1tobi 25.07.14, 11:24 m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,16377107,Nowy_sondaz_GfK_Polonia__Prawo_i_Sprawiedliwosc_miazdzy.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=maintopic szykuje się kolejna wielka fala emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jane-panzram Re: Pis miazga 25.07.14, 11:55 Na ten sondaz nalezy patrzec jak na sondaze CBOS, jest to pic na wode, fotomontaz. Jak CBOS przegina w jedna manke, tak Gfk w druga. A fala emigracji jest za PO. To ze sie naogladales za duzo tvn i myslisz, ze pis ludzi z kraju wyganial, to tylko dowod na brak samodzielnego i krytycznego myślenia u ciebie. Z kraju wygania brak perspektyw, a to zapewnila akurat PO. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Pis miazga 25.07.14, 12:05 To że zaczęłaś czytać Wśmieci Karnowskich nie znaczy że największej fali emigracji nie było za PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pis miazga 25.07.14, 12:07 jane-panzram napisała: > A fala emigracji jest za PO. To ze sie naogladales za duzo tvn i myslisz, ze pi > s ludzi z kraju wyganial, to tylko dowod na brak samodzielnego i krytycznego my > ślenia u ciebie. Z kraju wygania brak perspektyw, a to zapewnila akurat PO. Tabela 1 Emigracja z Polski na pobyt stały, w tys., 2004-2009 Rok Emigracja 2004 - 18,9 2005 - 22,2 2006 - 46,9 2007 - 35,5 2008 - 30,1 2009 - 18,6 csm.org.pl/pl/raporty-i-analizy/category/50-2011?download=442:migracje-dlugookresowe-i-osiedlencze-z-polski-po-2004-roku. S. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Pis miazga 25.07.14, 12:08 . Z kraju wygania brak perspektyw, a to zapewnila akurat PO. Racja. PO nie zbudowała nowych miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: Pis miazga 25.07.14, 12:39 volupte napisał: > . Z kraju wygania brak perspektyw, a to zapewnila akurat PO. > Racja. PO nie zbudowała nowych miejsc pracy. Ja tam wolę brak perspektyw od perspektywy słitfoci pięknego tomcia, czadu smoleńskiego i tvpis z propagandą niemal białoruską . urojony świat kurdupla- nie wchodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Pis miazga 25.07.14, 14:42 Wolisz brak perspektyw? Podpowiedziałbym Ci co powinieneś zrobić, ale nie chcę być drastyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: Pis miazga 25.07.14, 18:21 Chodzi właśnie o to żeby mi nikt nie mówił co powinienem . Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Pis miazga 25.07.14, 12:12 To się nazywa optymizm WSIenkiewicza, ZdRadka, Vincenta i całej reszty chamów z taśm prawdy, że PiS będzie miało na wiosnę przyszłego roku tylko 43% poparcia :-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
atak_bezecny W sondażach to kaczka wygrywała nieraz 25.07.14, 12:34 już nawet prezydentem był w 2010 tyle jego co sobie pomarzy Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Pis miazga 25.07.14, 14:40 Co tu dużo gadać. Zgłupieli nasi rodacy. Najpierw było Solidarność- SLD, teraz PO-PiS. Na scenie pustka i jak widać, problemu większość nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pis miazga 25.07.14, 23:04 Ostatnie badania wykazują wzrost poparcia dla PiS na ponad 42 %. Gdyby to zsumować z partiami z którymi J. Kaczyński zawarł porozumienie dawałoby to niemal 46%! A co taka prognoza przełożona na wynik wyborczy oznacza.Jedno jest pewne! Nadworny, ultrarządowy CBOS oraz jeszcze bardziej nadworny <prof?> Markowski mają weekend z głowy! Oni! tzn CBOS i Markowski razem i z osobna muszą sobie wybić karkówkę czy też kaszankę, bo czeka ich ostre grillowanie tych najnowszych prognoz! Czeka ich razem i każdego z osobna bardzo ciężka praca przez tę konówkę tygodnia by swoim bardzo wymagającym przełożonym odpłacić się, odsłużyć się pełni. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Pis miazga 25.07.14, 23:14 Ta wielka fala emigracji juz trwa, co najmniej od siedmiu lat. Nie zauwazyles tego? 1tobi napisał: </a> szykuje się kolejna wielka fala emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pis miazga 25.07.14, 23:23 Tak, tak... Od znajomego leminga słyszałem nawet że jak PiS dojdzie do władzy top będzie 5 dniowe zaćmienie słońca i krowy przestaną dawać mleko. Kury przestaną się nieść i w ogóle nie wiadomo czy ziemia nie pogrąży ze w mroku na 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Pis miazga 25.07.14, 23:36 taniarada napisał(a): > Tak, tak... Od znajomego leminga słyszałem nawet że jak PiS dojdzie do władzy t > op będzie 5 dniowe zaćmienie słońca i krowy przestaną dawać mleko. Kury przesta > ną się nieść i w ogóle nie wiadomo czy ziemia nie pogrąży ze w mroku na 4 lata. Masz rację w tym, że gdy PIS dojdIe do władzy ziemia pogrąży się w mroku na lata. Ta ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Pis miazga 25.07.14, 23:44 "Ta ziemia" jest juz od dawna pograzona nie w mroku, lecz w blocie i to nie PIS-owskim, lecz PO-wskim. POwska wladza wyzwala w Polakach najgorsze instynkty. Mysle, ze gorzej juz byc nie moze. ta napisała: > taniarada napisał(a): > > > Tak, tak... Od znajomego leminga słyszałem nawet że jak PiS dojdzie do wł > adzy t > > op będzie 5 dniowe zaćmienie słońca i krowy przestaną dawać mleko. Kury p > rzesta > > ną się nieść i w ogóle nie wiadomo czy ziemia nie pogrąży ze w mroku na 4 > lata. > > Masz rację w tym, że gdy PIS dojdIe do władzy ziemia pogrąży się w mroku na lat > a. Ta ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pis miazga 25.07.14, 23:46 ta polecam:Poseł Antoni Macierewicz: „…jest rzeczą niebywałą w dziejach naszego narodu i państwa, aby przedstawiciele najwyższych władz, w tym premier RP, minister obrony narodowej, minister spraw zagranicznych, minister spraw wewnętrznych i przewodniczący komisji badającej wypadek, mając w ręce pełne dowody na kłamstwo pani Anodiny…dysponując materiałem dowodowym, wskazującym wyłącznie na winę rosyjską ukrywał te dowody, uniemożliwiał opinii publicznej dojście do prawdy…”. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Pis miazga 26.07.14, 00:20 A daj mi spokój z Macierewiczem. Cierpi na paranoję chłopina i jest w najlepszym wypadku narzędziem w rękach Moskwy, pożytecznym idiotą, w gorszym - świadomym współpracownikiem tamtejszych służb. Miałam z nim kontakt osobisty sporo lat temu i już wtedy towarzystwo w którym przebywał odniosło wrażenie, że z nim nie ten tego pod kopułą. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Pis miazga 26.07.14, 06:01 > „…jest rzeczą niebywałą w dziejach naszego narodu i państwa, aby pr > zedstawiciele najwyższych władz, w tym premier RP, minister obrony narodowej, m > inister spraw zagranicznych, minister spraw wewnętrznych i przewodniczący komis > ji badającej wypadek, mając w ręce pełne dowody na kłamstwo pani Anodiny… > dysponując materiałem dowodowym, wskazującym wyłącznie na winę rosyjską ukrywał > te dowody, uniemożliwiał opinii publicznej dojście do prawdy…”. No, ale o tym, że Anodina kłamała - choćby w kwestii zawartości alkoholu we krwi gen. Błasika - to już wiemy. Nawiasem mówiąc trochę to przykre, że sowiecki renegat Jaruzelski został pochowany przez aktualnie rządzących z pełnymi honorami a pierwszy dowódca lotnictwa bez związków z Moskwą był pośmiertnie opluty za tychże rządzących przyzwoleniem i nigdy publicznie nie przywrócono mu honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: Pis miazga 26.07.14, 06:08 Nie jest istotnym ,czy PiS wygra czy też nie . Istotnym i arcyważnym jest, by ta hucpiarska ,kłamliwa, oszukańcza partia głupców Niesiołowskich ,kłamców Sienkiewiczów,karierowiczów odeszła od stołków . Nic gorszego Polsce przytrafić się nie może,niż dalsze trwanie przy władzy tych nieudaczników . Niech idą w unijne stołki . Tam przynajmniej będą wśród takich jak oni . I znikną z oczu . Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Pis miazga 28.07.14, 08:16 A w sprawie zawartości alkoholu we krwi pana Kaczyńskiego pani Anodina też kłamała, piotrusiu? A co powiedzieć o renegacie Kuklińskim, któremu dziś stawia się pomniki a wysługiwał się Moskwie olewając żołnierzy wyklętych? I opisz mi piotrusiu to pośmiertne oplucie Błasika, za którego urzędowania doszło do dwóch wielkich katastrof w lotnictwie wojskowym. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Pis miazga 28.07.14, 08:12 O czym ty piszesz biedaku? Wymień te materiały dowodowe wskazujące na winę ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 to co mnie zastanawia 26.07.14, 06:22 ...to że faktycznie największa fala emigracji była w roku 2006, czyli jedynym, który w całości zajęły rządy PiS. I oczywiście można powiedzieć, że to argument na niekorzyść partii Kaczyńskiego, ale niekoniecznie. Przecież PiS tak naprawdę niewiele zmienił, nie zawiesił demokracji, nie ograniczył praw jednostek. Owszem werbalnie zapowiadano dużo, ale nawet jeśli była wojna z tzw. elitami, to nie dotyczyła ona zwykłych ludzi, którzy nawet na tej sytuacji mogli skorzystać. No więc pytanie - czy rzeczywiście ta antypisowska propaganda była tak skuteczna, że ileś tam osób zdecydowało się profilaktycznie wyjechać z "dusznego" kraju. To by jednak znaczyło, że jest spora liczba ludzi mocno ograniczonych skoro bardziej boją się groźnego głównie w słowach Kaczyńskiego niż pozornie miłego i przyjaznego Tuska, za którego rządów skala inwigilacji i szykan jest znacznie większa. To tak jakby woleć szefa, który jest dla podwładnych przemiły a później szkaluje w opiniach i obcina premie do takiego, który często opieprzy z góry na dół a jednocześnie potrafi zadbać o personel. Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: to co mnie zastanawia 26.07.14, 08:28 piotr7777 napisał: > ...to że faktycznie największa fala emigracji była w roku 2006, czyli jedynym, > który w całości zajęły rządy PiS. > I oczywiście można powiedzieć, że to argument na niekorzyść partii Kaczyńskiego.... > Przecież PiS tak naprawdę niewiele zmienił, nie zawiesił demokracji, nie ograni > czył praw jednostek. > > i o to prawdopodobnie Sikorski miał na myśli mówiąc o "murzyńskości". Dobry pan , bije ale nie tak mocno jakby mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski buahahahah !!! przed nami wybory prezydenckie ! 26.07.14, 06:34 kogo wystawi PiS na pewną przegraną z Komorowskim ? ale się obśmiałem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Pis miazga 26.07.14, 06:59 Co do sondażu GFK i np CBOS. zgoda ale ..... ....lemingi pod dowództwem Tuska prowadzą jednak Polskę na ryzykowną grań władzy PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj PiS sam się zmiażdzył w 2007 roku 26.07.14, 08:35 i do tej pory zdycha, tylko nie do kopńca. A w przyszłym roku czekają go kolejne wpierdy i kolejne moralne wygrane Odpowiedz Link Zgłoś
mayaca Re: PiS sam się zmiażdzył w 2007 roku 28.07.14, 06:00 zapijaczony_ryj napisał: > i do tej pory zdycha, tylko nie do kopńca. > A w przyszłym roku czekają go kolejne wpierdy i kolejne moralne wygrane aferek ciąg dalszy w wykonaniu PO.Ta oszukańcza ,kłamliwa, destrukcyjna, wasalna partia karierowiczów sama się wykończy , co daj Boże . Odpowiedz Link Zgłoś