Dodaj do ulubionych

"Dama" w akcji

22.08.15, 21:19
pbs.twimg.com/media/CM__8d3VAAA3Wd4.jpg:large
Podobno Stacha Gierekowa latała samolotem rządowym do Paryża na zakupy.
Cham to jest cham. Budyniowa flama nie jest wyjątkiem
Ale się zaczyna.
I co PiSiory? Macie na kogo pracować.
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: "Dama" w akcji 22.08.15, 21:29
      widze ze polskie pappasraczi siem zawzieli :-D
      Princess Diana tez byla tak osaczona:-)
      • mariner4 Diana? 22.08.15, 21:31
        Czy ja dobrze przeczytałem?
        M.
        • aniechto.only Re: Diana? 22.08.15, 21:36
          Yes, Queen of hearts. Princess Agata :)
      • alistair-p Re: "Dama" w akcji 22.08.15, 22:19
        Ona taka księżniczka jak z mysiej piczki wór na mąkę.chamstwo włazi na salony i tyle.
        • mara571 chamstwo jest jeszcze na salonach 22.08.15, 22:30
          i robi w majtki ze strachu, ze z salonow ich wyrzuca. I zabiora te slynne karty, ktorymi mozna zaplacic wszedzie.
          Oprocz pseudosalonow warszawskich istnieja w Polsce inne salony. Ten krakowski jest starszy i bardziej intelektualny niz warsiawski.
          Obecna prezydentowa jest dzieckiem profesora, poety i nauczycielki, a nie urzedznikow MBP.
          • ave.duce Coś takiego, no, no... 22.08.15, 22:35
            mara571 napisała:

> Obecna prezydentowa jest dzieckiem profesora, poety i nauczycielki
            • alistair-p Re: Coś takiego, no, no... 22.08.15, 22:41
              Jak widać bycie profesorem nie uwalnia od chamstwa.Niejaki Rotschild był baronem a szablę przypinał po stronie debet nie kredyt.
              • ave.duce Re: Coś takiego, no, no... 22.08.15, 22:45
                Chodziło mi o co innego - przecinek "stworzył" dwóch ojców Pani Pierwszej Damy Dudowej: profesora i poetę ;)
                • mara571 takie dziwy to tylko w Krakowie 22.08.15, 23:04
                  nie dosc, ze poeta, to jeszcze tlumacz, z doktoratem i habilitacja.
                  A Kwasniewski mu jeszcze nominacje profesorska wreczyl.

PS Harwardem tez zarzadzaja dziwaki: najwybitniejszemu polskiemu poecie dali posade profesorska. W Warszawie nie do pomyslenia.
                  • ave.duce Re: takie dziwy to tylko w Krakowie 22.08.15, 23:38
                    Fakt. Dwóch ojców: jeden profesor, drugi - poeta. Sugerujesz, że było ich trzech?!

ps. twórczość prof. Kornhausera-poety i zarazem tłumacza cenię sobie wielce.

Przemówienie

Na czym polega zmiana wewnętrzna?
                    Najpierw mówimy tym samym językiem,
                    co domagający się zmiany, zmiany
                    języka i kaloryferów, ciepłej drugiej
                    zmiany i zmiany kołnierzyków, mówimy
                    tym samym językiem, uczciwości
                    i demagogii, językiem który wrósł
                    w nasze przejmujące milczenie, zmieńmy
                    potem język, język zmiany i państwa,
                    język pojedynczy i żarliwy na liczbę
                    mnogą, bardzo mnogą, na czas przyszły,
                    mówmy potem wszyscy: zmieńmy tego
                    w sztafecie, zmieńmy dystans na dłuższy,
                    na tak długi, aby państwo, drodzy państwo,
                    drogie państwo, bardzo drogie państwo
                    było metą opłacalną, mówmy tym samym
                    niedrogim, kulturalnym językiem trybuny,
                    życia, życia czasopisma i czasem pisma
                    społecznego, społeczeństwa zmieniającego
                    język, język na bardzo akustyczny
                    głośnik, zmieńmy język na głośnik
                    i na tym obywatele, polega zmiana
                    wewnętrzna, zmiana spraw wewnętrznych.
            • aniechto.only Re: Coś takiego, no, no... 22.08.15, 22:47
              O boże, Trójco Przenajświętsza... dziecko trojga rodziców?! :)))))
              • ave.duce Re: Coś takiego, no, no... 22.08.15, 22:49
                aniechto.only napisała:

> O boże, Trójco Przenajświętsza... dziecko trojga rodziców?! :)))))

Może dlatego mówi o sobie w 3. osobie?!
            • mariner4 Noie rozumioem. 23.08.15, 07:53
              Profesora, czy poety?
              M.
          • zapijaczony_ryj A czym ci zawiniły dzieci urzędników MBP? 23.08.15, 07:49
            mara571 napisała:

> Obecna prezydentowa jest dzieckiem profesora, poety i nauczycielki, a nie urzed
            > znikow MBP.

I od kiedy to dzieci mają możność wybierania sobie rodziców?
            Ojciec Jarozbawa też był zasłużonym dla władzy ludowej, tak zasłuzonym, ze partia podarowała mu willę po sanacyjnym oficerze, który zginął w Katyniu!
          • erte2 Re: chamstwo jest jeszcze na salonach 23.08.15, 12:11
            mara571 napisała:
            " Obecna prezydentowa jest dzieckiem profesora, poety i nauczycielki..."
            No to ciekawostka taka jest. Prawie jak potomstwo Martusi - dwoje dzieci, trzech tatusiów.
        • a74-7 Re: "Dama" w akcji 23.08.15, 10:24
          alistair-p napisał:

> Ona taka księżniczka jak z mysiej piczki wór na mąkę.chamstwo włazi na salony i
          > tyle.
          Diana zanim zostala princess byla commoner( z ludu).
          Pani Agata nalezy do wyksztalconej klasy inteligenckiej,nie jestem pewna czy nie do elity krakowskiej.
          • ave.duce Ależ mają "lud" w UK ;) 23.08.15, 10:41
            a74-7 napisał:

> Diana zanim zostala princess byla commoner( z ludu).

Jej ojcem był Edward John Spencer (1924–1992), ówczesny wicehrabia Althorp, jedyny syn Alberta Spencera, 7. hrabiego Spencera i Cynthii Spencer, córki Jamesa Hamiltona, 3. księcia Abercorn. Jej matką była Frances (1936–2004), ówczesna hrabina Althorp, córka 4. barona Fermoy i Ruth, baronowej Fermoy.

Za "wiki"
            • a74-7 Re: Ależ mają "lud" w UK ;) 23.08.15, 11:11
              ave.duce napisała: (…)

Diana was (and is) popularly called "Princess Diana" but this is not her proper title. Before marriage, and after her father became Earl, she was Lady Diana. After marriage, she was Diana, Princess of Wales. She was permitted to keep that title (though not "Her Royal Highness") after her divorce from Prince Charles.

Diana was a commoner and not royal at her marriage; but she was part of the British aristocracy, descended from King Charles II

Diana's stepmother was the daughter of famous romance novelist Barbara Cartland

Diana's father
              • ave.duce Re: Ależ mają "lud" w UK ;) 23.08.15, 13:03
                I tyle z tego wynika, że tytuł postu jest jak najbardziej "suszny" (wymowa prezesowska).
      • sclavus Re: "Dama" w akcji 22.08.15, 22:56
        ... to nie ci sami, co za Małgosią i Kasią latali i "osaczali"???
        PeeS - princes Agata??? :D:D:D:D:D
    • az43 Re: "Dama" w akcji 22.08.15, 21:35
      Ma swoje 5 lat.Wykorzysta do ostatniej minuty i do ostatniego grosza.
    • mara571 wam juz naprawde bije do glowy! 22.08.15, 21:37
      Zona prezydenta poszla na babskie zakupy w Warszawie i to poznym wieczorem, aby uniknac tlumow w pewnej galerii, a paparazzi za nia.
      Byla tez u fryzjera ( w Warszawie), paparazzi za nia.
      Zdjecia opublikowala tez jedna gadzinowka, ale nie napisala ani nazwy galerii, ani sklepu, a ze zdjec wyciela nazwy firm kosmetycznych. Portal Agory juz tego nie zrobil i zapewne dostanie troche forsy od firm, ktore przy okazji reklamuje.
      • a74-7 Re: wam juz naprawde bije do glowy! 22.08.15, 21:42
        Nowoczesna kobieta , to ,co!
        Pamietam Danusi Walesowej fryzjerka doradzala na temat garderoby,
        pani Komorowskiej dobra krawcowa co to tylko paseczki wyszczuplajace potrafila doradzic
      • mariner4 Nie o to chodzi. 22.08.15, 21:46
        Ja nie jestem wcale za tym aby prezydentowa chodziła do fryzjerki, pani Jadzi, na rogu.
        Ja tylko pamiętam histeryczne wrzaski o garnitury Tuska i inne "luksusy"
        Teraz? Zero litości dla Dudziny i ich wszystkich.
        Nic więcej i nic mniej. To chyba uczciwe.
        M
        • mara571 nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 21:53
          ale fakt, ze za swietnie suknie Malgorzaty Tusk zaplacil skarbnik PO. Tyle dobrze, ze polskiej projektantce.

PS G. Schröder tez mial problem garniturowy. Na poczatku nie wiedzial, co wlasciwie ma zrobic ze swoja wladza jako kanclerz Niemiec, ale wywiadow udzielal juz w garniturach firmy Brioni.
          www.brioni.com/searchresult.asp?tskay=D3BC53E3&gender=u&collection_id=32027
          • aniechto.only Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 22:00
            A kto zapłacił za fryzurę Agaty Dudy?
            • mara571 Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 22:05
              ona sama.
              O ile znam Karte Nauczyciela to w sierpniu Agata Duda dostala ostatnia pensje przed urlopem bezplatnym.
              Prezydent tez ma pensje i za kosmetyki, ubrania i fryzjera zony tez zaplaci. Zwlaszcza, ze jak twierdza ich przyjaciele, to ona w domu jest decydentem.
              • aniechto.only Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 22:28
                Skąd ta pewność? Byłaś z nią na zakupach? Ten facet w garniturze za jej plecami na zdjęciu to Ty?
                • mara571 Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 22:36
                  dosc prymitywne myslenie.
                  Czy ty naprawde sadzisz, ze prezydent lub jego zona zrobia teraz zakupy placac karta Kancelarii Prezydenta?
                  Samobojcami to oni nie sa.
                  • aniechto.only Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 22:40
                    Czyli zero faktów, tylko Twoje wyidealizowane marzenia:)
                    • axyzaa Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 22:50
                      aniechto.only napisała:

> Czyli zero faktów, tylko Twoje wyidealizowane marzenia:)

natemat.pl/152349,tabloid-kopacz-chodzi-w-trampkach-za-600-zlotych-na-twitterze-wzburzenie-szafiarka-polityczna-za-drogo
                      • aniechto.only Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 23:03
                        Pisiaki zbiorowo rzygają i zbiorowo szczytują.
                        • axyzaa Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 23:05
                          aniechto.only napisała:

> Pisiaki zbiorowo rzygają i zbiorowo szczytują.

Amen
                    • mara571 Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 22:59
                      to ty jestes nam winien "fakty", czyli dowod, ze Agata Duda zaplacila panstwowymi pieniedzmi za zakupy w drogerii.
                      Rzadowa limuzyna i ochroniarz to juz z mocy ustawy i rozporzadzen.
                      • aniechto.only Re: nie pamietam garniturow Tuska, 22.08.15, 23:07
                        mara571 napisała: > to ty jestes nam winien "fakty", czyli dowod, ze Agata Duda zaplacila panstwowy
                        > mi pieniedzmi za zakupy w drogerii.

Ja wam towarzyszko nic nie jestem winna. Ja się pytam, a Wy ,towrzyszko, twierdzicie i zero dowodów przestawiacie.
                    • mietowe_loczki Re: nie pamietam garniturow Tuska, 23.08.15, 13:45
                      aniechto.only napisała:

> Czyli zero faktów, tylko Twoje wyidealizowane marzenia:)

Czy Tuskowa łaziła z ochroną? Pytam, bo nie wiem.
                      • a74-7 Re: nie pamietam garniturow Tuska, 23.08.15, 14:28
                        mietowe_loczki napisała:
                        Czy Tuskowa łaziła z ochroną? Pytam, bo nie wiem.
                        Tuskowa nie byla zona Prezydenta .
            • mariner4 Z tego co wiem to mają w PIS perukarza. 23.08.15, 07:34
              Mylę się?
              M.
      • volupte Re: wam juz naprawde bije do glowy! 22.08.15, 21:51
        Za kilka dni opublikuja kopie paragonu.
        • mara571 Re: wam juz naprawde bije do glowy! 22.08.15, 21:59
          i co zrobicie?
          Po publikacji rachunku za wynajem prasa sie uspokoila.
          A nadal nie wiemy kto wynajal PBK i na jakich zasadach mieszkanie, ktore jest obecnie jest remontowane. I kto zaplaci za remont.
          • volupte Re: wam juz naprawde bije do glowy! 22.08.15, 22:00
            Od razu zdementowali . Płaci za to mieszkanie. Sprawdz sobie.
            • mara571 Re: wam juz naprawde bije do glowy! 22.08.15, 22:06
              pokazali umowe? Znasz wysokosc czynszu?
              • volupte Re: wam juz naprawde bije do glowy! 22.08.15, 22:14
                A co mnie to obchodzi. Informacje w prasie była , pisali gdzie i od kogo , nie wiem czy za ile , bo to nie mój interes. Jak twój to poszukaj.
    • aniechto.only Re: "Dama" w akcji 22.08.15, 21:42
      Daj spokój , szminkę kobieta musi sobie wybrać osobiście. Ale żona prezydenta mogłaby wesprzeć polski przemysł kosmetyczny i zrobić zakupy u Inglota a nie w Estee Lauder. Pisiaki dostali by orgazmu:)
      • mara571 Re: "Dama" w akcji 22.08.15, 22:01
        a skad wiesz, ze to Estee Lauder?
        • aniechto.only Re: "Dama" w akcji 22.08.15, 22:38
          Fakt , nie wiem, mylna sugestia zdjęcia :)

www.plotek.pl/plotek/56,79592,18605351,Agata_Duda_na_zakupach,,1.html

Była w Seforze. Zero polskich kosmetyków:
          www.sephora.pl/catalog/brand/brands.jsp;jsessionid=386E419D3619804D2A2840D6C4232F7D.wfr1j
          • mara571 Re: "Dama" w akcji 22.08.15, 23:10
            ano wlasnie: reklama amerykanskiej firmy za darmo.
            Ja znam drogerie i wiem, ze na szyldzie z drugiej strony jest nazwa innej firmy.
            PS Na liscie jest dr. Irena Eris
            • aniechto.only Re: "Dama" w akcji 22.08.15, 23:17
              Na której?
    • teodor_jeske_choinski_1 Kolejna 22.08.15, 21:56
      "Salci Rozencwajgowa" na garnuszku panstwa polskiego...
    • hordol nasz marynarzyk zdecydowanie woli 22.08.15, 22:02
      poprzednią pierwszą damę, która strzygła się sama a ciuchy kupowała na bazarze

de gustibus...
      • mariner4 Napisałem, że nie oczekuję od 23.08.15, 07:38
        prezydentowej ubierania się na bazarze.
        Oczekuję jednakowych standardów wymagań.
        Skoro PiSiorów raziły "ośmiorniczki" za 30 PLN/kg to zaj.... prezydentostwo za krawców.
        Macie jakieś zastrzeżenia?
        M.
    • hordol jakaś taka szczupła, z szykiem i elegancka :-( 22.08.15, 22:48
      co te pisuary powyrabiały???????????????????????
      • taniarada Re: jakaś taka szczupła, z szykiem i elegancka :- 22.08.15, 22:55
        hordol napisała:

> co te pisuary powyrabiały?????????????????????? > zwykły śmieć.
        • hordol Re: jakaś taka szczupła, z szykiem i elegancka :- 22.08.15, 22:58
          masz problemy ze zrozumieniem ironicznych komentarzy?
          • aniechto.only Re: jakaś taka szczupła, z szykiem i elegancka :- 22.08.15, 23:13
            Nie bądź taka surowa dla brata w wierze pislamskiej :)))
    • adalberto3 Poważne niedopatrzenie ! 22.08.15, 23:42
      Duża wpadka na samym początku. Osoby towarzyszące i organizujące zakupy powinny dostać po głowach.
      • hordol Re: Poważne niedopatrzenie ! 23.08.15, 06:57
        a niby jaka to wpadka? kupuje z pewnością za swoje, a ochroną BOR jest objęta jak żony poprzednich prezydentów.
        • adalberto3 Re: Poważne niedopatrzenie ! 23.08.15, 10:21
          Kupuje za swoje i nie kradnie. Wszystko w porządku ! Tylko, że prezydent kreowany jest jako nowa jakość w polskiej polityce, odnowiciel społeczeństwa, itd. W tym przypadku już nie wypada, by jego żona publicznie pokazywała się na zakupach w firmie Ester Lauder. To reklama dla tej firmy ! Dla prezydenta na pewno nie. Dzisiaj dziennikarze są ważnym czynnikiem wpływającym na wizerunek polityka. Zbyt wiele pokarmu nie powinni dostawać !
          Czy w kraju nad Wisłą nie ma już dobrych krawców i szewców? Dajmy im szansę. Materiały można zamówić nawet on-line.
          Ostatnie 30 lat spędziłem poza granicami Polski i mam znacznie większe wymagania wobec polskiej klasy politycznej niż przeciętny obywatel.
          • a74-7 Re: Poważne niedopatrzenie ! 23.08.15, 11:41
            myslisz adalberto ze zakupy powinna robic zawinieta w burke?
    • 0zdunka ha ha ha ha 23.08.15, 07:56
      nie jedna dziennikarka chcąca zrobić wywiad z Pierwszą Damą będzie musiała zrezygnować z obrony swojej bio flory i zrobić więcej niż tylko opłukać swoje pachy co do tej pory mogło wystarczyć :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • a74-7 Re: ha ha ha ha 23.08.15, 10:00
        :-D :-D :-D
    • wagonetka Dudowa powinna kupować w polskich firmach 23.08.15, 10:29
      jeśli chce, aby jej mąż był wiarygodny

choć wiem, że dla wyborców Dudy nie ma to znaczenia
      • adalberto3 Re: Dudowa powinna kupować w polskich firmach 23.08.15, 10:36
        Oczywiście, że tak. Poza tym są jeszcze dobre firmy krawieckie. Mogą szyć dla całej polskiej elity politycznej wraz z rodzinami. Rozgłos w tym przypadku nie jest potrzebny. Zachodni politycy jakoś z tym sobie radzą.
        • wagonetka Re: Dudowa powinna kupować w polskich firmach 23.08.15, 10:43
          dlaczego rozgłos nie jest potrzebny?
          przeciwnie - politycy powinni wspierać i promować polskich projektantów i producentów na cały świat

na marginesie: Małgorzata Tusk ubierała się, o ile pamiętam, u polskiej projektantki i nie robiła z tego tajemnicy
          • adalberto3 Re: Dudowa powinna kupować w polskich firmach 23.08.15, 10:59
            Rozdział między polityką i biznesem obowiązuje. To europejska norma. Przed debatą prezydencką
            w TVNie zwróciłem na to uwagę w sztabie Dudy i wywołałem zdziwienie. Np. w Niemczech
            jeszcze nie widziałem Merklowej w prywatnej TV (chyba, że jest to równoległa retransmisja ze stacji publicznej). To dobry zwyczaj ! W Polsce prawdopodobnie powstałby krzyk o ograniczaniu dostępu do informacji.
            • wagonetka Re: Dudowa powinna kupować w polskich firmach 23.08.15, 11:03
              ok, przekonałeś mnie
    • tirol1 Re: "Dama" w akcji 23.08.15, 10:30
      to jest bardzo niesmaczne zagranie
      ludzie na pewnym poziomie mają prawo robić zakupy w sklepach odpowiadających ich poziomowi!
      bowiem Prezydent i Prezydentowa muszą dobrze się prezentować bo reprezentują Polskę!!!!!
    • a74-7 Tutaj druga Dama w akcji 23.08.15, 10:35
      Akcja pt :blizej ludzi :-D
      niezalezna.pl/70186-wizerunkowa-wpadka-ewy-kopacz-premier-blizej-ludzi-w-trampkach-wartych-majatek
      • adalberto3 Re: Tutaj ... a ludzie widzą ! 23.08.15, 10:40
        Mam nadzieję, że coraz bardziej uważnie. Wnioski też wyciągają.
      • baabeczka Re: Tutaj druga Dama w akcji 23.08.15, 10:46
        No i widzicie pisoblubiency, zlecieliscie sie tu jak muchy do g.....na i wypluwacie ten jad od samego rana do wieczora. Mariner tylko zapytal, nie dostal odpowiedzi,bo i od kogo, a wy natychmiast obrzucacie g.....em Tuskowa, Komorowska i juz kot odwrocony ogonem w czym jestescie mistrzami i dobra wasza. Paskudnie obrzydliwe komentarze, w ktorych sie specjalizujecie a potem na caly glos...ze przemysl pogardy dziala . Dziala caly czas z waszej strony,non stop, nie macie zadnych hamulcow i ten biedny Duda chce z wami zakopywac rowy ...:-( nie ma szans
        • pkt4a Re: Tutaj druga Dama w akcji 23.08.15, 10:55
          baabeczka napisała:

> No i widzicie pisoblubiency, zlecieliscie sie tu jak muchy do g.....na i wypluw
          > acie ten jad od samego rana do wieczora. Mariner tylko zapytal, nie dostal odpo
          > wiedzi,bo i od kogo, a wy natychmiast obrzucacie g.....em Tuskowa, Komorowska i
          > juz kot odwrocony ogonem w czym jestescie mistrzami i dobra wasza. Paskudnie
          > obrzydliwe komentarze, w ktorych sie specjalizujecie a potem na caly glos...ze
          > przemysl pogardy dziala . Dziala caly czas z waszej strony,non stop, nie macie
          > zadnych hamulcow i ten biedny Duda chce z wami zakopywac rowy ...:-( nie ma sza
          > ns

jak wrócą ubogaceni z sumy to dopiero dadzą czadu w tym wątku
          • adalberto3 Re: Tutaj druga Dama .. to dobrze, że ... 23.08.15, 11:33
            ... ludzie wymagają od polityków odpowiedniej postawy. Różnicę między słowami i czynami lub brak wyobraźni trzeba wytykać. Publiczna działalność zobowiązuje !
      • nachlany_wolak Czytasz niezalezną, a wPiSujesz się na zależnej ? 23.08.15, 11:02
        hepp-hepp-hepp
        www.youtube.com/watch?v=fky6iyQhJHA
    • pkt4a Re: "Dama" w akcji 23.08.15, 10:52
      niech sie kobitka trochę ogarnie gdyż wygląda prowincjonalne , do sklepów i do fryzjera niech jeżdzi swoim prywatnym autem lub tramwajem a nie limuzyną prezydencką jak jakaś ważna damulka w Burkina Faso
      bieganie po drogich fryzjerach i shoppingowanie niech uprawia za swoje a nie za nasze
      niech używa swoich kart płatniczych a nie ewentualnie kancelaryjnych

cyt.
      "Stroje pani Dudy czasami są całkiem niezłe, natomiast makijaż oczu, moim zdaniem jest w standardzie sekretarki wójta w prowincjonalnej gminie.
      cezaris8"

• nazimno Re: "Dama" w akcji 23.08.15, 11:19
      Ulegles totalnej menelizacji az do rdzenia.
      To ordynarny upadek, prosto w rynsztok.

• nachlany_wolak Kliknąłem w kubełek 23.08.15, 11:23
        jeszcze jeden taki ordynarny wPiS i wylatujesz
        • a74-7 Re: Kliknąłem w kubełek 23.08.15, 11:44
          nachlany , a na ten wpis nie klikniesz w kubelek ?
          Bo z ni9ej dama jak
          mariner4 23.08.15, 07:41 Odpowiedz
          z ch…. pocisk.
          Szkoda .
        • pkt4a Re: puknij się w kubełek 23.08.15, 13:15
    • sawa.com Zapominasz mariner4, ze Agata Duda 23.08.15, 11:37
      jest pierwsza damą. Reprezentuje u boku męża RP. (nie pobiera za to pensji, chociaż pracuje! Juz wyobrazam sobie jakbyście japy darli gdyby ubierała sie w sieciówce i czesała u przyslowiowej p. Jadzi za rogiem.

Duda lada moment rozpoczyna rundę róznych waznych wizyt zagranicznych. Powinnismy sie cieszyć, ze nasza pierwsza para nie tylko nie przyniesie nam wstydu... ale pokaże się w stylu ekstra klasy!
      Szczególnie bardzo wazna bedzie wizyta w Berlinie. Prezydentowa zna biegle niemiecki, jej wizyta i nawiązane kontakty mogą być bardzo cenne dla polskiej dyplomacji.

Za przeproszeniem ani p. Małgorzata Tusk, ani córka premiera nie pełniły tak ofcjalnych ról. Chociaz p. Małgorzata towarzyszyła mezowi w niektórych podrózach szczególnie tych nazwanych "podrózami zycia", Polski protokół dyplomatyczny w zdecydowanie węższym zakresie definiuje obowiązki zony premiera od tych które dotyczą prezydentowej.

Oczywiście, że masz prawo zadawać pytanie "za czyje to"? ale wyglada mi, ze pierwsza dama w Polsce jest wolontariuszką. Trzeba zajrzeć do ustawy o wolontariacie i zobaczyć co sie nalezy i czy w ogole sie nalezy, wolontariuszowi czy wolontariuszce.

mariner4 napisał:

> pbs.twimg.com/media/CM__8d3VAAA3Wd4.jpg:large
      > Podobno Stacha Gierekowa latała samolotem rządowym do Paryża na zakupy.
      > Cham to jest cham. Budyniowa flama nie jest wyjątkiem
      > Ale się zaczyna.
      > I co PiSiory? Macie na kogo pracować.
      • scoutek Re: Zapominasz mariner4, ze Agata Duda 23.08.15, 11:46
        sawa.com napisała:

> jest pierwsza damą. Reprezentuje u boku męża RP.

podobnie jak przez ostatnie lata czyniła to p. Anna Komorowska
        ile było jazgotu na nią, ile ujadania
        a gdyby ktoś ją przyłapał jak wychodzi od fryzjera z luksusowego salonu to wtedy byłby cyrk z twojej, sawo, strony również
        bo pyszczysz tak samo jak cała storna pisowska
        • nazimno Re: Zapominasz mariner4, ze Agata Duda 23.08.15, 11:51
          ten duren, mariner, nie wie, co oznacza slowo
          "flama"???
          • nachlany_wolak Kliknąłem w kubełek 23.08.15, 11:56
            • nazimno Re: Kliknąłem w kubełek 23.08.15, 12:45
              Sam jestes z kubla.
          • mariner4 Dokładnie to! 23.08.15, 15:20
            slowodnia.wordpress.com/2010/02/26/flama/madralo.
            M.
        • sawa.com Re: Zapominasz mariner4, ze Agata Duda 23.08.15, 11:53
          scoutek napisała:

> sawa.com napisała:
          >
          > > jest pierwsza damą. Reprezentuje u boku męża RP.
          >
          > podobnie jak przez ostatnie lata czyniła to p. Anna Komorowska
          > ile było jazgotu na nią, ile ujadania
          > a gdyby ktoś ją przyłapał jak wychodzi od fryzjera z luksusowego salonu to wted
          > y byłby cyrk z twojej, sawo, strony również
          > bo pyszczysz tak samo jak cała storna pisowska

Chyba golosłownie czynisz mi ten wyrzut. Nie przypominam sobie, zebym sie czepiała Komorowskiej.
      • aniechto.only Re: Zapominasz mariner4, ze Agata Duda 23.08.15, 12:04
        sawa.com napisała:

ale wyglada mi, ze pi
        > erwsza dama w Polsce jest wolontariuszką. Trzeba zajrzeć do ustawy o wolontari
        > acie i zobaczyć co sie nalezy i czy w ogole sie nalezy, wolontariuszowi czy wo
        > lontariuszce.

O matko jedyna, żona mężowi wolontariuszką. Pełni wolontariat w łózku?
        • adalberto3 Prezydent powinien wspierać wolontariat. 23.08.15, 12:25
          W każdej postaci.
      • mariner4 Sęk w tym, że nie zapominam 23.08.15, 15:15
        I nie o to chodzi. Rzecz w tym, że Ty i tacy jak ty zapominają, jak czepiali się za to samo pani Tusk i pani Komorowskiej, garniturów premiera itp
        Ja tez uważam, że żona prezydenta nie powinna się ubierać i czesać byle gdzie, ale chodzi o równą miarę. Jasne? To nie wyborcy PO rozpoczęli ten temat. A Duda ma tak jak chciał, kiedy był w opozycji. Należy mu się to.
        M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka