Gość: Grażyna Re: Lepper bierze alimenty IP: *.ca.pw.edu.pl 06.09.04, 14:44 Do podatniów: wasze pieniadze idą nie tylko na samotne matki ale i alkoholików, utrzymywanie więźniów, polityków i wiele innych ale o tym akurat nie chcecie wiedzieć. Czy im też powiedzie że jakby... to nie będzie problemu. Problem jest gdy usłyszycie o matce która zabiła dziecko albo sama z dzieckiem odebrała sobie życie. MOZE WRESZCIE SIE DOWIEM NA CO W/G WASZ MAJA BYC PRZEZNACZONE PIENIADZE Z WASZYCH PODATKÓW !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Lepper bierze alimenty 06.09.04, 15:08 Gość portalu: Grażyna napisał(a): > MOZE WRESZCIE SIE DOWIEM NA CO W/G WASZ MAJA BYC PRZEZNACZONE PIENIADZE Z > WASZYCH PODATKÓW !!!. To proste, na policję, wojsko, więzienia i na drogi I KONIEC KROPKA, reszta pieniędzy zarobionych PRZEZ NAS MA POZOSTAĆ W NASZYCH KIESZENIACH!!! Niech każdy się troszczy o siebie to o wszystkich wtedy będzie "zatroszczone"... Ale niech nikt brudnych łap nie wyciąga PO CUDZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lepper bierze alimenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 15:23 Pieniadze z podatkow (rozsadnych) maja byc przeznaczone na bezpieczenstwo kraju, tak wewnetrzne jak i zewnetrzne, podstawowa opieke medyczna, powszechne szkolnictwo do szkoly sredniej wlacznie i utrzymanie administracji karu w ROZSADNYCH granicach gwarantujacych sprawne dzialanie Panstwa. Pewne kwoty, ale ograniczone, na cele socjalne i oslonowe dla grup uposledzonych. To wszystko. Powinno sie umozliwic powstanie (przy kontroli sluzb panstwowych) pozarzadowych funduszy pomocowych objetych odpowiednimi zwolnieniami podatkowymi. Precz z lepperiada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Lepper bierze alimenty IP: *.us.wroc.pl / *.us.wroc.pl 06.09.04, 14:46 kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻANETA Re: Lepper bierze alimenty IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 15:00 Dla mnie sprawa funduszu alimentacyjnego ma dwie strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Lepper bierze alimenty IP: *.ca.pw.edu.pl 06.09.04, 15:25 Do Żanety. Stawiasz mnie w jednym rzędzie z tymi którym jak piszesz "kombinatorami" i nie podpiszesz apelu. Opowiem ci swoja historie: Jestem pracującą od 27 lat , ta sama praca, na wychowaniu obecnie 2 dzieci w tym 1 student. Mój były mąż dawał na rodzię niezmniennie 400 zł mówiąc jak ci za mało to sobie dos..j. Kiedy się z nim rozwiodłam i wystąpiłam o alimenty dostawałam je przez fundusz bo mój były przestał pracować . Nie pomógł konornik, sąd i urząd pracy. Kiedy zmarł ZUS nie wypłaci dzieciom ani złotówki renty rodzinnej bo w ostatnim dziesiecioleciu nie pracował 5 lat a 4 lata i 3 miesiace, chociaż miał 25 lat pracy. Kiedy istniał fundusz mogłam dostawać 400 zł alimentów , po 200 zł na dziecko, teraz tylko przez rok będę dostawać 170 zł. ponieważ zarabiam 505 zł na osobę czyli przekraczma stawkę magiczą az o 1 zł na osobę. Studentka nie dostaje nic bo studiuje a nie uczy się. Możemy tak dyskutować czy mnie sie należy czy jesteś za. Swą postawą dowodzisz wg. mnie tylko że jesteś za dotowaniem alkoholików( bo oni są chorzy) i posłów ( niedawno był artykuł jak poseł dostaje 10 tyś i nie musi się rozliczyć).Gratuluje postawy i życzę żeby ciebie jak innych tego typu kobiet spotkam ło to szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Lepper bierze alimenty 06.09.04, 17:06 Droga Pani. Nikt na tym forum nie neguje, ze bywaja ludzie doswiadczeni przez los, ktorym pomoc sie jak najbardziej nalezy. Tylko problem polega na tym, ze fundusz alimentacyjny problemu nie rozwiazuje a tylko rodzi patologie. Nowelizacja ustawy i rozwiazanie funduszu alimentacyjnego rowniez sprawy nie rozwiazal, a nawet patologie nasilil (gwaltowny wzrost rozwodow i separacji). Niestety, dokad ta sprawa bedzie rozwiazywa centralnie, to nie rozwiaze sie problemu. Ten obowiazek MUSI zostac przejety przez lokalnie dzialajace fundacje, ktore maja znacznie lepsze rozeznanie "w terenie" (wiedza kto naciaga a kto nie) i nad ktorymi jest latwiejsza kontrola (wymuszona ustawa jawnosc finansow). Ponadto, komus komu bedzie zalezalo na plynnosci finansowej, a takimi instytucjami moga byc w tym wypadku tylko fundacje, bedzie tez bardziej zlezalo na sciaganiu odpowiednich pieniedzy z ZUSu i "tatusiow" - fundacje sa w stanie zatrudnic biura prawnicze, adwokatow, biura detektywistyczne i maja znacznie wieksze przebicie w mediach i instytucjach anizeli pojedyncze matki. Prosze to wziac pod uwage, bo to sa sugestie, ktore maja Pani i podobnym Pani matkom pomoc, a nie zaszkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Lepper lobuz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 15:17 Chamstwo i lobuzeria - brak slow. A swoja droga te baby, ktore do niego ida nie sa warte niczego od spoleczenstwa. Dywersantki i tyle. Zaczynam popierac zlikwidowanie funduszu alimentacyjnego skoro bija sie o niego tak glupie stworzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ząbi Lepper podkupuje a LPR (choć to głównie młodzienia IP: *.pruszkow.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 15:17 Lepper chce wykorzystać kobiety a LPR (choć to głównie młodzieniaszki wszechpolskie) ludzką biedę. W Pruszkowie młodzieżówka LPR (czyt. młodzieniaszki...) rozwiesił plakaty, że zbiera rzeczy do szkoły (książki, kredki, zeszyty itp.) dla biednych dzieci. Cel szczytny, ale każdy kto się przynajmniej otarł o działalność charytatywną wie, że żeby naprawdę pomóc trzeba mieć sponsorów i nie wystarczy jednorazowa zbiórka pod kościołem (bo mają zbierać pod kościołem-pod tylko jednym!). Tak naprawdę jeżeli im się uda to wspomogą 1,2 może 3 osoby i to jednorazowo (o ile naprawdę to zrobią)... Krew mnie zalewa, bo tak naprawdę nic nie zmienią, nikomu nie pomogą a będą zbijać tylko kapitał polityczny! Ludzie dadzą się nabrać, a oni wykorzystają biedę innych ludzi dla swoich celów, mydląc wszystkim oczy (normalnie kojarzy mi się to z Orwellem)... To nie uczciwe! POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Lepper bierze alimenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 16:30 Niestety ale ZANETA ma rację.Przykład z mojego podwórla.Laska 27 lat,ubrana jak lalka,dzidziuś z facetem majacym dwoje dzieci /bez rozwodu/.W życiu nie przepracowała dnia.Rok temu chyba z nudów /do tej pory szlifowała chodniki/poszła do pracy.Zatrudniona została na taśmie montującej podzespoły telewizorów.Po dwu tygodniach otarła opuszki paluszków no i poszła na zwolnienie.Jak poszła na zwolnienie to pracodawca dał kopa.Do tej porry eleganco ubrana szlifuje chodniki w sze,ranym towarzystwie a ty głupi podatniku utrzymujesz bachora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ////////////// Re: Lepper bierze alimenty IP: *.veranet.pl 06.09.04, 16:36 uwazam ze fundusz powinien byc ,jezeli ojciec nie placi alimentow powinna placic rodzina czyli rodzice i rodzenstwo ,taki tatus bylby napietnowany i sam by placil zapewne w 90% problem bylby rozwiazany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzina Re: Lepper bierze alimenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 19:36 Żadna rodzina odczep się. Jak masz ochotę za kogoś w rodzinie płacić to proszę bardzo nikt ci nie broni, a napewno jak się rozejrzysz to znajdziesz taką osobę. Mnie nikt w rodzinie nie pytał się czy pozwalam im iść do łóżka i robić dzieci. Przecież to są osoby pełnoletnie. Niedługo to wszyscy będą winni tylko nie wy. Trochę logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mederlik Rząd chyba też tak myśli jak te samotne matki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:24 Czy ten nasz rząd to jest myślący. Bogatszym daje więcej, biedniejszym mniej. Bo jak ma się dochód na osobę 504 zł to tylko zasiłek rodzinny, tak jest w przypadku rodzin nie korzystających z FA, a samotna matka jak ma dochód mniejszy jak 612 zł to jeszcze do rodzinnego dostanie 300 zł na dziecko z państwowych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir Michael To oszustwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:24 To najlepszy przykład na to komunistyczne barbarzyństwo, jakie się ostatnimi czasy szerzy. Nie daję wiary w żadne podłe plotki o Przewodniczącym! Odpowiedz Link Zgłoś