volupte Re: Giertych chce byc senatorem. 02.07.15, 20:35 I będzie jak wystartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Giertych chce byc senatorem. 03.07.15, 19:24 Przypominam, że Liga Polskich Rodzin powinna ściągać pod swoje sztandary elektorat kandydatów z ostatnich wyborów prezydenckich. Taką postacią jest reżyser filmowy pan Grzegorz Braun, znany z poglądów katolickich i narodowych. W czasie ostatnich wyborów uzyskał ponad 124 tysiące głosów. Przedstawił program zbieżny z wartościami i ideałami przedwojennej endecji. Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
glos.sumienia.forum Re: Giertych chce byc senatorem. 06.07.15, 14:42 Nowoczesna endecja składa kwiaty pod pomnikiem Marszałka Piłsudskiego i realizuje jego program narodowy. Tylko pod przewodnictwem Ligi Polskich Rodzin kraj nad Wisłą odnajdzie się w słowiańskiej rodzinie narodów i uzyska godne miejsce w Dumie Państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Giertych chce byc senatorem. 05.07.15, 13:20 volupte napisał: > I będzie jak wystartuje. W okręgu wyborczym TVN jak będzie na jedynce :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow jesteś geniuszem-prognostą i analitykiem 26.10.15, 14:08 volupte napisał: > I będzie jak wystartuje. No jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: jesteś geniuszem-prognostą i analitykiem 26.10.15, 14:16 ...pozostanie nadal "koniem" :D Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: jesteś geniuszem-prognostą i analitykiem 27.10.15, 03:09 Te wybory odbyły się bez "wielkich" z lat 2001 i 2005, jakim były Liga Polskich i Samoobrona. Przypominam, że obie te partie są niewykreślone z ewidencji partii politycznych. Samoobrona musi się podnieść po prowokacjach Komendy Głównej Policji, jednoczyć elektorat i brać udział w kolejnych wyborach. Liga Polskich Rodzin jest z kolei porozumieniem organizacji endeckich i narodowych. Liczyłem, że Roman Giertych dostanie się do Senatu z okręgu podwarszawskiego i może na pracę w biurze senatorskim : ). Piotrek Grochowski z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Giertych chce byc senatorem. 02.07.15, 20:40 Qun? W czynie spolecznym ? Senatorem? Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Giertych chce byc senatorem. 02.07.15, 20:45 Jestem zwolennikiem silnego klubu Ligii Polskich Rodzin w polskim senacie. LPR widzę także w radach powiatowych i gminnych. W każdym komitecie blokowym powinna być osoba odpowiedzialna za kontakty mieszkańców z Ligą. Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Giertych chce byc senatorem. 02.07.15, 21:58 Liga Polskich Rodzin, ma moje bezwarunkowe poparcie. Jestem przeciwny ograniczaniu zasięgu działania osób odpowiedzialnych za inspekcję ludności do mieszkańców bloków. Tylko solidarna współpraca całego społeczeństwa z Ligą może zapewnić jakże potrzebną jedność narodową i poczucie obecności państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Giertych chce byc senatorem. 03.07.15, 00:18 Tak w ogóle, to ta zaszczytna funkcja do Pana Romana pasuje, żeby trwała owa ciągłość historyczna, sięgająca głębokich czasów starożytnych. Przodkami Sarmatów byli Rzymianie. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Giertych chce byc senatorem. 02.07.15, 20:43 już jeden kuń był senatorem dawno temu ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Giertych chce byc senatorem. 02.07.15, 21:00 Ale ten Quń jest wyjatkowo sprytny, czuje oddech PISu na plecach i stara sie za wszelka cene o immunitet :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Giertych chce byc senatorem. 06.07.15, 09:15 Przecież to kompletna brednia. Jeśli PiS wygra wybory i zdobędzie stosowną większość w Senacie, to bez specjalnego trudu przegłosuje uchylenie immunitetu Romana, czy jakiegokolwiek innego polityka z senackiej mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 kolejny powód by senat zlikwidowac 02.07.15, 21:18 Zaprawdę istnienie tej instytucji nie żadnego sensu. Szkoda że nie ma pytania w referendum czy jesteś za likwidacją senatu Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: kolejny powód by senat zlikwidowac 02.07.15, 21:23 Było w 1947 r.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: kolejny powód by senat zlikwidowac 02.07.15, 22:02 I w tym komuniści mieli racje , likwidując senat. Obecnie to 100 wygodnych posadek ale emerytów politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: kolejny powód by senat zlikwidowac 02.07.15, 22:26 Roman jest zbyt skromny dla siebie. Na pewno go poprę. Widzę go jako kandydata w wyborach prezydenckich z ramienia porozumienia środowisk prawicowych, tworzących w 2007 roku Ligę Prawicy Rzeczypospolitej. Przypominam, że ojciec Romana, pan Maciej Giertych uzyskał w czasie wyborów 2005 roku kilkuprocentowy wynik, co zadowalało nas narodowców. Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: kolejny powód by senat zlikwidowac 02.07.15, 22:29 kuń już dawno zdradził ideały narodowe,nawet wszechpolacy uważają go za kapusia PO Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: kolejny powód by senat zlikwidowac 02.07.15, 23:13 Pan Roman czysta skromność i czyste dobro. Z całą pewnością może zostać senatorem w Warszawie, i Rzymie - piękne przykłady sukcesu daje historia. Przypomnę historyczne spotkanie w Warszawie w budynku NOT w 2005 r. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: kolejny powód by senat zlikwidowac 03.07.15, 00:09 W latach 1993-1994 byłem bokserem klubu CKWS "Legia" i kick-bokserem klubu Sport Masters. Mówiono o mnie: "Renaldo Snipes, przystojniak który wygrał walkę". Nosiłem przydomek "Mr. Trouble". Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: kolejny powód by senat zlikwidowac 03.07.15, 00:30 To znakomite referencje i otwarta ścieżka kariery. Gratuluję możliwości wejścia do Kręgu Wewnętrznego otoczenia Pana Romana w charakterze osobistej ochrony. Uzdrowieniu życia publicznego w Polsce potrzebne jest wdrożenie do naszego systemu prawnego instytucji opryczniny. Przejście ze stanowiska szefa ochrony Pana Romana na urząd szefa opryczniny, to najpiękniejszy awans, o jakim śnili bohaterowie "Dnia oprycznika" Igora Sorokina. -- Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: kolejny powód by senat zlikwidowac 05.07.15, 12:52 p.grochowski napisał: W latach 1993-1994 byłem bokserem klubu CKWS "Legia" i kick-bokserem klubu Sport Masters. To się daje zauważyć. Ileś ciosów zainkasowanych w głowę nie pozostaje bez śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Giertych chce byc senatorem. 03.07.15, 07:02 a74-7 napisał: > Za darmo! Nienawiść u Giertycha jest tak ekstremalna, że to może się skończyć wyprowadzeniem w białym kaftanie z kancelarii prosto do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Giertych chce byc senatorem. 03.07.15, 18:11 Przypominam, że dziadek Romana, Jędrzej jest autorem między innymi trzytomowego dzieła "Tysiąc lat historii Narodu Polskiego". Był przed wojną radnym w Warszawie. To rodzinie Giertychów endecja polska zawdzięcza obudzenie aspiracji narodowych. Tak było w 2001 roku gdy ojciec Maciej i syn Roman współtworzyli Ligę Polskich Rodzin. Roman jest za skromny dla siebie, chcąc się ubiegać o tytuł bezpartyjnego senatora. Widzę Stronnictwo Narodowe i polską endecję taką jak w latach trzydziestych. Jako oddolny ruch społeczny liczący 200 tysięcy członków, młodzież noszącą na pochodach flagi Szczerbca, ruch niezależny od notowań i sondaży politycznych. Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Giertych chce byc senatorem. 03.07.15, 21:06 Senatorem też był koń cesarza Kaliguli Incitatus. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Giertych chce byc senatorem. 03.07.15, 22:25 veglie napisał: > Senatorem też był koń cesarza Kaliguli Incitatus. Ale ten to - Jasnogórski Koń Który Łże. --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Giertych chce byc senatorem. 03.07.15, 22:39 Znaczy koń łżący nie rżący? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Giertych chce byc senatorem. 03.07.15, 22:44 veglie napisał: > Znaczy koń łżący nie rżący? Nawet jak rży, to łże. ------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Giertych chce byc senatorem. 03.07.15, 22:48 uu1 napisała: > veglie napisał: > > > Znaczy koń łżący nie rżący? > Nawet jak rży, to łże. Wybrać Giertycha do senatu,,i od razu zlikwidować Senat..Tak byłoby demokratycznie > > ------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Bardzo dobrze. To jest uczciwy facet. 04.07.15, 00:47 Romanowi proponuję uczestnictwo w pracach sejmu w ramach kilkudziesięcioosobowego klubu parlamentarnego Ligi Polskich Rodzin. Ucieszyło mnie, kiedy dowiedziałem się za pośrednictwem internetu, że udanie prowadzi własną kancelarię adwokacką. Przypominam, że w I turze wyborów Rada Polityczna LPR, udzieliła poparcia Adamowi Jarubasowi z PSL. Było to dobre posunięcie i nawiązanie do przedwojennych porozumień Chjeno-Piasta. W 1992 roku odwiedziłem w Warszawie, siedzibę Chrześcijańsko-Demokratycznego Stronnictwa Pracy. Mam nadzieję, że spotkamy się we wspólnym sejmowym klubie. Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Bardzo dobrze. To jest uczciwy facet. 04.07.15, 00:54 Piotrek weź się uspokój,,,To już było i się nie sprawdziło... Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Bardzo dobrze. To jest uczciwy facet. 04.07.15, 09:29 Przypominam, że dziadek Romana, pan Jędrzej Giertych, był ważną postacią przedwojennej endecji. Wiem, że Chrześcijańsko-Demokratyczne Stronnictwo Pracy, jest niewykreślone z ewidencji partii politycznych. Ciągle liczę na odnowienie przedwojennego porozumienia Chjeno- Piasta. Mam nadzieję, że się spotkamy. Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Bardzo dobrze. To jest uczciwy facet. 04.07.15, 18:28 Uprawnionym jest twierdzenie, że i Chjeno-Piast nadal istnieje, zachował ciągłość tradycji i w nowym kształcie zrealizuje testament marszałka Piłsudskiego. Kwiaty złożone pod pomnikiem Marszałka w 2012 roku przez przywódców narodowych są dobitnym świadectwem odrodzenia ruchu narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Giertych chce byc senatorem. 04.07.15, 16:23 Dobrym pomysłem, było spotkanie z inicjatywy Zespołu Wspierania Radia Maryja, do którego doszło w połowie czerwca 2008 roku w warszawskim kinie Ochota. Pojawił się tam między innymi Roman Giertych. Mam nadzieję, że Liga Polskich Rodzin przetrzyma polityczne burze i osiągnie co najmniej 5% poparcia wyborców, w wyborach do parlamentu. Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
akiriusz Re: Giertych chce byc senatorem. 04.07.15, 18:36 To jest człowiek podobny do Marcinkiewicza, Polak-Katolik taki że człowieka aż skręca od nudności. Obydwoje to największa antyreklama 'tradycyjnych wartości' jaką tylko można sobie wyobrazić. Jeden polak-katolik, zachnowiec wywalił chorą na raka żonę za burte, bo mu na politycznej posadce odwaliły dekle i pipkę jakąś poznał tez jak i Kazio lekko dziwną na umyśle, a drugiemu tak odwaliły dekle i klepki ze zaczął organizować jakieś mafie celem szantażowania polskich bogaczy. Wszystko to są postaci i pomysły niczym z Mrożka. Akiriusz. przeczytane.org | pamiętnik mola książkowego www.przeczytane.org/richard-morgan-modyfikowany-wegiel_/ Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Giertych chce byc senatorem. 05.07.15, 12:45 Również udział Antoniego Macierewicza w Lidze Polskich Rodzin nie był niczym dziwnym. Zawsze uważałem go, za charyzmatycznego przywódcę politycznego. Dał się poznać jako sprawny lider katolicko- narodowego ROP-u, a później Ruchu Katolicko- Narodowego. Mam nadzieję, że katolicko- narodowy ROP, jest niewykreślony z ewidencji partii politycznych. Piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Giertych chce byc senatorem. 05.07.15, 12:57 akiriusz napisał(a): .... To jest człowiek podobny do Marcinkiewicza, Polak-Katolik taki że człowieka aż skręca od nudności. Obydwoje to największa antyreklama........ Dobry człowieku - po polsku w takim wypadku pisze się "obydwaj". No, chyba że czegoś nie wiemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
glos.sumienia.forum Re: Giertych chce byc senatorem. 06.07.15, 14:45 Obydwoje, obydwoje... Jak ładnie, jak radośnie to brzmi! Jak prezes i prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Giertych chce byc senatorem. 06.07.15, 09:02 Chyba nie macie wątpliwości, że "Pan Senator" brzmi dumniej niż "Pan Mecenas"? Odpowiedz Link Zgłoś
glos.sumienia.forum Re: Giertych chce byc senatorem. 06.07.15, 14:49 Z całą pewnością brzmi też bardziej bezpiecznie. A Pan Prezes ma wielkie serce i jest czystym dobrem. Pana Romana Giertycha gorąco oczekujemy jako wicepremiera rządu Prawa i Sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś