Dodaj do ulubionych

kiedy w RP możliwy będzie

07.12.14, 15:16
konsensus???
- za 100 lat...?
- za 1000 lat...?
- nigdy...?
... jak sięgnę pamięcią w historię Polski, nigdy nie było tak, że taki konsensus (zgoda narodowa) był wartością... - zawsze był ktoś - i miał zwolenników - kto chciał, na wszelkie sposoby i za wszelka cenę, przeforsować swoje... i zawsze(!!!) skutki były opłakane!! :(
PeeS - niech nikt nie próbuje pisać o "Solidarności" bo 10.000.000 Polaków.... - nie lubię bzdur! (choć sam w niej byłem, działałem i zapłaciłem)
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Wtedy kidy PST dołączy do brata 07.12.14, 15:18
      sclavus napisał:

> konsensus???
      > ***
      > - za 100 lat...?
      > - za 1000 lat...?
      > - nigdy...?
      > ***
      > ... jak sięgnę pamięcią w historię Polski, nigdy nie było tak, że taki konsensu
      > s (zgoda narodowa) był wartością... - zawsze był ktoś - i miał zwolennik
      > ów - kto chciał, na wszelkie sposoby i za wszelka cenę, przeforsować swoje... i
      > zawsze(!!!) skutki były opłakane!! :(
      > PeeS - niech nikt nie próbuje pisać o "Solidarności" bo 10.000.000 Polaków....
      > - nie lubię bzdur! (choć sam w niej byłem, działałem i zapłaciłem)
    • m.c.hrabia Re: kiedy w RP możliwy będzie 07.12.14, 15:19
      jaki zostanie jeden Polak , a i tak nie dam za to ręki uciąć,
      • pies_na_czarnych Re: kiedy w RP możliwy będzie 07.12.14, 15:30
        m.c.hrabia napisał:

> jaki zostanie jeden Polak , a i tak nie dam za to ręki uciąć,

Masz rację. Na zasadzie gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania.
      • sclavus Re: kiedy w RP możliwy będzie 07.12.14, 15:30
        ... chyba masz rację bo ... gdy Polaków dwóch - tam trzy partie polityczne... ;)
    • wiosnaludzikow Re: kiedy w RP możliwy będzie 07.12.14, 15:30
      sclavus napisał:

> konsensus???
      > ***
      > - za 100 lat...?
      > - za 1000 lat...?
      > - nigdy...?
      > ***
      > ... jak sięgnę pamięcią w historię Polski, nigdy nie było tak, że taki konsensu
      > s (zgoda narodowa) był wartością... - zawsze był ktoś - i miał zwolennik
      > ów - kto chciał, na wszelkie sposoby i za wszelka cenę, przeforsować swoje... i
      > zawsze(!!!) skutki były opłakane!! :(
      > PeeS - niech nikt nie próbuje pisać o "Solidarności" bo 10.000.000 Polaków....
      > - nie lubię bzdur! (choć sam w niej byłem, działałem i zapłaciłem)
      Masz problem z rozumieniem demokracji. Nie chcę consensu. Wolę spory i brak zgody .
      • sclavus :)))))))))))) :))))))))))))))) :)))))))))))))))))) 07.12.14, 15:32

• lumpior Re: kiedy w RP możliwy będzie 07.12.14, 15:35
      W kraju wyznaniowym jest to niemożliwe.Amen.
    • x2468 Re: kiedy w RP możliwy będzie 07.12.14, 15:36
      Wtedy wrogiem większości był ZSRR, Jaruzelski WRON. Kiedy tylko się skończyli, wychynęli jak spod ziemi tchórze i inne robactwo i tak jak komuniści w latach 40 i 50 starają się do dnia dzisiejszego zniszczyć ludzi uczciwych i autorytety aby zająć ich miejsce pod sztandarami walki o wolna ojczyznę. I gdyby na czele kraju stanął rzad złożony z 12 apostołów pod przywództwem Jezusa to zawsze znajdzie się jakiś Kaczynski aby go splugawić i zniszczyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka