stafika 15.05.12, 17:09 Za co wyleciał pan z wąsikiem z partii PO i był potępiany przez GW? Za upodobania : chciał sobie popatrzeć na lesbijki. A tego chama i prostaka Stefana N. za ile wypowiedzi GW jeszcze będzie bronić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stafika Re: ? 15.05.12, 17:21 Z lekka autystycznty Arturek D. wyciąga brudy prywatne swojego rzekomego przyjaciela, wbrew woli żony daje wywiad z kochanką co spotyka się z poparciem matrony Torańskiej i to jest rzetelna dzienikarska robota. A to, że dziennikarka na terenie publicznym chce zapytac publicznego reprezentanta, ktory zamiast przeżerać pieniądze publiczne już dawno powinien sie polozyc na fotelu bujanym, jest chamskim atakiem!!!! -- odstrzelac babybomersow. Odpowiedz Link
stafika Re: ? 15.05.12, 17:30 uważam pania Stankiewicz za bardzo dobrą dziennikarkę. Gdy Kolendy Zalewskie tego swiata bredziły o wspanialej naturze Polaków, ktorzy sie jednocza w obliczu tragedii, podczas dziwnych zdarzeń po katastrofie, ona wyszła do ludzi i pokazała, że to oszalała nienawistna banda, ta sama co później stała pod gróbkiem Madzi. Czesc jej i chwala. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 16.05.12, 23:58 Stefan lat 68 prawie mordu dokonał był. załatwić podelca. Odpowiedz Link
stafika Re: ? 17.05.12, 00:04 dac mu blache : za dzialalnosc pirotechniczna z jednej strony, a z drugiej spieprzaj dziadu i w kaftan Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 17.05.12, 00:17 Pan ma jakąś definicję lewicy ? prawicy ? gdyż się zaciekawiłam. Odpowiedz Link
stafika Re: ? 17.05.12, 00:22 to dwa rozne kolory koszulek ktore sie rozdaje dwom druzynom zeby podawaly do swoich Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 17.05.12, 00:25 wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć. a jesteś lewica czy coś ? Odpowiedz Link
stafika Re: ? 17.05.12, 00:32 te terminy dzisiaj nic nie znacza prosze pani. jest po prostu panstwo ktorym rzadza technokraci. ale ze sa instynkty walki o wladze i zeby walka o nia nie byla krwawa, jest cos takiego jak sejm, ktory jest takim polem bitwy. Odpowiedz Link
stafika Re: ? 17.05.12, 00:35 przez dlugi czas podzial na lewice i prawice byl z przyzwyczajenia. ale teraz zauwaza sie ze mozna zrobic inny. mozna sie dzielic wokol stosunku do katastrofy, moze w przyszlosci wokol stosunku do ulubionych gier wideo? kto to wie. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 17.05.12, 00:43 demokracja typu sejm nie zdaje egzaminu. słusznie zauważył to Wariant_b. reprezentacji nie ma. wydaje się, ze ludzie wykorzystują sprawność mózgu dla głupot. trzeba było pozostać tam, gdzie inne zwierzęta. gdy ładują się ludzie, to zaraz jest dramat zyraf. mój kot, gdy kocha, to mówi, gdy jest wkurzony olewa i idzie na szafę w izolację. jest, można rzec, Mazowiecki - szlachetnie pomija. trza było ją widzieć, gdy przyszły psy. no już trudno o większą manifestację godności czego i panu Stefanowi życzę. /była umowa co do 'pani'. sama naruszyłam, ale proszę mieć wzgląd na przeżycia./ Odpowiedz Link
stafika Re: ? 17.05.12, 00:50 olga_w_ogrodzie napisała: > demokracja typu sejm nie zdaje egzaminu. alez zdaje doskonale. skoro ludzie do siebie nie strzelaja i nie walcza czolgami o wladze to zdaje. Odpowiedz Link
stafika Re: ? 17.05.12, 00:52 sejm jest po to zeby opozycja miala gdzie szczekac. inaczej by szczekala na ulicy co mogloby byc niebezpieczne. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 17.05.12, 00:57 przecież szczeka na ulicy ! i moment wyłapuje. była Parada Schumana i był namiot. dziś przejeżdżałam i nie było. Odpowiedz Link
stafika Re: ? 17.05.12, 01:05 skoro reprezentanci ich nie daja im poczucia godnosci nie umiejac dojsc do wladzy, to po prostu daja im sie wyszczekac. ale jakby nie bylo wogole w sejmie nikogo, to juz mogloby byc ostrzej. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 17.05.12, 01:03 demokracja się nie sprawdza. komunizm się nie sprawdza. kapitalizm też. nic się nie sprawdza, bo jest wymyślone. ludziom się wydaje, że mogą intelektualnie przepracować prawa natury i nadać kierunek. zapominają, że jesteśmy zwierzętami i prawa są oczywiste. bez wymyślania ideologii. wymyślili, np. małżeństwo. mnie się podoba, znam wiele świetnych małżeństw, tylko że jest duzo więcej nieświetnych, no bo ludzie jak wiele zwierząt innych to nie monogamiści. Odpowiedz Link
stafika Re: ? 17.05.12, 01:09 demokracja sie sprawdza. tylko ze to jest tylko i wylacznie procedura wylaniania wladzy. bardzo dobra. niektorzy zywia wobec nie jakies absurdalne iluzje partycypacji we wladzy to sie rozczarowuja. jak powiedzial jeden jegomosc : komunizm byl dla komunistow a kapitalizm jest dla kapitalistow. dla czlowieka zwyklego jeszcze systemu nie bylo Odpowiedz Link
stafika Re: ? 17.05.12, 01:23 nie wiem o jakiej reprezentacji mowisz. sejm jest po prostu szmaciankom rzuconom psom zeby sie pobawily i zaspokoily swoje instynkty gryzienia. skoro ludzie glosuja jakos czuja sie symbolicznie reprezentowani w stylu : nasi na pudle. tak jak sportowiec reprezentuje kibica. Odpowiedz Link
powitanie_sonca Re: ? 19.05.12, 22:57 Polityka dzisiaj ma twarz Wałęsowej i Palikotowej. Postawy kamerdynerskie są w cenie. Ciągłe lustrowanie. Jedni będą lustrować etnicznie i historycznie inni zlustruje psychiatrycznie. Dla umysłów niewolniczych liczy się tylko sprowadzenie do własnej miary, co jest gwarancja, że nikt za dużo nie pokaże, bo są na niego haki. Dziennikarze tez nic za duzo nie umieja pokazac, oprocz domowego przedszkola. Czy ktos wykryl jakas afere? Dziennikarstwo sledcze to glownie informacje o pijanej lekarce w pracy. Ma byc grzecznie i poslusznie. A jakie to ma znaczenie czy Palikot jest kameleonem realizujacym wlasne niskie cele? jak powiedzial jeden niemiec, nic w historii nie dzieje sie bez namietnosci, co nie znaczy ze nie realizowane sa cele rozumne. Jaja z katolicyzmu są rzecza godna chwaly. Odpowiedz Link
powitanie_sonca Re: ? 19.05.12, 23:33 Liberałkowie z GW teraz poplują byłą żonką w palikota. Bo ateizm tak, ale na kolanach z głębokim zrozumieniem chrześcijańskich korzeni. I włąśnie takie są podziały polityczne we współczesnym świecie. Podziały tak, bo trzeba zagonić do urn, ale działanie ma być jedno. Odpowiedz Link
powitanie_sonca Re: ? 20.05.12, 08:48 jest i następny pan. pan Mikołejko. Człowiek mądry, ale niestety mentalnie na pasku gazetki. Coż innego może zrobić inteligent, który posiada instynkty plemienne. Musi wiec produkowac uzasadnienia dlaczego czyn Palikota najrozsadniejszy nie jest. A za to juz wisi jego twarz w GW pozie mysliciela z reka przy glowie kilkanascie godzin na glownej stronie. Odpowiedz Link
powitanie_sonca Re: ? 20.05.12, 09:03 osobiscie mnie malo obchodza spory o istnienie boga, to ze ludzie wierza, nie uwazam, zeby ludzie niewierzacy byli lepsi lub mniej irracjonalni. interesuje mnie dlaczego każda zapijaczona morda agresywna może się schować za dwoma skrzyżowanymi belkami i pluć dowoli z nienawiści. bo zakorzeniona. deal polegajacy na tym, ze sfrustrowanym dolom damy moralna wyzszosc katolicka, za to ze gora wezmie sobie racje finansowa mnie malo interesuje. bo to nie moja racja, tylko juz troszke zmeczonych panow ze szkla kontaktowego z coraz bardziej postepujaca demencja. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 20.05.12, 14:37 nic nie interesuje ? to skąd mówienie, że nic nie interesuje ? z zainteresowania kim/czym ? Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 20.05.12, 15:11 ano do tego : osobiscie mnie malo obchodza spory o istnienie boga, to ze ludzie wierza, nie uwazam, zeby ludzie niewierzacy byli lepsi lub mniej irracjonalni. interesuje mnie dlaczego każda zapijaczona morda agresywna może się schować za dwoma skrzyżowanymi belkami i pluć dowoli z nienawiści. bo zakorzeniona. deal polegajacy na tym, ze sfrustrowanym dolom damy moralna wyzszosc katolicka, za to ze gora wezmie sobie racje finansowa mnie malo interesuje. bo to nie moja racja, tylko juz troszke zmeczonych panow ze szkla kontaktowego z coraz bardziej postepujaca demencja. Odpowiedz Link
powitanie_sonca Re: ? 20.05.12, 15:20 Chyba po środku jest napisane co mnie interesuje. Nie interesuje mnie sprowadzanie sprawy do kwestii sporów metafizycznych. Nie mam tez zadnego interesu w odnajdywaniu sie w takiej sytuacji : liberalowie i lewica z roznych wzgledow a moze podobnych uznali, ze kwestie religii w zyciu publicznym sobie odpuszczaja, za to poleca w reformy systemowe, bo jak sie przycisnie katolika, to w przyszlych wyborach endecka polska zgarnie wszystko. a z czasem spoleczenstwo sie zmodernizuje i kwestia kosciola sama sie rozwiaze. bedzimy promowac katolicyzm dobry kontra zly, ateistow dobrych przeciwstawiac zlym. efektem tego jest tylko to ze wszelki zal do swiata moze zostac wyrazony w jezyku agresywnego katolika. koscioly widze w okolicy coraz tloczniejsze. sa dwa wojujace ze soba plemiona zadowolonych z siebie elit i talibanu. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 21.05.12, 14:07 oburzenie pajacowaniem Palikota z kazdej strony. skandal, jak to mogl zrobic publicznie. a jak publicznie glowa panstwa kleka przed inna glowa panstwa, albo jak dorosli panowie w garniturach trzymajacy wladze publicznie mamrocza o maryji wiecznej dziewicy, to jest to naturalne. pajacowanie to odstawia gazetka, ktora w swojej mitomani opowiada o etyce zawodu dziennikarza, jego roli w demokracji donioslej, bronieniu ludu przed wladza, a nieustannie problemem wedle tej gazetki jest w tym kraju opozycja. jak nie kaczynski to palikot, a jak nie palikot to jak wzrosnie milerowi to nawet komucha beda chcieli skazywac za wspolprace z sojusznikami amerykanskimi. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 12:23 pluja na palikota, bo chcial pielegniarki zakopywac w szybie, wedle msciwej zonki skoro zwiazak zawodowy z postulatami z na drzwiach wprowadzał kapitalizm na modle regana to czemu palikot ma nie zostac komunistą? no niestety boli ze ktos w tym kraju ma jaja. umie sam zostac z zera milionerem, umie sam zalozyc partie w zabetonowanej scenie, to bedzie sie pluc ile wlezie. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 12:49 w cywilizowanym kraju odziela sie przestrzen prywatna od publicznej. niestety nasze elity dziennikarskie na poziomie rynsztoka beda wchodzic niedlugo kamerami w jelita, zeby sprawdzic czy jest tam aby wystarczajacy poziom hostii. no sa to metody stalinowskie. tam zmuszano dzieci do donoszenia na to co tatus powiedzial w domu. dzis bedzie sie wyciagac zeznania na rozzalonej bylej zonie. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 15:40 dalej pluja i plucia konca nie ma. zapluja palikota ex minister kwiatkowski opowiada, ze tak dramatyczna decyzje o wystapieniu nalezy przeprowadzac intymnie. zapewne w skupieniu i zadumie. w koncu ateizm to choroba wstydliwa. ateista powinien byc tolerowany na mocy milosierdzia boskiego, ale niech po ulicy przechodzi noca bocznymi alejkami. nie moze byc mowy o publicznym eschibicjonizmie i propagandzie zboczeń. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 15:44 no jest kurna problem z tym palikotem obnaza sie publicznie, a jak sie nie obnaza i ukrywa prywatnie to tez zle. trzeba wtedy ustawic zonke na smyczy wywiadu. powie co tam palikotek mruczal w lozeczku. co zrobi palikot jest skandaliczne!!!! Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 22.05.12, 16:13 nie ukrywa się prywatnie. były nagrania nie raz z siedziby na Mazurach. był wywiad z najnowszą żoną. takich rozmów nie było z p. Komorowskim, D. Tuskiem, J. Kaczyńskim, W. Pawlakiem. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 16:17 czy na nagraniach z mazur sa tezy o tym, zeby pielegniarki zakopac w kopalni? Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 16:19 deser.pl/deser/1,111858,9669499,Zona_Tuska_w__Vivie____na_ten_wywiad_namawiali_ja.html to tak na szybko, pewnie takich wywiadow na kazda sie znajdzie od reki Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 22.05.12, 16:47 nie znałam wywiadu tego, więc się myliłam. lecz pana Palikota co rusz widuję w błękitnym sweterku czy koszulkach swobodnych udzielającego wywiadów z Mazur prosto. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 16:53 to, że ktoś udziela wywiadu prywatnie, nie znaczy chyba, ze przyzwala na podsluch w domu. choc juz na przyklad pozwala na komentowanie tych tresci ktore upublicznil. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 17:50 Pan Jacek Kuroń był bardzo szlachetny i szczery i całe życie ponosił klęski polityczne. A to mu się komunizm nie udał, a to mu się przemiany nie udały. Moralnie zwycieżył, politycznie ciągle przegrywał. Pan Adam Michnik w roku 1986 uważał się jeszcze rzekomo za socjalistę. Swiatowiec, Sartre poznał jako nastolatek, czytelnik wielu książek, przedstawiciel inteligencji. Później już raczej konserwatywny liberał. Czego gwarancją ma być niby szczerość rzekoma? NIczego. Cyniczny kameleon może okazać się skuteczniejszy, braku skuteczności to akurat Palkikotowi trudno zarzucić. Co jest złego w tym, że polityk zmienia poglądy? A który nie zmienia? Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 21:57 Oczywiscie specjalistka od zadumy i powagi pani Zalewska musiała dać głos. Zarzuca cyrk medialny. CIekaw jestem gdzie ta cyrkówka ćwiczy te swoje miny zbolałe, zadumane i z miłosnym oddaniem do swoich autorytetów. Fragmencik o odchodzeniu od wiary Węcławskiego mnie wzruszył jak wypiski z pamiętniczka gimnazjalistki. Czego tam nie ma. Jest i ogromny ciężar gatunkowy,zmuszenie do pytań o istnienie boga i sens wiary , wymiar tragiczny, ciche dni dramatu wadzenia się z samym sobą i Bogiem,prawdziwe zwątpienie. Można rzec dynamika jak na polskim filmie. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 22:04 Pani Zalewska pyta jak dyskutowac z kims kto nazywa kogos katolicka ciota. Mysle ze z podobnym sensem jak z kims kto moze niewierzacego z trybuny sejmowa nazwac malpa, a w druga strone recenzja ksiazki chrzescijanskiej konczy sie sprawa karna. Osobiście sram na dialog z katolikiem. Spektakle sado macho , gdzie ksiadz bedzie z mina spolegliwego opiekuna oswiecal zblakana owieczke mnie mnie nie interesuja. interesuje mnie zeby ta firma cyrkowa zaczela w koncu placic podatki za pieniadze ktore zarabia na swoich przedstawieniach Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 22.05.12, 22:18 pani Zalewska się dla mnie skończyła w czasie gadki z panem Rutkowskim. niezależnie od tego, co o tym panu myślę. wrzucanie T. Mazowieckiego i J. Kuronia do wora jednego z resztą uważam za wielkie nadużycie. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 22:32 mialo to spory ladunek komiczny. chyba zestawili ich specjalnie. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 22.05.12, 22:37 przepraszam, ale nie wiem o czym rzecz. było coś dziś ? bo ja mówię o całokształcie. nie wiem czym jeszcze pani Zalewska się "zasłużyła". Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 22.05.12, 22:42 mowie o spotkaniu dwoch swiatow : rutkowskiego i zalewskiej. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 22.05.12, 22:49 no to mnie się nic już nie podoba. skończyłam oglądanie tego filmu i widzę, że pan Kaczyński mówi, że on nigdy i że kibicuje. no to się gubię. wolę ja stabilność pana Mazowieckiego. Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 23.05.12, 17:42 Pani Środa powiedziała coś z sensem : "Wszystkie stacje jak jeden mąż ruszyły więc do rytualnego narzekania na Palikota, że "błazen", że zamiast zajmować się bardzo poważnymi sprawami, tak jak inni politycy - kopanie piłki, ściąganie wraku, obrona polskiej tradycji, przygotowania do Święta Wniebowstąpienia - znów zachowuje się niepoważnie." Zawsze jak ktoś wyjdzie ze sprawami światopoglądowymi innymi niż katolickie jest tradycyjny tekst o tym jak katolicy ciężko pracują na rzecz polskiego robotnika. I niech lewica się zajmie tym czym powinna. Czyli czym? Przecież robotnicy sami uznali, że chcą kapitalizmu. Kierunek jest ogólnie taki : obywatelu odpierdol się od państwa, państwo samo się do ciebie przypierdoli. Czym ma właściwie być dzisiaj ta lewicowość w czasach rządów agenci ratingowych? I co takiego ważnego niby robią posłowie? Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 23.05.12, 22:45 chyba wpisy sa o katolicyzmie a nie o kapitalizmie. tak, katolicyzm do niczego Odpowiedz Link
skaranie Re: ? 23.05.12, 22:52 o kapitalizmie pisalem tylko tyle co mowia sami jego pochlebcy : there is no alternative. nie ma tez zadnej trzeciej drogi, zadnych podzialow dotyczacych ekonomii. lewicy prawicy. mowienie ciagle o potrzebie prawdziwej lewicy jest smieszne. od kilkudziesieciu lat po prostu przegrala. ciagle sie zaklina cos czego byc nie moze. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 23.05.12, 23:04 więc przepraszam za próbę ukierunkowania tematu w nurt, który niemiły. fiksacja na własnych rozmyślaniach o porażce - wybacz. Odpowiedz Link
spoja Re: ? 25.05.12, 16:17 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11799066,Tusk__Trzymanie_nerwow_na_wodzy_to_zrodlo_sily_PO_.html?lokale=warszawa jak nie kolenda to premier musi dostarczyc wzruszen. jaka dramaturgia. list do wladzy ponizonej oplutej i wzgardzonej wyborczyni, a premier jak sam jezus opowiada o sile miłości. "Gdybym stwierdził, że nie mamy już zdolności do kreowania polityki miłości, wyrozumiałości, to nie nadawałbym się na waszego szefa" - pieknie, jak z ewangelii, czy pan premier tez zachował moc cudow? "Kiedy słyszę w partii, że presja i agresja opozycji jest za silna, że nie dajemy rady, to widzę piłkarza, który traci rozum, odpowiada na faule faulami - i skończy z czerwoną kartką. Kiedy słyszę, jak mówi się: "nasi kibice gwiżdżą", to wyobraźcie sobie naszą drużynę, która, obrażona na te gwizdy, zeszłaby z boiska - podkreślił Tusk. Raz jeszcze przypomniał o nieagresji." tak wrog zewnetrzny dociska ale idziemy ciemna dolina.... Odpowiedz Link
spoja Re: ? 25.05.12, 16:21 słabe baranki boże i silny mesjasz a wkoło gryzą złe pisowskie wilki. Odpowiedz Link
spoja Re: ? 25.05.12, 16:28 ale wyrobił się. już nie pani pielęgniarka Ewa. bardziej ogólnie. ale wszystko wedle najleszych scenariuszow aparatu wladzy. stefek pluje, ale tak naprawde narod jest opluwany przez opozycje. musimy zacisnac szeregi i wyjsc na przeciw oczekiwaniom wyborcow. Odpowiedz Link
glodny-1 Re: ? 30.05.12, 08:31 Pięknie było. Dokument o Wierze Gran w telewizorze. A w zasadzie o dlugowlosej GW inteligentce Tuszyńskiej, która chciała zrozumieć. Pani Wiera tylko robiła za tło. Stara wariatka nad która się pochyli ta która chce zrozumieć do czego może posunąć się człowiek. Och jak ona bardzo chciała zrozumieć. Na końcu podpisuje swoje dzieło. Wcześniej długie ujęcia długowłosej w zadumie. A Pani Wiera bardzo mądra kobieta. Stwierdziła, że dziennikarka chce ją wydoić, a ona nawet nie może kopnąć wiadra z mlekiem. A Pani Tuszyńska o tym jak jest empatyczna. Nie omiaszkała podzielić się jak nie raz jej nie lubiła. Pani Tuszyńska to przecież dziennikarstwo zaangażowane całym sercem. Bardzo lubie jak dziennikarz gw pochyla się nad życiorysem bo chce zrozumieć. Na początku rytualne pytanie o życiorys. dwutorowe, w zgodzie z duchem hermeneutyki podejrzeń : o dzieciństwo. przepraszam jak rozwiązał pan swoją kwestie edypalna? a później po marksowsku na odlew : rodzina robotnicza czy inteligencka? Tak jak Kaczyński chce do władzy dojść na lustracji, tak gw inteligenci stają się autorytetami lustrujac ciagle jakies zyciorysy. Albo przez osmoze. Pani Kolenda i Żakowski poasystują, i raptem uznają, że już spłyneła na nich mądrość i teraz mogą już umoralniać. Odpowiedz Link
glodny-1 Re: ? 30.05.12, 08:36 Człowiek chce życ - odkrywa długowłosa lilija. Tak, to bardzo głebokie, zwłaszcza jak się robi w branży super ego i najbardziej chce się umralniać i robić pozy, żerując na życiu innych. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: ? 31.05.12, 20:19 bardzo żałowałam, bo się Verą - Wierą Gran interesuję od dawna./w domu mama miała jej płytę i tam napisano Vera Gran/ wspominałam tu o niej, ale nikogo nie zainteresowała postać ta. a żałowałam, bo ten reportaż leciał, gdy ja byłam w trakcie trudnych rozmów i przygotowań trudnych. więc on leciał, a ja ledwie cząstkę uwagi poświęcić mu mogłam. za późno wpadłam na to, by go nagrać. no i nie wiem czy reportaż miał taki autorokreacyjny wydźwięk, jak mówisz. ciekawe czy można się gdzie dokopać w sieci dokumentu tego. o, właśnie mi odpadł kolejny klawisz z klawiatury. no pięknie. Odpowiedz Link
sw.ad Re: ? 07.06.12, 10:28 panstwo polskie bedzie aresztowac, za nazywanie zolnierzy okupantami. telewizja i politycy posluguja sie jezykiem coraz bardziej chamskim i obrazliwym, ale w aresztach beda siedziec impulsywni mlodziency, ktorych ciala zostaly obsrane ideologiami zgredow, za jakies teksty w necie. wrogosc ludzi do tego panstwa bedzie narastac. najwiecej plusow zbieraja wpisy wyrazajace taka niechec. Odpowiedz Link