Dodaj do ulubionych

Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !!

10.05.14, 22:20
Tak można skwitować podły atak na ludzi którzy mają odmienne do kleru poglądy na życie.

"Tego dnia o. diakon Jordan Dylewski ubrany w strój liturgiczny (komża i stuła) podszedł do dwu mężczyzn, którzy pili alkohol przy figurze Matki Bożej, w czasie kiedy w świątyni odbywała się Msza św.; niektórzy wierni zaś znajdowali się w bezpośrednim sąsiedztwie miejsca incydentu - czytamy w oświadczeniu na stronie internetowej włocławskiej kurii. - Kiedy o. Jordan zwrócił uwagę pijącym na niestosowność ich zachowania i poprosił ich o opuszczenie tego miejsca, został uderzony butelką przez jednego z nich, co spowodowało rany cięte głowy, a następnie przewrócony i skopany tak silnie, że zostało mu złamane żebro. W tej sytuacji powiadomione zostało pogotowie, które zabrało o. Jordana do szpitala".

Trudno oprzeć się wrażeniu, że mamy do czynienia z pewnym owocem antykościelnej i antyklerykalnej propagandy szerzonej między innymi w niektórych środkach przekazu - wskazują.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 10.05.14, 22:50
      Powiem Ci tak kolter w skrytości ,że nie jednemu bym dał tak w mordę.I nie tylko na tym forum.Tylko mi nie pisz ,że Cię nie lubię.Powiedziałem ,że Cię będę wspierał.U mnie słowo ważniejsze od pieniędzy.
      • taniarada Chamstwo na tym forum 10.05.14, 22:59
        kto mi nie wspiera koltera.To po dziubie dostanie.
        • gtxl2 Re: Chamstwo na tym forum 10.05.14, 23:02
          taniarada napisał(a):

> kto mi nie wspiera koltera.To po dziubie dostanie.

Ja go nie wspieram, choć sam jestem ateistą. Za takich jak kolter "ateistÓw się wstydzę.

• lodziarek Re: Chamstwo na tym forum 10.05.14, 23:07
            Rysiu na pół gwizdka?
            • gtxl2 Re: Chamstwo na tym forum 10.05.14, 23:09
              lodziarek napisał:

> Rysiu na pół gwizdka?

dupetek....ten nick był najbardziej dla ciebie odpowiedni, lepszy byłby dupek....ale lodziarek?

• lodziarek Re: Chamstwo na tym forum 10.05.14, 23:15
                Zawsze byłeś głupi! Powiedz dlaczego w tej sprawie kler obwinia antyklerykalizm? Rozumiesz moje pytanie? Dlaczego nie klasycznie diabła? Przecież, to chuligański wybryk ewidentnie!
                Tym postem kończę edukację dla głupków!
                gtxl2 napisał:
                EOT!
                • gtxl2 Re: Chamstwo na tym forum 10.05.14, 23:20
                  lodziarek napisał:

> Zawsze byłeś głupi! Powiedz dlaczego w tej sprawie kler obwinia antyklerykalizm
                  > ? Rozumiesz moje pytanie? Dlaczego nie klasycznie diabła? Przecież, to chuligań
                  > ski wybryk ewidentnie!
                  > Tym postem kończę edukację dla głupków!
                  > gtxl2 napisał:
                  > EOT!

Nie zaczynaj głupku dupetkowy, nie będziesz musiał kończyć. Ponieważ zawsze cię uważałem za kretyna, nie mam ochoty z tobą rozmawiać.

• lodziarek Re: Chamstwo na tym forum 10.05.14, 23:27
                    Twoja opinia mi zawsze latała nisko, jak opinie innych debili:) Jak zaczniesz rozumieć, dlaczego kler obwinia antyklerykalizm (ateistów), to buraczku pastewny może zaszczycę cię swoim dialogiem, a teraz się pindol ateisto z łaski kleru!
                  • sclavus Re: Chamstwo na tym forum 10.05.14, 23:35
                    ... a jest ktoś, kogo nie uważasz, kretynie?
          • kolter_mr Re: Chamstwo na tym forum 11.05.14, 08:34
            gtxl2 napisał:

> taniarada napisał(a):
            >
            > > kto mi nie wspiera koltera.To po dziubie dostanie.
            >
            >
            > Ja go nie wspieram, choć sam jestem ateistą. Za takich jak kolter "ateistÓw się
            > wstydzę.

Tępy komuchu ten cały taniarada to wafelek przykościelny , który kpi a tępy komuch dał się złapać .
      • kolter_mr Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 11.05.14, 08:32
        taniarada napisał(a):

> Powiem Ci tak kolter w skrytości ,że nie jednemu bym dał tak w mordę.

Rozumiem ze w twoim narzeczu dać w mordę to uprawiać ciepły seks ??

>I nie tylko na tym forum.

No tak tylko super samców których przynajmniej wizerunki znasz :))

Tylko mi nie pisz ,że Cię nie lubię.

No zasadniczo mi odmieni seksualnie nie przeszkadzają Powiedziałem ,

że Cię będę w
        > spierał.U mnie słowo ważniejsze od pieniędzy.

Nie , nie szukaj gdzie indziej wafli
    • lodziarek Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 10.05.14, 23:04
      "Hodują" diabła w bajkach dla swojej trzody od 2 tyś, lat, a teraz nowy potwór się pojawia: "antyklerykalizm"! Czyżby diabeł zwiał na emeryturę, żeby nie czekać na przesunięty wiek emerytalny - 67?
      • alistair-p Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 10.05.14, 23:22
        Całkiem możliwe,że ci młodzieńcy byli na mszy godzinę wcześniej i może nawet byli po komunii,a księdza pobili bo uznali go za geja,jak to żarliwie wierzący narodowcy.I gdzie tu antyklerykalna nagonka ?
        • lodziarek Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 10.05.14, 23:33
          Wszystko wskazuje na to, że był to wybryk chuligański, a przypisywanie tego ateistom jest nadużyciem!

alistair-p napisał:
          > Całkiem możliwe,że ci młodzieńcy byli na mszy godzinę wcześniej i może nawet byli po komunii,a księdza pobili bo uznali go za geja,jak to żarliwie wierzący na rodowcy.I gdzie tu antyklerykalna nagonka ?<
          • kolter_mr Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 11.05.14, 08:40
            lodziarek napisał:

> Wszystko wskazuje na to, że był to wybryk chuligański, a przypisywanie tego ateistom jest nadużyciem!

Przecież to znana taktyka , robienie z siebie ofiary .
        • kolter_mr Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 11.05.14, 08:36
          alistair-p napisał:

> Całkiem możliwe,że ci młodzieńcy byli na mszy godzinę wcześniej i może nawet byli po komunii,a księdza pobili bo uznali go za geja,jak to żarliwie wierzący narodowcy.I gdzie tu antyklerykalna nagonka ?

Mogli mieć zal urojony do plebana ,bo babie ich zmuszają do chodzenia na msze .
      • taniarada Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 10.05.14, 23:27
        Panowie dzięki .I nie ma dla Was to tam to .Tylko podziękowania .Idę do piwnicy posypać sobie głowę popiołem .Całe wiadro.widać ,że porządni goście.Pozdrówka wyszedłem na idiotę
        • lodziarek Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 10.05.14, 23:28
          Luzik:) Zostań!
        • ponte_aronte tania rada 11.05.14, 00:08
          słusznie, wracaj na swoje kontrowersje, bojowniku pisu
          • taniarada Re: tania rada 11.05.14, 09:47
            Tu się schowałeś aniołku z brodą .Wklejka z angielskim i ten nowy wymyślny nick robi wrażenie .Ale nie dla mnie.Nigdy nie miałeś dużo do powiedzenia.
        • kolter_mr Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 11.05.14, 08:37
          taniarada napisał(a):

> wyszedłem na idiotę

Jesteśmy przyzwyczajeni jak do chleba naszego powszechnego.
      • kolter_mr Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 11.05.14, 08:34
        lodziarek napisał:

> "Hodują" diabła w bajkach dla swojej trzody od 2 tyś, lat, a teraz nowy potwór
        > się pojawia: "antyklerykalizm"! Czyżby diabeł zwiał na emeryturę, żeby nie czekać na przesunięty wiek emerytalny - 67?

Nie po prostu rozdrobnił się na cały kler
    • lodziarek Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 11.05.14, 00:00
      Nowa teologia zawitała w polskim Kk, ale jeszcze nie sformułowana i nie potwierdzona kanonicznie. Ateizm jest winny złu tego świata!
      ps. Swoja drogą, to dziwne, że od ponad 1000 lat wychowują Polaków i takie rzeczy się zdarzają:/
    • calun_torunski jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzali na 11.05.14, 02:51
      Rzym nieszczęścia i trzeba było od czasu do czasu paru ateistów* ukrzyżować lub lwom na pożarcie rzucić

*ateista - odmawiał uznania rzymskich bogów i oddawania im czci i ofiar, mówł, że wyznaje Jezusa
      • snajper55 Re: jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzal 11.05.14, 03:02
        calun_torunski napisał:

> Rzym nieszczęścia i trzeba było od czasu do czasu paru ateistów* ukrzyżować lub
        > lwom na pożarcie rzucić
        >
        > *ateista - odmawiał uznania rzymskich bogów i oddawania im czci i ofiar, mówł,
        > że wyznaje Jezusa

No nie, to byli poganie. To pogan wierzących w jakiegoś żydowskiego bożka Jezusa lwom rzucano.

S.
        • gtxl2 Re: jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzal 11.05.14, 08:45
          snajper55 napisał:

> calun_torunski napisał:
          >
          > > Rzym nieszczęścia i trzeba było od czasu do czasu paru ateistów* ukrzyżow
          > ać lub
          > > lwom na pożarcie rzucić
          > >
          > > *ateista - odmawiał uznania rzymskich bogów i oddawania im czci i ofiar,
          > mówł,
          > > że wyznaje Jezusa
          >
          > No nie, to byli poganie. To pogan wierzących w jakiegoś żydowskiego bożka Jezus
          > a lwom rzucano.
          >
          > S.

Autor tej wypowiedzi ironizował, przynajmniej ja, tak to odebrałem.
          W starożytnym Rzymie była tolerancja religijna i politeizm, chrześcijanie zaś, nie z powodu wiary zaczęli zagrażać cesarstwu rzymskiemu.

• kolter_mr Re: jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzal 11.05.14, 08:50
            gtxl2 napisał:

> Autor tej wypowiedzi ironizował, przynajmniej ja, tak to odebrałem.
            > W starożytnym Rzymie była tolerancja religijna i politeizm, chrześcijanie zaś,
            > nie z powodu wiary zaczęli zagrażać cesarstwu rzymskiemu.

To ja nie ironizując powiem ci ze jedynobóstwo/monoteizm było w Rzymie traktowane jako ateizm
            • gtxl2 Re: jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzal 11.05.14, 08:51
              kolter_mr napisał:

> gtxl2 napisał:
              >
              > > Autor tej wypowiedzi ironizował, przynajmniej ja, tak to odebrałem.
              > > W starożytnym Rzymie była tolerancja religijna i politeizm, chrześcijanie
              > zaś,
              > > nie z powodu wiary zaczęli zagrażać cesarstwu rzymskiemu.
              >
              > To ja nie ironizując powiem ci ze jedynobóstwo/monoteizm było w Rzymie traktow
              > ane jako ateizm

Korzystając choćby tylko z Wiki....Słowo ateizm pochodzi od greckiego ἄθεος – ἀ- (a-, „nie”) + θεός (theos, „bóg”). Określenie to było przypisywane każdemu, kogo uznano za wierzącego w fałszywych bogów, nie wierzącego w bogów lub wyznającego doktryny wchodzące w konflikt z ówczesnymi religiami.
              • kolter_mr Re: jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzal 11.05.14, 09:48
                gtxl2 napisał:

> Korzystając choćby tylko z Wiki....Słowo ateizm pochodzi od greckiego ἄ&#
                > 952;εος – ἀ- (a-, „nie”) + θε&
                > #972;ς (theos, „bóg”). Określenie to było przypisywane każdemu
                > , kogo uznano za wierzącego w fałszywych bogów, nie wierzącego w bogów lub wyzn
                > ającego doktryny wchodzące w konflikt z ówczesnymi religiami.

Korzystając z nabytej wiedzy dodam ze Żydzi chrześcijanie byli traktowani jako ateiści za odmowę oddania czi wizerunkowi choćby cesarza.
      • kolter_mr Re: jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzal 11.05.14, 08:44
        calun_torunski napisał:

> Rzym nieszczęścia i trzeba było od czasu do czasu paru ateistów* ukrzyżować lub
        > lwom na pożarcie rzucić
        >
        > *ateista - odmawiał uznania rzymskich bogów i oddawania im czci i ofiar, mówł,
        > że wyznaje Jezusa

Rzymianie nie rozumieli ze można mieć tylko jednego Boga, dlatego przesladowali tzw chrzescijan i Żydów.Ale szybko zmienił to cesarz Konstantyn nominując Jezuska na boga nr , i od tego czasu tzw chrześcijanie nie byli juz ateistami :))
        • taniarada Re: jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzal 11.05.14, 09:31
          Po co ich krzyżować i rzucać psom na pożarcie .W większości to biedni i umysłowo zagubieni ludzie.Trzeba im pomagać ,uświadamiać.A nie zaraz gnoić.Policzka drugiego też nie trzeba nadstawiać .Bo zjedzą ten policzek .To taki zwykły człowiek ,jak ten z Austrii co wygrał konkurs Eurowizji.
          • gtxl2 Re: jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzal 11.05.14, 09:34
            Po co ich krzyżować i rzucać psom na pożarcie .W większości to biedni i umysłowo zagubieni ludzie.Trzeba im pomagać ,uświadamiać.

Mówisz o chrześcijanach?

• kolter_mr Re: jak w starożytnym Rzymie - ateisci sprowadzal 11.05.14, 09:52
            taniarada napisał(a):

> Po co ich krzyżować i rzucać psom na pożarcie .W większości to biedni i umysłow
            > o zagubieni ludzie.

Wiemy ze Jezus preferował kretynów;
            " W owym czasie Jezus przemówił tymi słowami: Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom. "

>Trzeba im pomagać ,uświadamiać.A nie zaraz gnoić.

Do jełopy nic nie trafia, kadzidło skutecznie blokuje dostęp do mózgu.

>Policzka drugiego też nie trzeba nadstawiać .

Teraz nadstawiają tyłki swoich dzieci .

>Bo zjedzą ten policzek .To taki zwykły człowiek ,jak ten z Austrii co wygrał konkurs Eurowizji.

Juz po necie krążą plotki ze to ksiądz jest z zawodu
    • haen2010 Zawsze warto 11.05.14, 08:44
      Poznać relację strony przeciwnej. Było podobno wielu świadków, a Włocławek to nie metropolia. Dziw, że ich nie złapano do tej pory.
    • volupte Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 11.05.14, 11:48
      To musieli byc katolicy , bo ateista do koscioła by nie wszedł w czasie mszy.
    • humbak Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 11.05.14, 11:57
      Cóż... jako człowiek, który nasłuchał się w życiu różnych biskupich listów duszpasterskich, wiem że niewiele jest rzeczy będących większą stratą czasu, niż wypowiedź hierarchy KRK.
    • martok11 Re: Kibol zawinił ,powiesili Ateistę !! 11.05.14, 12:16
      W Polsce jest ponad 30.000 księży i zakonników, co oznacza, że jeden na pięciuset dorosłych mężczyzn jest księdzem lub zakonnikiem. To z kolei oznacza, że – statystycznie biorąc – zawsze jeden na pięciuset pobitych Polaków powinien być jakimś funkcjonariuszem KK. Ponieważ zaś w Polsce dochodzi co najmniej do paru tysięcy bójek dziennie, więc CODZIENNIE powinno być bitych mniej więcej DZIESIĘCIU księży i zakonników, gdyby chuligani bili ludzi jak popadnie. Tymczasem to zdarzenie jest pierwszym przypadkiem pobicia zakonnika od bardzo wielu lat. To chyba najlepszy dowód, że nie mamy tu do czynienia z „owocami antykościelnej propagandy”, gdyż kler jest u nas bity o wiele rzadziej niż powinien (matematycznie rzecz traktując).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka