dobry-termin 17.08.15, 18:10 Totalne rozczarowanie wśród polszewickiej części elektoratu PO i PSL... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobry-termin Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 18:11 Brawo Panie Prezydencie! www.naszdziennik.pl/polska-kraj/142249,wszystkie-wizyty-prezydenta.html Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka wytłumacz mi, proszę, 17.08.15, 18:16 dlaczego pierwsza wizyta w Estonii to według ciebie dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wytłumacz mi, proszę, 17.08.15, 18:28 wagonetka napisał(a): > dlaczego pierwsza wizyta w Estonii to według ciebie dobry pomysł? Niedaleko Moskwy ale jednak nie Moskwa. Dyskretnie sygnalizuje Szefowi Szefów wykonanie zadania. S. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: wytłumacz mi, proszę, 17.08.15, 18:33 Czy "Kabaret Moralnego Niepokoju" przeniosl rerzyserka do palacu prezydentckiego ? ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
dobry-termin Re: wytłumacz mi, proszę, 17.08.15, 19:13 wagonetka, podałem link, proszę czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: wytłumacz mi, proszę, 17.08.15, 21:26 wagonetka napisał(a):że zaczyna od tak małego kraju jak Estonia .Uwolnionego spod hegemonii Sowietów.Gdyby wtedy Komorowski realizował plan śp.Lecha Kaczyńskiego .Nie było by tematu Ukrainy ,Krymu.Strącenia samolotu linii malezyjskiej .Nie było by wygrażania pięścią.I bojkot polskiej żywności i owoców,czyli jabłek.Siemka. Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: wytłumacz mi, proszę, 17.08.15, 21:53 no bo wiadomo Lech obaliłby Putina!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: wytłumacz mi, proszę, 20.08.15, 11:07 A to nie dobrze, że Putin zwalcza tych bandytów ukropów??? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Estonia nasz partner strategiczny 17.08.15, 18:16 Nasze wojsko pilnuje estońskiego nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nie głosowałem na niego... 17.08.15, 18:41 ...ale jestem z uznaniem. Oczywiście przyszłość pokaże co z tego będzie, ale to już nie jest styl Fotygi, Macierewicza i im podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Nie głosowałem na niego... 17.08.15, 18:42 Z Fotygą i Macierewiczem rzeczywiście trudno konkurować. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 18:42 Załamali się . Powinien do Moskwy . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 19:26 "jednak", to on nie jest dobrym uczniem LK - Watykan powinien być!! ... a tak się chwalił... :D Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 20:51 Świetny ruch PAD'a to już jest nasz Wielki Prezydent RP :-) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 21:53 NIE kisiel, to jest (dla ciebie, pisdaku) BARDZO WIELKI PREZYDENT! Wbij to sobie do tępego łba! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 20.08.15, 11:07 A potrafisz wytłumaczyć, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 21:12 plany Dudy to kontynuacja kalendarza Komorowskiego i wszystko w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 21:31 szwampuch58 napisał: Daj pan spokój .Bronkowi bliżej było do Japonii.I to referendum to jakieś kukułcze jajo.Daj pan spokój . Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 21:58 DuDuła podpiął się pod uzgodnione wcześniej wizyty Bronka i czym tu się chwalić, ach...... jaki Duduła Wielki...... to tak jak skorzystać z rezerwacji hotelu, dokonanej przez kogoś innego Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Polecam panno fi/bdziu 17.08.15, 22:08 forum.gazeta.pl/forum/w,396,158465901,158465901,Przeciez_ten_nadety_bufon_nie_ma_wlasnego_zdania_.html A potem przeroś się z rozumem Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Polecam panno fi/bdziu 17.08.15, 22:17 przecież to nie mój wpis, a rezerwację hotelu podtrzymuję Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re:No popatrz, szwampuch58, wyjdzie na to,że 17.08.15, 22:04 > plany Dudy to kontynuacja kalendarza Komorowskiego i wszystko w temacie Komorowski to idiota ? Cietrzewie i głuszce z tych Szanownych Forumowiczów zawiedzionych Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re:No popatrze i pytam 17.08.15, 22:11 jola.iza1 napisała: > Komorowski to idiota ? To niby dlaczego,Komorowski nie wygrazal Niemcow ze ich "ustawi" na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re:Upss:(Coś w upale przeoczyłam ? 17.08.15, 22:21 Ktoś wygraża Komuś ? Teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re:Upss:(Coś w upale przeoczyłam ? 17.08.15, 22:26 Szczerski postawił Angeli cztery warunki, żeby do wizyty doszło Angela warunki olała, mimo to wizyta się odbędzie Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re:Serio, serio ? Były noty dyplomatyczne? 17.08.15, 23:17 fiu-bzdziu2010 napisała: > Szczerski postawił Angeli cztery warunki, żeby do wizyty doszło > Angela warunki olała, mimo to wizyta się odbędzie No to mamy przechlapane , Angeli Merkel warunki jakiś Szczerski postawił? Trzecia wojna światowa jak nic: Estonia-Chiny :( Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re:Serio, serio ? Były noty dyplomatyczne? 17.08.15, 23:35 e tam, Angela mądra kobieta i mąż stanu, kto by się przejmował Szczerskim....... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re:To może nie pisz głupot? 17.08.15, 23:46 Mnie to rybka, ale dzieciaki z Twego otoczenia uwierzą ? I będziesz się musiała na starość tłumaczyć,żeŚ geopolityki nie pojęła Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re:To może nie pisz głupot? 18.08.15, 08:39 martw się o swoje wnuki , czy im rybka czy nie rybka z geopolityką budyniową Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: dyskusja z wyznawcami... 18.08.15, 10:08 ..."Dudolenia" czyli Wolakami to jak gra w szachy z golebiem: demotywatory.pl/uploads/201402/1392968617_3nekcy_600.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: dyskusja z wyznawcami... 18.08.15, 16:16 Szwampuch, ty idź w swoim kraju rób porządki, a nie się wpier... w nie swój interes. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: dyskusja z wyznawcami... 18.08.15, 17:14 jak to bylo,nasra na szachownicy i powie ze wygral? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Dobry wybór 17.08.15, 22:09 dobry-termin napisał(a): > Totalne rozczarowanie wśród polszewickiej części elektoratu PO i PSL... Choć mógł do Czech Wzrost gospodarczy 4.4%, bezrobocie 6%. Widać nie stawia na gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Wzruszające.... 17.08.15, 22:09 Budyń w Estonii... Potem księstwo Monako, Liechtenstein, Tobago...... Ciekawe kiedy nasz Duduś dorośnie do wizyt w większych krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Potem Czechy 17.08.15, 22:10 forum.gazeta.pl/forum/w,28,158466914,158468874,Dobry_wybor.html Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Potem Czechy 17.08.15, 23:23 Przypomnę ze o tych Czechach skłamałeś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Potem Czechy 18.08.15, 08:47 volupte napisał: > Przypomnę ze o tych Czechach skłamałeś :-) Gospodarka Czech rośnie najszybciej w Europie. Wyniki opublikowane przez Czeski Urząd Statystyczny są o wiele lepsze niż wskazywały wcześniejsze analizy i prognozy. Zgodnie z oczekiwaniami ekonomistów, w drugim kwartale czeska gospodarka miała wzrosnąć w stosunku do poprzedniego roku o niewiele ponad 1 procent. Tymczasem dane opublikowane przez Urząd mówią o wzroście rzędu 4,4 procent. forsal.pl/artykuly/888643,wzrost-pkb-w-krajach-ue-oto-kraj-ktorego-gospodarka-rosnie-najszybciej-w-europie.html Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 22:10 Estonia, to coś koło miliona ma mieszkanców, czyli połowa Warszawy Pierwsza wizyta symboliczna, jakiego mamy wielkiego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 22:20 fiu-bzdziu2010 napisała: > > Pierwsza wizyta symboliczna, jakiego mamy wielkiego prezydenta Nic ,a nic nie kojarzysz .Więc tłumaczenia zbędne .Nawet Litwa się prosiła o wizytę prezydenta Polski .Ale się nie doprosiła .Oni potrzebują takich wizyt jak tlenu.A za pięć dni wizyta w Berlinie.Przecież Niemcy wchodzą do tyłka Ruskim ,bez wazeliny.To oni blokują bazy wojskowe NATO w tym regionie .Zajarzyłaś coś. Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 22:28 a czy zajarzyłaś, że to jeszcze rozpiska wizyt Bronka?????? Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 22:22 czyli zdecydowanie nie jakiś głowny, czy nie głowny nurt, ale jakiś strumyczek i już może to w ramach polityki jagiellońskiej podbijamy Inflanty??? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 23:16 Plan wizyt Jego Niezłomności jest praktycznie kopia planu pierwszych wizyt Komorowskiego. Estonia zamiast Litwy... Niemcy, Bukareszt - tak samo. I bardzo dobrze. Rożnica jest taka, że prez. Komorowski był prawie zaraz po zaprzysiężeniu także w Brukseli - żeby podkreślić nasze naturalne członkostwo w UE i role w niej. I w Paryżu, żeby pokazać, że nie jesteśmy w Europie zdani na współpracę z Niemcami, że budujemy naszą siłę w niej na współpracy z wszystkimi ważnymi państwami. Jego Niezłomność do Brukseli nie jedzie - najwyraźniej chce zasygnalizować, że w Europie jesteśmy obcy, że powinno nam być bliżej do WNP niż do UE. Z tego samego powodu nie jedzie do Paryża, Rzymu (nie mylić z Watykanem), Madrytu czy Sztokholmu ale do Londynu. Żeby pokazać swój związek z awanturnikiem coraz silniej izolowanym w Europie. To zapowiedź czym będzie nasza polityka europejska - serią populistycznych pyskówek i przedstawień. Biedna Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 23:37 man_sapiens napisał: > Biedna Polska. Szkoda Polski (zacytowałem jeden z celniejszych komentarzy naszego poprzedniego prezydenta, jak by ktoś się nie domyślił). Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 17.08.15, 23:51 Tak naprawdę to mam nadzieję, że jak już się skończy udział Dudy w kampanii wyborczej Pisu, to włączy się on sensownie do polityki zagranicznej Polski. Nie trzeba być geniuszem politycznym, żeby widzieć, ze kontynuacja tego robił Sikorski i Komorowski jest jedyną sensowna drogą dla nas i Duda to zapewne wie. Tylko czy on potrafi wyzwolić się spod nakazów Kaczyńskiego? Oczywiście pójście w tym samym kierunku nie wyklucza korekt zgodnie z ciągle zachodzącymi zmianami w otoczeniu i zgodnie z własnymi gustami. Odpowiedz Link Zgłoś
trevistas Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 18.08.15, 00:50 cytat: ''ze kontynuacja tego robił Sikorski i Komorowski jest jedyną sensowna drogą dla nas..'' Obudz sie!!!! Popieranie Ukrainy to sensowna droga dla nas..????? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 18.08.15, 08:29 Nie każdy kraj musi popierać Putina, uwierz mi. A już na pewno nikt na tym nie wychodzi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-panzram Re: Pierwsza wizyta Pana Prezydenta - jednak Esto 18.08.15, 00:57 Ale jak, mówisz o polityce robienia łaski? Odpowiedz Link Zgłoś
piq Estończycy tłumili powstanie warszawskie... 18.08.15, 01:40 ...towarzyszko charoszyj.srok, w składzie 5 Dywizji Pancernej SS "Wiking" służyli jako Estnisches SS-Freiwilligen Panzergrenadier Bataillon "Narva". Zwalczali także partyzantkę w Polsce oraz odznaczyli się w mordowaniu Żydów (Estonia ogłosiła się "pierwszym krajem wolnym od Żydów"). Sporo SSmannów Estończyków pilnowało więźniów w obozach koncentracyjnych. Rozumiem, że "dziedzictwo Lecha Kaczyńskiego" polegało na wybiórczym zapominaniu o wybranych zbrodniarzach dokonujacych mordów na obywatelach polskich, ale skoro wy PiSie-syny tak czcicie hekatombę warszawską, to o Estończykach czy Łotyszach powinniście pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
aquar67 Re: Estończycy tłumili powstanie warszawskie... 20.08.15, 10:42 Otóż totalna bzdura, Estończycy nie tylko nie tłumili Powstania Warszawskiego ani nawet nie walczyli z partyzantką polską z prostej przyczyny: Estnisches SS-Freiwilligen Panzergrenadier Bataillon „Narva” po sfromowaniu i wcieleniu do 5 Dywizji Pancernej SS "Wiking" w marcu 1943 został wysłany na front wschodni, gdzie praktycznie został rozbity z tzw. kotle czerkaskim na Ukrainie w lutym 1944 a resztki zostały wysłane do Estonii. skąd po przeformowaniu na batalion fizylierów w składzie 20 Dywizji Grenadierów SS przerzuceni na Śląsk, gdzie walczyli z sowietami pod Brzegiem i Kotlinie Kłodzkiej, ostatecznie zamknięci w kotle i rozbici przez sowietów w Czechach.Natomiast pododdziały "Wikinga" w tym pewnie i Łotysze walczyli przeciw powstańcom warszawskim i ludności cywilnej. Chcesz rzucać cytatmi z Wikipedii okraszonymi durnymi pełowskimi epitetami to doczytaj chociaż do końca, bo zakończenia bywają zaskakujące zwłaszcza dla takich "wykszatłconych inaczej" jak ty, koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
chudaduda Object polskie dywizje do obrony przed Rosja? 18.08.15, 06:09 Czy jak Lesiu, po krzakach bedzie gonil I bohatera udawal? Geba bedzie mielil I glupawo sie usmiechal ten chlopys? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Totalne rozczarowanie całego Świata 18.08.15, 06:22 dobry-termin napisał(a): > Totalne rozczarowanie wśród polszewickiej części elektoratu PO i PSL... Bo wszyscy liczyli, ze wybierze Somalię Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Spotkanie z kombatantami SS ? 20.08.15, 11:10 Co zrobi pan prezydent, gdy mu przedstawią tego rodzaju ofiary stalinizmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: San Marino i Lichtenstein czakają ... Czyżby 20.08.15, 11:35 .. prezydent zbierał znaczki ? Na nowym komplecie monet z San Marino też można zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś