Dodaj do ulubionych

poscig za bandytami - hot

IP: *.suwary.net 03.04.02, 12:44
no własnie, przejechali cały kraj i pojechali dalej!
a tak swoją drogą to minąłem ich rano jadąc do pracy (to nie żart), wyjeżdzałem
na trasę w Piotrkowie w kierunku łodzi i przed skrętem na wiadukcie po
zachodniej stronie miasta około 6.40 minęły mnie na dwupasmówce trzy radiowozy
WV bus, następne dwa (bus i osobowy) oraz chyba jeden nieoznaczony (może to ten
niemiecki) przejechały mi dziesięć metrów przed maską przecinając pas zieleni i
wjeżdzając w polną drogę obok trasy (cholernie się zdziwiłem po co?), po około
2-ch kilometrach przy rozwidleniu trasy A1 na łodź i warszawę, stał następny
radiowóż, (w tym momencie byłem już w szoku co się dzieje), następnie w
tuszynie około 20km za piotrkowem w drodze do Łodzi, mienęly mnie kolejne dwa
radiowozy lecące na piotrków, bus oznaczony i nieoznaczony, około 7.05, potem
dojeżdzając do rzgowa, gdzie skręcałem do Pabianic, przeleciał na wysokości 200
metrów około helikopter policyjny (może śmigłowiec), również w kierunku na
Piotrków,
jak dojechałem do pracy w Pabianicach, włączam radio, a tam mówią ze bandyci
jadą przez kraj i byli w lubuskim potem w dolnośląskim, mówie do kolegi, pewnie
jadą do ruskich, i zacząłem kojarzyć że może jechali własnie przez Piotrków,
patrzę pól godziny temu a w radiu podaja że jechali prze piotrków do Radomia.
Obserwuj wątek
    • Gość: euros Re: poscig za bandytami - hot IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 12:58
      No i co z tego, że jechali. Co tu jest najważniejsze? Zabicie bandytów, czy
      uratowanie zakładniczek? Odbicie łupu, czy ludzkie życie? Policja da sobie z
      bandytami radę. Należy się cieszyć, że mimo pościgu nikomu z niewinnych
      kierowców na trasie nic się nie stało. A mogło. Bandyci uciekali z szybkością
      170 km. na godzinę. Na pewno ich ujmą. Człowiek musi jeść i spać, a samochód,
      by jechać potrzebuje paliwa. Byle tylko zakładniczce nic się nie stało. Nawet
      za miliony euro nie warto narażać jej życia. Dobrze, że policja to wie.
    • Gość: X54 Re: poscig za bandytami - hot IP: *.zak.com.pl 03.04.02, 13:05
      Albo jas dzis wyjatkowo niekumaty albo to tak napisane ale nasuwa sie wniosek
      ze bandyci wielokrotnie mijali Cie w policyjnych radiowozach
      • Gość: buli Re: poscig za bandytami - hot IP: *.suwary.net 03.04.02, 14:34
        napisane jest okey, i chodzi przede wszystkim oto że minęły mnie te policyjne
        radiowozy (w piotrkowie na wiadukcie)które ich ścigają (tak przynajmniej mi się
        wydaje), samego seata nie widziałem albo nie zauważyłem, tym bardziej że trudno
        zwracać uwagę na każdy mijający cię samochód.
    • Gość: ! Właśnie minęli Chełm... IP: *.mpec.chelm.pl 03.04.02, 13:24
      ...i pojechali sobie dalej. Są już na Ukrainie. Ciekawe, że też polska policja
      nie wpadła na pomysł urządzenia jakiejś zasadzki? A może Niemcy nie pozwolili,
      żeby nasze chłopaki czegoś nie spartolili?
      • Gość: Ja Re: Właśnie minęli Chełm... IP: 213.241.67.* 03.04.02, 13:49
        toż to kur... komedia,
        nie można było ich "zdjąć" na stacji benzynowej? czy w tym kraju nie ma już
        snajperów? wszyscy wyjechali do afganistanu?
        • Gość: Ryszard Re: Właśnie minęli Chełm... IP: *.abo.wanadoo.fr 03.04.02, 14:21
          To jest numer stulecia i hanba dla policyjnych szwejow juz z 3 panstw!
          przejechali granice w Swiecku? A na qutasa sa tam kolczatki? A po co posterunek
          na wjezdzie na most a potem drugi za parkingiem po polskiej stronie? Przeciez
          to sa jaja do kwadratu! pare lat temu grubasny turysta niemiecki w Jastrowiu
          wyszedl z knajpy i obchodzil z luboscia swoj samochod. Poczem wsiadl i odjechal
          w strone Zlotowa. to wszystko obserwowali dzielni funkcjonariusze i doszli do
          wniosku , ze musi facet krasc nie swoja fure. I za nim. Niemiec jak zobaczyl,
          ze go gonia przydusil do dechy. A oni za pistolety i dalej do nieggo walic.
          Poranili chlopa, ledwie sie wyciagnal. A tu procedury, nikt nie umie ich
          zatrzymac, juz nie mowie o tym, ze mozna bylo na traie benzyniarzy popodmieniac
          i facetow zlapac. najpewniej dojada do czeczenii a Niemke jesli bedzie grzeczna
          odesla z brzuchem do kraju. Istny cyrk. gdzie jest Grom, gdzie spec brygada
          niemiecka. To sie w glowie nie miesci. R.
        • Gość: X54 Re: Właśnie minęli Chełm... IP: *.zak.com.pl 03.04.02, 14:25
          Ja tam sie na policji nie znam , ale strzelac na stacji benzynowej ?
          • Gość: buli Re: Właśnie minęli Chełm... IP: *.suwary.net 03.04.02, 14:32
            można strzelać i na stacji, nie problem, byle kulami gumowymi, takie są, chyba
            że ich nie mamy na wyposażeniu.
            ale pomysł z podmienianiem ludzi na stacjach jest niezły, tylko trzeba wiedzieć
            gdzie jadą i ile mają jeszcze benzyny,
            chyba się naogladaliśmy za dużo flmów amerykańskich, to nie jest takie proste,
            choć dziwi mi brak reakcji ze strony policji, chociaż tak na prawdę nie wiemy
            czy takowych prób zatrzymań nie było.
            • Gość: X54 Re: Właśnie minęli Chełm... IP: *.zak.com.pl 03.04.02, 14:42
              O wlasnie . Trafna uwaga . Brak informacji . Mozna kpic z polskiej policji ale
              w tym przypadku nie tylko nasi chlopcy biora w tym udzial. Ktos podjal dycyzje
              o otwarciu granic . Jakis cel w tym byc musi. Jaki nie wiem , ale to za ja nie
              wiem nic nie oznacza.
              • Gość: Ryszard Re: Właśnie minęli Chełm... IP: *.abo.wanadoo.fr 03.04.02, 19:01
                To, ze policje 2 krajow robia w majty przed zbirami z pistoletami to jest
                normalne? To jest kpina z panstwa praworzadnego. Niemiaszki na samo slowo po
                rusku mdleja ale Polacy? Toz tych bandzirow ruskich po Polsce grasuja setki!
                Nie dziwota, ze dopiero na Ukrainie swojacy ich zatrzymali. Zeby w srodku
                europy otwierac bandytom granice to sprawa nieslychana. Otworzyc tak, ale
                polzyc kolczatke. I miec jak kazdy kraj specow od psychologicznego podejscia i
                negocjacji. Swoja droga to mogli oni spokojnie przejechac przez Warszawe, oddac
                kilka strzalow w Alejach Ujazdowskich w siedzibe pana premiera, pokrecic sie po
                miescie , walnac z pancerfausta w budynek na Rakowieckiej... , przed wyjazdem
                na Prage, czemu nie, samochod uprzywilejowany, Nowym Swiatem, krakowskim i
                ostrzelac konika ks. Jozefa! Ludzie, czy wy nie widzicie absurdu tej sytuacji?
                To sie w glowie nie miesci. R.
                • Gość: X54 Re: Właśnie minęli Chełm... IP: *.zak.com.pl 04.04.02, 09:49
                  No coz Kapitan Zbik na emeryturze . A tak calkiem powaznie. Maja ich i to jest
                  najwazniejsze
    • Gość: Mysteric Re: poscig za bandytami - hot IP: *.112.popsite.net 03.04.02, 19:10
      gdzie sa snajperzy aby ich ostrzelic.
      Oszczedzimy na ich karmieniu, procesie i przestraszy nasladowcow.
      • Gość: laklak Re: poscig za bandytami - hot IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 21:15
        PAP udało się dotrzeć do poufnego, wewnętrznego dokumentu policji, opisującego
        akcję związaną z porywaczami z Niemiec.

Z Warszawy w trybie pilnym przerzucono m.in. śmigłowcem do Świdnika 22
        stołecznych antyterrorystów. Policjanci przygotowali również dwie snajperskie
        zasadzki - ze względu jednak na rozmieszczenie osób w samochodzie i bardzo
        szybką jazdę uciekinierów (140-150 km/godz.) strzelcy wyborowi nie otworzyli
        ognia.
    • hanni Re: poscig za bandytami - hot 03.04.02, 19:52
      Wlasnie czytalem wypowiedz niemieckiego specjalisty od uprowadzen.
      Twierdzi, ze zwlaszcza w poczatkowej fazie uprowadzenia najwazniejsze jest nie
      podejmowanie zadnych prob odbicia zakladnikow, tylko poscig, ciagle
      towarzyszenie im.
      Przeciez przy obecnej technice nie maja najmniejszej szansy, zeby zniknac.
      Polska policja zachowala sie absolutnie poprawnie. Nienarazanie zdrowia i zycia
      uprowadzonych to nadrzedny nakaz chwili.

I co z tego, ze przejechali przez dwie granice. Boli to kogos, uraza czyjas
      dume? Nikt nie zginal i to jest najwazniejsze. Miejsce pobytu bandytow bylo
      caly czas znane. Nie mieli szans. Zatrzymac samochod i strzelac potrafi kazdy -
      z przeproszeniem - kiep. Po co?

Niemcy maja za soba podobne doswiiadczenia. Najglosniejszy byl chyba przypadek
      uprowadzenia w 1988 w Gladbach, gdzie w skutek akcji ratunkowej policji zginela
      zakladniczka.
    • Gość: Mariusz "Eksperci" po fakcie IP: 212.14.44.* 04.04.02, 10:36
      Oczywiście zaraz po zamknięciu całej akcji, odezwali sie "eksperci" z krytyką
      sposobu przeprowadzenia akcji (brak próby odbicia zakładników, jedynie bierna
      jazda za samochodem).
      Tak jest zawsze, oni są najmądrzejsi gdy jest po wszystkim i opowiadaja jak to
      powinno byc zrobione, z ich pozycji to b. łatwe bo oni nie ponoszą
      odpowiedzialności za to i moga pleść co im ślina na język przyniesie dowodząc
      swojej niedoścignionej mądrości.
      • Gość: WM Re: Eksperci po fakcie IP: *.radomsko.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 11:21
        Może to naiwne ale skoro Niemcy zgodzili się wpuścić do nas bandę ze swoim
        łupem to powinni nam zwrócić koszty śledzenia i eskorty przez nasze terytorium;
        przecież użycie takich sił i środków technicznych wyczerpało pewnie budżet MSW
        do końca roku.
        • Gość: Mariusz Re: Eksperci po fakcie IP: 212.14.44.* 04.04.02, 11:40
          a może oni też nam kiedyś pomogą, gdy zajdzie podobna sytuacja tylko w drugą
          stronę ?
          Musimy sobie pomagać, nie ? :-)

A tak powaznie to wczoraj słyszałem, że takie akcje (pościg między państwami,
          przejmowanie pościgu przez kolejne słuzby) są uregulowane międzynarodowymi
          ustaleniami i dlatego właśnie tak to wyglądało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka