Dodaj do ulubionych

Myśliweczek - kochaneczek

04.04.15, 13:07
Prawdę mówiąc, nie miałam wielkiego problemu z myślistwem prezydenta Komorowskiego. Jakbym mogła mieć, skoro jadam mięso i zdarzało mi się posmakować i pasztetu z zająca, i sarniej pieczeni. Owszem, nie rozumiem, jak może sprawiać frajdę zabijanie jakiegokolwiek zwierzęcia i uważam, że w ogólności w myślistwie więcej jest złego niż dobrego, a te wszystkie gadania o umiłowaniu przyrody z zabijaną zwierzyną na czele to pic na wodę i fotomontaż. Polowanie to przede wszystkim okazja do pokazania światu i sobie samemu, jaki to ja jestem, kurna, prawdziwy mężczyzna, dania upustu swym najgorszym instynktom, no i do wypitki po imprezie.
Ale nie ma ludzi idealnych. Uważałam, że Bronisław Komorowski, jest dobrym prezydentem i warto na niego głosować, POMIMO zamiłowania do polowań. Tak było do wczoraj.
Sposób, w jaki prezydent Komorowski, zagadnięty o spełnianie swej obietnicy rezygnacji z polowań, lawirował, kręcił i bredził z głupkowatym uśmieszkiem na twarzy - zdumiał mnie, zasmucił i zażenował. Doprawdy, tak się tłumaczyć to może piętnastolatek przyłapany na ściąganiu na klasówce, a nie prezydent!
Jak pisałam na początku, myślistwo prezydenta, choć mi niemiłe, nie jest dla mnie wielkim problemem. Ale stokroć bym wołała, gdyby prezydent twardo powiedział: tak, polowanie to moja pasja, nie uważam, że to coś złego, poluję i polować będę! Pomyślałabym sobie, trudno, zagłosuję na myśliwego... i przy głosowaniu ręka by mi nie zadrżała.
Ale głosować na małego krętacza?
Obserwuj wątek
    • 13kisiel Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 13:15
      Myśliwi to mordercy zwierząt z nowoczesnym sprzętem,chyba że taki jeden z drugim zagryzł by osobiście i rozszarpał zwierzynę bez udziału technologi...wyobrażacie sobie Bronka walczącego z niedźwiedziem na łapki ? :-)))
    • gtxl-3 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 13:28
      damakier1 napisała:

Sposób, w jaki prezydent Komorowski, zagadnięty o spełnianie swej obietnicy rezygnacji z polowań, lawirował, kręcił i bredził z głupkowatym uśmieszkiem na twarzy - zdumiał mnie, zasmucił i zażenował.

Brawo, damo....ja, do tych wniosków doszedłem już dużo, dużo, wcześniej.
      • 13kisiel Zabija zwierzeta by Anka miała co robić 04.04.15, 13:32
        www.fakt.pl/Komorowska-nawet-dzika-oprawi-,artykuly,67129,1.html
      • damakier1 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:21
        gtxl-3 napisał(a):

Brawo, damo....ja, do tych wniosków doszedłem już dużo, dużo, wcześniej.

Tak dużo wcześniej, to nie mogłeś. Prezydent tłumaczył się pokrętnie ze swych polowań zaledwie wczoraj wieczorem.
        • gtxl-3 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:34
          damakier1 napisała:

> gtxl-3 napisał(a):
          >
          > Brawo, damo....ja, do tych wniosków doszedłem już dużo, dużo, wcześniej.
          >
          > Tak dużo wcześniej, to nie mogłeś. Prezydent tłumaczył się pokrętnie ze swych p
          > olowań zaledwie wczoraj wieczorem.
          >

Mylisz się damo, podobne głupoty pan Bronisław wygaduje od dawna. Trzeba było posłuchać co plótł na temat wizyty w Moskwie z okazji zaproszenia go na rocznicę wyzwolenia 1945 roku
          Plótł o tym, jak Polacy rządzili w Moskwie w 1612 roku.
          Wystarczyło posłuchać o tym, jak tłumaczył sprawę powodzi, że woda się wzbiera a potem spływa do Bałtyku....
          Wystarczyło posłuchać co plótł podczas spotkania z B.Obamą.....
          • yoma Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:43
            No bo się wzbiera i spływa, co się tak strasznie dziwisz? Z maleńkimi wyjątkami leżymy w zlewni Bałtyku.
            • gtxl-3 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:45
              yoma napisała:

> No bo się wzbiera i spływa, co się tak strasznie dziwisz? Z maleńkimi wyjątkami
              > leżymy w zlewni Bałtyku.

No....racja.
              Gdyby mi to ogłosił ktokolwiek inny prócz....magistra historii.
          • damakier1 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 17:05
            gtxl-3 napisał(a):

Mylisz się damo, podobne głupoty pan Bronisław wygaduje od dawna. [...]

To kwestia Twojej oceny i nie muszę jej podzielać. Na ogół orientuję się w tym, co prezydent Komorowski mówi publicznie. I choć nie ze wszystkim się zgadzam i nie wszystko mi się podoba, uważam, że po raz pierwszy wypowiedział się w sposób niegodny prezydenta.

Najwyraźniej z tymi brawami dla mnie byłeś zbyt pochopny ;)
            • gtxl-3 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 17:07
              damakier1 napisała:

> gtxl-3 napisał(a):
              >
              > Mylisz się damo, podobne głupoty pan Bronisław wygaduje od dawna. [...]
              >
              > To kwestia Twojej oceny i nie muszę jej podzielać. Na ogół orientuję się w tym,
              > co prezydent Komorowski mówi publicznie. I choć nie ze wszystkim się zgadzam i
              > nie wszystko mi się podoba, uważam, że po raz pierwszy wypowiedział się w spos
              > ób niegodny prezydenta.
              >
              > Najwyraźniej z tymi brawami dla mnie byłeś zbyt pochopny ;)

Przeczytaj jeszcze raz mój post, a może wyciągniesz mniej pochopne wnioski.
    • 13kisiel Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:04
      wpolityce.pl/polityka/239720-pan-prezydent-poluje-ale-nie-strzela-wystarczy-mu-ze-sobie-popatrzy-jak-umieraja-zwierzeta-coz-za-szlachetnosc
      • damakier1 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:25
        Kisielu, błagam - nie linkuj w moim wątku tekstów z "wpolityce.pl", bo mnie to brzydzi.
    • ave.duce Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:21
      damakier1 napisała:

> Ale głosować na małego krętacza?

W sprawie Konwencji też kręci.
      • damakier1 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:27
        To akurat oceniam inaczej.
        • ave.duce Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:30
          damakier1 napisała:

> To akurat oceniam inaczej.
          >

Wiem :)
      • gtxl-3 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:27
        ave.duce napisała:

> damakier1 napisała:
        >
        > > Ale głosować na małego krętacza?
        >
        > W sprawie Konwencji też kręci.

Cytat...Franz Maurer..."Ktoś się rodzi księdzem, ktoś ku..., a ktoś inny złodziejem. Czasami ma to dobre strony, bo się można poznać".
    • aniechto.only Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:26
      > Sposób, w jaki prezydent Komorowski, zagadnięty o spełnianie swej obietnicy rez
      > ygnacji z polowań, lawirował, kręcił i bredził z głupkowatym uśmieszkiem na twa
      > rzy - zdumiał mnie, zasmucił i zażenował.

Poluje ale nie strzela. To tak samo jak pali ale się nie zaciąga.
      No i sprawa stłuczki prezydenckiego samochodu. Niby z prezydentem nie ma nic wspólnego, ale zakończenie tej sprawy pozostawia duży absmak.
      • damakier1 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:33
        No i sprawa stłuczki prezydenckiego samochodu. Niby z prezydentem nie ma nic wspólnego, ale zakończenie tej sprawy pozostawia duży absmak.

Nie znam tej sprawy. Skoro piszesz, że zakończenie budzi niesmak, to pewnie budzi. Ale ta sprawa nie ma z prezydentem nic wspólnego. Nie niby, a po prostu.
        • aniechto.only Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 15:14
          damakier1 napisała:

> Nie znam tej sprawy. ..... Ale ta sprawa nie ma z prezydentem nic wspólnego

Damo, litości...
      • ave.duce Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:33
        Ta stłuczka to jakaś paranoja ;(
        • ave.duce Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 14:43
          www.google.pl/maps/@52.2138324,21.0264266,81m/data=!3m1!1e3
    • taniarada Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 15:37
      damakier1 napisała:Jaja wielkanocne sobie robisz pod nowym nickiem.Morduje zwierzęta ,okłamuje Polaków i przyklepuje ustawy wbrew woli i konstytucji rodaków.Robi siarę zagranicą i nie umie się podpisać .Jedna kadencje tej żenującej prezydentury wystarczy.
      • gtxl-3 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 15:39
        taniarada napisał(a):

> damakier1 napisała:Jaja wielkanocne sobie robisz pod nowym nickiem.Morduje zwie
        > rzęta ,okłamuje Polaków i przyklepuje ustawy wbrew woli i konstytucji rodaków.R
        > obi siarę zagranicą i nie umie się podpisać .Jedna kadencje tej żenującej prezy
        > dentury wystarczy.

Ja mu wierzę, chodzi na polowania ale nie "szczela ze strzelby.
        • w_v_w Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 18:07
          Nie szczela, bo puszcza brąki ;)

Wawerka
    • w_v_w Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 18:14
      Podobno dopiero 20 lat z pasja morduje zwierzeta.
      Nie powiem Brakowi darz bor
    • m.c.hrabia Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 18:19
      damo, jak zwykle ,rację masz , z myślistwem i krętactwem,
      tylko kto ? wegetariański ogórek?
      • iza.bella.iza Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 20:01
        Albo, nie daj Boże, barszcz na dudach?
        • ave.duce Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 22:32
          Nie zaglądasz do poczty ;( To się da połączyć.

Gulasz z dudek z mizerią.
      • damakier1 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 22:25
        m.c.hrabia napisał:

> damo, jak zwykle ,rację masz , z myślistwem i krętactwem,
        > tylko kto ? wegetariański ogórek?

Ja w dalszym ciągu zamierzam głosować na Komorowskiego. Tyle, że już z mniejszym entuzjazmem.
    • inocom To nie chodzi o mięso 04.04.15, 20:07
      damakier1 napisała:

> Prawdę mówiąc, nie miałam wielkiego problemu z myślistwem prezydenta Komorowski
      > ego. Jakbym mogła mieć, skoro jadam mięso

Tu nie chodzi o mięso, ale o czerpanie przyjemności z cierpienia innych stworzeń boskich.

Sadyzm.
    • iza.bella.iza Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 22:10
      Nie widziałam i nie słyszałam tej wypowiedzi MNP Prezydenta, ale na onecie znałazłam cóś takiego:
      "- Wciąż poluję z moimi synami, zięciem, uczestniczę w różnych "sytuacjach". Na szczęście nie musi to polegać na strzelaniu. Ale to jest trochę jak picie piwa bezalkoholowego - dodał w rozmowie z Piotrem Marciniakiem w TVN24."
      Dla mnie nie jest to wypowiedź dyskwalifikująca, tym bardziej, że wybór niewielki, niestety.
      • damakier1 Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 22:29
        Od zniesmaczenia do dyskwalifikacji droga daleka. Oczywiście, że nie stracił tym Komorowski mojego głosu. Ale część sympatii tak.
        • gtxl-3 Re: Myśliweczek - kochaneczek 05.04.15, 07:03
          damakier1 napisała:

> Od zniesmaczenia do dyskwalifikacji droga daleka. Oczywiście, że nie stracił ty
          > m Komorowski mojego głosu. Ale część sympatii tak.

Na bezrybiu i rak jest rybą.
          Głosuj sobie damo na Komorowskiego, ale nie miej pretensji o to, że ten człowiek niczego nie zmieni.... jest taki jak go określił kiedyś (słusznie) Cimoszewicz - cyt: Być może Komorowskiemu brakuje charyzmy, jak mu się zarzuca, być może prochu nie wymyśli, ale Polski nie podpali - mówił Cimoszewicz.
          Kto z kandydatów podpali?
    • profil_anonima Re: Myśliweczek - kochaneczek 04.04.15, 22:50
      no, skoro jest dilerem pragnącym wyżywić rodzinę to trudno:)
      przecież nie wypada wysłać ich do OPS albo do roboty
      • w_v_w Re: Myśliweczek - kochaneczek 05.04.15, 07:09
        profil_anonima napisała:

> no, skoro jest dilerem pragnącym wyżywić rodzinę to trudno:)
        > przecież nie wypada wysłać ich do OPS albo do roboty

...Bronek , to kretacz. Oddanie glosu na kretacza,to obciach.
    • indeed4 Wesołego Alleluja! 05.04.15, 09:28

twitter.com/SucharCodzienny/status/584600171864006656

Tak a propos ;-)
      • damakier1 Re: Wesołego Alleluja! 05.04.15, 09:39
        Bardzo celna pointa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka