Dodaj do ulubionych

Arłukowicz w sejmie

23.01.14, 16:36
Moim zdaniem świetne wystąpienie. Miler poza wypominaniem przeszłości nie potrafił ustosunkować się merytorycznie do zarzutów.
Szkolenia na Bali, Dominikanie to konkrety. Pan poseł SLD lobbysta i beneficjent koncernów medycznych straszy sądem. Arłukowicz był dobrze przygotowany do wystąpienia.
Było ciekawie.
M.

Obserwuj wątek
    • taziuta Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 16:41
      mariner4 napisał:

> /.../ Arłukowicz był dobrze przygotowany do wystąpienia.
      > Było ciekawie.
      > M.

Fakt, było ciekawie. Tyle, że cosik tam poplątał z adresami. No i zawieszeniem działalności gospodarczej po przejściu do polityki. Ot, takie tam pomówienia, powiesz? No to od tego właśnie są sądy, i nie wiem dlaczego zapowiedź wystąpienia do sądu celem obrony dobrego imienia nazywasz straszeniem. :/
      • mariner4 Niech go pozwą. Ja nie sądzę, że 23.01.14, 16:53
        nie przemyślał tego co mówił.
        Zobaczymy.
        Każdy minister zdrowia, który chce coś zrobić, narazi się ferajnie lekarskiej. Im jest dobrze w tym bałaganie. Syn mojego kolegi jest lekarzem w Danii. On nie może już nigdzie przyjmować poza pracą w szpitalu.
        M.
        • wiosnaludzikow Re: Niech go pozwą. Ja nie sądzę, że 23.01.14, 17:47
          > Każdy minister zdrowia, który chce coś zrobić, narazi się ferajnie lekarskiej.
          Czyli Arłukowicz też je im z ręki ?
        • lech1966 Re: Niech go pozwą. Ja nie sądzę N/T 23.01.14, 21:29
          mariner4 napisał:

Syn mojego kolegi jest lekarzem w Danii. On nie
          może już nigdzie przyjmować poza pracą w szpitalu.
          M.

Od tego by trzeba zacząć,,Bo lekarze na dyżurze w szpitalu odpoczywają po wielogodzinnej praktyce w prywatnych gabinetach..Pisałem już wcześniej,, albo szpital i kontrakt,,,albo prywatna praktyka lekarska. Ciekawe czy nadal tworzyłyby się kolejki pod niektórymi prywatnymi gabinetami??
          • wujaszek_joe Re: Niech go pozwą. Ja nie sądzę N/T 23.01.14, 21:35
            mamy trochę mało lekarzy na taki komfort.
            a schorowani ludzie nie czekają w kolejkach dla przyjemności.
            • lech1966 Re: Niech go pozwą. Ja nie sądzę N/T 23.01.14, 21:41
              A kto powiedział ze tylko syn czy córka lekarza może kształcić się na lekarza?? Skoro jest za mało,,to zamiast utrudniać dostęp do zawodu trzeba ułatwiać.. Poza tym nie styrany lekarz zajmie się pacjentem i będzie tylko jedna wizyta,+ leczenie,,a teraz są tylko wizyty,,a leczenia jak widać brak. lekarze padają na pysk z własnej chytrości i zachłanności..Juz dawno w tej dziedzinie wyprzedzili prawników..
          • wiosnaludzikow Re: Niech go pozwą. Ja nie sądzę N/T 24.01.14, 06:38
            lech1966 napisał:

> mariner4 napisał:
            > Syn mojego kolegi jest lekarzem w Danii. On nie
            > może już nigdzie przyjmować poza pracą w szpitalu.
            > M.
            > Od tego by trzeba zacząć,,Bo lekarze na dyżurze w szpitalu odpoczywają po wielo
            > godzinnej praktyce w prywatnych gabinetach..Pisałem już wcześniej,, albo szpi
            > tal i kontrakt,,,albo prywatna praktyka lekarska. Ciekawe czy nadal tworzyłyby
            > się kolejki pod niektórymi prywatnymi gabinetami??
            Dokładnie tak. Potrzebny jest minister, który chce to zmienić a nie ...Arłukowicz.
            • mariner4 Myślisz, że znalazłby sie taki? 24.01.14, 10:12
              Po pierwsze to musiałby nie być lekarz, tylko menedżer. Ale.
              Zaraz byłyby protesty lekarzy wspierane przez opozycje.
              Musi być do tego konsensus wszystkich sił politycznych. Wyobrażasz to sobie?
              M,
              • lech1966 Re: Myślisz, że znalazłby sie taki? 24.01.14, 10:57
                Dokładnie,tak jak prawnicy tak i lekarze bronią z całym zapałem swoich okopów. Ale wreszcie coś się z tym musi stać. Ilu ludzi jeszcze musi umrzeć z powodu niedopełnienia obowiązków, czy błędów lekarskich żeby coś się zmieniło??? Zwykły mechanik samochodowy gdyby nie przykręcił koła do auta, lub nieprawidłowo naprawił hamulce i w wyniku tego ktoś by poniósł śmierć zostanie z całą pewnością ukarany,,a lekarz w wyniku takiego samego zaniedbania chodzi nadal wolny,,,ba,,,,nawet nadal może być przyczyną kolejnej śmierci, jak pokazuje medialny przekaz..
                Wyroki sądów lekarskich to wstyd i hańba.... Może trzeba w każdej dziedzinie utworzyć sądy resortowe, po to żeby była konstytucyjna równość obywateli ..Niech mechanicy oceniają błędy mechaników,,,handlowcy- handlowców,,itp itd.
                • mariner4 Ponadto lekarska Omerta 24.01.14, 11:44
                  Ich kodeks "etyczny" zabrania im mówienia o błędach kolegów po fachu.
                  To jest prawo omerty.
                  <.
                • mariner4 Ponadto lekarska Omerta 24.01.14, 11:45
                  Ich kodeks "etyczny" zabrania im mówienia o błędach kolegów po fachu.
                  To jest prawo omerty.
                  M.
                  • lech1966 Re: Ponadto lekarska Omerta 24.01.14, 12:10
                    Dlatego Arłukowicz- jako lekarz powinien odejść z MZ!!!. Tam przydałby się człowiek o charakterze i konsekwencji Hitlera- bez litości bo to środowisko nie zasługuje na litość, skoro sami nie mają empatii do pacjentów to powinni być tak samo traktowani...Jak Kuba bogu,,,,tak bóg Kubie...
      • damakier1 Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 17:01
        Tyle, że cosik tam poplątał z adresami.

Arłukowicz niczego z adresami nie poplątał. Podał adres z aktualnej (dzisiejszej) strony Chmielowskiego.

Rozbrajające w odpowiedzi Millera było to, że powygrzebywał co gdzieś kiedyś strasznego powiedział Arłukowicz na Tuska, a ani słowem sie nie zająknął na zarzut, że to sam SLD rozwalił całkiem dobrze funkcjonujące kasy chorych i zamienił je na fatalny NFZ, który teraz z takim zapałem krytykuje.
        • taziuta Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 17:07
          damakier1 napisała:

> Tyle, że cosik tam poplątał z adresami.
          >
          > Arłukowicz niczego z adresami nie poplątał. Podał adres z aktualnej (dzisiejszej) strony
          > Chmielowskiego.
          /.../

Jeśli wierzyć słowom Arłukowicza. Nie sprawdzałem, więc nie wiem. Ale od tego właśnie są sądy, by wyjaśniać, czy to było pomówienie czy nie.

• x2468 Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 21:33
            Typowe dla ciebie. Nie sprawdziłeś lecz zarzucasz ministrowi nieprawdę.
            • zoil44elwer Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 22:31
              x2468 napisał:

> Typowe dla ciebie. Nie sprawdziłeś lecz zarzucasz ministrowi nieprawdę.
              Jakoś nie wierzę politykowi który bez wstydu przechodzi z partii.Zwłaszcza z lewicy(UP-SDPL) do chadeckiejPO.
        • mariner4 Mina Mikera świadczyła najlepiej 23.01.14, 17:13
          A Chmielowski? Co miał powiedzieć. Wątpię, żeby złożył pozew. Palnął, bo był totalnie zaskoczony.
          M.
      • x2468 Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 20:15
        Co poplątał?
        piotrchmielowski.pl/
        • damakier1 Re: Arłukowicz w sejmie 24.01.14, 00:20
          No tego właśnie Taziuta nie sprawdzał, więc nie wie ;)
    • cookies9 Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 16:51
      Wystąpienie dobre,rzeczowe - ale z mafia lekarską ,pomimo,ze lekarz - nie wygra.
      Będą torpedować jego działania,pacjentów miec w nosie...polski tumiwisizm i lekcewazenie.
      Przykładem smierć nienarodzonych bliżniąt we Włocławku.
      • mariner4 Fakt. 23.01.14, 16:54
        Ale im dzisiaj trochę dokopał.
        M.
        • wanda43 Re: Fakt. 23.01.14, 17:20
          Za mało. Zresztą od samego gadania nic sie nie poprawi. Gdyby doprowadzil do kategorycznego zakazu pracy na kilku etatach rownoczesnie, gdyby kategorycznie zakazał prowadzenia prywatnych gabinetow zatrudnionym panstwowych szpitalach, to by sie skonczyli prywatni pacjenci na panstwowych szpitalnych łóżkach.
        • m.c.hrabia Re: Fakt. 23.01.14, 17:20
          nie nie dokopał .
          mógł ale on wzorem Tuska woli kluchy .
          a wystarczy tylko jedno ,zmienić,w ustawie o samorządzie lekarskim jedno słowo,
          z obowiązkowego na dobrowolne.
          o przynależności mowa.
          • mariner4 Zgadzam się, ale czy to 23.01.14, 17:33
            jest realne teraz?
            M.
            • m.c.hrabia Re: Zgadzam się, ale czy to 23.01.14, 17:52
              jest realne teraz?

nie ,
              bez gościa z jajami nie da rady .
              a Tusk stracił je jakieś dwa lata temu.
        • gtxl Re: Fakt. 23.01.14, 18:20
          mariner4 napisał:

> Ale im dzisiaj trochę dokopał.
          > M.

Gdybyś miał odwagę (w co wątpię) i sięgnąłbyś do wcześniejszych wypowiedzi Arłukowicza na temat Tuska i Kopacz, to musiałbyś zami9enic się w myszkę malutką......

Nie zamienisz się..ja wiem,bo na to trzeba mieć jaja,których ci brakuje.
          • mariner4 To jest co innego. 23.01.14, 18:23
            Miler nie odpowiedział merytorycznie.
            Tylko na zasadzie "U Was murzynów mordują..."
            Miler to gnida.
            M.
            • gtxl Re: To jest co innego. 23.01.14, 18:27
              mariner4 napisał:

> Miler nie odpowiedział merytorycznie.
              > Tylko na zasadzie "U Was murzynów mordują..."
              > Miler to gnida.
              > M.

A Arłukowicz to kompetentny minister, najpierw d/s wykluczonych, teraz jako min.zdrowia.
              Q....a są jakieś granice głupoty.
              • mariner4 A gdzie ja napisałem, że Arłukowicz jest 23.01.14, 18:32
                dobrym ministrem? To jest robota dla managera, a nie lekarza.
                Takiego co za mordę weźmie medyków.
                M.
                • gtxl Re: A gdzie ja napisałem, że Arłukowicz jest 23.01.14, 18:33
                  mariner4 napisał:

> dobrym ministrem? To jest robota dla managera, a nie lekarza.
                  > Takiego co za mordę weźmie medyków.
                  > M.

Arłukowicz jest tylko celebrytą...
                  • x2468 Re: A gdzie ja napisałem, że Arłukowicz jest 23.01.14, 21:41
                    Celebrytów to masz codziennie w tv. parę sztuk takich jak Hofman,Kempa,Ziobro,Jojo,Joński,Miller się tam produkuje lecz jakoś Arłukowicza zbyt często nie widać i nie słychać a jako minister mógłby częściej bywac.
      • wiosnaludzikow Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 17:50
        cookies9 napisała:

> Będą torpedować jego działania,pacjentów miec w nosie...polski tumiwisizm
        Jakie działania :) ?
      • wujaszek_joe Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 21:38
        środowisko lekarskie uznało go za strasznego wroga b robi z nimi co chce. czy dobrze robi, nie wiem.
        strasznie łatwo osądzacie lekarzy z tego Włocławka.
    • zbysio45 Arłukowicz w sejmie a moze pod budką 23.01.14, 17:20
      z piwem ? Całkowicie sie osmiueszył i nikt z nim nie bedzie chcial powaznie dyskutowac bo zasstosował w debacie CHWYTY PONIZEJ PASA AD PERSONA -posłanka Zalewska,pan Miler ,poseł Chmieleski,Mularczyk ,poseł z Polikociarni . Chyba beda nawet procesy sądowe jak zapowiedział poseł Chmielewski z SLD i chyba były minister Balicki z SLD.
      • m.c.hrabia Re: Arłukowicz w sejmie a moze pod budką 23.01.14, 17:29
        Zbysiu nie "łam"głowy bo ci będzie potrzebny lekarz , nie na twoją czachę to........
    • wiosnaludzikow Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 17:45
      mariner4 napisał:

> Moim zdaniem zdaniem świetne wystąpienie.
      Kto Ci sprzedał tak silne prochy ?
      • zbysio45 Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 17:56
        Piszecie głupstwa szanowni propagandzisci a brak programu poprawy istniejacej sytuacji w słuzbie zdrowia zastapil ATAKIEM AD PERSONA.jEST TO CHWYT PONOIZEJ PASA .Sposob atakowania posłow o inym zdaniu jak wydumał sobie pan minister jest objawem niskiej inteligencji .Podawane cyfry w miljonach jakpodzielimy przez ilosc mieszkancow Polski to sie okaze ze są bardzo niskie i ktos z jego pracownikow wpuscił ministra w KANAŁ .
        • erte2 Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 22:14
          zbysio45
          Zbysiu O Bardzo małym Rozumku - nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz pojęcia. A ponieważ nie masz pojęcia o niczym (z ortografią na czele) więc radzę ci - siedź po prostu cicho.
          P.S. Pisze się "ad personam" bo to z łaciny jest (jest taki język którym posługiwali się starożytni Rzymianie, a którego uczyłem się przez cztery lata).
          W dosłownym tłumaczeniu oznacza to "do osoby".
      • mariner4 Staram się CI nie ubliżać, ale 23.01.14, 18:10
        przychodzi mi to coraz trudniej.
        M.
      • gtxl Re: Arłukowicz w sejmie 23.01.14, 18:23
        wiosnaludzikow napisał:

> mariner4 napisał:
        >
        > > Moim zdaniem zdaniem świetne wystąpienie.
        > Kto Ci sprzedał tak silne prochy ?

Prochy,nie prochy, trzeba być kompletnym idiotą żeby popierać Arłukowicza.
        • mariner4 A czy ja napisałem, że Arłukowicz jest 23.01.14, 18:30
          dobrym ministrem? Ja go nie popieram. Ja tylko skomentowałem jego wystąpienie.
          Rzecz w tym że jego krytycy, to jeszcze większe kanalie. Pan Piecha, nawrócony skrobidupek i alkoholik. A jakie sukcesy miał Balicki. To u niego umierali w poczekalni oczekujący chorzy.
          Arłukowicz próbuje (choć z marnym skutkiem) usadzić medmafię. Tamci to członkowie sitwy. Zbrodniczej sitwy. Takich jak ci, z Włocławka.
          M.
          • gtxl Re: A czy ja napisałem, że Arłukowicz jest 23.01.14, 18:32
            No...good, ale Arłukowicz to jeszcze większa menda....
            • jan.urbaniak1 Re: A czy ja napisałem, że Arłukowicz jest 23.01.14, 20:16
              gtxl napisał:

> No...good, ale Arłukowicz to jeszcze większa menda....
              >
              >
              >
              To wyjątkowa menda, bo działalność tego zasr..ego karierowicza uderza na pacjentów.
              • x2468 Re: A czy ja napisałem, że Arłukowicz jest 23.01.14, 20:29
                Przeciez zawsze masz szanse podleczyć się u Chmielowskiego lub Piechy na Bali lub u kolesia z Kołobrzegu może jako swojak nie będziesz musiał czekać 3 miesięcy w kolejce.
            • x2468 Re: A czy ja napisałem, że Arłukowicz jest 23.01.14, 20:18
              Możesz konkretnie?
            • x2468 Re: A czy ja napisałem, że Arłukowicz jest 23.01.14, 20:30