 10:02
          znaleźć można dowody wrogości do nie tylko "kaczora". Widoczna jest wrogość do Kościoła, do polskiej tradycji kulturowej (J. Tazbir) i do ludzi mających światopogląd nie wyrastający z podstaw marksizmu-leninizmu.
          • mariner4 Mnie jest tak samo daleko do 22.12.13, 10:17
            narodowych socjalistów z PiS jak i do lewicy.
            Wmawiasz marksizm każdemu, kto nie lubi tego obrzydliwego kurdupla.
            M.
            • homosovieticus Re: Mnie jest tak samo daleko do 22.12.13, 11:38
              Jeśli Twoje słowa przyjąć za prawdę to, moim zdaniem, jest to wyznanie wroga jakiejkolwiek polskiej państwowości. W takim wypadku trafnie scharakteryzował Twoje środowisko Pan Terlikowski, mówiąc, że wywodzisz się z zlaicyzowanego środowiska żydowskiego wrogo nastawionego do wszystkiego co polskie.
              Przykre to ale jedyne rozsądne wytłumaczenie Twojej postawy wobec polskich problemów.
              • mariner4 "Żyd" to dla was uniwersalny epitet 22.12.13, 12:14
                Jak już innych argumentów brak. Typowe dla nazioli, Polskich też.
                Nie masz moralnego prawa oceniać nikogo. Jesteś antysemicką kanalią.
                M.
                • homosovieticus Piszesz głupstwa przyjacielu! 22.12.13, 12:30
                  W polskiej kulturze słowo Żyd oznaczało wyznawcę Wiary Mojżeszowej z ,której swoje korzenie wywodzi chrześcijaństwo.

Pan Terlikowski podkreślił nawet, że Jego uwaga dotyczy tych dawnych Żydów, którzy porzucili Wiarę a w przestrzeni politycznej są zaciekłymi wrogami polskości, która przecież bardzo silnie związana jest od wieków z Wiarą Chrześcijańską.
                  • indeed4 O stosunku Żydów do Polski świetnie pisał J. Kuroń 22.12.13, 13:55
                    "Po Marcu siedziałem w jednej celi z docentem doktorem, Markiem Szapiro. Żydowski Żyd, który przeżył getto, a potem resztę okupacji ukrywany był gdzieś w Wawrze pod podłogą. W 1968 siedział za to, iż w prywatnym liście napisał, że w Polsce jest antysemityzm. Został aresztowany pod zarzutem rozpowszechniania fałszywych wiadomości godzących w interesy państwa polskiego. Otóż Marek Szapiro opowiadał mi, że Korczak w getcie mówił jego ojcu: jeśli Polskę w wyniku działań frontowych zajmie armia sowiecka, Żydzi będą skończeni. Społeczeństwo polskie odmówi współpracy z sowietami – a popatrz na to getto, to są ludzie obcy wobec Polski i oni tę współpracę podejmą. Nie doszło do tego, bo Żydów wymordowano. Ale Korczak miał rację. Ci nieliczni, którzy powrócili z Rosji, zajmowali różne stanowiska w aparacie władzy, bo taka była wtedy polityka. Taka była zresztą zawsze polityka caratu i po nim odziedziczył ją Stalin"

i jeszcze fragment, który jasno określa dzisiejszą linię GW

"Poznałem potem takich chłopców. Żydów z pochodzenia, którzy byli samą nienawiścią do faszyzmu, a rozumieli przez to antysemityzm. W rezultacie nienawidzili Polaków formacji narodowej, nawet nie endeckiej. Polaków-katolików, jakich w społeczeństwie polskim była wówczas większość. Właśnie ich i tę ich nienawiść łatwo było zauważyć w nowym aparacie władzy, w aparacie bezpieczeństwa i powiedzieć: Żydzi, Żydzi odgrywają się, znowu rozpoczęli walkę z Polską"

www.kuron.pl/238/
        • x2468 Re: Wrogość wobec Kaczora, to wrogość wobec 22.12.13, 10:08
          Doloze Macierewicza.Coz dobrego zrobila ta kanalia. Dla bliznich i dla Polski.
    • behemot17-13 Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 22.12.13, 10:34
      bo donosy dobrze się sprzedają, a że donosy z pominięciem co niektórych, to już inna bajka. było zlecenie, są publikacje.
      niezalezna.pl/49798-tu-kupisz-resortowe-dzieci-media
      • 1zzarda Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 22.12.13, 10:59
        A to?
        wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/446387,dzialacze-pis-skarza-sie-na-antoniego-macierewicza.html
        Przecież to jasne, jesteś resortowy jak jesteś przeciw.
    • 1zzarda Re: Dlaczego Sekielski jest resortowy a Wildstein 22.12.13, 11:15
      natemat.pl/86081,bedzie-pozew-zbiorowy-przeciw-autorom-resortowych-dzieci-czesc-dziennikarzy-chce-oczyscic-imie-inni-sie-odcinaja
      Wg ich standardów to JPII też resortowy?
    • indeed4 Dlaczego można pisać o ojcu SS-manie 22.12.13, 12:03
      a o rodzicu SB-ku, czy aparatczyku komunistycznej PZPR - nie.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,142180507,142180507,_Esesman_i_jego_jeszcze_gorszy_syn_.html

Wolno ujawniać i piętnować tylko rodzinne powiązania z faszyzmem?

• indeed4 Komunizm był bardziej totalitarny od nazizmu 22.12.13, 12:08
        zapomnieliście?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,130795830,130795830,Komunizm_byl_bardziej_totalitarny_od_nazizmu_.html

To dla przypomnienia.
        • gtxl Re: Komunizm był bardziej totalitarny od nazizmu 22.12.13, 12:20
          Zarówno komunizm jak i faszyzm były totatalitarnymi ustrojami, z tym że zgodze się,że ofiar po stronie komunizmu było znacznie więcej.

Co do lustracji rodziców....zawsze byłem temu przeciwny.

Dlaczego syn ma odpowiadać za "grzechy" ojca,dziadka?
    • indeed4 Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 13:14
      która w czasie wojny pomagała AK-owcom i to ona (nie ojciec z KPP) była dla niego wzorem. Poza tym jak wiadomo Wildstein działał w opozycji, czego o większości opisywanych "resortowych potomków" powiedzieć niestety nie można.

Serio pierwszy raz słyszycie o tym, że nasze poglądy kształtuje rodzinne środowisko i najbliższe otoczenie?

Nie zawsze dziecko przejmuje światopogląd po swoich rodzicach, ale życie pokazuje, że "niedaleko pada jabłko od jabłoni" i najczęściej tak właśnie jest. Nie przez przypadek pochodzący z komunistycznej rodziny A. Michnik już w łonie Solidarności stworzył silny nurt tzw. lewicy laickiej, obwołał (skazanego potem w wolnej Polsce) gen. Kiszczaka "człowiekiem honoru", a dziś gazeta tego środowiska nieomal wzoruje się na Trybunie Ludu, jeśli chodzi o zaangażowanie w walkę z religią i Kościołem.

• 1zzarda Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 15:51
        No tak, pomagała!
        wroblewski.tocowazne.pl/n/resortowe-dzieci-nie-polecam-na-swieta
        • indeed4 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:08
          Tak, pomagała. A co?

www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/bogdan-zalewski/blogi/news-ub-enbrookowie,nId,1076097
          • 1zzarda Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 17:34
            Teraz pomagała, może. Nie zmienia to faktu, że była a przecież w stosunku do innych to jest zarzut kończący. To bardzo parszywa lustracja!
            • indeed4 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 17:41
              > Nie zmienia to faktu, że była

Co "była", gamoniu. Co ci się znów ubzdurało w łepetynie.
              • 1zzarda Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 19:34
                Członkiem - ojciec Sekielskiego też, czy Lisa i to "gamoniu" wystarcza aby sugerować, że to zdrajcy?
                • indeed4 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 28.12.13, 14:15
                  Matka Wildsteina (z pochodzenia chłopka) nigdy nie była w PZPR forumowy gamoniu, kibicowała AK - komuchem za to był ojciec (KPP) i z tego powodu w domu Wildsteinów stale dochodziło do spięć i awantur.

A teraz odmarsz i nie zawracać mi więcej głowy.

EOT.
      • teodor_jeske_choinski_1 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:00
        indeed4 napisał:
        Poza tym jak wiadomo Wildstein działał w opozycji, czego o większośc i opisywanych "resortowych potomków" powiedzieć niestety nie można.
        -------------------------------------------------------------------------
        Napisz jeszcze o jaką "opozycję" ci chodzi...
        Michnik, Modzelewski, Kuroń i cała ferajna z Alei Przyjaciół, była przecież w "opozycji"
        • 1zzarda Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:07
          Nie słyszałeś genetycznego debila? Matki patriotki mają tylko prawdziwi patrioci!
          • zdybex Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:28
            Oba cwaj jewreje.
        • indeed4 Re: Co do Wildsteina - miał matkę patriotkę 22.12.13, 16:34
          o nurt tzw. lewicy laickiej, jest w dalszej części komentarza.

To było wymyślone, czy też raczej reanimowane przez Michnika kuriozum, o którym pisał w "Kościół, Lewica, Dialog", a niedawno przyznał (wywiad niżej), że już nie istnieje - na szczęście, uff!

kulturaliberalna.pl/2012/05/15/bomba-liberalizmu-adam-michnik-w-rozmowie-z-jaroslawem-kuiszem-i-piotrem-kiezunem/
    • moxx-1985 Bydło grzebie w życiorysach 28.12.13, 13:07
      Nie obchodzi mnie w czym życiorysie ktoś grzebie ani po co, ale tym razem to lewicowe bydło grzebie w życiorysach Wildsteina i Targalskiego. Jednym słowem: PODŁOŚĆ!
      • pit_444 Re: Bydło grzebie w życiorysach 28.12.13, 13:33
        Z choinki się urwałeś?
        • 1zzarda Re: Bydło grzebie w życiorysach 28.12.13, 14:08
          Dopiero zauważył?
    • mariner4 Nawet tutejsi szmalcownicy jak np Chasyd, Gołda 28.12.13, 17:54
      nie wytykają Wildsteinowi pochodzenia.
      Mnie talk wisi jego pochodzenie, to że jest kanalią już nie.
      M.
      • moxx-1985 Re: Nawet tutejsi szmalcownicy jak np Chasyd, Goł 28.12.13, 20:11
        Nie mówiłem o genealogii tylko o biografii, ale nie dziwi mnie, że ofiary "nowej podstawy programowej" (i nie tylko) nie umieją odróżnić tych rzeczy.
        • 1zzarda Re: Nawet tutejsi szmalcownicy jak np Chasyd, Goł 28.12.13, 20:34
          twitter.com/G_Jakubowski/status/416708941994004480/photo/1
    • 1zzarda Re: Dzieci posła pis Piotrowicza to resortowe czy 29.12.13, 11:23
      nie? Jeśli ma, bo nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka