Dodaj do ulubionych

Idę na wybory, ponieważ.......

21.05.15, 17:41
..........chcę skreślić obu. A dlaczego?

Jeżeli będzie nas dostatecznie dużo, to żaden z kandydatów nie uzyska więcej niż 50% głosów i tak naprawdę jego mandat będzie słabszy.

A jeżeli nie będzie nas dostatecznie dużo, to i tak będę głosował z własnym przekonaniem.

A Wy?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 18:18
      adam.eu napisał:

> ..........chcę skreślić obu. A dlaczego?

Aby PiS w razie przegranych wyborów mógł krzyczeć o fałszerstwach, dostawianych krzyżykach, zbyt dużej liczbie głosów nieważnych i innych bredniach.

S.
      • 141288bs Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 18:53
        snajper55 napisał:

> adam.eu napisał:
        >
        > > ..........chcę skreślić obu. A dlaczego?
        >
        > Aby PiS w razie przegranych wyborów mógł krzyczeć o fałszerstwach, dostawianych
        > krzyżykach, zbyt dużej liczbie głosów nieważnych i innych bredniach.
        >
        - zobaczymy,czy znowu bedzie wiecej glosow niewaznych od liczby glosujacych
        > S.
      • adam.eu Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 18:55
        snajper55 napisał:

> adam.eu napisał:
        >
        > > ..........chcę skreślić obu. A dlaczego?
        >
        > Aby PiS w razie przegranych wyborów mógł krzyczeć o fałszerstwach, dostawianych
        > krzyżykach, zbyt dużej liczbie głosów nieważnych i innych bredniach.

To już Twoja interpretacja i zapewne wiesz, że nie taka moja intencja.
    • panire Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 18:29
      Przy skreśleniu pierwszego dostaniesz zawału i będziesz lezał bezwładnie, a pani z komisji powie : proszę się nei martwić, wrzucę głos do urny...
    • pat158 Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 18:42
      A wiesz, że głosy nieważne nie liczą się do ostatecznego wyniku? Innymi słowy, pójdziesz na wybory na próżno, zmarnujesz swój obywatelski obowiązek...
      • adam.eu Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 18:53
        pat158 napisał(a):

> A wiesz, że głosy nieważne nie liczą się do ostatecznego wyniku? Innymi słowy,
        > pójdziesz na wybory na próżno, zmarnujesz swój obywatelski obowiązek...

Nie mają wpływu na wybór prezydenta, bo tu już wystarczy większość.

Ale mogą zadecydować, że na zwycięzce zagłosuje mniej niż 50% wyborców, którzy świadomie udali się do urn wyborczych.

A skreślę obu, aby nikt nie mógł dostawić krzyżyka przy "swoim" kandydacie.

Pójście na wybory nie traktuję tego jako obywatelskiego obowiązku, to jest mój świadomy i dobrowolny wybór.

Natomiast zastanawiam się nad ewentualnym pójściem na referendum. Bo tam to inna bajka.
    • pispisia Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 18:47
      a ja jednego zakreślę, bo nie chcę drugiego
      • adam.eu Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 19:02
        pispisia napisała:

> a ja jednego zakreślę, bo nie chcę drugiego

Kiedyś też tak robiłem....
        W zasadzie to podczas wyborów parlamentarnych.
      • niegracz Nie idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 20:48
        żaden z kandydatów mi nie odpowiada

ale na wybory parlamentarne idę
        gdyz tam dopiero będzię mozliwość zmiany sytuacji w Kraju
        i każdy głos będzie się liczył
    • lech1966 Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 18:54
      adam.eu napisał:

> ..........chcę skreślić obu. A dlaczego?
      >
      > Jeżeli będzie nas dostatecznie dużo, to żaden z kandydatów nie uzyska więcej ni
      > ż 50% głosów i tak naprawdę jego mandat będzie słabszy.
      >
      > A jeżeli nie będzie nas dostatecznie dużo, to i tak będę głosował z własnym prz
      > ekonaniem.
      >
      > A Wy?

Adam,,,,,przy obecnej ordynacji nie chodzi o ilość ogólnych głosów a o większość tych ważnych, ogólnie oddanych. Myślę ze teoretycznie jeśli "1" słownie jedna osoba by zagłosowała w Polsce na kandydata pierwszego ,,,czyli kandydat pierwszy miałby jeden głos a drugi żadnego to i tak ten pierwszy by wygrał..mało tego miałby 100% poparcie "narodu"
      Czy to nowy pomysł PO i PBK?????
      Wiele juz widziałem ale na taki pomysł bym nie wpadł..Kamiński jednak nadaje się do PO
      • adam.eu Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 18:59
        lech1966 napisał:

> Adam,,,,,przy obecnej ordynacji nie chodzi o ilość ogólnych głosów a o większoś
        > ć tych ważnych, ogólnie oddanych. Myślę ze teoretycznie jeśli "1" słownie jedn
        > a osoba by zagłosowała w Polsce na kandydata pierwszego ,,,czyli kandydat pierw
        > szy miałby jeden głos a drugi żadnego to i tak ten pierwszy by wygrał..mało teg
        > o miałby 100% poparcie "narodu"
        > Czy to nowy pomysł PO i PBK?????
        > Wiele juz widziałem ale na taki pomysł bym nie wpadł..Kamiński jednak nadaje si
        > ę do PO

Co sobie powiedzą to powiedzą, ja się pofatyguję na wybory.
        • lech1966 Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 19:11
          Ja tez pójdę,,,być może z innych powodów,,,ale skorzystam z praw obywatelskich
    • volupte Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 19:03
      Widocznie musisz sie pisarsko realizować:-)
      • lech1966 Re: Idę na wybory, ponieważ....... 21.05.15, 21:24
        demotywatory.pl/4501110/Manifest-wkurzonego-wyborcy
        To wiele wyjasnia
        • adam.eu Re: Idę na wybory, ponieważ....... 22.05.15, 08:06
          lech1966 napisał:

> demotywatory.pl/4501110/Manifest-wkurzonego-wyborcy
          > To wiele wyjasnia

Bez względu na to, czy to prawda, czy nie, wygląda na to, że wolna Polska czerpie doświadczenia z czasów PRL, a może to PRL wzorował się na niektórych "wolnych" społeczeństwach?
          • lech1966 Re: Idę na wybory, ponieważ....... 22.05.15, 09:47
            Jak masz czas to pójdź drogą autora tego demotywatora i potwierdzisz to co on napisał. służby manipulują opinią na polityczne zamówienie. Nagranie nie wygląda na zmanipulowane i nikt nie zmuszał nikogo do wypowiadania takich słów wiadomosci.wp.pl/kat,36474,title,Mamy-rozmowe-Bienkowskiej-i-Wojtunika-Pili-Palili-lulki-W-dpie-mieli-cale-gornictwo,wid,17548609,wiadomosc.html?ticaid=114e89
            • adam.eu Re: Idę na wybory, ponieważ....... 25.05.15, 08:00
              lech1966 napisał:

> Jak masz czas to pójdź drogą autora tego demotywatora i potwierdzisz to co on napisał. służby manipulują opinią na polityczne zamówienie. Nagranie nie wygląda na zmanipulowane i nikt nie zmuszał nikogo do wypowiadania takich słów wiadomosci.wp.pl/kat,36474,title,Mamy-rozmowe-Bienkowskiej-i-Wojtunika-Pili-Palili-lulki-W-dpie-mieli-cale-gornictwo,wid,17548609,wiadomosc.html?ticaid=114e89
              >

Dziękuję za linka, przesłuchałem trochę, może niezbyt dokładnie........
              Ech....
    • xystos Re: Idę na wybory, ponieważ....... 22.05.15, 10:28
      Kocham Polske i jej Umeczony Narod

Od.chwili tej modlmy sie zeby hybrydy Reptyliansko-Zydowskie opuscily nasz Swiety Kraj

Szczesc.Boze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka