Dodaj do ulubionych

Kochani przegrani

26.05.15, 09:24
Z troską o Wasze zszargane wynikiem wyborczym nerwy życzliwie sugeruję pogodzenie się z oczywistością i zaoszczędzenie Waszej cennej energii na wybory parlamentarne. Będzie Wam
niezbędna chociaż może nie gwarantować upragnionych wyników. Elektorat się obudził i samo straszenie PiSem rozśmiesza ludzi tak jak bajka o żelaznym wilku lub medialnym lisie.

Być może zgodzicie się ze mną, ze sztab wyborczy Komorowskiego wypełniali idioci i ignoranci medialni. I chwała im za to. Niestety, chyba już nie zgodzicie się ze mną, ze powinni zostać na swoich miejscach i poprowadzić PO do kampanii parlamentarnej. Byłoby mi bardzo miło:)

Tych respondentów którzy nie mogą się pogodzić z przegraną Komorowskiego i zamierzają
wyjechać z kraju proszę o podanie kont bankowych i miejsca zamieszkania. Podam lokalizację najbliższego lotniska a stu pierwszym zdruzgotanym i biednym respondentom prześle fundusze na bilet w jedną stronę i suchy prowiant na pierwszy tydzień.

Nieutulonych w POwyborczym żalu z empatią pozdrawiam - chrabya.
Obserwuj wątek
    • kurczak1 Re: Kochani przegrani 26.05.15, 09:28
      Dziękuję. Jestes taki dobry.
    • dystans4 Re: Kochani przegrani 26.05.15, 09:29
      Znakomity program. Popieram.
    • pispisia Re: Kochani przegrani 26.05.15, 09:42
      dziękuję za troskę, ale nie czuję się przegranym. Przegrane wybory , to nie koniec świata, potraktuje sprawę jak prezes pan , Dud wygrał przez przypadek, pomyłkę i fałszerstwo. Nie połączę Duda ze słowem prezydent, tak jak to robił mały prezes pan.
      • chrabya Re: Kochani przegrani 26.05.15, 11:39
        pispisia napisała:

" dziękuję za troskę, ale nie czuję się przegranym."

Drogi Pispisiu,

Jeżeli nie czujesz się przegranym to wątek nie jest dla Ciebie. Jeżeli jesteś jednak kochany
        to zapraszam. Próbuję osłodzić Tobie smak piołunowej goryczy Porażki. Masz moją empatię.
        Gdybyś POtrzebował rozmowy i paru sesji z psychoanalitykiem to mogę POlecić dwójkę
        wziętych specjalistów z mojej rodziny. Kobietę lub mężczyznę. W najbliższym czasie
        otworzą prywatną klinikę POnieważ w dużym mieście jest olbrzymie zapotrzebowanie na
        wyjście z szoku wyborczego. Dla Ciebie POproszę o przyjęcie w najbliższym terminie.
        Gdybyś jednak zmienił zdanie co do opuszczenia kraju - Twój kandydat zmieniał zdanie
        wielokrotnie - i ostatnio zmienił, to daj znać - prześlę elektronicznie bilet do wybranego
        przez Ciebie raju:)

Kotku, nie uważasz na lekcjach. Nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki (panta rhei).
        Stwierdził to dawno temu Heraklit, obywatel Efezu. I większość przyznaje mu rację.
        Można jednak przegrać kolejne wybory parlamentarne. I tego Tobie serdecznie życzę.

Z całą moją empatią dla POturbowanych wyborami POzostaję:)
        • plind Re: Kochani przegrani 26.05.15, 13:33
          > Nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki (panta rhei).
          > Stwierdził to dawno temu Heraklit, obywatel Efezu. I większość przyznaje mu rac
          > ję.

drobna poprawka, nie Heraklit a Simplicius:

Πάντα ρει (panta rhei) "everything flows" either was not spoken by Heraclitus or did not survive as a quotation of his. This famous aphorism used to characterize Heraclitus' thought comes from Simplicius,[34] a neoplatonist, and from Plato's Cratylus. The word rhei (cf. rheology) is the Greek word for "to stream", and is etymologically related to Rhea according to Plato's Cratylus.[35]
      • ma591in Re: Kochani przegrani 26.05.15, 12:40
        pispisia napisała:

> Nie połączę Duda ze słowem prezydent, tak jak to robił mały prezes pan.

Mały prezes pan jak widać jest dla Ciebie Wielkim autorytetem.
    • kotek.filemon Re: Kochani przegrani 26.05.15, 10:30
      chrabya napisał(a):

> Elektorat się obud
      > ził i samo straszenie PiSem rozśmiesza ludzi tak jak bajka o żelaznym wilku lub
      > medialnym lisie.

Cóż, Polacy bardzo mocno zasługują na to, aby na jesieni znów wleźć do tej samej rzeki i sparzyć się przy tym w dudę.
    • 13kisiel Re: Kochani przegrani 26.05.15, 12:25
      pies was ....hm,wiadomo co można życzyć polszewikom :-)))
      • edd.y Re: Kochani przegrani 26.05.15, 12:28
        Mozna im (PO)zyczyc PO 10 frankow. Na otarcie lez.
    • rzewuski1 Re: Kochani przegrani 26.05.15, 12:49
      A ty wygrałeś?
      • chrabya Re: Kochani przegrani 26.05.15, 13:17
        rzewuski1 napisał:

> A ty wygrałeś?<

Dziękuję za zainteresowanie. Tak, wygrałem. PO trzykroć wygrałem.
        Przykro mi, jeżeli Ty nie wygrałeś. Ktoś musiał, niestety, przegrać.
        Vae victis:)

• 13kisiel Kinga śpiewa 26.05.15, 13:24

bardzo duży talent w porównaniu z mierna Buzkową i panią Kasią co ciuchami handluje
          Duże Brawa :-)
        • rzewuski1 Re: Kochani przegrani 26.05.15, 13:32
          Gdyby Komorowski wygrał wcale nie czułbym się wygranym.
          Rozumiem ze dostaniesz robotę w kancelarii Dudy inaczej nie rozumiem tego poczucia zwycięstwa.
        • scoutek Re: Kochani przegrani 26.05.15, 13:48

chrabya napisał(a):

> Dziękuję za zainteresowanie. Tak, wygrałem. PO trzykroć wygrałem.

zaś nie tak po trzykroć
          to tylko pół miliona głosów więcej
          • edd.y Re: Kochani przegrani 26.05.15, 13:59
            scoutek napisała:

>
            > chrabya napisał(a):
            >
            > > Dziękuję za zainteresowanie. Tak, wygrałem. PO trzykroć wygrałem.
            >
            > zaś nie tak po trzykroć
            > to tylko pół miliona głosów więcej

Sadze, ze blednie interpretujesz "PO trzykroc". Pol melona ludzi to TYLKO?
            Jeden glos wystarcza aby stracic Bronka z krzesla.
            • scoutek Re: Kochani przegrani 26.05.15, 16:47

edd.y napisał(a):

> Pol melona ludzi to TYLKO?
              > Jeden glos wystarcza aby stracic Bronka z krzesl

oczywiście, że tylko
              szli jak widać równo, więc dudowy mandat nie taki znowu mocny
    • polska_nasza Re: Spontaniczna reakcja Polaków na wyniki wyborów 26.05.15, 13:23
      Warto obejrzeć!

www.facebook.com/pitupitu4/videos/384345585092723/?type=1&theater
      • edd.y Spontaniczna reakcja na wyniki wyborów 26.05.15, 13:27

To Azjaci nie mogli sie nadziwic jak z 60% POparcia mozna bylo przegrac wybory.
        Mamy zdolnych POlitykow:)
    • maszmi Re: Kochani przegrani 26.05.15, 16:19
      dudolenie i tyle
      • edd.y Re: Kochani przegrani 26.05.15, 18:24
        POkomaruj troche. Do wyborow:)
        • gelati Re: Kochani przegrani 02.06.15, 17:46
          Czy oferta ciagle wazna? Przydalby sie odPOczynek znerwicowanym yntelygentom z PO:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka