Dodaj do ulubionych

Polski paszport

IP: *.syd.iprimus.net.au 12.07.01, 16:14

Czesc wam. Szesc miesiecy temu podrozowalem po Europie Zachodniej, no i
uzywalem oba paszporty; Polski i Australijski. Zauwazylem ze z Polskim
paszportem bylo o wiecej wiele klopotow niz z tym drugim. Na przyklad, celnicy
czepiali sie na granicach, pytajac gdzie sie wybieram, jak dlugo tam bede, co
tu robie, ile kasy mam ze soba, czy mam jakos karte kredytowa...no i tak dalej.
No, a jak pokazywalem paszport Australijski to czasami nawet nie sprwadzali.
Jestem naprawde ciekawy, czy to byl jakis zbieg okolicznosci, czy na zachodzie
tak po prostu traktuja Polakow???
Obserwuj wątek
    • Gość: ww Re: Polski paszport IP: 194.202.164.* 12.07.01, 16:20
      nieeee.... zbieg okolicznosci .... skad ty sie urwales??????

ww
    • Gość: andrzej Re: Polski paszport IP: *.proxy.aol.com 12.07.01, 16:33
      To sie potwierdza ja rowniz korzystam z dwoch paszportow i mialem w Europie
      podobne problemy
      • Gość: ww Re: Polski paszport IP: 194.202.164.* 12.07.01, 16:42
        Ludzie

Przeciez to jest oczywiste!!!!.... chyba ze twoj drugi paszport jest z
        Taszkientu.....

Ja nawet nie biore ze soba polskiego ... po co utrudniac zycie

ww

• Gość: emendems Re: Polski paszport IP: 193.91.75.* 13.07.01, 12:21
          Ja niestety mam ciagle tylko polski paszport, choc praktycznie od 10 lat mieszkam
          za granica. Kazdy kraj jest traktowany, tak jak na to zasluguje. Polska ma nie
          najlepsza opinie, co jest wypadkowa tego jacy sa sami Polacy i ich kraj. Wcale
          sie nie dziwie, ze nas dokladniej kontroluja na roznych granicach. Mozna sie
          przeciez spodziewac wszystkiego, tylko nie tego, ze facet przyjezdza do danego
          kraju wydawac pieniadze, co mi sie ostatnio coraz czesciej przytrafia.
          • Gość: JK Ludzie, nie generalizujcie IP: 217.153.50.* 13.07.01, 12:30
            Ja mam tylko polski paszport, podróżuję co roku po Europie i nie mam żadnych
            problemów. Podróżuję w celach turystycznych. Raz w Szwecji po zjeździe z promu
            celnik mnie pytał o cel i środki. Miał prawo. Po to go tam postawili aby
            ograniczyć liczbę utleningów (tak pogardliwie Szwedzi nazywają emigrantów).
            Jaki problem ? Odpowiedziałem uprzejmie na uprzejme pytania i cześć. Nie
            przesadzajcie.
        • Gość: Robert Re: Polski paszport IP: *.cafe.cyberpub.pl 13.07.01, 12:32
          Oczywiscie, ze polski paszport jest zle widziany na Zachodzie. Mam paszport
          kanadyjski i kiedy podrozowalem z polskim to celnicy w Niemczech byli bardzo
          niemili. Teraz kiedy pokazuje paszport kanadyjski to usmiechaja sie do mnie i
          mowia " witamy w Niemczech". Tak samo we Wloszech juz nie mowiac o Anglii.
          Nie ma mowy o zadnych pytaniach- po co jade, na jak dlugo etc. Polskiego
          paszportu nie uzywam nigdzie oprocz przyjazdu do Polski. Jest on praktycznie
          bezuzyteczny!
          • Gość: JK Jesli polski paszport dla ciebie jest bezużyteczny to go oddaj IP: 217.153.50.* 13.07.01, 13:10
            • Gość: ww Re: Jesli polski paszport dla ciebie jest bezużyteczny to go oddaj IP: 194.202.164.* 13.07.01, 15:18
              nie tak latwo....;-)))) kosztuje to ... ostatnio chyba USD 1000 pls koszty
              sadowe (przynajmniej tak bylo kilka lat temu w USA)

ww
            • Gość: Dave Re: Jesli polski paszport dla ciebie jest bezużyteczny to go oddaj IP: *.ade.iprimus.net.au 13.07.01, 15:21

Ja nie mam zamiaru nic oddawac, dla mnie nie jest bezuzyteczny, tylko chcial
              bym zeby tak sie mnie nie czepiali tylko dlatego z jestem Polakiem.

Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka