Dodaj do ulubionych

red.Czech dał swiadectwo prawdzie

11.04.15, 10:17
stwierdził,że podjęte przez ukraiński parlament w dniu wizyty Komorowskiego uchwały dotyczące UPA nie są antypolskie.załganie i wybielanie ludobójców jest tradycją niezmienna w działalności p.Czecha,prominentnego działacza Związku Ukraińców w Polsce.
jedna z uchwał parlamentu nakłada kary na krytykujących UPA powszechnie znaną z wyzwoleńczej walki z bezbronną ludnością w wyniku której dokonano ludobójstwa na przeszło 100 tysiącach polskich obywateli.
uwagi p.Czecha o ukraińskiej walce z nazizmem pozwalają na stwierdzenie,że to już nie kpiny tylko nacjonalistyczna aberracja umysłowa.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 10:28
      Ty oczywiście z tą prawdą się nie zgadasz ,masz swoją prawdę w którą wierzysz i bardzo
      dobrze.
      Jedno mnie zastanawia dlaczego chcesz Ukraińcom narzucać kogo mają czcić a kogo nie.
      • az43 Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 10:33
        Niczego nie narzucam.Wprost przeciwnie-jestem pełen podziwu,że zdobyli się na czczenie ludobójców.
        • m.c.hrabia Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 10:39
          .Wprost przeciwnie-jestem pełen podziwu,że zdobyli się na czczenie ludobójców.

ok to twoja opinia ,ich jest pewnie inna .
          • pies_na_czarnych Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:09
            m.c.hrabia napisał:

> .Wprost przeciwnie-jestem pełen podziwu,że zdobyli się na czczenie ludobójcó
            > w.

>
            > ok to twoja opinia ,ich jest pewnie inna .

Gdyby Niemcy uchwalili taką ustawę w stosunku do SS rownież byś ich popierał?
            • m.c.hrabia Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:14
              rownież byś ich popierał?

a gdzie ja napisałem ,że ich popieram czy nie popieram , napisałem ,że to ich sprawa i
              to ni będą z tym żyć ,tak jak my żyjemy ze swoimi bohaterami.
              • pies_na_czarnych Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:21
                m.c.hrabia napisał:

> rownież byś ich popierał?
                >
                > a gdzie ja napisałem ,że ich popieram czy nie popieram , napisałem ,że to ich s
                > prawa i
                > to ni będą z tym żyć ,tak jak my żyjemy ze swoimi bohaterami.

Bez komentarza.
        • sclavus Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:05
          ... i nigdy nie dopuścisz do siebie myśli, że OUN-UPA były organizacjami walczącymi o niepodległa Ukrainę...
          Kaczyńskiego też nikt nie przekona, że czarne jest czarne....
          • az43 Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 16:51
            "... i nigdy nie dopuścisz do siebie myśli, że OUN-UPA były organizacjami walczącymi o niepodległa Ukrainę..." nie dość,że dopuszczam to w dodatku z tym się zgadzam.w krwawych bojach z bezbronnymi kobietami,niemowlętami,dziećmi i starcami odniesli walne zwycięstwo!!!uważam,że w ramach sympatii do tego podobno bratniego narodu winnismy o tym zawsze pamietać.
            • sclavus Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 17:20
              Sięgnij może głębiej do historii...
              Sprawdź sobie, co Ukraińcy mieli w granicach Rzeczypospolitej Obojga Narodów..
              (na początek, weź na talerz, księcia Jeremiego Wiśniowieckiego)
              Weź też pod uwagę, że nigdy nie ma skutku bez przyczyny!!!
              ... a wykrojenie z kilkusetletniej historii 3-4 lat i uczynienie z tego historii na następne kilkaset lat... - trzeba być dzidziusiem, z mózgiem kaczyńskim...
          • 141288bs Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 17:31
            Po jaka cholere ja wlazlem na te antypolskie wynaturzenia.- Wiecej tego nie zrobie.
            • sclavus Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 17:38
              Popieram!!!
              Nie właź - błocisz tylko!!!
        • zoil44elwer Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:19
          az43 napisał:

> Niczego nie narzucam.Wprost przeciwnie-jestem pełen podziwu,że zdobyli się na c
          > zczenie ludobójców.
          Gdy potomek kresowiaków przy grobie ofiary Rzezi Wołyńskiej powie że jest to ofiara bandytów z UPA(OUN) to,Ukraińcy wsadzą go do tiurmy!?
      • indris UPA była GORSZA od hitlerowców... 11.04.15, 13:48
        ...a oddawanie czci hitlerowcom jest zakazane w wielu krajach Europy.
        Natomiast w żadnym kraju na świecie pamięć np. SS nie podlega ochronie prawnej. A UPA była organizacją bardziej zbrodniczą niż SS. Ukraina jest więc pierwszym chyba państwem na świecie, które ma prawo chroniące bestie.
        • pies_na_czarnych Re: UPA była GORSZA od hitlerowców... 11.04.15, 14:10
          Dindris napisał:

> ...a oddawanie czci hitlerowcom jest zakazane w wielu krajach Europy.
          > Natomiast w żadnym kraju na świecie pamięć np. SS nie podlega ochronie prawnej.
          > A UPA była organizacją bardziej zbrodniczą niż SS. Ukraina jest więc pi
          > erwszym chyba państwem na świecie, które ma prawo chroniące bestie.

Masz całkowitą rację.
      • prawdawaszaboli Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 14:00
        > chcesz Ukraińcom narzucać kogo mają czcić a kogo nie.

Niemcy mogą czcić Hitlera ?
        • zoil44elwer Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 15:07
          prawdawaszaboli napisał:

> > chcesz Ukraińcom narzucać kogo mają czcić a kogo nie.
          >
          > Niemcy mogą czcić Hitlera ?
          W demokracji każdy żyjący ma prawo czcić swoich umartych bogów i bohaterów.W polityce przecież jest zasada:Wprawdzie jest to ssyn ale to nasz SSyn!Dochodzi wręcz do tyjatru gdy JKM mówiąc że AH budował autostrady,d...kraci oskarżają go o pronazizm.
      • 141288bs Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 17:28
        m.c.hrabia napisał:

> Ty oczywiście z tą prawdą się nie zgadasz ,masz swoją prawdę w którą wierzysz
        > i bardzo
        > dobrze.
        > Jedno mnie zastanawia dlaczego chcesz Ukraińcom narzucać kogo mają czcić a kogo
        > nie.
        - nie przesadzaj z tym czczeniem,kogo i kto,miej na uwadze tych ktorzy na widalach przez okna wyrzucali- to byly niemowleta
    • piq Czech w sprawach ukraińskich... 11.04.15, 10:29
      ...nie jest mądrzejszy niż w innych. To cymbał.
      • x2468 Re: Czech w sprawach ukraińskich... 11.04.15, 10:41
        Czy słowa "Wybaczamy i prosimy o wybaczenie" były głupie? Wyszyński był głupcem?
        Czy wreszcie to wybaczanie biskupów polskich oznaczało zakończenie ścigania zbrodniarzy hitlerowskich? Oczywiście zbrodniarzy nie ich wnuków.
        • sclavus Re: Czech w sprawach ukraińskich... 11.04.15, 11:02
          Właśnie!
          ... natychmiast przywołuje się z pamięci Wyspiański: "... wyście wszystko zapomnieli, mego dziada piłą rżnęli..."
          • zoil44elwer Re: Czech w sprawach ukraińskich... 11.04.15, 11:34
            sclavus napisał:

> Właśnie!
            > ... natychmiast przywołuje się z pamięci Wyspiański: "... wyście wszystko za
            > pomnieli, mego dziada piłą rżnęli..."

Polactwa ukraińskie sentymenty i resentymenty.Litewskie także.Gdyby nie sowiecki zabór kresów wschodnich to po wojnie byłby tam piekielny kocioł a la Bałkany.Rezali by Lachów jak za Chmielnickiego.
            • az43 Re: Czech w sprawach ukraińskich... 11.04.15, 16:55
              "Polactwa ukraińskie sentymenty i resentymenty.Litewskie także.Gdyby nie sowiecki zabór kresów wschodnich to po wojnie byłby tam piekielny kocioł a la Bałkany.Rezali by Lachów jak za Chmielnickiego"
              i z tym się w zasadzie zgadzam ale czy to ma być usprawiedliwieniem dla dokonanego przez upowskich bandytów ludobójstwa i rozgrzeszeniem zbrodniarzy?
        • uu1 Re: Czech w sprawach ukraińskich... 11.04.15, 11:10
          Istnieje istotna różnica pomiędzy stanowiskiem Kościoła a władzy państwowej.
          ------------------------------
          • x2468 Re: Czech w sprawach ukraińskich... 11.04.15, 15:55
            Wtedy stanowiska te były diametralnie rożne.Kościół działał w interesie Narodu władza Związku Radzieckiego lub jak ktoś woli w interesie walki klasowej i jedynego sprawiedliwego ustroju robotników i chłopów..To prężenie muskułów zakończyło się po upadku berlińskiego muru ( przecież nie zdrady okrągłostołowe pis-matołki?j) w Krzyżowej uściskiem Kohla i Mazowieckiego. Dzisiejszy kościół nie jest zdolny do poprowadzenia wiernych w kierunku pojednania z narodami wschodu być może ze dlatego że jego książęta wywodzą się w większości z tych którzy ściągali powstańcom buty i uwłaszczali się na pożydowskim mieniu. Jednym słowem z kręgów bliskich Jakubowi Szeli.
        • az43 Re: Czech w sprawach ukraińskich... 11.04.15, 16:53
          Poroszenko też powiedział,że nam wybacza.niestety nie sprecyzował CO nam wybacza.
          • w_v_w Re: Czech w sprawach ukraińskich... 11.04.15, 16:57
            Ukraina wydoi "zachod" ile sie da i poprosi Wolodie co by przyjal po skrzydla.
    • sclavus Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:00
      Podyktuj Ukrainie - jak Ławrow - jakie ustawy/uchwały mają przyjmować i kogo mają czcić i zaznacz, że tylko takie będą dobre, które są zgodne z twoją racją stanu!!
      • w_v_w Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:08
        Badzmy ponadto, powrocmy do swietowania walk z bandami UPA i czcijmy Generala "Waltera", na pewno przyjaciele z Ukrainy zrozumieja, :P
        • zoil44elwer Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:44
          w_v_w napisał:

> Badzmy ponadto, powrocmy do swietowania walk z bandami UPA i czcijmy Generala "
          > Waltera", na pewno przyjaciele z Ukrainy zrozumieja, :P
          Gdyby w Bieszczadach z UPA walczył nie gen Walter a NKWD to,nie byłoby potrzeby przesiedlać tysiące Ukraińców w koszalińskie czy olsztyńskie.Bo NKWD spaliło by ich domy,z Ukraińcami.
          • w_v_w Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 12:17
            ..dlatego nie rozumiem, dlaczego wymazujemy pamiec o zaslugach generala Swierczewskiego
            • zoil44elwer Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 12:27
              w_v_w napisał:

> ..dlatego nie rozumiem, dlaczego wymazujemy pamiec o zaslugach generala Swiercz
              > ewskiego

Bo zabiła go UPA,bohaterzy narodowi dzisiejszej Ukrainy.A Gen Walter był w LWP,w/g B Komorowskiego:polskojęzyczne wojsko!
              • w_v_w Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 12:58
                ...ale nagonka na generala trwa od kilkunastu lat, zmienia nazwy ulic, mam nadzieje, ze przyszle pokolenia rowniez beda zmieniac nazwy tych "styropianowych zasrancow"!
                • pies_na_czarnych Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 14:08
                  w_v_w napisał:

> ...ale nagonka na generala trwa od kilkunastu lat, zmienia nazwy ulic, mam nadz
                  > ieje, ze przyszle pokolenia rowniez beda zmieniac nazwy tych "styropianowych z
                  > asrancow"!

Ja rownież mam taką nadzieje.
                  W Polsce powinni przejść na system numerowania ulic, tak jak w USA. Jakie duże oszczędności przy zmianie wiatru.
                  • w_v_w Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 14:46
                    ...cos ty wiesz ile osob bylo by bez roboty? Co by robila taka Nehrebecka.
                  • zoil44elwer Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 15:15
                    pies_na_czarnych napisała:

> w_v_w napisał:
                    >
                    > > ...ale nagonka na generala trwa od kilkunastu lat, zmienia nazwy ulic, ma
                    > m nadz
                    > > ieje, ze przyszle pokolenia rowniez beda zmieniac nazwy tych "styropianow
                    > ych z
                    > > asrancow"!
                    >
                    > Ja rownież mam taką nadzieje.
                    > W Polsce powinni przejść na system numerowania ulic, tak jak w USA. Jakie duże
                    > oszczędności przy zmianie wiatru.
                    >
                    > A postumenty pomników i same pomniki powinny być ze styropianu.Ale ORZEŁ z czekolady POmysłu CHRABIEGO Brąka po'lubili tylko pensjonariusze Tworek.
                    >
        • sclavus Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 14:15
          Braka ci brakuje? :D:D:D
      • pies_na_czarnych Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:19
        sclavus napisał:

> Podyktuj Ukrainie - jak Ławrow - jakie ustawy/uchwały mają przyjmować i kogo ma
        > ją czcić i zaznacz, że tylko takie będą dobre, które są zgodne z twoją racją st
        > anu!!

Nikt nie ma zamiaru im cokolwiek dyktować. Niech gloryfikują nawet swoje oddziały SS, które wykazały się w likwidacji ludności żydowskiej na Ukrainie.
        Jednak obecność polskiego prezydenta w ich faszystowskim parlamencie nie powinna mieć miejsca.
        Opus Dei i prawicowi faszyści zaczynają coraz bardziej dominować w polskim rządzie.

P.s.
        Mam nadzieje, że EU wreszcie przejrzy na oczy i przestanie Ukrainców dotowac z moich pieniędzy.
        • sclavus Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 14:15
          "faszystowski parlament"... - rozśmieszyłeś mnie do łez...
          Moim zdaniem, trudno by go nawet nazwać, stosując znaczenie sensu stricte, nacjonalistycznym...
          ... bardziej nacjonalistyczny - na przykład - jest PiS a ty tu z faszystowskim wyjeżdżasz...
          • az43 Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 16:58
            niedużo potrzebujesz do smiechu.
            • sclavus Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 17:25
              ... ty też machasz "faszystowskim parlamentem"???
              Przypominasz Kaczyńskiego, w jego zacietrzewieniu i używaniu "słów"...
              • az43 Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 19:41
                Ja nie uzywam w kontekscie relacji polsko-ukraińskich pojęcia faszyzm.Ścisla współpraca ukraińskich nacjonalistów z III Rzeszą i stosowane przez nich metody nakazują raczej użycia słowa -nazism.
                A parlament ukraiński jest skrajnie nacjonalistyczny.Nie trzeba dodatkowych określeń.
    • 13kisiel Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 11:37
      ciekawe kiedy wybudują pomnik hitlerowi
      • w_v_w Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 13:01
        13kisiel napisał:

> ciekawe kiedy wybudują pomnik hitlerowi
        >

...na razie lubia Braka, sypnal kasa, ale potem bedzie licytacja miedzy Makrela a Wladimirem :D
      • fryzjer_lysych Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 13:11
        Kiedyś budowali, teraz budują twojemu fuehrerowi
    • indris red. Czech nie odniósł się do faktu... 11.04.15, 13:33
      ...że wspomniane przez niego ustawy pozwalają ścigać również osoby, które nie są obywatelami Ukrainy. A więc np. Polaków.
      • zoil44elwer Re: red. Czech nie odniósł się do faktu... 11.04.15, 15:25
        indris napisał:

> ...że wspomniane przez niego ustawy pozwalają ścigać również osoby, które ni
        > e są
        obywatelami Ukrainy. A więc np. Polaków.
        W Polaków i Rosjan,bo tylko TYCH przez wieki stale rezali Ukraińcy.
        • x2468 Re: red. Czech nie odniósł się do faktu... 11.04.15, 16:02
          Resortowym osłem byleś, jesteś i takim pozostaniesz. O historii Polko Rusińskiej masz pojecie takie jak przeciętny "student" WUML.
        • az43 Re: red. Czech nie odniósł się do faktu... 11.04.15, 17:01
          nie przesadzałbym z tym rezaniem Rosjan.ich się bali i boją do dzisiaj.w latach 30 z głodu zginęło kilka milionów Ukraińców.nie słyszałem żeby to wpłynęło na ich opinie o tym cudownym zjawisku zwanym kiedyś Związkiem Sowieckim a dzisiaj Rosją.
      • lunatic60 Re: red. Czech nie odniósł się do faktu... 12.04.15, 19:24
        Oni z POPIS tak mają.
    • sclavus daję ci pewien tekst 11.04.15, 18:05
      - sam sobie sprawdź w historii, ile w tym jest prawdy a ile kłamstwa...
      Ja sobie sprawdziłem księcia Jeremiego Wiśniowieckiego... - zgadza się!!
      (ładnie się toto nazywa: kontrowersje
      kontrowersje.net/tresc/ukraina_i_polscy_bandyci_czesc_druga_o_tym_o_czym_polacy_wola_nie_mowic
      • az43 Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 18:43
        internet cierpliwy.wszystko wytrzyma.nie będę już nawet czepiał sie kolejnych kłamstewek będących wynikiem banderowskiej propagandy.zapytam tylko czy ten ogrom ukraińskich nieszczęść uzasadnia dokonanie ludobójstwa?czy odnoszenie dzisiejszych standardów do wydarzeń z przed wieków ma sens?
        natomiast zgadzam się w pełni,że Jaremą dzieci straszyć trzeba-to przecież był czystej wody Rusin a jego syn w ramach prześladowań ludnosci tubylczej został zmuszony podstępem i torturami do wstąpienia na polski tron.
        ps.
        nie oznacza to oczywiście,że politykę w stsounku do Ukraińców za czasów II RP uważam za słuszną.mam jednak pytanie-co być zaproponował lepszego,bardziej skutecznego?
        • sclavus Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 19:30
          jak napisałem wyżej, nie masz skutków bez przyczyn... a tu odbywa się jedna wielka hucpa: huzia na Józia: Ukraińcy to rzeź wołyńska, faszystowski nacjonalizm, ukry, upaina... - bez umiaru, jakby Najświętsza Rzeczypospolita Obojga Narodów i II Rzeczypospolita były ofiarą...
          • az43 Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 19:38
            Ofiarami było przeszło 100 tysięcy polskich obywateli bestialsko zamordowanych przez ukraińskich nacjonalistów w ramach zorganizowanego ludobójstwa.
            • ayran Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 19:56
              Jakie jest źródło tej liczby? Ile - według tego źródła - było ofiar po stronie ukraińskiej?
              Nawiasem mówiąc, mordujący Polaków na Wołyniu Ukraińcy również byli polskimi obywatelami.
              • az43 Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 21:17
                Wyliczenia są częściowo szacunkowe ponieważ w warunkach dokonywanego ludobójstwa,
                mordowania całych rodzin,wycinania w pień osad i wsi z których czasami nikt nie ocalał oraz braku możliwości dokumentowania urzędowego dokonanych zbrodni ze względu na stały terror ukraińskich nacjonalistów przyjęto liczę przeszło 100 tysięcy ofiar.
                Mordercy oczywiście byli de iure obywatelami polskimi,niektórzy korzystali z błogosławieństwa posiadania polskiego paszportu jeszcze wiele lat po wojnie jak np.Stefan Bandera w chwili likwidacji posługiwał się polskim paszportem.Nie zmienia to faktu,że nie poczuwali się do tego obywatelstwa a przez swoją zbrodniczą działalność się go wyrzekli.
                Żle im było w II RP więc wybrali lepsze życie w ramach ZSRR,gdzie mieli mozliwość cieszenia się dobrobytem,kulturą i demokracją.
                Jest wiele źródeł dotyczących liczby ofiar.Proponuję zacząć od tego:
                www.nawolyniu.pl/artykuly/bilanszbrodni.pdf a potem ewentualnie przejść do innych,bardziej szczegółowych materiałów.
                • ayran Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 21:38
                  Kiedyś zadałem sobie odrobinę trudu i sprawdziłem, o jakich liczbach ofiar mowa w różnych wersjach językowych hasła "Rzeź wołyńska":

forum.gazeta.pl/forum/w,28,155138205,155140112,Re_Mam_nadzieje_ze_wiesz_iz.html
                  W twoim źródle, na ile zdołałem się zorientować, nie ma nic o ofiarach po stronie ukraińskiej. Nie ma też nic (ale tego bym się nie czepiał) o ukraińskich "Sprawiedliwych". Dla mnie to o tyle ważne, że śp. dziadek mojej żony wraz z rodziną został ostrzeżony przez ukraińską sąsiadkę i dzięki temu wszyscy zdążyli uciec i przeżyli. Moi przodkowie akurat nie wywodzili się z tamtych terenów, stąd żadnych osobistych nastawień czy uprzedzeń nie mam.
            • sclavus Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 21:19
              ... polscy historycy szacują ilość ofiar rzezi na 140- (nawet) 200.000...
              • az43 Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 21:25
                Prawdy nie dojdziemy nigdy.Ludobójcy zadbali o likwidowanie świadków.
      • ayran Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 19:23
        Ja szczerze wątpię, czy nienawiść Ukraińców do Polaków w latach czterdziestych ubiegłego wieku miała jakikolwiek związek z pamięcią o okrucieństwie sienkiewiczowskiego herosa księcia Jeremiego. Tym bardziej, że w jego czasach okrucieństwo w traktowaniu wrogiej ludności było normą - Jeremi był być może trochę bardziej pomysłowy niż mu współcześni, ale narzędzi używał tych samych. Powody wrogości Ukraińców do Polaków miały znacznie bliższe korzenie.
        • sclavus Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 19:32
          ... tylko sienkiewiczowskiego???
          :D:D:D:D:D
          • ayran Re: daję ci pewien tekst 11.04.15, 19:44
            Nie tylko. Pojawiał się sporadycznie również u Waligórskiego.
    • indris Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 21:23
      Prawdzie o sobie samym...
      • az43 Re: red.Czech dał swiadectwo prawdzie 11.04.15, 21:28
        p.Czech nie jest osamotniony.Towarzyszy mu cała plejada działaczy Związku Ukraińców w Polsce między innymi z niejakim Syczem,synem upowca skazanego na karę śmierci,który oświadczył,że jest dumny ze swojego ojca i z UPA.Powiedział to w 70 rocznicę rozpoczęcia rzezi na Wołyniu.
    • kruuk57 Demencja jak pijany zając... 12.04.15, 10:29
      Demencja brylowała w parlamencie , który tego samego dnia ogłosił UPA bohaterami Ukrainy...

www.naszdziennik.pl/polska-kraj/135017,bezowocna-wizyta.html
      • w_v_w Re: Demencja jak pijany zając... 12.04.15, 10:40
        ...bardzo przykre:(

Moim zdaniem Putin odbiera je jako żenującą demonstrację państwa, które w obecnej chwili nie dysponuje nawet odpowiednim potencjałem militarnym. Polska powinna stanąć w tej rozgrywce za Stanami Zjednoczonymi, Francją i Niemcami, a nie sama pchać się na czoło tej grupy, prowokując Moskwę. Myślę, że Rosjanie, wysyłając do Polski rajd motocyklowy „Nocnych wilków” – członków ulubionego gangu motocyklowego Władimira Putina, adekwatnie odpowiedzieli prowokacją. Problem tylko w tym, czy można to traktować na równi z wizytą Komorowskiego na Ukrainie.
    • uu1 Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 11:01
      Jeżeli Kijów, będąc w tragicznym położeniu, poniża partnera, który ponosi ogromne koszty pomocy i angażowania się po jego stronie, to czego można się spodziewać, kiedy sytuacja na Ukrainie się ustabilizuje, a przy władzy pozostaną obecne elity tego państwa?
      Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/polska-kraj/135017,bezowocna-wizyta.html

---------------------------------
      • w_v_w Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 11:04
        Ukraina, zmarnowala czas po "pomaranczowej rewolucji" a teraz wraca z pewnymi oporami do "macierzy"
        • pies_na_czarnych Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 11:22
          w_v_w napisał:

> Ukraina, zmarnowala czas po "pomaranczowej rewolucji" a teraz wraca z pewnymi o
          > porami do "macierzy"

Kombinując jak tu naciągnąć inne państwa na wielomilionową pomoc, która znowu zniknie w prywatnych kieszeniach.
          • uu1 Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 11:43
            pies_na_czarnych napisała:

> w_v_w napisał:
            >
            > > Ukraina, zmarnowala czas po "pomaranczowej rewolucji" a teraz wraca z pew
            > nymi o
            > > porami do "macierzy"
            >
            > Kombinując jak tu naciągnąć inne państwa na wielomilionową pomoc, która znowu z
            > niknie w prywatnych kieszeniach.
            Sama obietnica wsparcia Ukrainy kwotą 100 milionów euro, nieistotną z punktu widzenia problemów Kijowa wygląda na gratyfikację za organizację, za umożliwienie prezydentowi tej wizyty.
            ------------------
            • w_v_w Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 12:07
              Dlatego uwazam, ze dni Ukrainy, sa policzone. Putin "przebije" zachod.
              • uu1 Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 12:12
                w_v_w napisał:

> Dlatego uwazam, ze dni Ukrainy, sa policzone. Putin "przebije" zachod.
                Pożyjemy, zobaczymy.
                W tym wątku mówimy o żałosnym zachowaniu polskiego prezydenta. :- (
                • w_v_w Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 12:22
                  zalosne nie od dzis, ale mam nadziej, ze jedno z ostatnich ;)
                • lunatic60 Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 13:29
                  Komorowski to typowy kacyk POPIS - rusofobia odebrała mu możliwość racjonalnego myślenia
            • lunatic60 Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 13:49
              Ten Czech to typowy popisowy pismak
              • az43 Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 14:08
                Chyba raczej banderowski?
                • lepszejutro Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 15:39
                  Czech to zwykle styropianowe bydle, które na Ukrainie jako zwykły człowiek nie przeżyło nawet jednego dnia, a któremu styropian i rusofobia wyprostowała zwoje mózgowe. Jest to normalny amerykański najemnik, podobnie jak solidaruchy w latach 80 opłacany przez US manów i w związku z tym głoszący prawdy wielkiego brata. Ogółem to z polskiego punktu widzenia śmieć.
                  • lunatic60 Re: Pytanie na które brak odpowiedzi 12.04.15, 19:22
                    Czech jest stałym współpracownikiem TOKFM .
                    Przyglądam się tej stacji z dużym zaciekawieniem .
                    Zebrała się tam interesująca trupa POPISredaktorów - Jest Passent Paradowska Lis Wołek Żakowski ,że wymienię tylko niektórych . Niektórych nawet ceniłem ,ale od Majdanu wszyscy dostali tzw szaleju i nie da się ich słuchać .
                    Czech konkuruje z niejaką Lichnerowicz w rusofobicznym szale najbardziej .
                    Oboje wywołują odruch wymiotny .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka