Dodaj do ulubionych

Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków

01.01.15, 14:16
Nawet gołym okiem widać jak strasznie jesteśmy podzieleni. Można powiedzieć, że mamy dwie Polski, a w nich dwa rodzaje Polaków.
Jedna Polska to ta część, którą zamieszkują ludzie normalni, tzw Lemingi, czyli tacy, którzy cieszą się z tego, ze zyje się nam coraz lepiej, ze kraj się rozbudowuje, a jedyną uciążliwością są trudności z zaparkowaniem pod marketami.
Niestety jest też i druga "Polska", "Polska" ludzi wiecznie złorzeczących, ludzi, których nic nie cieszy, oni nie widzą nic dobrego, ich nikt nigdy do niczego nie przekona, a jedynym sensem ich życia jest miłość do Naczelnego Idioty.
Przyznam szczerze, ze nawet mnie ich nie szkoda, bo sami sobie zgotowali ten los. Dali się ogłupić psychicznemu przygłupowi i niestety tacy będą do końca swojego żywota.
Jednak pocieszeniem moze być fakt, ze są w zdecydowanej mniejszości!
Obserwuj wątek
    • adam111115 Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 14:19
      Zgadza się. Jak te muchy plujki plują od rana nawet w Nowy Rok. Mowa o głupolu, profilu anonima, głupiej radzie i paru innych.

Ale cóż, służba nie drużba, a panprezes w święto podwójnie płaci
      • rickky Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 14:33
        adam111115 napisał:

> Ale cóż, służba nie drużba, a panprezes w święto podwójnie płaci

Nie sadzę, aby płacił podwójnie.
        A omawiani osobnicy to po prostu ludzie słabi psychicznie, życiowi nieudacznicy podatni na obietnice, którzy w życiu niczego nie dokonali a na dodatek pozostają samotni.
        Dlatego też Święta spędzają sami i swoje frustracje wylądowują w internecie.
        • instant.crush Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 14:40
          ...w których przygłupy próbują się dowartościować.
          Musicie mieć w sobie jakieś głęboko zakorzenione kompleksy.
          • zapijaczony_ryj Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 14:45
            instant.crush napisał:

> ...w których przygłupy próbują się dowartościować.
            > Musicie mieć w sobie jakieś głęboko zakorzenione kompleksy.
            >
            >
            zabawne to jest te ciągłe narzekanie na wszystko. Są autostrady to zle , nie było, to tez żle, jest pendolini, to niedobrze, jak nie było, to tez było niedobrze, cukier po 6 zł to było niedobrze i wina Tuska, jak jest po 1,79 to PiS_dactwo udaje, ze tego nie widzi!!!
            Tak samo jest z benzyną i ze wszystkim zresztą
            • rickky Re: Myślisz, że instant zrozumie? 01.01.15, 14:50
              J.w.
            • instant.crush Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 14:54
              Bo my jesteśmy tacy normalni, cudowni, wspaniali i tylko nam zazdrościć, a inni to totalne oszołomstwo, które nie pieje z nami z zachwytu i ma krytyczne zdanie, bo jest to wynik nieudacznictwa, jakichś problemów osobistych, może nawet psychicznych.
              I po utwierdzeniu się w takim przekonaniu od razu czujemy się lepiej.
              • zapijaczony_ryj Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 15:42
                instant.crush napisał:

> Bo my jesteśmy tacy normalni, cudowni, wspaniali i tylko nam zazdrościć, a inni
                > to totalne oszołomstwo, które nie pieje z nami z zachwytu i ma krytyczne zdani
                > e, bo jest to wynik nieudacznictwa, jakichś problemów osobistych, może nawet ps
                > ychicznych.
                > I po utwierdzeniu się w takim przekonaniu od razu czujemy się lepiej.
                >
                Najlepiej się czujecie po kazdej kolejnej wygranej waszego psychola
                • instant.crush Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 16:16
                  zapijaczony_ryj napisał:

> Najlepiej się czujecie po kazdej kolejnej wygranej waszego psychola

Nie mów do mnie "wy", oszołomie i nie mów o jakimś moim psycholu, bo żadnego psychola mojego nie ma.
                  • gtxl-3 Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 16:21
                    instant.crush napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
                    >
                    > > Najlepiej się czujecie po kazdej kolejnej wygranej waszego psychola
                    >
                    >
                    > Nie mów do mnie "wy", oszołomie i nie mów o jakimś moim psycholu, bo żadnego ps
                    > ychola mojego nie ma.

Przeciętny platfus jest zaprogramowany zero-jedynkowo. Innych liczb i możliwości nie zna.
                    Jeżeli skrytykujesz PO, Ojca Narodu(DT) lub Matkę Polkę(Dr Ewę) to uznaje, że musisz popierać PiS i Kaczyńskiego. Innej opcji nie znają.
                    Ja mam od dawna uciechę z tego powodu, gdyż w ich mniemaniu jestem sympatykiem PiS.
                    Dlatego większość tu piszących na forum,którzy wielbią PO to bezrozumne trolle.

• instant.crush Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 16:28
                      Mniej więcej to samo napisałem przed chwilą niżej. Tylko, że czasami mam wrażenie, że trolle w postaci założyciela wątku są raczej wynajęci przez przeciwników PO, żeby PO tu kompromitować. Bo czytając wpisy i głupoty, jakie są na tym forum wypisywane, to Tusk raczej wolałby nie przyznawać się, że to jego elektorat.
                      • instant.crush Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 16:31
                        Dodam tylko, że w normalnej sytuacji bylibyśmy w większości przypadków po przeciwnych stronach sporu politycznego, ale w omamach Zapijaczonego i jemu podobnych możemy tu obaj uchodzić za przysłowiowych PiSdzielców.
                        • zapijaczony_ryj polecam metodę Haszka 01.01.15, 17:49
                          instant.crush napisał:

> Dodam tylko, że w normalnej sytuacji bylibyśmy w większości przypadków po przec
                          > iwnych stronach sporu politycznego, ale w omamach Zapijaczonego i jemu podobnyc
                          > h możemy tu obaj uchodzić za przysłowiowych PiSdzielców.
                          >
                          >
                          Lewatywa
                      • gtxl-3 Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 16:32
                        instant.crush napisał:

> Mniej więcej to samo napisałem przed chwilą niżej. Tylko, że czasami mam wrażen
                        > ie, że trolle w postaci założyciela wątku są raczej wynajęci przez przeciwników
                        > PO, żeby PO tu kompromitować. Bo czytając wpisy i głupoty, jakie są na tym for
                        > um wypisywane, to Tusk raczej wolałby nie przyznawać się, że to jego elektorat.
                        >
                        >

Pełna zgoda.

• zapijaczony_ryj PiS_dolicie Hipolicie! 01.01.15, 18:16
                          gtxl-3 napisał(a):

> instant.crush napisał:
                          >
                          > > Mniej więcej to samo napisałem przed chwilą niżej. Tylko, że czasami mam
                          > wrażen
                          > > ie, że trolle w postaci założyciela wątku są raczej wynajęci przez przeci
                          > wników
                          > > PO, żeby PO tu kompromitować. Bo czytając wpisy i głupoty, jakie są na t
                          > ym for
                          > > um wypisywane, to Tusk raczej wolałby nie przyznawać się, że to jego elek
                          > torat.
                          > >
                          > >
                          >
                          >
                          >
                          > Pełna zgoda.
                          >
                      • zapijaczony_ryj Tiaaa 01.01.15, 17:41
                        instant.crush napisał:

> Mniej więcej to samo napisałem przed chwilą niżej. Tylko, że czasami mam wrażen
                        > ie, że trolle w postaci założyciela wątku są raczej wynajęci przez przeciwników
                        > PO, żeby PO tu kompromitować. Bo czytając wpisy i głupoty, jakie są na tym for
                        > um wypisywane, to Tusk raczej wolałby nie przyznawać się, że to jego elektorat.
                        >
                        >
                        To właśnie dlatego PiS_dactwo mne wyklikuje na osła, zebym tak nie gnoił Tuska i nie popierał Naczelnego Idioty!
                    • zapijaczony_ryj Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 17:10
                      gtxl-3 napisał(a):
                      > Przeciętny platfus jest zaprogramowany zero-jedynkowo. Innych liczb i możliwośc
                      > i nie zna.
                      > Jeżeli skrytykujesz PO, Ojca Narodu(DT) lub Matkę Polkę(Dr Ewę) to uznaje, że m
                      > usisz popierać PiS i Kaczyńskiego. Innej opcji nie znają.
                      > Ja mam od dawna uciechę z tego powodu, gdyż w ich mniemaniu jestem sympatykiem
                      > PiS.
                      > Dlatego większość tu piszących na forum,którzy wielbią PO to bezrozumne trolle.
                      >
                      >
                      >

Znzczy świadomie postawiłes krzyżyk na trójce listy PSL!
                      I uważasz, ze tak jak ksiundz kazał głosowałeś na PiS!!!!
                  • zapijaczony_ryj Tia, was też nie ma! 01.01.15, 16:38
                    instant.crush napisał:

>
                    > > Najlepiej się czujecie po kazdej kolejnej wygranej waszego psychola
                    >
                    >
                    > Nie mów do mnie "wy", oszołomie i nie mów o jakimś moim psycholu, bo żadnego ps
                    > ychola mojego nie ma.
                    >
                    >

I to nie wy głosowaliście na trójkę na liście PSL, a potem nie wy mówiliscie ankieterom, ze głosowaliście na PiS
                    • instant.crush Re: Tia, was też nie ma! 01.01.15, 16:46
                      zapijaczony_ryj napisał:

> I to nie wy głosowaliście na trójkę na liście PSL, a potem nie wy mówiliscie an
                      > kieterom, ze głosowaliście na PiS

Ostatnia partia, na jaką głosowałem, to było PO i było to już parę ładnych lat temu. Przestań się więc kompromitować i wbij sobie do łba, że latając z tym "wy" po całym forum, tylko robisz z siebie zaczadzonego sekciarza.
                      • zapijaczony_ryj Re: Tia, was też nie ma! 01.01.15, 18:48
                        instant.crush napisał:

>
                        >
                        > > I to nie wy głosowaliście na trójkę na liście PSL, a potem nie wy mówilis
                        > cie an
                        > > kieterom, ze głosowaliście na PiS
                        >
                        > Ostatnia partia, na jaką głosowałem, to było PO i było to już parę ładnych lat
                        > temu. Przestań się więc kompromitować i wbij sobie do łba, że latając z tym "wy
                        > " po całym forum, tylko robisz z siebie zaczadzonego sekciarza.
                        >

sekciarza czego, albo kogo?
            • zoil44elwer Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 15:39
              zapijaczony_ryj napisał:
              > zabawne to jest te ciągłe narzekanie na wszystko. Są autostrady to zle , nie by
              > ło, to tez żle, jest pendolini, to niedobrze, jak nie było, to tez było niedobr
              > ze, cukier po 6 zł to było niedobrze i wina Tuska, jak jest po 1,79 to PiS_dact
              > wo udaje, ze tego nie widzi!!!
              > Tak samo jest z benzyną i ze wszystkim zresztą
              > 2 rodzaje Polaków:
              Zapijaczone:Cukier po 179 gr,benzyna po 500 gr=zasługa Tuska.
              Trzeźwi:a co lyberał DT ma do cen cukru,benzyny "i wszystkiego zresztą..."?
              • zapijaczony_ryj Też byłem ciekaw, ale to wy tak twierdziliście, ze 01.01.15, 15:45
                zoil44elwer napisał:

> > zabawne to jest te ciągłe narzekanie na wszystko. Są autostrady to zle ,
                > nie by
                > > ło, to tez żle, jest pendolini, to niedobrze, jak nie było, to tez było n
                > iedobr
                > > ze, cukier po 6 zł to było niedobrze i wina Tuska, jak jest po 1,79 to Pi
                > S_dact
                > > wo udaje, ze tego nie widzi!!!
                > > Tak samo jest z benzyną i ze wszystkim zresztą
                > > 2 rodzaje Polaków:
                > Zapijaczone:Cukier po 179 gr,benzyna po 500 gr=zasługa Tuska.
                > Trzeźwi:a co lyberał DT ma do cen cukru,benzyny "i wszystkiego zresztą..."?
                >
                >

to był a wina Tuska jak było drogo, przejrzyj stare wątki. albo zobacz jak Naczelnego Idiotę uczyli robić zakupy.
            • gtxl-3 Re: Zabawne są takie wątki... 01.01.15, 15:43
              zabawne to jest te ciągłe narzekanie na wszystko. Są autostrady to zle , nie było, to tez żle, jest pendolini, to niedobrze, jak nie było, to tez było niedobrze, cukier po 6 zł to było niedobrze i wina Tuska, jak jest po 1,79 to PiS_dactwo udaje, ze tego nie widzi!!!
              Tak samo jest z benzyną i ze wszystkim zresztą

Długo żyłeś w PRL, dlatego pozostał u ciebie nakaz podporządkowania się zaleceniom władzy.Ja władza mówi,że jest dobrze, to przecież władza się nie myli.
              Tylko dlaczego jeden z ministrów nazywał to, co się dzieje w tym kraju słowami ch..d i kamieni kupa?
              Propagandową sieczkę solidaruchy doprowadzili na wyżyny.
              • zapijaczony_ryj Wychodzisz czasami z domu? 01.01.15, 16:03
                gtxl-3 napisał(a):
                >
                > Długo żyłeś w PRL, dlatego pozostał u ciebie nakaz podporządkowania się zalecen
                > iom władzy.Ja władza mówi,że jest dobrze, to przecież władza się nie myli.
                > Tylko dlaczego jeden z ministrów nazywał to, co się dzieje w tym kraju słowami
                > ch..d i kamieni kupa?
                > Propagandową sieczkę solidaruchy doprowadzili na wyżyny.

Bo jeśli tak, to musisz widzieć zmiany jakie się dokonały w naszym kraju, naszej Polsce w ostatnich latach?
    • teodor_jeske_choinski_1 Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 14:52
      Oj jak ty malo wiesz o kraju ktory zamieszkujesz i jego mieszkancach...
      • zoil44elwer Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 16:00
        teodor_jeske_choinski_1 napisał(a):

> Oj jak ty malo wiesz o kraju ktory zamieszkujesz i jego mieszkancach...
        >
        > 2 "rodzaje" Polaków mają 3 opinie/38 mln Polaków ma x milionów opiinii.
    • kzet69 Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 14:54
      Histeryzujesz, ja tę opisywaną przez Ciebie "drugą Polskę" widzę tylko w TV albo na tym forum, w realu tych sfrustrowanych jakoś nie widać, natomiast są całe stada wqu...onnych na PO za coraz gorszą jakość rządów...
      • volupte Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 15:56
        ...i marzących o rządach Palikota:-)
        • zapijaczony_ryj Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 02.01.15, 16:30
          volupte napisał:

> ...i marzących o rządach Palikota:-)

A są tacy jeszcze?
      • instant.crush Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 16:24
        kzet69 napisał:

> Histeryzujesz, ja tę opisywaną przez Ciebie "drugą Polskę" widzę tylko w TV alb
        > o na tym forum, w realu tych sfrustrowanych jakoś nie widać, natomiast są całe
        > stada wqu...onnych na PO za coraz gorszą jakość rządów...

Dla idiotów i najbardziej zaczadzonych sekciarzy PO każdy, kto nie pieje z zachwytu nad wielkością Tuska i PO, z miejsca jest klasyfikowany jako PiSowski oszołom i wyznawca Kaczyńskiego. Czysta projekcja. Takie są uroki zaczadzenia.
        • gtxl-3 Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 16:27
          instant.crush napisał:

> kzet69 napisał:
          >
          > > Histeryzujesz, ja tę opisywaną przez Ciebie "drugą Polskę" widzę tylko w
          > TV alb
          > > o na tym forum, w realu tych sfrustrowanych jakoś nie widać, natomiast są
          > całe
          > > stada wqu...onnych na PO za coraz gorszą jakość rządów...
          >
          >
          > Dla idiotów i najbardziej zaczadzonych sekciarzy PO każdy, kto nie pieje z zach
          > wytu nad wielkością Tuska i PO, z miejsca jest klasyfikowany jako PiSowski oszo
          > łom i wyznawca Kaczyńskiego. Czysta projekcja. Takie są uroki zaczadzenia.
          >
          >

Jest dokładnie tak, jak napisałeś.
        • zapijaczony_ryj Ale masz odjazd 03.01.15, 10:24
          instant.crush napisał:

> kzet69 napisał:
          >
          > > Histeryzujesz, ja tę opisywaną przez Ciebie "drugą Polskę" widzę tylko w
          > TV alb
          > > o na tym forum, w realu tych sfrustrowanych jakoś nie widać, natomiast są
          > całe
          > > stada wqu...onnych na PO za coraz gorszą jakość rządów...
          >
          >
          > Dla idiotów i najbardziej zaczadzonych sekciarzy PO każdy, kto nie pieje z zach
          > wytu nad wielkością Tuska i PO, z miejsca jest klasyfikowany jako PiSowski oszo
          > łom i wyznawca Kaczyńskiego. Czysta projekcja. Takie są uroki zaczadzenia.
          >
          >
          Wyniki kolejnych wyborów wskazują, że tych stad wk... na PO jest zdecydowana mniejszość.
          I dlatego też trzecia kadencja PO wydaje się pewna
      • zapijaczony_ryj "Stada"-trafna ocena tej swołoczy 02.01.15, 07:41
        kzet69 napisał:

> Histeryzujesz, ja tę opisywaną przez Ciebie "drugą Polskę" widzę tylko w TV alb
        > o na tym forum, w realu tych sfrustrowanych jakoś nie widać, natomiast są całe
        > stada wqu...onnych na PO za coraz gorszą jakość rządów...
    • zoil44elwer Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 15:30
      2 rodzaje:Trzeźwych i zapijaczonych?
      • x2468 Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 01.01.15, 22:59
        Są jeszcze ci co kiedyś w PRL byli na etatach sztygarów. W każdej kopalni tacy byli. Dzisiaj są z wucem.
        • zapijaczony_ryj Ci pewnie teraz zasiadają w spółkach węglowych 04.01.15, 11:29
          x2468 napisał:

> Są jeszcze ci co kiedyś w PRL byli na etatach sztygarów. W każdej kopalni tacy
          > byli. Dzisiaj są z wucem.
          >

doją kopalnie ile wlezie
      • zapijaczony_ryj Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 04.01.15, 11:15
        zoil44elwer napisał:

> 2 rodzaje:Trzeźwych i zapijaczonych?

dokładnie , trzeźwych z PO i moczymordów z PiS.
        A ty jak PiS_dak, jak nie masz nic w temacie do p;owiedzenia to się nicka czepiasz.l Nawet mnie to nie dziwi, bo wy Z PiS_dogłowiem już tak macie
    • 14pol Re: Ludzie którzy ciszą się z byle g....na nazywają się... 01.01.15, 15:36
      niewolnikami

zapisz to sobie ryju czerwonym flamastrem i podkreśl... najlepiej wężykiem....
      • adam111115 Re: Ludzie którzy ciszą się z byle g....na nazywa 01.01.15, 15:41
        Idiota :)
        • 14pol Re: Ludzie którzy ciszą się z byle g....na nazywa 01.01.15, 15:43
          14pol, miło mi....
          • adam111115 Re: Ludzie którzy ciszą się z byle g....na nazywa 01.01.15, 16:49
            Wow, riposta 10/10

I nie 14pol tylko głu -pol
      • boblebowsky Re: Ludzie którzy ciszą się z byle g....na nazywa 01.01.15, 15:51
        14pol napisał:

> niewolnikami
        >

Pozostało tylko wyjaśnić, że o tym czy coś goownem jest lub nie decyduje pan prezes. Czasem wprawdzie robi was w balona, ale czego to się geniuszowi nie wybacza:))
        • 14pol Re: Ludzie którzy ciszą się z byle g....na nazywa 01.01.15, 16:05
          I tu jest różnica między POłykaczami a milionami normalnych ludzi którym nie da się wmówić że g...no jest tortem bo sami są w stanie to rozpoznać i nie zgodzić się z tym opuszczając z trudem swój kraj.

A inni czejają z nadzueją aż reszta rodaków zmądrzeje....
    • 14pol Re: Ponad mln Polaków ma problemy w UK z zaparkowaniem... 01.01.15, 15:42
      będąc parkinkowymi w Londynie...

Chyba to miał ryju na myśli. Z resztą mniejsza o to co miał na myśli bo miże sam tego nie wie do końca. Dziś jest Nowy Rok należało się chłopu walnąć w palnik jak psu micha.....
    • rrdm Re: ryjo odwiedził rodzinę w UK 01.01.15, 15:51
      ale jeszcze nie wytrzeźwiał.

Dziwił się tylko czemu wszyscy jeżdżą pod prąd.
      • 14pol Re: ryjo odwiedził rodzinę w UK 01.01.15, 15:59
        albo na Soho ktoś naiwnemu polaczkowi lipę opchnął a bidny myśli że jest u siebie w kraju i dojść do siebie nie może.

Potem zgubił się w metrze i strasznie się zdziwił jak nagle tyle infrastruktury przybyło w jeden dzień... :]
      • zoil44elwer Re: ryjo odwiedził rodzinę w UK 01.01.15, 16:05
        rrdm napisał:

> ale jeszcze nie wytrzeźwiał.
        >
        > Dziwił się tylko czemu wszyscy jeżdżą pod prąd.
        Odwiedził rodzinę Windsorów?
        • taniarada A kto nas tak podzielił ? 01.01.15, 17:17
          Kto rządzi przez dwie kadencje.Kto jest prezydentem i miał budować zgodę narodową i być dla wszystkich Polaków.A przyklepywał ustawy jednej partii i został wybrańcem tej grupki.Kto nas ciągle straszy utratą wolności .Michnik?,Że nam braknie czosnku i cebuli.
    • remik.bz Podział inaczej przebiega 01.01.15, 17:37
      kombatant.fk.zapijaczony.ryj napisał(a):

> Nawet gołym okiem widać jak strasznie jesteśmy podzieleni. Można powiedzieć, że
      > mamy dwie Polski, a w nich dwa rodzaje Polaków.
      > Jedna Polska to ta część, którą zamieszkują ludzie normalni, tzw Lemingi, czyli
      > tacy, którzy cieszą się z tego, ze zyje się nam coraz lepiej, ze kraj się rozb
      > udowuje, a jedyną uciążliwością są trudności z zaparkowaniem pod marketami.
      > Niestety jest też i druga "Polska", "Polska" ludzi wiecznie złorzeczących, ludz
      > i, których nic nie cieszy, oni nie widzą nic dobrego, ich nikt nigdy do niczego
      > nie przekona, a jedynym sensem ich życia jest miłość do Naczelnego Idioty.
      > Przyznam szczerze, ze nawet mnie ich nie szkoda, bo sami sobie zgotowali ten lo
      > s. Dali się ogłupić psychicznemu przygłupowi i niestety tacy będą do końca swoj
      > ego żywota.
      > Jednak pocieszeniem moze być fakt, ze są w zdecydowanej mniejszości!

Kraj rzeczywiście jest podzielony , ale nie tak jak piszesz.
      To o czym piszesz to margines. Margines zarówno z jednej jaki z drugiej strony.
      Jest pewna grupka lemingów oderwanych od realnego życia, bałwocwalczo wierząca w propaganda TVN I GW i pewna grupka oderwanych od realnego zycia wyznawców Rydzyka I bałwochwalczo wierzących w każde słowo J. Kaczyńskiego.
      Ale marginesem nie warto się zajmowac.
      Zdecydowana większośc to normalni ludzie wyznający po prostu różne wartości. C
      • remik.bz Dokończę 01.01.15, 17:46
        Dokończę

remik.bz napisał:

>> Kraj rzeczywiście jest podzielony , ale nie tak jak piszesz.
        > To o czym piszesz to margines. Margines zarówno z jednej jaki z drugiej strony.
        > Jest pewna grupka lemingów oderwanych od realnego życia, bałwocwalczo wierząca
        > w propaganda TVN I GW i pewna grupka oderwanych od realnego zycia wyznawców Ryd
        > zyka I bałwochwalczo wierzących w każde słowo J. Kaczyńskiego.
        > Ale marginesem nie warto się zajmowac.
        > Zdecydowana większośc to normalni ludzie wyznający po prostu różne wartości. C

Z jednej strony mamy ludzi , którzy po prostu chcą żyć na wysokim poziomie w sensie materialnym . Nie ma niczego złego w tej chęci , pod warunkiem ,ze nie akceptuje sie łamania prawa, krzywdzenia innych ludzi w celu osiągnięcia tego materialnego poziomu. No i ,ze nie traktuje się innych z pogardą, z poczuciem wyższości.
        No i druga grupa- ludzie , dla których pewne idee są bardzo ważne - często wazniejsze od kasiory za wszelka cenę. A teo idee to :rodzina, tradycja, patriotyzm, katolicyzm, solidaryzm społeczny.
        Możan zyć koło siebie w jednym kraju i nie pozagryzac sie . Ale do tego potrzebna jest tolerancja, brak agresji, odrzucenie pychy i pogardy. No I stwierdzenie ,ze preferencje wyborcze to prywatna sprawa drugiego człowieka a określenie "jesteś głupcem , idiota , debilem itd , bo głosujesz na....." jest przejawem superchamstwa.
        • behemot17-13 Re: Dokończę 01.01.15, 20:57
          Epilog.
          Opowieści o dziwnej treści. Wskazówka i podpowiedź zarazem, czym się różni wypowiedź Zapijaczonego i Remika?
          • remik.bz Re: Dokończę 01.01.15, 22:38
            behemot17-13 napisał:

> Epilog.
            > Opowieści o dziwnej treści. Wskazówka i podpowiedź zarazem, czym się różni wyp
            > owiedź Zapijaczonego i Remika?

Niech zgadnę. Może tym , że okreslenia typu "Naczelny Idiota" czy "Komoruski" uważam za chams....... niewłasciwe ?
            • zoil44elwer Re: Dokończę 01.01.15, 23:20
              remik.bz napisał:

> behemot17-13 napisał:
              >
              > > Epilog.
              > > Opowieści o dziwnej treści. Wskazówka i podpowiedź zarazem, czym się róż
              > ni wyp
              > > owiedź Zapijaczonego i Remika?
              >
              > Niech zgadnę. Może tym , że okreslenia typu "Naczelny Idiota" czy "Komoruski" u
              > ważam za chams....... niewłasciwe ?
              Naczelny Idiota nie głosował by przeciwko wspólnej ustawie POPiS o rozwiązaniu WSI jak Komor**ski.Naczelny idiota nie strzelał by BULesnych wielBłonduf w japońskiej ambasadzie.....
            • behemot17-13 Re: Dokończę 02.01.15, 10:32
              Nie o epitety się spieram, nie o styl wypowiedzi. o przekaz się pytam, że nie dostrzegam różnicy, mea culpa.
              • remik.bz Róznice to normalka w demokracji 02.01.15, 13:27
                behemot17-13 napisał:

> Nie o epitety się spieram, nie o styl wypowiedzi. o przekaz się pytam, że nie d
                > ostrzegam różnicy, mea culpa.

A co złego jest w przekazie ,że są różni ludzie w Polsce, mający rózne preferencje wyborcze, różne systemy wartości?
                W demokracji to normalka.I tu nie widzę potrzeby dyskusji.
                Natomiast dla mnie własnie ten styl , te epitety są niesamowicie ważne.
                Mozna a nawet trzeba się różnić (czasy jedynie słusznej ideologii minęły). Ale dobrze byłoby różnić sie w miarę ładnie, bez agresji, pychy, drwin, obelg- tak jak to się dzieje w starych demokracjach.
                • behemot17-13 Re: Róznice to normalka w demokracji 02.01.15, 19:45
                  Ściemniasz. Zwróć uwagę na nawias - nie po drodze, nie tą drogą, tekst w nawiasie uroczy jest.
      • m.c.hrabia Re: Podział inaczej przebiega 01.01.15, 17:54
        zdecydowana większośc to normalni ludzie wyznający po prostu różne wartości

i nie byłoby problemu gdyby fanatycy żyli sobie według wyznawanych wartości i nie
        próbowali ich narzucać innym.
    • p.grochowski Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 02.01.15, 06:43
      Serdeczne życzenia noworoczne działaczom Ligi Polskich Rodzin. Piotrek.

kombatant.fk.zapijaczony.ryj napisał(a):

> Nawet gołym okiem widać jak strasznie jesteśmy podzieleni. Można powiedzieć, że
      > mamy dwie Polski, a w nich dwa rodzaje Polaków.
      > Jedna Polska to ta część, którą zamieszkują ludzie normalni, tzw Lemingi, czyli
      > tacy, którzy cieszą się z tego, ze zyje się nam coraz lepiej, ze kraj się rozb
      > udowuje, a jedyną uciążliwością są trudności z zaparkowaniem pod marketami.
      > Niestety jest też i druga "Polska", "Polska" ludzi wiecznie złorzeczących, ludz
      > i, których nic nie cieszy, oni nie widzą nic dobrego, ich nikt nigdy do niczego
      > nie przekona, a jedynym sensem ich życia jest miłość do Naczelnego Idioty.
      > Przyznam szczerze, ze nawet mnie ich nie szkoda, bo sami sobie zgotowali ten lo
      > s. Dali się ogłupić psychicznemu przygłupowi i niestety tacy będą do końca swoj
      > ego żywota.
      > Jednak pocieszeniem moze być fakt, ze są w zdecydowanej mniejszości!
      • taniarada Re: Rok 2015 przywitalo dwa rodzaje Polaków 02.01.15, 11:07
        Wyjechali z tego kraju i ani myślą wracać .Polacy piszczą i jęczą przed monitorem .Zamiast wyjść na ulicę i pogonić wszystkich polityków w diabły/niezalezna.pl/62862-dlaczego-wyjechali-z-kraju-mocne-slowa-polskich-emigrantow
    • piotr7777 z dedykacją dla autora wątku 02.01.15, 17:01
      www.youtube.com/watch?v=h9ZQElA1LjQ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka