Dodaj do ulubionych

Trwa przekuwanie złodziejskiego przekrętu w sukces

09.11.14, 06:44
Pomysł, żeby przedstawiać przekręt Hofmana i kolegów jako kolejny sukces PiS, jest bardzo zabawny, a przy tym doskonale wpisuje się w kaczystowski styl uprawiania polityki. Otóż PiS jest uczciwy, szlachetny i w odróżnieniu od złodziejskiej Platformy może służyć za wzorzec moralności, ponieważ prezes zapowiedział wyrzucenie oszustów z partii. Można powiedzieć, że Kaczyński ma wobec nich dług wdzięczności – gdyby nie oni, nie miałby okazji do zaprezentowania się jako żarliwy katolik i niezłomny uczciwiec.

Jestem jednak spokojny, że włos im z głowy nie spadnie. Prezesowi od mrugania do Hofmana już powieka puchnie. Niedługo po wyborach „zasuga” naszych poczciwych globtroterów zostanie doceniona i po kilku ceremonialnych pokajaniach zostaną przyjęci z powrotem, tym bardziej że przecież nic złego nie zrobili. Takie numery są w PiS znane i stosowane od dawna.

www.mojeopinie.pl/usprawiedliwienia_poslow_pis_w_komisji_etyki_poselskiej,3,1222028589
Obserwuj wątek
    • mariner4 Wyjąłeś mi to z ust 09.11.14, 08:45
      Właśnie miałem zakładać wątek.
      Postępowanie wierchuszki pis przypomina mi dowcip o Leninie. Jaki to był ludzki pan. Tylko zrugała , a mógł w mordę dać.
      A to porównywanie z Nowakiem. Nowak nie zadeklarował zegarka. Natomiast ci faceci okradli podatników, wyłudzając diety. Robili to wiele razy.
      Symptomatyczne jest także to, że kiedy dziennikarz pytał polityków PiS ( miedzy innymi nastepcę Hofmana) czy ich dziwi zaskoczył Hofman, bo go przecież dobrze znali to wywijali się z konkretna odpowiedzią jak mogli.
      Otóż ci co go znają dobrze wiedzą, że to jego standardowe zachowanie. Już nie wspomnę o jego wypowiedziach, ale o łamaniu przepisów ruchu drogowego, załatwienie żonie bez należytych kwalifikacji lukratywnej posady w KGHM Warszawa, wyczyn z penisem i wiele innych. Kaczor dobrze go znał i pomimo to tolerował jego wyskoki.
      Teraz przekuwają tyo w sukces!
      A co będzie jak wygrają? Brrrrr!
      M.
      • zoil44elwer Re: Wyjąłeś mi to z ust 09.11.14, 09:00
        A w mediach dyżurni PiS na okrągło;Premier(?) Kaczyński pokazał jakie wysokie standardy są w PiS w przeciwieństwie do PO.Bo S Nowak wciąż jest w Sejmie! W 10 minutowym programie TVP-"Dziś wieczorem"nowy rzecznik PiS Mastalerek, powtórzył to 4razy
        • cymber.gaj Re: Wyjąłeś mi to z ust 09.11.14, 22:33
          Przekaz jest jasny: złodziejska afera w PiS świadczy o absolutnej czystości moralnej Prawa i Sprawiedliwości oraz o całkowitym braku zasad moralnych w Platformie Obywatelskiej.
      • sverir Re: Wyjąłeś mi to z ust 10.11.14, 09:51
        > A to porównywanie z Nowakiem. Nowak nie zadeklarował zegarka. Natomiast ci face
        > ci okradli podatników, wyłudzając diety. Robili to wiele razy.

Przede wszystkim Nowak należy do PO, więc cokolwiek nie zrobili członkowie PiS, to nie może się równać z działaniami członków PO. Zatrudnianie ludzi niekompetentnych na stanowiskach dyrektorskich to nic złego, bo PiS też tak robi. Obsadzanie swoimi ludźmi spółek to nic wielkiego, bo PiS też tak robi. Kupowanie głosów w wyborach to nic wielkiego, bo PiS też na pewno tak robi. Wysyłanie taksówek BOR po kumpli, pizzę czy po dzieci, to też normalne, bo PiS tak robi. PiS na pewno też dokonał zamachu na pieniądze obywateli zgromadzone w OFE. Właściwie sama przynależność do PiS powinna dyskwalifikować.
        • volupte Re: Wyjąłeś mi to z ust 10.11.14, 12:14
          Słusznie , powinna dyskwalifikować .
    • dystans4 Re: Trwa przekuwanie złodziejskiego przekrętu w s 09.11.14, 09:56
      Kaczyński niech przypomni 300 zł.
      Które każdy poseł, każda posłanka Prawa i Sprawiedliwości ukradła.
    • damakier1 Re: Trwa przekuwanie złodziejskiego przekrętu w s 09.11.14, 23:10
      cymber.gaj napisał:

Jestem jednak spokojny, że włos im z głowy nie spadnie. Prezesowi od mrugania do Hofmana już powieka puchnie. Niedługo po wyborach „zasuga” naszych poczciwych globtroterów zostanie doceniona i po kilku ceremonialnych pokajaniach zostaną przyjęci z powrotem, tym bardziej że przecież nic złego nie zrobili. Takie numery są w PiS znane i stosowane od dawna.

Jeszcze nagrodę dostaną, że się poświęcili i cały ten przekręt zrobili po to, żeby Prezespan mógł wszystkim pokazać, jakie to wysokie standardy w Pisie obowiązują...
    • douglasmclloyd Re: Trwa przekuwanie złodziejskiego przekrętu w s 09.11.14, 23:30
      Jestem przekonany, że Hofman wcześniej, czy później wróci na nomen omen łono pisu.
      • x2468 Re: Trwa przekuwanie złodziejskiego przekrętu w s 10.11.14, 00:18
        Mogę się założyć ze Hofman ma kwity na Gnoma.
        • erte2 Re: Trwa przekuwanie złodziejskiego przekrętu w s 10.11.14, 00:52
          x2468 napisał:
          Mogę się założyć ze Hofman ma kwity na Gnoma.

To się teraz nazywa "kwity"? Ale żeby zaraz się tym publicznie chwalić....
    • kaczaglina Klamczynski nie dotrzymuje slowa. 10.11.14, 01:15
      Latwiej mu klamac, bo to komuszy konus.
    • don.kichote Nie Ty pierwszy na to wpadłeś 10.11.14, 07:24
      Wcześniej to zauważyłem...
      • wiosnaludzikow Ale nie trwa niestety .... 10.11.14, 07:31
        ....rzetelna kontrola wszystkich eskapad na takie "waźne " posiedzenia , wszystkich europosłów , ze wszystkich partii. Straty w życiu politycznym byłyby ogromne !
        • don.kichote Re: Ale nie trwa niestety .... 10.11.14, 08:00
          wiosnaludzikow napisał:

> Straty w życiu politycznym byłyby ogromne !

Zaryzykuję twierdzenie, że w partii rządzącej - największe, stąd też taka powściągliwość mediów w tej sprawie i walenie tylko i wyłącznie w PiS!
    • mariner4 Pytanie na które nie dobrej odpowiedzi. 10.11.14, 08:14
      Anita Werner zadała Mastalerkowi dobre pytanie. Żadna odpowiedź nie mogła być dobra.
      Czy w kierownictwie PiS Zachowanie Hofmana & Co było to zaskoczeniem, czy nie.
      Pozornie banalne pytanie.
      Jeżeli nie było to zaskoczeniem to dlaczego tolerowano Hofmana tak długo. Jeżeli było zaskoczeniem, to co? Nie znali go?
      I tak źle i tak niedobrze.
      I powtórzę. Po aferze z europosłem PO, Wiplerem TYLKO kwestią czasu była podobna afera w PiS. Tak jak nadal jest tylko kwestią czasu taki wyskok w SLD.
      Dlaczego? No bo w czym politycy są lepsi od społeczeństwa? Oni są z nas!
      M.
      • cymber.gaj Re: Pytanie na które nie dobrej odpowiedzi. 10.11.14, 08:41
        mariner4 napisał:

> I powtórzę. Po aferze z europosłem PO, Wiplerem TYLKO kwestią czasu była podobna afera w PiS.

