lackzadek 20.02.14, 18:09 Jakim prawem za moje pieniądze oświetla się PKiN w barwach hachłów z Ukrainy? Wiwat bandera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Jakim prawem? 20.02.14, 18:15 lackzadek napisał: > Jakim prawem za moje pieniądze oświetla się PKiN w barwach hachłów z Ukrainy? > Wiwat bandera? Flagi OUN UPA są czerwono-czarne, jeżeli mnie pamięć nie myli. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Jakim prawem? 20.02.14, 18:20 ave.duce napisała: > lackzadek napisał: > > > Jakim prawem za moje pieniądze oświetla się PKiN w barwach hachłów z Ukr > ainy? > > Wiwat bandera? > > Flagi OUN UPA są czerwono-czarne, jeżeli mnie pamięć nie myli. Przepraszam! Tak mi się kojarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jakim prawem? 20.02.14, 18:31 "Chachał - nacechowane pejoratywnie określenie osób posługujących się językiem ukraińskim, używana przez Rosjan i inne narody byłego Związku Radzieckiego" (cyt. z "Wiki") ;) Pozdr00Fka. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Jakim prawem? 20.02.14, 18:37 ave.duce napisała: > "Chachał - nacechowane pejoratywnie określenie osób posługujących się > językiem ukraińskim, używana przez Rosjan i inne narody byłego Związku Radziec > kiego" (cyt. z "Wiki") ;) > > Pozdr00Fka. Dzięki! definicja na wagę złota! Szkoda, że mój Dziadek nie miał tej świadomości choć określenia pejoratywnie używał.... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jakim prawem? 20.02.14, 18:40 Co wolno Twojemu Dziadkowi... ps. pamiętając o przeszłości - trzeba patrzeć w przyszłość. Wiem.wiem - banał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Jakim prawem? 20.02.14, 18:49 Solidarności międzyludzkiej? P.S. Dziedziczną nienawiść od biedy potrafię zrozumieć, znacznie gorzej mi idzie z dziedziczną pogardą... Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Lackzadku, moskalski zadzie, skoro Majdanowcy 20.02.14, 18:43 dla cIEBIE są Chachałami, to tyś native kACAP... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A ty kto? 20.02.14, 19:10 sowietolog1 napisał(a): > - "Polak mały!" ;-) Faktycznie: mały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Re: A ty kto? 20.02.14, 19:17 A gały widziały cudzysłów? Byczkiem będąc, mam ponad 2 m; zatem "duży"... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A ty kto? 20.02.14, 19:45 sowietolog1 napisał(a): > A gały widziały cudzysłów? Cudzysłów dotyczył cytatu, a nie określenia "mały". > Byczkiem będąc, mam ponad 2 m; zatem "duży"... ;-) Polak-byczek. Trzeba było tak od razu ;) Żegnam :) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Jakim prawem? 20.02.14, 19:06 Wiesz, wśród Ukraińców był nie tylko Stepan Bandera, ale i sojusznik Piłsudskiego - Semen Petlura. I sprawy potoczyły się tak, że to Petlura został wykiwany. Piłsudski wtedy sojuszników ukraińskich bardzo przepraszał, ale to były tylko słowa. Zresztą Polska miała wtedy własne problemy i nie była w stanie sprzeciwić się wchłonięciu Ukrainy przez Związek Radziecki. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Prawem Kaduka 20.02.14, 19:05 lackzadek napisał: > Jakim prawem za moje pieniądze oświetla się PKiN w barwach hachłów z Ukrainy? > Wiwat bandera? Odpowiedz Link Zgłoś