w11mil 27.05.15, 15:38 Niezawisłe sądy po raz kolejny udowodniają, że afer nie było. wiadomosci.onet.pl/kraj/wyrok-ws-zegarka-nowaka-uchylony/s0qb2x Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 16:17 w11mil napisała: > Niezawisłe sądy po raz kolejny udowodniają, że afer nie było. > wiadomosci.onet.pl/kraj/wyrok-ws-zegarka-nowaka-uchylony/s0qb2x Musisz poczekać na sądy zawisłe. Wtedy będziesz usatysfakcjonowany. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkodyl Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 16:32 tak sądy będą zawisłe i zawistne zgodnie z doktryną jedynie słusznego. suchar: wchodzi baba z siatami do Pks' u -panie kierowco , staje w Zimnej Wodzie ?- .......- hm.. chyba kaczorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 16:24 I słusznie że uchylono. Bo to była zenujaca sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 21:23 volupte napisał: > I słusznie że uchylono. Bo to była zenujaca sprawa. Prasa donosi, ze zmieniono na warunkowo umarzajacy a więc również stwierdzający sprawstwo i winę oraz podelgający wpisowi w rejestrze Zresztą wyraźnie powiedział to sędzia - wystarczy przeczytać, czego nie zrobiło - jak widać - 95% "komentatorów"... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Jakie? Wymyślone przez pislamistów 27.05.15, 16:46 Ja nie rozumiem, dlaczego oni tak kłamią. PO to nie jest jakaś niewinna lelija i spokojnie można znaleźć prawdziwe powody do krytyki. Ale pislamiści wolą wysysać z palca jakieś oczywiste brednie o krzesłach, płaceniu za udział w spotkaniu wyborczym czy o 6000 złotych. Ktoś to rozumie? S. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 27.05.15, 16:54 "Zegarek stanowi znikomą część majątku Nowaka" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 27.05.15, 16:56 w11mil napisała: > "Zegarek stanowi znikomą część majątku Nowaka" No i? S. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 27.05.15, 16:57 no i proste - ma, znaczy ukradł Odpowiedz Link Zgłoś
silencius Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 27.05.15, 17:32 Jest czysty jak żona Cezara! Człowiek który w ciągu roku zarobił prawie 190 tys , wspierał jadącą na stratach działalność żony na co poszło 20 tys z oszczędności nie jest już posłem i ciągle jeszcze mu się powodzi. Nie zarabia więc musi żyć z tego co miał odłożone. A zgodnie z oświadczeniem majątkowym za 2014 ok miał odłożone 70 tys złotych i 2500 tys Euro na kontach bankowych , do spłaty Leasing za Volvo XC60 dla żony i kredyt hipoteczny do spłaty. Tak ubogi człowiek powinien już chyba mieszkać pod mostem a on sobie daje radę ! On wam pokaże że za 500 zł miesięcznie to żadna sztuka żyć , on przeżyje miesiąc za 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 27.05.15, 18:56 silencius napisała: > Jest czysty jak żona Cezara! > Człowiek który w ciągu roku zarobił prawie 190 tys , wspierał jadącą na stratac > h działalność żony na co poszło 20 tys z oszczędności nie jest już posłem i cią > gle jeszcze mu się powodzi. A tobie wnętrzności się z zawiści skręcają. Modlitwa z "Dnia świra" się przypomina. > Nie zarabia więc musi żyć z tego co miał odłożone. > A zgodnie z oświadczeniem majątkowym za 2014 ok miał odłożone 70 tys złotych i > 2500 tys Euro na kontach bankowych , do spłaty Leasing za Volvo XC60 dla żony i > kredyt hipoteczny do spłaty. Tak ubogi człowiek powinien już chyba mieszkać po > d mostem a on sobie daje radę ! No straszne! Może idź i go okradnij? Psa mu zabij? Chałupę spal? Może ci ulży. S. Odpowiedz Link Zgłoś
silencius Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 27.05.15, 20:58 Przy takich poglądach to nic dziwnego, że więźniowie murem za wami. Tyle że oni naiwniacy myślą, że wy będziecie bronić tych co ukradli 100 zł lub bułkę w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 27.05.15, 21:18 Tych, co ukradli 100 złotych albo bułkę w sklepie nie trzeba bronić, bo ani jedno ani drugie nie jest przestępstwem lecz wykroczeniem, karanym groszowymi grzywnami albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
silencius Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 27.05.15, 22:42 Tak wiem o tym . Wiem również że złodziej zaczyna od zegarka Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 27.05.15, 22:45 Nowakowi nikt nigdy nie zarzucał, że cokolwiek ukradł albo chciał ukraść. Odpowiedz Link Zgłoś
silencius Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 28.05.15, 20:42 Pryjęcie dowodu wdzięczności za pozytywne rozpatrzenie sprawy nie jest przecież kradzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Przekonuje mniu uzasadnienie wyroku 28.05.15, 21:31 To może łapownictwo mu w takim razie kiedyś ktoś zarzucał? Jakiś cień dowodu jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 kiedy wreszcie przeczytasz coś więcej, niż tytuł? 27.05.15, 21:19 silencius napisała: > Jest czysty jak żona Cezara! Tylko sąd - jak widać - innego zdania,skoro wydaje wyrok jednoznacznie stwierdzający sprawstwo i winę Nowaka, podlegający wpisowi do rejestru karnego... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 On tyle pisze, że nie ma czasu czytać ;) /nt 27.05.15, 21:29 mn7 napisała: > silencius napisała: > > > Jest czysty jak żona Cezara! > > Tylko sąd - jak widać - innego zdania,skoro wydaje wyrok jednoznacznie stwierdz > ający sprawstwo i winę Nowaka, podlegający wpisowi do rejestru karnego... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: kiedy wreszcie przeczytasz coś więcej, niż ty 28.05.15, 08:22 Jemu czytać nie kazano. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom To ile Nowak ma tych zegarków? 27.05.15, 17:38 snajper55 napisał: > w11mil napisała: > > > "Zegarek stanowi znikomą część majątku Nowaka" > > No i? > > S. Skoro zegarek za 20 klocków to znikoma część majątku? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Tacy jak Nowak w Chinach idą na organy. 27.05.15, 17:34 snajper55 napisał: > Ja nie rozumiem, dlaczego oni tak kłamią. PO to nie jest jakaś niewinna lelija > i spokojnie można znaleźć prawdziwe powody do krytyki. Ale pislamiści wolą wysy > sać z palca jakieś oczywiste brednie o krzesłach, płaceniu za udział w spotkani > u wyborczym czy o 6000 złotych. Ktoś to rozumie? > > S. Dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Urzędnicy, jeśli nie przestrzegają prawa. 27.05.15, 19:04 snajper55 napisał: > S. Prawa, które zresztą sami ustanowili. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Urzędnicy, jeśli nie przestrzegają prawa. 27.05.15, 20:26 ostatni Xi kazal aresztowac Zhou Yongkang, bylego szefa sluzby bezpieczenstwa. A minister od koleji zostal skazany na smierc za kotupcje. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Urzędnicy, jeśli nie przestrzegają prawa. 27.05.15, 21:12 Marzenie pisiaka- Komunistyczna Partia Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Urzędnicy, jeśli nie przestrzegają prawa. 27.05.15, 22:27 zadne marzenie. Chlopaki po prostu w pore zauwazyli, ze rozmiar korupcji moze ich wysadzic z siodla. PO nadal uwaza, ze wszystko jest w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Urzędnicy, jeśli nie przestrzegają prawa. 27.05.15, 22:29 Napisz coś o tym "rozmiarze korupcji". Odpowiedz Link Zgłoś
silencius Re: Wszyscy mający zegarki? /nt 27.05.15, 22:45 jeżeli zostały nabyte drogą wręczenia łapówki to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
silencius Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 16:50 To była poważna sprawa bo skończyła się w sądzie ! Pryszczem to była ta sprawa toughduckoo.salon24.pl/338071,zbigniew-chlebowski-twarz-polskiej-polityki gdzie bohater miał chyba pełne gacie a sprawą sąd się nie zajmował. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 18:10 no temat w sam raz dla spokojnego.zenka on zaraz by tutaj tłumaczył, że ten wyrok jest prawidłowy (jak i każdy inny dotyczący PO) ale skubany nie wchodzi teraz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 21:16 A co jest nieprawidłowego w tym wyroku? Odpowiedz konkretnie i bez agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 02:23 Sek w tym, że takie wyroki uragaja poczuciu sprawiedliwości Ty się skupiasz jak adwokat nad kwestia "a czy to z paragrafem zgodne" - prawo zresztą zawsze bogatym i politykom "sprzyja" - ale po drodze gubisz ważna rzecz. Ze znów władza przed prawem ucieknie, bo znalazła kruczek - ale gdyby sprawa dotyczyła ciebie, to by ci wlepili karę Ten wyrok w sprawie Nowaka to kolejne nieszczęście dla Po. Ot, taka zagwozdka Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 07:59 jane-panzram napisała: > Sek w tym, że takie wyroki uragaja poczuciu sprawiedliwości Wykrzytuś wreszcie z siebie skąd Ci to przyszło do głowy. Dlaczego talie wyroki miałyby urągać Twojemu poczuciu sprawiedliwości? Co jest z tym wyrokiem nie tak? > Ty się skupiasz jak adwokat nad kwestia "a czy to z paragrafem zgodne" Nic podobnego. Czemu służy ta absurdalna insynuacja? Wyporowadzeniu mnie z róznowagi? Nie masz żadnych argumentów, tylko to Ci pozostało? > Ze znów władza przed prawem ucieknie Dlaczego jakaś władza miałaby uciec przed jakimś prawem i co to ma niby wspólnego z wyrokiem stwierdzajacym sprawstwo i winę Nowaka, którego dotyczy ta dyskusja? > bo znalazła kruczek Kto znalazł kruczek i jaki? W tej chwili warunkowe umorzenie dotyczy co dwunastej sprawy w Polsce. Co dwunasty oskarony w najprzeróniejszych rodzajach spraw "znajduje kruczek"? Kazdy z nich na nowo "znajduje"? > - ale gdyby sprawa dotyczyła ciebie, to by ci wlepili karę Nic podobnego. Gdyby dotyczyła mnie, na 99% nie dotarłaby w ogóle do sądu, bo nikt by się nią nie zajmował. To jasne jak słońce. . Odpowiedz Link Zgłoś
silencius Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 20:58 "sprawa jest przypadkiem mniejszej wagi" - pomimo że z przedstawionych materiałów wynikało że zegarek jest co najmniej dowodem wdzięczności wartym kilka tysięcy. Nie każdy może liczyć na taki łagodny wymiar kary: www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110908/STARGARD/606526409 "Grzegorz F. był oskarżony o to, że wieczorem 1 lipca 2010 roku przyjął od zatrzymanego do kontroli kierowcy 100 złotych w zamian za odstąpienie od ukarania. (...)Obrońca wyliczał sprawy, które miały świadczyć o niewinności Grzegorza F. Mówił między innymi o tym, że świadkowie zeznający na niekorzyść funkcjonariusza opisywali inny mundur niż miał na sobie policjant, że Grzegorz F. w czasie rzekomego przyjęcia łapówki nie był na węźle centrum obwodnicy Stargardu, gdzie miało mieć miejsce to zdarzenie, tylko kilka kilometrów dalej na węźle Zachód(...)Sąd uznał policjanta winnym. Wyrok to rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na dwa lata, grzywna 500 złotych, przepadek 100 złotych korzyści majątkowej i roczny zakaz wykonywania zawodu policjanta, przy czym na poczet tego ostatniego zaliczone zostaje mu jedenaście miesięcy zawieszenia w pracy." Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 21:33 silencius napisała: > "sprawa jest przypadkiem mniejszej wagi" - pomimo że z przedstawionych materia > łów wynikało że zegarek jest co najmniej dowodem wdzięczności wartym kilka tysi > ęcy. Z materiału wynikało, że był "dowodem wdzięczności"? Z jakiego "materiału" kłamliwy plugawcu? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 22:51 Widzę, że osobiście się angażujesz w obronę utraconej czci Nowaka? Tak cię to rusza, że na rozmówcę plujesz? To jest naprawdę istotną kwestią dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 22:56 Przeciwstawianie się plugawemu kłamstwu nie jest obroną czyjejkolwiek czci lecz poziomu dyskusji przez jej niszczeniem przez trolli. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 23:15 Afera na początku mówiła o mnogiej liczbie zegarków Potem, że on to się wymieniał zegarkami z kolegami (kto ku... przytomny w to wierzy? Że tak zaklne. Ale rozumiem, że ty w prawie robisz, ciebie kruczki, a nie zdrowy rozsądek interesuje) Potem był już temat tylko jednego, prezent od kolegi żony Potem było, że to żona kupiła przez kolege Potem była taśma Parafianowicza I teraz to jak w żarcie o kurze przechodzącej na drugą stronę drogi: - Kowalski. typowy myśli nt Nowaka: dostawał łapówki w postaci zegarków - Typowy prawnik: kruczki wskazują niewinność - Prokuratura (jeszcze powiedzcie, że z Łodzi, to się usmieje) twierdzi: winny, ale w zawieszeniu - Platforma: trzymaj się, Sławek - A Nowak na to: jak mogłem dać się złapać na takim bzdecie Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jakie afery PO?!!! 29.05.15, 08:16 jane-panzram napisała: > - Kowalski. typowy myśli nt Nowaka: dostawał łapówki w postaci zegarków No i czyja to wina że tak głupio myśli? Obstawiam że mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 29.05.15, 08:20 Prokuratura proponowała w zawieszeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 18:51 w11mil napisała: > Niezawisłe sądy po raz kolejny udowodniają, że afer nie było. > wiadomosci.onet.pl/kraj/wyrok-ws-zegarka-nowaka-uchylony/s0qb2x Ten poprzedni wyrok sądu, był wyrokiem sądu niezawisłego? Sprawę z zatajeniem w oświadczeniach majątkowych owego drogiego zegarka, nie nazywałbym aferą. To było tylko nieodpowiedzialne zachowanie Nowaka, który miał w doopie prawo, które obowiązuje wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 19:07 Pamiętasz kto powiedział: "jestem katolikiem mnie prawo nie obowiązuje"? Pamiętasz kto zapomniał wpisać samolot a kto 100000 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 27.05.15, 21:20 Obowiązuje wszystkich? Wszyscy składają oświadczenia majątkowe? No co jeszcze wymyśłisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 02:27 Sprawa Nowaka to nie tylko zegarek, to też taśmy Jeśli skupiasz się tylko na prawie, to będziesz zdziwiony, że prawo jedno - a ludzkie poczucie sprawiedliwosci drugie Nie na darmo powstają takie żarty jak "co to jest 100 prawników na dnie oceanu? - Dobry początek" Bo prawo ma jedną wadę: zawiera w sobie literę, ale nie DUCHA prawa, sprawiedliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 03:07 *nie bez powodu W wyjaśnieniu wyroku stoi zreszta przepiękny kwiatek Rzecz cudowna i gdyby u nas było prawo precedensu, to na ten kwiatek mogłoby się powoływać setki tysięcy ludzi: "Biorąc pod uwagę całokształt majątku oskarżonego gdzie zegarek stanowi niewielką jego część co stanowi również okoliczność łagodzącą" Czyli jak zarabiam dwa kafle, a zrobię przekręt na sto złotych, to jest to OKOLICZNOSC LAGODZACA, bo to niewielka część mojego majątku i zostanie mi to odpuszczone? Haha Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 05:47 Coś zostało odpuszczone? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 07:54 To nie jest żaden kwiatek ani tym bardziej przepiękny. To jest kwestia, która znajduje się w każdym uzasadnieniu każdego wyroku stwierdzającego czyjeś sprawstwo i czyjąś odpowiedzialność, w każdym razie powinna się znajdować - ocena konkretnego stopnia społecznej szkodliwości danego zachowania. Sąd ma nie tylko praw ale wręcz obowiązek zawsze się do tego odnieść uzasadniając wybór określonej sankcji i jej rozmiar. Wymaga tego nie tylko litera prawa ale też ludzkie poczucie sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 07:54 Jeszcze jedno: co "zostało odpuszczone"? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 08:24 Ale nowak tego zegarka nie ukradł! Więc tutaj nie ma porównania. Zresztą skąd wynikła ta afera? Ktoś stwierdził że Nowak ma drogi zegarek. Mówili mu: wpisz do rejestru bo będziesz miał problemy. Nowak nic. I doszło to do ogólnych uszu. Gdyby wpisał go po tym jak pierwszy raz zwrócono mu wagę to żadnej afery by nie było Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 23:28 Nie, zegarków było kilka Ale to zostało wygaszone tekstem, że on od kolegów pozyczal Ja zresztą pamiętam, jak przeeed afera w Newsweeku go opusywali na młoda krew z Po i namaszczali na prawdopodobnego następcę Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jakie afery PO?!!! 29.05.15, 08:17 No więc trzeba było go uwalić kolejną dętą, wyłącznie medialną aferą. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 29.05.15, 08:17 Nie. Zegarek był dokładnie jeden i tego jednego zegarka nie wpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 05:46 Więc powinien zostać skazany za zegarek bo są jeszcze taśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 23:34 Jego sytuacja jest trudna. Najlepiej by było, gdyby wyrok dostał po parlamentarnych. Kiedy by jego wyrok nie zagrazal Po A tak to jest znow temat na jedynkę Faktu i SE, oraz chryja Co do wyroku. Dobre pytanie! Bo zwróciłem mi uwagę na istotną rzecz. Bo przeciez on dostał wyrok. W zawieszeniu, ale jednak wyrok. Jest to pierwszy polityk z pierwszego szeregu, co widzę, że dostał wyrok. Cud nad Wisłą! To muszę przyznać! Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 23:41 Pierwszy polityk, co jest z rządu i wyrok jest. Precedens na przestrzeni ośmiolatki tego kryształowego rzadu Ale teraz w mediach jest trend na obcinanie się od wypaczen Po i kładą nacisk na zawieszenie... Offtop. Jutro ponoć ma być sondaż mówiący o tym, że Po jest poniżej 20% (czyli przekracza magiczna barierę, za którą zacznie się poważny exodus) Dziś Passent, znaczący komentator salonu wytyka ostro błędy w PO W TVN coraz więcej wiadomości nieprzychylnych raczej platformie Po jest w tarapatach tera. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jakie afery PO?!!! 29.05.15, 08:18 Pierwszy? Mariusz Kamiński za swoje przewały też ma wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 07:51 jane-panzram napisała: > Sprawa Nowaka to nie tylko zegarek, to też taśmy Nie. Sprawa Nowaka to niewpisanie zegarka. Nie było i nie ma żadnej innej "sprawy Nowaka". Wyrok dotyczy więc niewpisania zegarka i niczego innego. > Jeśli skupiasz się tylko na prawie, to będziesz zdziwiony, że prawo jedno - a l > udzkie poczucie sprawiedliwosci drugie Ludzkie poczucie sprawiedliwości jest takie, że jeśli komuś zarzuca się A, to powinien być sprawiedliwie osądzony za A. Nie za B albo C. To jest ludzkie poczucie sprawiedliwości. To, co proponujesz, to poczucie sprawiedliwości degenerata. Oczywiście odpowiedzi brak. Nie potrafisz powiedzieć, co niby miałoby być nie w porządku z tym wyrokiem. Po prostu Ci się nei podoba i tyle. Bo tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 08:07 Ale mnie się ten wyrok właśnie podoba! Wszystko co szkodzi Po, również wizerunkowo, mi się podoba, bratku ;) Nowak dostał wyrok, tylko w zawieszeniu. Dzięki temu może kontynuować karierę polityczna. Ale on wczoraj się na Twitterze zarzekl, że startował nie będzie. Ja ci nie mówię, czy wyrok jest słuszny czy niesłuszne Ja wątpię w takie kategorie, kiedy procesy dotyczą polityków. Prawo "sprzyja" politykom i bogatym, ot taka przywara prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 08:17 Za niewpisanie zegarka do oświadczenia majątkowego powinien dostać karę bezwzględnego więzienia? Na tym polega duch prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 08:30 Dostał wyrok w zawieszeniu? Czyli dyskutujesz zajadle ale znów nie wiesz o czym? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Dziś zrozumiałem fenomen PO :-) 27.05.15, 19:07 W "Tak jest " "dyskutowali" ( cudzysłów jak najbardziej uprawniony ) Jerzy Zelnik i Maciej Maleńczuk. Słuchając tego idioty Maleńczuka , który nie miał nic, konkretnie nic do powiedzenia ( totalna umysłowa , intelektualna, umysłowa pustka ) zdałem sobie sprawę co tak naprawdę reprezentuje sobą elektorat PO. Przy J.Zelniku Maleńczuk jawił się intelektualnym, mentalnym karłem ... Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote I tu się nie zgodzę! 27.05.15, 19:20 Powiem, że przy każdym, nie tylko przy Zelniku... camille_pissarro napisał: > Przy J.Zelniku Maleńczuk jawił się intelektualnym, mentalnym karłem ... Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: I tu się nie zgodzę! 27.05.15, 20:09 Zgoda , ale ja się odnosiłem do tej konkretnej sytuacji, konkretnego programu "Tak jest" 27.05.2015 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: I tu się nie zgodzę! 28.05.15, 05:11 Czego spodziewać się po cpunie Dobrze, że nie oglądałam. Andrzej "dostałem Grand Press, gdy mnie niszczyl PiS" Morozowski to czysty, histeryczny leming i ten jego program to agitka antypisowska. Dziennikarz ma patrzeć władzy na ręce, a nie jej rzecznikowac Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Dziś zrozumiałem fenomen PO :-) 27.05.15, 20:21 Kamil, a co można powiedzieć facetowi, który mówi, że w Polsce jest bezprawie, bo jest dużo biedy? Maleńczuk rzucił tylko hasłowo, że facet chce socjalizmu i "PZPR". Wystarczy. Twój tytan intelektu plótł trzy po trzy, coś tam smęcił i truł bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Dziś zrozumiałem fenomen PO :-) 27.05.15, 22:15 Maleńczuk rzucił hasłowo, ponieważ tylko takim sloganem był w stanie się posłużyć. Czy to w jakiś sposób argumentował ? Nie , dziś nawet Wałęsa stwierdził, ze establishment i władza rozjechali się z rzeczywistością z jaką zmagają się przeciętni ludzie nad Wisłą , nie wykazując się w najmniejszym stopniu elementarnym poczuciem empatii. Ale nie chodzi o górnolotne zwroty. Jeśli wśród elity naszej władzy padają słowa" że tylko idiota lub złodziej zgadza się dziś pracować za 6 tys. PLN " to czy Polak, który musiał wyemigrować w poszukiwaniu pracy, Polak który załapał się do Amazona nie mogl poczuć się urażony, a pisząc dosadniej wk.... ? Czy to co usłyszał na taśmach, że inwestycje rządowe w RP to ch.., d... i kamieni kupa" nie stanowi przypadkiem bodźca dla kolejnych pokoleń młodych ludzi, by zakupić walizkę i zacząć się pakować ?Nie napisałem , ze J.Zelnik jest tytanem intelektu, napisałem jedynie, że sie prezentuje o niebo lepiej w wymiarze intelektualnym od tego kretyna Maleńczuka, W obozie PO nie ma tytanów intelektu, sa jedynie spoldzielcy, cwaniacyi hochsztaplerzy , ktorzy myślą wyłacznie by wyrwać coś dla siebie, a nie o to co moga dobrego zrobic dla RP, i jej obywateli . Ci, ktorzy doswiadczyli kontktu z tym mafijnym klmatem opuscili szeregi tej formacji. Mam nadzieję, ze na jesieni PO podzieli los AWS, bo tam nie ma nikogo, kto mógłby jeszcze tę partię uratować przed rozpadem. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Dziś zrozumiałem fenomen PO :-) 28.05.15, 05:15 Z platformy, jak chodzą słuchy, chcą już odchodzić posłowie. Już sonduja np. w PiS możliwości transferu. A przecież koalicja PO-PSL ma większość tylko bodajże 3 posłów. Jeszcze będzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro A SKOK Wołomin ? 27.05.15, 20:21 Kto wyprowadzał z Wołomina kasę ? Krasnoludki ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: A SKOK Wołomin ? 27.05.15, 20:27 Kumple Biereckiego z WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 rownosc obywateli wobec prawa 27.05.15, 20:21 gwarantowana przez Konstytucje zostala ciekawie zinterpretowana ciekawie przez sedziego: "biorąc pod uwagę całokształt majątku oskarżonego, przedmiotowy zegarek stanowił niewielką część tego majątku" Gdyby podobne przestepstwo popelnila osoba posiadajaca jedynie samochod wart 20 tys, zegarek stanowilby polowe majatku to zgodnie z logika sedzi Doroty Radlińskiej nalezaloby go skazac na wyzsza kare. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 no właśnie 27.05.15, 21:04 Gdyby "podobne przestępstwo" popełnił zwykły człowiek, to na 99,99% można by było być pewnym, że w ogóle nie było żadnej sprawy. To, że prokuratura na siłę prowadziła tak oczywisty przypadek na umorzenie na art. 17 par. 1 pkt 3 k.p.k. wynikało tylko i wyłącznie z tego, ze dotyczyło to kogoś tak znanego, jak Nowak. A tera odpowiedz, szczuju, jak to się ma do równości wobec prawa. No, śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: no właśnie 27.05.15, 22:25 mn7 napisała: > Gdyby "podobne przestępstwo" popełnił zwykły człowiek, to na 99,99% można by by > ło być pewnym, że w ogóle nie było żadnej sprawy. To, że prokuratura na siłę pr > owadziła tak oczywisty przypadek na umorzenie na art. 17 par. 1 pkt 3 k.p.k. wy > nikało tylko i wyłącznie z tego, ze dotyczyło to kogoś tak znanego, jak Nowak. > > A tera odpowiedz, szczuju, jak to się ma do równości wobec prawa. No, śmiało! "Zwykly czlowiek" nie ma obowiazku skladania deklaracji majatkowych. Jezeli "zwykly czlowiek" staje sie urzednikiem pewnego szczebla, poslem, radnym musi zaczac skladac oswiadczenia podatkowe. I powinien zrobic to starannie. Minister nie jest zwyklym czowiekiem. Ten konkretny mial jeszcze zone dentystke, ktora notorycznie "jechala na stracie" (co zreszta Parafianowicz zauwazyl i sprawie leb ukrecil). Wyglada na to, ze panstwo N. probowali zaoszczedzic na dobrym doradcy podatkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: no właśnie 27.05.15, 22:28 mara571 napisała: > "Zwykly czlowiek" nie ma obowiazku skladania deklaracji majatkowych. Czyli przyznajesz, że ten Twój argument "równościowy" był w tym przypadku o prostu idiotyczny? > Jezeli "zwykly czlowiek" staje sie urzednikiem pewnego szczebla, poslem, radnym > musi zaczac skladac oswiadczenia podatkowe. I powinien zrobic to starannie. Jak widać, sąd był tego samego zdania, z czym więc masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 tego samego zdania? 27.05.15, 22:30 sam sobie zaprzeczyl uzywajac argumentu o wielkosci zgromadzonego majatku i zmniejszajac wymiar kary pienieznej. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: tego samego zdania? 27.05.15, 22:36 Nic podobnego. Sąd nie orzeka na podstawie swojego widzimisię lecz na podstawie obowiązujących przepisów. Kodeks karny jasno określa kryteria stosowania różnych instytucji, na przykład warunkowego umorzenia. Sąd w uzasadnieniu wykazuje zaistnienie tych przesłanek, nie jest to jakaś łaska z jego strony tylko oczywisty obowiązek Prawidłowe uzasadnienie tego, co wymaga ustawa nie jest z pewnością "zaprzeczaniem samemu sobie" lecz wypełnianiem obowiązku. Jeśli fakt, że oskarżony nie miał żadnego powodu do ukrywania składnika majątkowego, który był nieistotny na tle całego majątki i którym się przechwalał naokoło miałby być nieistotny, to co właściwie miałoby być istotne? Numer buta? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: no właśnie 28.05.15, 03:23 Ty w ogóle nie pamiętasz taśmy Nowak-parafinowicz i zapewnień Parafinowicza, że on już załatwił zniszczenie dowodów? Ty mówisz o równości wobec prawa, a u nas takie taśmy przechodzą bez echa. Wszystko umarzane. A dej pan spokój. Poza tym, to o ile pamiętam aferę zegarkowa to tam w istocie nie był jeden zegarek, tylko kilka. Ale on je pożyczył jak koleżanka od koleżanki sukienkę, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie 28.05.15, 05:48 Taśmy przeszły bez echa? Co ty bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: no właśnie 28.05.15, 06:55 Nie zaczynaj Powiedz mi pan, kogo za nie rozliczyli Bo jak dotąd, to tylko Falenta po doopie dostaje właśnie przez nierozliczanie teraz Po płaci i będzie placic Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: no właśnie 28.05.15, 07:04 dzisiaj u Pospieszalskiego beda taśmy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie 28.05.15, 08:18 Sama piszesz że rozliczono za to PO, że PO za to teraz płaci. Więc o co ci się rozchodzi, biedna kobieto? Wszystko dzięki ogromnemu rozdmuchaniu tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: no właśnie 28.05.15, 08:20 Wciąż mnie zadziwia, że są nadal tacy jak ty, co przy temacie taśm nadal pieja "nic się nie stało, tam nic nie ma" Zarazem wiem, że gdyby to były taśmy Pis to byś tak na to nie patrzył. Wot, tyle Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: no właśnie 28.05.15, 08:23 jane-panzram napisała: > Wciąż mnie zadziwia, że są nadal tacy jak ty, co przy temacie taśm nadal pieja > "nic się nie stało, tam nic nie ma" ależ stało się - złamano prawo instalując nielegalne podsłuchy nie wiesz o tym, że sprawę bada prokuratura szukajjąc sprawców? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: no właśnie 28.05.15, 08:28 O, czyli nadal tacy są, i to niejeden. To dobrze wiedzieć, że biedni posłowie z Po mają takich zwolenników nadal :) Ależ niech robią sprawy podsuchujacym, to oczywiste, że to powinno być zrobione. Trudno, aby puścić to plazem. I ja się zgadzam! Ale trzeba jeszcze rozliczyć to, co było nagrane - co wam notorycznie umyka. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: no właśnie 28.05.15, 08:29 jane-panzram napisała: > Ale trzeba jeszcze rozliczyć to, co było nagrane - co wam notorycznie umyka. > a co było nagrane takiego, co jest do rozliczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie 28.05.15, 08:41 Zwłaszcza przez prokuraturę i sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie 28.05.15, 08:41 Ja też wiem że gdyby to były taśmy PiS to nie patrzyłabyś na nie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: no właśnie 28.05.15, 08:49 Ja jestem wdzięczna Morozowskiemu i Sekielskiemu za ich taśmy Jestem wdzięczna Michnikowi za taśmy Mimo że załatwił SLD, partie mi najbliższą pogladowo Chociaż teraz Moroza i Michnika nie znoszę - to za dziennikarska robotę jestem im wdzięczna. Od takich rzeczy oni są. Teraz zaś to samo odczucie mam wobec Wprost, jak i tych kelnerów Dla mnie zatwarziali zwolennicy Po to zjawisko nie do ogarnięcia: można ich opłaca, okraść, kopnąc w d., wymiar A oni nadal "ale na tych taśmach nic takiego nie ma" Ja jak dotąd rozliczylam wszystkie partie Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: no właśnie 28.05.15, 08:51 Opluc i wysmiac - miało być. A nie jakiś wymiar i pomiar, dziadostwo te telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: no właśnie 28.05.15, 08:52 Wszystkie partie na które głosowałam. Pisanie z tel to zgroza jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka odpowiesz na moje pytanie? 28.05.15, 08:54 forum.gazeta.pl/forum/w,28,157757972,157765212,Re_no_wlasnie.html czy przyznajesz się do pisania bzdur? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie 28.05.15, 08:54 I tu jest właśnie różnica. Robota Sekielskiego, Morozowskiego, Michnika to była dziennikarska robota. Robota kelnerów taką dziennikarską robotą nie byłą. Na tych taśmach jest wiele ciekawych rzeczy. Ale jakie przestępstwa popełnili ich uczestnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: no właśnie 28.05.15, 09:02 Żadnych przecież. Dalej są w rządzie, dalej doradzają premier. Zdawałoby się, że na tych taśmach nic nie ma No ja wiem, jak taśmy dotyczą PO to to są line taśmy, a pracy dziennikarskiej w tym nie ma żadnej, już to widziałam w Polityce :) Jak posłanka sama zgłosiła się do M&S i oni nie wykonali innej pracy poza instalacja kamer w pokoiku, to znaczy, że to jest praca dziennikarska, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie 28.05.15, 09:11 Myślałem że wiesz jakie to przestępstwa skoro powinny zając się nimi prokuratura i sądy. Czyli M&S wykonali jakąś robotę dziennikarską. Ci z Wprost nie wykonali. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: no właśnie 28.05.15, 13:08 Chodzi o to, że ja nadzwyczajnej pracy dziennikarskiej nie widzę w żadnym z tych przypadkow Michnik to jak Nisztor hobbystycznie nagrywał rozmówców M&S zainstalował kamery Wprost zrobił zapis rozmów Ale wykonali prawdziwa pracę dziennikarska w innym sensie: powiadomili ludzi o tym co wyprawia władza. Mieli nie publikować, bo to nie byłaby dziennikarska robota? Czwarta władza jest od patrzenia władzy na ręce Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie 28.05.15, 13:14 No więc popatrzyli a ty piszesz że cicho o tym było. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: no właśnie 28.05.15, 08:01 "Afera zegarkowa" dotyczyła dokładnie jednego zegarka. Nie dotyczyła jakichkolwiek taśm. Wyrok dotyczy więc niewpisania jednego zegarka i gdyby było inaczej, to z pewnością byłoby to niezgodne z ludzkim poczuciem sprawiedliwości. Ludzkie poczucie sprawiedliwości jest bowiem takie, że każdy ma być osądzony dokładnie za to, co mu się zarzuca a nie za coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 08:31 Dzisiejsi.czlonkowie i spatycy PO to.jutrzejsi uchodzcy polityczni z Polski,oni juz to wiedza. ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 23:47 xystos napisał: > Dzisiejsi.czlonkowie i spatycy PO to.jutrzejsi > uchodzcy polityczni z Polski,oni juz to wiedza. A co, kibitkami na Sybir "uchodźców" pislamiści do spółki z Putinem będą wywozić? S. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 13:32 W tym rządzie nie stwierdzono dotychczas żadnych afer Mamy rząd, który powinno się stawiać w Sevres jako model partii bezaferalnej, nieskalanej Szczujnia medialna na okrągło wynajmuje na nich haki, jednak prawo zawsze wykazuje, że to ataki bezpodstawne, jawnie wymierzone w rzad Tak czyste i bezaferalne partie to można znaleźć w jednym tylko rejonie świata, mianowicie w znanej szeroko z jawności i przejrzystości Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 13:36 Stwierdzono za to dotychczas przynajmniej kilka afer nakręconych przez media które aferami za bardzo nie były. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Jakie afery PO?!!! 28.05.15, 14:25 To prawda. I te szczujnie powinno się w sumie za bezpodstawne ataki rozliczyć. Bo co atak, to zawsze bezpodstawny. Wygląda to na świadome szkodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jakie afery PO?!!! 29.05.15, 08:19 Cyngla Gmyza np. nikt do tej pory nie rozliczył. Nie wiadomo kto mu dawał przecieki z CBA. Odpowiedz Link Zgłoś