?
        • mariner4 To wynika z przeciętnych 10.11.14, 09:12
          polskich standardów moralnych.
          Każdy da się w końcu złapać. To tylko sprawa statystyki.
          M.
          • cymber.gaj Re: To wynika z przeciętnych 10.11.14, 09:22
            Chodzi mi o to, czy Wipler to europoseł PO. W różnych ugrupowaniach on bywał, ale akurat w PO to chyba raczej nie.
            • mariner4 Oczywiśie, że nie. 10.11.14, 09:28
              Ja wymieniłem posła PO i Wiplera.
              Może nieprecyzyjne się wyraziłem.
              M.
              • cymber.gaj Re: Oczywiśie, że nie. 10.11.14, 09:29
                Acha. To przepraszam.
      • sverir Re: Pytanie na które nie dobrej odpowiedzi. 10.11.14, 09:52
        Ja zadam pozornie banalne pytanie: czy PO było zaskoczone działaniami Sawickiej? Czy zaskoczyło ich kupowanie głosów (Wałbrzych) przez polityków PO? Czy nie zaskakują ich dwa etaty prezydenta miasta, członka PO?
    • lechu112 Re: Trwa przekuwanie złodziejskiego przekrętu w s 10.11.14, 08:15
      a jednak oszustwo-przestepstwo
      Gdy trzej zawieszeni posłowie PiS dostali zgodę Sejmu na przejazd samochodami do Madrytu, od dwóch tygodni mieli już zakupione bilety tanich linii lotniczych dla 8 osób - informuje Radio ZET.

Najpierw kupili bilety na tani samolot. Potem dostali zgodę na przejazd samochodem. A potem pobrali na ten przejazd zaliczkę - o wiele większą, niż kosztowały ich bilety. Hofmanowi, Kamińskiemu i Rogackiemu może grozić za to sprawa karna - informuje Radio ZET.
      • dystans4 Re: Trwa przekuwanie złodziejskiego przekrętu w s 10.11.14, 09:18
        "Prawda nie ma trudności z wyjściem na jaw. Natrudzić się trzeba przy kłamstwach" - ? Skarb.
        Otóż i pracują.

Co pokazuje, że spomiędzy wartości i Hofmana prezes już wybrał to drugie.
        • dystans4 Re: Trwa przekuwanie złodziejskiego przekrętu w s 10.11.14, 09:21
          O poszanowanie wartości możemy się jeszcze zwrócić do Putina.
          Tylko z nim prezes jeszcze się liczy.
      • ave.duce Pi$dziadostwo do kwadratu 10.11.14, 10:06
        A wszystko wyszło na jaw przez chęć przyoszczędzenia "kilku złotych" na alkoholu ;))))))))))))))
        • m.c.hrabia Re: Pi$dziadostwo do kwadratu 10.11.14, 10:10
          przyoszczędzenia "kilku złotych" na alkoholu

ziarnko do ziarnka.....
          • ave.duce Re: Pi$dziadostwo do kwadratu 10.11.14, 10:13
            ... i przebierze się miarka ;)
    • 1zzarda Re: Ha ha ukradli ale inni też kradną, tak 10.11.14, 10:20
      na TT komentują działania pisowców. Ja dodam, że owszem Hofman może i dałby radę to zrobić....
    • inocom Za ośmiorniczki należy się awans na II osobę. 10.11.14, 11:22
      Poczekam i zobaczę co dalej z gnomami.
      • volupte Re: Za ośmiorniczki należy się awans na II osobę. 10.11.14, 12:18
        Teraz wniosek o areszt bo zachodzi obawa matactwa i grozi surowa kara do 12lat . Gawronik dostał areszt , to niby czemu oni nie maja go dostać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka