Dodaj do ulubionych

Czy Bronek się ześwini...

27.12.13, 10:33
i podpisze rabunek forsy polskich przyszłych emerytów z tzw OFE? Jak dla mnie to on marudzi ale podpisze. Bo chce jeszcze jedną pięciolatkę w swoich pałacach spędzić. Z budżetem jak Buckingham. Bez poparcia i forsy platfusiarni miałby pod górę. I to właściwie wszystko na ten temat.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 10:39
      wyzwał. a tu tylko o zwyczajne wykonywanie obowiazków chodzi
      • alistair-p Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 10:41
        Prezydent Komorowski to chyba nawet nie ma krótkiej listy,jakiś dziwny taki.
        • haen2010 Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 11:00
          Bronusia cel polityczny jest jeden - luksus swojej wypasionej rodzinki. Wcale mu się nie dziwię.

Do tego można się szybko przyzwyczaić. Zwłaszcza na krzywy ryj, bez żadnego wysiłku i pracy.
          • alistair-p Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 11:09
            Z przykrością stwierdzam,że sposób w jaki nastąpiła radykalizacja twoich poglądów jest co najmniej dziwny.Czy przypadkiem to nie zazdrość i projekcja własnych marzeń i ambicji?
            • haen2010 Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 11:24
              Mój drogi, wyposażanie takiego konstytucyjnego Prezydenta niby Królika Polski w takie apanaże kłóci się ze zdrowym rozsądkiem. To po prostu państwo Solidaruchów Kościelnych i ich łup wojenny.

On po prostu g. może. I podpisze zawsze to, co mu zapewni luksus kretyńskiego dworu i utrzymanie pałaców na każdą okazję zależną od pory roku.
              • alistair-p Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 12:07
                Oczywiście masz rację,Prezydent RP ,Zwierzchnik Sił Zbrojnych powinien zarabiać pensje minimalną i ubierać się w lumpeksach,a jego rodzina stołować się w Caritasie.Trzyma cie jeszcze ze świąt chyba.I nie zwracaj sie do mnie "mój drogi" może tak mówi do ciebie twój idol,ale twoja protekcja może mi tylko zaszkodzic.Ale jeżeli czujesz jakąś misję to napisz do Camerona,niech wreszcie w Zjednoczonym Królestwie pogonią te Elżbietę.
                • haen2010 Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 14:54
                  Mój drogi, Mościcki miał 80-osobową kancelarię i stosowne apartamenty w Zamku Królewskim. Z mocarstwowymi ambicjami i o wiele większymi kompetencjami. Z Bronkiem jesteśmy po prostu śmieszni. Do tysiąca nierobów nie ma nic do roboty.
                  • gtxl Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 15:26
                    haen2010 napisał:

> Mój drogi, Mościcki miał 80-osobową kancelarię i stosowne apartamenty w Zamku K
                    > rólewskim. Z mocarstwowymi ambicjami i o wiele większymi kompetencjami. Z Bronk
                    > iem jesteśmy po prostu śmieszni. Do tysiąca nierobów nie ma nic do roboty.

Poprawka....to Bronisław pilnujący żyrandolka jest śmieszny.
                    • zapijaczony_ryj Poprzednik ze sraczką pourazową był bardziej 28.12.13, 15:22
                      gtxl napisał:

> haen2010 napisał:
                      >
                      > > Mój drogi, Mościcki miał 80-osobową kancelarię i stosowne apartamenty w Z
                      > amku K
                      > > rólewskim. Z mocarstwowymi ambicjami i o wiele większymi kompetencjami. Z
                      > Bronk
                      > > iem jesteśmy po prostu śmieszni. Do tysiąca nierobów nie ma nic do roboty
                      > .
                      >
                      >
                      >
                      > Poprawka....to Bronisław pilnujący żyrandolka jest śmieszny.

>
                      >
                      >
                      Niepiszace pióra, kłopoty ze słuchawkami, małpkami i na koniec twarde lądowanie to była żenua , PiS_dacka żenua
                  • zapijaczony_ryj Za poprzednika przynajmniej się kateringiem małpko 28.12.13, 10:59
                    haen2010 napisał:

> Mój drogi, Mościcki miał 80-osobową kancelarię i stosowne apartamenty w Zamku K
                    > rólewskim. Z mocarstwowymi ambicjami i o wiele większymi kompetencjami. Z Bronk
                    > iem jesteśmy po prostu śmieszni. Do tysiąca nierobów nie ma nic do roboty.

wym, wiagrą i staczka prezydęta zajmowali
                • wiosnaludzikow Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 15:29
                  Odpowiadasz na:
                  alistair-p napisał:

> Oczywiście masz rację,Prezydent RP ,Zwierzchnik Sił Zbrojnych powinien zarabiać
                  > pensje minimalną i ubierać się w lumpeksach,a jego rodzina stołować się w Cari
                  > tasie.
                  A Ty jak zwykle albo białe, albo czarne. Sofistyka magla, sofistyka krańcowości. Między minimalną pensją a pałacami jest spora przestrzeń.
                  • haen2010 Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 15:58
                    Nie wiem, czy lumpeksy wydają paragony, ale na kiecki dla Pierwszej Damy składają się podatnicy bo idą z budżetu. Już to jedno budzi obrzydzenie dziadostwem Solidarucha.
                    • chasyd_z_czerskiej Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 16:51
                      > ale na kiecki dla Pierwszej Damy składa
                      > ją się podatnicy bo idą z budżetu.

A uszyć dobrą sukienkę na koszerną krowę nie jest łatwo...

• wiosnaludzikow Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 17:00
                        chasyd_z_czerskiej napisał:

> > ale na kiecki dla Pierwszej Damy składa
                        > > ją się podatnicy bo idą z budżetu.
                        >
                        > A uszyć dobrą sukienkę na koszerną krowę nie jest łatwo...
                        Jesteś prymitywny jak hrabia tylko z przeciwnej mańki :(

• gtxl Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 17:04
                          A uszyć dobrą sukienkę na koszerną krowę nie jest łatwo...
                          Jesteś prymitywny jak hrabia tylko z przeciwnej mańki :

Eeee tam...hrabiemu temu z FK i temu z tej Koziej Wólki trudno w prymitywiźmie dorównać.
                        • chasyd_z_czerskiej Test na hipokryzję 28.12.13, 07:44
                          > > A uszyć dobrą sukienkę na koszerną krowę nie jest łatwo...
                          > Jesteś prymitywny jak hrabia

Ciekawe jak skomentujesz nazywanie Kaczyńskiego kurduplem...

forum.gazeta.pl/forum/w,28,148713564,148713564,Kto_to_jest_do_k_nedzy_ten.html
                          • wiosnaludzikow Re: Test na hipokryzję 29.12.13, 12:54

> > > A uszyć dobrą sukienkę na koszerną krowę nie jest łatwo...
                            > > Jesteś prymitywny jak hrabia
                            >
                            > Ciekawe jak skomentujesz nazywanie Kaczyńskiego kurduplem...
                            O 2 cm niższy jest Miller :)
                      • zapijaczony_ryj Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 28.12.13, 15:25

>
                        > A uszyć dobrą sukienkę na anoszerną krowę nie jest łatwo...
                        >
                        >
                        Jasne, łatwiej na zasuszona anorektyczkę, która, która okłamuje społeczenstwo podając się za o 8 lat młodzą niz jest!
                        Kłamaie na oficjalnej stronie kancelarii prezydenta RP!!!
                      • zoil44elwer Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 29.12.13, 10:50

>
                        > A uszyć dobrą sukienkę na koszerną krowę nie jest łatwo...
                        >
                        > Krowa czy Kaszalot-oto jest pytanie!
                • l_zaraza_l Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 17:36
                  alistair-p napisał:

> Oczywiście masz rację,Prezydent RP ,Zwierzchnik Sił Zbrojnych powinien zarabiać
                  > pensje minimalną i ubierać się w lumpeksach,a jego rodzina stołować się w Cari
                  > tasie.

Ale kosztować więcej niż brytyjska królowa, też nie musi. Nas jest dwa razy mniej niż Brytyjczyków i kilkakrotnie biedniejszych niż oni (że o zadłużeniu na pokolenia nie wspomnę).
              • gtxl Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 15:24
                On po prostu g. może. I podpisze zawsze to, co mu zapewni luksus kretyńskiego dworu i utrzymanie pałaców na każdą okazję zależną od pory roku.

Masz rację.....Prezydent "znacy" tyle co Ignacy. "Ignacy zaś gó... znacy"...
                • zapijaczony_ryj Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 28.12.13, 15:27
                  gtxl napisał:

> On po prostu g. może. I podpisze zawsze to, co mu zapewni luksus kretyńskiego d
                  > woru i utrzymanie pałaców na każdą okazję zależną od pory roku.
                  >
                  >
                  > Masz rację.....Prezydent "znacy" tyle co Ignacy. "Ignacy zaś gó... znacy"...
                  >
                  >
                  >

Tyle znaczył do czasu kiedy go brat nie zabił
          • zapijaczony_ryj Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 11:10
            haen2010 napisał:

> Bronusia cel polityczny jest jeden - luksus swojej wypasionej rodzinki. Wcale m
            > u się nie dziwię.
            >
            > Do tego można się szybko przyzwyczaić. Zwłaszcza na krzywy ryj, bez żadnego wys
            > iłku i pracy.

I dlatego, ze ma rodzinke,a nie kota to naród nagrodzi go druga kadencją!
            Idziesz i zakład?
        • zapijaczony_ryj Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 11:09
          alistair-p napisał:

> Prezydent Komorowski to chyba nawet nie ma krótkiej listy,jakiś dziwny taki.

Poprzednik miał kutką listę, myśłę, ze Jarozbaw ją przejął
      • giulia123 Re: A już myśłałem, ze od małp w czerwonym kogoś 27.12.13, 13:00
        zapijaczony_ryj napisał:

> wyzwał. a tu tylko o zwyczajne wykonywanie obowiazków chodzi

Trafiłeś w samo sedno.
        PO zwyczajnie okrada Polaków. Czy kogoś to jeszcze po sześciu latach dziwi?

Przecież Bul tylko wypełni swój obowiązek.
        • zapijaczony_ryj Obowiążkiem jego poprzednika było słuchać brata 27.12.13, 13:43
          giulia123 napisała:

> zapijaczony_ryj napisał:
          >
          > > wyzwał. a tu tylko o zwyczajne wykonywanie obowiazków chodzi
          >
          > Trafiłeś w samo sedno.
          > PO zwyczajnie okrada Polaków. Czy kogoś to jeszcze po sześciu latach dzi
          > wi?
          >
          > Przecież Bul tylko wypełni swój obowiązek.
          • giulia123 Re: Obowiążkiem jego poprzednika było słuchać bra 28.12.13, 10:50
            Słuchał brata czy też nie.. Nieważne.
            Najważniejsze, że poprzednik Bula nikogo nie okradał.
            • zapijaczony_ryj Jasne! 28.12.13, 10:56
              giulia123 napisała:

> Słuchał brata czy też nie.. Nieważne.
              > Najważniejsze, że poprzednik Bula nikogo nie okradał.

www.fakt.pl/Air-Prezydent-Kaczynski-wylatal-2-3-mln-zl-,artykuly,48303,1.html
              I nikogo nie zabił:i2.pinger.pl/pgr96/8453d7470013a5fd4c4f3169/katastrofa_smolensk_4.jpg

I nigdy nie robił z siebie idioty:
              www.youtube.com/watch?v=o8XZQyFmUgg
              • giulia123 Re: Jasne! 28.12.13, 20:06
                zapijaczony_ryj napisał:

> giulia123 napisała:
                >
                > > Słuchał brata czy też nie.. Nieważne.
                > > Najważniejsze, że poprzednik Bula nikogo nie okradał.
                >
                > rel="nofollow">www.fakt.pl/Air-Prezydent-Kaczynski-wylatal-2-3-mln-zl-,artykuly,48303,1.html
                > I nikogo nie zabił: rel="nofollow">i2.pinger.pl/pgr96/8453d7470013a5fd4c4f3169/katastrofa_smolensk_4.jpg
                >
                > I nigdy nie robił z siebie idioty:
                > www.youtube.com/watch?v=o8XZQyFmUgg

1. Przyganiał kocioł garnkowi?
                Prezydent Kaczyński latał do Juraty, ale nigdy nie robił z gęby cholewy deklarując w kampanii wyborczej, że będzie latał rejsowymi, tak jak to robił donald pinokio.
                Widzisz różnicę?
                2. Prezydent Kaczyński nikogo nie zabił!!
                Masz jakieś dowody na to, że Kaczytński kogokolwiek zabił? Jeśli nie to przestań szczekać burku peowski.
                3. Nie zrobił z siebie złodzieja, o którym mówią przywódcy innych państw. Złodziejska polityka tego rządu jest komentowana na świecie.
                • zapijaczony_ryj Bardzo Jasne! 29.12.13, 11:21
                  giulia123 napisała:
                  > 2. Prezydent Kaczyński nikogo nie zabił!!
                  > Masz jakieś dowody na to, że Kaczytński kogokolwiek zabił? Jeśli nie to przesta
                  > ń szczekać burku peowski.

"- Około trzech miesięcy przed katastrofą płk Jarosław Florczak po kolejnym przylocie z prezydentem bardzo zdenerwowany oznajmił mi, cytuję: "Szefie, pan prezydent kiedyś doprowadzi do tragedii, zginie wielu niewinnych ludzi" - miał zeznawać Janicki. - Zapytałem go, odpowiedział mi: "Szefie, jak zwykle burdel, nikt nic nie wie, programy swoje, a realizacja swoje. Jeżeli pan może, to niech mnie pan więcej nie wysyła. Może jestem za stary, może się do tego nie nadaję".

Niektórzy to nawet przewidzieli wcześniej:
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,12880488,_Newsweek____Tuz_przed_Smolenskiem_oficer_BOR_mowil_.html
    • simera16 Re: Czy Bronek się ześwini... 27.12.13, 11:58
      Ty już to zrobiłeś.... :(
      • alistair-p Re: Czy Bronek się ześwini... 27.12.13, 12:08
        Tu się nie zgodzę,jadłem świński boczek,był super,a z tego czegoś.....
    • gtxl Re: Czy Bronek się ześwini... 27.12.13, 15:30

Nie zrobic nic, ci byłoby przeszkoda dla Tuska nie do pokonania...ludzki pan.....
      Bronisław....miłościwie i litościwie nam panujący....
      • gtxl Re: Czy Bronek się ześwini... 27.12.13, 15:36
        Nawet o tym sam bezpośrednio nie poinformuje swoich "poddanych"
        Normalka...,który król robił to bezpośrednio?
    • gtxl Re: Czy Bronek się ześwini... 27.12.13, 15:42
      Czy Bronisław...litościwie nam panujący może się w ogóle ześwinić?
      • gtxl Re: Czy Bronek się ześwini... 27.12.13, 16:16
        Juz wiadoma...Broniślaw podpisał...tak jak przewidywałem i skierował sprawę do TK....czyli jak nasz legendarny noblista...był za...a nawet i przeciw.
        Amen.
        • haen2010 Re: Czy Bronek się ześwini... 27.12.13, 16:23
          No i się ześwinił, jak to Solidaruchom przynależne. Komuchom i klechom.
          • gtxl Re: Czy Bronek się ześwini... 27.12.13, 16:58
            haen2010 napisał:

> No i się ześwinił, jak to Solidaruchom przynależne. Komuchom i klechom.

Ty jak tem "ojciec"...odlatujesz ciągle.
            Komuchom i klechom.
            Co ma....nasz "święty" Bronisław wspólnego z komuchami?
    • m.c.hrabia Re: Czy Bronek się ześwini... 27.12.13, 16:22
      wątpię aby poszedł w twe ślady hjeniu.
    • chasyd_z_czerskiej No i ześwinił się... 27.12.13, 16:55
      i jak tchórz schował się za drzwiami...
      • gtxl Re: No i ześwinił się... 27.12.13, 16:59

> i jak tchórz schował się za drzwiami...

He he he..kto miał wątpilwości?- ten głupek do potęgi.
    • lepkie.lapki Wstyd lub nieznajomość rzeczy 27.12.13, 16:55
      W każdym razie po machnięciu podpisu nie pokazał się rodakom, choć to sprawa bezpośrednio dotycząca milionów Polaków i kwestia bliska ich sercu, gdyż dotycząca ich kasiory.
      • gtxl Re: Wstyd lub nieznajomość rzeczy 27.12.13, 17:01
        lepkie.lapki napisał:

> W każdym razie po machnięciu podpisu nie pokazał się rodakom, choć to sprawa be
        > zpośrednio dotycząca milionów Polaków i kwestia bliska ich sercu, gdyż dotycząc
        > a ich kasiory.
        >

Po co miał sie pokazywać? ksiądz,który przejachał 41 latkę, pokazał się w prokuraturze i miał ok 1.8% alkoholu we krwi......
      • m.c.hrabia Re: Wstyd lub nieznajomość rzeczy 27.12.13, 17:02
        jeszcze jeden na żołdzie ofe jak rudy 102.
        • gtxl Re: Wstyd lub nieznajomość rzeczy 27.12.13, 17:04
          m.c.hrabia napisał:

> jeszcze jeden na żołdzie ofe jak rudy 102.

Pomijając tego na żołdzie Donka i Bronka......
          • m.c.hrabia Re: Wstyd lub nieznajomość rzeczy 27.12.13, 17:05
            pomijaj.
            • gtxl Re: Czy Bronisław mógł się nie ześwinić? 27.12.13, 17:06
              Oto jest pytanie....
              • m.c.hrabia Re: Czy Bronisław mógł się nie ześwinić? 27.12.13, 17:08
                nie na twój mószczek , daj se spoko.
        • lepkie.lapki Re: Wstyd lub nieznajomość rzeczy 27.12.13, 17:25
          m.c.hrabia napisał:

> jeszcze jeden na żołdzie ofe jak rudy 102.

Nie, po prostu przedstawiciel wymierającego gatunku wolnorynkowców, panie socjaluchu. Nie czołg więc, a coś w stylu Winetu.
    • hordol ten bronek to człowiek platformy 27.12.13, 17:38
      więc musi tańczyć tak jak mu platformu zagra
    • olejpis [...] 27.12.13, 17:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wiosnaludzikow chowanie głowy w piasek 28.12.13, 06:22
      Prezydent zakomunikował o swojej decyzji nie osobiście ale poprzez swoich ministrów.
      www.tvn24.pl/prezydent-zdecydowal-ustawa-o-ofe-podpisana-ale-odeslana-do-trybunalu-konstytucyjnego,382626,s.html
    • maciej508 Re: Czy Bronek się ześwini... 28.12.13, 07:11
      Bronka to se za ucho wsadz!!!
    • haen2010 Tylko Rozenek 28.12.13, 10:57
      Właściwie podsumował. Solidaruchy i Komuchy nagle się obudzili, że to przekręt stulecia. Jeno przez 14 lat nic z tym nie zrobili, a teraz wrzeszczą jak opętani.

Na szczęście są zwyczajni ludzie obrobieni przez nich z forsy, na którą liczyli kiedy nie da się rady już pracować i wyżyć w miarę godnie.

W sprawie OFE złajdaczenie się Komuchów i Solidaruchów sięgnęło Himalajów manipulacji całym społeczeństwem.
      • m.c.hrabia Re: Tylko Rozenek 28.12.13, 11:04
        Na szczęście są zwyczajni ludzie obrobieni przez nich z forsy

podejmij w końcu leczenie , męczysz nie tylko siebie.
      • wiosnaludzikow Re: Tylko Rozenek 28.12.13, 14:23
        haen2010 napisał:

> Właściwie podsumował.
        To prawda ! Zresztą słusznie głosowali.
    • cookies9 Re: Czy Bronek się ześwini... 28.12.13, 10:59
      haen2010 napisał:

> i podpisze rabunek forsy polskich przyszłych emerytów z tzw OFE? Jak dla mnie t
      > o on marudzi ale podpisze. Bo chce jeszcze jedną pięciolatkę w swoich pałacach
      > spędzić. Z budżetem jak Buckingham. Bez poparcia i forsy platfusiarni miałby po
      > d górę. I to właściwie wszystko na ten temat.

Jak zwykle błądzisz:-)

'Rządzący mogą zacierać ręce z zadowolenia. Wprowadzenie dobrowolności wyboru oszczędzania na emeryturę pomiędzy Zakładem Ubezpieczeń Społecznych a Otwartymi Funduszami Emerytalnymi może bowiem zakończyć się wielkim sukcesem państwowego ubezpieczyciela. Większość Polaków deklaruje, że kiedy nowe przepisy wejdą w życie, to swoją przyszłość powierzą właśnie ZUS.

www.se.pl/wydarzenia/kraj/tusk-moze-swietowac-polacy-chca-do-zus_373094.html
    • samantha.1 Re: Czy Bronek się ześwini... 28.12.13, 10:59
      A czego innego się spodziewaliście po partyjnym kacyku.
    • etta2 Re: Czy Bronek się ześwini... 28.12.13, 20:14
      No i.....jak widzisz, komuszku, nie ześwinił się: podpisał i skierował do TK, niech się mądrzejsi martią. A swoją drogą, skąd to określenie, że ktoś okradł emerytów? Niby z czego? Ze składek na przyszłe emerytury? Przecież składki to nie depozyt bankowy do podziału między małżonków, to zabezpieczenie na stare lata, gdy przyjdzie wypłacać kasę z BUDŻETU PAŃSTWA NA ŻARCIE I LEKI! Tyle, że nie MY musimy opłacać apanaże zarządzających tymi dobrami już dziś i w tym sęk. Niektórym urwało się źródełko łatwych, szybkich i miłych dochodów.....
      • haen2010 Nikt nie zaprzecza 29.12.13, 06:59
        Że OFE to przekręt dwudziestolecia IIIRP. Jeno ludziom wmawiano, że to ich forsa która zostanie wypłacona z odsetkami na emeryturze. I że podlega ona dziedziczeniu, jak rachunek bankowy. Wymyślili to Komuchy za Cimoszewicza, a zrealizowali Solidaruchy Kościelne.
        • makova_panenka Re: Nikt nie zaprzecza 29.12.13, 11:29
          Polski system emerytalny pozbawiony jest sensownego nośnika wartości. Nie jest nim ropa, złoto, węgiel, platyna, ale przyszli żywi ludzie. A ich nie będzie. Albo w ogóle się nie urodzą, albo stąd w peezdu wyjadą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka