Dodaj do ulubionych

Barbara Nowacka

07.08.15, 14:37
Nadzieja lewicy, córka cudownej, wspaniałej Jarugi-Nowackiej, liderka, osoba wykształcona, inteligentna, o koncyliacyjnym usposobieniu, lubiana przez wszystkich, szanowana przez politycznych przeciwników, o słowiańskiej, subtelnej urodzie -tak, ze nawet pisowskie, mizoginistyczne, maczystowskie trolle, przyzywające prezydentową Komorowską kaszalotem nie mają amunicji, żeby w nią strzelać. Ma być jedynką na liście warszawskiej Zjednoczonej Lewicy. Więcej - przyjazna twarz, nowoczesnej, europejskiej lewicy.

Jak to jest, że ugrupowanie polityczne, któremu patronuje ma 1% poparcia?
I jeśli nie ona to kto?
Mamy czekać 5 lat na Biedronia? A jaka jest pewność, że Biedroniowi tak się Słupsk spodoba, że postanowi tam zostać? Pięć lat to szmat czasu.

Mam swoją teorię, ale jest ona tak mglista, że raczej się nią nie podzielę.
Obserwuj wątek
    • instant.crush Smród Palikota 07.08.15, 14:40
      To jeden z powodów. Nie najważniejszy chyba, ale istotny.
      • axyzaa Re: Smród Palikota 07.08.15, 14:43
        instant.crush napisał:

> To jeden z powodów. Nie najważniejszy chyba, ale istotny.
        >
        Palikot usunął się w cień. Twarzami ZL jest ona i Miller.
        • instant.crush Re: Smród Palikota 07.08.15, 14:49
          Napisałem o smrodzie Palikota, a nie o samym Palikocie.
          Ale i tak go widać, bo media uwielbiają tego typu pajaców, a on uwielbia błyszczeć.
        • damakier1 Re: Smród Palikota 07.08.15, 14:57
          axyzaa napisała:

> Palikot usunął się w cień. Twarzami ZL jest ona i Miller.

No właśnie...
          • axyzaa Re: Smród Palikota 07.08.15, 15:04
            damakier1 napisała:

> axyzaa napisała:
            >
            > > Palikot usunął się w cień. Twarzami ZL jest ona i Miller.
            >
            > No właśnie...
            >
            Moim zdaniem, Miller i Palikot tak, ale nie przede wszystkim. Mam swoje prywatne odczucia (wiem, ze ty też takie masz) ale się nimi nie podzielę na razie. Ciekawa jestem, czy ktoś ma podobne, i o nich napisze:-)
            • damakier1 Re: Smród Palikota 07.08.15, 16:29
              Dla mnie na pewno nie przede wszystkim, bo ja Twego zachwytu Nowacką nie podzielam. Ale gdybym podzielała, to Miller byłby dla mnie przeszkodą nie do przebycia. Palikot też, choć mniej.
      • erka-4 Re: Smród Palikota 07.08.15, 14:45
        instant.crush napisał:

> To jeden z powodów. Nie najważniejszy chyba, ale istotny.

- smród się za nią niesie,na nic ta słowiańska uroda.
    • sverir Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 14:43
      > Jak to jest, że ugrupowanie polityczne, któremu patronuje ma 1% poparcia?

Widać nie wystarczy mieć osobowości, potrzebne jest jeszcze ugrupowanie.
      • axyzaa Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 14:45
        sverir napisał:

> > Jak to jest, że ugrupowanie polityczne, któremu patronuje ma 1% poparcia?
        >
        > Widać nie wystarczy mieć osobowości, potrzebne jest jeszcze ugrupowanie.

Przecież zaplecze polityczne ma. W skład Zjednoczonej Lewicy wchodzi 20 ugrupowań. One wszystkie mają jakieś struktury, ludzi w terenie, doświadczenie polityczne, itd.
        • sverir Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 17:24
          > W skład Zjednoczonej Lewicy wchodzi 20 ugrupowań.

Których poparcie daje w sumie wspomniany przez Ciebie 1%. Liczby niczego nie zmienią. Politycy nie pierwszy i nie ostatni raz przekonają się, że nie zawsze nazwisko wystarczy, żeby coś ugrać w polityce. Zresztą, już teraz to rozumieją, skoro formują koalicyjny komitet.
      • zoil44elwer Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 14:59
        sverir napisał:

> > Jak to jest, że ugrupowanie polityczne, któremu patronuje ma 1% poparcia?
        >
        > Widać nie wystarczy mieć osobowości, potrzebne jest jeszcze ugrupowanie.
        O zjednoczeniu lewicy powinni myśleć po klęsce w wyborach w 2011.Dzisiejsze próby zjednoczenia tuż przed wyborami to,desperacka próba ratowania swoich doop przed wyrzuceniem na śmietnik historii.
    • wagonetka Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 14:44
      masz na myśli ugrupowanie wspólne z Millerem i Palikotem?
      • axyzaa Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 14:46
        wagonetka napisał(a):

> masz na myśli ugrupowanie wspólne z Millerem i Palikotem?

Czyli co powinna zrobić twoim zdaniem? Budować samodzielnie struktury w terenie?
        • wagonetka Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 14:48
          chyba tak

obaj panowie są całkiem skompromitowani i - nie łudźmy się - jeśli komuś po drodze z ludźmi tak bardzo skompromitowanym, nie wystawia sobie samemu dobrego świadectwa (czyli zaufania)

ja zwyczajnie nie zaufam nikomu, komu po drodze z Millerem i Palikotem
    • zoil44elwer Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 14:48
      Tych ostatnich nadziei czerwonych,tzw lwic lewicy jest całkiem sporo.Nowacka,Nowicka,Grodzka z żoną,Piekarska......
    • 13kisiel Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 14:52
      aż 1 % ...skandal :-)))
    • aniechto.only Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 14:55
      axyzaa napisała:

> Jak to jest, że ugrupowanie polityczne, któremu patronuje ma 1% poparcia?
      > I jeśli nie ona to kto? ...
      ... Ma
      > być jedynką na liście warszawskiej Zjednoczonej Lewicy. Więcej - przyjazna twar
      > z, nowoczesnej, europejskiej lewicy.

To nie jej wina. Pozostałe twarze mocno się już opatrzyły niestety. Stad 1 %.
      • axyzaa Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 15:07

> To nie jej wina. Pozostałe twarze mocno się już opatrzyły niestety. Stad 1 %.

We wczorajszym felietonie Krzysztof Varga cytował Dobbsa (tego od HOC, swego czasu przyjaciela M.Thatcher którego kilka złotych myśli mam w sygnaturce). Brzmiało to mniej więcej tak - to jest skierowane do polityków - nigdy nie traktuj swoich wrogów tak samo jak przyjaciół, bo stracisz przyjaciół. Myślę, że to jest ten przypadek.
    • ave.duce Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 15:04
      axyzaa napisała:

> Nadzieja lewicy

i jej (lewicy) "nowa twarz" Leszek M. :(
    • indris Barbara Nowacka... 07.08.15, 15:06
      ...przestała dla mnie istnieć odkąd związała się politycznie z Leszkiem Millerem, najbardziej ohydną postacią na polskiej scenie politycznej.
      Miler jest współodpowiedzialny za udział Polski w agresji na Irak, czyli czymś najbardziej obrzydliwym i głupim, co uczyniło niepodległe państwo polskie od kilkuset lat.
      Jeżeli wykształcona i niegłupia osoba podejmuje polityczną współpracę z taką świnią, to ja tego nie rozumiem, ale głosować na p. Barbarę - nie mogę
      • ayran Re: Barbara Nowacka... 07.08.15, 15:42
        Chyba faktycznie jesteś muzułmaninem, skoro za największą obelgę uważasz słowo "świnia", w wersji wyłuszczonej.
        • indris Re: Barbara Nowacka... 07.08.15, 16:33
          ayran napisał:
          'Chyba faktycznie jesteś muzułmaninem, skoro za największą obelgę uważasz słowo "świnia", w wersji wyłuszczonej.'
          Ta obelga jest ponadwyznaniowa. Okupacyjnego sloganu 'tylko świnie siedzą w kinie' nie wymyślił muzułmanin i nie do muzułmanów był adewsowany.
          • ayran Re: Barbara Nowacka... 07.08.15, 18:36
            Tak się składa, że ze słowem "kino" w miejscowniku rymują się tylko świnie. Ty natomiast miałeś do wyboru całkiem szerokie spektrum obelg, wybrałeś jednak słowo szczególnie obraźliwe u muzułmanów. Mogłeś jeszcze napisać "pies".
    • tw_wielgus Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 15:07
      Jeżeli alternatywą ma być Biedroń tęczowy, to ja jestem za, w stu a nawet więcej procentach.
      To inteligentna kopieta, o wyważonych poglądach politycznych.
      Co do oceny urody to generalnie się zgadzam ale w mojej opinii ma ciut za małe piersi.
    • 141288bs Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 15:14
      Bardzo szybko ta lagodna twarz zmienia sie w zlosliwa z cynicznym usmieszkiem.
      • axyzaa Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 15:28
        141288bs napisał:

> Bardzo szybko ta lagodna twarz zmienia sie w zlosliwa z cynicznym usmieszkiem.

I co ja mam teraz odpisać... Zgodzisz się, czy udawać, ze tego nie przeczytałam? OK, trudno. Obiecałam, że jak ktoś to napisze pierwszy to potwierdzę. Nie przyszło mi do głowy, że może to być zwolennik PiSu. Ale jak dałam słowo to dotrzymam. Tak, też to zauważyłam. I myślę, że wielu jej potencjalnych wyborców. Tak nie było wcześniej. Wcześniej, kiedy jeszcze nikt nie robił z niej ikony zachowywała się tak jak Biedroń- skromnie i naturalnie.To stało się z czasem, jak zaczęła być zagłaskiwana przez kolegów polityków i media. Za wcześnie weszła na piedestał i po prostu nie była na to przygotowana. Nie robi tego ostentacyjnie, ale traktuje rozmówców z góry- dokładnie jak napisałeś, z tym błąkającym się w kącikach ust ironicznym, - czasami cynicznym uśmieszkiem. A wyborcy to widzą. Plus Miller i Palikot za plecami daje 1% poparcia.
        • 141288bs Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 15:49
          Po prostu...sodowa!!!
        • ave.duce Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 19:34
          Plus to, że i jej już(?) nie wystarcza pomnik na Powązkach Wojskowych ani lokalizacja przy Trębackiej.
          • ayran Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 19:39
            Pomnik nie musi stać na Krakowskim Przedmieściu. Przecież można przemianować ulicę.
            • ave.duce Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 19:46
              Kto poniesie koszty przemianowania?

O ile pamiętam - "niechęć" do pomnika powązkowskiego tłumaczyła tym, że mają tam groby niektóre ofiary, więc odwiedziny nie dotyczyłyby pomnika, tylko grobów bliskich - czy jakoś tak.
              Och, ten upał...
    • mariner4 Jedne Nowacka nie czyni wiosny 07.08.15, 17:25
      Stara sitwa przekłada dobro swoje nad dobro SLD. I tyle.
      A młodzież. Jak prominentny polityk SLD mówi publicznie, że Powstanie Warszawskie było w 1980 roku!
      Tak jak ta idiotka z PiS, co o Katyniu dowiedziała się z przedwojennej prasy.
      W partii (zresztą wszystkich, gwoli prawdy) działa prawo Kopernika. Gorszy pieniądz wypiera dobry pieniądz. Młodzież partyjna to głównie wyzuci z przyzwoitości cwaniacy typu Ziobro, Hoffman i podobni. Przyzwoity człowiek nie ma szans. Na przykład Cimoszewicz. Nie pamiętam jego chamskiego zachowania. Lubię go, choć nie jest z mojej politycznej bajki.
      Nie mam poglądów lewicowych zdecydowanie, ale ludzi uczciwych potrafię docenić.
      Rządzi partyjne menelstwo.
      M.

• a74-7 Re: Barbara Nowacka 07.08.15, 18:50
      ta kobitka nie ma talentow przywodczych, nie ma sily przebicia,
      jest taka" plane Jane"
      a akceptowanie przewodnictwa pajaca to juz zupelne nieporozumienie w jej przypadku.?
    • silesiusmonachijski50 Jej jedyna szansa to.."byc przy nadziei"; 07.08.15, 19:12
      i nic wiecej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka