Dodaj do ulubionych

Ktoś jeszcze wierzy w bajki z cyklu Bóg, Honor, Oj

13.11.14, 13:28
Ktoś jeszcze wierzy w bajki z cyklu Bóg, Honor, Ojczyzna głoszone przez zakłamanych łajdaków w stylu Kurskiego, agencika Tomka, fiuta Hofmana, Jojo-Brudzińskiego, czy wazelinowego Płaszczaka?
Są jeszcze tacy durnie?
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj ZApomniałaś o "Meleksie" 13.11.14, 13:32
      porannakawa01 napisała:

> Ktoś jeszcze wierzy w bajki z cyklu Bóg, Honor, Ojczyzna głoszone przez zakłama
      > nych łajdaków w stylu Kurskiego, agencika Tomka, fiuta Hofmana, Jojo-Brudziński
      > ego, czy wazelinowego Płaszczaka?
      > Są jeszcze tacy durnie?
      • porannakawa01 Re: ZApomniałaś o "Meleksie" 13.11.14, 13:35
        Meleks Karski po próbach uprowadzenia wózka i zrobienia z niego łodzi podwodnej - logicznym przecież było, słusznym i zbawiennym - został awansowany na tego co ocenia i feruje wyroki w podobnych sprawach do jego meleksowej.
        Takie to i standardy u Kaczyńskiego.
        Pierwszy milion trzeba ukraść bo uczciwie by - jak sam powiada - do niczego nie doszedł.
        • don.kichote Re: ZApomniałaś o "Meleksie" 13.11.14, 13:48
          porannakawa01 napisała:

> Pierwszy milion trzeba ukraść bo uczciwie by - jak sam powiada - do niczego nie
          > doszedł.

"Pierwszy milion trzeba ukraść" - mam nadzieję, że wiesz, czyj to program i polityczne motto?
          Dla ułatwienia dodam, że to nie był Kaczyński...
          • wiosnaludzikow Re: ZApomniałaś o "Meleksie" 13.11.14, 13:50
            Kawa ma obsesję .
          • religijnych.uczuc.obraza Re: ZApomniałaś o "Meleksie" 13.11.14, 13:52
            Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego nie ma wskazania na konkretny wywiad z Bieleckim z tą jego wypowiedzią.
            • don.kichote Re: ZApomniałaś o "Meleksie" 13.11.14, 13:57
              religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego nie ma wskazania na konkretny wywiad z Bie
              > leckim z tą jego wypowiedzią.

Może z tego samego powodu, dla którego nie ma nagrania, przedruku czy czego kolwiek z wypowiedzi Millera, kiedy to rzekomo obiecywał gruszki na wierzbie a mimo to,
              wszyscy wiecie, że obiecywał!!!
        • 1zzarda Re: ZApomniałaś o "Meleksie" 13.11.14, 14:22
          Ale ma właściwe doświadczenie życiowe.
          • zapijaczony_ryj Re: ZApomniałaś o "Meleksie" 13.11.14, 14:34
            1zzarda napisał:

> Ale ma właściwe doświadczenie życiowe.

i jak nie ma co chlapnąć to zawsze moze se setkę z kinola wycisnąć
    • jabbaryt ja wierzę 13.11.14, 13:45
      ale to nie ma nic wspólnego z tymi w/w panami. Onie nie są moimi nauczycielami ani autorytetami.
      • szwampuch58 Re: ja wierzę 13.11.14, 13:54
        Zapytam wprost:Kto robi u ciebie za autorytet lub nauczyciela ?
        Postacie historyczne z histori mi nie wymieniaj, mamy XXI wiek,te frazesy nie maja racji bytu w dzisiejszej rzeczywistosci.
        • jabbaryt Re: ja wierzę 13.11.14, 14:13
          to jest własnie problem, bo nie mam konkretnego nauczyciela czy autorytetu. Nie wierzę ślepo nikomu po za sobą. Nie jestem istotą stadną, mam swoje poglądy.
    • don.kichote Re: Ktoś jeszcze wierzy w bajki z cyklu Bóg, Hono 13.11.14, 13:53
      porannakawa01 napisała:

Chyba nie oglądałaś TV 11.11.2014 - i...
      nie chodzi mi tylko o "Marsz Niepodległości"
    • p.grochowski Re: Ktoś jeszcze wierzy w bajki z cyklu Bóg, Hono 13.11.14, 14:14
      Bóg, Honor, Ojczyzna owszem. Ale również stołeczna różowa tęcza.

porannakawa01 napisała:

> Ktoś jeszcze wierzy w bajki z cyklu Bóg, Honor, Ojczyzna głoszone przez zakłama
      > nych łajdaków w stylu Kurskiego, agencika Tomka, fiuta Hofmana, Jojo-Brudziński
      > ego, czy wazelinowego Płaszczaka?
      • jabbaryt Re: Ktoś jeszcze wierzy w bajki z cyklu Bóg, Hono 13.11.14, 14:19
        Wiara w Boga chyba troche sie kłóci w wiarą w sześciokolorowa tęczę (nie różową), która jest symbolem lgtb.
        • 1zzarda Re: Ktoś jeszcze wierzy w bajki z cyklu Bóg, Hono 13.11.14, 14:23
          A kradzież cudzego męża?
        • man_sapiens Re: Ktoś jeszcze wierzy w bajki z cyklu Bóg, Hono 13.11.14, 20:30
          > Wiara w Boga chyba troche sie kłóci w wiarą w sześciokolorowa tęczę (nie różową
          > ), która jest symbolem lgtb.
          Wierzysz w pedalskiego boga? Nie do wiary 12 Po czym Bóg dodał: «A to jest znak przymierza, które ja zawieram z wami i każdą istotą żywą, jaka jest z wami, na wieczne czasy: 13 Łuk mój kładę na obłoki, aby był znakiem przymierza między Mną a ziemią. (Księga Rodzaju).
    • ukos Wiara to domena prywatna 13.11.14, 14:33
      Ale wiara dotyczy jedynie Boga. Ktoś wierzy czy nie, to jego sprawa.
      Pozostałe dwa zagadnienia mają jednak aspekty publiczne.
      Ludzie bez honoru po prostu rozłożą państwo, co jest niezwykle groźne dla obywateli.
      Bez prosperującej Ojczyzny nie można wykorzystać wychowania w ojczystej kulturze, nie ma się równych szans z ludźmi innych narodowości (przynajmniej niektórych).
      Jak widać, co najmniej dwa z tradycyjnych haseł mają racjonalne przesłanki. Niektórym do zastosowania się do nich niezbędne jest też uznanie ich za polecane przez autorytet wymieniany w pierwszym haśle.
      Odpowiadam trochę obok, bo pytanie dotyczyło wiary w szczerość polityków posługujących się tymi hasłami. Też w nią wątpię, ale to już inna sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka