superspec 13.11.14, 20:31 Powinni jej nie lubić podobnie jak Niemiec, Czech, Słowacji, Białorusi i Litwy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mietowe_loczki Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 13.11.14, 20:46 - bo są pożytecznymi idiotami - bo łatwo reagują na puste - bo są zakompleksionymi bałwanami, które potrzebują silnego wodza - bo Putin nie lubi Tuska, tak jak oni nie lubiOM - bo wśród nich - podejrzewam - są zwerbowani ludzie (to ci nieliczni z IQ wyższym od IQ orangutana) - bo to pseudopatrioci itd. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie gryzie się ręki, która karmi /nt 13.11.14, 22:07 superspec napisał: > Powinni jej nie lubić podobnie jak Niemiec, Czech, Słowacji, Białorusi i Litwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Dlatego tak włazicie w wiadome miejsce 14.11.14, 17:29 Amerykanie ćwiczą ataki nuklearne na Polskę? Powiedz nam coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Dlatego tak włazicie w wiadome miejsce 14.11.14, 17:47 mietowe_loczki napisała: > Amerykanie ćwiczą ataki nuklearne na Polskę? Powiedz nam coś o tym. I to nie raz, Polska miała być w razie IIIWŚ zamioniona przez jankeskich bandytów w radioaktywną pustynię. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Dlatego tak włazicie w wiadome miejsce 14.11.14, 18:02 Kiedy to było? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Dlatego tak włazicie w wiadome miejsce 14.11.14, 18:07 mietowe_loczki napisała: > Kiedy to było? Rosja nigdy nie celowała w Polskę nukami, USA tak. Nie wiadomo czy i do dzisiaj Amerykańce nie mają wycelowanej broni jądrowej w Polskę. W czasie zimnej wojny na terenie swojego "sojusznika" (RFN) chcieli powstrzymywać radziecką nawałnicę pancerną minami jądrowymi. Możliwe że i dziś roi im się we łbach że w razie konfliktu z Rosją rosyjski kontratak będą starali się powstrzymać nukami na terenie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Dlatego tak włazicie w wiadome miejsce 14.11.14, 18:15 tornson napisał: > mietowe_loczki napisała: > > > Kiedy to było? > Rosja nigdy nie celowała w Polskę nukami, USA tak. Kiedy to było? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Dlatego tak włazicie w wiadome miejsce 15.11.14, 14:20 Wam, Tornson, bardziej odpowiadałoby gdyby nie broniła, tylko poddała. Rosja nie celuje w nas nukami, bo używa innych rakiet. Dodam, że obecnie nie ma mowy o rosyjskim kontrataku, w doktrynie zapisany jest atak, także prewencyjny. Widać macie stare metodyczki, musicie poprosić prapora, żeby dał Wam zgodną aktualną z aktualną linią. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 10:37 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zadymiarz-z-Marszu-Niepodleglosci-kamien-mnie-podkusil-to-rzucilem,wid,17030170,wiadomosc.html?ticaid=113cc6&_ticrsn=3 Brak fałd na mózgu - level neanderthal expert Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 11:02 Poddani zawsze podlizują się swojemu panu. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 17:07 m.rycho napisał: > Poddani zawsze podlizują się swojemu panu. Tak jak wy Amerykańcom i Banderowcom na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 17:46 tornson napisał: > Tak jak wy Amerykańcom i Banderowcom na przykład?< "Wy" to znaczy kto? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 17:49 m.rycho napisał: > tornson napisał: > > Tak jak wy Amerykańcom i Banderowcom na przykład?< > "Wy" to znaczy kto? Pro-amerykańskie i pro-banderowskie sługusy, w liczbie mnogiej. Dlatego nie panikuj swoim zwierzęcym anty-komunizmem to nie było per wy tylko do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 16:58 Szkoda że rok temu nie pytano go i jego kumpli co ich podkusiło do podpalenia rosyjskiej ambasady? No ale w faszystowskiej Polsce takie coś nie jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 11:54 superspec napisał: > Powinni jej nie lubić podobnie jak Niemiec, Czech, Słowacji, Białorusi i Litwy. A spalenie ambasady rok temu też podchodzi po to "podlizywanie się", czy może burdy przed meczem Polska-Rosja w 2012? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 12:41 tornson napisał: > A spalenie ambasady rok temu też podchodzi po to "podlizywanie się", czy może b > urdy przed meczem Polska-Rosja w 2012? Tak bo pokazują Polskę jako kraj prymitywnych bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Horytnica - Słowiańska armia pracy.:))) 14.11.14, 15:14 www.tekstowo.pl/piosenka,horytnica,slowianska_armia_pracy.html Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Horytnica - Słowiańska armia pracy.:))) 14.11.14, 16:55 superspec napisał: > www.tekstowo.pl/piosenka,horytnica,slowianska_armia_pracy.html To są raczej panslawiści, na ich tle TY rysujesz się jako mały zakompleksiony narodowy szowinista, ze swoją faszyzującą rusofobią. Odpowiedz Link Zgłoś
rebere Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 12:25 Bo Putin mówi to samo co oni, a nie to co przywódcy europejscy. Po drugie nacjonalizm często jest bardziej jest na rynek wewnętrzny niż zewnętrzny. U nas bardziej nacjonaliści nie lubią kogoś z wewnątrz kraju a kochają USA albo Rosję. Swojego państwa też z reguły nie znoszą jeśli nie jest mocarstwowe i nie rządzi ich człowiek. Istotą nacjonalisty jest autorytarne szukanie silnego zwierzchnika i kopanie kogoś słabszego z którym się nie utożsamiają. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson A skąd ty to wiesz? 14.11.14, 17:00 Co ty wogóle ze swojej polskiej zabitej dechami dziury możesz wiedzieć o świecie? Tyle co ci GW, TVN czy inne TRWAM do głowy nawtyka. A prawda jest taka że polscy narodowcy mówią akurat to samo co prozachodni anty-putinowscy "demokraci". pl.wikipedia.org/wiki/Partia_Narodowo-Bolszewicka Odpowiedz Link Zgłoś
weteramus Re: A skąd ty to wiesz? 14.11.14, 17:08 Powrotu Kacapii do Polski nie będzie. Wybij to sobie z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson KOSZ! 14.11.14, 17:16 z faszolami nie dyskutuję, tylko zgłaszam ich do adminów. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl_3 Re: KOSZ! 14.11.14, 17:33 tornson napisał: > z faszolami nie dyskutuję, tylko zgłaszam ich do adminów. Oni to maja w doopie. Nie jesteś fanem PO, więc nie masz nic do gadania, podobnie jak i ja. Wypieprzyli mój wątek na oślą........ forum.gazeta.pl/forum/w,396,155512252,155512252,Bezczelnosc.htmldoopie. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: KOSZ! 14.11.14, 17:51 gtxl_3 napisał: > tornson napisał: > > > z faszolami nie dyskutuję, tylko zgłaszam ich do adminów. > > > Oni to maja w doopie. Nie jesteś fanem PO, więc nie masz nic do gadania, podobnie jak i ja. Wypieprzyli mój wątek na oślą........ forum.gazeta.pl/forum/w,396,155512252,155512252,Bezczelnosc.htmldoopie. Mi gnoje zakazali pod tym loginem zakładania wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
rebere Re: A skąd ty to wiesz? 14.11.14, 17:19 Polscy narodowcy mogą mówić różne rzeczy bo to nie jest ruch jednorodny jeśli chodzi o konkretne postulaty, które mają sprzeczne. Ale łączy ich to co właśnie napisałem. Nawet jak są antyrosyjscy podpisaliby się pod putinizmem gdyby nie był z Rosji, kraju wroga. W Polskiej tradycji było tak, że im bardziej na prawo w czasie zaborów tym bardziej postawy zachowawcze względem zaborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: A skąd ty to wiesz? 14.11.14, 17:53 rebere napisał: > W Polskiej tradycji było tak, że im bardziej na prawo w czasie zaborów tym bard > ziej postawy zachowawcze względem zaborcy. Ponieważ zaborcy reprezentowali kapitalistyczny zamordyzm któremu lewica się przeciwstawiała. Walkę o niepodległość łączono wtedy z walką przeciw kapitalistycznemu wyzyskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: A skąd ty to wiesz? 14.11.14, 20:34 Czy polscy robotnicy doczekają się własnej reprezentacji w parlamencie? Co z Ruchem Sprawiedliwości Społecznej pana Piotra Ikonowicza? tornson napisał: > rebere napisał: > > > W Polskiej tradycji było tak, że im bardziej na prawo w czasie zaborów ty > m bard > > ziej postawy zachowawcze względem zaborcy. > Ponieważ zaborcy reprezentowali kapitalistyczny zamordyzm któremu lewica się pr > zeciwstawiała. Walkę o niepodległość łączono wtedy z walką przeciw kapitalistyc > znemu wyzyskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson A dlaczego polskie rusofoby przyjaźnią się tylko 14.11.14, 17:05 z prawicą rosyjską? Ten pro-zachodni i "pro-demokratyczny" Sojusz Sił Prawicowych to taki rosyjski POPiS, czy może tylko PiS z przystawkami? Odpowiedz Link Zgłoś
weteramus Re: A dlaczego polskie rusofoby przyjaźnią się ty 14.11.14, 17:13 Miedzy wierszami chcesz przemycić tych narodowych faszyzujących kretynów jako Lewicę. Oni idąc przecież krzyczą "Precz z komuną" a na Euro 2012 Rosyjskich kibiców też obrzucali kamieniami. Nie broń bydła, które jest w komitywie z watykańskim okupantem Polski i broń się przed utożsamianiem tego motłochu z Lewicą. To dwa różne światy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: A dlaczego polskie rusofoby przyjaźnią się ty 14.11.14, 17:18 weteramus napisał: > Miedzy wierszami chcesz przemycić tych narodowych faszyzujących kretynów jako L > ewicę. > Oni idąc przecież krzyczą "Precz z komuną" a na Euro 2012 Rosyjskich kibiców te > ż obrzucali kamieniami. > Nie broń bydła, które jest w komitywie z watykańskim okupantem Polski i broń si > ę przed utożsamianiem tego motłochu z Lewicą. To dwa różne światy. Możesz pokazać w którym miejscy ja bronię narodowców? Poprostu pokazuję jakim debilizmem jest twierdzenie że te faszystowskie gnojki są pro-rosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
weteramus Re: A dlaczego polskie rusofoby przyjaźnią się ty 14.11.14, 17:27 To fakt one nie są prorosyjskie, ale badają grunt gdzie mogą uzyskać jakieś wsparcie. Trzeba uważać, bo to bydło w przyszłości może odbić się czkawką każdemu, Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: A dlaczego polskie rusofoby przyjaźnią się ty 14.11.14, 17:54 weteramus napisał: > To fakt one nie są prorosyjskie, ale badają grunt gdzie mogą uzyskać jakieś wsp > arcie. Trzeba uważać, bo to bydło w przyszłości może odbić się czkawką każdemu, Przed chwilą plujesz na Rosjan nazywając ich "kacapami", czyli postępujesz jak ci narodowcy, a teraz niby jesteś przeciw nim. Zdecyduj się w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 17:12 Kim trzeba być by jako Polak przyjaźnić się z banderowcami, którzy pocięli, poćwiartowali, wymordowali ale tak by czuli że umierają, 100-200tys Polaków (głównie kobiet, dzieci starców). Kim trzeba być by popierać pogrobowców takiej zbrodniczej bandy, a kim trzeba być popierać toto jako Polak? Powiedziałbym kim, ale nie chcę mieć bana bo cenzura jest bardzo wyczula na najdrobniejsze przewinienia wszystkich wrogów banderyzmu na forach GW. Odpowiedz Link Zgłoś
weteramus Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 17:25 Wątpię aby w Polsce ktoś w pełni władz umysłowych popierał banderowskich zbrodniarzy. Trzeba też pamiętać, że od tragedii minęło 71 lat i zbrodniarze tamtej tragedii gryzą ziemię. Tak nawisem wiesz co się stało na warszawskiej Pradze w 1794 roku? Rosyjskie wojsko pod dowództwem generała Suworowa na jego rozkaz wymordowało ponad 23 000 bezbronnych i niczemu niewinnych mieszkańców prawobrzeżnej Warszawy. Suworow to tłumaczył ,że taka była potrzeba chwili na wszelki wypadek. Więcej poczytaj sobie w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 17:58 weteramus napisał: > Wątpię aby w Polsce ktoś w pełni władz umysłowych popierał banderowskich zbrodniarzy. > Trzeba też pamiętać, że od tragedii minęło 71 lat i zbrodniarze tamtej tragedii > gryzą ziemię. Ale ich następcy mają się lepiej niż kiedykolwiek i mordują na Ukrainie i w Donbasie. > Tak nawisem wiesz co się stało na warszawskiej Pradze w 1794 roku? > Rosyjskie wojsko pod dowództwem generała Suworowa na jego rozkaz wymordowało po > nad 23 000 bezbronnych i niczemu niewinnych mieszkańców prawobrzeżnej Warszawy. A wiesz co się stało z tamtą Rosją w 1917 roku? Została totalnie unicestwiona, a na jej miejsce powstał ZSRR i Rosyjska SRR w jego składzie. Nawet mainstream w Polsce kojarzy Putina bardziej z ZSRR niż z Caratem. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 17:26 Jakie zagrożenie militarne dla Polski stanowią banderowcy? No dalej, na pewno masz wiele na ten temat do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 17:43 Błagam na kolanach. Nie kompromituj się proszę. Czy mogę liczyć na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 17:59 Ale... czego nie zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 18:01 Z Twojej wypowiedzi wszystko, 100% i to właśnie skłoniło mnie do napisania tej prośby. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 18:03 Skoro nie zrozumiałeś, to skąd sugestia, że się kompromituję? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 18:10 Przecież zapewniłem Cię, że zrozumiałem. Ponowić zapewnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 18:16 Więc dlaczego się kompromituję? Czym? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 18:33 Tak na szybciutko, bo muszę lecieć. Primo, wyolbrzymianiem zagrożenia ze strony Rosji. Widzę w tym udział mediów, bo one od jakiegoś czasu kreują właśnie taką atmosferę zagrożenia. Wiarą w to, że jak będziemy popierać Ukrainę to odsuniemy od siebie zagrożenie. Jak walczy armia ukraińska widzieliśmy na Krymie. Jeżeli porównasz potencjały militarne Rosji i NATO to bez trudu dojdziesz do wniosku, że Putin i jego dorady musieliby być szaleńcami żeby w obecnej sytuacji porywać się na wycieczkę do Hiszpanii. Przewaga ilościowa i jakościowa NATO. O przewadze technologicznej już nawet nie wspomnę. Broń jądrowa? Bo jedynie tu Rosja ma przewagę.No dobra, wygramy bitwę na rakiety balistyczne. I co dalej? Gdzie się schowamy przed promieniowaniem? Na Krymie? Kwestia interesów gospodarczych Rosji. Wojna już raz zrujnowała im gospodarkę i przypomnę że walczyli z jedynie Afgańczykami. A odbiorcą ich surowców jest właśnie Europa. Zniszczą sobie rynek? A wracając do sedna. Czy dostrzegasz "tryzuba" w symbolice narodowej używanej na Ukrainie? Współcześnie. Więc trzeba Ci wiedzieć, że pomimo uprawiania wieloletniej polityki amnezji historycznej na Polaków działa on podobnie jak swastyka na Żydów. Ukraińcy są dumni ze swoje historii i mogę Ci zacytować, jak tłumaczą Rzeż Wołyńską, jak o tym fakcie nauczają swoje dzieci. Usprawiedliwione zilustrowanie w celu żebyś lepiej zrozumiałą groteskową hipotetyczną sceną gestów poparcia ze strony Żydów dla organizacji faszystowskich w Niemczech, przy akompaniamencie autorytetów prasowych nawołujących do spojrzenia w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 19:52 Krótko, bo... za bardzo nie chce mi się polemizować z rzeczami, o których nie napisałam, a które ty, nie wiem, jakim cudem, w moim poście wyczytałeś. > Primo, wyolbrzymianiem zagrożenia ze strony Rosji. Widzę w tym udział mediów, b > o one od jakiegoś czasu kreują właśnie taką atmosferę zagrożenia. Jeżeli zagrożenie ze strony Rosji jest wyolbrzymione, to znaczy, że ze strony Ukrainy jest znikome, a nawet żadne. > Jeżeli porównasz potencjały militarne Rosji i NATO to bez trudu dojdziesz do wn > iosku, że Putin i jego dorady musieliby być szaleńcami żeby w obecnej sytuacji > porywać się na wycieczkę do Hiszpanii. A kto mówi o wycieczce do Hiszpanii??? W którym miejscu to wyczytałeś w moim poście? Putina - przynajmniej na razie - nie stać na prowadzenie wojny konwencjonalnej i na okupację Polski, ale nie sądzę, żeby można go było powstrzymać przed tym, żeby na 2-3 polskie miasta zrzucił po małej bombce. > A wracając do sedna. Czy dostrzegasz "tryzuba" w symbolice narodowej używanej n > a Ukrainie? Współcześnie. No i co z tego??? Należy przymykać oko na bandyckie wybryki Putina, bo kraj, w którym sobie beztrosko harcuje, ma bolesne zatargi z Polską? I to, że politycznie mało znacząca frakcja nacjonalistów przywłaszcza sobie symbole obecne na tych ziemiach od setek lat? > torycznej na Polaków działa on podobnie jak swastyka na Żydów. Ukraińcy są dumn > i ze swoje historii i mogę Ci zacytować, jak tłumaczą Rzeż Wołyńską, jak o tym > fakcie nauczają swoje dzieci. A jak Niemcy nauczają swoje dzieci, jak to się robi w Rosji Putina? Może to zacytujesz? Moje proste pytanie w jednym z poprzednich postów dotyczyło sytuacji obecnej: kto nam bardziej zagraża: pogrobowcy banderowców, którzy - na marginesie - dostali po dupie w ostatnich wyborach, czy może Rosja z całym swoim arsenałem nuklearnym, który w tej chwili dorównuje arsenałowi Stanów, ze swoim niezrównoważonym psychicznie przywódcą z botoksem w gębie. Proste pytanie. Odpowiedź przekracza nawet twoje możliwości? Po co w ogóle cały ten wywód? Btw, w moim domu od moich najmłodszych lat mówiło się o zbrodniach Bandery i UPA. Wczesne lata 80. Dlaczego się mówiło, wolę szczegółowo nie wiedzieć i nikogo już o to nie pytać. O doświadczeniach innych znajomych rodzin wiem więcej, ale nie mam ani prawa ani obowiązku o tym tutaj opowiadać. Rozumiesz, tak w ogóle, a poza tym nie ma dla kogo. Wzruszają mnie dwudziestoletnie pały ogolone na łyso, którzy dowiedzieli się o UPA rok temu i którym przez następne miesiące putinowska propaganda skutecznie wmówiła, że jest to obecnie nasz największy wróg. No tak żenujące, że robi się niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No i ostatnie pytanie, 15.11.14, 11:57 "Btw, w moim domu od moich najmłodszych lat mówiło się o zbrodniach Bandery i UPA." Widocznie za mało. Reszta tego co napisałaś jest kalką propagandy która od jakiegoś czasu prowadzą media głównego nurtu. ie mam ochoty z tym polemizować. Z tym niezrównoważonym Putinem, botoksem itd.... Z zagrożeniem nuklearnym, które się Twoim zdaniem nagle pojawiło itd... Pytałaś czy Ukraina nam zagraża? Powiem przewrotnie - pośrednio tak. Po przystąpieniu do UE zgarnie część funduszy wyrównawczych. Pokazać na prostym przykładzie matematycznym jak wygląda wynik odejmowania od pewnej stałej liczby. Podkreślam, że jest to liczba stała w pojęciu ekonomicznym, to znaczy wynikająca z bieżących możliwości płatniczych UE, które jak wiemy nie są obecnie rewelacyjne. Pokazać jak napływające z uboższej od Polski Ukrainy produkty żywnościowe niszczą nasze rolnictwo? A co z węglem? Mają lepszy i pokłady jak się okazuje eksploatują zdecydowanie taniej niż nasze spółki węglowe. Takich przykładów mogę Ci podać jeszcze parę, co oczywiście w Twoim światłym umyśle wytworzy jedynie obraz mnie jako osobnika będącego forumowym szpionem Putina. I jeszcze na koniec jedno słowo o Ukrainie. Od wielu lat obowiązującą jest zasada, jeżeli nie wiesz jak się zachować zachowuj się przyzwoicie. W przypadku Ukrainy my Polacy, chcąc się zachować przyzwoicie, powinniśmy po prostu milczeć. 5-03-2014 roku ks.. Isakiweicz- Zalewski napisał felieton. Redakcja GP nie opublikowała go zastępując entuzjastycznym panegirykiem ku chwale bohaterskich wojowników z Majdanu: "Ci co chcieli Ukrainę sowiecką zastąpić banderowską mogą mieć satysfakcję, bo wśród nowych ministrów ukraińskich znalazło się kilku czcicieli UPA. Pierwszy z nich to Arsenij Jaceniuk, premier. Jako prezes Fundacji Open Ukraine realizował on program „Wspólna historia – wspólna przyszłość”, w ramach którego we wschodniej Ukrainie promował UPA. Drugi z nich to Ołeksander Sycz, wicepremier, rodem z Wołynia. Jako historyk zajmuje się badaniami nad życiem Stepana Łenkawskiego, głównego ideologa Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów, autora „Dekalogu ukraińskiego nacjonalisty”. W 2011 r. uczestniczył w hucznych obchodach 102. rocznicy urodzin Bandery. Jak pisał Eugeniusz Tuzow-Lubański, nazwał on wówczas region karpacki “banderowską krainą”, a radnych samorządów regionu wzywał do stania się “duchowymi i urzędowymi banderowcami. Trzeci z nich, to Borys Tarasiuk , wicepremier ds. integracji z UE (w ostatniej chwili ponoć wycofał się). Przez lata pracował w dyplomacji radzieckiej m.in. w Nowym Yorku. Na takim stanowisku trzeba było być albo agentem KGB, albo osobą przez niego akceptowaną. Później był instruktorem Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Ukrainy. Z kolei w 2007 r., w 65. rocznicę powstania UPA wezwał prezydenta Wiktora Juszczenkę do uznania tej zbrodniczej organizację za stronę walczącą o niepodległość. Czwarty to Andrij Mochnyk, minister środowiska, aktywny polityk “Swobody”. W 2009 r. wraz Ołehem Tiahnybokiem i Ołeksandrem Syczem zwracał się do prezydenta o nadanie Banderze tytułu bohatera narodowego. Rok później miałem wątpliwą przyjemność poznać go osobiście, gdy jako „sotnik” bojówki zerwał konferencję prasową w Kijowie, poświęconą zagładzie Polaków, Ormian i Żydów. I co ten bojówkarz ma wspólnego z ekologią? Piąty to Ihor Szwajka, minister rolnictwa, poseł „Swobody”. Osobną sprawą jest wprowadzenie do rządu ludzi z skrajnego Prawego Sektora, naśladującego UPA. Przyznanie nacjonalistom ważnych stanowisk państwowych niczego Ukrainie dobrego nie wróży. Poza tym, będą oni bardziej zajmować się stawianiem kolejnych pomników UPA i SS Galizien niż ratowaniem upadających fabryk. Na koniec dobra wiadomość z Polski. Przyjęto dymisję złożoną przez wojewodę lubelską Jolantę Szołno-Koguc, która m.in. ocenzurowała napis na pomniku w Lublinie, poświęconym ofiarom ludobójstwa na Kresach. Innych urzędników. którzy boją się prawdy, zachęcam, aby zrobili to samo. Zaraz napiszesz m,i że po wyborach wiele się zmieniło, a ja spojrzę się na Ciebie z trudem kryjąc politowanie. Women... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Wielgus, ty serio dalej swoje? 15.11.14, 16:00 Ech, twoja antyukraińska obsesja rodem z forów SLD i te okładanie na oślep księdzem Isakowiczem (co opinia jakiegoś klechy może obchodzić ateistkę miętową?) zaczyna być już ciut męczące... forum.gazeta.pl/forum/w,175,155343852,155355338,Pozdrow_pradziadkow.html Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Wielgus, ty serio dalej swoje? 15.11.14, 16:28 Ksiądz Isakowicz jest przedstawicielem ludności ormiańskiej w Polsce. Bardzo lubię jego artykuły. indeed4 napisał: > > Ech, twoja antyukraińska obsesja rodem z forów SLD i te okładanie na oślep księ > dzem Isakowiczem (co opinia jakiegoś klechy może obchodzić ateistkę miętową?) z > aczyna być już ciut męczące... > > forum.gazeta.pl/forum/w,175,155343852,155355338,Pozdrow_pradziadkow.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Wielgus, ty serio dalej swoje? 15.11.14, 16:35 Pisałem już o ks. Isakowiczu, niestety Wielgus nie chce tego przyjąć do wiadomości. forum.gazeta.pl/forum/w,28,155200999,155204554,PS_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: No i ostatnie pytanie, 15.11.14, 19:55 tw_wielgus napisał: > "Btw, w moim domu od moich najmłodszych lat mówiło się o zbrodniach Bandery i U > PA." > > Widocznie za mało. Nie tobie to oceniać. Chciałam przede wszystkim podkreślić, że o zbrodniach Bandery wiem prawie od urodzenia - w przeciwieństwie do tej obecnie najgłośniejszej umysłowej gimbazy, która skrót "UPA" poznała mniej więcej jesienią ubiegłego roku. Chociaż chyba jestem dla niej zbyt łaskawa, bo mógł być to marzec tego roku. > Reszta tego co napisałaś jest kalką propagandy która od jakiegoś czasu prowadzą > media głównego nurtu. ie mam ochoty z tym polemizować. Porażający argument. Szalenie merytoryczny. Wybacz, ale ciężko mi poważnie traktować rozmówcę, który wierzy, że w Polsce istnieją dwa typy mediów: głównego nurtu i drugiego obiegu. Z tym niezrównoważonym > Putinem, botoksem itd.... Z zagrożeniem nuklearnym, które się Twoim zdaniem nag > le pojawiło itd... Oczywiście, że Putin jest zrównoważony. Wcale nie strąca samolotów pasażerskich, nie wydaje milionów dolaró na całą już machinę propagandową, która dzień i noc broni jego "racji", jego samoloty nie są na granicy naruszania przestrzeni powietrznej NATO, ruskie łodzie podwodne wcale nie naruszają szwedzkich wód terytorialnych, aneksją Krymu i agresją na Ukrainę wcale nie naruszył ustalonego porządku międzynarodowego, nie zamyka opozycji w łagrach, pozwala wręcz rozkwitać wolnej prasie... To takie tam pierwsze z brzegu zalety. Ot taki tam sympatyczny pan w sile wieku, przeciwko któremu sprzysięgły się niektóre wredne kraje Europy i Wujek Sam. A co do zagrożenia nuklearnego, które "nagle" się pojawiło: english.pravda.ru/russia/politics/12-11-2014/129015-russia_nato_nuclear_surprise-0/ > Pytałaś czy Ukraina nam zagraża? Nie, nie pytałam, czy Ukraina nam zagraża. Powiem przewrotnie - pośrednio tak. Po przystą > pieniu do UE zgarnie część funduszy wyrównawczych. Pokazać na prostym przykładz > ie matematycznym jak wygląda wynik odejmowania od pewnej stałej liczby. Podkreś > lam, że jest to liczba stała w pojęciu ekonomicznym, to znaczy wynikająca z bie > żących możliwości płatniczych UE, które jak wiemy nie są obecnie rewelacyjne. > Pokazać jak napływające z uboższej od Polski Ukrainy produkty żywnościowe niszc > zą nasze rolnictwo? A co z węglem? Mają lepszy i pokłady jak się okazuje eksplo > atują zdecydowanie taniej niż nasze spółki węglowe. > Takich przykładów mogę Ci podać jeszcze parę, co oczywiście w Twoim światłym um > yśle wytworzy jedynie obraz mnie jako osobnika będącego forumowym szpionem Put > ina. > I jeszcze na koniec jedno słowo o Ukrainie. Od wielu lat obowiązującą jest zasa > da, jeżeli nie wiesz jak się zachować zachowuj się przyzwoicie. W przypadku Ukr > ainy my Polacy, chcąc się zachować przyzwoicie, powinniśmy po prostu milczeć. No niekoniecznie. Nie da się milczeć, skoro wiadomo, że Putin rząd Tuska, polski rząd, traktował jako swojego naczelnego wroga w Europie, skoro ten przygłup Żyrinowski wygłaszał otwarte groźby wobec Polski, skoro już w 2009 r. ćwiczono wraz z Białorusią atak nuklearny na Polskę, skoro wiadomo, że Putin proponował Tuskowi podział Ukrainy (bo chyba tylko debile uwierzyli, że nie proponował...) i skoro wiadomo, że Rosja ma niebezpieczne mocarstwowe zapędy, które mogą mieć dla nas niebezpieczne skutki. Poza tym pozostaje jeszcze coś, co nazywa się zwykłą ludzką przyzwoitością. > 5-03-2014 roku ks.. Isakiweicz- Zalewski napisał felieton. Redakcja GP nie opub > likowała go zastępując entuzjastycznym panegirykiem ku chwale bohaterskich wojo > wników z Majdanu: > > "Ci co chcieli Ukrainę sowiecką zastąpić banderowską mogą mieć satysfakcję, bo > wśród nowych ministrów ukraińskich znalazło się kilku czcicieli UPA. Pierwszy z > nich to Arsenij Jaceniuk, premier. Jako prezes Fundacji Open Ukraine realizowa > ł on program „Wspólna historia – wspólna przyszłość”, w ramac > h którego we wschodniej Ukrainie promował UPA. Drugi z nich to Ołeksander Sycz, > wicepremier, rodem z Wołynia. Jako historyk zajmuje się badaniami nad życiem S > tepana Łenkawskiego, głównego ideologa Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów, a > utora „Dekalogu ukraińskiego nacjonalisty”. W 2011 r. uczestniczył > w hucznych obchodach 102. rocznicy urodzin Bandery. Jak pisał Eugeniusz Tuzow-L > ubański, nazwał on wówczas region karpacki “banderowską krainą”, a > radnych samorządów regionu wzywał do stania się “duchowymi i urzędowymi b > anderowcami. > > Trzeci z nich, to Borys Tarasiuk , wicepremier ds. integracji z UE (w ostatniej > chwili ponoć wycofał się). Przez lata pracował w dyplomacji radzieckiej m.in. > w Nowym Yorku. Na takim stanowisku trzeba było być albo agentem KGB, albo osobą > przez niego akceptowaną. Później był instruktorem Komitetu Centralnego Komunis > tycznej Partii Ukrainy. > > Z kolei w 2007 r., w 65. rocznicę powstania UPA wezwał prezydenta Wiktora Juszc > zenkę do uznania tej zbrodniczej organizację za stronę walczącą o niepodległość > . Czwarty to Andrij Mochnyk, minister środowiska, aktywny polityk “Swobod > y”. W 2009 r. wraz Ołehem Tiahnybokiem i Ołeksandrem Syczem zwracał się d > o prezydenta o nadanie Banderze tytułu bohatera narodowego. Rok później miałem > wątpliwą przyjemność poznać go osobiście, gdy jako „sotnik” bojówki > zerwał konferencję prasową w Kijowie, poświęconą zagładzie Polaków, Ormian i Ż > ydów. I co ten bojówkarz ma wspólnego z ekologią? Piąty to Ihor Szwajka, minist > er rolnictwa, poseł „Swobody”. > > Osobną sprawą jest wprowadzenie do rządu ludzi z skrajnego Prawego Sektora, naś > ladującego UPA. Przyznanie nacjonalistom ważnych stanowisk państwowych niczego > Ukrainie dobrego nie wróży. Poza tym, będą oni bardziej zajmować się stawianiem > kolejnych pomników UPA i SS Galizien niż ratowaniem upadających fabryk. I czemu ma służyć ten wywód? Czy tobie się wydaje, że darzę szacunkiem narodowców i nacjonalistów? Nie oczekuję, że czytasz każdy wpis na forum, ale nie jestem tu od wczoraj i chociaż w przybliżeniu znasz chyba moje poglądy na temat tzw. skrajnej prawicy? Uważasz, że mam dobre zdanie akurat o nacjonalistach ukraińskich? Na jakiej podstawie? Poza tym, czy to dziwne, że w obliczu chaosu, jaki tam panuje, pojawiają się skrajności? Chodzi mi o to, żeby zachować proporcje i rozpoznać realne zagrożenia militarne dla Polski, a nie te wydumane. Jeżeli mamy z jakiegoś powodu obawiać się w sensie militarnym skrajnych nacjonalistów ukraińskich, którzy wcale u siebie nie mają tak dużego poparcia, jak ci się wydaje, to dlaczego i na jakiej podstawie mamy ignorować zagrożenie ze strony o wiele większego państwa, którego szefem jest małpa z brzytwą i które jest W CAŁOŚCI bezpośrednią kontynuacją poprzedniego systemu odpowiedzialnego za śmierć dziesiątków milionów istnień? Opanuj się. > Na koniec dobra wiadomość z Polski. Przyjęto dymisję złożoną przez wojewodę lub > elską Jolantę Szołno-Koguc, która m.in. ocenzurowała napis na pomniku w Lublini > e, poświęconym ofiarom ludobójstwa na Kresach. Innych urzędników. którzy boją s > ię prawdy, zachęcam, aby zrobili to samo. > > > Zaraz napiszesz m,i że po wyborach wiele się zmieniło, a ja spojrzę się na Cieb > ie z trudem kryjąc politowanie. Women... Takie argumenty z twojej strony pozwalają mi dojść do jedynego słusznego wniosku: masz bardzo duży samochód, ogromny wręcz. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: No i ostatnie pytanie, 15.11.14, 22:49 mietowe_loczki napisała: > Wybacz, ale ciężko mi poważnie traktować rozmówcę, który wierzy, że w Polsce istnieją dwa typy mediów: głównego nurtu i drugiego obiegu. Ogarnij się dziewczyno, bo znów dyskutujesz ze swoimi wymysłami. Nigdy nie słyszałaś o mediach mainstreamowych? Kolejne pytanie - w którym miejscu Wielgus o pisze drugim obiegu? Myśl (!) jak coś piszesz, bo już na samym wstępie kompromitujesz się sromotnie tak, że właściwie nie ma sensu czytać cię dalej. Mainstream (ang. główny nurt) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: No i ostatnie pytanie, 15.11.14, 23:17 Nie czytaj, a skoro już to musisz robić z jakiegoś powodu, nie odpowiadaj. Będzie mi szalenie miło. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: No i ostatnie pytanie, 15.11.14, 23:28 Chciałabyś, wiem! Hehehe... Niestety, musisz się pogodzić z tym, że twoje przekłamania i konfabulacje będą prostowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: No i ostatnie pytanie, 16.11.14, 00:20 Powodzenia w ich wyszukiwaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No i ostatnie pytanie, 17.11.14, 17:49 „Nie tobie to oceniać. Chciałam przede wszystkim podkreślić, że o zbrodniach Bandery wiem prawie od urodzenia - w przeciwieństwie do tej obecnie najgłośniejszej umysłowej gimbazy, która skrót "UPA" poznała mniej więcej jesienią ubiegłego roku. Chociaż chyba jestem dla niej zbyt łaskawa, bo mógł być to marzec tego roku. „ I co niby ma z tego wynikać, oprócz oczywistego samochwalstwa. Oczekujesz, że pogłaszczę Cię po głowie, dam "snikersa"? Gorzej. Jeżeli znacs historię Kresów, jeżeli orientujesz się w kwestiach ludobójstwa ludności (nie tylko polskiej) to owo bezkrytyczne ustawienie się po stronie Ukrainców b. źle o Tobie świadczy. „Porażający argument. Szalenie merytoryczny. Wybacz, ale ciężko mi poważnie traktować rozmówcę, który wierzy, że w Polsce istnieją dwa typy mediów: głównego nurtu i drugiego obiegu. „ Wybacz, ale podobnie do rosyjskiej propagandy ukrainska również ją serwuje. I właśnie ta jest nachalnie powtarzana przez nasze media głównego nurtu. To naturalne, że obie strony konfliktu uprawiają politykę informacyjną lub raczej dezinformacyjną. Zwróceniu uwagi na ten fakt dotyczył akapit o mediach głównego nurtu. „Oczywiście, że Putin jest zrównoważony. Wcale nie strąca samolotów pasażerskich, nie wydaje milionów dolaró na całą już machinę propagandową, która dzień i noc broni jego "racji",” Ta uwaga o tym, że naszprycowany botoksem Putin w pijackim widzie zestrzelił (lub przynajmniej nakazał) samolot, jest prześlicznej urody. No piękne. I czym Ty się niby różnisz od moherów ze smoleńskiego lasu? Bo gazet napisały, że z przecieków wywiadowczych z anonimowych źródeł itd… tak? Zaraz. Porównajmy te „twarde” dowody w sprawie Malezyjskiego samolotu z tym, co wiemy na temat katastrofy polskiego TU-154. I wychodzi na to, że jeżeli na obecnym etapie ustaleń chcemy przyjąć za wiarygodną tezę którą postawiłaś powyżej to ani chybi musimy uznać wiarygodność większości ustaleń kom. Macierewicza. Twoje są oparte na zdecydowanie słabszych przesłankach. Nie ma dowodów na to, że samolot został zestrzelony na polecenie któregoś z rosyjskich dowódców, który dostał takie polecenie od kremlowskich władz. Trwa śledztwo, wszystko wskazuje na to, że samolot został zestrzelony przez zestaw plot. dostarczony ukraińskim rebeliantom przez Rosję. Najprawdopodobniej była to kwestia przypadku, element wojennego bałaganu, kiepskiego wyszkolenia obsługi. A jednocześnie ciekawym wydaje się pytanie dlaczego władze Ukrainy nie zamknęły, dla lotów pasażerskich, przestrzeni powietrznej nad tą częścią kraju? Przecież wiedzieli, że prosowieccy rebelianci są w posiadaniu broni zdolnej do zestrzelania samolotów na znacznym pułapie. Przedtem stracili przecież wojskowe maszyny. Masz jakąś wiarygodną teorię w tej sprawie? „jego samoloty nie są na granicy naruszania przestrzeni powietrznej NATO, ruskie łodzie podwodne wcale nie naruszają szwedzkich wód terytorialnych, aneksją Krymu i agresją na Ukrainę wcale nie naruszył ustalonego porządku międzynarodowego, nie zamyka opozycji w łagrach, pozwala wręcz rozkwitać wolnej prasie... To takie tam pierwsze z brzegu zalety. Ot taki tam sympatyczny pan w sile wieku, przeciwko któremu sprzysięgły się niektóre wredne kraje Europy i Wujek Sam. A co do zagrożenia nuklearnego, które "nagle" się pojawiło: „ I to ma być dowód na przygotowania do wojny? Ależ oczywiście, że rosyjskie samoloty latają/ i latały/ blisko granic państw NATO. Zarówno teraz jak i w przeszłości. Jest to jeden z elementów testowania obrony przeciwlotniczej potencjalnego przeciwnika, trzeba Ci wiedzieć że w drugą stronę też się to odbywa. Aneksją na Ukrainę Putin starał się zapobiec zmianie porządku światowego, co z punktu widzenie rosyjskiej strategii oznacza nie pozwolić się wymknąć Ukrainie z ich strefy wpływów. Rosja ma za duże interesy na Ukrainie żeby odpuścić i dać się ograć europejskim szachistom. Putinowi chodzi o Ukrainę i to o odzyskanie jej możliwie małym kosztem. Gdyby rzucił wszystkie środki jakimi dysponuje, to aktualnie po Ukrainie było by już pozamiatane. Dlaczego tego nie robi? Myślisz, że jest z słaby? No to jak? Z jednej strony groźny, a z drugiej za słaby żeby rozprawić się z ukraińską państwową armią, która już dawno by się rozpierzchła gdyby nie skrajni nacjonaliści, którymi gardzisz, ale których popierasz. Oto kobieca logika. „Nie da się milczeć, skoro wiadomo, że Putin rząd Tuska, polski rząd, traktował jako swojego naczelnego wroga w Europie,” Od kiedy? Zdaje mi się, że nie masz racji. Niesnaski zaczęły się po tym jak polski rząd udzielił wsparcia rewolucji na Majdanie. Przedtem były to poprawne stosunki. Pamiętasz tego „żółwika” Tuska z Putinem? " skoro ten przygłup Żyrinowski wygłaszał otwarte groźby wobec Polski, skoro już w 2009 r. ćwiczono wraz z Białorusią atak nuklearny na Polskę, skoro wiadomo, że Putin proponował Tuskowi podział Ukrainy (bo chyba tylko debile uwierzyli, że nie proponował...)" Sikorski odszczekał, ale jak było naprawdę nie wiem. Co do wojskowych gier wojennych to jakbyś byłą Rosjanką i przejrzała scenariusze NATO to by Ci się włos zjeżył. A Żyrynowski to taki polski Korwin Mikke. Gadatliwy ale nieszkodliwy, folklor. " i skoro wiadomo, że Rosja ma niebezpieczne mocarstwowe zapędy, które mogą mieć dla nas niebezpieczne skutki." Tak ma, oczywiście że ma. USA też mają. Ba! Zwróć uwagę na to, że USA napadły na więcej krajów niż Rosja, co więcej, jako jedyne użyły przeciwko innemu państwu broni jądrowej. No wiec jak? USA są skrajnym zagrożeniem? Zwróciłaś uwagę na spadek cen ropy? To już wiesz, dlaczego USA wybrały się do Iraku. Bo chyba wbrew nachalnej propagandzie nigdy nie wierzyłaś, że chodziło o obalenie dyktatury i wprowadzenie demokracji w tym arabskim kraju. To samo w Libii. USA stało się trzecim pod względem wydobycia graczem na rynku ropy naft. A jak im przyjdzie ochota na nasz węgiel? „Takie argumenty z twojej strony pozwalają mi dojść do jedynego słusznego wniosku: masz bardzo duży samochód, ogromny wręcz.” Należało oczekiwać, że prędzej, czy później dyskusja zejdzie na temat najbardziej Cię interesujący. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 17:59 mietowe_loczki napisała: > Jakie zagrożenie militarne dla Polski stanowią banderowcy? No dalej, na pewno m > asz wiele na ten temat do powiedzenia. Takie jak Al-Kaida dla USA. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: No i ostatnie pytanie, 14.11.14, 18:01 Nie potrafisz normalnie odpowiedzieć na pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Nie jestem Polakiem tylko Człowiekiem. 14.11.14, 17:40 Humanistą i zawodowym historykiem. A to, że wyrżnęli to przykład konfliktu między pracą a kapitałem. Co powinno być Tobie wiadome. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nie jestem Polakiem tylko Człowiekiem. 14.11.14, 17:46 To Polak według Ciebie nie jest człowiekiem? Tak przynajmniej wynika z tego co napisałeś w tytule postu. Kim zatem jesteś oprócz tego, że jesteś człekokształtnym lewakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Nie jestem Polakiem tylko Człowiekiem. 14.11.14, 18:02 superspec napisał: > Humanistą i zawodowym historykiem. Humanista popierający faszystowskie zwyrodnienie??? Humanista po stronie tych co mordują cywilów w Donbasie, tych pociskami kasetowymi i pociskami taktycznymi walą w miasta pełne cywilów, tych co spalili żywcem ludzi w Odessie, tych którzy na masową skalę biją i mordują przeciwników politycznych, porywają i eliminują nieposłusznych dziennikarzy? Humanista z ciebie jak z koziej dupy trąba! > A to, że wyrżnęli to przykład konfliktu międ > zy pracą a kapitałem. Co powinno być Tobie wiadome. Jakim kapitałem??? Tam byli mordowani zwykli szarzy obywatele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
superspec PKB Rosji to 1 899 056 mld a Ukrainy to 164 960 14.11.14, 19:20 Chyba nic w tym złego, że popieram słabszych? pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_PKB_nominalnego Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Czyli w czasie IIWŚ, od 1941 roku, 14.11.14, 19:38 sympatyzowałbyś z Państwami Osi? Poza tym osie sporu to reżim banderowski vs lud Noworosji na tzw. Ukrainie, oraz USA kontra Rosja o wpływy na tzw. Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Oś sporu to prawa osób LGBT vs potęga Rosji. 14.11.14, 22:52 "Zgodnie z nowymi przepisami stosunki między obywatelami tej samej płci podlegają karze pozbawienia wolności do pięciu lat lub karze prac poprawczych przez okres od lat dwóch do czterech. " wyborcza.pl/1,75477,16895278,Pierwsze_posiedzenie_Ludowego_Sadu_samozwanczej_Noworosji_.html Odpowiedz Link Zgłoś
tornson O czym ty bredzisz?? 15.11.14, 01:03 Tam jest tylko o karze śmierci za gwałt, do reszty artykuły GW dostęp blokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Jestem kobietą w męskim ciele a nie banderowcem. 15.11.14, 16:33 Mam się zgłosić do Ługańskiej Republiki Ludowej w celu wyznaczenia kary więzienia za to. Sława UE eueherojam sława! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Tornson! Na kolana. 16.11.14, 10:14 Całe FK proszę natychmast oddać pani hołd lenny - Trzej Królowie (GW, Krytyka Polityczna, Palikot) już bieżą do nowonarodzonego Mesjasza ze złotem, kadzidłem i mirrą... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Nie narodowcy, tylko władze Ruchu Narodowego 14.11.14, 17:29 Władze Ruchu Narodowego to rosyjska agentura. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Nie narodowcy, tylko władze Ruchu Narodowego 14.11.14, 18:11 anwad napisała: > Władze Ruchu Narodowego to rosyjska agentura. Narodowcy zawsze byli agenturą wielkiego kapitału, zawsze ich zadaniem było przekierowanie gniewu społecznego, tak by za nędzę i wyzysk ludzie winili tzw "obcych" czy "wrogów narodu", a nie kapitalistyczne świnie. Tak narodowcy działali w latach 30ych i tak działają dzisiaj. Rosja to wróg glob-mafii, więc i największy wróg narodowców. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 17:33 Polska reprezentacja w Dumie Państwowej- to jest to. Przypominam, że w rosyjskiej Dumie zasiadał na początku XX wieku Roman Dmowski. superspec napisał: > Powinni jej nie lubić podobnie jak Niemiec, Czech, Słowacji, Białorusi i Litwy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson A ilu z was dzisiaj placze że tamta Rosja, 14.11.14, 18:04 carska Rosja, zaborca Polski, została w 1917 roku unicestwiona? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Niewolnictwo czy feudalizm swego czasu też. 14.11.14, 19:35 Poza tym co innego początek zaborów, na czym Polacy skorzystali (koniec feudalnego ucisku, uwłaszczenie chłopów), a co innego później gdzie zabory już niczego nowego dobrego Polakom nie dawały, a jedynie kapitalistyczny wyzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dobra dla Polski była jedynie okupacja ZSRR 16.11.14, 11:04 dlatego towarzysz tornson kochał (i nadal kocha) PZPR, które na 45 lat wepchnęło nas w łapska krwawego komunistycznego reżimu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dobra dla Polski była jedynie okupacja ZSRR 16.11.14, 11:15 indeed4 napisał: > dlatego towarzysz tornson kochał (i nadal kocha) PZPR, które na 45 lat wepchnęł > o nas w łapska krwawego komunistycznego reżimu. PZPR nas wepchnęło w łapska Moskwy??? No weź sobie nie żartuj. PZPR to skutek a nie przyczyna. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Dobra dla Polski była jedynie okupacja ZSRR 16.11.14, 11:25 > PZPR nas wepchnęło w łapska Moskwy??? A kto, jak nie towarzysze... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Dobra dla Polski była jedynie okupacja ZSRR 16.11.14, 14:15 Korczak dobrze znał Polaków... "Społeczeństwo polskie odmówi współpracy z sowietami" forum.gazeta.pl/forum/w,28,148653510,148661086,O_stosunku_Zydow_do_Polski_swietnie_pisal_J_Kuron.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Matko jedyna.... 15.11.14, 17:04 > Polska reprezentacja w Dumie Państwowej- to jest to. Przypominam, że w rosyjskiej Dumie zasiadał na początku XX wieku Roman Dmowski. Dziecko drogie, ty wiesz w ogóle cośkolwiek o tym, co się działo z Polską na początku XX wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Matko jedyna.... 15.11.14, 17:06 indeed4 napisał: > > Polska reprezentacja w Dumie Państwowej- to jest to. Przypominam, że w ro > syjskiej Dumie zasiadał na początku XX wieku Roman Dmowski. > > Dziecko drogie, ty wiesz w ogóle cośkolwiek o tym, co się działo z Polsk > ą na początku XX wieku? Czy on wie cokolwiek o czymkolwiek? S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dzieła zebrane Piotrusia G. 15.11.14, 17:10 forum.gazeta.pl/forum/w,28,155108519,155131536,Z_cyklu_marzenia_Piotrusia_G_.html Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Matko jedyna.... 15.11.14, 17:24 Wiem z książek. Cieszyło to, że Polacy byli pełnoprawnymi obywatelami Cesarstwa Rosyjskiego. indeed4 napisał: > > Polska reprezentacja w Dumie Państwowej- to jest to. Przypominam, że w ro > syjskiej Dumie zasiadał na początku XX wieku Roman Dmowski. > > Dziecko drogie, ty wiesz w ogóle cośkolwiek o tym, co się działo z Polsk > ą na początku XX wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Dzięki rozbiorom przedsiębiorcy polscy 15.11.14, 18:20 zyskali dostęp do ogromnych rynków zbytu. pl.wikipedia.org/wiki/Karol_Rudolf_Vetter Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A na II WŚ mnóstwo Niemców zbiło fortuny... 15.11.14, 23:09 natemat.pl/49425,miliarderki-nowoczesnych-niemiec-sa-spadkobierczyniami-nazistow-ich-fortuny-nie-byloby-bez-wojny-i-holocaustu Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Ale narodowy socjalizm w Niemczech był niezgodny 16.11.14, 07:24 z prawem. I są podstawy aby domagać się odszkodowań. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Był zgodny z prawem, tak jak II WŚ i komunizm. 16.11.14, 09:02 Hitler oficjalnie wypowiedział Polsce wojnę, wszystko zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Ale czy ten Hitler doszedł do władzy zgodnie z 16.11.14, 09:34 prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Oczywiście, że zgodnie z prawem. 16.11.14, 09:45 Rozbiorów też dokonano legalnie - wszystko zgodnie z prawem, natomiast niezgodne z prawem były powstania przeciwko zaborcom. "Sejm ten został zwołany na 19 kwietnia 1773 na wcześniejsze żądanie ambasadora rosyjskiego Otto Magnusa von Stackelberga, posła pruskiego Gédéona Benoît i austriackiego Karla Reviczkyego, którzy zamierzali przeprowadzić legalizację rozbiorów przez sejm. Jednocześnie mocarstwa utworzyły wspólny fundusz korupcyjny, z kasy którego miano opłacać przychylność posłów i senatorów" pl.wikipedia.org/wiki/Sejm_Rozbiorowy_1773-1775 Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Matko jedyna.... 15.11.14, 22:56 Aha, aha... no a fakt, że Polacy są dziś pełnoprawnymi obywatelami wolnej, niepodległej RP i UE cieszy cię Piotrusiu, czy raczej martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 19:30 superspec napisał: "Powinni jej nie lubić podobnie jak Niemiec, Czech, Słowacji, Białorusi i Litwy" Na żaden ze wspomnianych krajów prawica nie prowadzi tak dzikiej nafonki jak na Rosję. Może to więc być odruch przekory, a i zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 14.11.14, 23:14 Dlatego ze wywodzą się w prostej linii z Targowicy. Te same hasła taka sama myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Przyjciele banderowsko-oligarchicznej Ukrainy 14.11.14, 21:25 zobaczcie jakie ścierwo popieracie!!! Petro Poroszenko o separatystach: nasze dzieci pójdą do szkoły, a ich będą siedzieć w piwnicach - w ten sposób wygramy tę wojnę Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 15.11.14, 14:19 dlaczego ? zapoznaj sie z biografia R.Dmowskiego i jego rozumienie Slowianszczyzny Zydy tego niezrozumia ..,a teraz inna prawda ktorej Zydzi niestrawia mimo ze USA niezaprzecza prawdziwosci tejze zmianynaziemi.pl/wiadomosc/zdjecia-satelitarne-maja-potwierdzac-ze-ukrainski-su-25-zestrzelil-malezyjskiego-boeinga-7 ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego polscy narodowcy podlizują się Rosji 15.11.14, 17:54 Jedno jest pewne.Ty znasz język polski gorzej od większości Żydów i nigdy tego nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczaglina polscy narodowcy potrzebuja kasy od Rosji 15.11.14, 22:57 bo kto inny bedzie ich finansowal? Jak Rydzyk, sprzedaja sie Putinowi. Rydzyk gotowce ruskie drukuje, tytuly uklada mile dla Rosji. Narodowcy widza i kopiuja. Kaczynski nie ma innego wyjscia: zachod go olal, wiec Putin jest dobry teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
niszcz.faszyzm To jakieś brednie! Rosja zawsze była dla faszystów 16.11.14, 12:40 była największym wrogiem. Ruch faszystowski został stworzony przez wielki kapitał po to by zwalczać lewicę, która urosła w siłę po IIWŚ dzięki istnieniu ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Pakt Hitler-Stalin 16.11.14, 13:24 pl.wikipedia.org/wiki/Pakt_Ribbentrop-Mo%C5%82otow Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Benito Mussolini 16.11.14, 18:59 włoski polityk i dziennikarz początkowo socjalistyczny. pl.wikipedia.org/wiki/Benito_Mussolini Odpowiedz Link Zgłoś
niszcz.faszyzm No i? ZSRR nie był gotowy do wojny 16.11.14, 19:44 to podpisał z Hitlerem pakt o nieagresji. ZSRR zwalczał Hitlera od samego początku, ZSRR starł się z hitlerem już w Hiszpanii (gdzie zachodnie imperia dały wolną rękę faszystom). Zachód parł do wojny z ZSRR, wspierał Hitlera, czego punktem kulminacyjnym był Pakt Monachijski. Gdy Hitler pożarł się ze swoimi niedoszłymi sojusznikami i pojawiła się okazja wbicia klina pomiędzy niedoszłych sojuszników, to ZSRR skorzystał z okazji. Odpowiedz Link Zgłoś